Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Критика. Видове критика и влиянието им върху психиката.

Featured Replies

преди 14 минути, kipen написа:

ориентирам кога и за какво да критикувам прояви на простащина.

То, чрез такава критика като твоята освен да станеш по-голям простак не виждам друг ефект, та това ли ти е целта: Да издигаш в култ вашата простотия ли, поднасяйки я със засукани думи?! 

Може да виждаш простащината, но толерираш една, а отхвърляш друга. 

Мда ... вашето е вулгарно, то не било първична простащина, а висша изтънчена форма на вулгарността. :) 

Егати естетите сте ... :) 

Определено ставане за присмиване, защото иначе би следвало да ви разглеждам като трагични нещастни същества окопали се сред своето Его. 

:)

• Отговори 324
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма проблем. Не се занимавай с него - просто е. Той жадува да занимава някого със глупостите си (себе си). Самотата, комплексите и посредствеността са голям проблем за мнозина. Старческите криз

• Снощи пак са дали на старото сукалче ракия вместо млекце... Пак блее жално милото, при това "редовно" приблейва, щото си иска още, и още... Трудно е - в такава кошара! Овчарят сигурно и той е бил

• Достоен и много типичен отговор. Браво! Няма такова духовно откровение, просто! Много философи ще има тепърва да мислят и вникват в тази мъдрост. Повечето деца реагират така , във вид на "отгов

преди 1 час, kipen написа:

Простакът си обича кончинката му, и драпа да превърне всичко в такава. И критичната бележка, че е простак - "го наранява"(егото му), та за тва реагира агресивно, с всякакви научени стратегии за его-борби като "огледално проектиране" на собствените си качества върху изказалия критиката,"орязяно, тенденциозно цитиране", "скриване в тълпата", "add hominem"-похвати и т.н.

Забравих, ама ме "подсетиха", да посоча конкретно и една доста специфична стратегия за его-игра, производна на простакът да се "скрие в тълпата". Опитите за неоснователно разделяне на "ние-вие", "нашeто-вашeто". И простакът да вземе да се вживява на говорител на "наште", без никой да му е гласувал това право. Обикновено в тази роля на "простакът" най-често се "намърдват" неосъзнати демагози, но е доста често срещано сред хора, идентифицирали се като "религиозни проповедници".

Просто критиката най-често е насочена към "просташки изцепки", за да може да се поддържа някаво ниво на култура.

Е , как така сега ? Значи критиката на другите е "просташка изцепка " , понеже наранява високопарното ви Его ? 

Значи вие да критикувате , а не можете да носите на критика ? 

Искате само цветя , аплаузи и медали за цялостното ви "творчество " по разни форумчета , села и паланки ?!

Не можете да имате претенции за нищо , понеже вие самите ползвате тези социални платформи за личните си интимни потребности да

се Изживеете на психиатри , духовни лидери , яки мъжкари , интелекти и други желани "пагони" , според нарцистичните ви нужди.

Схемата е абсолютно простичка - Ако вие имате Реална Интелектуална Височина вие няма да Акцентирате на критиката бе , зайчета .

Интелектуално Високият не може да го "разклатите " с никаква критика , понеже Основите му са дълбоко Стабилни и критиката ви само ще мине през погледът му , но няма да извлече Реакция .

А при вас всичко е суха теория и мания за величие , роби на егото и затова така ви гъделичка , сърби и боли от критиката на "простаците ".

Що другите са определени на "простаци" ?  Вероятно са простаци понеже не ви аплодират и не показват признателност към вашите трудоемки , дълги свитъци от Филипика ?   " Неблагодарници такива " :biggrin:

Вместо да се снишат пред гръмките ви , високопани писания , те измислят фантастични сериали , с които да ви оборват .

Направо цинична трагедия , а ? 

Ако бяхте с етикетче "мод" сигурно щяхте да катурвате смело всяка съпротива на "простаците " и щяхте да си пишете само с рамосмен -  докато ви омръзни и вземете да се гушкате по мъжки . :D

Като не можете да носите пиленца , вземете да си играете там по темичките с думички , слушайте си музичка , пишете си вицовете и слагайте смешни картинки от фейса . 

Аз се чудя що някои списващи тук така се сгъват , че отказват да пишат и ще почиват от критиката ?!

Що бе ?   Бе я си пишете , така ще Заякнете Духовно . Това е Тренажор ! Тренирайте смело !

Голяма работа , че някой искал да ви унизи , подиграе , обиди .   Надживейте ги вече тези "страсти ".

Укрепете си психиката , изградете устойчивост , бъдете гъвкави и достолепни .

Те такива егоцентрици и нарциси с психична неуравновесеност е пълно не само във виртуала , ама и в реала .

Затова Тренирате виртуално , за да се адекватни реално . :)

преди 49 минути, _sirena_ написа:

Е , как така сега ? Значи критиката на другите е "просташка изцепка " , понеже наранява високопарното ви Его ? 

Значи вие да критикувате , а не можете да носите на критика ? 

Душицо, розова! Знаеш, че си ми симпатична и айдеее.... па прочети малко от темата, де.

Критика и заяждане съм описал каква е разликата. Ако смяташ, че не съм прав изкажи се по този казус.

Ама директно да приемаш, че елементарни провокации и "орязано цитиране", съпроводено с некви инсинуации, без грам аргументиране е критика?!?

Критиката включва критически анализ + критични бележки. Аз съм се аргументирал защо поведението му е просташко, та и на шиниацу, а като уж контра-критика имам само некви утвърждаващи, но неаргументирани оценки като бележки. Той е решил нещо за моето поведение, и си го пляска като твърдение в пост. Още повече, че и другата "баба" ми задава тъпи въпроси и констатира, че не ме провокирал, при положение, че същия егоистичен старчок, дето спами нон-стоп по темите, ми изважда като цитат една фраза от диалога ни с рамуса и почва интригантски да ми описва рамуса не бива аз да не мога да преценя, та и фамилиарно да ме напътства. На панагон изказва, че не го "жю интереса", но ми напомнял нещо си?!?!? Нарушва секви етични граници, а не е като да не ги познава, но само когато касаят отношение към него или някой друг, на който се вживява като "защитник".

Айде определи ми ти това поведение!

А па иначе, че се опитваш да влезнеш в ролята на "пореден демагог", дето "буди хората" да се "опълчат" на "лошите критикуващи", "желаещи да унизяват", а не да посочват малоумията - нищо ново....поредено его, идентифицирало се с "войнът на светлината"....  ама другите били "роби на егото".....не е смешно, драга! Нито розово....

...сите религиозни душички сте все бойци срещу "лошите", ама кой е "лошия" вие го определяте, без да вземате предвид реципрочността при въвеждане на "лошия". Аз вече "си оцапах" с простотия ника, изказвайки се бележките....тъй, че поспами си и ти....

п.п. и нещо друго, нарушаващо границата на "добрия тон"! Похватът с въвеждане на "сламен човек", дето се ползва най-вече от идиоида - не бил той, ами бил некъв "образ". Този похват се ползва, за да се "бяга" от отговорност за собствените действия. Добави и това в анализа преди оценката ти на поведението му. Щото става въпрос за конкретна ситуация.

А пък ти, ако искаш за пореден път "да си излееш" реваншистки, натрупания гняв от наблюдения на "свити" хора във социалните им взаимодействия се замисли върху кой си го изливаш - "заслужавам" ли си го или просто те възбуждам, както ти мен. А пък, ако ненавиждаш, или неква друга силна емоция, рамуса, то ти препоръчвам да се замислиш, поне ти, защо изпитваш тази емоция...и кое чувство е в основата... ...ако можеш де, да си надскочиш его-защитите, "скриващи" нелицеприятните неща, които не ти се иска да видиш у "себето си".

