Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Критика. Видове критика и влиянието им върху психиката.

Препоръчан отговор

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Аз претенции не съм предявявал

ма хич... може би защото в темата тук, и сред 'волята' - въобще не са написани. :) Защо не си припомниш хитрите си идеи - да спишеш любимите си фантастични заемки от на Бейли книжките...

Сега обаче след като вече съм си на мястото, очаквам да видя

Къде и на кое точно "място' си се сложил - нямам понятие, но сред фантазния ти свят никой друг няма място и не му е работа. 

За психолог - нямаш място , ако ще и да се скъсаш с измишльотини из този раздел. Просто нямаш дори основни положения, като си прегърнал верски нелепостите и схващанията на неграмотни контактьори.

Предположението ми беше да се самоопределиш - сред кой точно тип списващ сред форума, си? Ти сам предложи "вариантите", просто се спиши сам "от кои си". Но не смееш... И други - не смеят. Знаят си, но не смеят, защото личните им фантазни полета са направени за да породят точно онова, което те не са и не са били. При такъв наплив на 'свежа сила, мъдрост и духовност" как някой да се спише сам "че е от "по-малко интелигентните"...

Относно критиката - ясно си показа кое, какво и как го възприемаш, че се изфантазира и как другите "хора" го възприемали, как и как "трябвало". Сам се списа в казуса - какво е критика, докато отново си заигра на емо-струните как си преживявал критиките. Като финал - как си реагираш, във форми на обиден третокласник... щото критиката била спрямо "личността' и когато "ти си критикувал човека"... :) ЧОВЕКА!!! 

Може би защото си духовно зрял - вече три пъти, в продължение на месец - се цепиш с емоционалните си негативизми. :) И с това "зад паравана" си с някакви фантазии ти точно как поясняваш или обясняваш на някого друг... за да се изиграеш на любимата си треторазредна ретро роля - на учител на ученици от заблудени души, жадни за нужния им защитник, спасител, ментор и съветник, та споделяне, та опит... И как - с думички от книжка на Алис :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 298
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

да се радвате когато провокирате нисши емоции в хората

още не мога да се насмея на тази изцепка. :)  - "... провокирате нисши емоции в хората"...  И това е от автор, който толкова пъти се изцепи колко я "разбира отговорността"...

След като в будистката тема, клишенцето се върти около 'смущаващи емоции", сега се завъртат около религиозното клише че емоциите са висши и нисши. Достойно за "психолог", дето е "чел"... :) , в раздел за психология.

Някакви си "нисши емоции" са си най-обикновени такива. Има ги у всеки човек и въпроса е доколко те имат значима роля за вътрешния му свят. "Тия" емоции, са си обикновени примитивни защитни механизми и в тях няма нищо нисше. Нито други - дето да са 'висши'.

Глупостите да се делят по този начин са заради нравоучителните религиозни инерции, с които "негативните" се подтискат, за да е ок групата. За целта се заклеймяват като "нисши" и така е още от предюдейско време. Още повече - че по принцип негативното изживяване на тия емоции е проблем за самия човек, но негативизмите са част от контролни механизми и вкл. и групови. 

Но смешната част е не толкова в религиозното клише "нисши емоции", а това че "някои хора се радвали че ги провокирали в други". Защо не вземе някой да провокира негативизми в рамус, се чудя. Може ли някой да провокира нещо в друг, ако в 'другия' го няма. А може би държи да живее в заблуда че 'го няма" чрез фантазиите си колко е "висш" и духовен образа му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Някой дали се сеща цитираното - от кой точно вид "критика е" ( заради заглавието на темата) ?

:offtopic_s:Твоето не е никаква критика, а злобеене. Определено се нуждаеш от специализирана психиатрична помощ!!! Мда ... 

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Въобще - блеенето на "силни и велики" фантазии заради поене със сливенски алкохолни бъркочи често добива смешен характер.

Фантазията е в теб. Определено в мозъка ти се е "заселила" огромна илюзия.  Не знам на какви халюциногени си но определено психичното ти състояние значително се е влошило. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак е заблеяло сукалчето. Това е заради породата - "сливенска идиодна овца". В'ълна - не дава, щото е стисната. Но виж, агънца - бол. Много плодна и много духовна! И блееща!!!  :)

=========================

Няма ли да се спре вече с тия емоционалщини из темите? Поне доколкото е възможно. За някои хора инфантилността става е като "роден дом, в който са патриоти и националисти едновременно и ще го бранят до смърт".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, _ramus_ написа:

Няма ли да се спре вече с тия емоционалщини из темите?

