Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

да 5 Г разпространява вируса:) а домашния рутер какво разпространява, същото но без корона

Я ползвай алуминиево фолио - дали около рутера, дали около главата ти ... Имаш нужда!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 6 минути, jhoro написа:

Я ползвай алуминиево фолио - дали около рутера, дали около главата ти ... Имаш нужда!

много тънко го правя вече, фирмите пестят - или както се будалка продавача до нас, / Бойко Борисов е виновен

преди 57 минути, jhoro написа:

Ако! Ама не сме! Не в сравнение с „тяхното състоянние“, а с предишните пандемии (ще цитирам данни само за последните).

Именно че трябва да се сравняват сега кой какви мерки взема и дали са били ефективни. Сравнения с минали епидемии през вековете са абсолютно некоректни. Нито обществата са били такива, нито социалните придобивки, нито медицинските услуги , нито нищо .

преди 1 час, Димитър 59 написа:

фейкомет

преди 1 час, Радул написа:

Бедни ми Йорик, кви глупости дрънкаш пак?

преди 2 часа, Радул написа:

За теб ще Му трябва кран.

Участието ти в темата само до тролене ли се свежда ?  :) 

Нещо за извинението на шведския епидемиолог да кажете ?

Той как така не се е консултирал с гьонсурат теоритие на мангъров за сухите съчки ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, Inana.. написа:

Днес има Рожден Ден .

о, моля те - кой ще повярва на това. От едната посока на света, до Хамлет и светофарите, много линкове, дето дори не беше гледал - толкова лъжи е снесъл че отдавна вече е лъжливото овчарче. Нито една дума няма вярна, дори буква. Някои хора просто живеят с фейка, дори за себе си и никога не съм ги разбирал.

Освен това мрънкащият образ който играе - не би трябвало да му се честити рожденния ден. Толкова мъка, толкова терзания, толкова несправедливости в някакъв негов си свят, толкова недоволство и гняв... Направо да го ожали човек - какво наказание е неговия живот... Според форумния си образ би трябвало да не празнува... защото с това само си е навлякъл страдания и тегоби. Но пък - от друга страна си има и мазохисти...

Анонимният автор, скрит за форумни образи, никове, аватари и останалите фейкове относно себе си отвъд виртуала - няма как да празнува рожден ден като лицето което се крие зад измислиците си. Няма и как същото да се приеме за ЧОВЕК - сред форума са налични само фейковете за него. При това - от него самия направени, за него самия за да играе игрите си. Рожден ден имат по лична карта само ХОРАТА, а не маските им сред форуми, социални медии или теми. Сред толкова договорени лъжи, картинки, думички, и театър от типа "наужким"...

преди 1 час, Inana.. написа:

но изпитвам съжаление към причините

Хапчетата трябва да се пият, и то навреме. Защото често почна да бъркаш в кой точно сайт пишеш, дали дневници, дали делюзии... Дали снасяш информация като лидер на някакви светнати бунтари и тя пак е пълен фейк... Пак е фейк, душице - тотален. Образът ти, рисунките му - всичко е игра на фейкове и сенки... Цялата тема за няколко човека е игра на фейк и така спира да има разлика между това, дето си подхвърлят докато си играят, и онова чрез което го правят.

Като те тресне трескавицата и почваш да пишеш в "оня стил' - дето няма дублетни форми, с главни буквички, с разкъсани връзки между абзаци и словесни и понятийни изхвърляния, за които и понятие си нямаш какъв им е смисъла . Но пък да стават за театъра ти.

Всеки път щом заговориш за това колко съм влюбен в образа ти и малко ми се отщяват и образи и сънища и  с които се развяваш с идеята колко си мъдра, добра, виждаща и информирана. Не крия че ме забавляваш от време на време с раздувките, но е за малко защото е твърде повторително .... и до поредното изхвърляне за егото, за вселената, за светнатите и селенията.

Ти ЧОВЕК дори си нямаш представа какво означава - щото и ЧОВЕКА не е фантазиите и театъра си, а това дето е извън него. Поне за мен е това. Сред тоя форум има хора които никога не са се появявали без да са сред фантазиите си . Те вероятно са си така и извън виртуала, но не че ме интересува.

