Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, Piffacota1885 написа:

Позаинтересувай се какво има открито под Одеса.Всяка война е за ресурси!!!Ако до сега не сте го разбрали мн ама мн лошо

По принцип енергоресурси има навсякъде и много.

Едно време горяхме нафта в печките през зимата.

Класически има навсякъде и много. А алтернативни има още по навсякъде и още по много.

Но да караме с настоящата парадигма, че уж класическите са малко а алтернативните уж още не са открити.

Ми пак е по добре Украйна да переможе, за да има конкуренция на продавачите.

Слава Украини

Героям слава

Слава нации

Смерть ворогам

Украина

Понад усе

Путин

уйло

22.jpg.06e4a4c0e742525db09ddf5f32a0933e.jpg

Според бившия президент на Франция „единственото нещо, което чуват европейците, са всички нови милиарди за закупуване на оръжия“.

Европейската комисия (ЕК) действа извън своята компетентност в подхода си към украинския конфликт. Това мнение изрази бившият френски президент Никола Саркози в публикувано в неделя интервю за седмичника "Журнал дьо диманш" съобщава ТАСС.

"Европейската комисия е административна структура", каза Саркози. "Просто не мога да разбера въз основа на кой член от европейските споразумения председателят на комисията Урсула фон дер Лайен се смята за компетентна по въпросите на доставките на оръжия и външната политика", коментира бившият френски президент.

"Единственото, което европейците чуват сега, са все повече и повече милиарди за закупуване на оръжия. Повече оръжия - повече смърт, повече военни действия", каза той. Според Саркози политиката на ЕС в украинската криза зависи твърде много от "екзалтация, раздразнителност, повърхностна реакция". „Ние танцуваме на ръба на вулкан“, предупреждава Саркози.

Фон дер Лайен каза на пресконференция преди два дни, след срещата на върха на ЕС, че европейските лидери са обсъдили финансиране от ЕС за Украйна от 1,5 милиарда евро на месец, тоест финансовата помощ на Брюксел ще възлиза на около 18 милиарда евро следващата година, посочва ТАСС.

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

По принцип енергоресурси има навсякъде и много.

Едно време горяхме нафта в печките през зимата.

Направо взриви публиката, Асланчик, с това невероятно "умозаключение"...

"Логиката" наистина е "силната" ти страна...

Военен ли каза, че си бил?

Явно затуй ти е такваз специална "логиката"...

Сам си го казал...

на 6.04.2020 г. в 11:37, Реджеп Иведик написа:
на 6.04.2020 г. в 11:07, ncl написа:

Правилно си е казано, че под фуражка акъл не вирее...

Господ като раздавал акъл, военните били на учение

преди 1 час, andiay написа:

Задавам въпроси, които са пряко свързани с темата и начина по който тя се коментира тук...

Това, че за твоята главица това е неразбираемо, аз вина нямам...

Тцъ, никога не съм твърдял, че съм "про", а че съм учил за "про"...

"Про" щях да бъда, ако бях продължил живота си в това поприще...

Но не съм и абсолютен "любител" като теб и почти всички активни в тази тема, а и не само в нея...

Какво има да мисля за "заградителните отряди", след като нямам никаква достоверна информация за тях?

Напълно е възможно да ги има, и от едната, и от другата страна...

Подобна практика е присъща за този регион...

И какво значение има изобщо това?

Тази информация дава ли ти възможност да анализираш причините довели до този коннфликт, целите, които преследва всяка замесена страна в него, евентуалното развитие на конфликта и евентуалните варианти за негов финал?

Това са важните въпроси, а не "заградителните отряди" и има ли ги или не...

Те по никакъв начин не са от съществено значение...

Както не е от съществено значение "Азов" дали са нацисти, дали са разполагали базите си в цивилни обекти, дали са застрелвали свои, ако се опитат да бягат...

Ма щом ви влече, акцентирайте си върху подобни "факти" без никакво значение....

"Моралът на бойците ний, йе много по-добър от морала на бойците вий"...

Как ме наричаш ти, втори, трети също няма никакво значение...

Нито пък как ви наричам аз...