преди 3 часа, kipen написа:

Похватът с въвеждане на "сламен човек", дето се ползва най-вече от идиоида - не бил той, ами бил некъв "образ". Този похват се ползва, за да се "бяга" от отговорност за собствените действия. Добави и това в анализа преди оценката ти на поведението му. Щото става въпрос за конкретна ситуация.

:) Що се обясняваш?! :) "Сламен-човек" го въвеждаш ти, а не аз. От горе на това неграмотно интерпретираш какво е личност и образ тук. :) 

Това, че ти ползваш някакъв похват и препокриваш виртуалното с действителност показва до колко си психически нестабилен. 

В действителността именно ти явно бягаш от отговорност. 

По отношение на отговорността, то при положение, че ти нарушавам някакви права, то имаш похват -> "Докладвай"!!! = Там се аргументирай!!! 

Не ми е ясно каква отговорност изискваш от мен, но определено не знаеш как да си защитаваш правата, а после друг бил виновен, че ти ги нарушава. Ба ... :) 

п.п. Рамус му намери ку лая - Игнор. ;) 

па прочети малко от темата, де

oo, не й трябва да чете - каквото и да е. На нея "вселената й говори", така че "гласът на ДНК-то е достатъчен"..

Филма за революционери, освободители, будители и помагатели - е толкова банален. Просто в нейна интерпретация тук е намесена и "вселената" и посланията на "кака ви" към 'ората, щото тя е вече отдавна над тия неща и в любовната група на която тя е гуру от време на време й става скучно и решава да поброди из духовните й територии. По случайност Калдата влиза в това число (освен гепи.ме и вероятно доста други подобни). 

Бъди мъж и поеми своята солидарност към сгушканите сред фантазиите деца. Дали е възбудена, или пък ти - това само при секса ще се разбере... :) Тия виртуални домогвания... за мен, нещо... Може и вече прекалено да съм остарял, но от опит мога да кажа, че с тия, които са толкова в главата си са гола вода в секса. Имах вече такива случаи - трагедия е работата и драмата дебне отвсякъде. :)

преди 9 минути, _ramus_ написа:

oo, не й трябва да чете - каквото и да е. На нея "вселената й говори", така че "гласът на ДНК-то е достатъчен"..

Филма за революционери, освободители, будители и помагатели - е толкова банален. Просто в нейна интерпретация тук е намесена и "вселената" и посланията на "кака ви" към 'ората, щото тя е вече отдавна над тия неща и в любовната група на която тя е гуру от време на време й става скучно и решава да поброди из духовните й територии. По случайност Калдата влиза в това число (освен гепи.ме и вероятно доста други подобни). 

Бъди мъж и поеми своята солидарност към сгушканите сред фантазиите деца. Дали е възбудена, или пък ти - това само при секса ще се разбере... :) Тия виртуални домогвания... за мен, нещо... Може и вече прекалено да съм остарял, но от опит мога да кажа, че с тия, които са толкова в главата си са гола вода в секса. Имах вече такива случаи - трагедия е работата и драмата дебне отвсякъде. :)

И това ли е по темата?! :) Не си ли пишете за такива неща на ЛС?! :)

Явно не може да боравите с възможностите на платформата и те ... спретвате си поредната ролева игра насред коя да е тема ... :) 

Определено е признак на ниска култура, а после другите били простаци и прочие ... :) 

преди 2 часа, kipen написа:

Душицо, розова! Знаеш, че си ми симпатична и айдеее.... па прочети малко от темата, де.

Критика и заяждане съм описал каква е разликата. Ако смяташ, че не съм прав изкажи се по този казус.

Ама директно да приемаш, че елементарни провокации и "орязано цитиране", съпроводено с некви инсинуации, без грам аргументиране е критика?!?

Критиката включва критически анализ + критични бележки. Аз съм се аргументирал защо поведението му е просташко, та и на шиниацу, а като уж контра-критика имам само некви утвърждаващи, но неаргументирани оценки като бележки. Той е решил нещо за моето поведение, и си го пляска като твърдение в пост. Още повече, че и другата "баба" ми задава тъпи въпроси и констатира, че не ме провокирал, при положение, че същия егоистичен старчок, дето спами нон-стоп по темите, ми изважда като цитат една фраза от диалога ни с рамуса и почва интригантски да ми описва рамуса не бива аз да не мога да преценя, та и фамилиарно да ме напътства. На панагон изказва, че не го "жю интереса", но ми напомнял нещо си?!?!? Нарушва секви етични граници, а не е като да не ги познава, но само когато касаят отношение към него или някой друг, на който се вживява като "защитник".

Айде определи ми ти това поведение!

А па иначе, че се опитваш да влезнеш в ролята на "пореден демагог", дето "буди хората" да се "опълчат" на "лошите критикуващи", "желаещи да унизяват", а не да посочват малоумията - нищо ново....поредено его, идентифицирало се с "войнът на светлината"....  ама другите били "роби на егото".....не е смешно, драга! Нито розово....

...сите религиозни душички сте все бойци срещу "лошите", ама кой е "лошия" вие го определяте, без да вземате предвид реципрочността при въвеждане на "лошия". Аз вече "си оцапах" с простотия ника, изказвайки се бележките....тъй, че поспами си и ти....

п.п. и нещо друго, нарушаващо границата на "добрия тон"! Похватът с въвеждане на "сламен човек", дето се ползва най-вече от идиоида - не бил той, ами бил некъв "образ". Този похват се ползва, за да се "бяга" от отговорност за собствените действия. Добави и това в анализа преди оценката ти на поведението му. Щото става въпрос за конкретна ситуация.

А пък ти, ако искаш за пореден път "да си излееш" реваншистки, натрупания гняв от наблюдения на "свити" хора във социалните им взаимодействия се замисли върху кой си го изливаш - "заслужавам" ли си го или просто те възбуждам, както ти мен. А пък, ако ненавиждаш, или неква друга силна емоция, рамуса, то ти препоръчвам да се замислиш, поне ти, защо изпитваш тази емоция...и кое чувство е в основата... ...ако можеш де, да си надскочиш его-защитите, "скриващи" нелицеприятните неща, които не ти се иска да видиш у "себето си".

Ауу как Ухае на тестостерон , адреналин и либидо . :shy11:

Като знаеш , че съм розова защо ми възбуждаш езика да ти надкрачвам оцапаният ник и в див тръст да ти го окалям още повече ? 

.............................

Това всичкото , в което се оправдаваш е твоя Интерпретация !   

Тази Асоциация и Интерпретация , както и изтеклата реакция са твоят поглед  ,от твоят телевизор.

Вие с рамосмен не можете да вденете , че всеки има правото да Изгражда какъвто образ си пожелае и идентифицира , както и да Вярва , в каквото Приюти за Истина ! 

Това е Изначално Право на всеки индивид ! 

Какво обаче на практика се получава , когато вие двамата кръстосате участие в някоя тема ?!

Понеже вашата активност по тези социални платформи са също чесане на суетни сърбежи , то натрупаният словесен и стилистичен

капитал , замесен с нарцистичният ви подем ви стимулира да мислите , че може да се катерите по главите на по-неопитните и свенливи

потребители и да си развявате като знамена Образите , които сте Създали и вие - също като тях самите.

Точно тази ментална инвазия , хитрушко , не е Справедлива . Понеже аз чета и техните отговори и мога да отсея кой се "бие" като хамалин и кой  е достатъчно етичен , така щото да може да реагира на адекватен диалог.

Нито Шинуацу , нито Шунята са простаци , за да ви търпят обидните квалификации и нелепи "диагнози " , в нефелните си опити да ги унизите.

Тук не сте на симпозиум !  Като искате да се изявявате във виртуалният глобал - пишете статии .

Имате пълни права да го правите , слагате си отметките да няма коментари и се изигравате , както ви е удобно и "етично" и задоволяващо .

Ама неее ....вие търсите "диалога " , като форма на трамплин , откъдето да си изнесете салтата и пируетите в опашата филипика , с която да стъпите върху главите на "жертвите - простаци " .

