Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 33 минути, Michigan111 написа:

Разбирай го както искаш.  Казах вече, нямаше тема и пуснах. Както и в историческия форум ако пускам тема, първо проверявам за съществуваща. За Боко има достатъчно теми, писал съм и там не малко.  

И не се приемам за хейтър, защото в крайна сметка против никого не съм писал незаслужено. Което пък ми напомня,  че за Жан Виденов съм писал по скоро положителни коментари.  Не си спомням да си бил втрещен от факта, предполагам ще се сетиш какво имам предвид.  

Познато. Дори ня'къв пишещ се модератор ми направи забележка когато коментирах нещо свързано с тема отпреди 5 години

тук

Смятай какво ниво са.... Мърморят за това че човек е коректен и гледа да спазва правилата или дори обща култура и да не спами .

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

на 11.10.2020 г. в 19:29, Michigan111 написа:

Разбирай го както искаш.  Казах вече, нямаше тема и пуснах. Както и в историческия форум ако пускам тема, първо проверявам за съществуваща. За Боко има достатъчно теми, писал съм и там не малко.  

И не се приемам за хейтър, защото в крайна сметка против никого не съм писал незаслужено. Което пък ми напомня,  че за Жан Виденов съм писал по скоро положителни коментари.  Не си спомням да си бил втрещен от факта, предполагам ще се сетиш какво имам предвид.  

Добре де, аз видях че дори за Черепа си казал хубава дума. Затова те възприемам като нормален. Ама с какво Костадинов го е заслужил? Голяма истерия с тая субсидия и в крайна сметка мъгла. Не ти ли прилича малко на накисване?

преди 8 часа, Belhor написа:

Не ти ли прилича малко на накисване?

Като с Христо Иванов и Маджо.

И като каза някой Христо Иванов, не знам що се сетих за Иво Христов. Той пък обидил българския народ.

Ми Десислава Иванчева

Като във вица за стария евреин. Чакали го да каже последната си дума преди да се пресели във великите ловни полета. Той вика:

- И пазете циганите ей !

- Що бе, дедо Моше, що да пазим циганите, нема ли да кажеш за завещанието ?

- Щото ако не опазите циганите, иде вашия ред !

• Автор
преди 12 часа, Belhor написа:

Добре де, аз видях че дори за Черепа си казал хубава дума. Затова те възприемам като нормален. Ама с какво Костадинов го е заслужил? Голяма истерия с тая субсидия и в крайна сметка мъгла. Не ти ли прилича малко на накисване?

Кое да ми прилича накисване? Факт е,че обеща нещо, което не изпълни. Че дори обясняваше, че не бил обещал баш това, при положение, че го има на записи.  После се оправдаваше, че не можел да откаже или върне сбсидията,  защото закона не го позволявал, при положение че му е отговорено точно как може да го направи и то по няколко начина.  

Изобщо не е проблема в някой и друг милион,  особено съпоставени с милиардите които се крадат.  Проблемът е, че поведението му не е достойно.  Като кажеш нещо, трябва да го изпълниш,  иначе каква стойност имат думите след това? За мене - никаква. До някъде съм склонен и да го разбера,  взема субсидия,  другите си правят ПР по медиите, иска и той. Ок, ама да излезе честно пред хората и да каже - решихме да ползваме половината за медийни изяви,  половината да дарим (не е малко), да се извини, че е обещал нещо, а ще изпълни половината само. Но не го прави, лъже бе. 

А за Черепа добро съм казал до толкова, до колкото благодарение на него и колекцията му част от културното ни наследство е останало в България и не е изнесено навън. Което разбира се пак не е малко. 

• Автор
на 31.07.2020 г. в 15:53, Michigan111 написа:

Както обикновено - обикновен популизъм с меко казано некомпетентни твърдения.  Но и с едно вярно - че обикновени лаладжии нямат място в парламента,  което точно за тях си важи 🤣

Дълбоководно пристанище за какво е на Варна? Ще генерира 200млн инвестиции годишно??? Как ще стане тая работа,  на какъв принцип и на каква логика? Поставят каруцата пред коня. Първо е икономиката,  пристанището е според нуждите на икономиката,  а не да си ориентираш икономиката според пристанището.  

