Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Само че нещата не са толкова прости.  Утре каталунците може да искат референдум за присъединяване към Франция,  или немците в Швейцария и Италия да искат такъв за присъединяване към Германия. От гледна точка на международното право Крим е окупиран. Друг е въпроса как е станал част от Украйна и дали традиционно е украински.  Според мене в района се създава изкуствено напрежение между два като цяло мното близки народа,  от които не печелят нито едните, нито другите.

Ще ме извиняваш, но след това, което украинците сториха на руснаците и на украинците от руски произход,  след запалените живи хора в Одеса, след откритият антисемитизъм и паленето на еврейски синагоги и православни църкви,  украинците и Украйна нямат абсолютно никакво морално право над полуостров Крим! Те избиха абсолютно невинни цивилни, които отказаха да се присъединят към украинските фашисти и да почитат фашиста убиец Степан Бандера!

Така, както Германия изгуби абсолютно моралното си право да притежава Данциг и Кьонисберг лед всичко, което сториха на полските и руските евреи и на полските и руските цивилни граждани!  Те няма да получат никога повече тези земи! Те напълно основателно изгубиха земите на Източна Прусия, които са дадени основателно на Полша!

Когато си агресор и избиваш цивилни, накрая губиш, най - вече - територии!

Не ми говорете за морал и за Дрезден! На никого не му пука за Дрезден! На мен ми пука за това, че нацистите унищожиха Ротедрам и избиха хиляди невинни цивилни, пука ми, че заради тях Амстердам и Ротердам вече не са същите - без онази старинна и романтична архитектура, без сградите си с културно - историческа стойност! Пука ми, че са избили невинни цивилни в Лондон, че едва не са унищожили Париж, пука ми, че руснаците още опитват да реставрират комплекса "Царско село", унищожен от нацистите!  Пука ми, че са унищожили оригиналният влак, в който е подписано примирието от ноември 1918 година! Пука ми за избитите в концентрационните лагери, за избитите невинни дечица от Изьо (Франция) от Клаус Барби!

Сега Русшя възстанови кехлибарената стая, е, не е оригиналната, копие е, поне е точно копие (слава Богу, че е била снимана), изработена е с руски материали и от руснаци, така че германците нямат право на претенции към нея. А французите са направили точно копие на влака на примирието, и германците също нямат право на претенции към него.

Нека опитат да си вземат Данциг и Кьонисберг - ще срещнат там този път силна съпротива и собствената си смърт! Нека опитат, и това ще е краят на мизерната им психичноболна държавица!

Жалко само, че не са дали Саарската област на Франция, дано да се поправи тази историческа несправедливост. Германците нямат право да я имат след всичко това! А Шлезвиг - Холщайн трябва да върнат на Дания!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

току-що, Anne написа:

Ще ме извиняваш, но след това, което украинците сториха на руснаците и на украинците от руски произход,  след запалените живи хора в Одеса, след откритият антисемитизъм и паленето на еврейски синагоги и православни църкви,  украинците и Украйна нямат абсолютно никакво морално право над полуостров Крим! Те избиха абсолютно невинни цивилни, които отказаха да се присъединят към украинските фашисти и да почитат фашиста убиец Степан Бандера!

Така, както Германия изгуби абсолютно моралното си право да притежава Данциг и Кьонисберг лед всичко, което сториха на полските и руските евреи и на полските и руските цивилни граждани!  Те няма да получат никога повече тези земи! Те напълно основателно изгубиха земите на Източна Прусия, които са дадени основателно на Полша!

Когато си агресор и избиваш цивилни, накрая губиш, най - вече - територии!

Не ми говорете за морал и за Дрезден! На никого не му пука за Дрезден! На мен ми пука за това, че нацистите унищожиха Ротедрам и избиха хиляди невинни цивилни, пука ми, че заради тях Амстердам и Ротердам вече не са същите - без онази старинна и романтична архитектура, без сградите си с културно - историческа стойност! Пука ми, че са избили невинни цивилни в Лондон, че едва не са унищожили Париж, пука ми, че руснаците още опитват да реставрират комплекса "Царско село", унищожен от нацистите!  Пука ми, че са унищожили оригиналният влак, в който е подписано примирието от ноември 1918 година! Пука ми за избитите в концентрационните лагери, за избитите невинни дечица от Изьо (Франция) от Клаус Барби!