Е , това честно ли е ?   Не стига това , ама морализирате с пръчката , че не било етично да ви отговарят , даже призовавате да не ви цитират тези "нагли простаци" , да ви развалят "стабилният имидж " , форумната ви кариера . 

Аз не виждам нищо неетично всеки да си дава мнението , кой колкото може и разбира - толкова.

Всеки си е  в неговият Свят , там си вибрира , там си събира пъзелчето за света около него и това си е съвсем нормално и акуратно.

И не знам защо това ви дразни ?   Дразни ви , че не могат да изпъкнат вашите Шаблони ли ? Че няма аплаузи ли ? Че никой не зачита мнението ви ли ? 

Кое ви дразни , симпатяго ? 

Що така вас ви дразни , а мен нищо не ме дразни ? 

Аз влизам в някоя тема , оставям си мнението и излизам .  Ама , че някой можел да подскочи , да ме унизи , да ме апострофира ..?

Никакъв проблем .   Всеки да си скача според тоягата в главата. 

.........................

С рамосмен не знам защо асоциираш , че сме в някакъв конфликт.  Ние се харесваме , забавляваме се , пощипваме се от време на време. 

Като ми стане скучно го намирам , щипвам го по седалищните части , той подскочи , излее се ..посмея се и така :D

Рамосмен ме чете като поп евангелието !  И така е още когато си паркирах Совалката в този форум през 2015 г. 

"Рицарят на печалният образ и Снежната Кралица - Мохини ....много се забавлявах с тях ! Беха едни  ревности , едно чудо ...

Мислеха , че съм ги последвала от някакъв сайт , където са списвали и двамата ....голям смях беше ... :D

Имам хронология , в доказателство на думите си.

Та такива ти ми работи , сладурче ..... "Образите " са Полезна форма за Еволюция в една АИ / Алтернативна Истина .

Всяко едно нещо , което създава среда и катализатор да те Развива е ПОЛЕЗНО.

Създай си и ти приличен образ , Оживи го , Прати го в някоя Кауза .. 

Това ще те направи полезен и за теб самият и за социото .  

Играта на психолози е скромна и инфантилна игра на суета и егота и отдавна Повехна .

2 год. Живеят хората в един Геноцид и Гротеска вас това не ви интересува ...вие си играете тук на психиатри ?!

Е как да ви възприемам за Интелекти ?  Разливате и хабите само мастилото като някои зализани контета .

Е, образът на Войн на Светлината няма как да го постигнете , понеже трябва да сте натурални , Първородна Енергия , ама можете да оживите достатъчно силни образи в добра Кауза !  Имате си словесен капитал - борете за някоя Справедлива Кауза .

Това ще ви даде много повече от заглаждането и галенето на Егото.

Ако това не помогне , значи имате нужда да се гмурнете в далечината на нечии сочни бедра и и да обиколите със совалка вселената , да заплодите милиарди звезди и да откриете Божественият Замисъл и Благодат .

Виж колко съм хуманитарна като една розова "простачка " ...направо Автентичната форма докарах ...:D

С тези  излизащи от теб пушеци от тестостерон и адреналин възбуди в мен розовата долина или простачка беше .... 

Не знам ...всичко стана розово ...балони , думички , вълшебства ....охххх :shy11:

преди 51 минути, _sirena_ написа:

Като знаеш , че съм розова защо ми възбуждаш езика да ти надкрачвам оцапаният ник и в див тръст да ти го окалям още повече ? 

За да видя колко ще изцръцкаш и дали в тея ти страстни позиции ще отговориш на предложението ми.

Е, не само, че на това, което описах като "действия" на идиоида, та и на шиниацу, в конкретната ситуация, която ти описах, не си на мнение, че е "просташко", ами намеси и "мадхямика". Таз Месалина колко и требват, за да си захрани разрасналото се и отлетяло във вечните фантазии его?

Кога ще се приземи не като патетична псевдоводачка- демагог, та да прочете що е това критика ....и че не критиката наранява, а това, че някой "си позволява" да изказва нещо, а не да мълчи. Пишеш за "наранено его" - ми обясни им го де, че на разразсналото им се его се дължи тая малоумна интерпретация на "критика". Ама кът гледам и ти си на техния акъл.

"Тук не било симпозиум"?!? Или пък идиоида - "засукани думички" или пък на шиниацу "въжделенията", че искам да изпъкна.... елементарно "огъване" на необразовани, ама с претенции и болезнени амбиции хора.

Ами че то информация човек да се образова и да се научи - колкот щеш. Та и кво е критика!!! Обаче не е нужно само да четеш, ами и да разбереш кво си прочел, нали....

Ама що пък на толкова хора ви прави впечатление, че някой пише на малко по-висок стил?!? Какво Ви отразява това във вътрешното огледало, та толкоз държите да го споменавате? И ти ли кът идиоида, дето е с претенции за квантов психолог, геополитолог и все сложни науки пълни в обучителната по тях част със "засукани" думички ...., а па се дразни на същите?

Сладурана!

Да взема "да се сниша", та да сме "равни", че някой си да му било рахат? Ами мен попита ли ме дали ми е рахат да се "снишавам"? Или всички други имат права, но не и тия, "лошите критикуващи", дето "унизяват".... ми кво стана с нивото на култура? А нивото (качеството на споделяната информация във) форума? Тва не е ли достойна кауза, според теб?

За вселената ти, изпъстрена с "войни на светлината" и "пазители" си има цели описания, които съм ти линквал, ама вече ми доказа, че и ти като другите двама не четеш кво пиша. Теб дори не те интересува гледната ми точка, а това че ти я виждаш по твоему. И на панагон - да си изрецитираш това, дето си си решила, та да излееш, квото си понасъбрала. ...други били "роби на егото"....

Казах ти душице, ако си точна с мен можем и заедно да свършваме, ама за пореден път ме изпразваш преди теб...поне откъм очаквания.

П.п. иначе свърши ли с оргазъм в тоя патос, в които написа продължението на по-предния ти пост?! Че то не беха социално-здравни казуси, пожелания за социална реализация, разместване на съдби...направо господо-Нарцисо-тиранично ги занареди. Почувства ли го? Това опияняващо и изпълващо чувство за власт....почувства ли се като Галатриел докат държеше пръстена!

Ако да, би требвало и 5G точката да си си открила, ама питай шунятата, че той е спец по медитациите в като-илюзорния свят...и той така уекичко прекрачва границите на "добрия тон", докато се прави на добър.

И какво излиза -> Тук някои имали оцапан ник и друг. :) = Различна "слама" за различни "образи". :) 

В това отношение аз имам различни "дърва" за различни "сопи". :) 

Всяко безочие го налагам с дебелоочие!!! :) 

И в следствие на което меките Ви аргументи ги разбивам с грубите Ми методики и довеждам психиката Ви до ръба. Там тя се пропуква и изкарвам "кирливите Ви ризи". :) Това е кофти. Мда ... защото показва до колко помислите Ви са нечистоплътни спрямо другите във форума изобщо. 

Дали ще игнорирате постовете ми, мнението ми и т.н. мен слабо ме касае, но определено моята критика е повлияла на вашата психика. 

Ужасно е когато се мислите за критици и някой дойде и с нестандартна психика ви зашлеви с "цигански шамар" през фейса ви наречен имидж. :) 

на 28.01.2022 г. в 19:58, kipen написа:

За да видя колко ще изцръцкаш и дали в тея ти страстни позиции ще отговориш на предложението ми.

Е, не само, че на това, което описах като "действия" на идиоида, та и на шиниацу, в конкретната ситуация, която ти описах, не си на мнение, че е "просташко", ами намеси и "мадхямика". Таз Месалина колко и требват, за да си захрани разрасналото се и отлетяло във вечните фантазии его?

