Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, andiay написа:

И що да не е по темата, хвалиш се че си завършил военно у-ще

Да, така е. Поне това си разбрал. Не лъжа.

Ти какво си завършил ?

преди 5 минути, A.com написа:

Сетих се за това:

То има и за цената на хартията, на която е написан договора

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, absurt написа:

Съгласна, само че този конфликт има начало, което не е днес. Има история в годините назад. Има подстрекатели, изсипали чували с пари, за да си прокарат интересите. Има и подготвителна война- 2014г. после 8 години, в които всяка от страните си плетеше кошницата, а частта от населението- неукраинското, беше положено също на геноцид. Да спреш водата на цял град, какво е в днешно време? Та, тези 8 години неутралности, доведоха днешната голяма война. И колкото по- малко неутралности днес, толкова повече приближаваме баш голямата война, след която ще се бият с тояги......първобитните изродени от радиацията.

Да са му мислили като си гласуваха на референдума.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Да са му мислили като си гласуваха на референдума.

Нимой с лошо. Вежливите човечета, де им висяха на главите по време на свободните избори. Ако става въпрос за Крим.

преди 25 минути, absurt написа:

Черно- бяло виждане имаш, а дори далтонистите виждат поне сивото. И не, целият цивилизован свят не реагира еднакво. Да, осъждат се действията на Путин, но престъпление срещу човечеството е чисто политическо определение, инициирано точно от тези, които прокараха и утвърдиха прецедентите. Те показаха как силната държава си прокарва интересите. Докато същата тази държава и подекващия ЕС не спрат да въоръжават Украйна, жертвите ще растат. Руснаците, колкото и да е чудно за някои, вярват че няма накъде да отстъпват. Роднините им са в Украйна, та са наясно как са живели през всичките тези години. Най- лесно и най- неефективно е да ги обвиниш, че били пращали децата си на смърт. Знаят го. но, знаят защо го правят. Нещо,което "цивилизованата част от света" не иска да разбере, защото не й изнася. 

Колкото и да се напъваш и да повтаряш "САЩ поставиха прецедент", нищо не значи и на никой не му пука, освен на такива като вас, които се мъчат да изровят оправдания. Още повече олекваш, когато след 5 коментара пак ще кажеш "Русия е била империя, когато краварите не са имали държава". Какво вярват руснаците, на никой не му дреме. Луди всякакви. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

"Русия е била империя, когато краварите не са имали държава".

А, има и една чушмя, в Габрово ли беше, в Карлово ли, дето била с 4 години по голяма от САЩ.

Българския чугун е по твърд от руския. И с по голяма петолъчка на челото.

преди 11 минути, absurt написа:

...беше положено също на геноцид.

за тоз геноцид и въобще за човешки жертви, на Путин въобще, ама въобще не му пука - човешкия живот за него нищо не струва.

преди 2 минути, insec написа:

за тоз геноцид и въобще за човешки жертви, на Путин въобще, ама въобще не му пука - човешкия живот за него нищо не струва.

Не е само той. Лошото е, че си има куфарче. Руската армия вече я похарчи

Луд с куфарче е по страшно от луд с картечница

току-що, Реджеп Иведик написа:

Да, така е. Поне това си разбрал. Не лъжа.

Ти какво си завършил ?

Нищо свързано с военното дело, но позволяващо ми да погледна над чисто военните действия.

Нищо свързано с медицината, но позволяващо ми да погледна отвъд чисто медицинските въпроси.

Иначе българската ми диплома е по икономика, но нея не я броя, взех я точно преди Виденовата зима.

Другата е взета доста на запад от тук по-късно.

Тя вече ми позволява да имам този поглед и да не ме притеснява тематиката, за да мога да изкажа обосновано мнение

И все още продължавам да се образовам, защото съм разбрал, че това е един безкраен процес.

И не само това съм разбрал, но все пак ще кажеш ли кога си завършил военно училище?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

А, има и една чушмя, в Габрово ли беше, в Карлово ли, дето била с 4 години по голяма от САЩ.

Българския чугун е по твърд от руския. И с по голяма петолъчка на челото.

Съединени американски щати. Независимост от Великобритания - обявена 4 юли 1776 г.

Априлова чешма - Габрово. Построена 1762 г.

image.png.5f92fdb8041ab5c578ee18cd9656b8d7.png

преди 1 минута, andiay написа:

И не само това съм разбрал, но все пак ще кажеш ли кога си завършил военно училище?

1989 година.

Ти какво завърши освен икономика ?

