Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, andiay написа:

Аспекте, казах ти вече, че никога не съм живял под руско управление, нито под турско.

Затова и не мразя нито руснаци, нито турци, какъвто най-вероятно си ти.

Познавам и съм приятел с много турци, както казах и по-рано, вместо да се правя сега на антикомунист зад клавиатурата, някога съм защитавал правото им да се самоопределят какви са, доколкото ми е било във възможностите.

Понесъл съм последствията от това свое решение, но никога не съм съжалявал за него.

И всичко това го имам черно на бяло, документирано е.

Български трудоваци никога не са били пращани в Коми, поне доколкото ми е известно.

Всички мои роднини от мъжки пол, които бяха в България са били трудоваци, нямаше друг вариант.

Нито един от моите роднини не можеше и да помисли за работа в Коми, камо ли в друга държава. Нито пък за екскурзия до където и да е било.

Виж, да копат скалите, за да можеха доскоро хората да посещават пещерата Дяволско гърло в Родопите, това вече е факт.

Никога не съм бил ничий роб, нито някога ще бъда.

Абе, кой ти пише, че са го изпратили там и то войник, както и да е, явно не можем да се разберем. Или ти не можеш да разбереш. Или не искаш. Аз спирам на тази тема с теб.

Ако не е било руско управление, защо руския език беше задължителен и имаше руска програма?

Както и да е.

https://dnes.dir.bg/na-fokus/izoliran-i-zaobikolen-ot-lakei-kak-upravlyava-putin-dnes

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Една новина,която искам да е фалшива!

АКТУАЛНИ НОВИНИ: Множество самолети на руските военновъздушни сили извозват хора от Москва до . . . Уралските планини!

Най-малко осем (8) и вероятно до дванадесет (12) руски военни самолета, от типа, използвани за преместване на ВИП лица, и други от типа, които транспортират доставки, се движат от Москва към Уралските планини. . . където се намират руските ядрени бункери. Участващите самолети са: -RuAF Туполев Ту-204-300 RSD3 -RuAF Sukhoi Superjet 100-95B RSD71 -RuAF A319-115CJ RSD72 -RuAF Ан-148-100E RSD73 -RuAF Илюшин Ил-96-300PU RSD74 -RuAF Туполев Ту-214PU RSD78 -RuAF Туполев Ту-214SR RSD79 -RuAF SuperJet 100-95B RSD80

Голямо изселване на частни самолети от Москва към Дубай също тази сутрин. Изглежда, че свръхбогатите арабски петролни милиардери се измъкват и от Москва.

През последните три дни Русия изтегля единствени по рода си, патентовани, машинни бои и шаблони и поставя в дълбоко съхранение заедно с предмети с културна стойност.

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-numerous-russian-air-force-planes-shuttling-people-out-of-moscow-to-ural-mountains

преди 9 минути, insec написа:

Гледам завистниците, злобеят какъв боклук бил Кайена- "кола за бедняци". Какво "странно" съвпадение, че същите симпатизират на Путкин, може би просто случаеност .. 😏

Богат и беден е въпрос на гледна точка.

За едни притежаването на Кайен е символ за богатство, а за други е символ на бедност, която се опитва да се представи за богатство,  за трети пък е несбъдната мечта.

И това няма нищо общо нито с Путин, нито с Байдън, нито със Зеленски, нито с войната в Украйна.

Въпрос на гледна точка, в пряка зависимост от височината от която се гледа.

А да завиждаш на някого за кола или не, това вече е въпрос на ментално богатство.

Лично аз не завиждам и на Джей Лено, за колите които притежава, какво ли остава да завиждам на притежател на Кайен.

преди 56 минути, NewRedDragon написа:

И като ме намериш кво? Ще ти начупят кратуната преди да можеш да ми излъскаш обувките

Ще ми начупят? Момченце тъпо, десантчика и в пенсия, знае как да неутрализира цивилна охрана. Пък и съм си запазил няколко патрона.

преди 29 минути, АСПЕКТ написа:

Якето на Путин, дето държа реч, пропагандата, струва

Какво стана с импортозамещението :giggle1: и как санкциите са на полза...

Някои видяха отново съвпадения

FONDjk6XIAcVTrG?format=jpg&name=medium

преди 4 минути, glen написа:

Голямо изселване на частни самолети от Москва към Дубай също тази сутрин. 

здравствуйте ребята

1233424.jpg

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Абе, кой ти пише, че са го изпратили там и то войник, както и да е, явно не можем да се разберем. Или ти не можеш да разбереш. Или не искаш. Аз спирам на тази тема с теб.

