Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 18 минути, FusE написа:

Защитната маска за лице вече е задължителна

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zashtitnata-maska-za-lice-veche-e-zadylzhitelna-6107604

Ами криза е. Трябват средства. Сега погледнах навън и хоп ... пет човека без маски. Без кучета. Айде глоба - оттук 25 хилки. Ла мотикус а?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 часа, Myanmar написа:

Аве, аз ли съм единствения в тая държава, който ходи на работа присъствено ang.png

Не си.

преди 11 минути, Myanmar написа:

Да ви кажа как стоят нещата. Аз имам алергии. Тези алергии "се израстват". Демек с времето отшумяват и изчезват.

Тъ-дъъъъъъммм... "жертвата", която го играе на съсипан, и то в множествено число (естествено) - е генератор на дезинформация.

И аз имам алергия - вече над 30 години. Не се израства и ако не взема напролет съответните медикаменти - ми довежда проблеми и неприятности.

Алергия - само по себе си нищо не значи. Алергии - е само обобщено обозначение. Алергологията е океан - поне колкото е виросологията... Да говориш за алергия, и то така народняшки и кръчмарски ... с тия лесни и нахакани обобщения, да изглеждат убедителни, за да се изживее автора им като сигурен - отново са в полза на личната религия на някого. Въобще не го интересува че това не са НЕЩАТА, а са "неговите неща, през неговата призма от самозаблуди". През неговото ниво на грамотност, на незнание, и на лъжа, защото ако поне имаше капчица съмнение че нещата са сложни, че не са еднозначни, нито чернобели, нито че "няма начин да не съм наясно, щото така си го усещам"...

Това е въпроса - че не е налична отговорност. Няма как да е налична при положение че личната отговорност не е по силите на нахаканите, за които бягството от нея е винаги "множественото число", без значение че иначе се изживяват на бунтари и различни... Просто не ги интересува нищо, отвъд личните уклони и психични импулси, като отговор на високата доза стрес, с която не могат да се справят.

преди 53 минути, _ramus_ написа:

Отново в последното си изречение си заложил на емоционалничене и реторика, а не на факти. Всъщност ти нито за един от двамата цитирани не знаеш нищо сериозно - просто ти служи за личната митология и играта да си я отстояваш.

Това че ти нищо не знаеш и ти звучи като митология, не е мой проблем ... хищнико.

преди 12 минути, _Belial_ написа:

Не си.

чакайте бе - нали горе един друг бунтар се изживява че народа бил в домашен арест - всичкия. Той даже и сценарии за фашисти и комунисти си направи и си го повтаря упорито. Сега пък вие - на работа ходите. Ама това е против правата ви да сте у дома...

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Това че ти нищо не знаеш и ти звучи като митология, не е мой проблем ... хищнико.

Ама как ще е твой... проблем. Никога ти няма как да имаш проблеми - те винаги са "някъде там", някъде сред другите, заради които си си скроил една приказка. Властта - като основния демон, проблем, като злото, което е против човека... Детинщини, ама на кой му пука. Всеки тийнейджър си развива същата приказка - че тия дето му забраняват са злото, причината, те са враговете щото някой скапаняк ги е облякъл с власт... Пък тях никой не ги е питал и са им нарушени основните човешки права.

А иначе - и за форумните приказни герои и рамус е злия хищник, пробвани са всякакви глупотевини, описания и сценарии - какъв е нещастен, колко е злобен, колко е смотаняк, невеж, кретен... Винаги е някой, нещо, някъде там - само и само да не е "отвътре" - щото това е проблем, който е непоносим. Заради това и точно тия не могат да носят лична отговорност - каква да е лична, като винаги нещо отвъд тях са проблемите, глупостите... злото...

Някъде там са хищниците... за да се изиграе поредния на нужната роля на "жертвата", да оправдае усещането си за опасност, от тревожност. А бунтара - задължително включва в себе си образа на жертвата - то си е цял набор от фантазии, които корелират една с друга - щото идват от детското в нас. От емоционалното, от чувственото, от ирационалното... Затова го и има навсякъде

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Това е въпроса - че не е налична отговорност. Няма как да е налична при положение че личната отговорност не е по силите на нахаканите, за които бягството от нея е винаги "множественото число", без значение че иначе се изживяват на бунтари и различни... Просто не ги интересува нищо, отвъд личните уклони и психични импулси, като отговор на високата доза стрес, с която не могат да се справят.

