Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 13 часа, RudeBoy написа:

Аз извадих тази статистика. И никъде не съм казал, че нищо не се случва! :angry: Не ми приписвай свои думи и мисли.

Това е просто един факт, който ми направи впечатление, и на който търся обяснение. Едно от възможните е, че много от хората, които така или иначе е следвало да приключат земния си път, в последния момент са се заразили с коронавирус, и са ги включили в статистиката. Друго обяснение е, че смъртните случаи от корона са увеличили общия брой, но са намалели други, вследствие карантината - например загинали при ПТП, убити от престъпници, производствени злополуки, и т.н. Могат да се развиват и други теории.

Това, което искам да кажа е, че такива статистики не трябва да се приемат безрезервно.

Знам, че ти извади тази статистика. Под "Вие" нямам предвид теб. И не се опитвам да ти приписвам думи. Ако така си разбрал написаното от мен, то приеми моите извинения.

===============================================================

преди 14 часа, Myanmar написа:

Е, не знам. Не съм им ходил по домовете. Но това не променя нищо. Смъртността е същата. По време на епидемии е по-висока, преди тях и след тях е по-ниска от средното.

Цитат

Статистиката показва следното - за цяла Италия усреднената смъртност е почти като миналогодишната(до момента). Обаче ако вземем под внимание само област Ломбардия(води се една от най-засегнатите) то картинката вече е съвсем друга. Когато Италия обяви 627 жертви за един ден 381 са били в Ломбардия. На следващия ден Италия е обявила 793 жертви(от коронавирус), като 546 са били в Ломбардия. Затова се наложи на военните да помагат в извозването на труповете. Вие смъртността я гледате за цяла Италия. От около 1600 починали за ден(за цяла Италия) 1/3 са само в една малка област(~1/10 от територията на Италия), в която живее ~1/6 от населението на цяла Италия.

И поради тази причина написах

Цитат

Странното е, че дъртите италианци решиха точно тази година да мрът като мухи. И то в едни точно определени области на Италия.

В Южна Италия такава смъртност няма. В Ломбардия такава смъртност е нямало по времето и на свинския и на птичия грип. Може би в останалите части на Италия хората са решили да не умират, за да се поддържа същото ниво на смъртност като миналата година. Или пък властите в Италия крият точния брой на починалите, за да се получи пак тази "еднаквост" в статистиката спрямо миналата година:

Както виждаш, за пореден път, в Ломбардия смъртността съвсем не е същата.

Средната смъртност не ти дава никаква полезна информация. Ако в България от грип(и усложненията, които предизвиква) годишно умират 9855 души, то средно на ден умират по 27 българи. С какво ти е полезна тази информация? Аптеките се запасяват с противогрипни лекарства и през юли и август и реализират същите печалби(от противогрипни лекараства) като през месеците, в които има грип ли? Ти ваксинираш ли се против грип през юли, защото средно на ден, от грип, умират по 27 българи?

преди 14 часа, Myanmar написа:

Аз лично я ползвам за да покажа, че коронавирус не регулира смъртността на населението като се изключи население от третата възраст във втората по старост в света държава, където какво точно ще бъде усложнението не променя крайният резултат - смърт. Колко пъти да ти се повтори, че в 99% от случаите коронавирусът не е причина, а съпътстващо други 2-3-4 и повече болести. Точно заради това средната смъртност не е фрапиращо променена, ако изобщо може да се забележи някакво отклонение.

Удебеленото не е истина. Не всяко усложнение води до фатален край.

преди 13 часа, Myanmar написа:

Смъртта е част от живота, а заразните болести заразяват. Не знаех, че съм открил нещо ново в светогледа ти.

Аз друго питам. Защо разпространяваш спекулации.

Цитат

преди 22 часа, A.com написа:

В Южна Италия такава смъртност няма.

Ще заима, ще заима. Вече написах, че след Япония това е най-застарялата нация В СВЕТА. Стига сте се шокирали от естествени процеси в природата. Незряло е.

