Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 9 минути, Myanmar написа:

...

От Капитана аз имам само лоши впечатления. И те бяха споделяни и от модератори откак стана модератор тук. Не отричам неговите знания в областта на ИТ, заради тях му е гласувано доверие тук, но ако те няма за адвокат тебе, не може да убеди и себе си в това, което пишеш.

Чудно ми е как имаш наблюдения от както съм станал модератор като регистрацията ти е от 2019? Освен това твоето лично мнение не е меродавно.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 5 минути, Anne написа:

Само дето в момента великата ти Германия не ще да признае, че докара Европа до нова катастрофа, ползвайки за параван "вината за евреите"!

Заради такива като тебе има организации, които са вменили чувство за вина към немците, създало една система на свръхтолерантност, която приема и най-долната сган на света като равноправни граждани. Затова немският ген ще изчезне, в Германия се раждат все повече чернокоси, несинеоки, неевропейци, немсконеговорящи, нехристияни и нечовеци.

преди 4 минути, capnemo написа:

Чудно ми е как имаш наблюдения от както съм станал модератор като регистрацията ти е от 2019? Освен това твоето лично мнение не е меродавно.

Спомни си човекът с най-популярният блог в калдата, в който темата посветена за теб изчезна още докато беше чернова. Това определено не беше мъжка постъпка.

преди 11 минути, Myanmar написа:

От Капитана аз имам само лоши впечатления. И те бяха споделяни и от модератори откак стана модератор тук. Не отричам неговите знания в областта на ИТ, заради тях му е гласувано доверие тук, но ако те няма за адвокат тебе, не може да убеди и себе си в това, което пишеш.

По принцип модераторите тук са си полицаи -пазят ви от изцепките във  възпитанието ви. Експертите се броят на пръсти и те не са модератори.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

По принцип модераторите тук са си полицаи -пазят ви от изцепките във  възпитанието ви.

Пренаписа историята.

haha.png

преди 7 минути, Myanmar написа:

Спомни си човекът с най-популярният блог в калдата, в който темата посветена за теб изчезна още докато беше чернова. Това определено не беше мъжка постъпка.

За блогове и чернови се обърни към Калин.

преди 3 минути, capnemo написа:

За блогове и чернови се обърни към Калин.

Винаги съм смятал, че Калин е последният човек, който трябва да бъде търсен. А форумът не успя да се опази от хора с пагони. Всеизвестно е, че те имат имунитет и са по дефиниция безпогрешни, като дядо Господ, и споменаването им не бива да е напразно, иначе не се ходи в Рая.

преди 11 минути, Myanmar написа:

Винаги съм смятал, че Калин е последният човек, който трябва да бъде търсен. А форумът не успя да се опази от хора с пагони. Всеизвестно е, че те имат имунитет и са по дефиниция безпогрешни, като дядо Господ, и споменаването им не бива да е напразно, иначе не се ходи в Рая.

Няма значение, какво смяташ ти.Потърси го, нали ти се каза ,кой да държиш отговорен за изтрити публикации във блоговете. . Или като опрете до Калин и ви окапва ентусиазма за саморазправа. Май само на Анита не и пука да пита.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Няма значение, какво смяташ ти.Потърси го, нали ти се каза ,кой да държиш отговорен за изтрити теми. Или като опрете до Калин и ви окапва ентусиазма за саморазправа.

С Калин съм комуникирал неведнъж. А блогът си съм изтрил отдавна. Аз не живея в миналото.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Няма значение, какво смяташ ти.

Има, има. Тея отговори на тинейджърки, с рехаво его нетърпящо другомислие си ги задръж. Че и Капитана се е заразил с тях.

Ехо как върви пренаписването на историята

преди 2 часа, Anne написа:

Отивам да гледам "Египетски загадки", после пак ще си бъбрим, бай - бай!

Внимавай, че и в древен Египет е било пълно с евреи :lol6:В музея в Кайро видях  и снимах една мумия на дете в кошче.

До мен чух една англичанка да пита  съвсем сериозно  " Извинете това ли е Моше,когато е  намерен във водата от дъщерята на фараона".

Няма разлика ,когато става дума за "знанията" на идиоти, където и  да е по света. Не знам да съм се смяла някога  по-дълго време.

Хайде сега от мен мумията  на  един Моше/ Моозес/ като малък :lol6: в кош ..и ще ви чета след шабата.

]45177697241_d9907ce222_c.jpg[

преди 3 часа, Myanmar написа:

Заради такива като тебе има организации, които са вменили чувство за вина към немците, създало една система на свръхтолерантност, която приема и най-долната сган на света като равноправни граждани. Затова немският ген ще изчезне, в Германия се раждат все повече чернокоси, несинеоки, неевропейци, немсконеговорящи, нехристияни и нечовеци.

