Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

току-що, miro20 написа:

За радост или не, тези епидемии  птичия, свинския грип са глобални , и не зависят нито от мен, нито от твоето нищонезначещо неграмотно мнение че това било "лъжи".

Айде да не оценяваш грамотността ми троле недоклатен. Болести са, но в никакъв случай смъртоносни. Не се прави на неразбрал. И "нищо незначещо" се пише ей така, както съм го написал. Тааа, неграмотния и нищо незначещия си ти и това не е тайна за никой.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 38 минути, Без умствен капацитет написа:

може ли някой който е против ваксините да се изкаже и срещу ваксина срещу този вирус

май ги свалиха тези на земята

против ваксина съм

не ме е страх

ако някой го е страх  да се ваксинира

по ме е страх че ще изнамерят уж някаква ваксина и ще задлжат всички да се ваксинират

по- ми е интересно какво ще стане с нарко зависимите както са спряни полети  и камиони по граници като им свърши наркотика...

Гответе се, пичоУе:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30510693.html

После да ни споменете с добро с Реджепа, като ви разправяме за "кафЕвата чума". Това обаче не е същото, а е нещо изключително иновативно. Всеки сам си налага концлагер и всеки сам на себе си е едновременно Хитлер и жертва. Че и си благодари и си ръкопляска. Дарвин отново излезе, че греши. Няма толкова тъпа маймуна. А да, и не забравяйте да гледате телевизия. Много телевизия. И в Мрежата има интересни механизми вече. Слушам си "Пантера" в тубата по тела. Точно след половин минута ми се появява банер с надпис от рода на "Пантера си останаха вкъщи направи го и ти.... бла-бла". Бях навън. Не знам има ли значение.

преди 23 минути, _Belial_ написа:

Айде да не оценяваш грамотността ми троле недоклатен. Болести са, но в никакъв случай смъртоносни. Не се прави на неразбрал. И "нищо незначещо" се пише ей така, както съм го написал. Тааа, неграмотния и нищо незначещия си ти и това не е тайна за никой.

Не аз, ти говориш за лъжи за тези епидемии. И пак казвам, остави ме мен " трола недоклатен" , а виж световните реакции и мерки . Няма нужда да гледаш мнението на "тролове недоклатени" , за да видиш че не си прав :) 

Както винаги .

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

Гответе се, пичоУе:

После да ни споменете с добро с Реджепа, като ви разправяме за "кафЕвата чума". Това обаче не е същото, а е нещо изключително иновативно. Всеки сам си налага концлагер и всеки сам на себе си е едновременно Хитлер и жертва. Че и си благодари и си ръкопляска. Дарвин отново излезе, че греши. Няма толкова тъпа маймуна. А да, и не забравяйте да гледате телевизия. Много телевизия. И в Мрежата има интересни механизми вече. Слушам си "Пантера" в тубата по тела. Точно след половин минута ми се появява банер с надпис от рода на "Пантера си останаха вкъщи направи го и ти.... бла-бла". Бях навън. Не знам има ли значение.

Само да чуя че некой се е изкихал в блока веднага го докладвам без да ми мигне окото.

преди 47 минути, sliderum написа:

250 000, са четвърт милион, а не четвърт милиард. Признай си, че въобще не познаваш числата и черпи една бира.

преди 19 часа, Myanmar написа:

Мъпета рекъл, че бързите тестове стрували 500 млн. лв. и затова не ги искал, за да пази бюджета, обаче си трае, че за всеки ден извънредно положение България губи 250 млн. лв.

Пия Загорка.

Цитат

властите наложиха ограничения в придвижването, за да забавят разпространението на епидемията

Е, поне не заблуждават, че това е предпазна или лечебна мярка срещу вируса. Неизбежното само се отлага.

Аха, преди 19 часа си писал 250 милиона, а преди час и нещо 250 хиляди. Карай да върви. Аз не съм убеден, че губим по 250 милиона дневно. Няма как да печелим по толкова, дори да сме на пълни обороти, камо ли да се твърди че се губят, след като все още се работи в доста производства.  Това са някакви манипулации с цифри. За да бъдем заблудени за реалността и боко и компания от шиши, каракрачуна, домуса  и другите свинеподобни да ограбят бюджета и спестяванията на по-бедните от тях.

Да, объркал съм се.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Ако България губи 250 000 лв. дневно

Но във видеото на ветеринаря (той е бил шеф в Русия на вирусулогонещо си, респектиращо) посочи 250 млн.

преди 9 минути, sliderum написа:

Аз не съм убеден, че губим по 250 милиона дневно.

