Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, miro20 написа:

Е, май не е точно това лекарство ...  С това са чистили аквариуми :) 

https://www.economic.bg/bg/news/12/kakvo-e-hlorohin-i-lekuvali-uspeshno-covid-19.html

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, miro20 написа:

Не те подкрепям.

Значи бат` Бойко няма да вземе заем от МВФ? Или причина не е извънредното положение?

преди 13 минути, Myanmar написа:

Значи България няма да задлъжнее с нов дълг от МВФ? Не или просто ме обиждаш?

Като свършат аргументите, почват обидите

преди 4 минути, Myanmar написа:

Значи бат` Бойко няма да вземе заем от МВФ?

Нищо не си разбрал. Думите "куца ти причинно - следствена връзка " говори ли ти нещо ? Ама верно си кух. :) 

А ето и отчет какво са свършили 14-те самолета и отрядите на ГРУ в Италия

- обработено и дезинфекцирано 2000 квадрата т.е. 50мХ40м  :) 

И още от там :

EUNljakWkAAMD3i?format=jpg&name=large

Всички със "скафандри" , а обслужващата докторка само с маска, а отзад и съвсем без нищо ...

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 часа, Myanmar написа:

Ето, обясни си сам защо са се натрупали толкова много хора на границата със смъртта. Върни се назад и прочети обяснението ми с пожарите в лесовъдството.

Натрупали са се навсякъде или само някъде? Там, където официално се твърди, че се е развихрил този коронавирус много от хората, на границата със смъртта преминават тази граница в грешната посока. На други места в Италия хората на границата със смъртта все още са от правилната страна.

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Колегата е прав. Няма нищо лошо да се съмняваме, но в случая явно преекспонират. По всичко личи. Нищо не крият. Надуват до безобразие

И аз се съмнявам. Какво лошо има в това.

Как така хем нищо не крият, хем надуват до безобразие?

преди 3 часа, Myanmar написа:

Това ли ти е оправданието да споделяш глупости?

Глупост е да извадиш статистика за средния брой починали за ден в Италия и да я използваш за доказателство, че в момента в Италия нищо особено не се случва.

Цитат

преди 10 часа, Myanmar написа:

Какво показа статистиката за смъртността тази година и предходната година? Или просто пишем глупости по форумите и не се интересуваме от фактите.

Статистиката показва следното - за цяла Италия усреднената смъртност е почти като миналогодишната(до момента). Обаче ако вземем под внимание само област Ломбардия(води се една от най-засегнатите) то картинката вече е съвсем друга. Когато Италия обяви 627 жертви за един ден 381 са били в Ломбардия. На следващия ден Италия е обявила 793 жертви(от коронавирус), като 546 са били в Ломбардия. Затова се наложи на военните да помагат в извозването на труповете. Вие смъртността я гледате за цяла Италия. От около 1600 починали за ден(за цяла Италия) 1/3 са само в една малка област(~1/10 от територията на Италия), в която живее ~1/6 от населението на цяла Италия.

И поради тази причина написах

Цитат

Странното е, че дъртите италианци решиха точно тази година да мрът като мухи. И то в едни точно определени области на Италия.

В Южна Италия такава смъртност няма. В Ломбардия такава смъртност е нямало по времето и на свинския и на птичия грип. Може би в останалите части на Италия хората са решили да не умират, за да се поддържа същото ниво на смъртност като миналата година. Или пък властите в Италия крият точния брой на починалите, за да се получи пак тази "еднаквост" в статистиката спрямо миналата година:

Статистиката ви за средния брой починали за един ден в Италия е несъстоятелна и не носи никаква полезна информация. А вие я използвате, за да доказвате какво - че нещата са нормални? И на въпросната глупост съм отговорил с конкретни цифри и с въпросните глупави две изречения, които се опитват да оправдаят глупавата статистика(за средния брой починали за ден).

Въобще не съм съгласен други да могат да пишат глупости, а аз да не мога. :)

преди 3 часа, Myanmar написа:

Защо тогава разпространяваш спекулации? Ето, заради такива като теб аз твърдя, че тази тема е пълна с некомпетентни мнения.

Да ти задам същия въпрос - защо разпространяваш спекулации?