Кога ще се приземи не като патетична псевдоводачка- демагог, та да прочете що е това критика ....и че не критиката наранява, а това, че някой "си позволява" да изказва нещо, а не да мълчи. Пишеш за "наранено его" - ми обясни им го де, че на разразсналото им се его се дължи тая малоумна интерпретация на "критика". Ама кът гледам и ти си на техния акъл.

"Тук не било симпозиум"?!? Или пък идиоида - "засукани думички" или пък на шиниацу "въжделенията", че искам да изпъкна.... елементарно "огъване" на необразовани, ама с претенции и болезнени амбиции хора.

Ами че то информация човек да се образова и да се научи - колкот щеш. Та и кво е критика!!! Обаче не е нужно само да четеш, ами и да разбереш кво си прочел, нали....

Ама що пък на толкова хора ви прави впечатление, че някой пише на малко по-висок стил?!? Какво Ви отразява това във вътрешното огледало, та толкоз държите да го споменавате? И ти ли кът идиоида, дето е с претенции за квантов психолог, геополитолог и все сложни науки пълни в обучителната по тях част със "засукани" думички ...., а па се дразни на същите?

Сладурана!

Да взема "да се сниша", та да сме "равни", че някой си да му било рахат? Ами мен попита ли ме дали ми е рахат да се "снишавам"? Или всички други имат права, но не и тия, "лошите критикуващи", дето "унизяват".... ми кво стана с нивото на култура? А нивото (качеството на споделяната информация във) форума? Тва не е ли достойна кауза, според теб?

За вселената ти, изпъстрена с "войни на светлината" и "пазители" си има цели описания, които съм ти линквал, ама вече ми доказа, че и ти като другите двама не четеш кво пиша. Теб дори не те интересува гледната ми точка, а това че ти я виждаш по твоему. И на панагон - да си изрецитираш това, дето си си решила, та да излееш, квото си понасъбрала. ...други били "роби на егото"....

Казах ти душице, ако си точна с мен можем и заедно да свършваме, ама за пореден път ме изпразваш преди теб...поне откъм очаквания.

П.п. иначе свърши ли с оргазъм в тоя патос, в които написа продължението на по-предния ти пост?! Че то не беха социално-здравни казуси, пожелания за социална реализация, разместване на съдби...направо господо-Нарцисо-тиранично ги занареди. Почувства ли го? Това опияняващо и изпълващо чувство за власт....почувства ли се като Галатриел докат държеше пръстена!

Ако да, би требвало и 5G точката да си си открила, ама питай шунятата, че той е спец по медитациите в като-илюзорния свят...и той така уекичко прекрачва границите на "добрия тон", докато се прави на добър.

на 28.01.2022 г. в 18:19, _sirena_ написа:

Вие с рамосмен не можете да вденете , че всеки има правото да Изгражда какъвто образ си пожелае и идентифицира , както и да Вярва , в каквото Приюти за Истина ! 

Това е Изначално Право на всеки индивид ! 

Точно тази ментална инвазия , хитрушко , не е Справедлива . Понеже аз чета и техните отговори и мога да отсея кой се "бие" като хамалин и кой  е достатъчно етичен , така щото да може да реагира на адекватен диалог.

Нито Шинуацу , нито Шунята са простаци , за да ви търпят обидните квалификации и нелепи "диагнози " , в нефелните си опити да ги унизите.

Никъде не споменавам за "наранено его" , с което затвърждаваш тезата ми , че това е твоя Интерпретация .

Тук не било симпозиум"?!? Или пък идиоида - "засукани думички" или пък на шиниацу "въжделенията", че искам да изпъкна.... елементарно "огъване" на необразовани, ама с претенции и болезнени амбиции хора.

Точно това  е гъделът , заради който участвате !  Да прилагате на практика шлифованият Изкуствено Дизайн на риторика !

Това ви помпа удоволствието и ви кара да се чувствате значими , там някъде по вътрешните ви етажи.

Това е Акцентът , заради който правя това изложение.

Диода не го включвам към обектите " защитени видове " , поради простата причина , че смятам в повечето случаи участието му за досадно.    Не съм толерантна към високоградосови напитки и злоупотреби , както и последващата дървена философия . Дразни ми сетивата . Тук имаме "линия" както се казва.

Ти защо не разбра , че съм ти отговорила на всичко дотук , а трябваше да го оформям по този начин ?

Ама неее ....вие търсите "диалога " , като форма на трамплин , откъдето да си изнесете салтата и пируетите в опашата филипика , с която да стъпите върху главите на "жертвите - простаци " .

Е , това честно ли е ?   Не стига това , ама морализирате с пръчката , че не било етично да ви отговарят , даже призовавате да не ви цитират тези "нагли простаци" , да ви развалят "стабилният имидж " , форумната ви кариера . 

Аз не виждам нищо неетично всеки да си дава мнението , кой колкото може и разбира - толкова.

Всеки си е  в неговият Свят , там си вибрира , там си събира пъзелчето за света около него и това си е съвсем нормално и акуратно.

И не знам защо това ви дразни ?   Дразни ви , че не могат да изпъкнат вашите Шаблони ли ? Че няма аплаузи ли ? Че никой не зачита мнението ви ли ? 

Какво ниво е културата да повтаряш непрекъснато , че някой не е оставил мнение , а "аКал " ... 'Изхождал се " 

Кое ниво е тази  култура ?  1,2,3       Кое , сладурче ? 

А нивото (качеството на споделяната информация във) форума? Тва не е ли достойна кауза, според теб?

Качество , според кого ?   

За мен защото не е качество .

Със същият успех можехте просто да давате линкове и хората да си четат това качество от съответните източници , вместо да го преразказвате с ваши думи и да се подсмихвате ехидно , че сте сътворили Дълбок синтез на прочетеното , както и че сте извели некаква там апофтегма .

............

От цялото ти чуруликане разбрах , че не ме четеш , а палиш на 4-ът оборот и почваш да пушиш 

2. Ако те слушкам ще свършваме заедно. :shy11:

Така снизходително искаш да оседлаеш Еднорог . 

Искам да те слушкам , що не ...Ама докажи ми , че можеш да ме Водиш в правилната посока .

Да не стане така да ти поставя Короната и да не можеш да я носиш ? :D

Иначе много искам да открия някой , който да слушкам ....Някой Достоен , обаче ...

Да не се налага да мисля аз ...Той да ме води , а аз да му Вярвам ...

Това  най-голямата ми Мечта ! :shy11:

преди 18 часа, _sirena_ написа:

Никъде не споменавам за "наранено его" , с което затвърждаваш тезата ми , че това е твоя Интерпретация .

На това му се казва "избирателна памет", но има и "по-засукана" думичка. А това, че рефлектира и излиза като твърдение от теб си е твоя си работа, имаш си правото като всеки човек... както и да си "намираш потвърждения" след субективни интерпретации.

Само, дето като почне някой да пише глупости и да се превъзнася във форум като този, еле па в тоя раздел, също всеки човек има право да критикува аргументирано подобно поведение, а не да се съобразява с пасивно-агресивните условия, че нарушавал правото на пишещия глупости. Стига да не се бърка "критика" със "заяждане".

Написах ти вече аргументирано, че сте на един акъл и с шиниацу и с шунята, та и в неразбирането на това, което съм написал - и с идиоида, даже.

Но пък от "чуруликането" ми нищо извън твоите си "подготвени рецитации" не си разбрала. Ама си с претенция, че аз не съм прочел кво си написала, а не че не се присъединявам към глупостите ти?!?!

Та и се заявяваш като "отправна точка" за качество, при положение, че не изказваш нищо съществено... Ми че това го правят точно тези, чието поведение те помолих да оцениш!?! А ти не само, че хитричко не написа почти нищо за поведението им, ами и ми "хвърляш прах в очите" с "правото на всеки човек"?!?! И после дори си проектира "хитрецът" у моето поведение....ама тва е нормално за подобни случаи.

