Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Тайван население 23 069 345 жители - преболедували 298, получиха вируса само 10 дни след САЩ, но са с пъти по малко болни

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 28 минути, Michigan111 написа:

На какви факти се основава твоето твърдение?

На мнението на този специалист (нито е военен, нито е зъболекар):

преди 17 часа, Lumberman написа:

И как точно като се крием седмици и месеци болестта ще отмине? Това да не е вода?

преди 28 минути, Michigan111 написа:

И каква е логиката да блокират движението след като народът е преболедуват?

И на този въпрос е даден отговор в горното видео. Споменавал съм и друга причина - разтегляне във времето на смъртността, за да не натоварват болниците.

преди 3 минути, Myanmar написа:

. Споменавал съм и друга причина - разтегляне във времето на смъртността, за да не натоварват болниците.

Е нали народа е преболедувал бре, как ще натоварят болниците?  Не усещаш ли как си противоречиш?  

преди 10 минути, Michigan111 написа:

Е нали народа е преболедувал бре, как ще натоварят болниците?  Не усещаш ли как си противоречиш?  

Аз го писах за България, не за Китай. Справка: назад по темата.

преди 1 час, Myanmar написа:

Пълни глупости. Там целият народ преболедува, заразен от месеци, СЛЕД това блокираха движението.

Това ли написа за България? Или го написа за Китай и Корея?  Айде назад по темата за справка. Сбъркал си човека,  който да опиташ да объркаш  ;)

преди 39 минути, Без умствен капацитет написа:

Тайван население 23 069 345 жители - преболедували 298, получиха вируса само 10 дни след САЩ, но са с пъти по малко болни

Ама там за да идеш ти искат предплащане на хотел 21 дни , след като влезеш ( естествено след тест) оставаш под карантина в хотела 14 дни ... и няма щъкане насам натам. Тук какво направиха , вместо с извънредното положение да затворят всички граници - тотално пуснаха маса народ да се прибере и забележи затвориха моловете пък курортите не ....

преди 22 минути, Myanmar написа:

разтегляне във времето на смъртността, за да не натоварват болниците.

това е така, но и дава време на хората, за лекарството (което се тества) и се надявам да излезе по рано на пазара, заради обстоятелствата

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Това ли написа за България? Или го написа за Китай и Корея?  Айде назад по темата за справка. Сбъркал си човека,  който да опиташ да объркаш  ;)

Това е за Китай - писал съм "там", а не "тук/у нас". А как може да се постигне "разтегляне във времето на смъртността" НЕ СЪМ писал, че се отнася за Китай. Ти наистина си се объркал нещо, ако смяташ, че не помня какво съм писал.

преди 3 минути, nikssi написа:

Ама там за да идеш ти искат предплащане на хотел 21 дни , след като влезеш ( естествено след тест) оставаш под карантина в хотела 14 дни ... и няма щъкане насам натам. Тук какво направиха , вместо с извънредното положение да затворят всички граници - тотално пуснаха маса народ да се прибере и забележи затвориха моловете пък курортите не ....

това е таза - спират колите но има автобуси и влакове които бачкат и накрая тъпия ни президент слага вето на нищото което правим - тъпак до тапака

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

това е така, но и дава време на хората, за лекарството (което се тества) и се надявам да излезе по рано на пазара, заради обстоятелствата

Ваксината минава тестове 1 година. Ако приемем, че ще я създадат след 1 година, а разпространението ѝ по света ще отнеме още 1 година, това са общо 3 години. Има го във видеото на вирусолога. Само него не са гледали коментиращите ме мен, защото са заети с жълти новини.

Ако България губи 250 000 лв. дневно, то ако ти приемеш стратегията да стоим в кошарата 3 години вкъщи, това прави загуби от 274,75 млрд. лв. и разбира се хранене само с паша за този период. Само казвам.

чели ли сте новините

вчера МВР хванала един от Варна който бил под карантина и отишъл да си купи пиене. И забележете самия той извикал МВР защото го обрали, а се оказало че портомонето си го е забравил в тях

Ваксината минава тестове 1 година. Ако приемем, че ще я създадат след 1 година,

тя е създадена, тече втория период

в форума има хора (антиваксери) не искат да има ваксина

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

тя е създадена, тече втория период

Да допуснем, че е създадена. Не може да бъде пусната без тестове, защото може да лекува коронавирус, а да причинява рак.

Да допуснем, че е създадена. Не може да бъде пусната без тестове, защото може да лекува коронавирус, а да причинява рак.

знам

казаха че е тествана успешно на птици (патки)

преди 12 минути, Myanmar написа:

Това е за Китай - писал съм "там", а не "тук/у нас". 

Е именно де. Преболедувал народа и след това блокирали движението. Цитирах ти го преди малко, какви локуми разтягаш? 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Е именно де. Преболедувал народа и след това блокирали движението. Цитирах ти го преди малко, какви локуми разтягаш? 