Кой е смешен и кой не, показва най-добре това, което е писал като собствени умозаключения и анализ, а не копирайки чужди мнения...

Нещо неясно?

Е от всички тези глупости, които си написал, можеше само да напишеш това - "Какво има да мисля за "заградителните отряди", след като нямам никаква достоверна информация за тях?"  И никой няма да ти се смее. Ама ти нали си комплексар и влизаш в "обяснително-оправдателен" режим.

преди 2 часа, andiay написа:

Ми питай японците дали е така...

Няма какво да питам. Явно си пропуснал, че са на страната на Украйна, тоест на страната на САЩ и ЕС. Рашистките фейкомети още не са окомплектовали видеа за Япония, как стачкуват и горят американски знамена и скандират за Путин. 

П.С.

Пожар с експлозия е възникнал в Пермския барутен завод, който произвежда заряди за реактивни системи за залпов огън "Град", "Смерч" и системи за противовъздушна отбрана. Нещо май хората проглеждат в Русия, за това кой е виновен.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Е от всички тези глупости, които си написал, можеше само да напишеш това - "Какво има да мисля за "заградителните отряди", след като нямам никаква достоверна информация за тях?"  И никой няма да ти се смее. Ама ти нали си комплексар и влизаш в "обяснително-оправдателен" режим.

Няма какво да питам. Явно си пропуснал, че са на страната на Украйна, тоест на страната на САЩ и ЕС. Рашистките фейкомети още не са окомплектовали видеа за Япония, как стачкуват и горят американски знамена и скандират за Путин. 

П.С.

Пожар с експлозия е възникнал в Пермския барутен завод, който произвежда заряди за реактивни системи за залпов огън "Град", "Смерч" и системи за противовъздушна отбрана. Нещо май хората проглеждат в Русия, за това кой е виновен.

Плюс още един разбил се Су 30 в Якутск

преди 20 часа, Филипов написа:

Финалът е особено впечатляващ за психопанорамата на запад, по-конкретно мелкобритания. След тоалетната хартия за многократно ползване, след свързаното пак с тоалетната филтриране на водата с цел използването и за пиене ето и черешката на тортата - Да ядат червеи и насекоми. Тия съвсем сериозно не са плод на човешко зачатие, по-скоро биологичен експеримент. А сега кой от особено несполучливите от тях ще застане начело, след провала на лиз стрес отново ли джонсанюк, не тия не са ...

И малко от укропсихопанорамата. След като си обстрелваха сами Запорожката АЕЦ, след като си взривиха сами Северния поток и Кримския мост (последната изцепка на наркомана е, че те нямат нищо общо с взривяването на Кримския мост) идва и последното му бълнуване, че руснаците са минирали бента на Новая Каховка ... и защо ли им е да го правят, може би сами искат да оставят армията си в обкръжение ... Наркоманът със сигурност не е ...

Не мога само да разбера как има още болни мозъци, които да се ловят на подобни идиотизми. Според мен този бент вече е обречен, каквото и да правят руснаците, за какво мислите, че английската откачалка на отбраната ходи при другите откачалки оттатък гьола. Надявам се да греша, но всичко сочи, че това е единствения начин да пробият вече ешелонираната руска отбрана и няма начин да не го използват. Ако го направят може само да се гадае за силата на руския отговор, защото след Кримския мост се видя какво стана. Но няма страшно, мощната пво на усрайна сваля 90% от дроновете, защо ли тогава огромна част от градовете вече са или без ток, или с ограничение.

Думите тук са слаби, няма и епитети, с които да се опише състоянието на западния елит. И наричат това демокрация ...

преди 3 минути, crazy katon написа:

Финалът е особено впечатляващ за психопанорамата на запад, по-конкретно мелкобритания. След тоалетната хартия за многократно ползване, след свързаното пак с тоалетната филтриране но водата с цел използването и за пиене ето и черешката на тортата - Да ядат червеи и насекоми. Тия съвсем сериозно не са плод на човешко зачатие, по-скоро са биологичен експеримент. А сега кой от особено несполучливите от тях ще застане начело, след провала на лиз стрес отново ли джонсанюк, не тия не са ...