Защо ми казваш това, което не ме интересува, а нарочно криеш това, което би следвало да е уж по интересно ?

Ма то и икономика не е лошо.

Как си мислиш ще издържи Русия, на още няколко месеца позиционна война ?

току-що, jhoro написа:

Съединени американски щати. Независимост от Великобритания - обявена 4 юли 1776 г.

Априлова чешма - Габрово. Построена 1762 г.

Аз не казвам, че не е вярно бе.

За чугуна е поантата

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

1989 година.

Ти какво завърши освен икономика ?

Защо ми казваш това, което не ме интересува, а нарочно криеш това, което би следвало да е уж по интересно ?

Ма то и икономика не е лошо.

Как си мислиш ще издържи Русия, на още няколко месеца позиционна война ?

Нищо не крия, бе Аслане.

Просто е без значение за спора ни, а и да ти кажа, няма да повярваш.

Така че, това е излишно.

От значение е не какво образование имаш, а доколко си образован.

Значи си завършил военно училище през 1989-а?

И казваш, че аз съм чугун с петолъчка на челото?

В кой курс взе "партийната книжка"?

Сега осъзнаваш ли, че е адски безпредметна срещата ни?

Когато аз съм лежал по арестите с обвинение, че подтиквам към антидържавна дейност, ти си се клел, че ще защитаваш държавата и партията от такива като мен.

И не я мисли Русия, то Куба и Северна Корея издържаха 60-ет години, та тя ли няма да издържи.

Виж, на руския народ ще му се такова ма.ата.

На украинския също.

За съжаление и на нас.

И на Европа също, но по-малко.

Предполагам си чувал мисълта на фон Клаузевиц, че войната е продължение на политиката с други средства?

Всъщност е точно обратното, политиката е война с други средства.

Това съм научил по време на обучението си.

Икономическите санкции не търсят икономически ефект, каквото и да ти говорят от ТВ-то.

Путин няма никакво намерение да окупира Украйна, каквото и да ти говорят медиите или каквото и да казва твоето военно образование.

Истинската война е много по-различна и много малко зависи от реалните бойни действия.

И е доста по-кървава, защото засяга милиарди животи.

Това също съм научил по време на обучението си.

Затова и вече ненавиждам политиката, но пък ми дава винаги ясен и обективен поглед на случващото се около мен.

Та, има ли смисъл да се срещаме, за да ми покажеш, че по време на соца си бил изпълнителен "комунист", нищо че може и да си презирал тази власт (което е недоказуемо, имайки предвид първото)?

Най-вероятно си бил във ВВМУ "Никола Вапцаров" във Варна, най-вероятно целта ти е била да бачкаш на търговски кораб, но това не променя факта, че си приел да станеш член на комунистическата партия и днес е доста смешно да наричаш други комунисти.

И понеже не можете да схванете, как може човек да е мачкан от държавата, а всъщност да е свободен, то ето ви един такъв пример, описан от Димитри Иванов

https://www.segabg.com/category-observer/grumpi

Дано сега проумеете.

А дано, ама надали!

Руски пилот от Крим бомбардира територията, където живее родната му майка. Той е свален от ПВО на Украйна и е пленен. Сега майка му казва, че се срамува, че е възпитала окупатор. Тази история прилича на антична трагедия....

Що се касае до целия свят и отношението към Русия и руснаците, то ще е такова, каквото беше през 1940 или 1941 г. към немците, когато вече нямаше значение кой е за и кой е против Хитлер. В социалните мрежи ми пишат украинци с ненавист, с отвращение... Аз разбирам, че те в действителност искат да се обърнат към Путин, но не могат да стигнат до него, и им е вече все едно дали аз съм Путин или не съм Путин. Те насочват всичките си обвинения срещу мен, защото аз пиша на руски, защото аз съм руски писател.

https://www.segabg.com/category-observer/putin-e-vrag-na-rusiya

Но това не са звуците на Украйна.Това са звуци на агресора.Това е как Русия, която нахлува в Украйна, звучи.Това е химнът на Русия.Истинската Русия

Всички звуци, представени в алтернативната версия на руския химн, са реални. Те са взети от стотици документални видеоклипове. Включени са обстрели с ракетни комплекси „Град“ на Харков и Мариупол, ракетна атака срещу Бабий Яр в Киев, обстрел на цивилни в Херсон и бомбардировката на Суми.

„Целта на проекта не е да дискредитира националния символ на Руската федерация. С помощта на тази интерпретация ние показваме на целия свят, включително на руснаците, какво правят руската армия и руските власти със своята страна и със своите символи. Звуци от експлозии, ракетни залпове, танкови атаки, сирени за въздушни нападения, стрелба, писъци и плач – така хората по света сега виждат и чуват съвременна Русия.