някъде четох, че в някои хора и като оздравееш пак си носител за някакво време

Цяла седмица се пише и говори  по всички телевизии, сайтове, вестници, радиа и всекакви подобни. Думи, думи, думи. Всеки най-много знае, най е информиран. Хипотези и философии всякакви, и смешни и тъжни! Обсъжда се всичко. От правителството на Б.Б. дето обяви за пополизъм предложението да се разсрочат плащанията, да се подпомогнат средния и малък бизнес и т.н. А например в Италия (тая Италия дето когато и както ни понася е все за пример) Плащанията се разсрочват и ще бъдат на части след изтичане на кризата, а Голееемия пожарникар - Б.Б. Ни праща да теглиме заем, без лихва (урааа) но други облекчения няма, и няма и да има! Обсъждат се и 1000 хипотези за коронавирус. От къде, как , защо , кога и всякакви подобни въпроси. Почти всеки(както и по телевизията) доказва или обяснява на другия, че той е прост, неинтелигентен, кух и какви ли не, като всеки от представените се смятат за най, най, най, възпитани, ерудирани, непдръжаеми. Летят и солени думи! Е няма как, в такъв огромен научен конгрес, декада, понякога се случва. Много умове на едно място, случва се! И над всичко това се сипе, един огромен водопад (по-голям от Ниагарския) от празни приказки. Едно огромно празнодумие! Блазе на някой! 

Господа учени, исках да попитам само, знаете ли вече (след толкова обсъждане) кога ще мине коронавирусът например/ За Б.Б. не питам. Там сигурно и господ не знае!

Не знаете още? Е добре, ще почакам. Явно както е казал Остап Бендер - заседанието продължава! Само, че при вас - ледът не се пука господа!

:giggle1:

преди 10 минути, Michigan111 написа:

Е именно де. Преболедувал народа и след това блокирали движението.

Да! Точно както е обяснено защо се прави след дъжд качулка във видеото, което ти посочих, след като стана ясно, че си неориентиран. Какво не ти е ясно и остана ли някаква заблуда, че аз някъде нещо си противореча. Ако смяташ, че е така, макар аз вече да те опровергах - давай.

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

знам

казаха че е тествана успешно на птици (патки)

Това с чакането - карантина, блокиране на движението, домашен арест е мярка, която се ползва за заразни болести с висока смъртност от порядъка на 60%, примерно ебола. Докато открият ваксина за настоящия вирус, ще излезе нов. Това не са догадки, това е нормалният ход на периодични мутации на вируси, който се повтаря назад във времето, откак имаме уреди да засечем тези болести. В този ред на мисли, чакането вкъщи опасността да отмине, би било вечно.

преди 8 минути, Myanmar написа:

Това с чакането - карантина, блокиране на движението, домашен арест е мярка, която се ползва за заразни болести с висока смъртност от порядъка на 60%, примерно ебола. Докато открият ваксина за настоящия вирус, ще излезе нов. Това не са догадки, това е нормалният ход на периодични мутации на вируси, който се повтаря назад във времето, откак имаме уреди да засечем тези болести. В този ред на мисли, чакането вкъщи опасността да отмине, би било вечно.

намаляме поне опитите и за о съвършенство на вируса

преди 35 минути, Без умствен капацитет написа:

това е таза - спират колите но има автобуси и влакове които бачкат и накрая тъпия ни президент слага вето на нищото което правим - тъпак до тапака

Ха, ми той президента няма думата бре. И е върнат закона не заради карантината или мерките във връзка с нея , а за други неща. Правят се закони на крак , пускат се необмислени заповеди , които после се променят ... за първата седмица такава каша стана,че просто не е за приказка. Да няма в болниците маски и прочие. Пълен булшит, за това ще се отговаря след края на пандемията. Тя все ще свърши някога.

преди 3 минути, nikssi написа:

Ха, ми той президента няма думата бре.

Знам това се диктува от СЗО, което го прави още по тъпо

EUSQllvXsAE9XtT?format=jpg&name=small

преди 15 минути, Myanmar написа:

предната мутация бе преди 10 години, надяват се пак да е толкова

преди 13 минути, nikssi написа:

Пълен булшит, за това ще се отговаря след края на пандемията.

То кога се е случвало това. Вестниците пълни със злоупотреби, в затворите - кокошкари.

преди 1 час, Michigan111 написа:

Вчера не се ли оплакваше, че някой пише неща без научна обосновка? На какви факти се основава твоето твърдение? И каква е логиката да блокират движението след като народът е преболедуват? Замисляш ли се изобщо що за абсурдни твърдения лансираш по въпроса? 

Нищо абсурдно няма !

...Вирусът е само спусъкът на нещо много по-голямо.....но това е друга и в същност по-важната тема.....

..............................

Тук един ......специфичен субект (той си знае кой е :))........ ме обвинява , че пускам руски клипове . Ами като няма български ? :angry:.....и български пускам , когато ги намеря и са стойностни.....

Друг е въпросът , че въобще без да ги гледа и осмисли , ги обявява за фейк и/или пропаганда просто ей така . А клиповете в мнозинството си цитират световни авторитети..... :nono:

преди 6 минути, by_chechi написа:

Нищо абсурдно няма !

...Вирусът е само спусъкът на нещо много по-голямо.....но това е друга и в същност по-важната тема.....

я кажи в какъв филм си влязъл пък ти

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.