Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Аз пък очаквам с нетърпение брифинга на Великден.

33 заразени, 2 починали и 1 възкръснал.

Найс, имаме напредък.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 8 часа, _Belial_ написа:

Не се възстановяваш, а мърдаш доколкото е възможно, според степента на увреждане. И си имаш едно наум, че вече и лека настинка може да те прати на едно по- хубаво място.

Да, степента на увреждане е важна. Няма леки увреждания. Първия половин час е важен. Скенера си показва всичко ... Що се касае до настинките и прочие, то си зависи от имунитета и най-вече кръво-снабдяването, обращението.

За CO-19 никой не каза дали въпросния вирус се разпространява из целия организъм или само по дихателната система или поне аз не чух...  но едно е по-важно - въпросния не е типичен за нашия регион. Разбрах, че италианския патоген бил различен от китайския и де факто вече има "мелези" ... Дали заразата е тръгнала от Китай, а?!

Та, опасността е в това, че независимо от това, че не съм фен на конспирацията, то твърде съмнителни са вид съвпадения, което ме довежда до мисълта на липса на случайност ...  Тук не говорим дали е синтезиран и т.н. ... Спекулацията, че някой го ползва е твърде наивно мислене, но защо точно сега се обръща внимание на вирусните инфекции, то едва ли ще разберем ...

Аз лично се доверявам на твърденията, че има симптоми за "по-голяма" пандемия и съм за превантивността. Не съм обръщал внимание какво публикува световната здравна организация, но все пак би следвало там да работят професионалисти, а не политици ... Не знам ... все пак на някой трябва да се доверим ... но определено определени политици си знаят своето и се възползват от дребните си користни цели, за да се лансират ...

Разберете ме правилно, имаме си правителство, дали е грамотно или не в случая е без значение. Дали са адекватни мерките - за мен лично - да, за друг не, но само и единствено бъдещето ще покаже дали аз греша или друг е бил прав. Аз не съм от тези които, ако съм сгрешил - няма да си призная.

Та, ако греша, някой да запомни, че аз съм за превантивността която се прилага в момента. След това да ме посочи и ми кажи - на 18.04.2020 в пост .... ти сгреши ... и аз ще призная своята грешка ... До тогава моето за превантивност си остава, а всеки от вас - да помни, спори и т.н.

Да, опасно е! Не е ясно от какво е опасно, но има симптоми за опасност.

Хора, проявете малко търпимост, а?! Толкова ли бързате за някъде, а?! За какво?!  

преди 32 минути, Мальчик Бананан написа:

Че то това не е от вчера. И не е само тук. Имаше едни клипчета в тубата как някакви влизат в американски болници и те празни. Фейк било. Не е. И митът с недостига на легла в България беше разбит отдавна от няколко специалисти. Математически и най-зле да сме - като Италия - легла има. Защо обаче "героите от първа линия участват в това"? Нямаха ли клетви-млетви? За другите държави не знам. У нас всичко граничи с перверзия.

без чупене на глави няма да я бъде тая!

преди 1 минута, Mapuku написа:

без чупене на глави няма да я бъде тая!

Съмнявам се. Хората са отчаяни, а не гневни. Плюс това, ТЕ са си вързали гащите.

не е до гащите. до пълна война опира. такава, в която въобще не те интересува къде са му гащите.

преди 5 часа, Kiddo69 написа:

Доколкото разбрах в последните няколко дни тук, имаме 3 отбора. 1- има Ковид, 2- няма Ковид, 3- Чувствам се объркан.

Няма спор дали има ковид19 или няма. Вирус определено има, що годе е разгадан под микроскопа, но не и как да се борим с него.

Спекулациите тук са най вече за последиците от вируса и реакцитие на различни държави.

Едните надували, другите криели... и т.н. но вируса си върлува и няма спор за което.

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

Математически и най-зле да сме - като Италия - легла има.

Това къде и как го установи ? Медиците реваха още преди вируса че има недостиг на персонал, на кадри и т.н.  а сега ми казваш че можем да поемем повече  от колапса в ИТалия ???

айде бе ?

преди 4 часа, darkterminal написа:

Включително и тези дето са си умрели по домовете, без да си ги изследвали. Момчетата надуват балона, сеят паника и плашат хората.

хубу , но ето че цитираш американска медия. и видео .  т.е. никой не те цензурира или пречи на различната оценка или показване на грешки.

преди 8 часа, badr написа:

Ей на това се казва мировски инат.

Не че ви се меся в безсмисления спор за мозъчни травми, но благодаря за комплимента  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Медиците реваха

Опа! Я по-леко с определенията! Що не идеш да работиш за пеесе стинки на час нощна смяна! И нека всеки месец да те наказват по пет бона защото си издал едно-две направления в повече.
Е, тогава у форумо няма да може да се стои от твоите стенаня!

преди 5 часа, Kiddo69 написа:

пък за тебе се чудя, как можеш с толкова много думи да кажеш нищо?

Ааа, има и по дълги пасквили, в които казва още по нищо...