През първите два дни сайтът на проекта беше посетен от повече от 350 хиляди души от цял свят. 

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

Благодарим на Путин. Комунизъма пак дойде.

Това, че Путин е бил "от КГБ" не го прави комунист, социалист или капиталист. :) Той е националист!!! 

За него по-важно е да има буфер между "запада" и РФ. Добре му е известно, че НАТО "напредва" на изток. 

В действителност няма претенции за територии по Украйна с изключение на вече анексирания Крим. 

Да, има икономическа заинтересованост от двете себе-определили се републики, но не забравяйте, че имаме вече РФ в която има 22 републики, а така също и автономна област. Това е федерация!!!

Управлението на щати и федерация се различава коренно. Русия не е държава в която има централизирано управление, но има и

Цитат

В състава на Руската федерация влизат 83 равноправни юридически субекта:

и прочие, което е  непонятен за другите държави стратегически значим общ интерес на федералните членове.  

Друг е въпроса дали "западът" ще признае независимостта на определени "нови" републики и до колко те ще са под централно управление на Киев или Москва. 

Отделно това Русия участва и в друг вид взаимоотношения за военна взаимопомощ подобна на НАТО. 

п.п. @АСПЕКТ понякога ме разсмиваш като неправилно оприличаваш някой на комунист. :) ОК, преносното, че комунизма е зло го знам, но извън преносното значение на комунизъм има и друго. :) 

Лично на мен това, че Путин е националист не ми пречи, но да го сравнявате с Хитлер ... е смешно ... :) = Германският народ някак си се срамува от историята си, но към тогава виж кои са подкрепили Хитлер и не са ли потомците на въпросните в САЩ?! 

преди 8 часа, Реджеп Иведик написа:

Освен, че е геноцид, изпратиха на сигурна смърт собствените си хора и техника в града, за да се опитат на всяка цена да го превземат. Изгубиха сума ти и техника и много елитни части. Заради Мариупол, Русия стана мръсна дума, и понеже все още не са го превзели продължават да изпращат тъпо и упорито войници и техника на разтерзание, за да могат евентуално да превземат поне един украински град, и те не знаят защо. Преди туй го изравниха със земята, за да нямат никаква полза от него, ако все пак, след големи загуби на жива сила и техника успеят да го превземат.

Тупьiе бля

Този град е ключов.Ако го превземат ще съединят Домбас с Крим . Украинците заявиха , че най-близката помощ е на 120 км през степта и не могат да я окажат . Но градът се държи , а това вбесява Путин. Казват че ако му дадат плячка , за да има оправдание , че е постигнал  победа ,той ще сключи примирие. Мариупол според анализаторите е тази плячка.Но от психопатът Путин всичко може да се очаква. Според някои психолози  ако имаш проблем със сексуалността ,търсиш маниакално ДРУГА изява. Дали не се отнася това за Путин?

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Членът на Камарата на представителите от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн в поредица от туитове осъди лицемерието на американските власти по украинския въпрос. Потребителите на форума на Reddit не можаха да повярват на очите си! Ето какво каза тя:
1) „Демократите заклеймяват републиканците, президента Тръмп и неговите поддръжници като нацисти от 2015 г. насам. Но те финансират истински нацисти още от администрацията на Обама/Байдън. Финансирането на украинските неонацисти спря едва при Тръмп."
2)" Демократите не само финансират украинските неонацисти. От 2014 г. САЩ и Украйна бяха единствените, които последователно гласуваха против резолюцията на ООН за борба с разпространението на нацизма в Европа и света година след година."
3) "Миналата седмица Конгресът одобри 13,6 милиарда долара смъртоносна помощ за Украйна. Въпросът е: колко още пари на американските данъкоплатци ще се озоват в ръцете на украинските неонацисти?"
4) "Освен това НАТО снабдява неонацистите в Украйна с мощни оръжия и ги учи как да ги използват

Ще ги финансират колкото е необходимо. Докато наврат червения бутон на г-н Путин в задника.

ПП: хубаво е като публикуваш подобни материали да си запознат с душевното състояние на автора му.