Ами хората имат емоции. Ама ти си урод, а не човек и тук за теб няма хора, както си го каза. Започваш тотално да психясваш - почти всички го знаят вече. Но като всеки луд не го осъзнаваш. А аз чакам нещо по темата, ама то от балони с въздух какво да очакваш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Just a Stranger написа:

балони с въздух

:offtopic_s:Не е проблем, че е балон с въздух. Проблема е , че го спуках и сега .... мани, мани ... положението се влошава... 

НО, да ти напомня: Ти си автора на темата и с коментари към него я водиш в желаната посока от него. 

Принципно, да, тук коментирам някои неща извън темата, но сети се, защо не ги пренасочвам било то към моя тема за тролове и прочие или към ту теми от типа бля, бля празни приказки. = Да сравнят моята критика с неговата!! Да се отсее коя е конструктивна и коя не. Да се видят аргументите, а не оценките. 

Не съм тук, за някаква оценка, т.е. до колко струват моите знания и прочие, а да споделям личен опит. Това, че други са по-запознати с теорията, го знам, но дали имат натрупан опит?! Не мисля!!! 

Та, диспутите са за това: теоретици и практици да си взаимодействат. Форумът не е място на спорове, а място за обсъждане, за да се види и другата гледна точка и именно в това се получава форма на критичност:

Цитат

отзив, обсъждане на нещо с цел изразяване на гледна точка.

и друго:

Цитат

Критичното мислене или критична мисъл е подход в мисленето, представляващ внимателното прилагане на здрав разум, основан на доказателства, в определянето на това, дали едно твърдение е вярно, или не. То се отнася не до пътя за достигане до твърденията, а до оценката им. Бива определяно още като умението да се вземат решения въз основата на добри аргументи

Именно по този начин се набавят аргументи, за да може някой да вземе решение. 

п.п. Едно е да мотивираш друг, а друго е да му дадеш аргументи и той да вземе сам решение. Именно чрез това уважаваш свободната воля на другия.

В конкретиката: Рамусчуглу папагали, че моя образ тук е ... прочие ... с което се стреми изградената в него илюзия за личността ми да бъде втълпена на другите. Е, уви, мнозина не му се връзват и е нормално да се вбеси и да му е такова поведението тук. 

Мда .... слаба му е психиката ... уви ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Just a Stranger написа:

Ами хората имат емоции.

Но твоите емоции са "нисши", понеже "ти си човек" и рамус (който не е човек) ги провокира непрекъснато... Ей така - да ти се види "нисшето"... :) (че маймунката пред огледалото е просто гола -нито е цар, нито е духовна, само вярваща че е)

Понеже" хората имали емоции" - ти изтрещяваш, за да покажеш че емоцията е велика сила и чудесно налапва добрите и умни хора. Същите хора иначе са духовни и споделящи, но при критика се оказва че критикували в тях "човека"... и няма какво - са натръшкани от нисшите си емоции и тоя гаден рамус. В този смисъл - се заяви чудесно в собствената ти тема, точно с подходящото за заглавието й личен пример

=====

Упорито не спираш с глупостите си, в собствена тема, сред раздел в който си тотално невеж. Тотално невеж! Написа купчина простотии само заради емоционалните си постъпления, не знаеш и не разбираш елементарни положения... но напираш... да "споделяш" опит, особено със заучените фрази от типа "добре е да се прави ....". Докато некви си невъзвишени "пишели разни безкрайни анализи'...

И на всичкото това се надуваш "чакам да видя нещо по темата" - може би защото ти написа толкова много по нея... Толкова много сподели личния си опит, познание, прозрения, със завършека - че когато ти си критикувал "човека"... :) Сред виртуалният форум направо "човек до човека, и до него пак, и пак"... Що не сложим и маски тогава :lol6:да се прегръщаме и милваме взаимно... във вид на някакъв фантазен рай, тип "детска ясла". 

Егати нахалството и наглостта дето лееш и всичкото това сигурно заради "нисшите ти емоции"... :) които някой си друг бил провокирал. Някой друг "те сложи на някакво си "място", което ти припозна за 'свое" Винаги - някой друг е причината да сееш глупости, да си първичен, да недовиждаш, да си заблуден, да не разбираш и да не знаеш... Но да се вживяваш че е точно обратното.