1. Такива, които слушат НОЩ, четат парцалите на Дебелия и гледат телевизията на Домусчиев. Те друго не пропускат в мислещите си кутии, които са изключили.

50%, Учителя, Овцата и мамин Николчо

преди 7 часа, Lumberman написа:

Какво става в Белорусия:

хехе :) Забележи как са наредени симпатични муцунки  пред батьката. Усмихващи се, кимащи, и т.н.

Това и при соца не бе толкова мазно услужливо и театрално .

Класика !

Относно думите му .. не забелязваш ли че както не бе толкова загрижен, и той само това говори - критиците миказват че не мисля за хората..и т.н.. не, аз само за това и мисля... и т.н.

Заприлича ми на ББ само дето не каза че не спи по цели нощи.

То затова бях казал преди че батьката смени риториката. Да, пак замазва проблема, но се скъсва да обяснява как и какви мерки се вземат :) 

Забавно е и как обяснява за Москва дето си задръстили болниците , щото повечето били обикновенни пневмонии...

аха.. добре.. те руснаците нищо не разбират, да питат него пневмонии ли е какво е .... и как да си освободят болниците ... :) 

преди 20 минути, DarkEdge написа:

Опа! Я по-леко с определенията! Що не идеш да работиш за пеесе стинки на час нощна смяна! И нека всеки месец да те наказват по пет бона защото си издал едно-две направления в повече.
Е, тогава у форумо няма да може да се стои от твоите стенаня!

Тоя  пак нищоне разбрал. Именно че акцентирам че нищо не е толкова розово в медицината ни и имаме недостиг и на персонал и налегла и на материали и на всичко !

И питам - откъде решихте че тук имаме повече легла, колкото че и повече  от Италия ???

Така че не ми опонирай на нещо което е в случая моя теза.

пп

реджепа се събуди и първата му работа да осере пак тук  вместо да отиде до тоалетната  :) 

То е видно че нищо не казва по темата, той и няма какво ,  а само сипе личностни заяжданици .

Какъв е този форумен фетишизъм да влизаш само да нацапаш и оспамиш, аз не знам.

преди 11 минути, DarkEdge написа:

Опа! Я по-леко с определенията!

50%

Николов, починала една с хронична беледробна недостатъчност, диабет и нещоситамсимноготежконасърцетонеможахдагозапомня.

И заради това подзащитния ти Бостанджийски блокира цялата държава и срина икономиката и превърна областните градове в концлагери

И ги защитаваш тези. Не те е срам !

преди 7 минути, miro20 написа:

Тоя  пак нищоне разбрал

Ек, ондзи! Я, първо се научи на етика в комуникацията и тогава ела да се изявяваш като няк'во ник'во компетентно във всички сфери!
Освен това реч идеше за езика ти! А не какво съм и какво не съм разбрал!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 41 минути, miro20 написа:

Това къде и как го установи ? Медиците реваха още преди вируса че има недостиг на персонал, на кадри и т.н.  а сега ми казваш че можем да поемем повече  от колапса в ИТалия ???

айде бе ?

https://sedemosmi.tv/production/студио-хъ-д-р-антония-първанова-14-април-2/

bg-voice.com

Френският вирусолог професор Люк Монтание изказа днес предположение, че новият коронавирус, предизвикващ болестта COVID-19, е бил разработен в лабораторни условия, предаде ТАСС.

В интервю за френския новинарски телевизионен канал „Си нюз“ Монтание, носител на Нобелова награда през 2008 г. за откриването на вируса ХИВ, каза, че, за да стигне до тези изводи, се е опирал на изучаване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез.

Според проф. Монтание, математикът е изследвал вируса до най-малки подробности. Той смята, че вирусът SARS-CoV-2 „съдържа елементи на вируса ХИВ, който предизвиква СПИН“.

Стигнахме до извода, че с този вирус са правени манипулации, каза Монтание. Той е на мнение, че вирусът не е с естествен произход, а е работа на молекулярни биолози.

Монтание заяви, че вирусът е бил създаден в лаборатория в китайския град Ухан. Той изказа предположение, че там са правени опити да бъде създадена ваксина срещу СПИН.

Прав е

преди 33 минути, DarkEdge написа:

Я, първо се научи на етика в комуникацията

Аха, 50% и етика в комуникацията.

Оптимист

преди 43 минути, miro20 написа:

реджепа се събуди и първата му работа да осере пак тук  вместо да отиде до тоалетната

Като свършат аргументите, почват обидите !

преди 45 минути, Мальчик Бананан написа:

Първо - Погледни коментарите под видеото :) 

Второ. Тя сравнява с Испания, не с Италия.

Но хайде все пак пак да сметнем  : болнични легла имаме 2063 и 1463 машини

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483564.html

за Италия заболелите потвърдено /към 23 март хванах цифра/  са 64 хил.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/03/23/4045015_pochinalite_i_zabolelite_ot_covid-19_v_italiia/

10% от заболелите италианци имат нужда от вентилация на апарат.

https://www.bloombergtv.bg/nachalo/2020-03-23/italiya-uvelichava-leglata-v-intenzivnite-otdeleniya

което прави 6 400 . Нали ?