Путин:
„Искам и обикновените граждани на западните държави да ме чуят. Сега се опитват да ви убедят, че всичките ви трудности са резултат от някакви враждебни действия на Русия. Че от портфейла си трябва да платите за борбата срещу митичната руска заплаха. Всичко е лъжа!
И истината е, че проблемите, пред които са изправени милиони хора на Запад, са резултат от години на действия на управляващите елити на Запад. Техните грешки, късогледство и амбиции. Тези елити не мислят как да подобрят живота на своите граждани, те са обсебени от егоистичните си интереси и супер печалбите си.”
Руският президент Владимир Путин даде телевизионно обръщение днес и по същество говори пред света относно събитията, случващи се в Украйна и икономическите последици, за които се обвинява.
Путин каза, че Москва е предложила на украинските власти да не участват във военни действия, ако те изтеглят войските от Донбас, но те не са искали.
Той каза, че специалната военна операция върви добре и по план.
Путин направи интересна забележка, когато каза, че ако руските войски действат само на територията на републиките Донбас, това няма да доведе до мир в Украйна и няма да премахне заплахата за Русия. Ето защо е замесена много по-голяма площ от Украйна.
Руският президент посочи, че западните покровители настояват Киев да продължи кръвопролитието, като доставя оръжие, разузнаване и изпраща наемници.
Той каза, че тактиката на руското министерство на отбраната относно военната операция в Украйна се е оправдала напълно и се прави всичко, за да се избегнат загуби сред цивилното население.
Най-интересното е, че Путин посочи мрежа от дузина лаборатории, работещи в Украйна, където с финансовата подкрепа на Пентагона се изпълняваха военно-биологични програми. Те включват експерименти с проби от коронавирус, антракс, холера, африканска чума по свинете. Той продължи, че властите в Украйна сега усилено се опитват да прикрият следите от тези програми.
Говорейки пред света, той каза: „Искам и обикновените граждани на западните държави да ме чуят. Те сега се опитват да ви убедят, че всичките ви трудности са резултат от някои враждебни действия на Русия; че от портфейла си трябва да плащате за борбата срещу митичната руска заплаха.
Всичко е лъжа! И истината е, че проблемите, пред които са изправени милиони хора на Запад, са резултат от години на действия на управляващите елити на Запад. Техните грешки, късогледство и амбиции.
Тези елити не мислят как да подобрят живота на своите граждани, те са обсебени от своите егоистични интереси и супер печалби“.
Путин говори и за бъдещите си планове за Украйна, като каза: „Появата на руски войски край Киев и други украински градове не е свързана с желание за окупация на Украйна, Русия няма такава цел.
Всички задачи, поставени в специалната военна операция, със сигурност ще бъдат изпълнени;
Нямахме друга възможност да гарантираме сигурността на Русия“.

преди 1 час, bigiadri написа:

Дали не се отнася това за Путин?

Да се ползва Фрийд е неуместно спрямо Путин. :) = Това няма нищо общо при менталната пауза при жените. :) 

Не мисля, че е психопат, а по-точно го възприемай като социопат, след като си привърженик на крайностите. 

Това, че мнозина не го приемат като важен (значим) националист (свързан с руско говорещите само) държавник е от това, че от край време ресурсите намиращи се по територията на бившия СССР са апетитни за определени богаташи било то родени и/или имащи "корени" из бившата Руска империя е друга тема която касае само и единствено РФ, а не целия свят.

В тоя смисъл не считам Аз , че Путин е и социопат, но разбирам все пак, че някои подхождат крайно и не им е симпатичен Путин. :) 

Турция де факто воюва с Русия. Останалата част от запада е в разкрачено положение. От едната страна помагат на Украйна, от друга страна пречат.

Ако не беше адаша, сега Одеса щеше да е изравнена със земята като Мариупол.

преди 8 часа, andiay написа:

И казваш, че аз съм чугун с петолъчка на челото?

Да, опровергай ме. Нещо не се напъваш като гледам.

Тролиш за спорта. Нали си завършил икономика уж ?

Колко време ще издържи Русия икономически ? Украйна ще издържи безкрайно, щото запада сега няма как да се отметне от доставките на оръжие, а адаша помага със сичка сила, даже с настървение, както изглежда.

Ако си излъгал и не си завършил икономика е друг въпрос.

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Турция де факто воюва с Русия.

Русия и Турция отдавна си играят (воюват), но го правят по правилата. Да, във войната има определени правела и неориентирани "триполови" военни да не се мешат, че определено не знаят какво е "трудна" любов. :) 

Кратко: Когато някои си мерят едни неща, то нито жени, нито трети пол требе да се намесват, особено, ако са родени в САЩ на "четвърти юли". :)

п.п. Войната не е за деца!!! = Тя е опасна за тях и да си стоят мирно в яслите!!!    

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.