Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мрежата на съдбата. Как се изплита и как се разплита.

Featured Replies

на 22.01.2022 г. в 19:48, badr написа:

Надявам се не ти е хрумнало да постнеш цялата книжка в отделни постове.

Ми не само й е хрумвало, ами я и подтикнаха някои "духовни калдатски души" ! Вече е със засилка и няма спиране... защото духовния й литературен герой й е подал духовната истина за живота и наливането тук е част от духовна и просветителска мисия.

----------

п/с:

Но пък и не си получих последните 2 хиляди евро от Калин - заработката ми от изминалата седмица. Ми не е честно да се бъхтя за едното дракане и плюене по рамус, а да не си получавам възнагражданието. :) Тук хабя ресурс, поемам толкова негативизми, нерви и послания от толкова възвишени и духовни автори на никове - и само за някакви си 2К евро на седмица...!

Добре че бяха бонусите за коледа и нова година, да си купя новия си Ленд Ровер... :yanim:

• Отговори 175
  • Прегледи 15,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз предпочитам да разглеждам ума в по-материален аспект, т.е. като способност да създаваме форми от ментална материя (умът не е само това, но на това ще обърна внимание). Със създаването имбте имат оп

• От фантазии да фантазиране се достига единствено посредством фантазьор. Ся верно, че темата е в "шантавия" раздел, ама .... приятно ви зацикляне...белким вържете азотните бази, бензеновите ядра и

• Ми така е - приказките се измислят от нуждаещите се от тях деца. На същите им се иска "приказките никога да не свършват".... затова непрекъснато измислят нови, докато 'старите' почват да изпадат от ро

Публикувани изображения

преди 4 часа, Sleda написа:

там където сега има нерв, преди това първо е имало ток от света на желанията,

че самият мозък е направен първо от материята от света на желанията, същото се отнася и за ларинкса.

:lol6:И поредната нова порция глупости и лични фантастики - доста "повърхностни", байдъуей - както самият им автор сам признава в текста си от друг цитат по-нагоре.

Желанието е било това, което първоначално е породило импулс на мотивация през мозъка

и е създало тези първоначални токове които впоследствие са станали нерви, така че

тялото да може да бъде движено и духът да си взима това което е пожелал.

А в този текст вече е налична съвсем недуховна, невежа и малоумна представа - че "ДУХът" имал "желания", а те били "материята" от която били материализирани мозъка и ларингса. А също и как "астралната материя" си я дирижира ДУХът, като си "взима това, дето си е пожелал"... А самата "астрална материя" също се оказва "свят на желанията" - и излиза че "всичко са едни "ДУХовни желания", при това - относно Астралния свят... :lol6:

Мозъка и ларинкса са били създадени от половината от творческата сила, така че човекът който преди създаването на тези органи е бил би-сексуален и е можел да създава сам от себе си

Тук "научавам духовно", какво според "ДУХа" било "бисексуалност" - а именно - че "можел да създава сам себе си". Невероятна грешка на науката е да нарича "бездуховно" това "АНДРОГЕНЕЗА", а понятието "би-СЕКСУАЛНОСТ" е сексуално влечение на даден индивид към двата пола. Друго нещо е духовното, ей! :lol6:

А преводачът на горният текст, както и неговият автор , резултират всичко до една весела и безумна каша , наливана с "духовна мисия" в калдата.  :) 

Но духът не е луд; той вижда, разбира има силно желание да използва тялото, обаче това е невъзможно, често той не е в състояние дори да изпрати качествен импулс по нервите. Мускулите на лицето и тялото, поради това, не са под контрола на неговото желание. 

