Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се справим с емоционалните си тригери

Featured Replies

на 10.06.2021 г. в 23:01, _ramus_ написа:

Въобще не ме интересува - за да ги мисля. Не съм им слуга, нито те се интересуват от мен.

Вие защо решихте че сте им длъжни с нещо и защо темата, форума, раздела... им е длъжен с нещо?

Раздела не е лечебница, нито е психиатричен кабинет, но съм любопитен - вие след като "помислихте" как решихте че :дезадаптираните" са нещо особено, специално... за да се налага да "им пишете" благи, мъдри, шеговити и дружелюбни слова... от :"близък по статус човек".

Лаиците просто желаят да си останат лаици... и да си хортуват с празните си емоционални приказки за едно или друго. 

Да - такива хора няма как по друг начин да живеят. Ако можеха - щяха. Така го разбират живота, така си го преживяват. Това с нищо не ме задължава... нито ще живея така.

Но съм любопитен - вие помислихте ли си от кои сте?

А мога ли да ви запитам - каква ви беше точно ползата след като написахте свободните си аналогии със 'спусъците и оръжието"... ? Кой от въображаемите "читатели" които играят ролята на "ваша аудитория" стана щастлив, доволен, развеселен, освободен и поучен "да се справи с емоционалните си пориви"... А дали се доближи повече до справянето - всеки от "виртуалните ТЯХ"?

Кой получи точно "своята полза" и дали вие точно му я предложихте и доставихте? Много ли се усещате доволен или пък изпълнихте дълга си, сред някаква ваша кауза - след като се изявихте на "правилния говорител" на народни лаици - всички като виртуален фантазен образ, изигран пред огледалото на монитора?

Може би "излишно" съм чел възрожденците. Според тях, просветените българи трябва да подпомагат непросветените. Понеже не съм чак просветлен, но съм мислещ, искам да споделям това, до което което стигам в търсене на истината. Зная, че не е велико, не е много, дори не е нещичко кой- знае какво. Обаче трябва да се прави. 

И понеже въпросът е "От кои сте", мога да кажа, че съм от тези които опитват да търсят истини. Не държа да съм винаги прав или да оскърбявам тези, които не са прави. Смятам, че всички сме невежи в някаква област. 

По това, дали някой се е почувствал по- добре от написаното, зная, че е ироничен въпрос, но напомням, че само децата и истериците искат мигновени промени. Пет века са били необходими за да се случи това, което е написано в "Под игото". Хора ходят на терапия с години. 

А разказаното за образното мислене е примерно. Развива фантазията... предразположените го постигат по- бързо.

• Отговори 509
  • Прегледи 31k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
на 12.06.2021 г. в 22:37, Търсещ истини написа:

Според тях, просветените българи трябва да подпомагат непросветените.

:) това е една фантазна игра, която играят сходно няколко човека сред форума. Съвсем фантазна и повторяема. И няма начин да не е ... защото тази игра се кове именно в социалната среда... която се явява обща платформа.

Проблемите на ежедневието се отразяват през форумното общуване и избора на роли. Дефицита на изживяна полезност, нужност, значимост - в чисто социален план, особено при напредване на възрастта - натиска доста силно за компенсация.

Сред форума това се изразява в изиграването на вътрешен театър, в който тази компенсация намира проявление. Сценария е съвсем сходен и стандартно социален. Той се изразява условно със следната условна формула - аз съм мислещ, мъдър, чел съм, научил съм, разбрал съм, опитен съм... и съм готов да помагам на незнаещите, на немислещите, на неуките, на слабите, неможещите...

Този театър се поддържа непрекъснато и заради социалната сугестия според която "слабите оцеляват като взимат наготово опита за опасностите и проблемите в живота - от по-опитните". Но това се прави по същия модел и сред стадата на антилопите гну.

Работата на всеки вътрешен театър е да е сцена, сред която актьорът да получи нужното си изживяване. Простият анализ на театрите, които се разиграват сред форума, показват търсенето на нужното на актьорите за преживяване.

При наблюденията и разбора лесно се извежда - по повторяемия контекст, условия, описания... показват степента на нужност на дадено преживяване, за даден субект. А по него - може да се изведе схемата на дефицитите му. Именно - по повторяемите елементи на вътрешния театър, пишещият субект показва онова, което му е най-нужно и най-важно за да го привлече за преживяване.

Извън виртуала положенията за преживяване - като компенсация на даден дефицит - са доста повече ограничени. В реалният живот извън виртуала, сред заучената социална среда се коват именно дефицитите - защото сред естествената среда на социума непрекъснато действат ограничителни механизми, които обаче имат точно контролна и регулационна функция. Това отпада сред форума и неговите особености, които предлага средата и свободата да се прояви именно подтиснатите от социума импулси и потребности.

Съвсем просто е да се изведат общите положения на всеки от списващите - като схема на неговите дефицити. Начините на отстояване, особеностите на писане, описанието на вътрешния си свят чрез въведените образи, сцени и тяхната динамика, степента на повторяемост на елементите...

Но една от най-общите повторителни елементи е "говоря на виртуална публика и много хора ме четат". Заради "публиката' много от актьорите-списващи театъра си търсят нужното за тях "внимание". Търсят да покажат "грижа за другите", търсят да изиграят доброта, широта, да покажат от себе си 'светлата си страна'... като част от целите  на компенсацията си.

Някои списващи са много по-далеч в реденето на своя личен фантазен  контекст и избора на сценарий и роля. Така е "вселенската кака" - като най-ясния пример сред форума за една психична диагноза. Всъщност безобидността и приятните елементи са тия, които привличат симпатиите към нея - с които тя чудесно жонглира. Освен това - светският магнитен елемент тя си е избрала в две посоки - и двете са универсално-социални и не са избрани случайно... :)

Демонстрацията на сила, на мъдрост (дори с вселенски привкус :) ), на опитност, на внушенията че "тя знае, може, вижда, на нея й е ясно", афиширането на сигурност, категоричност, повторяемите сугестии в заигравката... са просто компенсации на дефицити. Всъщност тя описва своя дефицитен свят, на фона на театъра на техните компенсации. А обиграността й в тях, в наситеността и играта с тия нейни образи и виражите които прави за да играе играта си... са всъщност елементарни начини на една психика да намери начин да си осигури нужното - чрез измислянето на "цял свят" сред което това да се прояви.

Силната фантазност играе ролята на черупка сред която да се постанови играта. Образите в нея са вече отработени, подредени и лесно може да се изведе колко много време се прекарва в симулацията на екзистенция сред тях. За да се реализира все пак и 'влияние' и за да получава "рефлексия" в общуването тя се е погрижила да симулира и "ниво" - сравнено с общото ниво на таргета сред който да го постига. Важното е на конструкциите от съшити глупости да вдъхват увереност, ползването на подходящи заучени думички - да подава сигналите от които има нужда. Неграмотно ниво на таргет, при това "емоционално търсещ" и сходен като нея - е нейният естествен контекст сред който да върви спектакъла.

Сред всичко това я избрах само заради контрастността на примера, която тя предлага. При нея е чудесно проявен, тя е доста повече открита и това подава повече материал за извеждането на вътрешната динамика. Но това не е само при нея. Толкова характерни елементи в подаването на личен образ и театрален контекст - списват вече години и много други участници.

---------------------

Защо сред форум се вижда най-добре - защото свободата и особеностите на форумното виртуално общуване подават чудесен и много подходящ контекст за проявление на вътрешния театър. Самостоятелността пред монитора, анонимността сред виртуала... спомагат да се надхвърли ограниченията на регулиращите извънвиртуални механизми и да се прояви свободно нужния вътрешен театър. И... воала! :)

Заради това, особено в религиозните раздели, чудесно се предлага психична динамика за упражнение в анализ. Корелациите са доста точни и са лесни за извеждане. Особеностите на въображението и фантазността, когнитивните характеристики, конструирането на слово и умението за неговото "изписване" - всичко това са извор за информация за вътрешния свят на даден субект. Тази информация мен ме интересува, а не заигравките и колективната динамика, които ... както вече написах по-горе - не са с нищо по-различно като схема и при антолопите гну, стадо слонове, овце, примати или глутница вълци.

• Автор
на 12.06.2021 г. в 22:37, Търсещ истини написа:

че съм от тези които опитват да търсят истини.

да напомня... че "истините на един човек" не са истини за други хора. Но обратното ви дава основание да съставите театъра, посланията и да привлечете преживяването от което се нуждаете. Каузата "правя добро" - е универсална социална сугестия и играе универсална роля да се съставя на нейна основа обяснение и оправдание за даден избор на поведение.

Също така - "истината" е понятие... което е твърде манипулативно. Има толкова видове "истини" - колкото са "търсачите им".

Допълнително - търсенето на истината... е път, който не се извървява някой като каже на друг какво е намерил. Споделянето на сирене не е като споделянето на развитие. Последното НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се сподели.

С което искам да кажа съвсем обосновано - че обяснението с "алтруизма, добротата и споделянето на истината и опитността" - са напълно неоснователни откъм обяснителност за даден избор на поведение. Но са съвсем основателни съставни части на мизансцен от друг характер.

Ако търсите сред това някакъв личен негативизъм - то в думите ми няма такъв. Личното отношение в прочита... е в Прочитащия, не в думите, не в рамус. Тия анализи, вече съм ги разиграл пред себе си сред  своето написано и това е една от целите ми.