Да ви го на....м в отговорността! Значи ако аз изляза на улицата е безотговорност, а че хиляди се върнаха от Италия и Испания, и нямаше кой да им премери температурата даже не е безотговорност. Щото го направи властта.

преди 29 минути, nikssi написа:

Ами криза е. Трябват средства. Сега погледнах навън и хоп ... пет човека без маски. Без кучета. Айде глоба - оттук 25 хилки. Ла мотикус а?

Глобите ще са в голямата си част несъбираеми, но ако я няма глобата как да накараш на добра воля да слага всеки маска. 

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Да ви го на....м в отговорността! Значи ако аз изляза на улицата е безотговорност, а че хиляди се върнаха от Италия и Испания, и нямаше кой да им премери температурата даже не е безотговорност. Щото го направи властта.

А ръкавиците дето се търкалят по улицата са по-малко опасни дето всеко куче ги души.

преди 1 минута, FusE написа:

но ако я няма глобата как да накараш на добра воля да слага всеки маска. 

Абе защо да го караш. Нали докторите казват, че маските не предпазват. За размера на вируса, порите на маската били врата в полето

преди 19 минути, _Belial_ написа:

Да ви го на....м в отговорността!

И аз това исках да кажа, ама ти се изрази по литературно

току-що, Реджеп Иведик написа:

Абе защо да го караш. Нали докторите казват, че маските не предпазват. За размера на вируса, порите на маската били врата в полето

Само аз още не съм го писал това, че маската не предпазва който е здрав, но предпазва ако си заразен да не разпростираш заразата. 

преди 6 минути, Pifi Pedolino написа:

А ръкавиците дето се търкалят по улицата са по-малко опасни дето всеко куче ги души.

Това, което се вижда от самото начало на предприетите мерки е, как правителството прехвърля отговорностите си на хората. А хората хайвани- надяваха се да им прехвърли някой лев (кат на запад), ама нанай.

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Това, което се вижда от самото начало на предприетите мерки е,

Правилният израз е - "това, което АЗ ВИЖДАМ, така, както ми се струва е - че... ". А не "неопределеното "което се вижда" - от кого се вижда така - Това е знака как се бяга от лична отговорност, а се замазва с безличен изказ. Това е любим похват на "най-отговорните", които според тях виждали че именно правителството се разтоварвало от отговорност... бла-бла-бла... Горките те - жертвичките, дето лошото правителство им играе лошите си игри...

Маските не предпазват човека, дето я носи. Пазят другите от него.

И спрете да се заяждате кое на вас как ви било изглеждало. Това е защото не се налага да носите отговорност за никого, освен за фантазиите си. Даже и това е игра - за няколко човека тук, с която се забавляват и се разтоварват. Просто театър... на сенки.

току-що, _ramus_ написа:

Правилният израз е - "това, което АЗ ВИЖДАМ, така, както ми се струва е - че... ".

Маските не предпазват човека, дето я носи. Пазят другите от него.

И спрете да се заяждате кое на вас как ви било изглеждало. Това е защото не се налага да носите отговорност за никого, освен за фантазиите си. Даже и това е игра - за няколко човека тук, с която се забавляват и се разтоварват. Просто театър... на сенки.

Бе я върви да носиш неква отговорност бе, спам машино!

носи я този, който може да я носи. Този дето не може - плямпа глупости и се изживява на добрия шаран, сред езеро от зли акули... за да му върви приказката и щото друго не му остава.

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Бе я върви да носиш неква отговорност бе, спам машино!

На Учителя му отива да го раздава натегач. Другите му превъплъщения не са много убедителни

Спамер да ти обясни как стоят нещата с отговорността. :)

Случи се това, което САЩ поискаха - световна финансова криза!

Случи се това, което ватиканскотоотче антихрист искаше - отмяна на християнските празници!

