Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 16 часа, insec написа:

За цел две би трябвало да е, прекратяване на всякакви преговори за присъединяване на Украйна в НАТО - защото просто никой не е казал, че Украйна я приемат в НАТО, за да стане това на украинците им предстои много работа и със сигурност нямаше да се случи в близките десетина години. Санкциите са следствие на войната. И неутрален статут .... че тя си е неутрална. Но това са дребни детайли, като цяло ясно е какво имаш предвид.

Обаче главната цел - откъде дойде това, че Путин ще загуби властта си, а вероятно и живота?

п.п. и тъй като те чакам по половин час за всеки коментар, ще ти прочета отговора утре, че стана късно.

Мхм, пиша ти бавно, защото схващаш трудно.

И ясно, ясно, колко пък да ти е ясно, бих казал никак не ти е ясно, четейки коментара ти.

Дори не си го дочел ми се струва, не ли?

Явно не е имало съвместни учения на украинска територия?

Както би казал великия логик Реджеп Иведик, неутралитет и неутралитет не едно и също.

Да оцелееш и да не загубиш живота си са различни неща, няма да съм аз този, който ще тръгне да те ограмотява на български език.

Щом не можеш да схванеш, какво съм посочил като цел №1 на Путин, как се надяваш да схванеш далеч по-сложни взаимовръзки и анализи.

Слагай званието рашист на всееки, който не разбираш и почвай да се търкаляш от смях.

Да поамнайстя - не можеш да пребориш гена си.

преди 14 часа, BANKATA написа:

Много ви се иска вината за войната да е в САЩ, но си е изцяло в Путин.

Всички тези обвинения които ги отправяте не са подплатени с нито един факт и аргумент.

Мхм, щом казваш - Вервам ти!

Ама аз вярвам и в Дядо Коледа, елена Рудолф, Снежанка и седемте джуджета.

Жена си открих като целунах една жаба и тя се превърна в красива принцеса.

Освен това знам, че шоколадите ги опаковат мармоти.

Никога не казвай кой има вина, за войната вина носи винаги победената страна.

В една война няма виновни и невинни, има сблъсак на различни интерси.

преди 9 часа, BANKATA написа:

Запада няма изгода от война между Русия и Украйна и с нищо не е провокирал такава. Всички твърдения от руска страна се основават на твърденията на Путин и обкръжението им. Проблемите с Русия започнаха след анексирането на Крим. Във всички авторитарни държави заплахите от вън се използват за вътрешнополитическо укрепване. 

Как си с ангийския?

Можеш ли да четеш свободно на него материал с множество специфични политически и техничвски термини?

Можеш ли да си направиш след това анализ на прочетеното?

Ако отговорите са положителни и желаеш да научиш нещо ново за теб, то виж този pdf, който показва статия в месечното издание Parameters на Американския Военен Колеж.

Автора е висш американски дипломат, отговарящ за енергийната политика на САЩ.

Преди години посети и България, във връзка с проекта Набуко, който след това посещение остана в историята.

Ресора му е бил Южна и Централна Азия, но обяснимо най-вече Каспийския регион.

Тази статия обаче е за това, как би трябвало да се промени стратегията на САЩ за налагане на интересите й.

Публикувана е 1992-а година.

Трудна е за четене, защото изисква и някои специфични познания.

Още по-трудна е за осмисляне, защото изисква необходимия умствен багаж.

Обаче осмислиш ли я, ще откриеш и сам фактите, за които твърдиш, че липсват в горния ти цитат.

Ако искаш да узнаеш чети, ако искаш да запазиш илюзиите си подмини.

Но не казвай, че липсват факти, а че теб не те интересуват факти.

Познанието за света, който ни заобикаля е процес, който струва време и усилия.

Който очаква някой да му изплюе готови отговори, сам се е отказал да бъде свободен човек.

Ето линк към PDF-а - https://press.armywarcollege.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1634&context=parameters

преди 7 часа, Реджеп Иведик написа:

Как е, как е, превзехте ли Крим ?