Сега Русшя възстанови кехлибарената стая, е, не е оригиналната, копие е, поне е точно копие (слава Богу, че е била снимана), изработена е с руски материали и от руснаци, така че германците нямат право на претенции към нея. А французите са направили точно копие на влака на примирието, и германците също нямат право на претенции към него.

Нека опитат да си вземат Данциг и Кьонисберг - ще срещнат там този път силна съпротива и собствената си смърт! Нека опитат, и това ще е краят на мизерната им психичноболна държавица!

Жалко само, че не са дали Саарската област на Франция, дано да се поправи тази историческа несправедливост. Германците нямат право да я имат след всичко това! А Шлезвиг - Холщайн трябва да върнат на Дания!

Ама как яко си се напомпала с лъжи и пропаганда, не е истина :)

преди 27 минути, miro20 написа:

"референдума" бе толкова бутафорен, че се стигна до "гласували" 123%  в Симферопол например :) 

Миро фейка пак цепи. Това, че някакъв си рекъл нещо си, откога започна да го приемаш за чиста истина? Принципно ти си този, който отрича фактите със същия аргумент - че някой си е казал нещо не го прави истина, особено, когато казаното се различава от казаното от други официални лица.

https://republic.ru/posts/l/1071821

преди 7 минути, Anne написа:

Ще ме извиняваш

И ти ще ме извиняваш, но понеже мисленето не ти се отдава дори не си направих труда да ти чета щуротиите 😂

Такива романи пиши на някой друг.  

Само до моралното право стигнах и до там.. ние толкова войни водим и губим,  въпреки че моралното право е на наша страна,  не се научихме че в международните отношение друг вид право е важно.  

преди 2 минути, Michigan111 написа:

И ти ще ме извиняваш, но понеже мисленето не ти се отдава дори не си направих труда да ти чета щуротиите 😂

Такива романи пиши на някой друг.  

Само до моралното право стигнах и до там.. ние толкова войни водим и губим,  въпреки че моралното право е на наша страна,  не се научихме че в международните отношение друг вид право е важно.  

Губим, защото все сме с мръсните германци, които все ни завличат!

Аз искам да скъсаме тази отровна връзка с тази държава!

преди 1 минута, Anne написа:

Ти може много неща да искаш,  ама баш тебе кой ще те пита. 

В тоя ред на мисли, родата ти още ли е в тая отровна държава Германия 😂

преди 18 минути, Anne написа:

Хубаво, че си в България. С тази омраза срещу един народ. Ще лежиш доста дълго време в затвора.
Да, затова се върза България с немската пара(Дойче Марк), а после с евро. И сега пък иска да е изцяло евро.

29 млрд да не забравяме също, откъде България е взела.

преди 13 минути, Michigan111 написа:

Ти може много неща да искаш,  ама баш тебе кой ще те пита. 

В тоя ред на мисли, родата ти още ли е в тая отровна държава Германия 😂

За съжаление!

Жалко, че не е учил френски език и не избра Франция.Ех, Франция...............

преди 2 минути, Anne написа:

За съжаление!

Жалко, че не е учил френски език и не избра Франция.Ех, Франция...............

Нека брат ти да ти преведе това

https://dejure.org/gesetze/StGB/130.html

преди 3 минути, acnekt написа:

Нека брат ти да ти преведе това

https://dejure.org/gesetze/StGB/130.html

Нямам брат!

преди 10 минути, Anne написа:

Нямам брат!

Ist mir egal.. was du hast oder du nicht hast. Нека да ти го преведе и това.