Споменах ли ти, че ме "изпразни" още с предния ти пост?!? Май да. 

Кът искаш некой да те язди, уникорнке, недей да се опитваш да го оседлаваш с юзди от глупости... или да се "заяждаш/закачаш по детски". Аз съм "дървен кон", а не магаре и по желанията и реализираните ти действия мога да си преценя към кое ме отнасяш.... и повечето мъже са така...незнам какви "търсиш" да "те водят", ама мога да ти дам силно вероятно за случване предпоположение какви ще "откриваш" да ти се "съгласяват" с мненията (но няма да е безплатно, ако поискаш писмено да ти споделя предположението ми, ...за без пари само ген.мат. в клиника съм ти обещал)

На това му се казва "избирателна памет", но има и "по-засукана" думичка. А това, че рефлектира и излиза като твърдение от теб си е твоя си работа, имаш си правото като всеки човек... както и да си "намираш потвърждения" след субективни интерпретации.

Само, дето като почне някой да пише глупости и да се превъзнася във форум като този, еле па в тоя раздел, също всеки човек има право да критикува аргументирано подобно поведение, а не да се съобразява с пасивно-агресивните условия, че нарушавал правото на пишещия глупости. Стига да не се бърка "критика" със "заяждане".

Написах ти вече аргументирано, че сте на един акъл и с шиниацу и с шунята, та и в неразбирането на това, което съм написал - и с идиоида, даже.

Но пък от "чуруликането" ми нищо извън твоите си "подготвени рецитации" не си разбрала. Ама си с претенция, че аз не съм прочел кво си написала, а не че не се присъединявам към глупостите ти?!?!

Та и се заявяваш като "отправна точка" за качество, при положение, че не изказваш нищо съществено... Ми че това го правят точно тези, чието поведение те помолих да оцениш!?! А ти не само, че хитричко не написа почти нищо за поведението им, ами и ми "хвърляш прах в очите" с "правото на всеки човек"?!?! И после дори си проектира "хитрецът" у моето поведение....ама тва е нормално за подобни случаи.

Споменах ли ти, че ме "изпразни" още с предния ти пост?!? Май да. 

Кът искаш некой да те язди, уникорнке, недей да се опитваш да го оседлаваш с юзди от глупости... или да се "заяждаш/закачаш по детски". Аз съм "дървен кон", а не магаре и по желанията и реализираните ти действия мога да си преценя към кое ме отнасяш.... и повечето мъже са така...незнам какви "търсиш" да "те водят", ама мога да ти дам силно вероятно за случване предпоположение какви ще "откриваш" да ти се "съгласяват" с мненията (но няма да е безплатно, ако поискаш писмено да ти споделя предположението ми, ...за без пари само ген.мат. в клиника съм ти обещал)

Изтръскал си се като аутист на свободна практика. :D

Надявах се да видя отношение на Автентичен джентълмен , за да имам респекта да изведа "Жената " в мен , да те даря с женско ухание , с ефирни , чувствени звуци на нежни стъпки ... А ти искаш да си говориш само с Войнът в мен .

Войнът на Светлината , да не си помислиш , че някакви примитивни словесни войни визирам ?!

Искам да ти призная нещо важно , независимо как ще отекне по психичните коридори :

Тихичко ти го шепна ! Само на теб ! Близо до ушето :

Когато аз списвам - това е Дидактика ! 

Когато ти отвръщаш това е - Емоционална реакция !

Сега сигурно ще възкликнеш - 'ама как така " , " ама кой ги определя тези посоки в диалога ни " ? 

Аз. :)

Цялото ми участие по виртуалните пространства е една систематична форма на Дидактика.

Не е емоционален процес на забавление , не е и обичайното бягство от скука , не е и маниер за раждане на почва , върху която да оплодя интимен дефицит и нужда . Не е и за да си докарам Изживяване , с което да си направя масаж на егото.

Това ти го казвам , за да те въведа в аргумента на следващата теза .

Ти имаше 2 черно-бели Избора на реакция , нали ? 

1. Да игнорираш онова , което споделям , като по този начин щеше да покажеш липсата на интерес от твоя страна да четеш глупости .

Този маниер е маниер на Интелект. 

2. Избор на емоционална реакция .  Това е Първосигналният подход.   Това не е избор , това е Инстинкт на защитна реакция.

Щеше да бъде избор , ако беше произведен в Съзнателна Мисъл и изведен в посока някаква цел.  При теб не фигурира нито едното , а е чистосърдечна емоционална , Първосигнална , защитна реакция.

Поради тази причина и напразно съм се надявала да усетя Автентичният Мъжкар.  Вместо него ми изведе "Джони Браво " със зализаният перчем да укротява непослушният Еднорог . :D

Нека ти споделя и нещо за Еднорогът , който понякога употребявам , понеже , ако четеш асоциациите на арогантният рамосмен , за който "еднорогът " е някакъв "рог " , който аз възсядам и се разклащам докато не полетя на крилете на оргазма - забрави .

Сарказмът на извратената му фантазия е доста далеч от Автентичният Смисъл , който аз залагам при използването на това митично същество. 

Еднорогът е СИМВОЛ на Висше Кристално Съзнание ! Той е Символ на Любовта , Свободата , Справедливостта , Мъдростта .

Чистокръвната Чистота , Първородната Енергия ,Високата Вибрация , която аз нося и олицетворявам , чрез образът , който изграждам в настоящият си "АЗ".

Това го споделям персонално на теб , поне така изглежда за теб , но всъщност всичко това го пиша за масата хора , които ме търсят и

четат.  Които искат да споделям в пространството , понеже намират някакъв свеж Импулс да ме четат и не само това , ами и усещали

Енергията позитивно да полазва по сетивата им , открехвайки им един причудлив свят , достатъчно приказен , поднесен в блага , любвеобилна тоналност , сладка за слухът им.

За съжаление отдавна не съм изпитвала импулс да пиша за тези чакащи ме Души ..

За сметка на това , реших , че по-голяма полза ще има за тях чрез Дидактика да им откривам акцентите , маниерът на Мисълта , реакциите , които искам да се научат да разпознават , подходът , който умело могат да се научат да ползват. 

Искам да създам добри Разказвачи на Приказки .

Светът има Нужда от добри разказвачи на приказки.   Разказвачи , които прозорливо ще избират коя приказка да разказват.

Това е една добра кауза вече !  А не вашето поведение с рамосмен , където има само егоистични подбуди за едностранно лично преживяване , в което да задоволите вашите си капризи , дефицити и нужди.

За да мога да обуча в някакъв аспект , използвам произволна "несправедливост " и изграждам контакт с нея , както в случаят с теб.

Акцентирам върху несправедливостите и обосновавам "крайъгълните камъни" .   Показвам , кое е нужно да бъде "наказано" , понеже не е справедливо ! 

Показвам и интонация , която е вдъхновена от прецизен , опитен анализ върху избраният обект.

Защо ти го споделям това ли ? 

За да ти акцентирам върху "глупостите " , които ти определи като такива .

В диалогът ни аз използвах "издигане и сваляне " върху твоят емоционален , психичен колорит . 

Подсъзнателно те "галех " и издигах , в следващият мизансцен вече те свалях - удрях с усмивка хладно и високомерно .

Този подход психомоторен води в подсъзнанието ти - ПРОТИВОРЕЧИВОСТ .

Започваш да търсиш на коя емоция да заложиш и да изведеш навън.  Когато събереш милувка със шамар се изгражда усещане за Неутралност , понеже нали се сещаш , че това са два различни полюса ?!

Та този психодинамичен процес от една страна дава заявка за емпатия , но друга страна тенпорязва и те връща назад .

Знаеш ли защо го правя ?   За да ти посея Среда , където да си разгърнеш безпристрастно емоциите и аз да извлека Автентичната ти вътрешна нагласа и реакция .  :)

По реакциите вече може да четеш като разтворена книга за обекта пред теб .

