Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, skalata_73 написа:

Не забравяйте маските 

преди 9 часа, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8441361

Ей тези ще ги следим и ако до 2-3 седмици там не настане мор, значи мерките са били прекалени.

И тези :

Заразени 300 лекари по болниците .

https://www.rbc.ru/society/11/04/2020/5e91c6499a794748029ecb9b?from=from_main

Все пак дори и там са въвели самоизолация и карантини /които не се спазват много съвестно/

преди 8 часа, karadzha написа:

М. Николов играе в отбора на Мировците (М. Николов – Миро Николов):D

На вас всеки който не ви изнася е "Миро" :)

Приемам го за комплимент. Малко хора са ставали критерий някакъв дето да го споменават из темите и да се сравняват с него :) 

Но е смешно да причисляваш Николов към "мой отбор". С него сме спорили по много теми , и обикновенно заема вашата страна на червената пропаганда.

преди 9 часа, A.com написа:

Ето някакви сравнителни данни:

[img]https://pbs.twimg.com/media/EVRiaHKU0AQqy6H?format=jpg&name=4096x4096][/img]

мн показателни цифри . само че сттистиката в някои държави си е стъкмистика, и в Беларус измират от пнневмония пък лекарите заразени с ковид19 :)  

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 13 часа, Ъндъртейкър написа:

По принцип досегашната ситуация с разплащанията си бе добра, но явно на някой това не се е харесало или е преценил, че е изкарал достатъчно пари, време е за нещо ново. 

Относно 5G...честно казано 23 години не съм се занимавал с това, но предполагам става въпрос за все по-къси и къси вълни, граничещи с опасните за човека.  Лично аз 20 години почти работя на метър от генератор на вълни, но с честота 400kHz,  може да е вредно, не знам, навремето един австриец каза, че след метър и половина не е опасен , но аз работя на метър ;)  Учиха ни, че на корабите има боядисана зона, дето антената излъчва и никой няма право да стъпва там.  Това 5G  не знам какво е, но ако намеря инфо за дължината на вълната, вероятно ще ми стане от ясно по-ясно.  Доста години  аз минавах под едни далекопроводи след работа с колaта си. Точно там аха да припадна...след години свикнах и сега промяна в състоянието си не забелязвам :)  Това какво ви говори? Че съм говедо вече? Така е, Калин ще го докаже :P

Говорим за разлика в нивата хиляди д ане кажа милион пъти .

Някои се сещат едно време военните дето работеха на подвижни радиолокационни и подобни специализирани комплекси.

Доста интересни случки и инциденти са разказвали някои. Ама тогава никой не ги пазеше. Нямаше кой знае какви изисквания за безопасност.

А нивата на тези излъчвания бяха наистина опасни.

за 5Г в момента се спекулира яко. И това е очевидно. А реално погледнато, стандартите стават все по щадящи и с далеч по ниски нива от първите мобилни стандарти.

Затова и бях казал че преди да забраняват 5Г което евентуално можело да причини еди какво си  ,преди него трябва да забранят и изключат 3Г и 4Г :) 

А микровълновите направо да ги обявят за легално оръжие .

преди 7 часа, haidukpikaso написа:

Не знам кво има кво няма - сега съм на 4G и аз ли си внушавам ама откакто минахме на това и животинчето ми нервно

Аз пък съм виждал как се нервят хората когато им куца 4Г-то .

И ако фейса се отвори за повече от 5 сек. и са готови да си тръшнат телефона в земята :) :)  

В този аспект, е хубаво да се тества научно нивата на облъчване от 5Г ли вредят на здравето и нервите повече, отколкото липса на скорост и стабилен сигнал.

:)

Според мен второто нанася в пъти по голяма вреда .И нанервите и на околните :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, Aumi написа:

Точно хората с дихателни проблеми, трябва да се предпазват най-много.
Маските трябва да се носят на места където има струпване на хора , най-вече в магазините.
Защото не знаем там кой е вирусоносител и кой не. Както се вижда, много хора могат да бъдат носители дни наред без да имат симптоми.

Хората с дихателни проблеми знаят как да се пазят, но маски не могат да носят поради затрудненото си дишане.

Нищо не пречи да излизат без маски в по-безлюдни места, без да се страхуват, че ще бъдат глобени.

Статистиката показва, че хората, страдащи от диабет, сърдечно - съдови и онкологични заболявания са изложени на много по-голям риск, отколкото тези с дихателни проблеми, дължащи се на изкривена носна преграда, астма, алергии и пр.