Но пък иначе - там сред фантазния ти филм ' ти си героят с невероятна отговорност'... но все пак някой друг да е причината е далеч по-удобно, защото ти си хубав човек, духовен, благ, разбиращ, помагащ, добър - не ти приляга на натюрела некви си нисши емоции да ти се разхождат по благия образ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, _ramus_ написа:

Защо не вземе някой да провокира негативизми в рамус,

Защо да го прави? А той негативизмът си е налице, но не го изразяваш емоционално. На теб менталът ти е сбъркан, а овладените емоции (само някои всъщност) са съпътствани с кастрация и на висшите чувства. Това те прави такъв, какъвто те описах (да не повтарям епитети). 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Just a Stranger написа:

На теб менталът ти е сбъркан, а овладените емоции (само някои всъщност) са съпътствани с кастрация и на висшите чувства.

Извинявай - писа по темата ли нещо?

По отношение на Емоциите - вече си ги показа, както и невежеството си, защото чувства и емоции нямат нищо общо и нито едните, нито другите са нисши или висши. Дотам води пътят на религиозното зомбиране и фантазни самозаблуди...

Спрямо "ментал" - :)  айде моля - емоционални деца като заприказват за "ментал" и почва хумора за деца... Точно ти - да говориш за "ментал"... дето си изтрещял от емоционални защитни бури в бурканче.

Последно - ти точно от кой тип се самонастани на някакво си "място' - от тоя на "по-ниско интелигентните" или на тия с 'по-високо...? Да сме наясно с "какъв тип критика" да подхождаме тия, дето сме "нехората".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, _ramus_ написа:

Но пък иначе - там сред фантазния ти филм ' ти си героят... 

А ето го поредното потвърждение за болестното ти състояние - едно и също навсякъде, непрестанно. Къде е разумът тук? Къде си ти, индивидуалистът? Иначе другите повтаряли като папагали. 

И точно нисши емоции провокираш. Ама било клише от някъде си. Когато ти изнася е клише, а и какво от това? Словосъчетание носещо определено значение и всеки четящ миже да се досети какво е то. 

Ти какво очакваш всъщност? Хората да се научат да подминават провокациите ти без да рвагират емоционално? Шансът е нищожен, а и това не е точното решение, ако е свързано с безразличие, безотговоеност и липса на съпричастност. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

А ето го поредното потвърждение за болестното ти състояние

извинявай - ти разбираш ли нещо от материята - че гледам "диагнози" да слагаш, че даже и естествените "потвърждения" вървят? :)

В тема в раздел психология, един религиозен фанатик упорито повтаря мантрата си за 'нисшите емоции' и висши чувства... Разбира се - рамус е виновен за глупостите и простотията на всеки изтрещял...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Извинявай - писа по темата ли нещо?

Ами то със съвсем малки изключения, само аз пиша по темата. Не, че е проблем за мен както да си пиша сам, така и други да се включват, но по темата, а не с маниащините си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

само аз пиша по темата

:lol6:По темата...???

Лицемерието, лъжата и наглостта ти са чудесен пример за 'духовността' дето те е налегнала. Чудесен пример... за разните лица на 'добрите и състрадателните'...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, _ramus_ написа:

По отношение на Емоциите - вече си ги показа, както и невежеството си, защото чувства и емоции нямат нищо общо и нито едните, нито другите са нисши или висши. Дотам води пътят на религиозното зомбиране и фантазни самозаблуди...

Ама защо изобщо посочваш като някакъв аргумент емоциите ми? Аз не претендирам, нищо във връзка с емоциите си. Ти поставяш някакви критерии, че тук участващите трябва да владеят емоциите си, и това постоянно. Вчера написах неслучайно нещо за определянето на критерии при критикуване. Някъде, където има необходимост хората да са овладели емоциите си можеш да го поставяш като критерий при оценка. Тук такива изисквания няма и вслучая ти си неадекватния постоянно посочвайки такава необходимост. 

Това за невежеството, колкото и да го повтаряш, си остава просто празни думи. Ето, по-горе аз се аргументирах, но ти не можеш да направиш същото. Ти си овладял емоциите си, и си играеш с чуждите такива, но тук няма аргументираност и разумност, а само действия доставящи ти някакво временно удовлетворение. 