Ако не е било руско управление, защо руския език беше задължителен и имаше руска програма?

Както и да е.

https://dnes.dir.bg/na-fokus/izoliran-i-zaobikolen-ot-lakei-kak-upravlyava-putin-dnes

По соца учехме руски, френски, немски и английски.Ти да видиш.

току-що, insec написа:

здравствуйте ребята

1233424.jpg

Интересно, тоя с пурата що не успя Бойко да го вкара в затвора?

преди 1 минута, miro20 написа:

Някои видяха отново съвпадения

всъщност е много далеч - речта на путя и цялото мероприятие беше жалка и смешна картинка тип "празник на града", особено при сравнение с тия на Хитлер.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Както и да е.

Ти сам себе си не разбираш, к'во ли остава да разбереш мен.

Руския език бе официален в СССР-то, а ТВ-то показваше официалната пропагандна съветска телевизия.

А дядо ти е отишъл в Коми за пари, които е нямало как да получи тук.

Самият факт, че му е било позволено да отиде на работа там.говори красноречиво за това, че поне явно никога не е възроптал срещу системата в която е живял.

Освен това, работата му като дървосекач в Коми му е позволила да се пенсионира доста рано, което пък изобщо не съответства на твоето твърдение, че се е бъхтил 50 години.

Е, може, ако е почнал да работи още в детската градина.

Пенсионната възраст за мъже тогава бе май 60 навършени години и 20 години трудов стаж. И това за най-ниската категория труд.

Сам сметни, възможно ли е дядото ти да е работил 50 години.

Виж да се е пенсионирал на 50 години, това вече е напълно възможно.

преди 6 минути, insec написа:

всъщност е много далеч - речта на путя и цялото мероприятие беше жалка и смешна картинка тип "празник на града", особено при сравнение с тия на Хитлер.

Не споря. Наистина Хитлер увлече  една цяла нация с хъс ,  харизма и далеч по убедителни речи и пропаганда :)

А Путлер както цитирах, събира агитка с автобуси насила

преди 15 минути, tonit1968 написа:

По соца учехме руски, френски, немски и английски.Ти да видиш.

Учил си ти трънци. Кога си учил английски по соца, чак пък и немски? Виждам, колко добре знаете английски език. Направо като скандинавците говорите английски език.

Френски, да. Беше модерен, японски също. То след 90-те години нямаше немски език в моят край, ти по соца си учил. Даже си учил и немски език, и английски език.

Айде да не говорим празни приказки.

преди 1 минута, miro20 написа:

Не споря. Наистина Хитлер увлече  една цяла нация с хъс ,  харизма и далеч по убедителни речи и пропаганда :)

А Путлер както цитирах, събира агитка с автобуси насила

е то, колко да е насила, от 150 милиона човека все ще събереш за няколко стадиона, които да ти се подмазват от сърце - ма на тия същите, само да им съобщи, че ги мобилизира и гледай цирк. Който всъщност така или инак ще гледаме, като ги застигнат последствията от санкциите.

преди 19 минути, glen написа:

Една новина,която искам да е фалшива!

АКТУАЛНИ НОВИНИ: Множество самолети на руските военновъздушни сили извозват хора от Москва до . . . Уралските планини!

Най-малко осем (8) и вероятно до дванадесет (12) руски военни самолета, от типа, използвани за преместване на ВИП лица, и други от типа, които транспортират доставки, се движат от Москва към Уралските планини. . . където се намират руските ядрени бункери. Участващите самолети са: -RuAF Туполев Ту-204-300 RSD3 -RuAF Sukhoi Superjet 100-95B RSD71 -RuAF A319-115CJ RSD72 -RuAF Ан-148-100E RSD73 -RuAF Илюшин Ил-96-300PU RSD74 -RuAF Туполев Ту-214PU RSD78 -RuAF Туполев Ту-214SR RSD79 -RuAF SuperJet 100-95B RSD80

Голямо изселване на частни самолети от Москва към Дубай също тази сутрин. Изглежда, че свръхбогатите арабски петролни милиардери се измъкват и от Москва.

През последните три дни Русия изтегля единствени по рода си, патентовани, машинни бои и шаблони и поставя в дълбоко съхранение заедно с предмети с културна стойност.

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-numerous-russian-air-force-planes-shuttling-people-out-of-moscow-to-ural-mountains

Това са измислици според мен.