Само , че това не го правя за се изживея някакси , а за да  науча последователите си на този маниер .

Да не мислиш , че всички ще могат да развият тези способности ? Не , разбира се ...

Само тези , които имат "маята " ще съумеят да се научат да го прилагат успешно и коректно.

Това , което смяташ , че улавяш като високомерие и арогантност в мен е Умора ....Умора от примитивността , ниските страсти , завзели планетата , сблъсъка с невежеството и нечистоплътието в Духовността на биологичната единица , която парадира и марширува в един парад на Суетата навсякъде . 

Не искам  да мислиш , че словоблудствах с никът и образът ти ...

Имам много остро , тънко , раздвоено езиче , с което мога да оближа и обходя жертвата си и да я оставя препарирана .

Не ме възприемай като хищник , който те обикаля и подушва , за да ти схруска достойнството !

Хищник съм ! Така е !  Но съм Хищник само към чудовищата.   Мирни Души не нападам и не ловувам.

Искаш да си правиш репликите платени ли ? :D

Ще ме разориш , бре ...  Прояви милост и хуманност , дари ме с емпатия , разтвори Познанието си за мен ... 

Ако ми хареса мога да ти подаря цяла Вселена с чудни вълшебства  ,с които  да поставяш всяка кифла в нозете си .. :D

Сега да не изходиш в репликата си само от последното изречение !   Защото тази емоция оставих нарочно като финален Аромат ...

Иначе те харесвам и Обичам и си ми симпатичен , ама трябва да пораснеш в Достоен Мъжкар , за да полегна в скута ти и да галиш косите ми :shy11:  Искам Силни , Благородни , Достолепни длани да докосват нежната ми женственост ...

Никога не показвай на една жена , че си Слаб ... Не реагирай защитно .... Остави я сама да усети Силата ти ..

Направи го с Въздържание !    Това ти го казвам , за да обезсмисля "учението " ти за евентуалните "Предположения " кой може да ме води и какви ще срещам с това поведение . 

Както казах по-горе всичко е Дидактика !  Егрегор !  Там перцепцията ми може великолепно да Улови с кой мога да приключенствам , да се начеша или  да изградя "удобна връзка " , примерно , нали ..

С това показвам , че съм наясно къде стъпвам , как стъпвам , какво оставям след себе си. :)

банално, лековато, като с парфюм на мазна кожа, с пудра върху кръпки.

Толкова думкане с думички... пред фантазните си ясли. Няма изказ, няма форма, няма връзки между абзаците, фалшиви метафори, отгоре на всичко са сборки от клишета, фукане с духовности...

Ако е за една дума - "буак". Упс - тя имала права и можела да си пише всичко... Аз - също.

Темата лека по лека се превръща в:

От една страна хора с вид изява, а от другата страна хора със съмнителна репутация. :) 

Ролева игра -> Кой е критика и кой е критикувания. Кой е с "Дидактика"  "Егрегор" и кой с "буак". :)

Надмощия със своите си психологични дадености, от една страна с флирт, а от другата страна с илюзията на по-силен. :)  

преди 2 часа, dioib написа:

Темата лека по лека се превръща

Не, Темата лека по лека я превърнахте в това, което е.

преди 13 часа, _sirena_ написа:

напразно съм се надявала да усетя Автентичният Мъжкар

Може ли да се каже, че не искате да общувате с ЛГБТ? Те непълноценни ли са? :) 

преди 41 минути, Търсещ истини написа:

Не, Темата лека по лека я превърнахте в това, което е.

Уклона е ясен сред определени "дискутиращи". За тях е важно да общуват, а в коя тема е без значение. 

Както виждаш, явяват се едновременно критици и критикувани и в определен аспект (синхронизиране на възприятие) на потребители извън "егрегорията" :) на себе-подобните им. :) = Класическа група за ролеви игри с непознати и/или определени интересни за тях индивиди. 

"Надцакване" на ценители ... :) по отношение на повлияване върху други с определени психологически способи.  

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Толкова думкане с думички... пред фантазните си ясли. Няма изказ, няма форма, няма връзки между абзаците,

Ех, бре, рамусе...жената е близначка!

Да не мислиш, че е лесно "да събира разкрача" след характерното дисоцииране между "черното и бялото" (излезна й дори като лапсус в поста, ама проектирано и отразено, та и декларирано безцеремонно като "избор, пред който аз съм бил изправен")???

Точно поради "въздуха", далеч от "земята", та и обича да бъде "водена", ама от мъже, дето отговарят на почти "непостижимият" й идеален образ за "мъж". А всъщност изразява "особената комуникация" между женското й его и неинтегрираният й анимус(за това и "леко" хаотично), чрез който иде интроецираното отражение от несъзнаваното й на идеализираният образ на "бащата-мъж-любовник". Те таман при жените-"близнаци",  това характерно "разцепване"(дисоциация) между "бяло" и "черно" е причина за цялата зодия да въведат хората нарицателните -  "бял" и "черен" близнак. Ако познаваш по-отблизо жени близначки няма как да не ти е направило впечатление редуването на фазите между "белия" и "черния"...

Прекрасни "женски екземпляри от популацията ни" са, за да може да се изведат цяла плеяда от архетипни образи, битуващи в колективно несъзнаваният ни слой. Точно поради силно изразеният им егоизъм и съответната безцеремонност на налагането на мненията им, за целта на което, пък и съобразно, прилагат финно развитата им манипулативност ( щото често са с доста развит интелект, следствие на "тренировките" от рационализациите и интелектуализациите, за да се "запълва" дисоциацията между "бялото" и "черното" и да се поддържа баланса или "психостазата", както и връзката с "нормалността" като еталон в действителността). А па последната няма как да не е изведена до "финес", без да се прибегне и до ярко заредени "образи", за да "заслепяват" неподготвен за комуникацията с тях друг човек/хора в инстинктивно заложеният процес на реализация на себето, в аспекта на социалните взаимодействия.

Обаче, според мен, интересното на цялото й  презентиране до момента е, че съдържа доста черти, общовалидни за определен тип поведение - този на "силно религиозния човек". 

Да ме прощава!!!, щото с тоз ми асц. Скорпион "чупя в повече" през "негативното", но пък сама даде прекрасен пример с написаното си, за да мога да опиша поведенческият тип на "силно религиозният човек".

Душицата прояви по изразителен начин  разрастнало се его, комбинирано с на пръв поглед безцеремонно игнориране на смисъла в чуждите думи и безпардонно налагане на собствената й,  предварително подготвена рецитация.

Естествено с това върви и "защитно-утвърждаващото" за "светлия его-образ" огледално проектиране, изразено конкретно в поста й от това, че другият не я чел или че другият е с некви "разминавания"(не отговаря на личните й критерии за "как" и "какво"). А описаното в предното изречение има съвсем "светъл", заместващ вариант на интерпретация в съзнанието й. Тя не игнорира - "нищо подобно" не е написано, та да го "види". Тя не е с разрастнало се его - другите са егоисти. Тя е радетел за справедливост - а не агресор, щото другите са агресорите. Тя има "последователи", които жадуват да ги управлява - но не изживява фантазно отражението на разрастналото й се его в свръхаза (и неовладяни реакции от субективното  изпитване на чувството за власт, което пък доста често изобщо не се осъзнава...също и че последното е вариация на религиозното ни чувство, на което се дължи субективното усещане за свързаност на всичко в средата, а пък това се "зарежда" от "живеца ни" по линия на градираната полярност - "стаден инстинкт/несъзнавано- его- трансперсонални образи/свръхаз").

А в градацията на този поведенчески модел, следващата фаза е "потъване" и в "по-дълбокото", в "колективното", откъдето след "призмата" на его-фокусът, "изплуват" в личното съзнавано множество или един централен трансперсонални образи.