Смисъла на един анализ е да е независим от личното отношение. Информацията от анализа не може да е "лоша или добра", да е приятна или кофти... Тя е просто информация. Информацията... както е да е - не е важно.

РАзиграването на отношения сред форума корумпира и бламира аналитичността и познанието. Разбира се - защото въобще не това интересува участниците в играта.

преди 47 минути, _ramus_ написа:

И... воала! :)

Разиграва се поредна "драма", в която някои пише във форум критично мнение, в което се "разиграва" същата "социално ролева игра", която е описана детайлно в поста по-горе, но в друга форма -

аз съм мислещ, мъдър, чел съм, научил съм, разбрал съм, опитен съм... и съм готов да помагам на незнаещите, на немислещите, на неуките, на слабите, неможещите...

"Помагането" е под формата на "критични бележки", извеждащи на съзнателен план "психо-социалните игри" сред "антилопите-гну", а "в ролята на поученият" има възможност да влезне всеки, който е достатъчно последователен "да следва поуките" на "помагащия/критикуващия", изказвани метакомуникативно. 

За разлика от "вселенската кака", която не "влага повелителното си" в метакомуникативните слоеве, ами директно дава "заповеди"...просто различни стилове... и различни "сугестирани личности", който да се "закачат" за потока от информация при комуникирането. (разбира се, стига мотивацията за списването във форума да не е подплатена с финансова изгода за модерирането с цел предизвикване на постоянни и излишно усложнени полемики, съответно многобройни "прочити"....тогава е лесно да се "прочетат" други особени аспекти от същността на действията на пишещите)

Претенциите за изчерпателност, на който и да е пишещ във форума, не би трябвало да са "сериозни", но пък в игрите на

Някои списващи (да) са много по-далеч в реденето на своя личен фантазен  контекст и избора на сценарий и роля.

лесно се открива еднообразието на сценариите за "изкласяването" от "социално предопределеното", а разликите в "етюдите" са в рамките на индивидуалните характеристики на актьорите.

Е, според мен, по-далновидната насока на дискусията за "тригерите" е към причините за възникването на "дефицитите", поради които е възможно реализирането на действието на самите тригери. ..(както бе посочено метакомуникативно вече с изказването на различната форма, която може да има тригера, както и различните форми на въздействие във вътрешен емоционален план и възпроизвеждането на различни видове реакция)

• Автор
преди 4 минути, kipen написа:

по-далновидната насока на дискусията за "тригерите" е към причините за възникването на "дефицитите"

разбира се.

Но това е най-вече пожелателно, тъй като "причините за дефицитите" са комплексни, като освен това са станали база на  екзистенцията.

Освен това - за да е налична тема в която да се разискват причините, механизмите, ролята и значението на дефицитите... е нужна предварителна предпоставка от много информираност и познание.

Така, че... като "далновидност на насоката" - ок, но за друго - не виждам как. Ти имаш ли идея за реализирането на такава 'дискусия'?

Да!

Постепенно, с търпение и взаимно уважение между всички списващи в темата! 

И нереализиране на "залитания в пропаганди" като "самозадвижени" емоционални реакции ... като знак, че поне малко разбиране на същността на "тригерите" е постигната, съответно има развивана способност за управление на процеса!...което пък и ще е достатъчно основание да се предположи успешно финализиране на темата под някаква общополезна форма...макар и не напълно изчерпателна.

...и вероятно кът приключи профилактиката на форума, че търпението не ми е постигнат добродетел, както лесно можеш да установиш....

Ето така се "Раждат шаблоните " .   Няма да ги приложа в цитати , нека всеки си ги разпознае , в етап от разговор , в който съм му ги написала

.... щото Онова , което Рамус не разбра  е , че чрез Преживяванията се Трупа Опитът , Преживяванията са Егрегорът , където могат да се ПРОЯВЯТ  Волята и Изборът , където могат да се Разгърнат в Употреба Персоналният Инструментариум , Движещият механизъм на Мисловното Поле.  Ама откъде да ги знае Рамус , него го управлява същото това "его" , което подхвърля нагоре-надолу , в ялов опит някой да му го "прибере" в себе си. И няма как да му се отрече способността на авторът за Щедра Манипулация , създавайки "басейнче" , където рибки да подскачат и да заявяват дребни дефицити , а рибарят умело и снизходително да черпи задоволство манифестирайки собствената си потребност от същото това Преживяване , в което дирижира малките жертви.  Това е много Уникално , мда. Рамус счита , че той е Бащата на този манипулативен "трик , подход , методика ".   Семпли желания и нужди , потребности на "малкият човек".  Иначе Сирена му е виновна , щото си Язди Еднорога  в еротични сайтове ,  прелита със Совалката неглижирано и това му пълни очите със гняв.  Сирена Винаги е образувала неприятен вкус на езика у "малките хомо сапиенси" . Свикнала е да подскачат около нея , да я замерят кой с каквото му е възможно и кой , с каквото разполага.

Проблемът на "малките хора " не е Сирена , а тяхното Отражение и Интерпретация , която ги Свива и ги провокира да се чувстват в неравностойно положение.  Сирена е наясно , че тези "негативи " все някога ще се Израстат със Еволюционният Подем и Усъвършенстване.

Услужливо ти подадох и "акцент" да положиш следващата си филипика - говоря за себе си в 3-то число , психичен , демонстративен "ефект" .

Спокойно можеш да го ползваш при поредната си авторитарна картина , където да промениш малко теоретичният ми образ от повторенията ти /шаблончета - балончета.

Иначе си ми Любим. Любим образ , де ...Трогателна емпатия изпитвам към психичните ти "похождения" във емоционалният ти дефицит.

Да не забравиш и да отбележиш колко Благородно ти се поднасям в хоризонтално положение и със слушалки във ушите , улесняваща задоволяването на психичният ти подсъзнателен "гъдел" . Защити не ползвам - Възползвай се както ти е УДОБНО и както повелява нагона ти. 

.............................................

На кого е Нужно напудрен Жест ,  технична имитация на Единомислие ?   

Единомислие не може да има поради различният ъгъл ,  противоречивото зрително и психично Възприятие , както и емоционалната палитра , през

която се оцветява и преминава Възприетото .  Спецификата при  "обработка на данните"  се извършва строго персонално и зависи от характерната дисекция и инструментариум с , който работи , ползва , отпечатва съответният "обект" във съответното Ниво , което Обитава.

При тази УСЛОВНА среда на какво единомислие да се надяваМе ? 

Манипулацията е Явление - Дълбоко вкоренено във самата Условна среда и да се неглижира , отхвърли или асоциира като липсваш или избирателен елемент е невежество.

Във всако едно Взаимоотношение присъства процес на Манипулация !  Това си е естествен механизъм , тъй като самото Съдържание на Явлението е Акт , Цел , със съответен арсенал от способи и методи за реализация на Начертаният Път към Желаното.

Това , което е полезно да се изготви е :Сърфирането по Удобен , индивидуален маниер "  вътре в самото явление.

Метод , който да е по мярка Приложим за собственият ти Интегритет !

Интегритетът е Ценността , която Формира успеха в "Приключението Живот".

Когато имаш Стабилна  , изградена тухличка по тухличка Вътрешна основа - спира да те вълнува и самата Условна среда , в която подмолно се 

развива и живее и сенчестата , променлива "Манипулация" , катализаторът за режисиран Контрол.

Иначе ..всеки със "прочитът си " призмата си , камбанарията си  - Стандартна Дисекция на опонентите , цикличност на параметрите , механизъм на съпротива по БДС.

..................................................

Човешкият "капацитет " е разпределен във 2 основни Зони ! 

Сътворени са Фундаментално за да Обслужват Облекчено Фокусът и Движението на психичният двигател на Същността при Престоя й във 

Физическият Носител. 

За да се Извози Същността в подходяща, щадяща Санация е необходимо да има Адекватен механизъм на Абсорбация от Поетият Егрегор, 

във чиято "утроба " израства всяка една Душица. 

Поради тази Висока причина се поражда и необходимостта от Грижовен "стабилизатор ", който да рециклира "ненужният отпадък ", отделящ се при 

"Психичната Трансдукция "! 

Логично създадени са 2 центъра на Възприятие и Обработка на Външни данни . 

Единият център работи в Съзнателен Режим, другият в Подсъзнателен . 

Това, което Поемаме и Разпознаваме във персоналният ни "реквизит" - Настаняваме в Съзнателният център, Онова, което не можем или не Искаме 

да приемем се насочва към Подсъзнателният Двигател, където обаче не спира своето движение и "работа". 

Когато по "трасето" се Появи Мощно Несъответствие в работните режими се Получава "Психична Турболенция" ! 

Вътрешните конфликти се Раждат от Ярки Несъответствия между Съзнателното и Подсъзнателното "устройство". 

Нарушен е Вътрешният Баланс, затихва Хармонията, Израстват Дисонансите ! Задълбочават се ! 

Следва Превключването на ЗР / Защитен Режим. 

Какво Визира ЗР ? 

ЗР е е Алтернативна Програма за туширане на непреодолими наглед Препятствия . 

Тя е Нежна, грижовна, помощна система за извеждането на Същността от Свличащите я негативни симптоми . 

Наричам я АИ . Алтернативна Истина ! 