Цитат

преди 7 часа, A.com написа:

В Южна Италия такава смъртност няма.

Ще заима, ще заима. Вече написах, че след Япония това е най-застарялата нация В СВЕТА. Стига сте се шокирали от естествени процеси в природата. Незряло е.

Ей какво значи пикът не е достигнат?

преди 37 минути, miro20 написа:

Ама верно си кух. :) 

Повтаряш го, а не отричаш това, което съм написал. Кой е кухият в случая?

Който не разбира какво е "причинно следствена връзка". Той е кух.

преди 32 минути, A.com написа:

Натрупали са се навсякъде или само някъде?

Е, не знам. Не съм им ходил по домовете. Но това не променя нищо. Смъртността е същата. По време на епидемии е по-висока, преди тях и след тях е по-ниска от средното.

току-що, miro20 написа:

Който не разбира какво е "причинно следствена връзка". Той е кух.

Остава въпросът, защо ме обиждаш, че съм кух?

преди 34 минути, A.com написа:

Глупост е да извадиш статистика за средния брой починали за ден в Италия и да я използваш за доказателство, че в момента в Италия нищо особено не се случва.

Кой е казал, че в Италия нищо не се случва? Не съм бил аз.

току-що, miro20 написа:

Защото нямаш отговор на първия въпрос :) 

Абе попитах те защо ме обиждаш, че съм кух. ти сега ще ми носиш от пет кладенеца вода. Явно е, че това, което те питам показва, че не ти изнася и мълчиш като ******. С тези маниери ще приемам и за в бъдеще думите ти като въздух под налягане. Прав е Реджеп, че където свършват аргументите започват обидите.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Остава въпросът, защо ме обиждаш, че съм кух?

И аз тва се чудя. Защо те обижда че си кух?:speak:

преди 48 минути, A.com написа:

А вие я използвате, за да доказвате какво - че нещата са нормални?

Аз лично я ползвам за да покажа, че коронавирус не регулира смъртността на населението като се изключи население от третата възраст във втората по старост в света държава, където какво точно ще бъде усложнението не променя крайният резултат - смърт. Колко пъти да ти се повтори, че в 99% от случаите коронавирусът не е причина, а съпътстващо други 2-3-4 и повече болести. Точно заради това средната смъртност не е фрапиращо променена, ако изобщо може да се забележи някакво отклонение.

преди 8 минути, Myanmar написа:

ти сега ще ми носиш от пет кладенеца вода.

Какви 5 кладенци те гонят ?? върни се на първото си мнение за дълга, и т.н.. и се замисли къде ти куца "причинно - следствената връзка" в изводите.

Да те улесня :

преди 2 часа, Myanmar написа:

Ся, разбрахте ли далаверата? Разбрахте ли защо има извънредно положение? Разбрахте ли защо онзи военен мъпет ви прави конференции? За да се оправдаят няколко милиарда дълг на суверена - народа, които да спонсорират нови ленти над асфалт и облагодетелстване на кръг от фирми. Какви сложни неща мислихте, а отговора беше пред очите ви непрекъснато. Признавам, чувствам се като жертва в случая. Даже нарушаването на Конституцията, която вие не познавате, а аз съм учил наизуст, не им беше важно. Всичко беше патаклама за едни милиарди долари...

Не трябва да си много умен, за да осъзнаеш че е глупост.

Причина - "мъпета прави конференции " следствие - "за да оправдае няколко милиарда дълг за нови лети асфалт и кръгове от фирми "

кухо та дрънка

А ето как фалшифицират в "матушката"

https://theins.ru/news/209882

Накратко - представете си че давате тест за коронавирус, излизат два резултата... примерн оотрицателни ... само че те не са ти вземали 2 пъти , а един .

Та те така... стъкмистика...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 41 минути, A.com написа:

Да ти задам същия въпрос - защо разпространяваш спекулации?

Смъртта е част от живота, а заразните болести заразяват. Не знаех, че съм открил нещо ново в светогледа ти.

преди 20 минути, petie1 написа:

Има още 80-90-годишни хора, болни от фатални болести и двете заедно.

преди 52 минути, A.com написа:

Аз извадих тази статистика. И никъде не съм казал, че нищо не се случва! :angry: Не ми приписвай свои думи и мисли.