Извинявай, те би трябвало да чувстват вина, все пак са предали пряко или косвено евреи и други невинни хора на "Гестапо", които са ги разпитвали, измъчвали и изпращали в концентрационни лагери! Би трябвало да чувстват вина и срам, че предците им са сършили такива неща, и че, вместо да си признаят престъпленията, са имали наглостта да се извиняват със "заповеди".

След "Египетски загадки" гледах "Ловци на нацисти" и историята за Ерих Прибке. Била съм дете, когато го арестуваха (1994), помня кадрите с него, но не съм следила случая, малка съм била. Питах тук, във форума, някой дали помни този случай, и отговор не получих!

Извинявай, но само русите и синеоките ли са хора, само те ли имат право да живеят, само те ли са хора? Да, не харесвам нелегалните имигранти, но не бих нарекла всички чернокожи по света "паплач". Сред тях има такива, които си стоят в държавите, учат, работят, развиват се...............

И съжалявам, но не съм съгласна, че само християните са хора. Евреите също са хора!

Радвам се, че не съм родена в Аржентина или Германия, щеше да ми е адски неприятно да имам за учител такъв като Ерих Прибке - нацист и масов убиец.

преди 56 минути, valkiria1 написа:

Внимавай, че и в древен Египет е било пълно с евреи :lol6:В музея в Кайро видях  и снимах една мумия на дете в кошче.

До мен чух една англичанка да пита  съвсем сериозно  " Извинете това ли е Моше,когато е  намерен във водата от дъщерята на фараона".

Няма разлика ,когато става дума за "знанията" на идиоти, където и  да е по света. Не знам да съм се смяла някога  по-дълго време.

Хайде сега от мен мумията  на  един Моше/ Моозес/ като малък :lol6: в кош ..и ще ви чета след шабата.

]45177697241_d9907ce222_c.jpg[

Сериозно?:ohmy:

Явно на запад хората са много по - неграмотни, отколкото смятах. Ами, щом за американците Бетовен е куче.............

На твое място щях да се възмутя и да предам един урок по библейска история.

Ай стига, бе... Крим си е част от Украйна, която е независима държава и няма нищо общо със СССР-е. Е джуджето не му беше кеф да няма излаз на ЧМ и окупира Крим...ама за малко. В ЧМ има доста.....военна сила, която може да посъверва джуджето/каратист/презудент/ 

преди 8 минути, street racer написа:

Ай стига, бе... Крим си е част от Украйна, която е независима държава и няма нищо общо със СССР-е. Е джуджето не му беше кеф да няма излаз на ЧМ и окупира Крим...ама за малко. В ЧМ има доста.....военна сила, която може да посъверва джуджето/каратист/презудент/ 

Пий си хапчетата. Русия винаги е имала излаз на Черно море. А американските ВМС ги видяхме колко са силни и какъв ефект оказаха на Путин - прибраха се посрани от страх.

И не подигравай на ръст, ако обичаш. Дискриминация е и е забранено.

на 23.07.2020 г. в 22:11, Myanmar написа:

Жалко е, че толкова много злоба се крие в тялото ти.

:offtopic_s: Де да беше в тялото ѝ, но никой не я познава. ;) Това е просто ИИ-че. ;) 

По темата:

Да, пренаписва се. Самата история се превръща в квантова история. Това е разликата. Историята вече не е еднозначна. Лека полека от аналогова се превръща в цифрова и знаейки, че младите не ще се поровят в хартиените носители, то същата вече се изопачава. 

Самата история вече има три лица: В нета, на хартия и неща от уста на ухо. Къде има вече живи, за да кажат как точно са станали нещата, а?! 

преди 30 минути, Anne написа:

Пий си хапчетата. Русия винаги е имала излаз на Черно море. А американските ВМС ги видяхме колко са силни и какъв ефект оказаха на Путин - прибраха се посрани от страх.

И не подигравай на ръст, ако обичаш. Дискриминация е и е забранено.

Русия по точно РФ да си седи дето и е казано! Джуджето, си осигури до 36-та поста, ама не се знае, каво ще каже Големия Баща. Щото нали ти е ясно, че....не море, ами планина няма да имат блядовете. 

преди 10 часа, valkiria1 написа:

- Вчера катастрофирах.

- Оцеля ли?

преди 9 часа, street racer написа:

В изречението ти има толкова много абсурди, че не знам откъде да започна, но със сигурност няма да свърша, че е загуба на време. Примерно за "окупацията", след като в Крим е извършен референдум, т.е. кримчани изразяват своята собствена воля за присъединяването си към Русия. Отделно 58% от населението на Крим е руснаци.

преди 12 часа, petie1 написа:

Ехо как върви пренаписването на историята

Много добре, много добре haha.png

преди 9 часа, Anne написа:

Русия винаги е имала излаз на Черно море.

Ако под "винаги" имаш предвид придобитото с война в края на 18-ти век, да, винаги са си имали излаз.

haha.png

преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Самата история вече има три лица: ...