Като ядеш пуканки на дивана, файда от тебе йок.

Отивай да помагаш на рашистките касапи, че го закъсаха

А файда от теб пред компа има ли за украинците?

Да не си потеглил за Киев?

Ааа, забравих, ти вече бомбардираш Москва!

Днес пусна ли бомбите Аслан НаЗраний?

преди 44 минути, ivottoshev написа:

Когато батковците си говорят, лицата чието умствено развитие е застинало на ниво "7-ми клас" е хубаво да не се мешат, че стават за смях. Изобщо не можа да вденеш за к'во иде реч, ма реши да дадеш "компетентно" мнение, което няма нищо общо с темата на разговор :getout:

Тц, по напред в темата сам ни доказа, че и това, което е учил в 5-ти клас, вече е забравил.

По-лошото е, че дори отказва да си спомни.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Егати смеха!!! Джуганчето винагио се е смятало за един от вехтите комунисти!!! Нищо подобно!!! Оказва се, че е пионерче в сравнение с комсомолците от ГЕРБ и чавдарче, в сравнение с привържевниците на ПП и ДБ!!! Чак да им завиди человек!!!

преди 34 минути, andiay написа:

....

Като искаш да победиш америка, нападни Украйна. Ако искаш да биеш Кличко, нападни комшийката. Чудесна логика, правилно размишление, чакай нобелова награда по еконт.

преди 2 минути, insec написа:

Като искаш да победиш америка, нападни Украйна. Ако искаш да биеш Кличко, нападни комшийката. Чудесна логика, правилно размишление, чакай нобелова награда по еконт.

Инсектче, виж там в моя коментар има един линк.

Опитай се да го прочетеш и може и да разбереш, че е възможно да нападнеш комшийката и така да биеш Кличко.

Предполагам, че е възможно да разбереш, но е малко вероятно.

П.С. Както ще забележиш (предполагам, че поне това можеш) този линк не е "рашистка" пропаганда.

В речта си в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

https://bultimes.bg/putin-ottuk-natatak-zapadat-sthe-zagubi-globalnoto-si-gospodstvo-kakto-v-politicheski-taka-i-v-ikonomicheski-plan/

Аз казах ли , че Путин воюва с Дълбока държава ???

КАЗАХ ! 

Раздели ли се светът на две ? 

Раздели се !!!

Отсяха ли се Предателите на Човечеството ?

ОТСЯХА СЕ ! 

Дори и в тази тема ! 

............................

Ей така по естествен път ще се Пречисти Човечеството и Истинските Човеци ще Пребъдат !  

Предателите отиват в коша ! 

https://infoteka.bg/kremal-predatelite-na-rusiya-sami-izchezvat-ot-zhivota-ni/?fbclid=IwAR0ibUEu6fa8D8FFQV8o9awsfOUP7aXEQqyEc_UqZ9NZy8bYwypuyV0M1Kc

преди 17 минути, insec написа:

Чудесна логика, правилно размишление

Чудесна да. Главата му пълна с чугун, на челото му петолъчка...

преди 12 минути, andiay написа:

е възможно да нападнеш комшийката и така да биеш Кличко

Първо трябва да превземеш Киев.

Да не би да го превзе вече от дивана в хола ?

преди 13 минути, andiay написа:

Инсектче, виж там в моя коментар има един линк.

А си го дал на английски, защото си мислиш, че е някаква тайна ли? Или за повече достоверност? На български не сме го виждали, не сме го чували. Мерси, че все пак опита, да ме информираш в лишените от логика навързващи ред факти, ред измишльотини конспирацийки, ала не съм им фен - от тия нема ли нинджи или каки с големи сиси, не ме вълнуват.

Аслан Назраний, колко пъти да ти казвам, че Киев никога не ме е вълнувал?

За какво ми е да го преземам Бомбардировачо?

Приказваш за логика, пък то мозък нЕмаш, е, имаш ама и той кът бомбите ти - озран и виртуален.