И малко от укропсихопанорамата. След като си обстрелваха сами Запорожката АЕЦ, след като си взривиха сами Северния поток и Кримския мост (последната изцепка на наркомана е, че те нямат нищо общо с взривяването на Кримския мост) идва и последното му бълнуване, че руснаците са минирали бента на Новая Каховка ... и защо ли им е да го правят, може би сами искат да оставят армията си в обкръжение ... Тия със сигурност не са ...

Не мога само да разбера как има още болни мозъци, които да се ловят на подобни идиотизми. Според мен този бент вече е обречен, каквото и да правят руснаците, за какво мислите, че английската откачалка на отбраната ходи при другите откачалки оттатък гьола. Надявам се да греша, но всичко сочи, че това е единствения начин да пробият вече ешелонираната руска отбрана и няма начин да не го използват. Ако го направят може само да се гадае за силата на руския отговор, защото след Кримския мост се видя какво стана. Но няма страшно, мощната пво на усрайна сваля 90% от дроновете, защо ли тогава огромна част от градовете вече са или без ток, или с ограничение.

Думите тук са слаби, няма и епитети, с които да се опише състоянието на западния елит. И наричат това демокрация ...

-------------

Киро брейка е прав - че напоследък и най-злобните русофобски истерясали кукундрели нещо замлъкнаха. Вече и на тях им е ясно накъде отиват нещата, и че по стара традиция пак са на страната на губещите.

преди 3 минути, crazy katon написа:

Президентът на САЩ Байдън обясни безпрецедентните парични помощи за Украйна като желание да попречи на Русия да постигне успех. В интервю за американски телевизионен канал той каза, че финансовата подкрепа за Киев от американска страна не е само „за украинците“, но и за НАТО и Западна Европа.   И какво ни засяга нас дали казаците в РФ са се обединили или не са?   Новата държава Бандеристан дори и тя само губи от такова развитие.   Та тези около  Киев  дори не могат да дишат без руските суровини.

преди 8 минути, БаалБек написа:

От всичките глупави опити за анализ на прочетен текст, можеше да оставиш само това:

Цитат

Явно си пропуснала контекста в който споменавам Япония, като отговор на поредния ти идиотски опит за "аналитичен извод"....

Ставаше въпрос за бомбардиране на цивилни обекти и тежестта на подобно действие върху решение за капитулация...

Япония - Хирошима и Нагасаки - капитулация...

При това има и по-скорошни примери...

Но този е христоматиен...

Казах ти да си хапваш пуканки и да си гледаш картинки...

Осмислянето на текстове без картинки нее по твоите възможности...

Тенекиеният човек винаги ще бъде повече тенекиен, отколкото човек...

Просто кух рупор...

Но пък се кефи на "звънтенето", което издава собствената му куха глава...

На мен не ми пречи...

преди 7 минути, andiay написа:

Казах ти да си хапваш пуканки и да си гледаш картинки...

Толкова е куха горката, но как да го разбере като ѝ пречи ефекта на Дънинг-Крюгер.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Толкова е куха горката, но как да го разбере като ѝ пречи ефекта на Дънинг-Крюгер.

А бе и по-кухи съм срещал от нея...

Проблемът не е във факта, че е куха....

А че се гордее с този дакт и го има за свое предимство...

Това е нещото, което ме кара да реагирам на нея и подобните й...

Мразя арогантната посредственост, която ни се натрапва навсякъде...

"По-умният отстъпва", "Убий глупака с мълчание" и т.н. са довели до там, че днес говорят само глупците...

И така, лека-полека, глупостта става норма...

преди 3 часа, andiay написа:
преди 11 часа, miro20 написа:

Акцента на вица не е дали си гей или не. А въпрос на "логика" която ти демонстрираш.

Кажи какво са писали Свободна Европа за управлението на ББ ?

Мименце, доживях и деня, в който ти да ми кажеш кой е акцента...

Жива да не бях....

Ами то най-вероятно си стои в сайта им...

Акцента е, че управлението на Борисов е най-корумпираното в новата история, най-недемократичното, обезличило съдебната власт и медийната свобода...