По този начин духът научава един от най-трудните уроци на живота

А в тия излияния пък се вижда че... "ДУХЪТ" можел да научава уроци, а иначе "не е луд", докато има своите "желания"... Че той имал "импулси" и ги изпращал " по нервите"... :)

По-грамотни и навлезли в материята хора, превеждат този "ДУХ", до Душа, защото разликата между ДУХ и ДУША са качествени, дори и сред фантазните "тънки" светове. Според същото диференциране ДУХ - няма как да има желания, докато ДУШАТА може. И тия наивизми - с "импулсите и нервите" - са толкова весели с елементарността си, колкото бяха и останалите дотук детинщини.

Всъщност лудостта и неграмотията на преводача докарват горкият "МАКС ХАЙНДЕЛ" по-откачен, отколкото филмовият герой "Лудият МАКС". :)

преди 9 часа, _ramus_ написа:

Но пък и не си получих последните 2 хиляди евро от Калин - заработката ми от изминалата седмица. Ми не е честно да се бъхтя за едното дракане и плюене по рамус, а да не си получавам възнагражданието.

Нарича се оптимизиране на разходите.Свиквай.Ако на ден няма две анатеми и три проклятия, по твой адрес, няма и пари.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 43 минути, badr написа:

Нарича се оптимизиране на разходите.Свиквай.Ако на ден няма две анатеми и три проклятия, по твой адрес, няма и пари.

Ти нямаш сърце, бе човек! :lol6:

Сега вече виждам в нова светлина темата за "мрежата на съдбата". :lol6:Големо за(п)литане ми се е "паднало', ей!!!

Чекай да се активизирам, че седмицата върви, а нямам "резултати" още... Почвам да притискам "дежурните заподозрени" да ми дадат "нужния мат'рял", ма вече сички ме разбраха

преди 49 минути, _ramus_ написа:

Ти нямаш сърце, бе човек! :lol6:

Не те е срам! Превърна модератора в Дядо Коледа!

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Големо за(п)литане ми се е "паднало', ей!!!

Епа тя Следичката така я разплете, че до д(ухов)нк-желанията достигна. Се некой требе да заплита, че остана само дух(ане). Андрогинно, метрополис, унисекс .... тва "Дързост и красота" със заплитащият син, баща, свекър, любовник и доведен дядо накуп..... - пасти да яде. 

Ся остава "следичка"-та да се казва Софка.

на 22.01.2022 г. в 19:48, badr написа:

Надявам се не ти е хрумнало да постнеш цялата книжка в отделни постове.

Защо, цитатите са интересни. За разлика от последните мнения. Но ти разликата между интересно и това да се правиш на интересен, не можеш да я разбереш.

преди 4 минути, Just a Stranger написа:

Защо, цитатите са интересни.

То като цяло целият раздел вече стана интересен (не само за списващите, ами и за студенти по определени дисциплини).... дано да ви е и полезен на интересните, дето го пълните с интересни цитати.

Аз поне от цяла седмица се чудя за кво пишете едно и също с години някои хора....и вече дори не ми е интересно, ама вие си се кефете. Лошо нема за вас си....лошото е за нивото на раздела.

Последното изисква разбиране.....    ...... ама ти знаеш много добре кой "разбира" от интересно, но не и от "гротескно"

на 22.01.2022 г. в 15:27, Sleda написа:

Ние американците сме свикнали, че всеки труд се заплаща.

А, така кажи, че го правиш, за да си заработиш хляба .... :) 

ОК ... и как е хавата, колко припечели, че тука постваш?! 

Гледам да си разплитам съдбата да беден пенсионер, та да видя с какво може американците да ме подкупят, т.е. да ме корумпират, за няколко долара в повечко ... :) 

преди 1 час, kipen написа:

То като цяло целият раздел вече стана интересен (не само за списващите, ами и за студенти по определени дисциплини).... дано да ви е и полезен на интересните, дето го пълните с интересни цитати.

Аз поне от цяла седмица се чудя за кво пишете едно и също с години някои хора....и вече дори не ми е интересно, ама вие си се кефете. Лошо нема за вас си....лошото е за нивото на раздела.