Друга глупост - че едва ли не китайските стоки не тръгвали от тук, щото сме нямали подобно пристанище. Китайците си взеха пристанището в Пирея,  което им е в пъти по удобно от българските.  Няма абсолютно никаква логика да тръгват стоките от Черно море. Но дори и да тръгваха,  нашите пристанища,  дори и да са дълбоководни,  пак нямат аргументи.  Варна/Бургас- София- Македония- Албания (Драч) - 3 държави,  2 граници(Това което той изтъква, че сме били изоставили),  или Констанца- Букурещ- Тимишоара- Унгария , И от там на където желаеш,  коридор изцяло в ЕС.  И ти да си, ще избереш румънския . 

И пак познах :D

https://money.bg/macro/sasht-iskat-da-dadat-usd7-miliarda-za-patishta-v-rumaniya-za-kakvo-mozhe-da-badat-izpolzvani-te.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar

• Автор

https://m.youtube.com/watch?v=uz0XtDr3Q3A

Айде да кача и аз едно читаво клипче на Костадин 

преди 17 часа, Michigan111 написа:

Той не е открил топлата вода, а просто експлоатира темата.

Като "читав репортаж" смятам тази поредица от БТВ  :

• Автор
преди 18 минути, miro20 написа:

Той не е открил топлата вода, а просто експлоатира темата.

Далеч съм от мисълта,  че открива топла вода. Просто темата има нужда от раздухване в обществото, понеже се говори твърде малко за твърде важни въпроси.  

преди 17 часа, Michigan111 написа:

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Далеч съм от мисълта,  че открива топла вода. Просто темата има нужда от раздухване в обществото, понеже се говори твърде малко за твърде важни въпроси.  

Ето щом по темата трябва да се говори и аз да споделя мнение мисля че е пълна тъпотия да се каже македонски народ няма така е и така ще бъде. Македония е международно призната държава със свое самоопределение. Едно е да кажеш че езикът им е леко видиозменен български друго е да кажеш че такъв народ няма. Щом са решили да се обособят дори и да има голяма част българи там има и албанци сърби и т.н . Нямаме право да им казваме че са българи щом са решили че са македонци значи са такива. Всички тези ежби са само за политическа употреба. Ето този "юнак" казва че няма българин който не е на неговото мнение. Оказва се че всъщност не е така. Съжалявам че не му дослушах глупотевините  но когато един човек ръси подобни глупости не мисля че заслужава да си губим времето за да продължаваме да го слушаме.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Ето щом по темата трябва да се говори и аз да споделя мнение мисля че е пълна тъпотия да се каже македонски народ няма така е и така ще бъде. Македония е международно призната държава със свое самоопределение. Едно е да кажеш че езикът им е леко видиозменен български друго е да кажеш че такъв народ няма. Щом са решили да се обособят дори и да има голяма част българи там има и албанци сърби и т.н . Нямаме право да им казваме че са българи щом са решили че са македонци значи са такива. Всички тези ежби са само за политическа употреба. Ето този "юнак" казва че няма българин който не е на неговото мнение. Оказва се че всъщност не е така. Съжалявам че не му дослушах глупотевините  но когато един човек ръси подобни глупости не мисля че заслужава да си губим времето за да продължаваме да го слушаме.

По темата македонска нация.

• Автор
преди 4 минути, lsmurf написа:

Именно за това говоря, да се отваря дискусия в обществото по въпроса, какво можем да признаем и какво не. Да, никой не може да им забрани да се чувстват каквито пожелаят, но знаеш ли например какво казва тяхната пропаганда- Гоце Делчев се е борил за македонците,  бил се е с турците, но се е бил и с българите.  Те не просто крадат личности,  те ги обявяват за борци и срещу "българската пропагнда". При все че това са борци за българщината в Мащедония.  В македонското общество на тези теми властва тотална шизофрения,  на която не съм сигурен че може да се даде адекватен отговор от настоящата комисия.  