Алтернативната Истина е рожба на Илюзията . Илюзията е Защитният Клапан на Нарушеното равновесие . 

Когато е Застрашен Психичният Стабилитет се отключват тези защитни механизми, които Благоприятстват Възстановителният процес, статус, Състояние на Вътрешната Микросистема. 

За да Успее Същността да продължи по "зададеният маршрут и целева карта" . 

Да "маркирате " продуктите на оздравителната програма с циничен тон и сарказъм е Примитивизъм и посочва Ниско Ниво на Съдържание ! 

Най-малкото защото не Притежава Хуманитарен Поглед. 

Асоциацията е : Доктор да бие болен, защото се нуждае от "лечение" . Тъжно, нали ? 

Та "филмите и приказките ", които някои потребите развяват с ирония са реакция на Ниска Енергийна Структура . 

Високи претенции в Ниски страсти са Конфликт на Интереси и паркират винаги в Импотентен и съмнителен Финал ! 

Да четеш книжки и философски въжделения чужди, не е като да редуцираш личен опит и да Произвеждаш Практика ! 

Теорията и практиката, ако има налична Светят като нишки във всяка една словесна Мелодия Персонална .. за който има Очи да 

Разкодира 'нотите". 

Няма как да нагласите опит и практика в думички и словосъчетания, защото те се Открояват в Модела и Маниера на Мисълта ви . 

Там си личи и Опитът какъв е - Горчив или ползотворен, РЕвитализиращ ефект ли е имал или е отворил рана, която не зараства и Влиянието му върху 

останалите процеси на Вътрешният обективен статус. 

.......................................

Душица ... 

Който разбрал , разбрал - Всеки според капацитета на Нивото , в което Обитава. Но за теб също регистрирам , че не си ме разбрал.

Ще попиташ - ама как така регистрирах ?   Ами е лесно е - поводът за извеждане на Личната ти Интерпретация върху моят 'свитък" е не

Фундаменталният Проблясък , който съм Запечатала , не е Съществената информация , която съм подала , а усещането на малоценност , което 

си събудил в себе си ,  когато очите ти са преминавали по текста ми. Това го отбелязвам съвсем Тенденциозно , защото не си първият , нито ще

бъдеш последният , чиято Интерпретация ще се Движи от болезнени , прищипани "възелчетата" там някъде по Веригата на психичният

Двигател. Стандартно и Обичайно е Мненията ми да се Възприемат като "учителстване , пасторство , претенция за Божественост ,

самодоволство , нарцисизъм " и прочие криво-образни 'впечатления" , пречупени през призмата на по-примитивното Ниво.

Сега ти се иска може би да попиташ , ама защо така рисувам ? 

Ами защото не Нося Отговорност за твоята Интерпретация и твоят Прочит , който ме вижда като учител , Богиня или манипулатор или като самонадеяна фантазьорка , дошла да учи невежите , бедни създания и да ги бута нагоре по Еволюционната спирала.

Общо взето това е екстракта от "идейното ти включване " и аз го отбелязвам съвсем добронамерено  , естествено .

Смяташ ли , че си с нещо по-различен от авторът на темата ? 

Ами аз ще ти кажа по какво. Разликата е във обраният и стеснен израз и по-мекият манипулативен тон , който леко замазва идентичната

Мелодия , но ако се гмурнем под повърхността и преминем слоевете на психичният катализатор се стига и до Същината на Възбудата да

установите контакт точно с моето мнение .  

Да те успокоя стройно - Нямам Желание , Цел , Повод да Учителствам ! Ако ги имаше тези трите фактора щях да напиша Библията си , щях да 

Създам Учение , което щеше да набере популярност във този гладен за Духовно Възкресение Свят.

Щях да ги науча стъпка по стъпка как да Разварят и Събуждат вратичките , заключени във Съзнанието им , как да Дълбаят във себе си и как да събличат торбите Товар от крехките си плещи.

Но аз такива намерения нямам !  Защо да го правя ? Дори да изглежда хуманно - Нахлуването самоцелно във Потенциала на Енергийна Частица 

не е безопасно , ако не се съблюдават пределните й стойности на Възприятие.

Поставям само Табелки ! Който разбрал , разбрал.

По това , което си опитал да споделиш уж неглижирано , разбирам , че ти самият също търсиш "кутията на Пандора".

Чудесно ! Но защо ме сложи до себе си ? Аз не я търся.  Помагам да я Открият.  Независимо как ти звучи на теб - самодоволно , нарцистично ,

претенциозно ...?1?  За мен това няма значение.   Нито отдавам значение на тихият , Завоалиран тон , под който ми шептиш "учителски " и ти , но

не можеш да осъзнаеш , че всъщност се оглеждаш в собственото си огледало и че моят образ го няма там и там си само ти.

Споделяйки на теб - споделям на много Души.  

Не ти отговарям персонално , нито ми е персонално към теб отношението.

Искате да работите във себе си ? Ами работете !  Ама е много Трудно !  Пътят е Трънлив.

Защо го казвам ли ?   Ниските Нива винаги са искали да се Огледат във Високите , да се изживеят , да се Изравнят с тях , да се почувстват в

тяхната Кожа .. Поради тази причина е и "подскачането" около тях , опита да ги смъкнат в техните низини със досадни жлъчни лозунги "Всички

са Равни " , " Каквото за нас , това и за вас"   "Всички сме стадото" и т.н

Не искат да приемат , че някой може да е по-високо от тях !  Това ги Боде ! Пари им Погледът !  Смалява ги , унизява ги.

Ама това  няма как да се Промени ! 

Няма как този , който е в 1 кл , да се сравнява с някой в 11 кл - примерно !

Няма как , човеко !   Няма го Извървяният Път , няма го Опита , няма я ЗРЕЛОСТТА ! Няма е ИЗРАСНАЛАТА ЧЕСТОТА , ФИНАТА НАСТРОЙКА !

Капацитета на Възприятие , Чистотата на Вибрацията , която се Излъчва - РАЗЛИЧЕН Е КОДЪТ НА ЕНЕРГИЙНАТА СЪЩНОСТ !

Да не си мислиш , че крещя ? Не !  Подчертавам , онова , което е особено значимо и полезно да се знае и Познае и да получи Приемственост.

Общо взето , не споделям онова , което си ми предложил да разгледам от твоята Интерпретация. Не казвам "Библия" , защото такава не регистрирам.

..........................................

Сега подаде ли се Светлина за механизмът на ВЪЗНИКВАНЕТО И оТКЛЮЧВАНЕТО на тригерите ?

Самият процес е Инстинктивен и за да му влияеш е необходима много работа и тренировка. 

Но повечето от вас не са тук , за да тренират , а са тук заради Преживяванията и камъчетата във Подсъзнателният си Двигател. :)

Рамус поне е научил нещо полезно от мен - Истината е строго Индивидуална и тя е Личната Картина на всеки един !

Строго Персонална , спрямо неговото Налично Ниво , Истината е онова , в което Вярва самият обект , това е неговата картина за реалността !   Вижте "Истините им "и ще Познаете Нивата им и стъпалцето , на което стоят.

• Автор
преди 8 часа, kipen написа:

Постепенно, с търпение и взаимно уважение между всички списващи в темата! 

И нереализиране на "залитания в пропаганди" като "самозадвижени" емоционални реакции ... като знак, че поне малко разбиране на същността на "тригерите" е постигната, съответно има развивана способност за управление на процеса!...което пък и ще е достатъчно основание да се предположи успешно финализиране на темата под някаква общополезна форма...макар и не напълно изчерпателна.

Според мен ти ме бъркаш с някой друг.

Бъркаш и фантазията и идеализма, с реализъм и опит.

Мечтите за щастие в равноправни, умни мъдри и добри хора... постигащи "заедно" нещо си... е просто представата за комуна. Това не е сериозно и нито ми е цел, нито смисъл. Аз съм индивидуалист... а ти въобще огледал ли си се какъв е "матряла"... ? Че всеки от тях е специалист, разбирач, експерт... щот има мнение...

Да не би някой да ти зададе въпрос... или на мен? Да не би някой да му стана въобще ясно  за какво става въпрос - след като е отделил от времето и мозъчния си ресурс внимателно да прочете и помисли? А ти - "разбиране на същността"... :)

• Автор
преди 9 часа, _sirena_ написа:

Рамус поне е научил нещо полезно от мен

мдааа - че комплексарките, когато са изтрещели са още по-смешни с надувките и изциклените опити за придаване на важност, с евтиния цирк, с напудрените фрази и главни буквички, повторителните папагалщини и опити за заигравки - съвсем примитивни, байдъуей. Примитивен цирк, нагласен за примитивна и неграмотна публика от търсещи спасенията си в миражи и блянове - точно като авторката си.

Не че е особено "полезно", но примерите имат значение.

преди 9 часа, _sirena_ написа:

Сега подаде ли се Светлина

О, Кипен... сега вече цял си в Светлината... :lol6:

И с тоя "матрял' ти фантазираш че си щял да дискутираш за сериозни въпроси от рода на "причините за дефицитите"... ???

Идеализмът е вероятно нещо приятно - евентуално когато всичко друго е пресушено в душата... и остават само блянове и миражи.

Между другото - да ти вметна ли една закачка - съвсем по раздела:

Примерният ми въпрос е в посока на това колко са точни думичките в българския език относно някои изрази.

