Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 33 минути, nikssi написа:

Ами тези над 12 години , за тях какво? Нещо не е много ясно те трябва ли да са бременни или да водят кучета?

Е, ама ем сърби, ем боли!!

В началото беше, защо се разрешават събирания до 200 човека. После като съвсем се ограничиха нещата, ама защо и къв го дирите да излизате.

Имате маски, слагайте и излизайте!

Какъв ви е проблема? Само по паркове сте се разхождали преди това, баси!

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 16 минути, БаалБек написа:

Ето още интересно от стати...пардон - стъкмистиката.

Вярно или не?

Клик.

Лъжите стават все по- изтрещели. А щаба все по- неадекватен. Пуснете ги в отпуска, докато не са извадили пищови да стрелят по призраци.

преди 17 минути, barbuncela написа:

Опаааа! Изненада! Браво г-жа Фърфъндъкова! Браво и на службата за "Градска дебилност!" Хип-хип Ура! От понеделник....Градски транспорт...

Capture-1.jpg.690dc9d9b8e0524fb4cd5f5072ea050f.jpg

Ми ай честито! И да почерпите...  🤣

преди 47 минути, acnekt написа:

Емиграните работят в Испания и е пълна мизерия навсякъде. Здравната система  е подобно на Италия, да не говоря за държавата на принц Фелипе, каква е. Щом Каталония иска да се отдели.

Явно не си запознат добре.Не знам за каква мизерия говориш,но тук работят съвсем в нормални условия.Здравната система е на светлинни години,пред българската.В болниците разполагат с съвременна апаратура.Болните не плащат нищо за преглед,изследвания,рентгени и каквито и да се сетиш процедури.Не се плаща нищо,дори когато те приемат в болница поради болест или операция.Е ...за операция си чакаш ред,до като те повикат,с писмо по пощата,но не плащаш един цент дори.Единствено си плащаш само предписаните ти с рецепта лекарства,когато те пратят да се лекуваш в къщи и то с 30-40% намаление.Каталуния искат отделяне,по други причини и е дълго за разясняване. 

преди 4 минути, nikssi написа:

Къде му е джипа ?

По-интересно е, на тоя клип дали вече е заразоносител, или се е заразил точно в този магазин?

преди 6 минути, nikssi написа:

Къде му е джипа ?

Ейййй, тоя оздравял бе!

преди 5 минути, sliderum написа:

По-интересно е, на тоя клип дали вече е заразоносител, или се е заразил точно в този магазин?

Качен е преди три седмици. Пише си го. 

Според мене по-интересното е ,че ползва велосипед не като бокоджипа скъп джип и прочие мисирки след него.

преди 1 час, acnekt написа:

...

Мексико и той с либералните идеи.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/mexico/

...

В Страната на Свободата нямат равни!

За жените няма проблем да забременеят, но какво правим ний мъжете. ...

Разправят, че в Турция, опитите продължавали...

преди 23 минути, Радул написа:

.... В Мексико и ... пък изобщо няма ситуация.

Чиканосите са железни... Тия никоя болест немое ги събори!

преди 1 минута, Радул написа:

Ейййй, тоя оздравял бе!

Обаче и до ден днешен ни вест,ни кост за може би единственото медицинско чудо на планетата К.Домусчиев. Диагностициран и излекуван в Софиямед за 5 дни. Нищо и нищичко след това. Продължението с дарителските циркове са известни на всички ни. В очакване сме Спасителя да отвори и планините. Днес паркове и градинки,утре и други забележителности. Сериозно се е загрижил за народа и продължава да се изживява, и да си вярва, колко е велик. Иначе заповедта е на здравния министър,които също не знае на кой свят е, особено след комедията с маските тука има-тука няма.

За жените няма проблем да забременеят, но какво правим ний мъжете. Само чакане е надеждата. Чакане.

Чакам да стана на 60, чакам сигурно или за едно дете, или за едно куче 😀.. Защото не съм спортна натура. Друга опция нямам.

Та куче или дете? Това е въпросът.

Деца - няма за кога.Вече чакам най-големия от внуците да ме направи пра-дядо.

Но до компютъра ми стои вело-тренажора и го въртя по няколко пъти дневно.Какво като съм на 77г.?

преди 39 минути, nikssi написа:

Качен е преди три седмици. Пише си го. 

Според мене по-интересното е ,че ползва велосипед не като бокоджипа скъп джип и прочие мисирки след него.

