Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Е го бе, мискинина свински зурлест, неговата...

Капитализъм и масонство в прогрес. Проектът САЩ от 1776 година.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 28 минути, acnekt написа:

Дребна шарка или Рубеола се изкарва, когато си малък. Много неща не си спомням, но това гадното с пъпките си го спомням. Всички деца са го прекарали и без ваксината на Чичо Бил Гейтс. То се вижда, че не помогна неговите ваксини с олово. Това явно не в целта - да помага.

Тя се изкарва като малък, ама не е на крак...

преди 27 минути, Радул написа:

Коментира се да. Но този линк показва, че и БНТ влезе в манипулацията. Разбира се много по- професионално от Шаро. Редно е обаче да се запиташ защо миналата година по същото време, никой не те информира че 13 човека в САЩ са глътнали дезинфектант? Защото щеше да си кажеш едно "баси идиотите" и да подминеш. Сега обаче не подминаваш. Защо? Не са ли пак "баси идиотите"? Защото сега са 30. Бре... идиотите в САЩ са мнооого повече от 30. ...

Щото му профанизираха думите на човека... Той никого не е карал да си инжектира дезинфектанти... Той се обърна към четеца с предположение, че в нещо такова, евентуално би имало смисъл... И ся го разпъват на кръст за съвети, които фактически не е давал, защото се надяват да извадят политически дивиденти оъ цялата работа... Гнус...

преди 27 минути, Радул написа:

...

Гама Глобулина не е ваксина. И мисля че вече не се използва. Сега има Имуно венин.

Не е ваксина... Ма беше задължителна инжекция... Хепатит не се кара на крак...

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти на чия страна си ?

...

Аз съм на мнение, че ваксините са хубаво нещо... Ама който иска, да не си ги слага... Трябва да има свобода на избора...

преди 45 минути, acnekt написа:

Дребна шарка или Рубеола се изкарва, когато си малък. Много неща не си спомням, но това гадното с пъпките си го спомням. Всички деца са го прекарали и без ваксината на Чичо Бил Гейтс. То се вижда, че не помогна неговите ваксини с олово. Това явно не в целта - да помага.

Така... В картона ми няма ваксина против Рубеола... Начи не е била задължителна по Татово време...

преди 16 минути, Радул написа:

Ми според мен това не е никаква новина, а само нова доза страх за по- невежите. Една обширна, двустранна пневмония със сигурност води до възпаление и на още органи и системи в организма.

Явно имате подробен Доклад, който ще споделите с нас "по-невежите'? И този Доклад сигурно е писан от утвърдени специалисти в областа на Пулмологията и белодробните заболявания? Много бих се радвала, както и други потребители, да ни "просветлите", за да не пишем глупости от невежество.

преди 45 минути, darkterminal написа:

Не е ваксина... Ма беше задължителна инжекция... Хепатит не се кара на крак...

Аз съм на мнение, че ваксините са хубаво нещо... Ама който иска, да не си ги слага... Трябва да има свобода на избора...

И какво са правили хората без ваксина до 19 век? И след като има вече ваксини, това помогна ли с нещо? Сигурно вече няма болни от поло, рубеола,...

Освен това се предполага, че в този уж модерен и цивилизационен свят, да има поне ексистенц-минимум за хората, най-долното стъпало на Маслоу. Храна, вода и чист въздух. Храната я държат големите компании, водата я държат също големите компании за бутилирана за продан. Въздуха се мърси от техните компании. Експлоатация на труд, без вода, без храна, без чист въздух. Без санитарен възел, но да има ваксини.

След всичката тази работа и като му биеш една ваксина с олово, как ще изгради организма имунитет?

преди 2 минути, acnekt написа:

И какво са правили хората без ваксина до 19 век? И след като има вече ваксини, това помогна ли с нещо?

Освен това се предполага, че в този уж модерен и цивилизационен свят, да има поне ексистенц-минимум за хората, най-долното стъпало на Маслоу. Храна, вода и чист въздух. Храната я държат големите компании, водата я държат също големите компании за бутилирана за продан. Въздуха се мърси от техните компании. Експлоатация на труд, без вода, без храна, без чист въздух. Без санитарен възел, но да има ваксини.

Ми... Умирали са... От бяс... От антракс... От вариола... От каквото се сетиш...

Понеже засегнахте темата за ваксините - нещата при всички положения не са само черни и бели. Като баща на дете под 2 години се информирах доста сериозно откакто се е родила и определено има доста въпроси. Доктора ни ме попита дали има въпроси относно ваксините преди първата и три въпроса по-късно вече не бяхме приятели и се разбрахме, че няма да се разберем. Да, ваксинирам си детето и ще нося един ден пълната отговорност каквото и да стане, но всеки път е с гадното чуство, че правя нещо нередно. И правя само ваксините ,които да не го спират от ясла или градина.

