Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се справим с емоционалните си тригери

Featured Replies

преди 58 минути, Търсещ истини написа:

Не разбирам защо се отнасяте високомерно, щом "нито един от тук присъстващите не се е сблъсквал със Травма през живота си". Това говори за способност за оцеляване. Онова, което е отминало не е оставило рани.

... или травмираните души са по- желани за обгрижване? Ако е така, няма лошо.

Перцепцията ми е Перфектна. Помагам ви да се изпразните.

• Отговори 509
  • Прегледи 30,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Отново липсва думичката АЗ, липсва първо лице, ед. число в изказа и израза, Липсва заявка че става въпрос за някого, за когото нещо си е "дрън-дрън, празно, мисли... както и някакво съждение... Чие е

• 😳 Правилно ли ви разбрах, че темата е пусната с единствената цел да си натискаме бутончетата и да си гледаме сеира? Наистина ли смятате това за предизвикателство? Защо?  (Допълненията в с

• Силата на клишетата е поразителна, но специално за себе си не намирам, че ако би се сбъднало такова 'пожелание' би било 'добро'. Обаче от друга страна - аз съм си "крив човек" в сравнение с "прав

Публикувани изображения

преди 8 часа, Shiniasu написа:

Не, не може. Той сега се кефи на възможността да провокира разнообразни реакции…

Така или иначе не е способен на нищо смислено. В началото заблуди и мен, че има някакви познания, но то се видя в последствие колко е жалък.

Много точно наблюдение за провокацията. Досега само кипен държи ниво. И дамите. 🌹

🙄

преди 8 часа, Shiniasu написа:

Така или иначе не е способен на нищо смислено. В началото заблуди и мен, че има някакви познания, но то се видя в последствие колко е жалък.

Хм ... не е жалък. Просто не го виждаш в някакъв си свой илюзорен колектив. 

преди 8 минути, marv написа:

Много точно наблюдение за провокацията. Досега само кипен държи ниво. И дамите. 🌹

🙄

Поради това, че младите не могат да общуват в реала, то, да, тук се изживяват като провокатори. 

п.п. Дочух един диалог между най-малкия ми наследник и "бъдещата" снаха. = Аз с тоя не мога да се справя и излизам. Поеми го ти. И двамата стоейки един до друг покрай мен някъде в Балкана си носиха "мобилните" неща. :) 

Само да споделя, че "бъдещата" снаха следва психология. :) Сега са на море ... Ще ми "докладват" как е бил джулая ... :) 

преди 8 минути, Търсещ истини написа:

??? Да се изпразня?

Има в предвид да си излееш мисълта ... 

преди 6 минути, Inana.. написа:

По-скоро емоционалният акцент ..:)

Не може всички да сме емоционални. Някои са с предразсъдъци ... :) 

п.п. Имат проооблем с тригерите, пардон със стимула .... :) 

преди 4 часа, _ramus_ написа:

А може ли да запитам -  какъв е конкретния пълнеж на автора на това изречение и по-специално понятието ПРИ-СЪ-СТВИЕ?

ЧЕ нещо ми "намирисва" на идейни "духовни" заемки, пък човек когато нещо не знае и не е наясно - пита. Ето - питам!

Вероятно ще те разочаровам, но в случая нямах предвид Светия Дух или нещо подобно. Става въпрос за присъствие на самата нея, като оказващ влияние (според възможностите) фактор в ситуацията. 

Толкоз философи и психолози тука, и как па не се намери един, дето да обясни, защо аджеба е нужно да се справяме с емоционалните си тригери? Или както обикновено приемаем възможното, за неоспорим факт?

преди 1 минута, Радул написа:

Толкоз философи и психолози тука, и как па не се намери един, дето да обясни, защо аджеба е нужно да се справяме с емоционалните си тригери? Или както обикновено приемаем възможното, за неоспорим факт?

В някои  случаи на "хлабав спусък" може да се възпроизведе изстрел в себе си или в някого, който не е цел. Ей за това.

В психологически план, хубаво е да имаш контрол над емоциите си. Ако знаеш, че шефът те дразни, не е нужно да си препик... хляба когато той влезе. Намери решение

току-що, Търсещ истини написа:

В някои  случаи на "хлабав спусък" може да се възпроизведе изстрел в себе си или в някого, който не е цел. Ей за това.

В психологически план, хубаво е да имаш контрол над емоциите си. Ако знаеш, че шефът те дразни, не е нужно да си препик... хляба когато той влезе. Намери решение

Точно както казах- възприемаш възможното са факт! Мнооого тъпа логика. Дефакто всичко е възможно, но далеч не се случва всичко.