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Бате Бойко каза на 15 юни падат сички мерки ...

... и други работи!

Цитат

ВИДОВДЕН

Българската пролет не настана.
Даже и Великден не дойде.
Скрихме се на топло под юргана.
Всеки сам – зад щори и перде.

В паркове, по спирки, магистрали
тръгнаха ченгетата на лов.
Пуснеш телевизор – генерали! –
пѝлците броят във „Пирогов”.

Гнусната държавна политика
да тресеш България от страх.
Дръжте си зад зъбите езика! –
но защо? – така и не разбрах.

Нас ни лъжат, братя. Нас ни лъжат.
Лъжат – със загрижени очи.
Моля ви, простете, че съм тъжен? –
срам ме е, че цял народ мълчи.

А край мен мисѝрките си крякат.
И – пред храма български, смален –
не Великден – аз мълча и чакам
най-подир да дойде Вѝдовден.

Валери Станков

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

„Носенето на маски представлява налагане на воля по най гаден начин."
Доцент Мангъров

НА МОРЕТО | Последното послание на Милен Цветков във Фейсбук ...

преди 6 минути, nikssi написа:

:biggrin: Оня малоумния счетоводител министър Ананиев пак го газиха.

кефиш ли се, кефи се, кефи че си платил доста за билет за този театър

незнаех че и Русия те задължава да си сложиш приложение с което да те следи - да живее демокрацията

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

кефиш ли се, кефи се, кефи че си платил доста за билет за този театър

незнаех че и Русия те задължава да си сложиш приложение с което да те следи - да живее демокрацията

И какво ме интересува Русия? Май нещо сте психясали на тая тема.

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

малко прясно инфо да дадеш

Ми не знам ... може да е свързано с бунта против калинката Мирослав Петров. Търсят му заместник.

http://epicenter.bg/article/-I-GERB-Pleven-na-bunt--napisaha-pismo-do-Borisov/218778/2/0

:biggrin:

Пък може и да е мярка на областното РЗИ да ограничат пенсиите да се събират на шах пред бившето тото.

пп. ...или пък да садят теменужки....

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гледахме го вече.

преди 13 часа, Мойра написа:

Остава само някой да попита д-р Първанова от къде можеха да се закупят 1 млн. качествени бързи тестове в началото на април?

преди 16 минути, M.Николов написа:

Гледахме го вече.

Остава само някой да попита д-р Първанова от къде можеха да се закупят 1 млн. качествени бързи тестове в началото на април?

Що нея бе, да не би тя да е обещавала, че ще ги купи ? Какво слушаш, какво разбираш. Не случайно изнерви Бадр. Ако още продължаваш може и мене да изнервиш.

Те и чувалите за трупове по Цветница и Великден, не ги били купували, ами останали от парите, дето им ги шарил Божков

преди 17 часа, Реджеп Иведик написа:

На 15 юни е Видовден. Очаквам голям бунт срещу измамата ковид19. Ама як бунт очаквам !

В 12 часа пред Народното Събрание очаквам да е бунта ! Ама яко голям бунт очаквам.

.............................................

https://www.actualno.com/interview/kostadin-kostadinov-pred-actualnocom-na-15-uni-organizirame-nov-nacionalen-protest-ii-chast-news_1468000.html

Предполагам съвпадението е съвсем случайно.:wub:

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако още продължаваш може и мене да изнервиш.

Нещо нервен ми се виждаш, защо ли?:)

преди 1 минута, M.Николов написа:

Предполагам съвпадението е съвсем случайно.

Очаквам да дойде Видовден. На 15 юни. Яко Видовден !

Ти хал хабер си нямаш от света бе !

https://www.actualno.com/curious/vijte-kakvo-ne-trjabva-da-pravite-na-vidovden-news_545172.html

"Суеверия и вярвания

15 юни в народната митология е като „денят на Страшния съд”, когато всеки очаква възмездието си. Вида наподобява римската Темида, която отсява истината от лъжата. Защото от хилядолетия хората са вярвали, че дори и съдът да сгреши, идва Видовден, когато всичко си идва на мястото и всеки съгрешил получава наказанието си. Освен с предстоящото възмездие, в България денят се свързва и с култа към Слънцето. Хората го посрещат в ранни зори, вярвайки, че то ще им даде здраве и сила. Младите момичета изнасят дрехи от чеиза си и ги простират по оградата, за да се огреят от слънцето и да се видят от момците и съседите.