Това, че не ти е интересно, си е твой проблем. Недей чети като не искаш. Но това някои хора да се поставяте винаги в центъра на вниманието, дори и когато нямате какво да напишете, е просто смешно. Иначе с претенции. 

Дали ти харесва, на теб, на рамус или на бадр, все едно - аз поне ще продължа да си цитирам. И тези псевдо-коментари от някои нямат никакво значение. Измислени думи описващи нищетата на автора им. Но пък също с претенции. А за да се появят нещо повече от цитати са нужни две страни. Едната страна обаче така и толкова години не е написала нищо чак толкова съществено по нито една от темите в раздела. Въпреки активното си участие. 

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

аз поне ще продължа да си цитирам.

сигурен ли си? :) Ти можеш и да си продължиш, но е много възможно да не се виждат сред форума - знае ли човек за бъдещето?... Но може питаме "владиците" - те нали нямат проблем с "времето"?  

дори и когато нямате какво да напишете

Проповедниците имате проблеми... Толкова години - и нищо освен театро, за да си ги докарате. Като нямаш какво да напишеш - се скриваш зад бълнувания, като тия дето бяха списани от "малоумния МАКС". Такава тъпня - егати... Не вярвах че ще го кажа, но анонимният автор, написал фантазията от която пък ти се сънуваш, е по-компетентен от импровизациите на този 'инджинер'.

Изтрещелите дали имат корелация с онова, в което са си подбрали да вярват - се чудя?

А за да се появят нещо повече от цитати са нужни две страни.

Не е нужно нищо повече от мислещи хора, вместо невежи фанатици. Когато всички лични твои думички са недоумни - и да цитираш, по-мислещ няма да станеш. Но пък последното не засяга никого, освен теб.

на 20.01.2022 г. в 12:48, Śūnyatā написа:

Болният от жълтеница вижда света в жълто, а здравия не.

на 21.01.2022 г. в 13:30, Just a Stranger написа:
на 21.01.2022 г. в 13:09, dioib написа:

Всеки контрол на мисълта!!! 

Е мислене. Процесът при който създаваш мисли, без значение дали това става контролирано или не, е мислене.

И би следвало да се анатемосва по-скоро произволното и автоматично създаване на мисли, отколкото контролираното от човека.

Но контролът по отношение на всяка мисъл е твърде висока летва.

Все пак някакъв контрол върху собственото мислене би следвало да има.

Иначе оправдаваме всеки маниак, желаещ да убие някого и представящ си как го прави. В светското законодателство мисленето може и да не е наказуемо, но в доста от религиите е, вкл. в християнството.

Ето това са духовните малоумия от съвсем последно време - това сте от "едната страна". Достойно нали - особено твоите последни изхождания са сред всяко от цитираните изречения. ВСЯКО изречение е тотална щета и нахаканият банален маниер на изтрещелите автори на тия "бисери" е достатъчен за да се породи съжаление, срам - за човешкия род и смях - заради глупостта и веселите асоциации.

Не ми се занимава с изтрещелите с "моралното право да не се правили деца и да се умира свободно", както и пациента с "астралните невидимци - дето били смучили от хората", с изключение на него - щото е светнат и нахакан.

Също и - капитанчето с просветленията, розовата лудетина с гласът от ДНК, махдямика - дето е рицарят на религията на добротата, докато иначе "няма нито религия, нито доброта, няма и рицари, щото всички са илюзии, щото нямат същностно съществуване...

Може би клоуните като ангелиста, мечолари, сливенският алкохолен "професор" или американската астроложка със заучения маниер "аз съм дете и питам", докато смахнатият МАКС най-ми харесва как ми е написал "отговорите", или пък тестеното недопечено изделие на калдата, авторка на заветната си фраза "в моята си обективна реалност съм си ок", докато иначе "рамус я дебнел щото му трябвали жертви от които да пие "чиста енергия"... :)

Още да изброявам ли - пациентите, дето сте 'едната страна'... отгоре на всичкото с вечния арогантен нахакан стил на тийн-комплексари?

