Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Критика. Видове критика и влиянието им върху психиката.

Featured Replies

• Автор
преди 46 минути, _ramus_ написа:

Достоен и много типичен отговор. Браво! :yanim:Няма такова духовно откровение, просто! :) Много философи ще има тепърва да мислят и вникват в тази мъдрост.

А сега, след поредната порция глупости, можеш ли да разясниш точно в какво се състои проблемът с думите ми и да се обосновеш защо ги смяташ за неуместни?

• Отговори 324
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма проблем. Не се занимавай с него - просто е. Той жадува да занимава някого със глупостите си (себе си). Самотата, комплексите и посредствеността са голям проблем за мнозина. Старческите криз

• Снощи пак са дали на старото сукалче ракия вместо млекце... Пак блее жално милото, при това "редовно" приблейва, щото си иска още, и още... Трудно е - в такава кошара! Овчарят сигурно и той е бил

• Достоен и много типичен отговор. Браво! Няма такова духовно откровение, просто! Много философи ще има тепърва да мислят и вникват в тази мъдрост. Повечето деца реагират така , във вид на "отгов

преди 3 минути, Just a Stranger написа:

можеш ли да разясниш точно в какво се състои проблемът с думите ми и да се обосновеш защо ги смяташ за неуместни?

Ти не си добре... НЕ си добре, човеко! Губиш вече елементарна адекватност - поне комуникативна, е очевидно.

преди 22 часа, Just a Stranger написа:

Защото така искам.

Да разяснявам тъпизмите и скудоумията на тоя или оня... :) и то на тия, дето сами ги снасят? 

преди 23 минути, _ramus_ написа:

Да разяснявам тъпизмите и скудоумията на тоя или оня... :) и то на тия, дето сами ги снасят? 

:offtopic_s:О, ти си какаш в своята уста ... като във филма "Стоножка". :) 

п.п. "Кой убива гледащите го?!" = реплика от един филм в момента по БТВ-Екшън ... :) 

• Автор
преди 20 минути, _ramus_ написа:

Ти не си добре... НЕ си добре, човеко! Губиш вече елементарна адекватност - поне комуникативна, е очевидно.

Да, само констатираш, че са тъпизми и скудоумие, пък от друго няма нужда. Превръщаш се в това, което мразиш. Валикият рамус пада до същото ниво, което приписва на религиозните фанатици. Вече ще се обръщам към теб с братко фанатик.

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

пада

Той не пада, нито напада, а се гаври и някои се "връзват" ..

п.п. Идеален си за неговите ролеви игри ... . 

• Автор
преди 3 минути, dioib написа:

Той не пада, нито напада, а се гаври и някои се "връзват" ..

п.п. Идеален си за неговите ролеви игри ... . 

Добре.

Опитът ти да се възползваш от ситуацията обаче няма да успее.

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

да се възползваш

Не се възползвам от падението или възхода на някои. :) 

Единственото възползване от някакво падение е свързано с пада на водата или електричеството. В единия случай е свързано с тоалетната, а в другия случай със светлината. 

= Не очаква в случая той да е чистача или пък ти светлината сред този форум. :) 

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Вече ще се обръщам към теб с братко фанатик.

само детинщини ли ти са в главицата? Прави ли ти впечатление, че точно в тия моменти "духовните раздувки" замлъкват, някак си? :)

преди 8 часа, dioib написа:
преди 10 часа, kipen написа:

интригантсване

Все това ти е в мисленето. :) 

Алооо, изкукалия! В твоите действия е, дето немаш "очи да видиш"...

Не съм ти шиниацу или "прост странник"(дето ти му го лепна, ама на мен ми държи гарес), за да ми фамилиарничиш.

А дебелоочието ти стига до там, че да цитираш едно правило от форума, а да нарушаваш друго като ми спамиш..... взимайки една думичка от целия ми цитат и след това да си издрискваш глупостите, без връзка с моя пост.

Да не споменавам, че изрично те помолих повече да не ме цитираш чрез инструмента във форума, щото ми изписва и на мен съобщение и така ми губиш времето. Наглец! Спри се...

преди 8 часа, kipen написа:

за да ми фамилиарничиш

Ти верно си се сраснал с образа си. :) = Твърде лично го приемаш. :) 

Това само показва до колко не правиш разлика между образ и личност. 

Наивник ли си? :) Или целенасочено ги дърпаш нещата към лични взаимоотношения?! 