Та - замислял ли си се каква е етимологията на думичката ВЪОБРАЖЕНИЕ от което приозхожда глагола "ВЪОБРАЗЯВАМ СИ"?

Няма уловка или капан - съвсем обикновен въпрос, особено ако пробваш без патеричките на уики, речници или справочници...

преди 32 минути, _ramus_ написа:

мдааа - че комплексарките, когато са изтрещели са още по-смешни с надувките и изциклените опити за придаване на важност, с евтиния цирк, с напудрените фрази и главни буквички, повторителните папагалщини и опити за заигравки - съвсем примитивни, байдъуей.

Не че е особено "полезно", но примерите имат значение.

Този тригер вече е нужно да го израстеш.

на 15.06.2021 г. в 18:51, _ramus_ написа:

Според мен ти ме бъркаш с някой друг.

Ами не си прав! Не те бъркам с някой друг, ами елементарно, инфантилно, проектирам доста от себе си върху теб!

Прав си обаче за "комуната"! Беше ми гоуем шок да осъзная, че съм неосъзнат комунист, когато преди години, бъзиках един "червен" колега-горски(Светла му памет) от Петрич, който беше и Председател на ОбС и за кратко кмет на техния град, минал "московската школа" навремето. А пък чичо ми беше(Светла му памет) първият демократично избран кмет на Сандански...и аз "закърмен" с "антикомунизма", дълбоко се фрустрирах, когато попрочетох, та и дискутирахме с колегата, какво е като идеология комунизмът. ...нема смисъл да се обяснявам, че комунизъм в България никога не е имало в по-голем мащаб от малки родови общности....а пък за убежденията ми е съвсем естествено да са такива, щото съм израстнал в подходяща, за формиране на такива, среда...в голям род на бежанци от Кавала и района на Драма ,след Балканските войни, и много добре познавам какво е "взаимното уважение" и "взаимопомощта"...

....в крайна сметка, човек си носи културата, с която е "закърмен" и може или да я "поддържа" или да "залитне" в друга форма на "културиране", което си носи своите следствия в психичен план.   ... виж при "залитането" се "реализира" доста гоуем потенциал да изследваш "тригерчетата", че доста "препратки" към "ядрото" започват да "припалват"...

Бъркаш и фантазията и идеализма, с реализъм и опит.

Ами не ги "бъркам", ами ги "забърквам", за да видя "качествените реакции за доказване на наличие", както се практикува по органична химия с титруването на моларните разтвори....вече се самоиронизирах веднъж със споделянето ми на забележката на една приятелка - доцентка по психология, за "бъркането" ми на "физическата енергия" с "психическата"...

... но дали това "има смисъл", както се изрази или е безрезултатно фантазиране, все пак е въпрос на "лична истина"...   ...за теб:

не е сериозно и нито ми е цел, нито смисъл. Аз съм индивидуалист

....но пък знае ли се....все пак "измерваме" по окомерно-таблични методи(дето се шегувахме в Лесотехническия, че били "окомерно-фантастични"), всеки от неговата си "камбанария"....но резултатите в действителността са доста "трудни" за пълна и качествена оценка...особено, когато "представителната извадка", ма грам не е такава, щото не че е невъзможна, но е доста трудоемка....особено когато няма достатъчно входяща информация...

Виж за "мат,ряла" си прав, че е "неподходящ" за дискусия, особено пък - "задълбочена". Няма как при толкова "раздули" се Егота, "пълни със знаене", да се коментира "нещо", което вярват "че знаят", а пък просто некви самосиндикални интерпретации със собственосглобени "думички"...

Иначе ме накара да се замисля, ама съм в режим на изчакване - "иди ми-дойди ми"! Не мога да кажа, че съм обнадежден, че темата би могла да се развие така, както ми се иска, поне на мен.

Особено, след като изрично подчертах, че едно от условията за достигане до общополезна форма на развитието на темата е "незалитането", а па то точно обратното...

....както обикновено(от моя гледна точка го наблюдавам постоянно в темите)  след като напиша нещо като предложение и веднага се реализира антипода на това, което съм предложил. Некво "съпротивление" ми изглежда, че е...

Имам предвид, че за няколко дни бях ангажиран и не можех да реагирам на постове ... и хоп - некой се "хванал за гушата" с друг...

Еле пък "сиренчето", дето ме "обля със светлината" на собствената си истина, а пък "недовижда", че проявява модела на поведение на жена с неинтегриран анимус. ...поста й изпълнен с толкова противоречия, че направо - "разбушуван океан", а па аз да взема та и лодка да съм в него....мерси....

....ставаше въпрос за "натискане на бутончета", а кое ли "бутонче" й натиснах, та "изля" толкова много?!? Понеже нема се сети сама, което е нормално, щото докато "кипиш кът океан" не си съзнателен, че по същото време си и на брега...ще и "подскажа" - "напипах" антипода на "основата" й, но това няма как сама да го "види"....в крайна сметка всичко опира до  "има ме-няма ме", "живот-смърт", "съществува-несъществува"...

Дори и да си мислим, че "виждаме истината" - това е отново ОБРАЗ, който сме ВЪ(вели в)-ДВОРили в съзнанието си посредством ВЪ-ОБРАЖ-ението си, с което правим точно това - въвеждаме образи, Оживяваме картини....някой красиви, други не, но пък ВЪЗ-ДЕЙСТВащи... възникващи, предизвикващи действия, движение, motion, e-motion.... 

п.п. Само ми пишат за "егота", а па Егото е директно свързано с Волята( и Действията, след Решенията)...

А то - пусто упражняване на волята да се наложиш.... на цената на уважението....и тва го наблюдавам в темите откак се регнах.... 

• Автор
преди 5 часа, kipen написа:

ВЪ-ОБРАЖ-ението си, с което правим точно това - въвеждаме образи, Оживяваме картини....някой красиви, други не, но пък ВЪЗ-ДЕЙСТВащи... възникващи, предизвикващи действия, движение, motion, e-motion.... 

ok. Eто:

В(ъ) - ОБРА(з) - ЖЕ(ла)НИЕ.

Въдворяване в образи по желание - на Нуждаещия се от преживяване.

Фантазьорските списващи са просто генератори на образи според желанието си. Те се ВЪОБРАЗЯВАТ сред подготвена предварително лична система от образни форми, за да си доставят нужното преживяване.

Същото се прави спонтанно по време на сън, но по време на  формалната "будност" в мозъкът тече същото подменяне на части или на целия поток от външни сигнали, за да си докара преживявания, за които копнее.

Разбира се - в това също са налице спонтанни моменти. Поради и това че голяма част от процесите се развиват преди всичко в несъзнаваното, по време на тия спонтанни сработвания се случват бъгове и при някои "генератори на сънища" се объркват "желанията" с поредица от затвърждаващи се негативни преживявания, които се репликират повторително чрез паметовите записи... При крайни форми на това - за такива хора обикновено се описва като 'живеещи сред ада си" - нещо като кошмарни сънища... Нали се сещаш как е психичната диагноза за тази типология?

При изменения в невронните схеми, при психични травми, при нужда от оцеляване в сложна, травмираща или стресова (опасна) среда... се насища паметта с негативни записи, които после заради друга оцеляваща атавистична програма - се "припомнят с приоритет"...

Вселенската форумна фукла, всъщност е оцеляваща от личните си кошмари - с тия й компенсационни "вселенски" сънища. Ако си забелязал останалите й включвания по други теми, дори и политически - тя е с много ниска обща култура и образование и колабира главно около емоционалничения. Ниския когнитивен статус се компенсира с изострена емоционална чувствителност - което е съвсем характерно и се среща и сред други списващи дами сред калдата. Но за разлика от Ауми примерно, вселенските изцепки често са оформи за да "създават ускопояващ фон"... Нещо като "залъгалки за бебешоци"... Разбира се - нещо подобно има и при Ауми - тя също си има лична надувка и падалка по образите на 'гладните африкански негърчета" и чудесно жонглира с тях когато й е нужно да се покаже като алтруистка... :) Всичко това са елементи на компенсация на нереализиран "родителски образ"... и в дамите това е по-силно заложено... и съответно - се проявява по-ясно и по-често. 

Освен това - нали се сещаш - вселенската кака няма деца, няма и брак... И няма как да има, защото в самотния замък на ледената кралица няма как да приюти втори генератор на сънища, защото е невъзможно. Фантазните игри, закачки... особено сред виртуала - са единствената лесна възможност. Тя е научила да си играе с такива като нея, защото ги познава добре и има усета за слабости, нужди, блянове и други елементи от фантазните игри.

Разни розови изцепки и повторителни трели за  "Свещения ЕДИНСТВЕН" дето... любовта, вселената и останалите алабализми... са просто обикновен мизансцен на личната самота на която се обрича всеки затънал фантазьор. Играта на търсене и привличане на сходни - е само манипулация и тя си играе според настроенията с евтините мъжкари-деца и несполучили самотни фантазьори - каквато е и самата тя.   А увлеченията по разни вселенски каузи  и преживявания в които тя успокоява, спасява, приласкава, защитава някакви си нейни представни образи на форумни 'слаби същества' са съвсем повторяеми и матрични форми на фантастични компенсации...