Въпросите ми бяха:

• Защо алуминий, след като на дезодоранта ми с големи букви пише ,че няма алуминий, защото и минимално количество е отровно?
  • Защо формалдехид след като има технология, която привежда агентите в желаното положение без да има нужда да се бие на детето и формалдехид?
  • И защо консерванти, след като дори и вече в храните за големи не се гледа с добро око на тях а на детето му се бият директно?

На отговора, че алуминия е в безвредни количества, приключихме темата като го помолих да даде студия ,която показва безвредното количество не за възрастен за целия му живот а за бебе в една доза...Както и студия,която доказва, че алуминия предизвиква само и единствено имунна реакция към агента на ваксината и е невъзможно да предизвика автоимунна реакция...

На следващите 2 въпроса стигнахме заедно до извода ,че ,не че не може ,но това ще наруши много сериозно профита на компнаиите и бъдещето здраве на децата не е по-важно от парите. Както и че е хубаво човек да е болен ,но да не мре, за да може цял живот да консумира лекарства. Примерно хормони за автоимунни заболявания. Последното господина не пожела да го коментира, само каза, че той не изкарвал пари от ваксините. Понеже бяхме изпаднали в заблуда,че ще ходим в Турция края на май с детето и и сложихме ваксина против Менингит Б, която първо я купихме сами и после касата я възстанови. Така за протокола - струваше към 130 евро...

Също така 2 други вметки - ваксините са доброволни(на теория и с едно изключение,но това стана наскоро). Само че покрай работата ми имам доста срещи със служители в детски градини и в честен разговор с една от шефките , жената каза, че нямат право да приемат деца без ваксини, защото (и това е черешката на тортата) тези неваксинираните можело да заразят ваксинираните деца от нещо, за което са ваксинирани...:angry:Също така пред очите ми, върнаха едната жена вкъщи с детето от яслата , и то не ,защото няма ваксини а защото беше забравила да донесе картона. Толкова по темата доброволно. По скоро е доброзорно и който не му изнася може да ходи да живее в гората или да спре да ходи на работа.

ПП. Ето и нещо положително за ваксините - вече не слагат живак (поне в Германия)...

ПП2. Определено като излезе ваксина за корона аз няма да си я сложа ,нито ще ваксинирам детето си, а ако е задължителна си дигам чукалата, давам 500 евро на някой детски доктор в България да ми лепне само лепенката и да вървят дето слънце не огрява. Достатъчно е да се замисли човек, колко народ "предполагаемо" измря от ваксината за свински грип и от Тамифлу. Листовката на Тамифлу е много интересна за четене а в интернет има и предисторията как се е стигнало до там да впишат всичко вътре...

преди 17 минути, darkterminal написа:

Ми... Умирали са... От бяс... От антракс... От вариола... От каквото се сетиш...

Да, така е. Населението на САЩ, особено.  Ако не бяха ваксините населението щеше да бъде поне 10 милиарда. То и така е много. Според камъка в Джорджия.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

https://www.obekti.bg/misterii/misteriyata-na-kamenniya-ptepokazatel-ot-shchata-dzhordzhiya

https://s12.directupload.net/images/200427/ulbb6ne7.jpg

преди 15 минути, Tommygun написа:

Също така 2 други вметки - ваксините са доброволни(на теория и с едно изключение,но това стана наскоро). Само че покрай работата ми имам доста срещи със служители в детски градини и в честен разговор с една от шефките , жената каза, че нямат право да приемат деца без ваксини, защото (и това е черешката на тортата) тези неваксинираните можело да заразят ваксинираните деца от нещо, за което са ваксинирани...:angry:Също така пред очите ми, върнаха едната жена вкъщи с детето от яслата , и то не ,защото няма ваксини а защото беше забравила да донесе картона. Толкова по темата доброволно. По скоро е доброзорно и който не му изнася може да ходи да живее в гората или да спре да ходи на работа.

ПП. Ето и нещо положително за ваксините - вече не слагат живак (поне в Германия)...

ПП2. Определено като излезе ваксина за корона аз няма да си я сложа ,нито ще ваксинирам детето си, а ако е задължителна си дигам чукалата, давам 500 евро на някой детски доктор в България да ми лепне само лепенката и да вървят дето слънце не огрява. Достатъчно е да се замисли човек, колко народ "предполагаемо" измря от ваксината за свински грип и от Тамифлу. Листовката на Тамифлу е много интересна за четене а в интернет има и предисторията как се е стигнало до там да впишат всичко вътре...

След като ваксинираните са се ваксинирали, защо ги е страх, че ще ги заразят? Нали това е целта на ваксината, да придобиеш имунитет. Да не се разболяваш от тази болест. Нали вече имат имунитет.  Да му мислят тези, които нямат ваксина.

Една бременна жена вече не може да е страх, че ще забраменее, защото вече е бременна.

Американците послушака Тръмп: Стотици пиха дизенфектант и белина. 

Не че не беше очаквано да се случи :D

Цитат

Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати, предаде Darik News.