Прочети още : https://www.actualno.com/curious/vijte-kakvo-ne-trjabva-da-pravite-na-vidovden-news_545172.html
© Actualno.com"

Я да видя до сега колко 15 юни (Видовден) са ми минали пред очите?

Май са двуцифрено число, я да помисля дали съм запомнил някой от тях с нещо.:rolleyes:

Ми, не:no-no:, не си спомням на тая дата да е станало нещо съществено, защо ли си мисля, че и сега ще е същото?

Нали правиш разлика между митология и реалност?

преди 11 минути, M.Николов написа:

защо ли си мисля, че и сега ще е същото?

Щот не си гледал новините.

Бойко се уплаши от народната любов, нахока Главния Счетоводител и обеща на Видовден точно в 0000 часа местно време, да паднат всички мерки.

Аз въпреки това очаквам на 15 юни в 12 часа на обяд, много гневен народ да се събере пред парламента и да иска възмездие, навръх Видовден.

Така или иначе, едно е сигурно, навръх Видовден коронавирус измамата, ще се разпърди окончателно, да ви е обеца на ухото, как ви фанаха на бастун, че леката настинка е ужким чума.

Мерките следват единствено развитието на пандемията и падането им е очаквано, като това няма нищо общо с рехавите протести на няколко инакомислещи във форума и страната.Още в началото се знаеше, че налагането им е именно с цел ограничаване на болестта за определен период от време, за да може здравната система да посрещне и осигури медицински грижи на всички(възможни) тежко болни и след изтичането на този период и в зависимост от определени индикации как се развива болестта в страната тези мерки поетапно ще отпаднат.Тоест нищо ново под слънцето за хората, които внимателно следяха развитието на ситуацията.

Германия намали ДДС на от 19 на 16 процента, а на намаленото вече ДДС от 7 на 5 процента.

За заведенията вече е 7 процента ДДС.

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/innenpolitik/id_87994058/milliardenschweres-corona-konjunkturpaket-die-punkte-im-ueberblick.html

преди 37 минути, M.Николов написа:

Мерките следват единствено развитието на пандемията и падането им е очаквано, като това няма нищо общо с рехавите протести на няколко инакомислещи във форума и страната.Още в началото се знаеше, че налагането им е именно с цел ограничаване на болестта за определен период от време, за да може здравната система да посрещне и осигури медицински грижи на всички(възможни) тежко болни и след изтичането на този период и в зависимост от определени индикации как се развива болестта в страната тези мерки поетапно ще отпаднат.Тоест нищо ново под слънцето за хората, които внимателно следяха развитието на ситуацията.

За пореден път , на маймуни ни направиха......и увредиха икономиката , социалния живот , психиката....горката ни икономика , колкото я имаме . С другото някак си ще се оправим...

Ти остави другото , ами цял свят прихвана и в лудост го превърна !....Щото като вземаха твърди мерки , какво направиха ? НИЩО !

............................

Просто трябваше повече лимони с мед , чесън и кисело мляко да ядем ...и някой друг аспирин да вземаме...! Другото Тялото си го знае !

(тук се чудя да се смея ли , да плача ли или да остана сериозен - толкова е елементарно ) 

Гледам, че богата държава като България с добра икономика не намалява ДДС.

Странно.

<<^^ Затова ние не подкрепяме намаляването на ДДС за храни, лекарства, детски стоки и др., правено с цел намаляване на цени за всички. ^^>>

https://news.bg/politics/ot-aikb-ne-priemat-namalenie-na-dds-za-hrani-lekarstva-detski-stoki.html

https://nova.bg/news/view/2020/05/20/288422/правната-комисия-в-нс-разглежда-предложенията-за-по-ниско-ддс/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.