Къде съм казал, че чувства и емоции имат нещо общо, а колкото и да повтаряш, че няма нисши и висши, с това разделението няма да изчезне.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

:lol6:По темата...???

Лицемерието. лъжата и наглостта ти са чудесен пример за 'духовността' дето те е налегнала.

Ето го поредното изказване целящо просто да предизвика негативна реакция и неподплатено с нищо. Но това можеш предимно в действителност. Другото са циркове. Имитация на знание, обикновено изкопирано от някъде, но пък иначе претендираш, че "религиозните" и "духовните" само повтарят без да разбират. 

преди 43 минути, _ramus_ написа:

извинявай - ти разбираш ли нещо от материята - че гледам "диагнози" да слагаш, че даже и естествените "потвърждения" вървят? :)

Колкото разбирам, толкова. До диагнози не съм стигнал, не преувеличавай. Всичко, което написах по-горе е видимо, а аз никога не пиша всичко, което мога да напиша. Това последното не е претенция за нищо, просто факт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Just a Stranger написа:

Къде съм казал, че чувства и емоции имат нещо общо

ти, душко си толкова залитнал да се обясняваш и оправдаваш, че и се пробваш да манипулираш прочита си тук.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

На теб менталът ти е сбъркан, а овладените емоции (само някои всъщност) са съпътствани с кастрация и на висшите чувства.

виж си вересиите. И хората с поне елементарно достойнство, когато се усетят че са излезли от коловоза на здравия разум, спират, помислят, примерно - както се прави от интелигентните хора.

какво ли не опита - та за клишенцата и "всички се сещали какво е написано", после пък за "изискването на овладени емоции" или пък "къде съм казал" - смешен ставаш човеко - сам си го правиш.

Елементарността и първосигналността няма да спасят личния ти образ. Просто няма как - точно обратното е. Докато замазваш акото няма как да го спреш да не мирише силно.

Друг път като изтрещиш поне се сещаш да спреш... Минава време, овладяваш се и след това - все едно че нищо не е ставало... докато се стигне до ново изтрещяване, и пак - от безсилие и разминавките между личния образ и това, дето излиза от думичките и дефицитите.

Няма неграмотни беззащитни ромчета сред форума, но това не ти пречи да играеш театъра си на ограмотяване, спасяване, защитаване и менторстване сред публика от "същите".

Още съм в търпеливо очакване да се самооопределиш в коя точно "група" по интелигентност си, макар че и това ти е гаф, защото интелигентните хора няма значение на какво ниво са - единия се учи от другия, там, където "не достига" или още не е почнало. Докато невежите фантазни дечица-тарикати, се дуят да се изживеят на това, което не са и няма никаква интелигентност в това - съвсем никаква.

Докато тия "нисши" глупости са ти в главата, каквото и да спишеш - е гаф. Тотален гаф и сам осираш благия си духовен образ със всяко от тях. Наранената ти душа пази спомени как си мачкан още от дете и колкото и да ги тъпчеш те бликват при всеки "подходящ тригър". Затова го играеш този театър - уж за пред други хора, но всъщност е играта пред раненото "теб" - което е копняло някой да го опази, да го съхрани, да го защити... Това е синдрома на "помагача" - когато не си успял при 'себе си' го пренасяш сред образите на "другите''.

Парадоксът е... че 90% от студентите по психология са точно с този синдром и това е основния им мотив да се хванат за тая професия. Но добре че е така, защото те поне учат как се прави, какво се прави...  докато самозвани духовни фантазьори се скъсват от имитации, само защото прочели писания на други такива като тях. Именно "тая група' е образеца за невежество, а лицемерят цял живот колко са "хора на познанието". Припознаваш ли се към коя "група си"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, _ramus_ написа:

ти, душко си толкова залитнал да се обясняваш и оправдаваш, че и се пробваш да манипулираш прочита си тук.

Посочи къде смесвам чувства й емоции, вместо отново да пишеш празни приказки. 

преди 58 минути, _ramus_ написа:

виж си вересиите. И хората с поне елементарно достойнство, когато се усетят че са излезли от коловоза на здравия разум, спират, помислят, примерно - както се прави от интелигентните хора.