Лека поправка... към днешна дата в ИТалия са 172 хил. заразени , 10 % са 17 хил.

И казваш, ние сме по добре от италианците и можем да поемем повече с нашите 1400 машини ?

преди 15 минути, miro20 написа:

Първо - Погледни коментарите под видеото :) 

Второ. Тя сравнява с Испания, не с Италия.

Но хайде все пак пак да сметнем  : болнични легла имаме 2063 и 1463 машини

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483564.html

за Италия заболелите потвърдено /към 23 март хванах цифра/  са 64 хил.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/03/23/4045015_pochinalite_i_zabolelite_ot_covid-19_v_italiia/

10% от заболелите италианци имат нужда от вентилация на апарат.

https://www.bloombergtv.bg/nachalo/2020-03-23/italiya-uvelichava-leglata-v-intenzivnite-otdeleniya

което прави 6 400 . Нали ?

Лека поправка... към днешна дата в ИТалия са 172 хил. заразени , 10 % са 17 хил.

И казваш, ние сме по добре от италианците и можем да поемем повече с нашите 1400 машини ?

Офф, добре, брат. Остави.

преди 49 минути, Реджеп Иведик написа:

Прав е

Като винаги познава, що не е трилионер от познаване 6-тици от тотото и обиране на казината у нас и по света. Познавал бил, следварително.

https://m.dir.bg/dnes/comments/shvedskata-printsesa-sofiya-stana-dobrovolka-v-bolnitsa
Принцеса София стана доброволка, 

А България? Управляващите защо не са доброволци? Намалиха ли си заплатите? Отказаха ли субсидията си? 5 процента на храните и 0 процента ДДС на лекарствата?

Да 

https://news.bg/politics/deputatite-se-otkazaha-ot-zaplata-do-kraya-na-izvanrednoto-polozhenie.html

Президентът. Ако някой е забравил https://eurocom.bg/new/prezidentt-rumen-radev-dari-zaplatata-si-na-vidin

преди 2 часа, miro20 написа:

...

хубу , но ето че цитираш американска медия. и видео .  т.е. никой не те цензурира или пречи на различната оценка или показване на грешки.

...

Това го запиши към излишните приказки... Нито виждам проблем да цитирам американска медия... Нито съм се оплаквал от липса на право да давам оценка и да коментирам...

преди 2 часа, miro20 написа:

...

Какъв е този форумен фетишизъм да влизаш само да нацапаш и оспамиш, аз не знам.

Това е лично твоя запазена марка във всяка тема в която участваш... Има причина или няма причина, ти се изхождаш по въпроса с дежурните си реплики за социализма и матушката... И който не ти отърва го изкарваш комунист, казваш му, че се самокастрира, сравняваш го с педофил или му казваш нещо от сорта, че се възбужда от образа ти... Ти си единствения който сипе подобни гнусотии по целия форум...

преди 14 минути, acnekt написа:

Принцеса София стана доброволка, 

Тя не е управляваща. Никога не е била и няма как да бъде.

Интересно - защо ТИ не станеш доброволец? Тия... ония направиха ли, защо не направят... Ти - къде си?

не се отнася само до теб - ревльовците и недоволните... си играят да хейтят докато ги тресе кадема. Хейтенето е процес при който ти удобно си стоиш пред монитора и си дъвчеш нещо си, което други правят.

Те правят... докато ти им го хейтиш. Така придобиваш изживяването че разбираш колкото тях, че знаеш, че можеш, че си пич, че си нещо и си някой. Игра за деца,  Игрички на посредствените за да достигнат изживяването че не са такива. Щото да не си посредствен става с много правене, докато играчът си го докарва с хейт - просто, лесно, безплатно... и разтоварващо.

преди 24 минути, _ramus_ написа:

Тя не е управляваща. Никога не е била и няма как да бъде.

Интересно - защо ТИ не станеш доброволец? Тия... ония направиха ли, защо не направят... Ти - къде си?

не се отнася само до теб - ревльовците и недоволните... си играят да хейтят докато ги тресе кадема. Хейтенето е процес при който ти удобно си стоиш пред монитора и си дъвчеш нещо си, което други правят.

Те правят... докато ти им го хейтиш. Така придобиваш изживяването че разбираш колкото тях, че знаеш, че можеш, че си пич, че си нещо и си някой. Игра за деца,  Игрички на посредствените за да достигнат изживяването че не са такива. Щото да не си посредствен става с много правене, докато играчът си го докарва с хейт - просто, лесно, безплатно... и разтоварващо.

Никой не съм хейтил и никога не съм хейтил. Преди да ме укоряваш, трябва да ме познаваш. 

Хейт идва от английски език и значи мразя. Да приказваме и да пишем на български език? Чист български език, долкото е възможно.

Кадем от турски език 

https://rechnik.newage.bg/амулет

преди 2 минути, acnekt написа:

Никой не съм хейтил и никога не съм хейтил. Преди да ме укоряваш, трябва да ме познаваш.

Учителя е проницателен

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.