Повторяемите сценарийни модели сред форума честичко се въртят около демонстрацията на 'доброта', на алтруизъм, на загрижености, на съпричастности, на моменти дори маниакални фантазии за 'помагане' и защитаване на някой си, чрез който Фантазьора проектира личната си слабост, уязвимост и уязвеност... Точно определени списващи това им е не само фиксация, но и универсален параван за пред формите на социални контакти.

Всъщност "ЖАЖДАТА" определя настойчивостта да вървиш към извора - дори и да се валяш в кал или блато, дори да се гърчиш - просто вървиш, защото ЖАЖДАТА мъчи и провокира за представни "умиращи' преживявания. Това е проста корелация, която е чудесен лакмус и принципна схема в интерпретациите на анализа.

на 15.06.2021 г. в 13:07, _sirena_ написа:

Ето така се "Раждат шаблоните " .   Няма да ги приложа в цитати , нека всеки си ги разпознае , в етап от разговор , в който съм му ги написала

@kipen  , къде се разпозна , злато мое ? :biggrin:  Подозирах , че си скрита лимонка ти .

преди 1 час, _ramus_ написа:

Вселенската форумна фукла, всъщност е оцеляваща от личните си кошмари - с тия й компенсационни "вселенски" сънища

Рамус , за да си "превърже " раните , които му образувам ми е измислил страхотно , Удобно Битие , където не съм кърмена като бебе  от майка си , имала съм страшни драми и трудно детство и сега компенсирам , като си Яздя Еднорога по разни форумни пространства да търся "Единственият принц " , който изобщо няма да приюта в студеният ми , самотен дворец , понеже ще ми се мота и пречи на ежедневните , кралски задължения и отговорности ! :biggrin: С този  нелеп сценарий , форумният робокоп ме Преживява по-лесно и това 

позволява донякъде да се  компенсират "раните му " , от сблъсъкът  му с форумната фукла. 

Защо го казвам ли ?   Ниските Нива винаги са искали да се Огледат във Високите , да се изживеят , да се Изравнят с тях , да се почувстват в

тяхната Кожа .. Поради тази причина е и "подскачането" около тях , опита да ги смъкнат в техните низини със досадни жлъчни лозунги "Всички

са Равни " , " Каквото за нас , това и за вас"   "Всички сме стадото" и т.н

Не искат да приемат , че някой може да е по-високо от тях !  Това ги Боде ! Пари им Погледът !  Смалява ги , унизява ги.

Ама това  няма как да се Промени ! 

Та "филмите и приказките ", които някои потребители развяват с ирония са реакция на Ниска Енергийна Структура . 

Високи претенции в Ниски страсти са Конфликт на Интереси и паркират винаги в Импотентен и съмнителен Финал ! 

Да четеш книжки и философски въжделения чужди, не е като да редуцираш личен опит и да Произвеждаш Практика ! 

Теорията и практиката, ако има налична Светят като нишки във всяка една словесна Мелодия Персонална .. за който има Очи да 

Разкодира 'нотите". 

Няма как да нагласите опит и практика в думички и словосъчетания, защото те се Открояват в Модела и Маниера на Мисълта ви . 

Там си личи и Опитът какъв е - Горчив или ползотворен, РЕвитализиращ ефект ли е имал или е отворил рана, която не зараства и Влиянието му върху 

останалите процеси на Вътрешният обективен статус. 

Проблемът е , че все още не може да се Чете !  Бягате само по текста и се забивате в Е - Нивото , понеже нямате опит да работите в себе си и това Свети в Реакциите ви.    :weather2:

• Автор

Ако по-често и навреме си взимаше хапчетата нямаше да се пълни форума с тия евтини палячовщини. Не че си сама в тия изблици, но твоят пример е чудесен с чистотата и повторяемостта си.

Фалша на театрото няма как да компенсира неграмотността и папагаленето, колкото и да бягаш в "леденото кралство" и да се самоцитираш. Самоцитирането досега си имаше друг силен представител - дедо ви Стефан му беше направо навик. То и нуждата от лично утвърждение чрез повтаряне, завтаряне, затретване - и тя си е навик... "на маймунката".

Но както вече написах - примерите винаги имат значение. Не са много хората с толкова чиста изява в диагнозата - при това напълно доброволно и достатъчно вживяно. Спомних си, че имаше едно роднинско дете, което си беше измислило своя приказка сред която си живееше - сглобка от филмчета и приказки и истории за извънземни... Но "малките мании" при децата са бурни, силни, но са преминаващи... Докато фиксацията на някое, сред неговата и... дава фира и си остава консервирано...

То и с дядо Коледа е нещо подобно и ролята на приказката е да се израсне. Не и на кралицата в царството си... щото извън него е просто цветно петно, дето никога няма да си разреши да се погледне в огледалото. Те тва е цената - да си живееш сред утробата - що да не си велик като си го сънуваш, вместо да се тътриш да доказваш, да пробваш, да намираш, да падаш и да ставаш... за да продължаваш...

На ужким, със сънища, с дракане и игрички, с фантазни превключвания и емоционални детинщини, псевдофилософски нагласации и подборки на "свещени текстове'... Ко му плащаш... Те ти "будисти", "просветлени", "агнийогисти", "мадхямици", геополотици, вселенски говорители и вирусолози... Кой от кой по-умен, мъдър, знаещ, сигурен, нахакан... но само докато си е сам сред пещерата.

• Автор
преди 2 часа, Inana.. написа:

Проблемът е , че все още не може да се Чете ! 

Проблемът на обърканите възниква когато те нямат никаква възможност за критичност към собствените си изразни средства. Това е характерна част от симптоматиката на диагнозата. заради това винаги се стига до изцепки като следната:

преди 2 часа, Inana.. написа:

Бягате само по текста и се забивате в Е - Нивото , понеже нямате опит да работите в себе си и това Свети в Реакциите ви.    :weather2:

Понеже "критиката ти към някои елементали... дето нямат ниво да работят в себе си... заради това си списала поредната глупотевина.

И заради това че не можеш да се четеш, да ти обясня като на "духовна двойкаджийка":

СЕ забиваТЕ в Е-Нивото... понеже "бла-бла"...  накрая завършва именно с характерния ти емотикон - таман сред Е-нивото, с което драпаш. Така напълно самичка и доброволно се списваш коя си и колко си малка.

Не можеш да се четеш, но и да можеше - критичния поглед към собствено производно е зависимо от 'собствения багаж". Пък тоя багаж не се мери по фантазиите, дето е родила кралицата... Затова е кралица, но извън кралството си е неграмотна и невежа. Стига й само колкото да може да си сънува величието...

"Истината" понякога Боляла !

Но да дадем определение на "истината" като явление преди това.

Какво е Истина , драги зрители ? 

Истината е реалното Отражение на Всичко , което ни заобикаля , на Света около нас и вътре в нас .

Тя е Това , което Приемаме за Реална Проекция . Което Приемаме за Идеални Пропорции и се вмества Идеално в собствените ни Представи .

За Всеки - Истината е Персонална ! И Изхожда от Собствената му Енергийна Същност !

Дотук нещо неясно ? 

Така , продължаваме нататък ..

Какво се получава на практика , когато се сблъскат различните 'Истини" на безбройните Структури - Душици?

Да направим малко "пренатална диагностика "

Всяка Структура /Душа  идва на тази планета за да Еволюира , това е Безспорно , както и да не ви се нрави и да не ви "изнася" .

Та Пътя , който Изминава по тази Програма , в никакъв случай не е Лесен .

Еволюира се Непременно чрез Болка и Страдание ! Това е Космичен Механизъм ! Той Задвижва "колелата" и МОТИВИРА !

Болката и Страданието и те са Персонални ! Зависят от това , какво имаш да Отработваш в Космичната Програма.

Сега нека го онагледя , за да бъде по-лесничко :

Представете си снимка от скенер на "пациент" със здравословни проблеми.

Специалистът прави снимката , разглежда я , вижда "проблемите " и назначава подходящо лечение и терапия.

Ето това се получава на практика , при Създаването на Всяка Ваша Космична Програма .

Създава се Определена Схема И карта , по която да Преминете за да Развиете , Осъзнаете , Преодолеете !

Там , където по "схемата" има "оголени нервчета " , тоест ключови акценти за 'усвояване" .. Там почти Винаги се появява 

Болка и Декомпресия ! Неминуемо е !  Някои Структури , обаче се срамуват от тази Болка ! Те я скриват Дълбоко във себе си и 

не желаят Другите Структурки да я видят , защото ще ги помислят за слаби , безсилни , "кекави" .. А когато си в един такъв общ 

"социален миш-маш"  , всеки иска да демонстрира "великолепие , сила , индивидуалност по-висока от другите" , да "опакова ' "АЗА СИ" възможно

във най- прекрасната "кутийка " за да се "предложи" във същото това "обществено струпване социално"  .

Така неусетно стигнахме и до основния КЛЮЧ. 

Когато тази "болчица" , която крием и сме заровили дълбокичко уж в дебрите на личната си необятност и смятаме , че сме я скрили дълбоко , за да не я види

никой и никой да не се досети , какво всъщност крием в пазвата си ..  Тя ..в ОПРЕДЕЛЕНИ моменти сама ИЗСКАЧА ДА СЕ ЗАЯВИ !

Какъв е принципа ли ?

НЯКОЙ НИ НАСТЪПВА В РАНИТЕ !

Когато Боли , какво прави "човека" - ВИЕ , СКИМТИ , ДРАЩИ , охка  , СТЕНЕ !

