Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

Затова не трябва да подкрепяш убийството под каквото и да е форма.

Това е въпрос на личен избор, дали ще следваш Библията или ще я игнорираш.

Юлиян също много мразеше хората които са изгубили девствеността си без брак.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 314,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

Това е въпрос на личен избор, дали ще следваш Библията или ще я игнорираш.

Юлиян също много мразеше хората които са изгубили девствеността си без брак.

А ти защо ги мразиш ...заради Библията, или защото си ревнив по характер и не искаш жената да е имала друг мъж преди теб, за да не те сравнява с него ?

Мъж съм и не съм сигурен, само една мисъл за това и ми се налива нова енергия от някъде която игнорира жените,

това което ме е направил папата е анти-жена, титла която не може да имаш никаква връзка с жена.

оф обърках те с Хени, извинявай

ама ти това с папата сънува ли го 

А ти защо ги мразиш ...заради Библията, или защото си ревнив по характер и не искаш жената да е имала друг мъж преди теб, за да не те сравнява с него ?

Защото жената трябва да е чиста, неосквернена, недокосната от мъж.

оф обърках те с Хени, извинявай

ама ти това с папата сънува ли го 

Не той, на ум го направи, аз не бях лично при него. Смисъл може да го е казал на глас, но мене си ме е представил на ум.

Не той, на ум го направи, аз не бях лично при него. Смисъл може да го е казал на глас, но мене си ме е представил на ум.

казва се обмяна на енергийно ниво

;)

важното е че вече си се махнал от черните

Защото жената трябва да е чиста, неосквернена, недокосната от мъж.

Ох, този мъжки шовинизъм ! :bubblegum:

Ох, този мъжки шовинизъм ! :bubblegum:

Но, главно заради Библията искам да е девствена. Ти не искаш ли девствен само?

Но, главно заради Библията искам да е девствена. Ти не искаш ли девствен само?

Никога не съм си го помисляла...а пък и защо трябва да е девствен ?! :lol6:

Никога не съм си го помисляла...а пък и защо трябва да е девствен ?! :lol6:

Защото преди тебе, с други е правил секс, а може и да е болен от нещо което се пренася полово.

Не, говори се за Денница.

Откровение

2:26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, -

2:27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.

2:28 И ще му дам зорницата.

2:29 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.

............

22:16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

Откровение

2:26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, -

2:27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.

2:28 И ще му дам зорницата.

2:29 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.

............

22:16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

26. И който побеждава и пази делата Ми докрай, нему ще дам власт над езичниците,

27. и ще ги пасе с жезъл железен; като глинени съдове ще се строшат, както и Аз получих власт от Отца Си;

28. и ще му дам утринната звезда.

29. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите.

16. Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давидов, утрената и светла звезда.

Това е православен превод, който е верен, а не протестантския, който си използвала.

Тук се говори за звезда.

12. Как падна ти от небето, деннице, сине на зората! Разби се о земята ти, който тъпчеше народите.

26. И който побеждава и пази делата Ми докрай, нему ще дам власт над езичниците,

27. и ще ги пасе с жезъл железен; като глинени съдове ще се строшат, както и Аз получих власт от Отца Си;

28. и ще му дам утринната звезда.

29. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите.

16. Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давидов, утрената и светла звезда.

Това е православен превод, който е верен, а не протестантския, който си използвала.

Тук се говори за звезда.

Да, но смисълът е един и същ. Деница, Зорница, означава светла утринна звезда.

......

1. деница— съществително име, женски род (тип 41)

Значение

Библейско тълкуване: Зорница, или "син на утрото". Според преносния език на Св. Писание, звезда означава "славен княз" — Чис. 24:17. Христос е даден на хората като "светлата, утринна звезда" — Отк. 2:28, 22:16. Думата Деница е употребена само веднъж в Св. Писание, за Вавилонския цар — Ис. 14:12.

http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

Да, но смисълът е един и същ. Деница, Зорница, означава светла утринна звезда.

......

1. деница— съществително име, женски род (тип 41)

Значение

Библейско тълкуване: Зорница, или "син на утрото". Според преносния език на Св. Писание, звезда означава "славен княз" — Чис. 24:17. Христос е даден на хората като "светлата, утринна звезда" — Отк. 2:28, 22:16. Думата Деница е употребена само веднъж в Св. Писание, за Вавилонския цар — Ис. 14:12.

http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

Това цялото не е вярно.

Това цялото не е вярно.

Кой определя кое е вярно и кое не ?

майко мила кой ще пасе

:no-no:

Не си ли чела Библията или части от нея ?

Не си ли чела Библията или части от нея ?

чела съм за 666 - стига толкова, единственото вярно

Кой определя кое е вярно и кое не ?

То си личи денница е написано с малка буква, което значи, че той е сатаната.

чела съм за 666 - стига толкова, единственото вярно

всичко е вярно, не може да приемеш едно а друго да отхвърлиш

ти на това вярно ли му казваш - че Бог съдел, че грешниците отивали у Пъкъла и т.н.

То си личи денница е написано с малка буква, което значи, че той е сатаната.

Исая 14:12-14  12. Как си паднал от небето, ти, Деннице, сине на зората!Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите?  13. А ти казваше в сърцето си:Ще възляза на небесата,ще възвися престола си над Божиите звездии ще седна на планината на събраните боговекъм най-крайните страни на север,  14. ще изляза над висотата на облаците,ще бъда подобен на Всевишния.

.........

Йов 1:7 И Господ каза на Сатана: Откъде идваш? А Сатана Му отговори: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея.

Йов 1:8 После Господ запита Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Йов, че няма подобен на него на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото?

..........

Както виждаш и Деница и Сатана тук са писани с големи букви, ако това има някакво значение, защото когато е писана Библията /СЗ/, са пишели само с малки букви и без гласни.

Исая 14:12-14  12. Как си паднал от небето, ти, Деннице, сине на зората!Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите?  13. А ти казваше в сърцето си:Ще възляза на небесата,ще възвися престола си над Божиите звездии ще седна на планината на събраните боговекъм най-крайните страни на север,  14. ще изляза над висотата на облаците,ще бъда подобен на Всевишния.

.........

Йов 1:7 И Господ каза на Сатана: Откъде идваш? А Сатана Му отговори: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея.

Йов 1:8 После Господ запита Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Йов, че няма подобен на него на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото?

..........

Както виждаш и Деница и Сатана тук са писани с големи букви, ако това има някакво значение, защото когато е писана Библията /СЗ/, са пишели само с малки букви и без гласни.

Това е от протестантската Библия, в православната са с малки букви, само на едно место с голяма. Което ще рече че е сатаната.

Това е от протестантската Библия, в православната са с малки букви, само на едно место с голяма. Което ще рече че е сатаната.

Само че истинската Библия , Стария завет, от който са цитатите, в оригинал са на иврит. А там е нямало малки или големи букви.Нито протестантската, нито православната, са оригинали. ;)  :)

Само че истинската Библия , Стария завет, от който са цитатите, в оригинал са на иврит. А там е нямало малки или големи букви.

Нито протестантската, нито православната, са оригинали. ;)  :)

12 How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations!

Ето от най-висок рейтинг Библия, на Кинг Джеймс.

И какво доказва този рейтинг ?

Думата денница е заменена с Луцифер там.

Думата денница е заменена с Луцифер там.

Да, виждам. Луцифер, кой е - Сатана ли ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.