Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 6 часа, ncl написа:

Висшите математики ги почнах преди 26 години. То не беше Анализ 1, Анализ 2,... Шибани интеграли и диференциали. По Геометрия 1 се явявах 17 пъти на изпит. Добре, че не завърших, иначе и аз щях да съм индженер кат Миро... :)

На мен математиката ми бе почти единствената слабост, ако изключим някои технически дисциплини ;)  вярно, мразех преди това зубрачите, както наричахме тия от Математическата гимназия, но в казармата докато си губех времето решавах два сборника от задачи по Алгебра и Геометрия, за да кандидатствам след това.  И докато по мое време повечето кандидатстваха за висше за да избегнат казармата, аз останах за след казармата, че бях 186-та резерва след зубрачите и тия, дето се натиснаха за шестици по предмети, определящи бала. А аз нали честен и леко страхлив, не се натисках, а и ми бе все едно, щото знаех, че отида ли на изпит, ще свърша по-добра работа. Но сметките ми излязоха леко криви, за което изобщо не съжалявам. Просто забавих с две години влизането в университета, научих се що е това казарма, а след това попаднах в нетолкова стресова ситуация, щото повечето около мен бяха 1-2 години по-малки, а аз се чувствах някак си на място :)  Особено като играехме Белот, хаха. 

Едно нещо обаче запомних от един асистент по "Аналогова схемотехника" - че просто трябва да продължа да разчитам на акъла си при сметките, не да ползвам калкулатори, таблици и каквото се сетиш.  Той се хващаше на бас, че ще изчисли една електронна схема на ум. Начертава я на дъската, смята транзистори, кондензатори, съпротивления...+- 5-10% и накрая сметките излизат. А защо излизаха? защото мисли с главата си - прибавя, маха...след това разчита и на факта, че един резистор примерно се дава с 5-10% толеранс, а в схемите винаги има и компоненти, които променят нещата или по-точно ги донастройват. Аз също си смятах така, още преди да го познавам и ми направи кеф, че наистина има хора, които мислят като мен и че всъщност съм на прав път с приблизителните сметки на ум ;) 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, ncl написа:

Чувал съм, но беше преди около 40 години. Вярвам, че са се променили нещата...

Май те e страх да не ти взема хляба... :)

Много. Даже не искам да се връщам. Страх ме. Добре съм си така беден в Германия, не искам да бъда беден в България.

преди 6 минути, ncl написа:

Стой си там беден. Аз ще си стоя тука... :)

Приеха ме информатика, но и на мен математиката ми беше слабост...

Danke Dir, dass Du mir erlaubst hast. 👍

преди 21 минути, XEPO-1 написа:

Абе кажи им,че в Германия е изключено да ти дадат касова бележка след покупка и да мирясат.

Направо в кофата ги хвърлят.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

писах му, ама не иска да дойде до Пловдив да трие носове. Вече нямало нужда, а той е твърде зает с "рекламата" на телевизията. Пък и сега като пуснат границите на концлагера и го пуснат от домашния му карцер - и айде в Хонолулу да си тича по 10 км само за загрявка.

Вярно ли се отказа от надбягването?:D

Реджи, това шубето е голям страх.:hush:

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Гав(а)рит глас Масква!

Извикайте си го за адвокат тоя... 'експерт' - да ви защитава в съда... :) Щото всеки може да си плямпа каквото му е на кеф, и на полза... Като стане въпрос до дела... ииии почват оправданията и локумите.

А ти извикай оня политолог да те лекува от пневмония! Да ти обясни как ако не дишаш, ще се излекуваш много бързо.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Според 70% от българите не е!

А това според "24 часа приглася".

преди 8 минути, M.Николов написа:

Според 70% от българите не е!

Не знаех, че процентът на полуграмотните хора толкова е нараснал! :ohmy: :speak:

Ето ви и да видите какви ги свърши магистралиста на републиката- магистрала Струма става река Струма.

98463376_3133788446846796_45171157348321

преди 2 минути, Радул написа:

Ето ви и да видите какви ги свърши магистралиста на републиката- магистрала Струма става река Струма.

Ето къде потъват част парите ни! :mad:

преди 8 минути, Радул написа:

А това според "24 часа приглася".