В случая със двойката - нарциси , наблюдаваме Точния Пример .

Някой е стъпил в Раните им . Някой е видял Болката им . Някой е Извозил Собствената им Истина на СВЕТЛО и ги е УЯЗВИЛ.

Нямаше иначе да скимтят и стенат така жално , в горчиви опити да си Покрият разголената плът ..

Бавничко .. Освобождавайте се бавничко от негативите , натрупани по Пътя си ..

Боли , Боли  .. колко да ви Боли ? 

Научете се да падате и да Ставате !  Не крийте Болката - ОСВОБОЖДАВАЙТЕ Я ..:)

..........................

И не ползвай "хапченца и диагнозки " в нет пространството защото всеки втори дебил ,  гамен и аутсайдер  ги ползва като защитна реакция.  Мен няма как да ме "пречупиш или наведеш " , прекалено съм Високо , ала ти падаш много ниско и претенциите ти увисват в коша. Тренирай още. 

преди 23 часа, _ramus_ написа:

В(ъ) - ОБРА(з) - ЖЕ(ла)НИЕ.

Тва с "ЖЕ"-то си прав! Не го бях "калкулирал" в "записа на думата с букви"! 

Макар, че "ЖЕ"-то понякога се "трансформира" и "носи заряда" на "ЖА".   .....а "в развитие" се стига често и до ЖАЛост и СъЖАЛение, които имат съществена разлика, независимо че са производни на Тъгата. Като "звучене" "носят вълната" с добавката "Л" към "изопачената Любов" дето уж я изпитваме като Състрадание, а то си е несъзнавана Радост (потисната според соц.норми, разбира се), че не сме на мястото на този, който съЖАЛяваме....или пък ако е "насочено наавътре", самосъЖАЛението, което е "Драмата - Горкият Аз"...

Е те тука май е добре да отворим скоба!

"Нуждите от преживяване", според мен, са вече генерирани отражения от социалния живот, а не Първичните нужди.

За основните, първични нужди има разработки доста, но нещо по-сбито има в уикито, което е основано на школата, развита от Манфред Макс-Нийф, както и табличното им представяне в 36 отделения :

Основни човешки нужди

И в тази връзка, мнението ми е, че рискът( независимо дали е основателно "калкулиран) да не може да бъдат задоволени тези основни Нужди и произтичащите от тях Потребности, поражда чувството за Страх...дори мисля, че съвсем точно би могло да се въведе термин - "Основни форми на Страх" (производно на основните човешки нужди).

А вече в този контекст е лесно да се направи и връзка, поради разлика, между "основателния Страх" и "неоснователния".

Основателния Страх е когато има налице, в действителността, развитие на ситуацията, при която не просто има риск да не бъде задоволена основна наша нужда, ами това наистина се случва. Реактивността ни в случая, стига да си позволяваме да я проявяваме, е от жизнено значение.

Обаче, много по-често в действителност Страхът, който изпитваме е "Неоснователен", поради хиперболизирането чрез Въображението ни на елементите на ситуацията....еле пък когато анализа се отнася за по-дълъг времеви период.

се насища паметта с негативни записи, които после заради друга оцеляваща атавистична програма - се "припомнят с приоритет"...

Между другото в това с "припомнянето" често се реализира и механиката на самопораждането ни на Страхът от Страха, а при доста хора, особено в съвременния социален живот, изпълнен със стресови ситуации, "страхуването" от изпитването на самото чувство на страх заема доста "големи размери" и "черпи доста от енергията"...

А пък за "запълване на дупката от пауър", за да се компенсира ирационалното "изтичане на сила"(припомнянето на припомнянето), се реализира (винаги когато не сме съзнателни за причините за "изтичане") програмна схема за самосъхранение(запазване на психичната цялост), налична като унаследен фонд в несъзнаваното. Те тази "програмна-схема" е обуславяща за компенсиращата работа на Ума по "изграждането" на "защитена", "сигурна среда", в която може да се преживява "извън средата" на стресовите сигнали....те просто се игнорират. И доколкото това е естествен процес във всички хора, то "размерът му има значение" за определянето му като патологичен или не.

Иначе по тази механика на "заместване" се "ражда" "реенето в други светове", така характерно следствие на защитна реакция в детския етап на психо-социалното ни развитие.  ....и това нееднократно си го споделял (та дори и скорошния пример с "роднинското дете"), ама дали е "хванало дикиш" където все още не е надрастнат този етап?!? ...

..."нанайси", според мен (визирам в т.ч. и себе си, на моменти)...щото изисква безпристрастно вътрепребиваване, когато се опитваш да анализираш съществуването на някой елементи във "вътрешния свят" и кои са основателни, кои - не. А е доста "трудно" да "останеш стабилен", когато си афектиран, докато "дълбаеш" в еднопосочните ти представи и "вклюващите се" в процеса "съпротиви"  ....Както казва К.Г.Юнг - "Сянката е морален проблем, предизвикателство към цялата Азова личност, защото никой не може да я осъзнае без значителен морален кураж. Та нали същността на осъзнаването й е да се признаят за действително съществуващи тъмните страни на личността. Този акт е необходимата основа на всяко себепознание и поради това по правило се сблъсква със значителна съпротива. В случаите, когато себепознанието е психотерапевтично средство, то често е мъчително и може да отнеме доста време.".

И в този пък контекст, погледнато в една перспектива на анализ, вече може да се достигне и до Основната мотивация за съзнателно и несъзнателно проявяваните ни действия. 

За да се "активират програми" от несъзнаваното или пък, за да реагираме полу-съзнателно при Афектите, следствия от "тригери", който сме "засекли", то има мотивираща причина за подобна дейност.

"Самосъхраняването" си е чиста проява на Инстинктът за самосъхранение, ала "съхраняването" на какво?! Те тука е разковничето, според мен!

Щото се отнася до изпитваните различни форми на чувството Страх....и подчертавам, че имам предвид "Чувството Страх", а не страхът като една от по-повърхностните емоции, които можем лесно да установим съзнателно като изпитване. Отнася се към ниво - организмово състояние, и е свързано с "вътрешно усещане" за "свиване", като полярност на "разширяването"

Егаси "скобата" дето отворих! :no-no:

...май се улях....сигурно е от "светлината" на Инанчето, ама "превъртяна" през Нарциса ми....кът че ли "трябва" да ме е Срам или да изпитвам Вина, че не отговарям на "закачките" и за това требе да се подчертае че съм Нарцис, ама не и че съм - И нарцис, а не единствено...

....пуста женскопроявена "Воля за власт", естествено по метод и с похвати от пубертета тип - "Сега на неразбралите да Ви посоча нещо "лошо" у ТОЧНО ония от тайфата, та да го обезлича като евентуален(въображаем) конкурент на "царствеността" ми, че нещо не ме кефи.... ама мен - "кралицата на пчеличките""... ...и да знаете, мои верни поданици, че нарочения не иска да се "припознае" в това, което под секрет Ви споделям като "пълната" истина за ония (ама "дебелата", а не "цялата", и е тази, която Аз-Царицата съм решила че ТРЯБВА да знаете, щото знам, колкот ми е нужно да знам, за да се изживявам като "царица", съответно толко си и зная, щото нямам нужда от повече...нали Ви има Вас, мои скъпи поданици).

Хем "разрастнало" се Его (та и с поданици), хем и въображаем контрол, хем и изживяване като "публичен обвинител". "Гешев пасти да яде!" 

А пък тотално игнориране на "Огледалото", ужким сме "езотерично просветени"!?!

Аз Себе си мога да видя у теб, Душичке, ама ти можеш ли да Видиш, това което не виждаш от Себе си, отразено у Мен?!? Кои твои "Структури" отразявам?! ...да не се окаже, че са тези, дето съжаляват, че нямаш пи..ка, та да осеменяваш и ги "компенсираш с думи" по форуми?!?

Самодостатъчността се открива в малкото, а не в голямото.

В голямото по-скоро може да се открият Мании за величие и Месиански комплекси, отколкото пълната истина. В голямото можем само да се отразяваме "сравнявайки", но не и "бидейки самото голямо", щото размерът има значение за това колко може да се побере. Ся, верно че неминуемият край на растежа ще е в неква точка, ама растенето е поетапно, освен ако не вярваш че вече си гоуем и не ти требе да растеш щото си "П..чка та дрънка". Да управляваш качествено(демек да има позитивни резултати за всички) изисква да ползваш и от "двете", а не само "светлото" и да "прехвърляш тъмното" у другите. Последното се ползва като метод за контрол на тълпи, а не за самоуправление на гражданско общество. Ти нали си от "добрите", що тогаз има "лоши"?   8…..___

• Автор
преди 15 часа, Inana.. написа:

Какво е Истина , драги зрители ? 

Ай - в поредния пристъп тя пак се качи на пиедестала и стана говорителка в ТВ-шоу. :) Уви - аплодисментите са само някъде сред фантазните (високи) облаци, вихрогони и еднорози... 

Розовата Лидерка на любовната група, всъщност може да няма парички да си купи нужните медикаменти, а не е изключено докато броди из любовните и духовни фантазии да е загубила рецептата на психиатъра.