Ето ти хубавата Франция какво е направила на България

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Ньойски_договор

11 278 кв. км. територия е откъсната от България, 600 хиляди българи остават извън границите. Репарациите, които трябва да изплати страната ни на съюзниците възлизат на 2,25 милиарда златни франка.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/100-godini-ot-niojskiia-dogovor-2199602

преди 51 минути, Myanmar написа:

Миро фейка пак цепи. Това, че някакъв си рекъл нещо си, откога започна да го приемаш за чиста истина? Принципно ти си този, който отрича фактите със същия аргумент - че някой си е казал нещо не го прави истина, особено, когато казаното се различава от казаното от други официални лица.

https://republic.ru/posts/l/1071821

И къде пише че е фейк? И какво се различава ?

В линка ти няма отричане а :

Цитат

Почему минувшим вечером глава комиссии по референдуму Малышев насчитал в Севастополе 474 тысячи человек, и какие цифры считать верными, остается загадкой.

:hush:

Което само допълва  колко пълна и тотална бутафория е целия "референдум".  То именно заради тези неща които изброих по назад , няма нормална държава която да признае тази стъкмистика :) 

Да не би и ти да четеш с гугъл транслейт :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 21 минути, acnekt написа:

Ist mir egal.. was du hast oder du nicht hast. Нека да ти го преведе и това.

Ето ти хубавата Франция какво е направила на България

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Ньойски_договор

11 278 кв. км. територия е откъсната от България, 600 хиляди българи остават извън границите. Репарациите, които трябва да изплати страната ни на съюзниците възлизат на 2,25 милиарда златни франка.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/100-godini-ot-niojskiia-dogovor-2199602

Защото наши прогермански политици ни вързаха с Германия, затова!

На тези не търсите отговорност, нали?

Политиците са "свещени крави"! Все знаят повече от народа!

Спри да ми навираш мръсните германци! Всичко стана заради тях!

преди 9 минути, Anne написа:

Защото наши прогермански политици ни вързаха с Германия, затова! Спри да ми навираш мръсните германци! Всичко стана заради тях!

Кое е станало заради немците? Нали сме били съюзници. Каквото на тях, такова и на нас.

Ама всеки се за Германия отива та даже и французите си пратиха болните от Ковид-19 в Германия, що ли така?

преди 1 минута, acnekt написа:

Кое е станало заради немците? Нали сме били съюзници. Каквото на тях, такова и на нас.

Ако не сме били с германците, е нямало да пострадаме толкова!

Вие се опитвате да изкарате французите мръсни! Типично за всички германци и феновете им, дето още не могат да преживеят примирието от 1918 и загубата от 1945, репарациите и униженията, дето си ги изпросиха!

Не съм чула за една възстановена еврейска синагога!

А французите са съдили Петен и го поставили на място! Умрял е в самота и презрение!

преди 4 минути, Anne написа:

Ако не сме били с германците, е нямало да пострадаме толкова!

Вие се опитвате да изкарате французите мръсни! Типично за всички германци и феновете им, дето още не могат да преживеят примирието от 1918 и загубата от 1945, репарациите и униженията, дето си ги изпросиха!

Не съм чула за една възстановена еврейска синагога!

А французите са съдили Петен и го поставили на място! Умрял е в самота и презрение!

Не е загуба, а прекрояване на плана. План Маршал.

Франция пак получи по-големият дял.

току-що, acnekt написа:

Не е загуба, а прекрояване на плана. План Маршал.

Плана е от след ВСВ, бе! Аз ти говоря, че от освобождението насам наши политици  все ни теглят към мръсните германци, към този гнусен антисемитски народ!

Да бяхме с французите, щеше да е по - добре.

Аз съм ЗА, да имаме по - близки връзки с Русия, Великобритания и Франция, както и с Гърция, но не и с гнусните Германия и САЩ - раковите образувания на света!

преди 3 минути, Anne написа:

Плана е от след ВСВ, бе! Аз ти говоря, че от освобождението насам наши политици  все ни теглят към мръсните германци, към този гнусен антисемитски народ!

Да бяхме с французите, щеше да е по - добре.

Аз съм ЗА, да имаме по - близки връзки с Русия, Великобритания и Франция, както и с Гърция, но не и с гнусните Германия и САЩ - раковите образувания на света!