Защото аз написах това:

Цитат

Статистиката показва следното - за цяла Италия усреднената смъртност е почти като миналогодишната(до момента). Обаче ако вземем под внимание само област Ломбардия(води се една от най-засегнатите) то картинката вече е съвсем друга. Когато Италия обяви 627 жертви за един ден 381 са били в Ломбардия. На следващия ден Италия е обявила 793 жертви(от коронавирус), като 546 са били в Ломбардия. Затова се наложи на военните да помагат в извозването на труповете. Вие смъртността я гледате за цяла Италия. От около 1600 починали за ден(за цяла Италия) 1/3 са само в една малка област(~1/10 от територията на Италия), в която живее ~1/6 от населението на цяла Италия.

И поради тази причина написах

Цитат

Странното е, че дъртите италианци решиха точно тази година да мрът като мухи. И то в едни точно определени области на Италия.

В Южна Италия такава смъртност няма. В Ломбардия такава смъртност е нямало по времето и на свинския и на птичия грип. Може би в останалите части на Италия хората са решили да не умират, за да се поддържа същото ниво на смъртност като миналата година. Или пък властите в Италия крият точния брой на починалите, за да се получи пак тази "еднаквост" в статистиката спрямо миналата година:

Ти цитира само едно изречение и отговори "ще заима, ще заима".

По същия начин и в друго твое мнение:

Цитат

на 28.03.2020 г. в 3:14, A.com написа:

Странното е, че дъртите италианци решиха точно тази година да мрът като мухи.

Какво показа статистиката за смъртността тази година и предходната година? Или просто пишем глупости по форумите и не се интересуваме от фактите.

Изречението, което си цитирал не е само. Има си другарчета. Но като цитираш само него излиза, че статистиката е вярна. Като цитираш всичко(по-горе има цялото ми мнение) излиза, че статистиката нищо не обяснява. А Белиал ти приглася:

Цитат

на 28.03.2020 г. в 10:28, Myanmar написа:

Какво показа статистиката за смъртността тази година и предходната година? Или просто пишем глупости по форумите и не се интересуваме от фактите.

Статистиката показва, че и миналата година "дъртите италианци са измирали като мухи". Просто тая година някой реши да ти ги сложи в хола, да ги видиш.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 часа, Myanmar написа:

Това си е твоя лъжа, никога не съм твърдял подобно нещо. Аман от тролове ang.png

Това какво е  :halloween10:

И още от забавните :

90875591_3688900584484678_51878757797692

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Хората, които дърпат конците на СЗО, командват в момента.

Евалла на правителствата на Бразилия, Беларус и Швеция. 

Можеш ли да дадеш някаква информация за Беларус и Швеция? Какво точно правят?

Намерих някое и друго видео:

преди 10 минути, Мальчик Бананан написа:

Беларус първенството им (футбол) си върви. Давали им някакви хапове преди мача. Всичко ток.

Те тия нищо не ги хваща все пак са пра българи ,даже си ритаха и когато гръмна атомната централа.

преди 38 минути, miro20 написа:

Това какво е  :halloween10:

Ти малоумен ли си? Това няма нищо общо с лъжите, които ми приписваш и заради които ме наричаш "кух" тук!

преди 1 минута, Pifi Pedolino написа:

Те тия нищо не ги хваща все пак са пра българи даже си ритаха и когато гръмна атомната централа.

по скоро са тъпаци

преди 1 час, Myanmar написа:

Ти малоумен ли си? Това няма нищо общо с лъжите, които ми приписваш и заради които ме наричаш "кух" тук!

Кой каза че извънредното положение , въведено заради вирусната пандемия, било да се оправдаят няколко милиарда дълг за кръговете фирми и за нови ленти асфалт на ББ   ?? :) 

Че всичко е "патаклама за едни милиарди долари" ??

И имаш наглостта да ми казваш че "няма нищо общо".

Този спор вече го водехме и аз няма какво да добавя.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

по скоро са тъпаци

Ами ще видим...  Аз затова казах че е хубаво да видим и сравним и с Бразилия, където също не се вземат никакви мерки .

Притеснява ме това  че имаме очевидни примери на държави които вземат мерки, и пак са задръстени всички болници , здравните институции са им в тотален колапс , а какво  да говорим ако няма мерки ....

Подозирам че просто ще ги оставят вкъщи и ще приписват всички смъртни случаи на пневмонии , инсулти   и подобни ...