Всяко мое отношение към друг тук е като към ИИ, т.е. и аз съм ИИ. = Изкуствен Имидж. И изцяло разглеждам взаимоотношенията като равен/равен и си позволявам въпросната фамилиарност, независимо, че не си знаем фамилиите или ти тук си с цялата си фамилия ли?! = От един профил всеки член на твоята фамилия ползва един профил. :) или всеки член на фамилията ти има поне два профила тук и те ... ти си алфата на фамилията и ги защитаваш ... :) Ба ... и я моем да го местим в другия кръчол .... :) 

преди 13 часа, kipen написа:

А дебелоочието ти стига до там, че да цитираш едно правило от форума, а да нарушаваш друго като ми спамиш..... взимайки една думичка от целия ми цитат и след това да си издрискваш глупостите, без връзка с моя пост.

На което отговаряш:

преди 5 часа, dioib написа:
преди 13 часа, kipen написа:

за да ми фамилиарничиш

.....

пак и отново с цитат в размер на една кратка фраза и отново си издрискваш глупостите?!??

Бахти пропадналеца, алкохолът смъква задръжките, ама и се губи усета за граници.....некъв срам не изпитваш ли, че досаждаш и спамиш?!? баси егоистичното изкукало страче...

Тва шизофренните религиозници, дето пишете през "образи" и различни "никове" в раздела за психология, големи наглеци ще излезнете...не само че пишете тук, в тоя раздел, с апломб на "разбирачи" при очеизвадна некомпетентност, ами оспамвате темите, а па и оклеветявате критикуващите малоумните ви прояви, че са провокатори, при положение, че вие провокирате реакция с преминаването на елементарни етични граници за писането. Малоумни въпроси се сипят като дъжд в постовете ви. Създавате теми, по които сте некомпетентни, само и само, за да си изпросите внимание. Пропаднала работа... наглост до дебелоочие - елементарна простащина....

• Автор
преди 17 минути, kipen написа:

Тва шизофренните религиозници, дето пишете през "образи" и различни "никове" в раздела за психология, големи наглеци ще излезнете...

С думите преди тези съм съгласен, на не мислиш ли, че стова цитираното ти показваш, че си нагъл простак? Нещо много взе да се вземаш насериозно, без всъщност с нищо да си провокиран. Да, наясно съм, че се подвеждаш по рамус, но той си има други цели, които повярвай ми съвсем не са чисти.

Казах, пък кой какво ще разбере, вече не зависи от мен. Хайде пишете си възвишените простотии. Няколко дни няма да пиша във форума, защото мръсотията ми идва в повече.

преди 18 минути, kipen написа:

преминаването на елементарни етични граници

Има бутон "Докладвай"!!! :) 

Определено вашата етика е под всякаква критика, защото интелигентни човек на глупости не обръща внимание. 

По отношение на спама, то вашия е в пъти повече от моя. 

Просто е засегнато вашето Его. Нормална детска реакция от твоя страна, а така също и на ония за които се изявявате като бранител. 

Казвате, че съм егоцентрик, но определено не забелязвате вашия. 

И се ко, Его vs Ego = ролева игра и правите?! Или понеже не може да контролирате ваши питомци изнасяте вината към мен?! 

Доволно съм се нагледал на споровете Ви и особено на Рамучуглу с друго мислещи. Това ли е пълноценното -> Безмислени спорове целящи да покажат невежеството на другите?! 

То пък каква компетенция лъха от ваши постове не само в този раздел, ами и в другите ... :) 

Виждам до колко е лабилна психиката ви и сте компетентни в психологията ... Ба .... :) 

Разсмивате ме ... :) Били компетентни, а с една елементарна провокация не може да се справите и директно ... хм ...

преди 30 минути, kipen написа:

шизофренните религиозници

:) = Само смях ... за оценката ви ... :) Егати ценителя, егатти компетентния по отношение кое е и кое не е ... и кой го предизвикал, при положение, че има други много по преди мен които го правят ... :) и по-опасното е, че го правят съзнателно и на трезво. Както е модно .... Ужасно е докторе ... :) 

п.п. Има резон след като не практикувате психология да нямате метод за справяне с определени мании ... мда ... и се пишете компетентен ... ба ... и ... :) Елементарно е: Има функция "Блокирай". Ползвайте способи от форума, за да виждате каквото Ви е угодно. 