Недей чети като не искаш.

И що - тук си да пишеш. Като ти е интересно - да ти даде линк и си го чети за да се занасяш.

И на твоята анонимка пуснах линк - познай колко хора са го "отворили" - даже и 'колегите ти от "едната страна" не са го погледнали...

Това обаче не ти пречи да си арогант - 'аз пък ще си цитирам, щот ми е интересно'... И как няма да цитираш, като и цитатите и коментарите ти стават все повече глупости и все по-ниско пропадаш с тях.

Но пък ти си корав... как няма да си. :)

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Пиши, пиши.

ТЦ, ще влезна и аз малко в модата и ще цитирам 'духовните представители" на "едната страна". Религията как да скрие такава широка и духовна душица:

на 21.01.2022 г. в 13:30, Just a Stranger написа:

Всеки контрол на мисли... е мислене.

Процесът при който създаваш мисли, без значение дали това става контролирано или не, е мислене.

Ей така - в темата за "малоумния МАКС" да се наредят и тия "творчески гении", на които им е интересно да си изхождат сред каквото си живуркат.

------

айде напъни се малко, щото норматив имам да гоня тая седмица. Новия Ланд Ровер иска нафтичка, пък и едно лаптопче съм си харесал - има няма 3 бона... :) Ти можеш, ти вече си се доказал... много пъти!

• Автор

Основната идея на Космогонията на Макс Хайндел която беше причината това философско учение да ми хареса е: обединяването и примиряването на основните постулати на двата клона във философията - идеализъм и материализъм. Освен това че дава логичен, без притчи и емоционални излияния, отговор на въпроса за предназначението на мирозданието, включително на живота и човека. Тоест ЗАЩО съм аз.

Материята е Дух в проявление. В дълбините на атома няма маса. Човешкият Дух е искра от божественото, някои го наричат Абсолют, която съдържа в себе си качествата на божество. Но както е казал Аристотел, само в латентен вид, както семенцето трябва да се зарови в земята за да стане след време дъб.

Човек е троен Дух, притежаващ Ум, посредством който той управлява едно Тройно Тяло, което той е еманирал от себе си за да натрупва опитност от преживявания. Това тройно тяло той трансмутира/преобразува в Тройна Душа, посредством която той се подхранва от безсилие до всемогъщество.

Материята е дух в проявление. ЗАЩО се проявява? Това е вечният въпрос за смисъла на живота. Отговорът е следния:

През инволюцията, когато Духът се спуска в пътешествието си през материята, от по-ефирна към материя с все по-голяма плътност кристализирайки себе си в тела, той напредва посредством израстващите тела, но еволюцията, обратният път нагоре, зависи от растежа на душа - превръщането на телата в Душа, превръщането на материята в Дух. Душата е квинтесенцията на жизнения опит, силата на тялото и когато едно тяло е напълно изградено и доведено до съвършенство от Духа през животите му за еони време, душата се извлича напълно от там и се абсорбира от един от трите аспекта на Духа, който е създал съответното тяло.

Така процесът върви надолу и обратно нагоре - дух в проявление - материя - животи - натрупване на жизнен опит - растеж на души - превръщане на цялата материя в душа, като квинтесенция от живота - и присъединяването и’ обратно към Духа като пабулум (пабулум латински=храна).

Смисъл на живота било, придобиването на добавъчно съзнание, чрез горе-описания процес. Това било отговорът на въпроса "защо духът се пъхал в тяло и се спускал да се блъска в живота (триенето е странен физически процес, при него се генерира енергия), като можел да си остане в райския духовен свят?