преди 18 минути, Michigan111 написа:

Именно за това говоря, да се отваря дискусия в обществото по въпроса, какво можем да признаем и какво не. Да, никой не може да им забрани да се чувстват каквито пожелаят, но знаеш ли например какво казва тяхната пропаганда- Гоце Делчев се е борил за македонците,  бил се е с турците, но се е бил и с българите.  Те не просто крадат личности,  те ги обявяват за борци и срещу "българската пропагнда". При все че това са борци за българщината в Мащедония.  В македонското общество на тези теми властва тотална шизофрения,  на която не съм сигурен че може да се даде адекватен отговор от настоящата комисия.  

Съгласен съм че има такава пропаганда в Македония обаче не мислиш ли че тоталното отричане на самото същесвуване  на македонски народ налива вода в мелницата на подобна пропаганда . За да искаш някой да е коректен с теб трябва да проявиш коректност и разбиране. Дали ще даде отговор комисията не съм сигурен и аз защото винаги в тълкуването на историята се е намесвала и политиката.

не знам защо поведохме подобна дискусия в тема за една партия

преди 1 час, lsmurf написа:

Изгледай филма на БТВ по горе . Няколко части са.

преди 49 минути, lsmurf написа:

Защто Копейкин експлоатира темата :) 

Иначе има отделна такава подходяща

• Автор
преди 53 минути, lsmurf написа:

Съгласен съм че има такава пропаганда в Македония обаче не мислиш ли че тоталното отричане на самото същесвуване  на македонски народ налива вода в мелницата на подобна пропаганда . За да искаш някой да е коректен с теб трябва да проявиш коректност и разбиране. Дали ще даде отговор комисията не съм сигурен и аз защото винаги в тълкуването на историята се е намесвала и политиката.

Ама никой не отрича македонския народ. Но създаден след 44та година, преди това такъв народ просто не съществува на практика. Съществува само на теория в главите на хора като димитър благоев,  но самото създаване на народа е след това.  Такива са историческите реалности,  защо е необходимо да признаваме друго, ако не е истина.

А самия им език пък е уникат,  единствения в света на който се знае рожденната дата - 2 Август 44та 😆 Че и документация по въпроса има достатъчно,  инструкциите от Москва,  кой български диалект да се вземе, какво да се промени, па и на документите от основаването му буквичката j е записвана на ръка, другото на чист български печатано.  Ние се майтапим,  че е български писан на сръбска машина,  ама тогава и машината е била българска. Единствено трябва да се придържаме към историческата истина,  нито повече нито по малко. 

преди 8 минути, miro20 написа:

Защто Копейкин експлоатира темата :) 

Иначе има отделна такава подходяща

Е, ако сме обективни, темата аз я отворих, не той.  Имам предвид темата в тази тема 😄

Мисълта ми беше,  че не пречат такива клипчета.

преди 45 минути, miro20 написа:

Изгледай филма на БТВ по горе . Няколко части са.

И защо ми препоръчваш да изгледам това. Мислиш ли че нормален човек изгледал това ще възприеме репченето на наследниците на тези които са извършвали тези престъпления отричащи правото на наследниците на репресираните  да не желаят да се наричат българи. А защо трябва да се наричат като когато бащите им са имали нужда от България тя се е отрекла от тях. И сега тези "русофили" и поддръжници на бившия комунистически режим извършил тези зверства са най големите патриоти не признаващи македонска нация. Това си е същото насилие над свободата на самоопределение .

току-що, lsmurf написа:

И защо ми препоръчваш да изгледам това. Мислиш ли че нормален човек изгледал това ще възприеме репченето на наследниците на тези които са извършвали тези престъпления отричащи правото на наследниците на репресираните  да не желаят да се наричат българи. А защо трябва да се наричат като когато бащите им са имали нужда от България тя се е отрекла от тях. И сега тези "русофили" и поддръжници на бившия комунистически режим извършил тези зверства са най големите патриоти не признаващи македонска нация. Това си е същото насилие над свободата на самоопределение .