преди 57 минути, Just a Stranger написа:

той си има други цели, които повярвай ми съвсем не са чисти.

няма как - изцапаха ми се целите... :wub: То с такива 'ора, в такъв кенеф - как да останат чисти? Ще ги бутна в пералнята, с белина... че гледам доста хора я подпийват, заедно с водката.

Двете изкукали "баби", с малоумните им въпроси- елементарни провокации и късогледство кой кво е написал, оспамиха поредна тема с техното си малоумно присъствие. 

Ама той форумът е "свободен"...

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Нещо много взе да се вземаш насериозно

ти щото го караш "уеко, уеко"... :lol6:

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Хайде пишете си възвишените простотии. Няколко дни няма да пиша във форума, защото мръсотията ми идва в повече.

Админите - "препратете го това в секция "вицове" - колегата пак го посетиха карастанчовите, и се борят той да ги приеме насериозно"

преди 5 минути, _ramus_ написа:

няма как - изцапаха ми се целите... :wub:

Тва да обясняваш на умен човек, че няма как да направиш забележка на простак и да не "се оцапаш" е невъзможно, бива. Ама простакът страстно желае да те вкара в посредствения му филм.

преди 20 минути, kipen написа:

Ама той форумът е "свободен"

Прости им, забавлявай се - толкова могат, орицата. Изтрещяването е тежка присъда... Един потънал сред религиозни и духовни фантазии, друг - в алкохол и опити за закачалки...

Животът е шарен, заради това е смешен. Какво друго да прави човек, освен да им се смее. :) Най-ироничното е, че момчето се изходи да ти обяснява "колко сериозно се взимал някой си" - точно той, душица! Пречиш му на фантазното 'духовно екзалтиране' ( в памперса)...

Добре че се сети че памперса отдавна е за смяна и "ще си почине". А не му мина през ум че оцапването е главно от пълнежа , от който намирисва.

А отгоре на всичко бил "йогин"! :)  Те тва са духовните йоги - вече и бебешки. Тц-тц!!! :baby:

преди 10 минути, _ramus_ написа:

Прости им

Как може да си го позволи, като е висш критик?! :) 

Не върви атеист да прощава. 

Но, виждам, че си започнал да се забавляваш, т.е. да се смееш ... добра първа стъпка, за да се справиш с манията си за величие ... :) 

преди 22 минути, kipen написа:

простакът страстно желае

няма друг избор - това е естественост и е напълно несъзнателно.

А спиртният Ганчо просто го игнорваш, защото иначе те тегли към кочинката, дето играе и ролята на кръчма. Той си грухти екстра там, а на теб за какво ти е? Толкова хора вече разбраха за тъгата и самотата му, зациклени в "смешни реакции' и малоумни разпарчетосани коментари. Какво му остава друго, освен маската на палячо? Животът му е отредил неговото и няма спасение освен театъра и нескопосаните заигравки.

Ама простакът страстно желае да те вкара в посредствения му филм.

:) Какво въображение, каква изискана фантазия. :) Какви филми са ти в главата?! :) 

Егати филмовия критик си ... :) Все някакви сцени ти са между ушите ... :) 

Поне разбирам в каква насока е твоята "опорна" критика. (отрицателно съждение за нещо) и това било правилната критика за да може да се подобри психиката на другия ... мда ... :) само където понеже си пристрастен то тя довежда до отрицателни наклони на питомците ти ... :) 

п.п. Ще видим дали питомеца ти Рамусчуглу правилно ще го разкодира или ще продължи да цапа нещо си ... :)  

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Какво друго да прави човек, освен да им се смее. :)

Ами трудно ми е да го погледна от смешната страна, особено като гледам как пълнят ли пълнят темите с малоумието си и така други хора просто спират да пишат.

Ето "анджелиста" пусна неква леко инфатилна тема, ама поразписаха се хората и "двете баби" 2 страници с техни бръщолевения, а па после друг бил правил това, което те всъщност правят?!?

И кът им направиш забележка още 10 тона глупости в обяснителен режим се изписват.... превръщат в кочина пълна с техни малоумни диалози, а не осъзнават, че го правят.... 

И не е въпрос да им прощавам...на мен кво са ми направили, та да им прощавам?! - че се опитват да ме провокират? - това си е в реда на нещата за простака, който се дърля да се закачи....качеството на форума пада с техните глупости, тази безотговорност ме дразни и за това си правя труда да пиша бележки, та белким се прояви неква самокритичност, ама .....шило в торба не стои....

