Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ти си от София?

от дълбоката провинция в подбалкана

преди 58 минути, NewRedDragon написа:

Това е ясно! Лош генетичен материал

що ве
аз си бех кашик, кво кът съм лош генетичен материал
имах достатъчно сили да заровя муцуна в калта
и требеше да си психически издръжлив на простотията

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, дръндю написа:

от дълбоката провинция в подбалкана

що ве

И аз. Само дето бях в канцеларийка и си имах кеартира в ......града

преди 5 минути, дръндю написа:

що ве

Спри кашика да почине танка.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

И аз. Само дето бях в канцеларийка и си имах кеартира в ......града

имал си канцеларийка щот си от добър генетичен материал
питаш ли ме мене, че всеки ден превземах баира

Ами дори и аз съм носил дънки - Rifle или Levi's, такива продаваха по Корекомите.

За да си ги купя от някой тираджия или такъв работил навън като дядо ти, работех по време на ваканциите, защото струваха една заплата на майка ми или една инвалидна пенсия на баща ми.

Представи си само, в България е имало хора, кото са носили дънки, ти да видиш.

Няма как да пропусна една реплика от друг култов филм от онова време: "Ти к'во си мислиш бе, и ние пушим цигари "Кент" и ядеме бонбонки "Тик-Так"

И двата филма са много далеч от тогавашната пропаганда, дори бих казал, че бяха своеобразна антипропаганда.

Ама то трябва да се гледа, преди да се коментира, както и трябва да се чете, преди да се пише.

преди 2 минути, Мойра написа:

може - ти ли му каза,:laughing4:

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Сергеев, туй ти ли си ?

не

брат му съм

той ми каза да ви кажа че

само украинците фашисти са на страната на украйна

и нато ще се бори до последния украинец в украйна 

НО

ОРЪЖИЕ НЯМА ДА СЕ ДАВА !

преди 14 минути, Лудар написа:

Kаква изненада. Андьо бил от мургавите братя. 😆

Ахилесов, че съм мургав, мургав съм, че не съм от "братята" не съм, ама дори и да бях от тях, то това не променя факта, че ти си това, което си - Ахилесов.

преди 41 минути, АСПЕКТ написа:

Учил си ти трънци. Кога си учил английски по соца, чак пък и немски? Виждам, колко добре знаете английски език. Направо като скандинавците говорите английски език.

Френски, да. Беше модерен, японски също. То след 90-те години нямаше немски език в моят край, ти по соца си учил. Даже си учил и немски език, и английски език.

Айде да не говорим празни приказки.

Аборигенче мамино, разбира се, че се учеше "западен" език през соца. В седми клас бях във френска паралелка, сестра ми в английска, защото още от забавачка го учехме в Алианса. И немска паралелка имаше. Руският си вървеше от по- рано.  Вярно, че всички се натискаха за френски и английски, е вярно. За немски почти нямаше желаещи. 

преди 6 часа, БаалБек написа:

Ето я действителността!

stadion.png.fa901ed3842b3ab7f5d14dcdb7669e49.png

Да не реши някой, че снимките в цитираното мнение са монтаж:

18 март 2022 г. сложете на пауза на 01:10:25

18 март 2021 г. сложете на пауза на 06:24

https://www.m24.ru/videos/obshchestvo/18032021/282412

Как по озвучителната система на стадиона се пускат аплодисменти(когато Путин очаква такива), а публиката се оглежда, за да види кой аплодира може и сами да си намерите.

Тоя перко не е спрял да лъже, ама в България все още им верни последователи

преди 1 час, Богатир написа:

Това са измислици според мен.

Някакъв хахо стои в Ню джърси и знае всичко, което става в Москва ..😂

За полетите на самолетите лесно може да се провери. Flight Radar показва всички полети, стига самолетите да не са с изключени транспондери. От Москва наистина има излетели частни самолети в посока Персийксия залив. Кой и какво са превозвали вече е друга работа. Същото важи и за полетите към Урал - има ги, но какво се превозва е отделна работа.

----

Този Poll до колко е достоверен не знам:

Latest polls: 86.6% of Russians allow and support attack on #EU member states: Poland, Estonia, Latvia, Lithuania, Bulgaria, the Czech Republic, Slovakia and others.