Бегай пускай поредните бомби?

П.С. Последно, Кунчев жив ли е или мъртъв?

Добре, че не си тръгнал да заработваш като гадателка, че много озран щеше да станеш.

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Главата му пълна с чугун, на челото му петолъчка...

Какво ли не правят хората, за да си съхранят илюзиите. Тръгнали горките да търсят сложни планове в милиционерска глава. 😏

току-що, insec написа:

А си го дал на английски, защото си мислиш, че е някаква тайна ли? Или за повече достоверност? На български не сме го виждали, не сме го чували. Мерси, че все пак опита, да ме информираш в лишените от логика навързващи ред факти, ред измишльотини конспирацийки, ала не съм им фен - от тия нема ли нинджи или каки с големи сиси, не ме вълнуват.

Инсектчо, аз съм го чел само на английски, бе пиле.

Ако си го срещал на българси, давай линк да видим какво са превели, че то вяра на преводи в БГ нЕмам.

Това съм го чел още когато нета бе през модем и се чакаше цигара време докато зареди една страница.

Чел съм го на "аналогов" носител, в оригинал, без никой нищо да е променял .

В линка, който съм дал, няма конспирация, ама то като не разбираш нещо или се хилиш сенилно или го обявяваш за конспирация.

В линка има много физика, много мисъл и много поуки.

Все неща, които за подобните на теб са абстракция.

И да, достоверен е!

Ето част от какво е

https://press.armywarcollege.edu/

Много "рашистки" и комунистическо чугунен сайт, а?

Природата си знае работата, щом е решила да бъдеш инсект, то избор нЕмаш!

преди 31 минути, _sirena_ написа:

КАЗАХ ! 

Раздели се !!!

ОТСЯХА СЕ ! 

Дори и в тази тема ! 

Ей така по естествен път ще се Пречисти Човечеството и Истинските Човеци ще Пребъдат !  

Споко, Тед Круз идва!!! Не остана, още малко!!!

преди 7 минути, insec написа:

Какво ли не правят хората, за да си съхранят илюзиите. Тръгнали горките да търсят сложни планове в милиционерска глава. 😏

Ти живееш в илюзия, а Аслана във виртуала.

Но за вас така е и най-добре де, сблъсакът с реалността обикновено не завършва добре за индивиди като вас.

И не знаех, че в САЩ има милиционери?

А пък физиката, тя к'во да ти кажа, нито цвят има, нито раса, нито пристрастия.

Само едно изискване има - да можеш да мислиш.

Дейност непозната за "хора" като теб и Назраний.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ако ще си говорим за древни държави...

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен, паметник и на открито

Какво ще рече 14 години по-голяма от САЩ? Какво общо има пък годината 1776?

преди 1 час, Джугашвили написа:

Не аз, оня е от вашите неграмотници - АСПЕКТ!!! Тръгна да обяснява, какво е било Москва, когато Киев и бил столица, видиш ли!!! Дадох му аналог със София и кога става столица, нищо повече!!! Ама кой съм аз да им пречи да се излагат на воля!!!

Киевска Рус е първата руска държава, но това го знаят само тези, които са имали поне тройка, с по-ниски оценки гледат сега укропропагандата и вярват на всичко. Могат да си измислят история, могат да я забравят, могат и да я променят. Резултатът го виждат всички, които имаха нещастието да приютят бандеровци.

Но когато историята се изкриви до такава степен, каквато стигнаха псевдодемокрациите, изчезват всички спирачки, всякакви тъпоиди вземат властта и се получава това, което се получи сега. Пример: окрайна, сащ, целия европейски и неевропейски съюз (визирам подлогите на щатите, които погрешно се смятат за независими държави). Ние също спадаме в това число, не защото като народ сме забравили историята си, а защото 12 години управляваха мутри, които направо не я знаеха. Сегашните, вместо да разчистват мутрите, повтарят грешките им във външната политика и това не вещае нищо добро.