И свикни с мисълта, че няма вариант да имаш контрол над емоциите си! Може само да ги криеш и то не много дълго време. Изобщо няма нужда да се справяте със спусъците, те съществуват за да ги натискаш и това се нарича Живот.

• Автор
преди 5 часа, Inana.. написа:

Вербигерация

Вижиланс

са на баба ти хвърчилата. :) Там, при розовите еднорози и "единствения" дето да те обладава сред фантазната ти вечност.

Не си добре, дори не обърна внимание че се пише "лаИк, лаИци", а не с й-кратко. И пак са "главните буквички", абзаци без всякаква нужда... ей така - да ти е по-лесно да се изписваш, че ти прекъсва начесто "лентичката със записите". Когнитивните изменения при надигаща се криза и защитни емоционални сработвания... са плод на "тригърчета" :)

Натруфените глупости няма как да ти минат, душице. Някъде в розовите сайтове и изфантазирани мъжкари и комплексари - вероятно. Това си си намерила за поприще, щото е чудесна фантазна ниша на "сродни душици". Но точно ти да говориш за "seкс" - и идва каламбура.

Тая работа не е фантазна душице... тя се прави не през монитора и нечии блянове, а на живо, с куража да излезеш от удобната фантастична утробичка... И колкото си повече 'в главата си', толкова си "някъде далеч" ... и си оставаш сама  "царицата в леденото кралство" - съвсем сама. Вселенските изцепки и рецитали дето си ги назубрила са просто спасителни пояси, но ти си си удавница... сама - от шубе и бягството цял живот.

Това можеш, това правиш - но да се запълваш като се фантазираш  как помагаш на едни или други, с разни "енергийни психологии" и напудрени 'специализирани думички", пък си босичка на асфалта - като Росица Кирилова. :)  И също толкова "певица" ...

преди 23 минути, Радул написа:

Дефакто всичко е възможно, но далеч не се случва всичко.

Мнооого тъпа логика.

Верно че е много тъпа, но дори и "логика" не е, а обикновена готова заемка. Вероятно големите умници и умнички им харесва да се докарват с "готови боички и костюмчета от социалната конфекция".

Няма какво друго да е - толкова си могат, това правят. Свикнали сме! :)

И свикни с мисълта, че няма вариант да имаш контрол над емоциите си!

Чия "мисъл" - тая на овцата ли?

Шубелиите и мързеливците и те си имали "девизи" и защитни лозунги.  :)

Не минава ден без тъпомерни изблици, ей!

преди 22 минути, Радул написа:

свикни с мисълта, че няма вариант да имаш контрол над емоциите си!

Нъц. Художествените образи на индианците показват хора със силен самоконтрол. Римските и македонски войници също са се контролирали. Има епизод от Римската история в който баща осъжда сина си за неподчинение, когато след заповед "Отстъпление" продължил да воюва.

Ако се научиш да не псуваш на тъпи решения на шефа, значи си се научил на нещо в тоя живот. Но няма аз да съм ти учител. Изискваш допълнителна педагогическа помощ.

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Но няма аз да съм ти учител. Изискваш допълнителна педагогическа помощ.

Самочувствието е едно от най- странните и необясними неща в тоя живот. :D 

преди 22 минути, _ramus_ написа:
преди 35 минути, Радул написа:

Мнооого тъпа логика.

Верно че е много тъпа, но дори и "логика" не е, а обикновена готова заемка.

Мисли, _ramus_, мисли! 

преди 1 минута, Радул написа:
преди 11 минути, Търсещ истини написа:

Но няма аз да съм ти учител. Изискваш допълнителна педагогическа помощ.

Самочувствието е едно от най- странните и необясними неща в тоя живот. :D 

Напротив, смятам се за неспособен. :) 

• Автор
преди 16 минути, Радул написа:

Самочувствието е едно от най- странните и необясними неща в тоя живот.

е също по "овчите логики".

преди 15 минути, Търсещ истини написа:

Мисли, _ramus_, мисли! 

на коя буквичка е ударението ?

А и - приблейването на готови заемки, като визираната на колегата Радул, за мен не е "мислене" За него - е друга работа. Разликите са качествени, но и естествени. Той е изразител на широчината на нагласената си вселена - според него самия.

Няма смисъл да се "мерим" - през неговите очи е това, което изразява. През моите  - е друго. За него няма място за 'различно от неговото'... А при мен - няма проблем за никакви "различия".

Това не пречи той да си служи с готови заемки и репликации. За него - си е намерил да го изразяват. Като си няма свое за изразяване - ползва 'конфекцията". Тя затова е и "направена" - от такива, за такива като него. За тях - може да им върши работа, а за мен е плитка и повърхностна. Няма как да се изразя с подобни... конфекции. Затова и не ги ползвам.

• Автор
преди 1 минута, Търсещ истини написа:

По- скоро знака: удивителен, а не точка.