Предлагам да  съберем пари - от форума, доброволни пожертвувания - за болното фантазно другарче. Давам доброволно в него един лев... декпарирам!!! Тия в любовната гилдия, като затворена група, също да не се снишават ами да открият бързо дарителска сметка и да реализират по-сериозна вноска. Ако някой има връзки - може да я уреди да мине по някоя "пътека" и данъкоплатците в държавата да поемем своята естествена отговорност към "другарчето в нужда"...

Голяма нужда ли е... малка ли е... Не се знае, но нужда има, щото е налице голем напън за изхождане... Вече - и ТВ-шоута напира... В следващите епизоди и "звездите вече ще се заслушват в божествения шепот на гласът на ДНК, дето реве та се къса от зор... Голем зор, ей! :)

преди 2 часа, _ramus_ написа:

тя пак се качи на пиедестала

Виждаш ли къде е Приоритетният ти Акцент ? 

Рам  Великолепний , леко ми е Тъжно да те наблюдавам как се изживяваш като несъзнателна единица , плувайки в крехката идея за Самоличност ,

отдавна напуснала социалния Коловоз .  Конструирайки една самородна Реалност , смело "стъпил " върху въздушна кула от имагинерни шаблончета , също 

като балончета , които ти помагат при издигането да достигнеш малкото прозорче към света Отвън , които Умело се опитваш да рамкираш в семпли и Сиви

стереотипчета и предразсъдъци , тъй щото нямаш Волята и Формулата да ги Приютиш в Съзнанието си и да ги Изследваш в собствена Интерпретация.

Веднага мога да посоча и кой Основен Рефлекс ти пречи при тази Висша Лична Аудиенция със "себе си" - Пиедестала на Марша на Егото ти .

Бе не разбра ли Злато мое , че това ти Затваря Очите и ти подава грешна посока и в Логика и в Мисъл и в Чувства ?

Аз те Обгрижвам нежно защото всичко е плод на Дълбока Емпатия ..принципно ги оставям да плуват по "течението" ..

На Сиренка не можеш да й насмогнеш , ако вземе да пише дълги , щекотливи "Свитъци" ..

Само , че Сирената не намира Вдъхновение в това , за да "вози" по-меко и Удобно Ежедневието си .. разбираш ли ме ? 

преди 3 часа, kipen написа:

Тва с "ЖЕ"-то си прав! Не го бях "калкулирал" в "записа на думата с букви"! 

Макар, че "ЖЕ"-то понякога се "трансформира" и "носи заряда" на "ЖА".   .....а "в развитие" се стига често и до ЖАЛост и СъЖАЛение, които имат съществена разлика, независимо че са производни на Тъгата. Като "звучене" "носят вълната" с добавката "Л" към "изопачената Любов" дето уж я изпитваме като Състрадание, а то си е несъзнавана Радост (потисната според соц.норми, разбира се), че не сме на мястото на този, който съЖАЛяваме....или пък ако е "насочено наавътре", самосъЖАЛението, което е "Драмата - Горкият Аз"...

Е те тука май е добре да отворим скоба!

"Нуждите от преживяване", според мен, са вече генерирани отражения от социалния живот, а не Първичните нужди.

За основните, първични нужди има разработки доста, но нещо по-сбито има в уикито, което е основано на школата, развита от Манфред Макс-Нийф, както и табличното им представяне в 36 отделения :

Основни човешки нужди

И в тази връзка, мнението ми е, че рискът( независимо дали е основателно "калкулиран) да не може да бъдат задоволени тези основни Нужди и произтичащите от тях Потребности, поражда чувството за Страх...дори мисля, че съвсем точно би могло да се въведе термин - "Основни форми на Страх" (производно на основните човешки нужди).

А вече в този контекст е лесно да се направи и връзка, поради разлика, между "основателния Страх" и "неоснователния".

Основателния Страх е когато има налице, в действителността, развитие на ситуацията, при която не просто има риск да не бъде задоволена основна наша нужда, ами това наистина се случва. Реактивността ни в случая, стига да си позволяваме да я проявяваме, е от жизнено значение.

Обаче, много по-често в действителност Страхът, който изпитваме е "Неоснователен", поради хиперболизирането чрез Въображението ни на елементите на ситуацията....еле пък когато анализа се отнася за по-дълъг времеви период.

Между другото в това с "припомнянето" често се реализира и механиката на самопораждането ни на Страхът от Страха, а при доста хора, особено в съвременния социален живот, изпълнен със стресови ситуации, "страхуването" от изпитването на самото чувство на страх заема доста "големи размери" и "черпи доста от енергията"...

А пък за "запълване на дупката от пауър", за да се компенсира ирационалното "изтичане на сила"(припомнянето на припомнянето), се реализира (винаги когато не сме съзнателни за причините за "изтичане") програмна схема за самосъхранение(запазване на психичната цялост), налична като унаследен фонд в несъзнаваното. Те тази "програмна-схема" е обуславяща за компенсиращата работа на Ума по "изграждането" на "защитена", "сигурна среда", в която може да се преживява "извън средата" на стресовите сигнали....те просто се игнорират. И доколкото това е естествен процес във всички хора, то "размерът му има значение" за определянето му като патологичен или не.

Иначе по тази механика на "заместване" се "ражда" "реенето в други светове", така характерно следствие на защитна реакция в детския етап на психо-социалното ни развитие.  ....и това нееднократно си го споделял (та дори и скорошния пример с "роднинското дете"), ама дали е "хванало дикиш" където все още не е надрастнат този етап?!? ...

..."нанайси", според мен (визирам в т.ч. и себе си, на моменти)...щото изисква безпристрастно вътрепребиваване, когато се опитваш да анализираш съществуването на някой елементи във "вътрешния свят" и кои са основателни, кои - не. А е доста "трудно" да "останеш стабилен", когато си афектиран, докато "дълбаеш" в еднопосочните ти представи и "вклюващите се" в процеса "съпротиви"  ....Както казва К.Г.Юнг - "Сянката е морален проблем, предизвикателство към цялата Азова личност, защото никой не може да я осъзнае без значителен морален кураж. Та нали същността на осъзнаването й е да се признаят за действително съществуващи тъмните страни на личността. Този акт е необходимата основа на всяко себепознание и поради това по правило се сблъсква със значителна съпротива. В случаите, когато себепознанието е психотерапевтично средство, то често е мъчително и може да отнеме доста време.".

И в този пък контекст, погледнато в една перспектива на анализ, вече може да се достигне и до Основната мотивация за съзнателно и несъзнателно проявяваните ни действия. 

За да се "активират програми" от несъзнаваното или пък, за да реагираме полу-съзнателно при Афектите, следствия от "тригери", който сме "засекли", то има мотивираща причина за подобна дейност.

"Самосъхраняването" си е чиста проява на Инстинктът за самосъхранение, ала "съхраняването" на какво?! Те тука е разковничето, според мен!

Щото се отнася до изпитваните различни форми на чувството Страх....и подчертавам, че имам предвид "Чувството Страх", а не страхът като една от по-повърхностните емоции, които можем лесно да установим съзнателно като изпитване. Отнася се към ниво - организмово състояние, и е свързано с "вътрешно усещане" за "свиване", като полярност на "разширяването"

Егаси "скобата" дето отворих! :no-no:

...май се улях....сигурно е от "светлината" на Инанчето, ама "превъртяна" през Нарциса ми....кът че ли "трябва" да ме е Срам или да изпитвам Вина, че не отговарям на "закачките" и за това требе да се подчертае че съм Нарцис, ама не и че съм - И нарцис, а не единствено...

....пуста женскопроявена "Воля за власт", естествено по метод и с похвати от пубертета тип - "Сега на неразбралите да Ви посоча нещо "лошо" у ТОЧНО ония от тайфата, та да го обезлича като евентуален(въображаем) конкурент на "царствеността" ми, че нещо не ме кефи.... ама мен - "кралицата на пчеличките""... ...и да знаете, мои верни поданици, че нарочения не иска да се "припознае" в това, което под секрет Ви споделям като "пълната" истина за ония (ама "дебелата", а не "цялата", и е тази, която Аз-Царицата съм решила че ТРЯБВА да знаете, щото знам, колкот ми е нужно да знам, за да се изживявам като "царица", съответно толко си и зная, щото нямам нужда от повече...нали Ви има Вас, мои скъпи поданици).

Хем "разрастнало" се Его (та и с поданици), хем и въображаем контрол, хем и изживяване като "публичен обвинител". "Гешев пасти да яде!" 

А пък тотално игнориране на "Огледалото", ужким сме "езотерично просветени"!?!

Аз Себе си мога да видя у теб, Душичке, ама ти можеш ли да Видиш, това което не виждаш от Себе си, отразено у Мен?!? Кои твои "Структури" отразявам?! ...да не се окаже, че са тези, дето съжаляват, че нямаш пи..ка, та да осеменяваш и ги "компенсираш с думи" по форуми?!?

Самодостатъчността се открива в малкото, а не в голямото.