Стига се до "лоши критикуващи", "гладуващи по света", "апокалипсиси", "невежи иноверци", "пропаднали народи", "недостойни култури"(ако е централен - Сатана, Дявол, Антихрист, или нещо по-източно - "Мая") или пък "позитивно заредените" - "светли същества", "божествени йерархии", "духовни учители"(ако е централен образът - "бог", "господ", "адонай", "вселенски разум" или проявяващите се масово напоследък "велика майка", "богиня", обожествена "вселена" ).    ....Това кратко и без "образи", а като принципно положение в психодинамиката на всеки човек, често е описвано от дълбинни психолози като фаза от "инфлацията на егото", касаеща "сблъсъкът" на егото с колективното несъзнавано и произтичащото от това "вълнение", както и идентификацията на "капката с океана".

Е те в този етап на градацията на поведенческия модел "силно религиозен човек" в комуникацията на проявяващите го с друг човек/хора, "вълните в океана" стават толкова "бурни", че се губи секъв "усет за граници" и "нищо различно от прожектираното" не се приема като интерпретация, съответно губи се способността за осмисляне и за разбиране на чужди(различни) гледни точки. Също и "ориентацията" къде се комуникира, за какво е темата(примерно във форума), какви са етичните норми за поведение (стилът на изказ и неговата насоченост, както и качеството на споделяното). 

Точно в този етап пък "лъсва" и нивото на интелекта и културата на всеки "силно религиозен човек", защото "загубата на самоконтрол" извиква и отреагиранията, запаметени на нива близо до инстинктивното, съответно скоростта на реагиране е "мигновена", реципрочно - степеннта на съзнателно осмисляне е "нищожна". "Падат маските". За съжаление на качественият комуникационен обмен, а и съвсем естествено(по закона за нормалното разпределение + регулиращите въздействието му, но занижени нива на обществената култура, която е "преграда", е "въпреки" инстинктите, Сапиенса без Хомото ), болшинството от тези хора са със слабо развит интелект, и не толкова често с ниска култура. 

П.п. А в контекста на последното, вече мога да посоча нещо, което на мен ми е било винаги интересно за наблюдение. Разбира се, при проявен интерес, че нещо много се разпростлах...

Ех, бре, рамусе...жената е близначка!

Близначка или не - диагнозата няма никаква връзка с астрологията.

Отдавна психиатъра си е казал думата, но животът е сложен и форумът е станал притегателен център за много други като нея. Не че не се изписват...

Има и нещо друго важно - това са сигналите от останалите в контекста, според който тече рефлексията. Сещаш ли се популярните примери за ролята на останалите "други", определящи как даден субект се отразява "кой е той" - преди десетина години имаше една богата кифла, която се упражни да се изживее на естрадна звезда в пеенето. Тя участва в Мюзик Айдъл и стана популярна с... фалшивото си пеене, бездарието и рефрена "кен лиии", имитирайки песента на Марая Кери.

https://www.vbox7.com/play:9a6186de

Та имам предвид следното - заради шоуто толкова много бездарници и посредственици видяха в нейно лице себе си.... И се скъсаха да я хвалят едни, за които тя стана герой и пример за подражание, докато за други беше просто обикновен палячо...

Това става когато музиката, труда, таланта и творчеството престанат да са критерий за хора, които са в някаква друга вселена и им е писнало да гледат някакви "звезди и таланти", жадувайки да рефлексират нещо от "тях, от тяхното, от техния живот"... и тя става нещо като "народен образ" събирателен на посредствеността и мизерията... На дръзновението да се пръкнеш по ТВ и да си палячо, който си е повярвал че е звезда...

Ето на това са примери няколкото изтрещели дечица сред калдата. Мизерията и посредствеността ги натискат сред животеца им и жадуват за презентация, за изява, за блясъка... и това се реализира просто сред фантазния им свят. И в калдата намират своят мегдан за своят фантазен театър.

Забелязал си блоговото пространство и особено една народна чалгарка в него. Лее си клипчетата и се изживява през тях как е онова, което иначе сред кочинката й никой няма да обърне внимание на диагнозите, освен психиатъра.

Точно същото, чрез имитация, подражание, комбинаторики... играят няколкото психиатрични случаи сред калдата - просто в случая го правят чрез слово и по принцип религиозният раздел ги събира по-лесно, като магнит. Театърът е на същия принцип, диагнозата и симптоматиките са подобни.

Но ролята на контекста от "останалите", в случая - е решаващата. И това че "мен не ме интересува, нали не ми пречи", нали спомага за театрите на други - кво  ме интересуват лудостите на тоя или оня...

Социалният инстинкт, заедно с първите години от формирането на личността, повелява основите и устоите на нашата личност да се формират на базата на сигналите на "тия около нас". От тях правим рефлексии и преживяваме "дали сме добри, лоши, правилни, грешни, гневни или щастливи... И когато "средата" е тенденциозно неадекватна, за изтрещелите не остава никакъв шанс да доловят чрез "другите" че те са с проблем... и че "им има нещо"... И не че същите не си го знаят, но вътрешният театър толкова се измества, и особено сред "свои подобия" намират среда, сред която да се изживеят на силни, велики, нужни, мъдри, духовни... образи. И става по-добре, защото отпада задръжната функция на рефлексията от "другите" и изгубват всички шансове за адекватност.

Нещо подобно става сред затворниците, когато психопат, е в среда от психопати. Добиват усещането че са 'сред свои', че имат резонанс, който толкова им липсва, чрез който светът сред който са сред другите хора, само им показва колко те не са "от него"... Тотално се изместват реалностите в "среда" сред която те са изместени, защото сделката на "многото" при тях е сведена "сделката между нас си"...

Ето така става в калдата. Никой не му пука всъщност че няколко човека са вече с трайни и тежки психични отклонения. Нали на никого не пречат, те имат права, те имат свобода да се изразят. Но инстинктите нямат връзка с "правата и свободите"... и попадат в капана на делюзиите и миражите си, като ги преживяват като "действителност". И разликата между тия в психиатричното отделение и калдата, с нормалността и интелигентността, развитието, осъзнаването... намалява до нищожна. И тия хора добиват възможност да се преживяват, без да им се пречкат всякакви дисониращи на фантазиите им сигнали. И под воала на "имам право да се изразявам" и "всеки има свободата да си вярва/ сам си преценя" се скриват "психичните смъртни самоприсъди", защото делюзиите вече няма какво да ги спре. И "спасяващият се" потъва сам сред собствения си капан, докато се преживява във филма 'аз съм героят, силният, мъдрият, знаещият, можещият... просто да ви представя колко съм важен, нужен, силен и могъщ, разбиращ всички тайни и закони, всички скритости за простосмъртните, да видите колко съм мислещ, колко съм осъзнал истината, колко съм талантлив и безстрашен... "

Ето ги бе , двамата видни графомани .  Влетели със задно салто на плаца и си разстелили логореята в два чаршафа щуротии . :biggrin:

Първият ме прочел , изгукал , свил го стомаха , оригнал се , пуснал газове и затръшнал вратата след себе си.

Вторият решил да омеси тесто от астрология и психология и запъхтян изтръскал некви стари спомени с някоя лека женица , зодия "близнаци " , с която показалката в слиповете му вероятно е работела безпроблемно и безотказно. 

Дали да му развалям вдъхновението , като го известя , че Сирена е зодия "РИБИ " ! То това го пише и откровено в профила ми , ама както

често подчертавам - НЕ СЕ ЧЕТЕ !    АЛР  па особено не са петимни да се занимават с четене и осмисляне на прочетеното .

От визията на моят 5D текст респондентите са изтеглили само шамарите и скокнали да си развият схемите на самозащита. :D

Имаме напредък обаче !  Ако забелязвате никой от двамата не е посмял да цитира открито "вътрешният театър " на Сирена !