преди 8 минути, Мойра написа:

Хората с дихателни проблеми знаят как да се пазят, но маски не могат да носят поради затрудненото си дишане.

Нищо не пречи да излизат без маски в по-безлюдни места, без да се страхуват, че ще бъдат глобени.

Статистиката показва, че хората, страдащи от диабет, сърдечно - съдови и онкологични заболявания са изложени на много по-голям риск, отколкото тези с дихателни проблеми, дължащи се на изкривена носна преграда, астма, алергии и пр.

Не мисля, че е задължително носенето на маски на места, където няма струпване на хора.
Трябва да се има предвид, че при забраната за посещаване на паркове и градини, хората ходят най-вече до супермаркетите и аптеките, където има струпване на хора и всеки трябва да взима предпазни мерки точно при посещението си там.

Аз също имам дихателни проблеми и съм много по-спокойна, когато на такива места нося маска, и съм неспокойна когато някой до мен не носи маска.

А стига ревахте за тес маски бе. Като ви се казва да носите-ще носите. Като не искате ред -тайгата голяма.

Не били болни що да носели. Ами откъде знаете, че не сте? С тестове не знаят на 100 процента, ама те знаели. Професори.

преди 1 минута, Aumi написа:

Не мисля, че е задължително носенето на маски на места, където няма струпване на хора.
Трябва да се има предвид, че при забраната за посещаване на паркове и градини, хората ходят най-вече до супермаркетите и аптеките, където има струпване на хора и всеки трябва да взима предпазни мерки точно при посещението си там.

Аз също имам дихателни проблеми и съм много по-спокойна, когато на такива места нося маска, и съм неспокойна когато някой до мен не носи маска.

Хубаво е, че слагаш маска, но не всички могат.

От самото начало на карантината не излизам без маска, очила и латексови ръкавици и задължително спазвам дистанция, пазейки себе си и хората около мен, в случай, че те или аз сме носители на вируса.

преди 2 часа, darkterminal написа:

Непознаването на нормативните актове (закони, заповеди, нареждания, циркуляри), не отменя носенето на наказателна отговорност. В смисъл, запознат(а) или не, подписал(а) или не, ако те хванат в нарушение изгаряш... Ей това е страшното в цялата работа... Че пазачи много, ама кой ше ни пази от пазачите - не е известно...

Точно това пита и данчо кафевия в Цифрова Крепост през 1998-ма :)

В моя квартал, да не кажа в цялата община от квартали още от преди седмица започнаха да ходят тинейджърчета и 20 годишни пишлемета с гугли за под каска:

HAC209.jpg

И е само въпрс на време да започнат с масови нападения по улиците и открита престъпност. Как ще бъдат "хващани" е интересен въпрос. Пазителите ни налагат мерки, който очевидно ще доведат до много по-страшни неща от мадона вируса... А като минавам с колата през самоковска един път не видях етническите небългарски българи от факултета да носят даже шапка...

Ей, това българинът никога няма да се научи да изпълнява нещо! Все някой не е съгласен с нещо и си има своя теория...

преди 1 минута, Мойра написа:

Хубаво е, че слагаш маска, но не всички могат.

От самото начало на карантината не излизам без маска, очила и латексови ръкавици и задължително спазвам дистанция, пазейки себе си и хората около мен, в случай, че те или аз сме носители на вируса.

Не разбрах, защо да не могат?
Заради проблеми с дишането ли?
Както казах, аз също имам астма и проблеми с дишането.
Но знам, че е много по-безопасно за мен да съм с маска.
Така че, мисля, че безопасността трябва да е водещ мотив. Всичко останало са оправдания!

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Като не искате ред -тайгата голяма.

:offtopic_s:

Бате: Кое е по-голямо редът или хаоса?!  .... :)

Чекам още малко Слънце и подхващам поредните моите си редове с картофи, а те де не си слагат маски или не искат .... да дойдат да ми помогнат .... де се вика на по 2 метра .... 3 реда и хоп и те доволни - без маски, а аз со засадени картофи ... :) 

Маските са задължителни за магазините, не знаеш кой се е върнал, я от Италия, я от Китай и само пари има в джобовете ... :) а иначе по себе си де да знае какво носи или в себе си .... :)   

преди 10 минути, Aumi написа:

Не разбрах, защо да не могат?
Заради проблеми с дишането ли?
Както казах, аз също имам астма и проблеми с дишането.
Но знам, че е много по-безопасно за мен да съм с маска.
Така че, мисля, че безопасността трябва да е водещ мотив. Всичко останало са оправдания!