И поредното удобно измъкване, когато ти стане тясно, да фокусираш разговора към другия. Щото си балон с въздух и нямаш доблестта да се погледнеш. По-лесно е вниманието да е върху другите.

преди 1 час, _ramus_ написа:

какво ли не опита - та за клишенцата и "всички се сещали какво е написано", после пък за "изискването на овладени емоции" или пък "къде съм казал" - смешен ставаш човеко - сам си го правиш.

Ти нямаш какво повече и да опиташ. Изчерпа се. Повторения, повторения, повторения... Ами те изискванията ти, участниците да са овладели емоциите ти, се виждат малко по-горе написани черно на бяло:

преди 15 часа, _ramus_ написа:

Няма ли да се спре вече с тия емоционалщини из темите?

А колко още подобни изцепки има сред темите. 

Друг път като изтрещиш поне се сещаш да спреш...

Изтрещелият си ти и спирачки при теб няма. Когато се натоваря прекалено психически от негативизма на хора като теб, предпочитам да се оттегля и да си поема въздух. Също и когато нямам какво да напиша или видя, че е безполезно да го правя. В момента най-вероятен е последният вариант, защото както казах, при теб спирачки няма. Само, че защо вменяваш някаква необходимост да спра аз, без отново да погледнеш първо себе си?

Няма неграмотни беззащитни ромчета сред форума, но това не ти пречи да играеш театъра си на ограмотяване, спасяване, защитаване и менторстване сред публика от "същите".

Ти от този възглед не можеш да излезеш. Така е описано в книжките. И ти като кипен - той пък ме е определил като "проповедник", пак от книжките и край, промяна на оценката вече не може да има. Та тя такава една евентуална промяна, ще покаже некомпетентността ви. Не можете да си я позволите.

Докато тия "нисши" глупости са ти в главата, каквото и да спишеш - е гаф. Тотален гаф и сам осираш благия си духовен образ със всяко от тях.

Този образ продължаваш да го споменаваш. Съвсем спекулативно естествено. И определяш нещо като "гаф" отново без обосновка. А аз се аргументирах за толкова много от написаното по-горе. Елементарен си, и ставаш все по-елементарен и предвидим, ако човек реши да се позанимава с теб малко по-сериозно. Само че не си ми интересен, както и на почти никой тук. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И определяш нещо като "гаф" отново без обосновка.

А аз се аргументирах за толкова много от написаното по-горе.

Лъжльо! Обикновен егоцентричен лъжльо, докато пише в психология, от която нищо не разбира, но си драка глупостите си в името на личния си образ.

В собствената си тема няма ли да се поспреш малко със спама и лъжите? Че нещо от многото духовност и мъдрости дето ги лееш, се зацикли с рамус някакъв си... от 'когото ти били негативните емоции. ( или чувства - кое е от двете... Не за друго - за проверка кое, как и дали различаваш). И двамата знаем какво ще излезе от "проверката", но пък "ти си наясно и с двете понятия" :)

Отгоре на всичко - два пъти !!! ти пуснах поредния пик от глупости... но ти така и не си способен дори твоите си думички да четеш - вероятно защото "очичките са някъде в сънуваното отвъдно, духовно и далеч "над нещата' ''. 

Резила продължава... ти си героичен и се преживяваш нещо като добър комунист пред картечно гнездо на злото. Нищо че е резил, но някакъв сънуван личностен образ е по-важен от резила.

Така е описано в книжките.

Лъжльо си - такива книжки не са писани никъде. Обаче... ти понеже си бил "чел психология'... :)

Докато всички видяхме какви са "твоите книжки" ( от които се повлече да ги сложиш насред темичката си, докато редиш чалгите и фейковете) - другарката ченълистка Алис Бейли, и теософските мешавици от Ленчето Блаватска (също ченълистка), та до Щайнер - техен религиозен фен... И в тема за психология - си се подпрял на счупената патеричка с която се опитваш да куцукаш докато се играеш на спринтьор и рекордьор, та и учител на куци-крак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, _ramus_ написа:

Лъжльо! Обикновен егоцентричен лъжльо, докато пише в психология, от която нищо не разбира, но си драка глупостите си в името на личния си образ.

Безсилие, тотално безсилие е това твоето. И кой ли съвсем видимо се е хванал здраво за образа си на разбиращ от психология?