В началото на земния път човек е бил само Дух и тяло, но постепенно за милиони години е започнал да генерира душа, разликата ясно се вижда като се сравни първобитния човек със светеца. На този етап от еволюцията ние генерираме душа от най-плътната материя, от плътното тяло. Душата е етер, не знам точно как става, най-вероятно първо в мозъка…

Генерира се душа чрез “служене”, като под “служене” се има предвид всякаква вид дейност в полза на хората и света, и физически и умствен труд, това за което сме тук на тази земя.

Само да допълня, че щях да забравя: аз си плащам на себе си за преводите.

И накрая, знам че не трябва да го пиша, но се надявах най-вече Рамус да приобщя към тази идея, защото….е умен, не е ласкателство, Скорпион съм и казвам само това което смятам за истина. Е, каквото има да става, нека да стане…олеле лееее 🤭

Чудесно е, вече си го написала доста пъти, в различни теми. Какъв беше проблемът да го пуснеш това като антре, вместо да наливаш безкрайно от "преводите си"?

Много добре е ясно че точно ти си преводачката на горното, защото този текст е със същите проблеми, каквито са и "преводите". Още повече че понятийно  българският ти е още на ниво "ученически години"... и грешките от това се промъкват и в "превода". Няма и друг начин - това си е естествено и не можеш да го промениш. Ако беше толкова лесно да си "преводач'', особено пък на абстрактни текстове... щеше да е тотална бозата.

Космогонията на МАКС ХАЙНДЕЛ - е неумел аматьорски преразказ на Космогонията на Розенкройцерите. Авторът никога не е бил от ордена им, нито някой ще го "посвещава" в същия. Но след срещата си с ЩАЙНЕР му идва идеята за "тайнствените невидими същества" и си измисля образът на "мъдрия брат", с който той имал невидими срещи... и аха - да го посветят "тайно и невидимо"... Този номер ползват повторяемо всички по редицата след Блаватска, та и до днес...

Въпросната книга не може да бъде и никога е нямала претенции да пише в нея за "философия". Никъде сред цитатите няма и помен за философия - ако въобще си наясно какъв точно е пълнежа на тази думичка като част от познанието... 

А Космогонията не е философия и няма никакво отношение нито към идеализма, нито към материализма - още по-малко пък, да ги обединява.

Колкото до философията - някъде в твоята младост, още в училище се учеше за този "основен въпрос сред философията", но дори за няколко десетилетия отдавна вече философията не се занимава с него. А ти си останала още там, като никога досега не си писала нищо относно философията като научна дисциплина.

преди 51 минути, Sleda написа:

но се надявах най-вече Рамус да приобщя към тази идея

аа - и други са имали своите си шантави идеи относно рамус.

Всеки може да си фантазира, докато рамус няма нищо общо с нечии фантазии.

От друга страна - толкова ли пък да изглеждам елементарен... в нечии очи, за да ме 'приобщил' към "тия преводи"... :) И да - може би именно защото "съм (Р)умен" нямам нищичко общо с тях и фантазиите на някого си.

И нещо друго - в моята младост съм бил любител на много по-сериозни четива от това. И също съм бил захласнат за някакво време. Младостта е време за волности, смели преживявания и фантазии. Но всичко е до време и всичко е етап. ЕТАП - се нарича нещо, дето идва... и си отива, за да дойде следващият ЕТАП. Ако някой "остане" - не идва нищо и почват 'повторенията'.

Аз съм бил човекът който написа няколко поредни статии относно горните астрални и ментални положения - без цитати, без преразкази, без духовни същества, диктовки, само обобщен синтез и нямащ нищо общо с поучителните и вдъхновителните напъни сред текстовете в темата. Изнасял съм сам лекции с това.

Статиите писмено стояха в специален раздел, в "изворите.ком" (около 15 години), който вече го няма... Така че - така идват и си отиват 'етапите'... И онова, дето беше - вече го няма, за да дойде следващото... Не съм сантиментален и нещата дето си отиват нямам проблем да ги оставя...