При население 7 050 000 и безработица от 4,3%, излиза, че на ден заплатата им е толкова, че за 30 дена средната им заплата е 1110 лв. На мен ми изглежда съвсем реалистично. Косвените щети, обаче, са още по-страшни от тези четвърт милиард лв. дневно.

преди 54 минути, miro20 написа:

нито от твоето нищонезначещо неграмотно мнение че това било "лъжи".

И това от благодарност, че човека ти обяснява как стоят нещата.

На Белиал и бай Чечи, не заслужаваш от стъпките им вода да пиеш

Тайната на Сингапур: Как там се справиха с коронавируса

Цитат

Още на 1 февруари градът-държава наложи ограничения за влизащите от Китай - третия най-голям икономически партньор на страната   

Сингапур постигна успех срещу коронавируса с четири основни мерки. В Европа обаче не успяха да ги приложат навреме, нито пък навсякъде. Затова в Сингапур животът отново кипи, а в Европа цари парализа.

Кризата с новия коронавирус обърна света с главата надолу: Колкото и да е иронично, гражданите на “авторитарни” азиатски държави като Сингапур изглежда се радват на повече свобода от западноевропейците в последните седмици. Въпреки сериозната икономическа и логистична обвързаност с Китай, Сингапур успя да ограничи случаите на Ковид-19 на своя територия и да остави публичния живот да тече необезпокояван.

Как Сингапур овладя епидемията

Въпреки че е известен като глобално средище за бизнес, до петък Сингапур имаше регистрирани едва 422 заразени с коронавирус и два смъртни случая, причинени от заболяването.

Още на 1 февруари градът-държава наложи ограничения за влизащите от Китай - третия най-голям икономически партньор на страната. По това време в препоръките на Световната здравна организация се казваше, че забрана за пътуване не е наложителна.

До средата на февруари в Сингапур вече бяха регистрирани 80 случая на заразени с Ковид-19, което превърна страната в най-засегнатата след Китай. Правителството реагира бързо, изолира болните и тества всички, които имаха симптоми. Контактните лица на заразените бяха проследени и поставени под карантина. Методът за проследяване е разработен при епидемията от ТОРС (Тежък остър респираторен синдром) през 2003 година.

Чрез прилагането на четири основни мерки - ранно затваряне на границите, стриктно преследване на контактните лица, масово тестване и използване на опита от ТОРС, публичният живот в Сингапур не беше засегнат. Ресторантите, търговските центрове, училищата и офисите остават отворени и до днес. Подобни успехи постигнаха и други близки до Китай държави - Хонконг и Тайван.

Опитът с ТОРС ли е разковничето?

Колкото и ужасно да звучи, той навярно щеше да е от полза на Европа. Неефективната реакция на Стария континент се дължи на евроцентристка арогантност и на некоординирани усилия да бъде защитен бизнесът на локално ниво. Макар че европейските държавни и правителствени ръководители знаеха за опасната болест още през декември, вирусът дълго време беше подценяван и обявяван за “азиатски проблем”. Успешните мерки, приложени в Сингапур - ранното затваряне на граници, масово тестване и проследяване на контактните лица, в Европа не бяха навреме и навсякъде приложени. От страх да не навреди на местния бизнес, австрийското правителство затвори баровете, ски лифтовете и хотелите в курортното селище Ишгъл едва осем дни след като случаите на заразени туристи бяха потвърдени. Ишгъл се превърна в един от развъдниците на Ковид-19 в Европа. Туристите оттам бяха изпратени обратно вкъщи без да им се направят тестове и по този начин разнесоха заразата из цяла Европа.

Личната свобода бе пожертвана

Вместо стриктно да проследяват контактните лица, правителствата в Европа наложиха най-тежките мерки за ограничаване на личната свобода от Втората световна война насам. Макар хората да са изолирани, опасността от заразяване продължава да е висока, защото не е ясно кой е болен. В същото време личната свобода е сведена до минимум, икономиката е парализирана, а мобилните оператори предават информация на властите в разрез с регламента на Европейския съюз за защита на личните данни.

Ние очакваме от нашите правителства да защитят както здравето, така и свободите ни. И когато кризата отмине, ще трябва да анализираме как се стигна дотук и какво е можело да се научим от Сингапур.

https://m.fakti.bg/mnenia/459826-tainata-na-singapur-kak-tam-se-spraviha-s-koronavirusa

преди 21 минути, Myanmar написа:

При население 7 050 000 и безработица от 4,3%, излиза

Хм, значи според теб почти 7 милиона българи работят?

преди 7 минути, sliderum написа:

Хм, значи според теб почти 7 милиона българи работят?

Към 2019 г., по официални данни, да (6 753 900).