пп

Иначе ко да вида у  фейса   :

91371772_10219090443145326_2129900000350

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 20 минути, miro20 написа:

Ами ще видим...  Аз затова казах че е хубаво да видим и сравним и с Бразилия, където също не се вземат никакви мерки .

Не може да се сравняваме с някакви португалци изселили се на друг континет.Както ти беше казано в тея условия е всеки за себе си.Няма лек ваксина помощ от никъде ако ще и в скафандер да ходиш все тая тоя вирус обича да чака да те дебне а ти грешка винаги сте направиш ако не сега до септември когато ще е пика .Значи ти остава единстевено да се срещнеш с него лице в лице и ако оцелееш добре ако не си заминаваш.Всичко зависи в какво състояние е тялото ти и органите.Ако си се грижил добре за него просто някаква настинка най -много и си продължаваш ако ли не си заминаваш.Сега действа правилото на Естестжения подбор-https://razberi.info/биология/42-естествен-подбор

преди 26 минути, miro20 написа:

Притеснява ме това  че имаме очевидни примери на държави които вземат мерки, и пак са задръстени всички болници , здравните институции са им в тотален колапс , а какво  да говорим ако няма мерки ....

Подозирам че просто ще приписват всички смъртни случаи на пневмонии , инсулти   и подобни ...

има страни като Китай и Корея които доказаха че пълната изолация помага. Имах февруари поръчки от Китай които не се изпълняваха и връщаха парите, а сега се пращат за 24 часа

ето примера с Корея

sshot-3.png

преди 18 минути, Без умствен капацитет написа:

Имах февруари поръчки от Китай които не се изпълняваха и връщаха парите, а сега се пращат за 24 часа

Ей , си ева ма...та. Бацили в кутия  получаваш. :D  Между другото пратките минават през Италия ... да си знаеш де.

преди 7 минути, nikssi написа:

Ей , си ева ма...та. Бацили в кутия  получаваш. :D  Между другото пратките минават през Италия ... да си знаеш де.

малките през Белгия и като гледам на 70-ти ден, сега имам една през Солун

абе да ви питам защо всички чакат ваксини срещу коронавируса

ваксините нали бяха лоши, някои които мислят така пишат и в тази тема. но нещо си траят - що тъй

Не бих и предполагал че един ден ще се радвам че пратките се бавят по два месеца.... :) 

преди 33 минути, miro20 написа:

Не бих и предполагал че един ден ще се радвам че пратките се бавят по два месеца.... :) 

Ти пък какви пратки получаваш ?

Папките с указания ли ?

Че не могат ли да ти ги пращат по имейла ?

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

има страни като Китай и Корея които доказаха че пълната изолация помага.

Пълни глупости. Там целият народ преболедува, заразен от месеци, СЛЕД това блокираха движението.

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

бизнеса с кофчези процъфтява - оборотите са се вдигнали

И тук значи се преекспонира яката. В Ломбария, която е с население почти два пъти повече, отколкото цяла България, пристигали средно по 30 ковчега, а сега били 100. Спрямо 10 млн. души, това е едно голямо нищо.

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

Във Франция полицаите много обичат да бият. Мисля, че е школовка покрай мароканците. Те от дума не разбират.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Пълни глупости. Там целия народ преболедува, заразен от месеци, СЛЕД това блокираха движението и се изненадват, че темповете на умрели намаляват.

я да видим данните за Кореа: население 51 709 098 преболедували 9,583

Китай население 1 394 310 000 - преболедували 81,439

преди 14 минути, Myanmar написа:

Пълни глупости. Там целият народ преболедува, заразен от месеци, СЛЕД това блокираха движението.

Вчера не се ли оплакваше, че някой пише неща без научна обосновка? На какви факти се основава твоето твърдение? И каква е логиката да блокират движението след като народът е преболедуват? Замисляш ли се изобщо що за абсурдни твърдения лансираш по въпроса? 

Сингапур и те предприеха същото, население 5 638 700 - преболедували 844 - за справка те получиха вируса кагато и САЩ

преди 22 минути, Myanmar написа:

На някои изолацията се отразява зле. Заболяват от логорея.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.