Бомбардировки на България през Втората световна война, от кого са? Кой подържа турската армия по време на руско турската война? Която се води освободителна за България? 
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бомбардировки_на_България_през_Втората_световна_война

Не са немците.

Ей АБПФК Кити-Анне що не пишеш за антисемитизма в СССР? А и за тормоза  на ЩАЗИ?

Бомбадировките в София, от кого са? Кой подържа турската армия по време на руско турската война?

И кой ни заби нож в гърба през Междусъюзническата война?

Бомбадировките в София, от кого са? Кой подържа турската армия по време на руско турската война? Която се води освободителна за България? 

Бомбардировките ни ги докараха точно германците и гнусният антисемит Богдан Филов!

Колкото до руско - турската война - ние печелим, а англичаните тогава са си правили сметките без кръчмаря, но и други времена са били. Сега, естествено, повече ще треперят за собственото си реноме, отколкото да поддържат открито диктатура! Няма какво да го мислим, ние сме свободен народ, въпреки всичко.

преди 2 минути, Anne написа:

Бомбардировките ни ги докараха точно германците и гнусният антисемит Богдан Филов!

Колкото до руско - турската война - ние печелим, а англичаните тогава са си правили сметките без кръчмаря, но и други времена са били. Сега, естествено, повече ще треперят за собственото си реноме, отколкото да поддържат открито диктатура! Няма какво да го мислим, ние сме свободен народ, въпреки всичко.

Пълни глупости пишеш

преди 4 минути, petie1 написа:

Ей АБПФК Кити-Анне що не пишеш за антисемитизма в СССР? А и за тормоза  на ЩАЗИ?

В Русия не е имало антесимитизъм, за докторския процес не знам достатъчно, не съм се и интересувала.

А ЩАЗИ са следели "бивши" нацисти и техните семейства и наследници - абсолютно нормално нещо. Нека и лудите антисемити да изпитат малко страх и да знаят, че ще отговарят за делата си и за членството си в определени организации, били те и "Хитлерюгенд" или Съюзът на германските момичета. Антисемит ли си - ставаш национален враг и властта ще те следи! За да не пръскаш гнусната си отрова другаде!

преди 50 минути, Anne написа:

В Русия не е имало антесимитизъм, за докторския процес не знам достатъчно, не съм се и интересувала.

А ЩАЗИ са следели "бивши" нацисти и техните семейства и наследници - абсолютно нормално нещо. Нека и лудите антисемити да изпитат малко страх и да знаят, че ще отговарят за делата си и за членството си в определени организации, били те и "Хитлерюгенд" или Съюзът на германските момичета. Антисемит ли си - ставаш национален враг и властта ще те следи! За да не пръскаш гнусната си отрова другаде!

О имало е и то по голям от германския, както ти казах чети и руски исторически книги... А ЩАЗИ не са следили антисемити. а такива като тебе дето са говорели против властите :)

на 24.07.2020 г. в 22:19, capnemo написа:

Недорасляк, какви са тези щуротии, които пишеш за жена ми? В този форум само аз знам каква е Валкирия, колко знае, какво може и т.н. Ти си гледай живота и вземи да си намериш жена и се занимавай с нея. И спри да хапеш ръката, която те храни!

Валкирия има много добра идея какво да направи с постовете в които плюеш Исраел и хапеш ръцете, които ти дават хляба.

О, клети Ромео, и твоята съдба не е никак за завиждане! В този форум, ти може да си мислиш, че знаеш каква е жена ти, но е някак нормално и останалите потребители да си съставят много безпристрастно мнение за нея, от всичките ѝ коментари и "помия", които е изляла срещу кой ли не.

Колко може пък, кхъ, нека отбелязваме минутите за реклама, че суетата е един от смъртните грехове, освен лъжата.

Интересно, защо се повтаряш за тази прословута хранеща ръка, нима си нахранил някой/и с риби и хляб, утолил жажда, изцелил от слепота и ...малоумие. За последното, не ти си е получило с жена ти. Пробвай с с повечко кашерни храни и молитви.

Добре че Кибела е тази, която почитам!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.