Историята винаги е имала много лица, според разказвачите ѝ. Любими са ми случките от времето на кофти комуникационните средства, когато след битка двата вражески лагера пишат, че точно те са спечелили. Никога не е имало толкова голяма прецизност в историческото описание от наши дни, благодарение на технологиите за изследване, примерно ДНК, и средствата за обмен на данни. Тъкмо защото това е в ранен момент, все още има съпротива от онези, които искат да манипулират историята, но историческите извори ги опровергават все по-красноречиво. Историята се избистря.

преди 4 часа, Myanmar написа:

Много добре, много добре haha.png

Демек се полагат основите на Аннекализъма ли? Аа и друго да лажа АБПФК Кити-Анне твърди че евреите нямат нищо общо с комунизъма а аз някъде бях чел че един от идеологите на комунизъма е с еврейски произход... Видях сериалчето Рик и Морти добро изглежда

преди 13 часа, street racer написа:

Русия по точно РФ да си седи дето и е казано! Джуджето, си осигури до 36-та поста, ама не се знае, каво ще каже Големия Баща. Щото нали ти е ясно, че....не море, ами планина няма да имат блядовете. 

Абе по добре да не се ръфат САЩ И РФ че всички ще го отнесем

преди 5 часа, Myanmar написа:

Примерно за "окупацията", след като в Крим е извършен референдум, т.е. кримчани изразяват своята собствена воля за присъединяването си към Русия. Отделно 58% от населението на Крим е руснаци.

Само че нещата не са толкова прости.  Утре каталунците може да искат референдум за присъединяване към Франция,  или немците в Швейцария и Италия да искат такъв за присъединяване към Германия. От гледна точка на международното право Крим е окупиран. Друг е въпроса как е станал част от Украйна и дали традиционно е украински.  Според мене в района се създава изкуствено напрежение между два като цяло мното близки народа,  от които не печелят нито едните, нито другите.

преди 1 час, Michigan111 написа:

Само че нещата не са толкова прости.  Утре каталунците може да искат референдум за присъединяване към Франция...

Напротив, много прости са. Като цитираш едно изречение, чети и това след него.

Ако каталунците са французи, 95,5% от населението приеме на референдум, че иска да се присъедини към Франция и приеме Декларацията за независимост, тогава не виждам проблем да се присъедини към родината си.

преди 6 часа, Myanmar написа:

Историята се избистря.

Да, така е!!!

Младите в момента са във вид Акселерация по отношение на мисленето. ;) Това се отнася само и единствено за определени млади, а не за всички. ;) 

На тези, които родителите им са втъкнали себе си иди реч, а не на тези повярвали на нещо чуждо извън семейните ценности. ;) 

Та, да, време разделно, време на откровения (Апокалипсис сега) ер де би!

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

На тези, които родителите им са втъкнали себе си иди реч, а не на тези повярвали на нещо чуждо извън семейните ценности. ;) 

Ти поне разбираш ли си нещо?

преди 2 минути, Myanmar написа:

Ти поне разбираш ли си нещо?

Да, знам за какво говоря, но явно ти не си в състояние да осмислиш и продължаваш по обичаен начин да отричаш ... 

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, знам за какво говоря, но явно ти не си в състояние да осмислиш и продължаваш по обичаен начин да отричаш ... 

Няма нищо за отричане. Ти си неспособен да изкажеш теза.

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Според мене в района се създава изкуствено напрежение между два като цяло мното близки народа,  от които не печелят нито едните, нито другите.

Подклаждане е - на вече съществуващо напрежение. Проблема де факто не от страна на украинците, а на Русия - щото,  ако имаше как и руснаците биха отцепили Русия от тази Русия.

преди 8 часа, Myanmar написа:

В изречението ти има толкова много абсурди, че не знам откъде да започна, но със сигурност няма да свърша, че е загуба на време. Примерно за "окупацията", след като в Крим е извършен референдум, т.е. кримчани изразяват своята собствена воля за присъединяването си към Русия. Отделно 58% от населението на Крим е руснаци.

"абсурдния" пак си ти . "референдум" в Крим бе проведен две седмици след военната окупация и париране на украинските власти .

"референдума" е проведен в разрез със всички законови норми, с "межднародни наблюдатели" от ранга на прорашистктие атакисти от България например, които нямат абсолютно никаква легитимност , а и мн добре знаят за какво са там :)

"референдума" е в разрез не само с украинското законодателство, но и с руското. В РФ са забранени референдуми  за промяна на статута на ферерацията. Което означава че не може да се провеждат референдуми нито за отделяне на субекти от федерацията, нито за приемане.

"референдума" бе толкова бутафорен, че се стигна до "гласували" 123%  в Симферопол например :) 

Истински референдум за статута на Крим имаше '91-ва ако не се лъжа при разпада на СССР и отделянето на УССР, когато всички кримчани  гласуваха за  отделянето на Крим от СССР и в състава на Украйна.

преди 17 часа, Anne написа:

А дали наистина си "видяла" кой се е прибрал посран ?  :) 

Пропаганда , драга Ани... пропаганда и  фейкове...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.