преди 53 минути, _ramus_ написа:

В собствената си тема няма ли да се поспреш малко със спама и лъжите?

Има ли значение чия е темата? И какво собственост те гони. А отговорността за спама си е предимно твоя. Аз поне направих опити да започна дискусия по темата, но с идиоти като теб, които се интесесуват от своите си маниащини, дискусия не може да се води. 

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Че нещо от многото духовност и мъдрости дето ги лееш

Това дали не го повтори вече десети път от вчера досега? Нели се сещаш, че е израз на безсилие? Сещаш ли се?

преди 57 минути, _ramus_ написа:

от 'когото ти били негативните емоции. ( или чувства - кое е от двете... Не за друго - за проверка кое, как и дали различаваш). И двамата знаем какво ще излезе от "проверката", но пък "ти си наясно и с двете понятия" :)

Ами написах, че ги провокираш и това си е така. Не можеш да отречеш очевидното. Но виж как нагло изопачаваш думите ми. Психологът той, дето се крие в безсилието си изопачавайки умишлено написаното от другите. 

Дали различавам чувства от емоции си предполагай колкото си искаш. Ти естествено ще предположиш удобното за себе си, без значение дали е истина. Важното е, да предположиш това, което показва другия по-нисш от теб. Не че това ще промени с нещо реалността и нищожността ти, но поне ще се самоуспокоиш... временно.

Лъжльо си - такива книжки не са писани никъде. Обаче... ти понеже си бил "чел психология'... :)

Да бе, ти си ги измислил поведенческите модели, които постоянно описваш особено по отношение на "религиозните". Е, правиш го тенденциозно, но какво значение има това за теб?

Докато всички видяхме какви са "твоите книжки"

Видя, видя. Аз не ги и крия де. Ще ти ги повторя: Агни Йога, теософските книжки на Блаватска, Синет и Франча ла Дю. Бейли, която толкова често споменаваш, дори и да съм я цитирал, не влиза в това число. Но пък ти виждаш.

И в тема за психология - си се подпрял на счупената патеричка с която се опитваш да куцукаш докато се играеш на спринтьор и рекордьор, та и учител на куци-крак.

Щом казваш. Няма лошо в това да се самоуспокояваш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами написах, че ги провокираш и това си е така. Не можеш да отречеш очевидното.

А някой отрича ли го :lol6:А сещаш ли се че никой не може да провокира нещо, ако го няма в Провокирания?

И резила вече потъна точно до ниво "детски ясли" - пък ти, пък щото аз... от рода - "госпожо, пък рамус ме провокира да имам негативни чувство-емоции".. :) 

Агни Йога, теософските книжки на Блаватска, Синет и Франча ла Дю

Не ме интересуват кои са ти 'светиите'. Като толкова напираш, направи си тема за теософията за да си папагалиш в нея дивотиите им. Може и да не различаваш психология от теософия. И посочените от теб имена и те не ги различават особено, що да се цепиш от религиозния колектив. Все пак, за преди повече от век махатмите и пратениците им са все изпечени психолози, мъдреци... То писма, то послания - направо издигнахте народа до вселенските духовни висини

Но пък го играеш на хитрец, дето "нямало да напише всичко, дето е ценно, дето знаел, дето познавал"... въх, въх... ! Почва резила със статийка някаква... така за 'загрявка'.. за да докара постепенно до любимите си религиозни "песнопения". И рефрена "добре е, ако..... " :) с клишенцата от поредния вселенски и сияен просветлен. Въх колко е светнат и какъв психолог е... как да не го цитира човек, как да не повярва във великата вселенска истина и нейните говорители и просветители.

Но най-полезното в темата си остава твоето емоционално пропадане. Точно като за пример - докъде води критиката и как личното отношение към нея може да доведе ранената душа до примитивизми. И отстояването - до изтъпяване и генерален резил... Но пък гордо, с хъс... нали за вяра и фантазии става въпрос - резила е резил, ама без фантазиите и резила няма да го има.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Твоята ментално в случая е под-неговото. Замисли се! Как може да докажеш, че лъже?! 

Дай аргументи, но уви .. не ще, и в тоя случай увисваш ... = Играете си двамата на лъжи! :) 

преди 6 минути, _ramus_ написа:

"детски ясли" - пък ти, пък щото аз...