Е, не е от "отупор", "фактуално" или "Информира нет". :D

преди 6 минути, Мойра написа:

Не знаех, че процентът на полуграмотните хора толкова е нараснал! :ohmy: :speak:

Колко оригинално.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Е, не е от "отупор", "фактуално" или "Информира нет". :D

Мда, "откенефа" е. :D

преди 6 минути, M.Николов написа:

Вервай си.

И кога ше идва пика викаш? Или ти чакаш спатия?

преди 48 минути, Мойра написа:

Защо обвързваш грамотността с мнението на хората ?

Значи според теб, умните и грамотните са съгласни с МАнгъров ?

За радост не си права :)  

Отделно че полуграмотните и нискоинтелигентни мнго лесно се лъжат с фейкнюз  . Лесно можеш да се ориентираш кои са феновете на подобни сайтове и тук.

КАкто Николов изброи , но и не само ...... отупор, информираннет, фактуално и подобни абсолютни клоаки. :) 

преди 48 минути, Радул написа:

Сега друже обясни ми тази снимка какво общо има с темата ? май забравихте , че има специална тема за Боко и кабинета му или тее домързяло да потърсиш и тук за първа спирка си го пуснал .Ама къде са админите гледам , че Калин  е пуснал темата да влезе да сложи ред малко то се загуби смисъла на темата .

преди 4 минути, adersa написа:

Сега друже обясни ми тази снимка какво общо има с темата ? май забравихте , че има специална тема за Боко и кабинета му или тее домързяло да потърсиш и тук за първа спирка си го пуснал .Ама къде са админите гледам , че Калин  е пуснал темата да влезе да сложи ред малко то се загуби смисъла на темата .

Щи кажа друже. В тая тема от над 500 страници има поне 300 страници мнения (включително и снимки), които нямат нищо общо с темата. Снимката поне има някаква връзка със "спасителя" от страшния вирус!

преди 19 минути, Радул написа:

Снимката поне има някаква връзка със "спасителя" от страшния вирус!

Нещо не можа да мине номера.

1-0.jpg.7d33248b0b48153d554f5463d3de9fb6.jpg

Ямбол "пламна" - расте броят на заразените от коронавирус

Толкова пъти са ни лъгали, че е ми е много трудно, да не кажа невъзможно, да повярвам.

Ако е истина, явно не са изолирали както трябва заразоносителите от огнището.

преди 9 минути, Мойра написа:

така картината ще е много по-точни

В Пазарджик, от където съм няма цигани в завода Костел ,където сега има огнище. Освен това ние НЕГРАМОТНИТЕ много ни лъжат от щаба. Но все пак сме се научили да сричаме и сме прочели:

1. Ковито не е изкуствено направен, Има лаборатории, където има апаратура и специалисти , които мога да открият дали е имала мулекулна ножица, дали е имало слепване и т.н. По този въпрос това е ИСТИНАТА.

2. Хората ,които имат гена ACE 2 в по-голямо количество са по-податливи на заразата ,защото този ген кодира главния рецептор на SARC-Cov-2. Ирония ,точно този ген помага за премахване на зарази. По -малко формиран ген имат например децата ,също по-младите и за това те по-леко прекарват заразата. Както и арабите , но НЕ нито ние българите , нито циганите.

3, Ковито е РНК облечен в здрава обвивка . РНК е много неустоичив полимер и при разрушаване на обвивката, ковито се разрушава.Хигиената това прави-разрушава обвивката.

4. Помага ли БЦЖ . Тази ваксина е в различни разновидности -на Запад е един вид , у нас ,в Русия  и другите бивши друга. Нашата ваксина е съветска. Бацилът на Колмет-Герен/Bacillus Calmette-Guerin/ при нашата ваксина е жив ,но така да се каже кастриран и той тринира нашата имунна система в по-голяма сила от колкото тази на Запад. Може би заради нея /не е доказано/ у нас и в Русия броя на умрели от ковито са ПО-МАЛКО!?

Е ,ние НЕГРАМОТНИТЕ , лесно МАНИПУЛИРАНИ сме прочели,пардон сричали , още много по въпроса, но постът ми ме затормози и спирам до тук!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.