Не знам със сигурност, но изглежда си прав, че в дигитална среда прикритото, дето не може да "избуи" заради социалното пресиране извън форума, покълва та плевясва. Пълно е с лимонки за психодиспансери, дето са от тихите луди в действителния физически свят, ама в дигиталното пространство са "дракони", "мъченици", "проповедници", "ликове", "войни на светлината" и тем подобни образи.

преди 3 минути, kipen написа:

пълнят темите

То пък вие ги пълните с умни неща ... :) 

Вземете свикайте си фамилен съвет и те ... в затворени теми си ги беседвайте кой какъв е ... :) 

преди 18 минути, kipen написа:

Ето "анджелиста" пусна неква леко инфатилна

всеки в кочинката се маскира на палячо. Това е обикновена житейска игра и се играе още от деца. Намират си с нещо да са интересни, с нещо да са отличими... - който както се докара.

Нали си даваш сметка, щом "избора" на маска и игра е такъв, какво е 'отвътре'? Отгоре на всичко - тия елементи са в тясна корелация...

В казармата се успокоявах че просто там... условията, ситуацията... правят хората някакви си - защото за първи път се сблъсках челно с простащината, глупостта и мизерията, облечени в пагони, с власт и сила. Но точно след нея за първи път си дадох сметка за мащаба на глупотията сред огромната маса и тъжната истина, че елитната вселена в която израснах е била малка точица сред една ментална и духовна пустиня. Имах съвсем лична криза с това,  през ония години...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Ето "анджелиста" пусна неква леко инфатилна

всеки в кочинката се маскира на палячо. Това е обикновена житейска игра и се играе още от деца.

Те "децата" нека си играят в детски теми, ама повечето физически не са деца и като почнат две да се вживяват и да запълват извънредно много пространство, другите деца млъкват. Всъщност от "сцена за всички", "театъра-тема" се превръща в клоунада от "двете баби"....еми това ми е грозно и за тва реагирам.

Верно, че има и положителна страна - да могат чрез тия две малоумни "момчета" - другите да се огледат до къде могат да се докарат и предполагам, че за това доста спират да пишат, след като "двете баби" "вземат думата".... ..... ама може и да не е така, и за съжаление да остава единствено резултатът - теми изпълнени с диалозите на "двете баби". ...един кратък обзор на настоящо активните теми в този и "религиозния" раздел и това ще излезне като резултат.

А пък да обясниш с критичен анализ и бележки на вманиачени, неосъзнато-егоистични, религиозно-фундаменталистки малоумници, че културата е изкуствена, чу това е което ни отделя от животните, и че придържането поне към културните еталони за писане в теми е задължително за поддържането на същата тази култура, за да не регресират темите до посредствени нива, си е доста сложна задача....а пък и да се разбере това, та да има и деятелност в тази насока е май абсурд, съответно загуба на време.

Ама още се уча явно... пишеш "да им простя" - наистина няма за какво?! По-скоро трябва да съм благодарен, че ми позволяват да видя поведение, което аз не си позволявам да проявя. Независимо, че примерът им е доста често срещан в съвременното ни общество.

Простакът си обича кончинката му, и драпа да превърне всичко в такава. И критичната бележка, че е простак - "го наранява"(егото му), та за тва реагира агресивно, с всякакви научени стратегии за его-борби като "огледално проектиране" на собствените си качества върху изказалия критиката,"орязяно, тенденциозно цитиране", "скриване в тълпата", "add hominem"-похвати и т.н.

Цяла тема за критиката, без бабите да напишат нищо по отношение на това, какво е критика, а как според тях "наранява"....ми наранява просташкото в тях.

Просто критиката най-често е насочена към "просташки изцепки", за да може да се поддържа някаво ниво на култура. А като става въпрос за връзката между "критика" и "простащина" то имам една доста харесвана от мен като пример, дискусия -едно предаване на Стойчо Керев, в което с Харалан Александров дискутират за "простащината" сред нацията ни. Ще си позволя да го постна, щото мен доста ме изкефи, щото освен че научих кво е "трансгресия", се запознах и с дълбочинен анализ на основите за възникването на просташко поведение, което много ми помогна да се ориентирам кога и за какво да критикувам прояви на простащина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.