Защото смятам че е добре направен филм  за насилственото македонизиране. С документи, кинохроники, разкази на възрастни хора,  очевидци и т.н.

И защото виждам че мнението ти е доста изкривено .

Ама ти си знаеш. Ако не те интересува , не го лгедай.

преди 1 минута, miro20 написа:

Защото смятам че е добре направен филм  за насилственото македонизиране. С документи, кинохроники, разкази на възрастни хора,  очевидци и т.н.

И защото виждам че мнението ти е доста изкривено .

Ама ти си знаеш. Ако не те интересува , не го лгедай.

Филмът е добре направен така е и трябва да се гледа. Въпросът ми защо трябва да го предлагаш на мен а не на бленуващите тогавашния режим и какво изкривено има в мнението ми че всеки човек има право на самоопределение. Да дори и да е изкуствено и насилствено създадена македонската нация съществува . Не може веднъж насилствено да определиш някого като македонец аслед това когато той самият се е възприел като такъв да му кажеш "Не такава народност не съществува ти си българин" за мен по изкривено от това няма. Ама ти си знаеш.

току-що, lsmurf написа:

Филмът е добре направен така е и трябва да се гледа. Въпросът ми защо трябва да го предлагаш на мен а не на бленуващите тогавашния режим и какво изкривено има в мнението ми че всеки човек има право на самоопределение. Да дори и да е изкуствено и насилствено създадена македонската нация съществува . Не може веднъж насилствено да определиш някого като македонец аслед това когато той самият се е възприел като такъв да му кажеш "Не такава народност не съществува ти си българин" за мен по изкривено от това няма. Ама ти си знаеш.

Предлагам го и препоръчвам на всички.

И не, не оспорвам правото на самоопределение, а за историческа справедливост. Защо македонците ги е срам от българската история ? Защо си измислят и присвояват изцяло български факти ?

Нека да се пишат каквито искат, но да нямат комплекси от истината, която е че насилствено са македонизирани, а езика е създаден изкуствено.

току-що, miro20 написа:

Защо македонците ги е срам от българската история ?

Защо ти гордееш ли се с фактите от филма . Аз се срамувам.

току-що, lsmurf написа:

Защо ти гордееш ли се с фактите от филма . Аз се срамувам.

Нека македонци и българи да уточнят тези факти , кое от тях е лъжа, кое не е от историята, пък после да видим дали се гордеем или срамуваме. Оценката на ФАКТИТЕ е съвсем друго, спрямо това да се измислят или присвояват факти .

За мен това е срамно откъм това че изпълняваме чрез ГМДимитров една братоубийствена политика на разделение. И то под менторството и контрола на Москва и Коминтерна.

• Автор
преди 1 час, miro20 написа:

Защо македонците ги е срам от българската история ? Защо си измислят и присвояват изцяло български факти ?

Не ги е срам бре,  даже се гордеят с нея. Но тези хора наистина мислят, че това са македонци и българите искат да им откраднат цар Самуил (примерно). Същото и за Гоце, Даме и другите от епохата.  В тази държава пропагандата продължава да работи с пълна пара. 

В Пиринско беше няколко години и не можа да хване корени,  но във Вардарско продължава. 

на 18.10.2020 г. в 16:30, lsmurf написа:

Не може веднъж насилствено да определиш някого като македонец аслед това когато той самият се е възприел като такъв да му кажеш "Не такава народност не съществува ти си българин" за мен по изкривено от това няма.

Има и по-изкривено и ще ти кажа кое е. Това е да ти казват, че не си българин, а македонец. Ако на теб не са го казвали, на мен са го казвали. Темата е доста обширна, но не е за тук.

"Възраждане" ще бранят Конституцията на площада, оплакаха се от действията на НПО-та

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.