В голямото по-скоро може да се открият Мании за величие и Месиански комплекси, отколкото пълната истина. В голямото можем само да се отразяваме "сравнявайки", но не и "бидейки самото голямо", щото размерът има значение за това колко може да се побере. Ся, верно че неминуемият край на растежа ще е в неква точка, ама растенето е поетапно, освен ако не вярваш че вече си гоуем и не ти требе да растеш щото си "П..чка та дрънка". Да управляваш качествено(демек да има позитивни резултати за всички) изисква да ползваш и от "двете", а не само "светлото" и да "прехвърляш тъмното" у другите. Последното се ползва като метод за контрол на тълпи, а не за самоуправление на гражданско общество. Ти нали си от "добрите", що тогаз има "лоши"?   8…..___

Това са твоите Интерпретации , за които аз не нося Отговорност ! Това , което те кара да ме виждаш като "царица , кралица , Джедай " е Силата , която Излъчвам !  Несъзнателно я Улавяш , ала не искаш да я приемеш , понеже си откровен нарцис и това усещане дразни погледът ти .   Изобщо не ми е нужна п*шка , за да Управлявам ! Изобщо не ми е нужен и Социалният Коловоз , с който ти се съобразяваш и желаеш да се интегрираш.  Гражданското общество е социална Рамка , която ти обитаваш , но мен не ме търси там.

преди 3 часа, kipen написа:

Ти нали си от "добрите", що тогаз има "лоши"? 

Естествено , че съм от "добрите " и искам най-доброто за вас !

Само с галене не се постига мотивация за растеж , нужни са и малко шамари.

С едната ръка галя , с другата бия. :)

Има "лоши" защото си в 3-то Измерение , абсолютно Примитивно Ниво. 

........................

Между другото изгледах филма , който ми подаде в клипчето ..

Ами ти Отдавна си Там ....където смяташ , че искаш да стигнеш :)

• Автор
преди 23 минути, Inana.. написа:

Веднага мога да посоча

ъъъ - да напомня на водещата шоуто, че симптом от диагнозата е невъзможност за критично оглеждане на личните изпражнения. Така че... тия вече си ги написала няколко пъти, където можа се изфука колко си високо ( на черешата), колко си надосегаема, защитена, неуязвима...  - само по себе си всеки комплексар така издава къде е счупена черупчицата му... Сам - напълно сам и доброволно. Няма начин - маймунката отвътре  натиска да си прави нейното си.

разбираш ли ме

Бе не разбра ли

Просташкият народен език и произход няма как да се изгубят сред фантазните ореоли. Иначе духовната черупка е доста цветна и помпозно натруфена, но само като опаковка. Отдолу е обикновено малко уплашено и ранено момиче, скрито сред вълшебната си защитна дупка.

Зрителите - не знам, но извън фантазното шоу е доста жалка картинката. Добре че няма как да го забележиш, но то не е само при теб така тая девиация.

Така, че... зрителите - дигам мизата на 2 лева - ДВА лева!!! Лично ще преведа в дарителската сметка тая духовна сума...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

ъъъ - да напомня на водещата шоуто, че симптом от диагнозата е невъзможност за критично оглеждане на личните изпражнения. Така че... тия вече си ги написала няколко пъти, където можа се изфука колко си високо ( на черешата)...

Просташкия народен език и произход няма как да се изгубят сред фантазните ореоли. Иначе духовната черупка е доста цветна, но само като опаковка. Отдолу е обикновено малко момиче, скрито сред вълшебната си защитна дупка.

Зрителите - не знам, но извън фантазното шоу е доста жалка картинката. Добре че няма как да го забележиш, но то не е само при теб така тая девиация.

Така, че... зрителите - дигам мизата на 2 лева - ДВА лева!!! Лично ще преведа в дарителската сметка тая духовна сума...

И аз те Обичам , обаче продължавай да тренираш.  Най-трудно е именно Излизането от Е-Нивото.

• Автор
преди 24 минути, Inana.. написа:

Най-трудно е именно Излизането от Е-Нивото.

това по вселенското радио ли го каза 'гласът'... :lol6:Скица!!!

Ти не можеш да обичаш душице - само себе си заблуждаваш така. Няма как... фантазията има доста общо с любовта, но не с обичането. Не че можеш да направиш разлика между тия

Скрита в цветната дупка никой няма шанс да бъде обичан от теб - ти нямаш досег със света извън дупката, с реалните живи хора отвъд твоите фантазни образи за тях - вече не можеш , "пойнт ъф ноу ритърн".

Цялата си вселена си я навряла с дупката си... и всеки "човек" (и всичко останало) там е докаран до фантазен образ. Никога няма как да опознаеш живите хора отвъд сенките им сред които живееш.

Няма такава вселенска самота - която е цената на такова потъване и окопаване. Когато е трябвало и можело да се направи нещо - вече е минало времето. Дори и вече да има хора които да опитат - за теб е вече късно и ще ги скъсаш от съпротиви. Не съм срещал досега толкова ясен, контрастен, изчистен пример за мазалото, до което може да стигнат тия бъгове и липса на регулация и фийдбеци...

----------

По-горе спомена за "кой какво имал в пазвата" - в Гепи.ме снимала ли си какво имаш там - щото не е трудно да се досети човек... :)

Не че "каквото и да имаш" има някаква роля за пълнежа и гънките в надраменната кухина... Всяка кифла може да излезе с "едни гърди напред'', но с мозъчни гънки и достатъчно наслагване в тях - никога. С разни цветни изцепки няма как да се прескочи качествената разлика.

преди 16 минути, _ramus_ написа:

това по вселенското радио ли го каза 'гласът'... :lol6:Скица!!!

Ти не можеш да обичаш душице - само себе си заблуждаваш така. Няма как... фантазията има доста общо с любовта, но не с обичането. Не че можеш да направиш разлика между тия

Скрита в цветната дупка никой няма шанс да бъде обичан от теб - ти нямаш досег със света извън дупката, с реалните живи хора отвъд твоите фантазни образи за тях - вече не можеш , "пойнт ъф ноу ритърн". Цялата си вселена си я навряла с дупката си... и всеки човек там в докаран до фантазен образ. Никога няма как да опознаеш живите хора отвъд сенките им сред които живееш. Няма такава вселенска самота - която е цената на такова потъване и окопаване. Когато е трябвало и можело да се направи нещо - вече е минало времето. Дори и вече да има хора които да опитат - за теб е вече късно и ще ги скъсаш от съпротиви.

----------

По-горе спомена за "кой какво имал в пазвата" - в Гепи.ме снимала ли си какво имаш там - щото не е трудно да се досети човек... :)

Не че "каквото и да имаш" има някаква роля за пълнежа и гънките в надраменната кухина... Всяка кифла може да излезе с "едни гърди напред'', но с гънки и достатъчно наслагване в тях - никога.

Няма и 1 изречение Вярно в Илюзорното ти Битие за мен , но не изпитвам никакъв сигнал да те оборвам.

До това Ниво е нужно да стигнеш и ти .  Това са Компенсаторни схеми , в които те Движи Егото ти , то ти рисува такива нелепи картинки , за да компенсира унижението , което си почувствал.   Всичко е Дидактика ! 

Бъди господар на Слабостта си и Укротител на егото си .

Тогава ще израснеш в Силата си.  "Подскоците " са ниско , Примитивно Ниво.

• Автор
преди 4 часа, kipen написа:

Нуждите от преживяване", според мен, са вече генерирани отражения от социалния живот, а не Първичните нужди.

Нищо общо няма посоченият автор с онова, което пиша. Ти си караш по някакви си твои си аналогии и привиждане. Не че ме бърка, но няма как да върви диалог, защото не внимаваш какво четеш и вместо да вникваш, гледаш да летиш по просторите на лесните аналогии и сходства, да покажеш къде, какво нещо си е написано... от някой си. Но твоето го няма... Няма го защото още... "го няма".

Сам ставаш пример колко е нежелан избора да се внимава, вниква, мисли, опознава... А фантазираш как щяло да го бъде в 'тема' някаква си, някъде си... сред тия "списващи"....

преди 24 минути, Inana.. написа:

Това са Компенсаторни схеми

Не думай - папагалския гласец отвътре знае ли въобще какво се нарича с тия слова? Нали беше оригиналка...  :lol6:

На смахнатите фантазьори в глупата ти или Гепи.ме - тия можеш да си ги изхождаш и да им се връзват...

Ти през живота си никога не си срещала сериозни хора... щото няма как да се впишеш сред тях с тия глупости. Но и да срещнеш - ей това ще се случи. Просто театрото на фантазьорите е направено за пред фантазна публика, която е общо кратно с представата и социалният контекст на фантазьора. Толкова може, така си го представя.

преди 4 часа, kipen написа:

Основателния Страх е когато има налице, в действителността

Проблемните хора нямат възможност да различават кое е "действителност". Особено когато вече са подминали пойнт ъф ноу ритърн. Заради това фобийните мании са толкова фрапиращи за странични хора... Паранои от всякаъв характер могат да се срещнат доста и сред форумните списващи. Повечето от тях дори са неумели в прикриването и рационализирането им.

Силата на защитената им утроба е толкова силен магнит, а отвътре за идента им основан на преживяване няма никакво значение "откъде идват входните сигнали на които той се конструира и поддържа". Заради това е толкова спорно и нееднозначно както точно те имат предвид в пълнежа на думичката "действителност".

И не е коректно да се ползва понятието като АЗ и ЕГО толкова често и като "лесен отговор от типа ЕГОТО е виновно или ЕГОТО е зад всичко - след като списващите го нямат достатъчно задълбочена идея какъв е пълнежа на тия понятия отвъд техните лични нужди.

преди 1 час, Inana.. написа:

Силата , която Излъчвам !

:lol6:Хапчетата, Санчо. Хапчетата!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.