Имаш късмет, че можеш да дишаш пълноценно, когато си с маска, но мнозина не могат.

Още едно мнение за маските:

Здравен мениджър: Маската има медицински смисъл само за затворени помещения

Цитат
Маската има медицински смисъл до известна степен само за затворени помещения, както и при частична концентрация на хора в полузатворени, например пазари. Масовите събирания така или иначе са забранени.

И то по-скоро за измамно спокойствие на околните, защото не знаете какво носи този срещу вас - каква маска, да не говорим за шал, кърпа, бурка, парцал и т.н. Но, да речем за тези случаи можеше да се въведе. Навън, на улицата, е честно казано просто глупаво да задължиш хората да ходят с маски. Няма никакъв смисъл, затруднява се дишането, стига се до хиповентилация, маската се овлажнява и се пълни с бактерии, което предразполага към пневмонии и други проблеми.

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Чекам още малко Слънце и подхващам поредните моите си редове с картофи, а те де не си слагат маски или не искат .... да дойдат да ми помогнат .... де се вика на по 2 метра .... 3 реда и хоп и те доволни - без маски, а аз со засадени картофи ... :) 

Ан тъй бате. На Реджеп да му дадеш две мотики. И една лопата на ГЗ, че да му доде акъла.

преди 26 минути, Мойра написа:

Имаш късмет, че можеш да дишаш пълноценно, когато си с маска, но мнозина не могат.

Още едно мнение за маските:

Здравен мениджър: Маската има медицински смисъл само за затворени помещения

И аз това казвам. Че има смисъл, когато си в затворени или отворени пространства, където има струпване на хора.
Когато и извън магазин, и си сам, няма от какво да се пазиш.

преди 2 часа, darkterminal написа:

Не знам защо го казваш това, от няколко дена графиките бележат "плато", ше рече, че ситуацията не се влошава... Даже дневната смъртност има много лека, но добре забележима тенденция към спадане... Информацията е от взета от тук - https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ - към 11 Април 2020, 20:51 PDT.

Ми, може би заради това:

https://news.bg/world/sasht-s-nov-cheren-rekord-nad-2000-zhertvi-na-koronavirusa-za-denonoshtie.html

Аз плато не виждам, виждам постоянно покачване.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Натресоха ни световен комунизъм. 

Носим маски като робокопи и Николов ни обяснява светлото бъдеще начертано в статии на 24 часа

Като се намират все неразбрали, няма как.

И не е комунизъм, това е новия световен ред.:ph34r:

Ти нали за Пиночет плачеше, те ти сега Пиночет.

преди 58 минути, Hristo52 написа:

Ей, това българинът никога няма да се научи да изпълнява нещо! Все някой не е съгласен с нещо и си има своя теория...

Така си е. Бой трябва и глад, и никакъв достъп до информация. Докато се научат, каквото им се каже, да го правят веднага и без да мислят. :biggrin:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Натресоха ни световен комунизъм. 

Носим маски като робокопи

преди 1 час, skalata_73 написа:

А стига ревахте за тес маски бе.

Значи той плачел, ти само кричиш?

Реджепе слагай маска. Ша извикам танковете.

преди 2 минути, sliderum написа:

Значи той плачел, ти само кричиш?

Реджеп вика , че квича. Ама той щото и българския му кат акъла и не може да се изразява правилно.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Ми, може би заради това:

https://news.bg/world/sasht-s-nov-cheren-rekord-nad-2000-zhertvi-na-koronavirusa-za-denonoshtie.html

Аз плато не виждам, виждам постоянно покачване.

...

Покачване до 3ти Април при заразените от тогас се крепят горе долу на една дневна стойност (а.к.а плато)...

При умрелите от 7 Април дори се вижда плаха тенденция за намаляване на дневната бройка...

преди 5 минути, skalata_73 написа:

Реджеп вика , че квича. Ама той щото и българския му кат акъла и не може да се изразява правилно.

Аз като чета не слушам и не съм чул да вика :D

преди 7 минути, darkterminal написа:

Покачване до 3ти Април при заразените от тогас се крепят горе долу на една дневна стойност (а.к.а плато)...

При умрелите от 7 Април дори се вижда плаха тенденция за намаляване на дневната бройка...

Ето ти ги за 7 април:

https://news.bg/disasters/rekordnite-731-zhertvi-na-koronavirusa-v-nyu-jork-za-24-chasa.html

Човек, искрено се надявам да са достигнали платото, но много се съмнявам, виж броя на новите заразени от вчера.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.