Аз съм бясна! Защо Русия и Китай не действат срещу тези, които пуснаха вируса? Колко още да търпим тази империя на злото? Трябват ни само няколко ядрени оръжия там, където трябва, после свободният свят да намери ваксина и да си върнем нормалния начин на живот. И да покажем, че християнството е по - силно от всичко на света! Че няма да предадем религията си за нищо на света и на никакви диктатори и терористични държави няма да се подчиняваме!

Тия вече минаха всички граници! Само война и пълна разруха на империята им ще спаси нормалния свят!

Представяте ли си? Великден без църква!

преди 2 минути, ined написа:

Представих си го,  както каза Мутафчийски - ще го празнувате догодина.

Ако изобщо има догодина, предвид САЩ как са озверяли, понеже не можаха да подчинят икономически Китай! Щом пуснаха биологичното оръжие, значи са съвсем изперкали!

А и аз не знам как ще съм с очите догодина! Защото заради тоя принудителен затвор си съсипвам очите пред компютъра, понеже по телевизията отдавна вече не дават нищо смислено, а само простотии с цел затъпяване на населението!

И кой е тоя, че да ни казва кога да празнуваме Великден? Това само антихристиянин може да го каже! Откъде - накъде ще отменя християнски празници?

Всичко това вече минава всякакви нормални граници!:angry22:

Няколко ядрени оръжия над САЩ  и си оправяме проблемите! Друг начин не виждам! Човечеството диша радиация, още малко няма да е проблем!

преди 37 минути, Anne написа:

В днешно време вярата има връзка с църквата колкото Ахтополските рибари с Шести американски флот.

преди 3 минути, Anne написа:

Ако изобщо има догодина, предвид САЩ как са озверяли, понеже не можаха да подчинят икономически Китай! Щом пуснаха биологичното оръжие, значи са съвсем изперкали!

Това кой го казва и на каква база? По последни данни от изследванията на коронавируса показват че е от естествена еволюция, а не лабораторно създаден. 

Матей 18:20

преди 39 минути, Anne написа:

...

Великден е ден за радост на всеки християнин, защото на този ден Господ Исус възкръсна, победи смъртта и потвърди обещанието, че всички повярвали в Него, ще бъдат спасени и ще възкръснат и пребъдат в нов - вечен живот. Радостта и почитта си, всеки християнин може да я покаже на дело дори и извън църквата. Защото църквата е само сграда, а Исус е във нас!

Цитат

Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.

Матей 18:20

преди 45 минути, Anne написа:

Аз съм бясна! Защо Русия и Китай не действат срещу тези, които пуснаха вируса? Колко още да търпим тази империя на злото?

А кой пуснал вируса ? Дали не са руско-китайски лаборатории ? А ! ама то май Ухан е в Китай ?

А колко да търпиш "империята на злото " ? Вируса няма нкакво значение за твоята омраза и заблуди.

преди 47 минути, Anne написа:

Трябват ни само няколко ядрени оръжия там, където трябва, после свободният свят да намери ваксина и да си върнем нормалния начин на живот.

И както казва Кисельов по раша ТВ - да превърнеш империята на злото в ядрен прах , нали ? :) 

Малък проблемчик има в това обаче... Всичката върхушка на РФ, са с интереси и пари в ... "империята на злото" . И парите, и имотите, и семействата им са там...

Е как ми кажи да изпепелят  тази "империя на злото " ?? ммм ?

преди 49 минути, Anne написа:

И да покажем, че християнството е по - силно от всичко на света! Че няма да предадем религията си за нищо на света и на никакви диктатори и терористични държави няма да се подчиняваме!

Пак малък проблемчик ... Знаеш ли къде е най голямата джамия на континентална Европа ? ммм ?

:)

преди 50 минути, Anne написа:

Тия вече минаха всички граници! Само война и пълна разруха на империята им ще спаси нормалния свят!

да , да... върви го обясни на семействата на руските олигарси ... :) Ей ся ще си самовзривят имотите в САЩ , Италия, Англия...  :)  

преди 14 минути, Aumi написа:

На тази графика е дадена зависимостта на разпространение във функция от времето, а не във функция от носенето на маски... Стръмността на кривата зависи от приемането на комплексните мерки за борба с разпространението на вируса, а не само от носенето на маски като мярка. Да направят извадка как конкретно носенето на маски влияе на разпространението на заразата и тогава можем да си правим изводи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.