Отстрани , в тих раван си плюват в пазвите и индиректно разстилат филипиката си в м.ч. , така щото да не е директно "изправен " гласът им към "опасната психопатка ". :D   Да не вземат да я разярят да им изсипе няколко чували с мощни престъпни поведения.

Тогава и смехотворните им напъни в  " поведенческите модели " ще заминат в коша. хахаххах

............

Не ви цитирам защото спазвам Етикетът , който "избрахте " !  Когнитивната ми способност е доста висока.

Сега следващите си "Изживявания " можете да ги изсипете директно върху очарователният ми ник , а аз ще ви обърна внимание на някое Пълнолуние !  :D

Тогава , понякога се занимавам с глупостите на нуждаещите коморбидни , да не мислите , че е от "разраснало се его ".

Инструментално Кондициониране !  с хуманитарен ефект , разбира се  :D

преди 1 час, _sirena_ написа:

От визията на моят 5D текст

нуждаещите коморбидни ( :lol6:)

разстилат филипиката

Когнитивната ми способност е доста висока.

..букет от подбрани думички, които да имитират ниво, пък са крякане на изтрещяло театрално папагалче.

И доста хора сред форума ползват същите похвати - и все едни и същи никове...

на 30.01.2022 г. в 20:56, _sirena_ написа:

Когато аз списвам - това е Дидактика ! 

Когато ти отвръщаш това е - Емоционална реакция ! (

Сега сигурно ще възкликнеш - 'ама как така " , " ама кой ги определя тези посоки в диалога ни " ? 

Аз. :)

Цялото ми участие по виртуалните пространства е една систематична форма на Дидактика.

Дидактика!!! :lol6:Като мадхямика - изцепките за ЦЕРН, за "речниците на БАН', относно "дъгата", папагалските изцепки за "симулакрум"... и всички други глупости от дългите години и безкрайни повторения на личната си мантра... ( която била  "неоспорима истина" )

Имам много остро , тънко , раздвоено езиче , с което мога да оближа и обходя жертвата си и да я оставя препарирана .

По реакциите вече може да четеш като разтворена книга за обекта пред теб .

Само , че това не го правя за се изживея някакси , а за да  науча последователите си на този маниер .

Да не мислиш , че всички ще могат да развият тези способности ? Не , разбира се ...

Та същият обект, е разписал в "книгата си" своята разновидност на шизофрения. Примесена е с толкова показно напомпан театър за лично значение, важност, сила, контрол и могъщество  - толкова присъщи за обикновените посредствени комплексарки и задръстенячки.

Смачканото и подтисканото жадува за изява и така идват подборките от думички в смахнати комбинации, фантазни описания и имитации на духовности и окултизъм, довеждащи разбиращите ги до съжалителни усмивки... и нищо повече.

Дори и като пример да е за психиатрична диагноза... но поне да е ярък - това е основното на тетрото, но пък в психиатриите има и по-оригинални шизофреници (които между другото са най-манипулативните тарикати сред пациентите) . Пък и виртуала предлага много широко поле за вживяване в роля...

Не може страстни хора да са обективно критикуващи!!! 

Всеки който не осъзнава страстта си към нещо, то по един или друг начин чрез критиката си към другия влияе на психиката му с някаква си користна цел, която определено не е обективно адекватна. Това превръща всякакъв вид познаване на критика в средство за въздействие на по-голям кръг от социума. 

И до тук с психологията, а трябва да отиваме в дебрите на социологията. Там нещата стоят по-различно. Имаме власт имащи и такива които не са сред нея. Стига се до колко амбицията на някои да са с приоритет и са от значение на общност, общество, народ или човечеството въобще. Тези процеси не са свързани с психологическите особености на индивидите, а до колко даден социум е развит и може да е водещ при структуриране на новото общество или човечеството въобще. 

Там вече са други критериите по които едни могат да критикуват други. Да, ползват се психологически похвати, но те или са в полза  на мнозинството или са в ущърб на човечеството разгледано като цяло за сметка на определена общност, общество или група от хора. 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
Цитат

1962 г. 224. (24 април). Отричане и Утвърждаване. Ние Сме против отричането. Отричането не е действено. Отричането не съдържа в себе си нищо. Даже явно невярното положение Ние Покриваме с вярно утвърждаване. Отричането, унищожавайки това, което то отрича, не създава нищо в замяна, докато в същото време утвърждаването твори конкретна форма на утвърждаваното явление. Разрушителната сила на отричането може да се види в проявата на отричане на безсмъртието на духа, когато отрицателят, преминавайки в Тънкия Свят, остава лишен от това, което е отричал, тоест от живот. Мощта на отричането се отразява върху човека не толкова в плътния свят, колкото в Тънкия. Това, в което вярва човек, тоест това, което той утвърждава, за него продължава да съществува в утвърждаваните форми, а това, което той отрича, престава да съществува. Ако той отрича възможността да се лети в Тънкия Свят, той не лети, а продължава да се движи така, както се е движел на Земята. Всичко отричано и всичко утвърждавано проявява там своята сила. Отричането действа разрушително върху психиката на човека на Земята, само че следствията на тези отричания не са видни за окото. Ето, дойде отрицател. Как да се постъпи? Всяко изказано  отрицателно положение следва да се покрие с положително утвърждаване, по възможност без да се засяга отричаното. Например отричат се едни или други положителни качества в човека, тоест извършва се осъждане. Положителното, тоест доброто начало може да се види във всекиго и да се утвърждава то, без да се засяга това, което се е отричало. И тогава разрушението ще бъде покрито от съзиданието и вреда от осъждането няма да има. Споровете са вредни затова,  защото спорещите винаги отричат нещо. С това са разрушителни споровете, без да говорим вече за напразно разпиляната психическа енергия. Във всяко, даже погрешно утвърждение може да се намери някакъв дял истина и тя да се утвърждава. Трябва да се избягва думата “не”, заменяйки я с утвърждаващото “да”. Тогава всеки обмен на мисли и всяка беседа ще бъдат благотворни и ще обогатят събеседниците. Много вреда произтича от нарушаване на тази основа на строителството, пораждат се много злоба, ненавист и взаимно неразбиране. Ученикът е длъжен винаги да има в готовност своята утвърждаваща дума.

Грани Агни Йоги 1962 г.

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Ние Сме против отричането.

Че това си е едно добро съждение. Примерно задача "Трима са от различен град- София Пловдив и Варна. Иван е от София, Драган не е от Пловдив. От кой град е третият- Стоян?" Утвърждаваме за Иван, отричаме за Драган и получаваме за Стоян. Агни изтървава нещо добро. 

А пропо. "Ние сме против отричането" не отрича ли отричането? Тези хора го ползват, ако да се преструват, че са против. Хитреци.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Тези хора го ползват, ако да се преструват, че са против.

Вие не знаете ли че "няма такива хора". Попитайте цитатника - да ви каже кой е "автора"? :lol6:Затова той отдолу пише от кое книжле ги снася тия глупости, но то няма автор.

Няма и такова нещо като "Агни" - това е измишьотина от повествованието в самата книжка . Има и книжка "Карлсон, който живее на покрива", както и "ПИПИ - дългото чорапче", но децата с нормално развитие се досещат, че нито Карлсон, нито Пипилота някога са съществували, освен в историята на книжките за тях. "ДЕЦА" с по-друго развитие - развиват маниакално вживяване в образите от книжки, истории, приказки или филмчета.

Така в тази книжка са написани фантастични измишльотини, които привличат някой да вярва че са 'духовни'. Ореолът - че авторът на тия фантазми бил "специално духовно същество" е просто част от фантастичната история в нея, нищо повече.

Цитатника снася тия цитати по доста теми, въпреки че беше предупреждаван многократно, но го играе на инат... Духовен инат, разбира се - възвишен, непреклонен. Ето примерът за фанатизъм.

Байдъуей - в раздел "психология и психотерапия" тия явления са си доста на място.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.