преди 10 минути, Филипов написа:

Соловея е с мноко як суичер. И аз сакам такъв.

image.png.94c05928b56de6ded8c542754672f67d.png

преди 14 минути, absurt написа:

Аборигенче мамино, разбира се, че се учеше "западен" език през соца. В седми клас бях във френска паралелка, сестра ми в английска, защото още от забавачка го учехме в Алианса. И немска паралелка имаше. Руският си вървеше от по- рано.  Вярно, че всички се натискаха за френски и английски, е вярно. За немски почти нямаше желаещи. 

В кое учлищще?

преди 6 часа, Лудар написа:

Ето го и протеста на Копейкин, заради който неразбралият Ивчо ми сложи диагноза. Не каза каква, сигурно за да не му се връща.

Мда, доста съм ги надценил, споменавайки цифрата 1000.

https://bnr.bg/post/101618332/vazrajdane-organizira-protest-ne-na-voinata

Да последваме светлия пример на Цар Путин и... да изпратим жандармерията да парави същото, което ОМОН-овците правят с несъгласните с официалната руска политика в Русия. Един вид, да се почустват под благата власт на Путин, да видят колко е хубаво.

Много мръшляк е дал фира

Киев мълчи за поражението на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Белгийският VTM News пише, че броят на загиналите, открити между развалините в базата на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в Николаев е най-малко 80 души, но много повече тела са заровени под руините на казармата.

"Извадени са поне 50 тела, но не се знае колко остават под развалините", разкрива военнослужещ, който смята, че при ударите може да са загинали повече от 100 души.

Това подразделение е "известно" с военни престъпления в Донбас от 2014 г.

277076718_147188784446098_3250697967610021840_n.jpg

Цитат

Ни одна страна мира не убила столько русскоязычных, сколько убила россия.

Факт.

преди 57 минути, insec написа:

е то, колко да е насила, от 150 милиона човека все ще събереш за няколко стадиона, които да ти се подмазват от сърце - ма на тия същите, само да им съобщи, че ги мобилизира и гледай цирк. Който всъщност така или инак ще гледаме, като ги застигнат последствията от санкциите.

Тъй , ама май и от 150 млн  не може да намери доброволци  че се налага и обучение и автобуси

И много объркани хора. Що ли се срамуват повечето ... И са гузни едни такива :)

преди 9 минути, BANKATA написа:

В кое учлищще?

51-во 

току-що, BANKATA написа:

В кое учлищще?

Питаш друг, но мога да ти отговоря и аз - във всички училища се учеше и "западен" език задължително.

В големите градове можеше да избираш - английски, немски или френски.

В малките градове нямаше избор, с какъвто учител разполага училището, такъв език учиш, най-често това бе френски.

Отделно имаше и специализирани гимназии - английска, френска, немска.

В София имаше и трите, но само за жители на София.

В Северна България, откъдето съм аз, имаше две английски - една в Русе и една във Видин, но пак не можеше да избираш в коя, беше по някакво териториално разпределение.

От средата на 80-те се пръкнаха и така наречените "паралелки с разширено изучаване на западен език" в по-елитните гимназии в големите градове.

На практика в тях се изучаваше това, което се изучаваше в подготвителната година в езиковите гимназии по съответния език.

Но пък изискванията по другите предмети бяха доста по-завишени от "нормалните" паралелки.

преди 19 минути, chepik написа:

Много мръшляк е дал фира

Киев мълчи за поражението на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Белгийският VTM News пише, че броят на загиналите, открити между развалините в базата на 79-та въздушно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в Николаев е най-малко 80 души, но много повече тела са заровени под руините на казармата.

"Извадени са поне 50 тела, но не се знае колко остават под развалините", разкрива военнослужещ, който смята, че при ударите може да са загинали повече от 100 души.

Това подразделение е "известно" с военни престъпления в Донбас от 2014 г.

277076718_147188784446098_3250697967610021840_n.jpg

Тези отгоре са мародерите ,които пълнат джобове за подаръци ,като се върнат !Те това им е и ползата от тази война!

преди 55 минути, дръндю написа:

имал си канцеларийка щот си от добър генетичен материал
питаш ли ме мене, че всеки ден превземах баира

В нашия полк мургавите братя бяха в щата Охайо (охранителна рота)  и като сгафеха нещо, а те бяха перманентно в издънка, за награда превземаха едно блато. С пълно бойно. След превземането му излизаха еднакво черни.

преди 34 минути, chepik написа:

ВСУ официално заявиха, че по време на войната няма да дават информация за собствените жертви, а за жертвите на противника ще дават само бройки за които са сигурни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.