Страхувам се, че ако не се спре натягането на пружината тя ще се стопи (отдавна се счупи) и всичко около нея (и малко по-далеч) ще изгори.

преди 2 минути, andiay написа:

....

фъна е, че един инсект познава с изключителна точност развитието на събитията дотук - а разбирача в неутралното червено само дъвче киселци и три дена стана не може, не само да си обоснове теорията, ами въобще и не може да я представи, а защо ли: защото сам се сблъсква с огромните пропуски в нея и се чуди с какво да ги запълни. Вече почна физика, та химия, па много науки и всичките естествено ги е разбрал от- до без изключение. 

В кратце - дадох ти възможност, но и ти издишаш. Навивай се там с останалите путинисти и се надявайте на освобождение, че злия запад ви разсипа пусти да умеретей.

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Ето го человекът!!! Реши че сме друга държава, не сме никакви наследници на старите прабългари, славяни и траки!!! Вие сте тръгнали Македония да браните!!! А кой сте оставили да брани България??? Ей тия неграмотници и родоотстъпници ли??? Пожелавам Ви успех в опазването на нашата територия!!!

Ти не си ли родоотстъпник, като целуваш руско знаме? И се кланиш на чуждо правителство? На руското правителство?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ти не си ли родоотстъпник, като целуваш руско знаме? И се кланиш на чуждо правителство?

Не бъркай демокрацията с боя!!! Аз съм интернацонналист!!! Глобалистите са новите комунисти!!! Не ме бъркай с тях!!!

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Споко, Тед Круз идва!!! Не остана, още малко!!!

Оттук нататък Събитията ще хвърчат на бързи кадри. 

Путин Притежава всички "козове" да разцепи Света на 2 .

Основният му е да обърне Прожектора към Глобалните чудовища и да им поиска сметка от името на човечеството !

Е те тогава ще започнат превратите по държавните апарати и ще настъпи Хаос.

Хората ще пощуреят , когато Прогледнат !!!

И нека Светлината Бъде с Вас !

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Какво ще рече 14 години по-голяма от САЩ? Какво общо има пък годината 1776?

Ми аз бях с 14 години по-голям от едно мое бивше гадже.

Поне "гадже" знаеш ли какво е, или предвид умственото ти развитие спряло на ниво седми клас, и това с гаджетата е "terra incognita" за теб? 

преди 8 минути, insec написа:

В кратце - дадох ти възможност, но и ти издишаш. Навивай се там с останалите путинисти и се надявайте на освобождение, че злия запад ви разсипа пусти да умеретей.

А какво ще правиш , ако Путин победи ? 

И не ми отговори на въпроса :

Съзнанието ти ли определя Битието ?

Битието ти определя Съзнанието ? 

кое е Вярно за теб ?

преди 50 минути, _sirena_ написа:

В речта си в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече – „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

https://bultimes.bg/putin-ottuk-natatak-zapadat-sthe-zagubi-globalnoto-si-gospodstvo-kakto-v-politicheski-taka-i-v-ikonomicheski-plan/

КАЗАХ ! 

Раздели се !!!

ОТСЯХА СЕ ! 

Дори и в тази тема ! 

https://infoteka.bg/kremal-predatelite-na-rusiya-sami-izchezvat-ot-zhivota-ni/?fbclid=IwAR0ibUEu6fa8D8FFQV8o9awsfOUP7aXEQqyEc_UqZ9NZy8bYwypuyV0M1Kc

и швейцарските банки разкриха банковите тайни 

преди 1 минута, _sirena_ написа:

ще си купа  метална врата и оръжие да си пазя консервите 

преди 1 минута, _sirena_ написа:

аз още чакам отговор, кое следва да се разбира под "победа" за Путин? Само Украйна или ще добавим и източна Европа, а цялата ли, а останалата Европа, а целия свят? Къде е границата и кой е момента на Путиновата победа?

п.п. на въпроса съм отговарял много пъти през годините - и двете.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.