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

По-късно Тръмп обяви, че е предложил подобно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да възпрепятства по-нататъшното разпространение на коронавируса.

https://dnes.dir.bg/svyat/amerikantsite-poslushaha-tramp-stotitsi-piha-dezinfektanti-i-belina

преди 48 минути, БаалБек написа:

Явно имате подробен Доклад, който ще споделите с нас "по-невежите'? И този Доклад сигурно е писан от утвърдени специалисти в областа на Пулмологията и белодробните заболявания? Много бих се радвала, както и други потребители, да ни "просветлите", за да не пишем глупости от невежество.

Има такива доклади да. Наричат се учебници по биология и анатомия, и всеки завършил осми клас би трябвало да ги е чел.

преди 11 минути, acnekt написа:

Да, така е. Населението на САЩ, особено.  Ако не бяха ваксините населението щеше да бъде поне 10 милиарда. То и така е много. Според камъка в Джорджия.

...

Популацията на даден вид е точно толкова голяма, колкото може да се поддържа от ресурсите на екологичната ниша! С други думи, населението расте само когато има условия за това... До сега са преброени три такива периода... Първият е след усвояването на прозводящото стопанство... Вторият е след откриването на новите земи през Средновековието... Третият след откриването на ваксините и антбиотиците! Ще рече, когато ваксините и антбиотиците спрат да се справят толкова успешно... Популацията ще започне да намалява... Когато усвоените територии почнат да не дават достатъчно ресурси... Популацията ще започне да намалява... Ако производящото стопанство слезе от дневен ред... Популацията ще започне да намалява...

преди 3 минути, FusE написа:

Американците послушака Тръмп: Стотици пиха дизенфектант и белина. 

Не че не беше очаквано да се случи :D

https://dnes.dir.bg/svyat/amerikantsite-poslushaha-tramp-stotitsi-piha-dezinfektanti-i-belina

Разбира се че не. Фейкнюз. Е, това вече (фейковете) се очакваше. Естествено че не са стотици, естествено че не са си я инжектирали (както искаше Тръмп) и естествено, че миналата година по това време ( а и не само по това) също е имало такива случаи.  :)

преди 3 минути, Радул написа:

Разбира се че не. Фейкнюз. Е, това вече (фейковете) се очакваше. Естествено че не са стотици, естествено че не са си я инжектирали (както искаше Тръмп) и естествено, че миналата година по това време ( а и не само по това) също е имало такива случаи.  :)

Хубавото в цялата история е че ние не взехме американския пример, а се придържаме към водката като антивирусно средство за борба с Ковид. 

преди 1 минута, FusE написа:

Хубавото в цялата история е че ние не взехме американския пример, а се придържаме към водката като антивирусно средство за борба с Ковид. 

Aбе не е много хубаво, щот май водката е първи крачки към боярищник, ама... :D    А си имаме такива хубави ракии.

преди 1 минута, Радул написа:

Aбе не е много хубаво, щот май водката е първи крачки към боярищник, ама... :D    А си имаме такива хубави ракии.

Боярищник сигурно го приемат за дизайнерска водка :D

преди 16 минути, darkterminal написа:

Популацията на даден вид е точно толкова голяма, колкото може да се поддържа от ресурсите на екологичната ниша! С други думи, населението расте само когато има условия за това... До сега са преброени три такива периода... Първият е след усвояването на прозводящото стопанство... Вторият е след откриването на новите земи през Средновековието... Третият след откриването на ваксините и антбиотиците! Ще рече, когато ваксините и антбиотиците спрат да се справят толкова успешно... Популацията ще започне да намалява... Когато усвоените територии почнат да не дават достатъчно ресурси... Популацията ще започне да намалява... Ако производящото стопанство слезе от дневен ред... Популацията ще започне да намалява...

Не искам да задълбавам, но как си обясняваш многото войни(примерно Първата и Втората Световна Война, то има много войни през 19 и 20 век, но кажем тези) и растежа на населението. При война няма условия, няма и лекарства, няма и екологична ниша. Няма и храна.  Испанския грип се е мислело, че е бактерия, а то било вирус.

преди 2 минути, acnekt написа:

Не искам да задълбавам, но как си обясняваш многото войни и растежа на населението. При война няма условия.

Растеж има след война. Предполагам в някаква степен многото смърт по време на война, мотивира хората след нея да работят заедно за възстановяване на щетите, сплотява ги. А и действа като катализатор на инстинкта за продължаване на рода.

А така. Вече сме сигурни, че високите температури ще убият вируса. Хайде на море. Само...дето не ми е ясно още с маски ли ще се къпеме...?

Доц. Ангел Кунчев с точна прогноза кога ще ходим на море.

Вероятно възрастните  над 50-60 не могат да се разхождат в парковете, защото могат да се уморат и да поискат да седнат, а пейките са заградени. Ясно. Разходка без да сядаш никъде! А ако си нося столче...? Да не ми искат билетче тогава...?

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 51 минути, Радул написа:

Има такива доклади да. Наричат се учебници по биология и анатомия, и всеки завършил осми клас би трябвало да ги е чел.

От Вас до момента, нищо конкретно не видях (видяхме). Само талаж. :lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.