Фалшива новина:

Полицаи с кучета атакуваха Столипиново

Истината: Полицаи разхождат кучета, за да имат право да са навън.

преди 9 минути, Myanmar написа:

Към 2019 г., по официални данни, да (6 753 900).

Фалшива новина:

Полицаи с кучета атакуваха Столипиново

Истината: Полицаи разхождат кучета, за да имат право да са навън.

На времето при бай Тошо един в Шумен влезна с танк да видиш как се беха изпокрили като мишоци.

преди 24 минути, FusE написа:

Тайната на Сингапур: Как там се справиха с коронавируса

https://m.fakti.bg/mnenia/459826-tainata-na-singapur-kak-tam-se-spraviha-s-koronavirusa

Ето това са мерки срещу епидемия! Мерките които се взимат в Европа и най- вече тези в България, са мерки срещу хората, защото властите са неспособни да вземат мерки срещу епидемията.

Цитат

Кралят на Тайланд се самоизолира с 20 жени в германските Алпи

На тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн също му се налага "да търпи лишения" и е наел всяка една стая в хотел в Германия, за да може да се самоизолира с харема си от 20 жени и слугите си.

Луксозната самоизолация на Ваджиралонгкорн не се одобрява особено в кралството му и хаштагът #WhyDoWeNeedAKing е тренд в Twitter. Обидата на монархията в Тайланд е престъпление, наказуемо с до 15 години затвор,но хаштагът е използван над 1,2 милиона пъти за 24 часа.

https://offnews.bg/sviat/kraliat-na-tajland-se-samoizolira-s-20-zheni-v-germanskite-alpi-725230.html

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Ето това са мерки срещу епидемия! Мерките които се взимат в Европа и най- вече тези в България, са мерки срещу хората, защото властите са неспособни да вземат мерки срещу епидемията.

Абсолютно, но ние както виждаш не можем да вземаме категорично свои решения. 

преди 1 минута, Myanmar написа:

Кралят на Тайланд се самоизолира с 20 жени в германските Алпи

https://offnews.bg/sviat/kraliat-na-tajland-se-samoizolira-s-20-zheni-v-germanskite-alpi-725230.html

Да ги проверят дали са жени!

преди 2 минути, FusE написа:

Абсолютно, но ние както виждаш не можем да вземаме категорично свои решения. 

За подобни, истински мерки, е необходима перфектна организация и пари. Ние нямаме дори лоша организация, за пари да не говорим. В тоя случай е все тая дали взимаме мерки или не. Те (мерките) които се взимат, както се вижда в Италия и Испания, спират хората но не спират заразата.

преди 8 минути, _Belial_ написа:

За подобни, истински мерки, е необходима перфектна организация и пари. Ние нямаме дори лоша организация, за пари да не говорим. В тоя случай е все тая дали взимаме мерки или не. Те (мерките) които се взимат, както се вижда в Италия и Испания, спират хората но не спират заразата.

Мерките които се вземат е да не се задръстят болниците, това е което съм разбрал до тук. Иначе на всеки е ясно че този вирус няма да изчезне за месец или два. 

преди 3 минути, FusE написа:

Мерките които се вземат е да не се задръстят болниците, това е което съм разбрал до тук. Иначе на всеки е ясно че този вирус няма да изчезне за месец или два. 

За да не се задръстят болниците, трябва всичкия наличен медицински персонал да се подготви да приема болни от коронта. За целта ще трябва той някакси да бъде убеден, а това става само с пари. Бюджета обаче няма пари да им купи даже свястни маски, кво остава да успее да ги мотивира, Значи, че при всички случаи зависим от волята Божия и ако той реши да не помага- жална ни майка. Тия меркаджии даже няма да смогнат да броят умрелите и ще ги пишат едно към гьотере.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

И това от благодарност, че човека ти обяснява как стоят нещата.

На Белиал и бай Чечи, не заслужаваш от стъпките им вода да пиеш

Ако не сте един друг да се надъхвате... дори циганка не може намерите да ви "хвали" с вашите простотии :) 

преди 13 минути, _Belial_ написа:

За да не се задръстят болниците, трябва всичкия наличен медицински персонал да се подготви да приема болни от коронта. За целта ще трябва той някакси да бъде убеден, а това става само с пари. Бюджета обаче няма пари да им купи даже свястни маски, кво остава да успее да ги мотивира, Значи, че при всички случаи зависим от волята Божия и ако той реши да не помага- жална ни майка. Тия меркаджии даже няма да смогнат да броят умрелите и ще ги пишат едно към гьотере.

Факт е, че никоя държава от ЕС не беше подготвена за такава пандемия което пък води до това че не сме подготвени и за биологична война ако се случи. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.