Значи е заразил горките си поданици, иранци. Ако са иранци де, не мога да ги различа какви са.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Явно не си запознат добре.Не знам за каква мизерия говориш,но тук работят съвсем в нормални условия.Здравната система е на светлинни години,пред българската.В болниците разполагат с съвременна апаратура.Болните не плащат нищо за преглед,изследвания,рентгени и каквито и да се сетиш процедури.Не се плаща нищо,дори когато те приемат в болница поради болест или операция.Е ...за операция си чакаш ред,до като те повикат,с писмо по пощата,но не плащаш един цент дори.Единствено си плащаш само предписаните ти с рецепта лекарства,когато те пратят да се лекуваш в къщи и то с 30-40% намаление.Каталуния искат отделяне,по други причини и е дълго за разясняване. 

Немците направиха репортаж. Откъде идват евтините зеленчуци и защо са евтнини. 21.03.2019. Защо повечето зеленчуци идват от Алмерия. Ето защо са евтини.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Алмерия

https://en.wikipedia.org/wiki/Intensive_farming_in_Almería

https://www.aljazeera.com/indepth/features/aware-slaves-greenhouses-191015093821140.html

b09c0084c14d4d9a8c54ce6435bb7738_18.jpg

Това е от Август, 2012

преди 13 минути, sliderum написа:

Е,  преведи го малко де, поне заглавията. "Марулените роби"

Достатъчно е да се види картините. Няма нужда от превод. Бежанци, ако не тях,  ние българите ще берем портокалите им във Валенсия или в Андалусия и то за нищо, за една щайга. И колко дават за една щайга?

На самият производител колко печели на килограм спрямо в магазина? Нищо 3 цента за килограм, примерно. В магазина 2 евро за килограм. И кой печели? Пишат БИО, но пръскат с химикали и то без предпазни средства. Все едно поливаш с маркуча. Повечето са си направили от найлони бараки, където да спят. Нямат санитарен възел. Червен кръст им раздава храна, защото явно толко припечалват в Испания. От години е така.

преди 35 минути, палав_ник написа:

Диагностициран и излекуван в Софиямед за 5 дни.

Разбира се. Как един лекар построява 6 (шест) болници и е собственик? Източник. Ето как се работи със здравната каса, после - защо не стигали парите? Има над 300 болници в България, а персонал за 100-150, защото повечето лекари и сестри работят на 2-3 места и хората си мислят, че има достатъчно персонал. Ето това ги е страх управляващите - да не лъсне липсата на персонал, не че няма легла или дрън..дрън, бля..бля..!

Докато продължаваме да "блееме" и не ходим да гласуваме, за да намалим корпоративния (платения) вот - така ще е!

Малко за размисъл...

преди 33 минути, acnekt написа:

Немците направиха репортаж. Откъде идват евтините зеленчуци и защо са евтнини. 21.03.2019. 

https://www.youtube.com/watch?v=noOwlWh3PXs

Aвтоматичния превод на български става.Наистина работниците по прибиране на реколтата са предимно чужденци.Познавам Българи работещи там,които са се оплаквали от трудната работа,голяма норма,заплащане около 30 евро на ден и спане в общи бараки близо до оранжериите.Без да плащат наем.Такива работници ходят за няколко месеца,после взимат колко са изкарали и обратно в бг,до следващия сезон.Това разбира е изключение,което не се отнася за всички други,които работят постоянно в Испания.

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Aвтоматичния превод на български става.Наистина работниците там са предимно чужденци.Познавам Българи работещи там,които са се оплаквали от трудната работа,голяма норма,заплащане около 30 евро на ден и спане в общи бараки близо до обектите.Без да плащат наем.Такива работници ходят за няколко месеца,после взимат колко са изкарали и обратно в бг,до следващия сезон.Това разбира се е изключение,което не се отнася за всички други,които работят постоянно в Испания.

Да, преди малко погледах пак и е преведено добре на български език. Не знаех, че има субтитри.

Bildschirmfoto-von-2020-04-26-18-44-00.p

преди 3 часа, XEPO-1 написа:

И от цялата тая паплач колко германеца видя?/не емигранти второ поколение/

Без да съм им искал паспортите да кажем около половината. Предимно младите семейства и най-дъртите са си "чистите" германци.

Ако искаш да намекнеш, че ние другите сме си с циганския манталитет, може и донякъде да си прав. За съжаление и германеца не е това ,което беше преди 20 години и нещата се размиват. Понякога хора като мен са по германци от германците , особенно в работата си. А аз дори не съм второ поколение. Тея,които правят циганските работи са гастарбайтърите. Емигрантите сме интегрирани и хората ,противно на мнението не гледат на чужденците като боклуци или роби а като равноправни членове на обществото. Иска се много малко за да те приемат за един от тях , примерно да знаеш езика и да си съвестен...Но за много и това е трудно...

Това отговаря и на върпоса

преди 3 часа, Anne написа:

Понеже живееш в Мюнхен, там какво е отношението към хората от Източна Европа,  @Tommygun

Отношението специално в Бавария и Мюнхен е каквото си заслужиш. В източна(бивша) Германия нещата са по-различни, там си има още расизъм и то на места сериозно. И това е парадокс,защото манталитета на източните е като нашия.