преди 1 час, _ramus_ написа:

И нещо друго - в моята младост съм бил любител на много по-сериозни четива от това. И също съм бил захласнат за някакво време. Младостта е време за волности, смели преживявания и фантазии. Но всичко е до време и всичко е етап. ЕТАП - се нарича нещо, дето идва... и си отива, за да дойде следващият ЕТАП. Ако някой "остане" - не идва нищо и почват 'повторенията'.

Дали си преминал въпросния етап? Ако беше, дали нямаше да осъзнаваш необходимостта от него за преминаващите го? А повторенията - та те са навсякъде в постовете ти. 

преди 9 часа, Just a Stranger написа:

Защо, цитатите са интересни.

Абе защо, когато сте пази Боже, поне не си мълчите.

Ами защото нарушават правилата на форума.Затова изчезват.То случва се  човек да е заблуден, да сгреши.Но как не се сещате, че там  някъде някой плаща заплати, сървъри, оборудване.

И най малкото, ей така от колегиалност, да не поствате цитати без линк към източника, за да няма форума проблеми и колизии с закона за авторските права.Пука му на Калин за розенкройцери и за други подобни.Но затова пък има изрично изискване за текстове, които не са авторски.

преди 57 минути, badr написа:

да не поствате цитати без линк към източника

В една тема посочих линк към източника от свещените анонимки на 'странника'. Цялата книга - тя и без това е много по-късна сглобка от няколко части, видели бял свят през няколко години.

Самият проповедник ползва текстовете за да си налива тук и да се крие зад тях колко е неграмотен и ако не са цитатите изгрява колко невежество е налице. Ползва още за да се вживява в ""истините си", пък това няма как да стане просто "с линк". Нужно е да се пояснява, да се проповядва, съветва и обощава, посочва кое какво е... Така си създава контекст в който "истината" му е презентирана - така, както е неговата глава. Отгоре на всичкото го прави като имитира точно стила, изказа и похватите от самото му четиво. А последния цитат, в другата тема - "зад тия като тях,  стоял Учителя - да не се притесняват, щото той е мъдър, велик и прозорлив... и им стои зад гърба..." докато те пръскат от "вселенските истини" който където свари. Няма начин да не са истини... просто защото те вече са повярвали че са. 

В това е проблемът - с липсата на линковете. И заради това е толкова заразно за няколко актьора влюбени и вкопчени в собствените си истини, под претекста че са се самообявили за изразители и говорители на една или друга "религия", идеология, "Учител", вътрешен глас или 'бог ми се яви и ми каза че ме обича".

-------------

Колкото до "учителката" - от тази тема... каквото и където да го напише - последния й коментар е квинтесенцията и се зачита чудесно как същата е копие на текстовете от които е заимствана. Всички понятийни грешки и недомислия - се отразяват в самите преводи, както и в "есенцията". Но не - "истини са и толкова".

Навремето така разни аматьори превеждаха апокрифно и Кастанеда и според по-късните вече официални издания - при сравнение въобще не се разбираше че са правени по един и същ "оригинал". :) Щото - да си преводач на абстрактни и сериозни текстове - се изисква огромна компетенция, широко културно и познавателно ниво... а нищо такова не е налично, в случая.

А за лъжите и оправданията - дали си мисли че скорпионските детинщини са чак толкова тарикатски и "тия в БГ" пасат тревица и пият дъждовна водица. :)

преди 21 часа, _ramus_ написа:

може би именно защото "съм (Р)умен"

преди 21 часа, _ramus_ написа:

Не съм сантиментален

Нито пък романтичен! Тя жената така избухна, призна си геройски, че е мечтала да те приобщи....ееех да бях на твойто място, така да ме залее мана небесна, от дух с желания...да изцръцкам като шадраван, да опръскам почвата та да поникне дъб(а не кедър или хидра)

преди 22 часа, Sleda написа:

семенцето трябва да се зарови в земята за да стане след време дъб.