Това е просто един факт, който ми направи впечатление, и на който търся обяснение. Едно от възможните е, че много от хората, които така или иначе е следвало да приключат земния си път, в последния момент са се заразили с коронавирус, и са ги включили в статистиката. Друго обяснение е, че смъртните случаи от корона са увеличили общия брой, но са намалели други, вследствие карантината - например загинали при ПТП, убити от престъпници, производствени злополуки, и т.н. Могат да се развиват и други теории.

Това, което искам да кажа е, че такива статистики не трябва да се приемат безрезервно.

преди 7 минути, miro20 написа:

Какви 5 кладенци те гонят ??

Попитах те съвсем лаконично, не си ли съгласен, че оправдание за новият заем ще бъде извънредното положение, повод за което пък е коронавируса. Или отречи това или отречи, че причинно-следствената ми връзка е погрешна. И аз искам да се изясни кой от двама ни е кух.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Попитах те съвсем лаконично, не си ли съгласен, че оправдание за новият заем ще бъде извънредното положение, повод за което пък е коронавирусът. Или отречи това или отречи, че причинно-следствената ми връзка е погрешна. И аз искам да се изясни кой е кух от двама ни.

Уточних по горе. Прочети пак поста ми .

Да, куххо та дрънка.  Пълни спекулации и измишльотини за нашия асфалт и "облагодетелстване на фирми" на фона на световните милиарди за справяне с короновируса.

Кухо.. много кухо ...

преди 1 минута, miro20 написа:

Уточних по горе.

Абе, аз те питам в прав текст, ти пак сменяш темата! Задавам ти прост въпрос:

преди 6 минути, Myanmar написа:

Попитах те съвсем лаконично, не си ли съгласен, че оправдание за новият заем ще бъде извънредното положение, повод за което пък е коронавируса. Или отречи това или отречи, че причинно-следствената ми връзка е погрешна. И аз искам да се изясни кой от двама ни е кух.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Ти не ме мислиш за кух, нали?

Не разбира се!

преди 42 минути, A.com написа:

Как така хем нищо не крият, хем надуват до безобразие?

Не крият смъртните случаи, нали в това се съмняваш. 

Напротив раздуват опасността до небесата. 

За една лека настинка блокираха света, ти очакваш да крият смъртни случаи.

преди 8 минути, Myanmar написа:

И аз искам да се изясни кой от двама ни е кух.

Не му се връзвай, това му е работата. Като те държат продавачите отвън магазина, за да не ги глобят, сърдиш ли им се ?

И той е човек, изкарва си прехраната.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Абе, аз те питам в прав текст, ти пак сменяш темата! Задавам ти прост въпрос:

Как ще сменям темата като те цитирам с предишната ти глупост за заема ???

Цитат

Ся, разбрахте ли далаверата? Разбрахте ли защо има извънредно положение? Разбрахте ли защо онзи военен мъпет ви прави конференции? За да се оправдаят няколко милиарда дълг на суверена - народа, които да спонсорират нови ленти над асфалт и облагодетелстване на кръг от фирми. Какви сложни неща мислихте, а отговора беше пред очите ви непрекъснато.

Ехоо ??

А е тъпо защото е все едно да обвиняваш Тръмп че заделя 2 трлн ! Осъзнаваш ли цифрата 2 трилиона ???

2 трилиона за  кризата с короновируса.

Все едно да кажеш - Тръмп заделя 2 трлн за да оправдае асфалта си и да облагодетелствава фирмите си  ....

Те това е кухо та дрънка.

Други обяснения трябват ли ти ???

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Не му се връзвай, това му е работата. Като те държат продавачите отвън магазина, за да не ги глобят, сърдиш ли им се ?

И той е човек, изкарва си прехраната.

Ти освен да пригласяш на тъпотии , малко мислиш ли ?

преди 38 минути, petie1 написа:

Нямат ясно нареждане, докога да нагнетяват паника и да ни държат под домашен арест

преди 3 минути, miro20 написа:

Как ще сменям темата като те цитирам с предишната ти глупост за заема ???

Трети път не отговаряш на прост въпрос и трети път отбиваш в политиканство. Това на мен ми дава ясен отговор каква е била причината за обидата ти. Във всеки случай не и основателна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.