Но както сме си говорили с колегите, това да си з.....к не зависи от произход,цвят на кожата,пол или сексуална ориентация. 

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 49 минути, Реджеп Иведик написа:

Бря, баба Меркел колко джандари мобилизирала

Костенурката и тя не знае на кой свят е в момента, с тази разлика,че след като премине цирка, един телефон до Франкфурт и ще си напечата колкото си иска евра.  Това тук е по-интересно

https://novotopoznanie.com/svetovna-pandemia-intervyu-ot-21-10-2014-razkriva-plana-na-elita/

Същото в ютуб. И на двете места има български субтитри.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=414&v=oAFe2GEmeTI&feature=emb_title

Това е и самия документ, за който се говори във видеото.

http://www.nommeraadio.ee/meedia/pdf/RRS/Rockefeller Foundation.pdf

преди 2 часа, barbuncela написа:

Опаааа! Изненада! Браво г-жа Фърфъндъкова! Браво и на службата за "Градска дебилност!" Хип-хип Ура! От понеделник....Градски транспорт...

Capture-1.jpg.690dc9d9b8e0524fb4cd5f5072ea050f.jpg

Нещо не ми се връзва тази картинка с реални новини :

https://btvnovinite.bg/bulgaria/udalzhavat-sroka-na-validnost-na-stikerite-za-sinja-i-zelena-zona.html

До 4 май остават безплатни.

Та ... ?

От коя фейсбук група го копира това ?  :) 

Нали и преди съм ти казвал... Не всичко което прочетеш и видиш у нета , и не всичк окоето хвърчи " се яде".

96164710-fake-news-stamp.jpg

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, barbuncela написа:

Ами каза ми го съседа дето там работи...А на сайта им пише друго!

Цитат

Зоните за паркиране в София остават безплатни до 04 май. Това реши на заседание днес Столичният оперативен щаб. Наблюденията и анализите на натовареността продължават и през идващата седмица, като щабът ще обсъди възможностите за поетапно възстановяване на работата на зоните за почасово платено паркиране. През последната седмица данните показват, че запълняемостта на зоните е достигнала 100%, констатират се затруднения на движението в централна градска част и увеличение на трафика в града.

https://www.sofiatraffic.bg/bg/news/3683/zonite-za-parkirane-ostavat-bezplatni

преди 24 минути, miro20 написа:

Нещо не ми се връзва тази картинка с реални новини :

https://btvnovinite.bg/bulgaria/udalzhavat-sroka-na-validnost-na-stikerite-za-sinja-i-zelena-zona.html

До 4 май остават безплатни.

Та ... ?

От коя фейсбук група го копира това ?  :) 

Нали и преди съм ти казвал... Не всичко което прочетеш и видиш у нета , и не всичк окоето хвърчи " се яде".

Явно си решил да се заяждаш, но ще си отнесеш последствия за това, и че ме цитираш избирателно! Я сега чети горният ми пост господин ТРОЛ

Не се чуди защо всички те нападат тука! Защото просто си един трол! Така сега всички да видят колко пари струваш! Те знаят де, ама сега е вече доказателство! Извинения не приемам този път, от сорта "не съм видял!"

Даже няма и да се занимавам с тебе защото си една  голяма 0. Хайде тичай да се оплакваш?

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 час, Tommygun написа:

Това отговаря и на върпоса

Отношението специално в Бавария и Мюнхен е каквото си заслужиш. В източна(бивша) Германия нещата са по-различни, там си има още расизъм и то на места сериозно. И това е парадокс,защото манталитета на източните е като нашия.

Но както сме си говорили с колегите, това да си з.....к не зависи от произход,цвят на кожата,пол или сексуална ориентация. 

Расизъм или нацизъм? Понеже си от Бавария,  искам да те питам едни малко странични работи, че няма кой друг (имам братовчед в Германия, но е в Хесен, мен ме интересува инфо за Бавария). Та, ето ги въпросите ми:

1. В Бавария как гледат на нацизма и нацисткото си минало?

2. А европейците, които стъпват в Мюнхен как гледат на града и нацисткото му минало? Има ли хора, които считат германците за нацисти по принцип?

3. Знаят ли германците нещо за България и какво?

4. Баварците носят ли още дирндъли и тиролски панталони и шапки? А пият ли много бира?

5. Баварците как гледат на разнообразието, което им натресе канцлерката? Има ли пропищяли?

6. Как търпят толкова дълго да ги управлява такъв човек като канцлерката? Не им ли прилича на диктатура?

7. Какво е отношението на германците към руснаците? А към французите? А към американците?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.