Чекай да не се отплесквам, че некъв "инквизитор" се появи като "думичка"...... кът си пожелаваш жена, току виж духът пожелал та ти пратил мъж...въйх...еле па такъв дето е "видимо смирен", а па "изхожда" яко агресивни маркетингови стратегии за внушения, с неква илюзорна връзка с темата, дето само "отворено религиозно" съз(д)(н)ание може "да види"....

преди 3 часа, kipen написа:

Нито пък романтичен!

Нито романтичен, нито "духовете на желанията" ме интересуват.  :)

Освен това тя си съчини  "за приобщаването". И за 'философията' си съчини, като дори го подчерта и болдна. Останалото нали се чете каква бозица е, както и преводите - съвсем ясно се виждат подмяната на понятията, грешките и как неразбирането е заместено от фантазиране. А ако я почнеш с детайлни въпроси - и зависва отвсякъде, защото то е направено само за повторения и утвърждения, декламирания, а не познание.  Дори основни положения и понятия липсват - все едно че се е вманиачила в комиксови герои.

Но пък - "била скорпион'... щото къде ще разбираме ние от  скорпиони, дето са около мен вече над 12 години...

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Освен това тя си съчини  "за приобщаването"

Може би съм наивен, ама според мен беше искрена! Скорпионките са много извратени....при тех "манталитетът на жертва/агресор" е най-силно застъпен....само една скорпионка може да гледа сцена от филм с човек на парапет на тераса и да крещи - "Аре бутни го, кво чакаш, баси", съответно "обратнопропорционално" - да я "биеш" с критични бележки и да се възбужда. Ама кът си "заобиколен от скорпионки" тва требе да ти е известно. :lol6:

преди 7 часа, kipen написа:

Скорпионките са много извратени

Ми не, не са. Нищо от думите ти не се покрива с примерите около мен ( вече 3 на брой, за повече от 11 години).

Общото е че са подчертано склонни към съчинения и фантазни филми - просто защото са много емоционални и преживяващи. Но най-характерна е фиксацията в негативното - каквото и да е, което и да е. Вкл и фантазно да е, но фиксацията в него ги кара сякаш нищо друго не съществува... Това е много характерно за тази зодия. Оттам идва и характерното за тях 'самоизяждане', което те са превърнали направо в ювелирност и изкуство.   :)

Както скорпион може да се яде отвътре и сам да си причини, няма друга зодия с толкова тежка "участ"... А тежестта на самоизяждането ги кара непрекъснато да се стремят към крайности в деятелността си, защото и най-малкото недоволство или непризнаване от околните направо ги взривява и се преживява много болезнено. Именно заради това представителите на тази зодия често са с поведение на "перфекционизъм", до степен на невротичност, дори и на маниакалност. защото се познават и всяка тяхна си грешка или несполука води до огромно недоволство, често подкрепени с вина, срам,  гордостта е "тежко ранена, и драмата е на "умирачка"... И това и при двата пола, особено ако е подкрепено и с "огнен знак в асцендента".

На същата основа развиват и изключителна емоционална чувствителност, спрямо хората около себе си. От същото идва и ревността... - тя е пословична за зодията. Навремето това само го бях зачитал по текстовете за зодии, но животът ми го показа "на живо" - верно се оказа... Образът на Отело ряпа да яде, но същия вероятно е бил пак скорпион... :)

Както и да е - сложно е, имат си качества и си заслужава... но при скорпионите съжителството с тях винаги има цена, защото няма как те да се ядат само сами... просто няма как. А при самоизяждането драмата е по-голяма от "вселената"... и няма как да остане само сред тяхното лично поле и преносът навън е неизбежен... ( ако ме разбираш :) )

В първата половина на живота ми пък бях тотално обграден от представителите на зодия ВЕЗНИ... Просто от хората сред които ми беше социалната, родителската, роднинската и... някои други "среди" - 3/4 бяха везни... Познавам ги повече отколкото те се познават... :) С тях започнах изучаването на хората, но това е просто обикновена житейска легенда - минало и заминало.