Ама щом в Свободна Европа са журналисти като Татяна Ваксберг и Иван Бедров, това няма как да е изненадващо, при условие, че това те го разправяха още, когато бяха в Дойче Веле...

Та, да се върнем на акцента - обективни ли са тези неща за управлението на Борисов, щом са публикувани от Свободна Европа?

Няма аквариуми, няма рибки, няма опит да се докаже, че някойси е гей...

Оппаааа... Е хайде да се върнем на акцентите де ?? няма публикации, няма цитати,няма линкове към статии от свободна европа какво са писали  за ББ и дали е това което ти казваш. :) 

" управлението на Борисов е най-корумпираното в новата история, най-недемократичното, обезличило съдебната власт и медийната свобода..."

Най вероятно седи на сайта им ? Най вероятно , по вероятно колко вероятно ? :giggle1:

Само бла бла бла :)  Мименце това Мименце онова...

жалка работа  :getout:

преди 4 минути, andiay написа:

А бе и по-кухи съм срещал от нея...

Проблемът не е във факта, че е куха....

А че се гордее с този дакт и го има за свое предимство...

Това е нещото, което ме кара да реагирам на нея и подобните й...

Мразя арогантната посредственост, която ни се натрапва навсякъде...

"По-умният отстъпва", "Убий глупака с мълчание" и т.н. са довели до там, че днес говорят само глупците...

И така, лека-полека, глупостта става норма...

Ти си прекрасенпример за последните две изречения :) 

И за "арогантната посредственост, факта че си кух "  и едва ли има по кухи, макар че сте цял отбор таквиа хейтърченца мименца :) 

Че и се гордеят кой от кой по арогантен ще е :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 28 минути, M.Николов написа:

това какво общо има с войната в Украйна?

преди 34 минути, andiay написа:

Явно си пропуснала контекста в който споменавам Япония, като отговор на поредния ти идиотски опит за "аналитичен извод"....

Ставаше въпрос за бомбардиране на цивилни обекти и тежестта на подобно действие върху решение за капитулация...

Япония - Хирошима и Нагасаки - капитулация...

И реши да сравниш ядрено оръжие с конвенционално?...Ех чичо Смешко и във форума се излагаш. Ма нищо де, ти си прави сравнения и умозаключения, че да има с какво да се похвалиш вкъщи.

преди 29 минути, M.Николов написа:

Толкова е куха горката

Това за главата ти е ясно. Само чугуните още не са те разбрали.

преди 11 минути, miro20 написа:

И за "арогантната посредственост, факта че си кух " 

Анди.

Ако изключим факта, че претендира да е чел Параграф22

преди 18 минути, miro20 написа:

Ти си прекрасенпример за последните две изречения :) 

И за "арогантната посредственост, факта че си кух "  и едва ли има по кухи, макар че сте цял отбор таквиа хейтърченца мименца :)

Коментара е излишен.

преди 8 минути, БаалБек написа:

И реши да сравниш ядрено оръжие с конвенционално?...Ех чичо Смешко и във форума се излагаш. Ма нищо де, ти си прави сравнения и умозаключения, че да има с какво да се похвалиш вкъщи.

Това за главата ти е ясно. Само чугуните още не са те разбрали.

Бомбардировките над цивилни обекти са бомбардировки, без значение каква е бомбата...

Или според тенекиеният звън в главата ти, ако Русия бе изстреляла ядрени ракети по Киев, то това би било по-оправдано?

Както казах, има и по-скорошни примери за масирани бомбардировки довели до капиулация...

Най-скорошен е примера със Сърбия...

Яж си пуканките и не се опитвай да мислиш...

Тенекето може да прегрее и да се спука...

преди 1 минута, andiay написа:

има и по-скорошни примери за масирани бомбардировки довели до капиулация...

Тези няма да доведат, колкото и да стискаш палци.

Има да пииишеш какъв си идиот, секи ден докато си у форума.

Сам си го натресе.

преди 20 минути, Piffacota1885 написа:

това какво общо има с войната в Украйна?

Не бе, опита се нещо да се правиш на безпристрастен

и след това ни в клин, ни в ръкав се радваш, че още един руски самолет се разбил.

:biggrin:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.