да, и ти си в тях, но не като възрастен, а като себично дете ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

съвсем видимо се е хванал здраво за образа си на разбиращ от психология

Видимо ли? За кого е 'видимо'? 

Ако настояваш може и да го направим 'видимо' за всички - искаш ли да се пробваме по различни психологически теми и казуси? :) А и - не сме ли го правили вече?

Та ти дори относно "желанието' още нямаш разбиране и сричаш каквото си заучил от теософските си книжки . За Воля - нали се вижда фиаското в другата тема. За ЧУВСТВО, за цели, смисъл, път, ценности и мотиви... За психични механизми и когнитивната наука... Може би - относно УМ или РАЗУМ, контрол и управление, възприятие, отражение... :)

Този раздел е затова. И заглавието не че е зле като набор от думи, но след него почват изцепките, защото след всяка заявка и напъни, пълнежа се оказва в дефицит ...

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

аз поне направих опити да започна дискусия по темата

Не думай. Малииии кво нещо са това 'дискусиите'? Дискусията е информационен обмен между ментални хора, а не между деца. Иска се пълнеж отвътре, а не детинщини и маймунски примитивизми. Да си чувал някой да прави 'дискусии' в детската градина?

В училище - си играят на 'дискусия', защото ако го няма учителят, дискусии няма как да се самообразуват. Ти се вживяваш в тази роля, но тя има покритие само ако си сред болнави или умствено-изостанали деца, в дом за сираци. Сред тях можеш да се изиграеш на "учител", но по-нататък - няма как. Просто не ставаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, _ramus_ написа:

И резила вече потъна точно до ниво "детски ясли"

Що вече. Ти си се орезилил отдавна. И как възоснова на твърдение, което не съм отрекъл извеждаш подобни изводи? Ти и логиката съвсем заряза вече. Повтаряш си репертоара, пък защо ти е да мислиш... 

Не ме интересуват кои са ти 'светиите'.

Да де, ама не спря да ги споменаваш. Казваш, че няма значение дали са точно споменатите от теб, важното е да си докараш изживяването (дозичката) на провокатор и разбиращ психичните модели на вярващите. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

логиката

При него е модерната дума: логорея, по някой ... :) 

Та, сипвай му лого и той да се рееее ... :) = На него това му е нужно, а ти му го даваш ... :) 

п.п. Логиката е елементарна: ти по него, а той по теб. Заличавате и теми и прочие. Така, че през моя начин на мислене, то ти не си по-различен от него. 

п.п.2 Определено вашето стана садо-мазо, но какво пък нали ви е гот. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но пък го играеш на хитрец, дето "нямало да напише всичко, дето е ценно, дето знаел, дето познавал"..

Пак не четеш, но пък иначе коментираш. Оценки за ценност и важност не съм правил, но за теб не е проблем да изопачиш написаното. Истинността е без значение за теб. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Just a Stranger написа:

И как възоснова на твърдение, което не съм отрекъл извеждаш подобни изводи

кое от всички резили - наричаш "твърдение"? :) 

Искаш ли да кажеш че разбираш от критика и докога ще изтрещяваш когато не става на твоето?

Докога при всяко изтрещяване някой друг го прави, за да си оставиш благия и духовен образ, с който се заявяваш сред калдата от толкова години?

Искаш ли да кажеш че бозата от фантазии с които си се почерпил, има отношение към сериозни казуси относно психологията. И въобще как да е възможно когато ти нищо не разбираш от тия посоки на съвременното познание?

Игричките с дежурните оправдания и обяснения, с подскоците "рамус е виновен, щото ме провокира"... са за инфантили и нямат място в сериозни форми на информационен обмен.

Готовите стъкмистики от рода " аз решавам какво и доколко да споделя, защото..." също са инфантилни и издават сериозни дефицити откъм адекватност на самооценка, откъм ситуиране сред времето и пространството и социо-културен и познавателен контекст. Не те интересуват или само дотолкова че чрез подборки за стабилизация на вътрешния ти фантазен свят, сред който основно тече имитацията на екзистенция.

Никой не е длъжен да ти играе на театъра. И аз не съм и няма да го направя. Изтрещявай си колкото искаш, ако щеш и на махатмите им пиши оплаквателни писма относно тоя зъл и злобен рамус. 

Не става, това е. Никой не ти е виновен, че когато е било нужно да правиш пълнеж, си се взрял в духовния си образ през теософското огледало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...