преди 57 минути, _ramus_ написа:

Ми не, не са. Нищо от думите ти не се покрива с примерите около мен ( вече 3 на брой, за повече от 11 години).

Са, са! ...но погледнато от моята камбанария....през призмата на моята извратеност.

преди 57 минути, _ramus_ написа:

и няма как да остане само сред тяхното лично поле и преносът навън е неизбежен... ( ако ме разбираш :) )

Такива искри, направо гръмотевици, дето могат да "разпорят небесата" при контакт със скорпионка, могат да ми се случват, че направо да откачам. Сестра ми е скорпион с асц. скорпион, а па аз съм риба с асц. скорпион. Да не описвам ква форма може да придобие взаимодействието....ама се сещам за едно място на Земята -Назаре в Португалия....или визуализирано

Иначе реших, че "Следичката" е искрена в желанието си да те "приобщи", защото дори и да си е съчинила фантазията, че те "приобщава", използвайки стратегията на "приласкаването", не означава, че една част от нея наистина не го желае.

Това, че ти имаш опитност как да не "влизаш в приготвеният й за теб филм", не означава, че филмът не е артистичен. Па макар и основан на емоционални стъкмистики с високо ниво на резониране с "бащиния/мъжкия" образ, зад който е виден (по юнгиянския топик) анимуса и то вече в колективната му форма - огромен, всеобхващаш, изпълващ със смисли, провеждани от колективно-несъзнаваните психослоеве. 

Ся, верно, че не е нещо, което не се случва на всеки човек, но изразяването му под някаква индивидуална форма, еле па от скорпионка е доста артистичен акт, който за мен лично е зареден с огромна доза естетично чувство, но пък надграждането е със заемки.

Само виж : "В дълбините на атома няма маса. Човешкият Дух е искра от божественото,...."

Стига до "нищото", до "празнотата", до "ефимерното" и от там я треска "искрата".... Това само по себе си, според мен е доста естетично. Е от там насетне, в изграждането на концепта вече издиша откъм творчество, еле па съгласуваност със съвременното научно познание, ама пък е творчески акт...поне в началото с "искрата".

преди 38 минути, kipen написа:

аз съм риба с асц. скорпион

аааа, това обяснява доста :lol6:

А иначе - горните примери всичките са й заемки. Вероятно е свързано с житейски конфликт, при който е възникнал сериозен дефицит от някаква универсална форма на обяснение, чрез което да се намали вътрешното изяждане. Ако не беше попаднала на Хайндел, ще е при друго. В Америка е доста развита теософската мрежа - все пак всички нейни именити наследници там са намерили "точната среда", както е и днешно ядро.

Което е куриоз, защото основата на тази мрежа започва  в Русия... с Блаватска и съпрузите Рьорих (по-скоро и като основно - точно ЕЛЕНА Шапошникова), със съдействието на държавата и властта по онова време и "експедицията им на изток, та чак до Тибет - като чудесно място и контекст за създаването на модерната приказка. 

Освен всичко - скорпионът е изключително зависим от отношението на другите в социалната си среда, като основните си защити ги развива именно чрез същата среда. РАзвива и изключителна интуиция и чувствителност - преди всичко емоционални. Склонност към "невидимото", към мъглата и стъкмистиката, бързите обяснения и нагласации - само да служат да намалят възможността да се самозахапят и "жилят до смърт"... Другото залитане на "скорпионката" тук е именно астрологията... - нещо толкова нужно и удобно за същите...

Виж... 'рибите' са малко по-друга бира. Но освен че майка ми беше от тази зодия, най-значимата и повлияла на живота ми личност  е именно "рибок"... :) И все още е жив и здрав, и деятелен и съм толкова благодарен на живота че ни срещна още в тийн-годините... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.