всъщност - за мен вече е без значение.

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Няма смисъл да се "мерим" - през неговите очи е това, което изразява. През моите  - е друго. За него няма място за 'различно от неговото'... А при мен - няма проблем за никакви "различия".

Твоето приемане на различия е от типа "за кучета и котки може, за прасета не може". Най- елементарна политкоректност, гнаничеща със сервилност. Съвсем нормално за нашите географски ширини. Класика бих казал.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

всъщност - за мен вече е без значение.

Така е ...Разстроихме те ...никой не уважи картонената ти коронка :D

Особено тази лоша Сирена ...как може да е толкова безапелационно откровена и безпощадна ...

Студена , ледена кралица такава ... 

• Автор
преди 2 часа, Inana.. написа:

Така е ...Разстроихме те ...никой не уважи картонената ти коронка

И какво друго ? Да не би розовия еднорог да стана кармазъ? :)

Пълно кукуруку си.

преди 2 часа, Радул написа:

Твоето приемане на различия е от типа "за кучета и котки може, за прасета не може".

Радулчо - няма смисъл да блееш - тази тема не е кошарка. Намери си овчарче, други агънца - ето една сходна фантазна фея с която бихте били чудесен дует... Няма смисъл да се дърпаш - само й кажи че имаш нужда от помощ... и веднага е докаран дуета.

преди 33 минути, Inana.. написа:

Напълни ли ме .... още искам ... :D

Недей толкова безотговорно, душице!

Нали и ти все някъде се празниш, а не помагаш единствено на другите да го правят!

А празненето е в темите.

Не че няма и други места, на които си празнят съдържанието. Ето виж:IMG-35f45c294010d44b10a4bcb7470f2ac5-V.jpg.9dfb34ee50b914d476b932ade4ace9f8.jpg

преди 3 часа, kipen написа:

Недей толкова безотговорно, душице!

Абсолютно Отговорна съм. Всичко е ЛЮБОВ. :)

на 1.07.2021 г. в 12:50, kipen написа:

Цитатът беше достатъчен за придобиване на представа за парадигмата на автора. Дали Джими или време е в заглавието не е толкова важно.;)

Да, донякъде грешката е вярна. 

По отношение на ИСС руснаците имат доста изследвания, а пък този е минал техна школа.

Не бих нарекла П. Успенски "руска школа", макар да е руснак. Успенски си е Успенски, Морис Никол бил негов ученик с произтичащите от това последствия на предаване на особения му интелектуален подход, което засегна и мен най-накрая след цитата - заподозря ме в "бягства в интелектуализации"... не знам защо създавам такова впечатление, не само у теб, и други са ме упреквали по други поводи. Може пък да е вярно, не знам. Както и да е :) 

Обърни внимание, че автора използва определения "обикновен" в контраст на "необикновен" и определена форма на понятието за "съзнание", която не изчерпва целия смисъл на "съзнание", които се използва в езиците. Едно е "изменено", друго е "необикновено"!

Ами.. не, в текста не се противопоставя обикновено на необикновено, по-скоро се казва, че това, което наричаме "будно" или бодърстващо състояние на съзнанието не е съвсем будно и е на по-ниско ниво, понеже е дезинтегрирано и неинтегрирано към по-високо ниво в системата. Макар да се явява относително по-високо и контролиращо по-ниското ниво, което е под властта на съновиденията. В този смисъл исках да обясня защо смятам измененото състояние на съзнанието като условие за хипнотично внушение за нежелателно - за себе си поне, другите да се занимават с каквото искат. Щом го намират за душеполезен опит. 

Аз примерно често съм съзнателен в сънищата си

Още една причина да не се интересувам от опити със сънища - преди около тринайсет години престанах да сънувам, по-точно да ги помня. После започнах да се интересувам каква може да е причината... ами има едно психологическо обяснение, което е интересно и в парадигмата тъкмо на тази школа или система (която не е руска и на шега наистина, доста са спекулирали каква е, но това е страничен въпрос) - че в голямата си част сънуването е следствие на неусвоен опит в "бодърстващето" състояние. Или с други думи, колкото по-добре се възприемат и "смилат" впечатленията, толкова по-малко остава за "освободения феномен" на съновиденията, ако препратя към езика на (древния ) английски невролог от цитата на Никол. 

на 1.07.2021 г. в 14:08, Shiniasu написа:

Едва, ако страхът по някаква причина е прераснал във фобия и оказва негативно влияние върху цялостния ни живот, следва да се работи с него. 

Аз споменах, че проблемът отдавна се беше превърнал във фобия. Иначе другите неща за кучетата и естествените инстинктивни страхове са така, и аз съм си ги мислила. Всякак.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.