Някакъв хахо стои в Ню джърси и знае всичко, което става в Москва ..😂

Publisher Info:

HAROLD TURNER

Post Office Box 421

North Bergen, NJ   07047

преди 28 минути, NewRedDragon написа:

Това е ясно! Лош генетичен материал

Мда, за такива като теб друго не може да бъде ясно.

Ама пропускаш факта, че е написано "тези, които бяха в България", а другите отдавна бяха там, където на теб много ти се иска да бъдеш.

И са такива, какъвто ти мечтаеш да бъдеш.

При това и те са постигнали всичко със собствени усилия.

Та за чий лош генетичен материал говорим.

Да ти припомня

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Значи си на тяхна страна.

Другото дето си написал е спам

Е, по твоята логика (нали се представяш за изтъкнат логик), щом не мразя и американците, значи съм на тяхна страна, щом не мразя украинците, значи съм и на тяхна страна.

Бах ти логиката!

Ама от това тук, каква друга логика да очаква човек

keyboard-5432374_1280.jpg

Пусна ли бомбите, където трябва или вече смърди около теб?

преди 34 минути, Реджеп Иведик написа:

По почерка му познах.

Мда, моята клавиатура има уникален почерк, знаех си.

Ти пък се познаваш по "точните" прогнози, които се напъваш да даваш.

К'во стаа с предложението ми?

Или пак са те барикадирали?

Ма то ареста сам си го строиш, бре Асланчо!

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

чак пък и немски

немски и руски беха задължителни в нашто даскало...тъй де с тройки минавах нагоре
от73-та до 78-ма, ама толква го помня

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Мога да си купя почти всичко, което ти не можеш. На бригади не съм ходил, даже като бяха задължителни - винаги съм бил с връзки, където трябва. За разлика от теб, аз мога да живея като бей тука

С  това, че той има повече пари от мен. Иначе сме добри познати и сме били много пъти заедно - на места, оито за теб са табу

Схващаш ли, че той не се гордее с теб, щото си под нивото му по твоята ценностна скала? Ти не се гордееш също със себе си и постиженията си, а с него и се опитваш да светнеш с отразената от него, светлина? Т.е, единственото ценно нещо у теб е това, че успяваш да си купиш някакви услуги и да те взимат за компания и пълнеж на ракия? Ами, утре, като още малко годинки навъртиш и не можеш да си купиш услугите, че и за ракията не си интересен, щото нищо оригинално у теб няма, какво прайш? 

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Учил си ти трънци. Кога си учил английски по соца, чак пък и немски? Виждам, колко добре знаете английски език. Направо като скандинавците говорите английски език.

Френски, да. Беше модерен, японски също. То след 90-те години нямаше немски език в моят край, ти по соца си учил. Даже си учил и немски език, и английски език.

Айде да не говорим празни приказки.

Аспектче, що ли пък имаше английски и немски гимназии по соца, като не е можело човек да ги учи?

Филма "Вчера" гледал ли си?

В него се разправя за учениците в една английска гимназия, а е снимките са правени в една немска гимназия.

От него е една култова за времето си песен на Щурците - Клетва.

Лично аз съм учил английски още от 3-ти клас, но не в училище, там изучаването на чужд език ставаше задължително чак в седми клас, като в големите градове ти се предоставяше избор - английски, немски или френски.

В селата и малките градове обаче нямаше такъв избор и най-често имаше учител само по френски.

Японски никой не е учил в училище.

А ти и българският не знаеш добре.

преди 11 минути, дръндю написа:

немски и руски беха задължителни в нашто даскало...тъй де с тройки минавах нагоре
от73-та до 78-ма, ама толква го помня

Ти си от София?

преди 54 минути, АСПЕКТ написа:

Бях в Лидл не дават повече от 4 пакета брашно и 4 пакета захар.

Благодарим на Путин. Комунизъма пак дойде.

В Италия е същото положението.

преди време и аз показах нещо подобно

3k6RgcQGRKY.jpg?size=975x967&quality=95&

FNle4pWX0AYTq2q?format=jpg&name=largeFNov1kHXIAUv4ah?format=jpg&name=large

преди 2 минути, andiay написа:

Аспектче, що ли пък имаше английски и немски гимназии по соца, като не е можело човек да ги учи?

Филма "Вчера" гледал ли си?

В него се разправя за учениците в една английска гимназия, а е снимките са правени в една немска гимназия.

От него е една култова за времето си песен на Щурците - Клетва.

Лично аз съм учил английски още от 3-ти клас, но не в училище, там изучаването на чужд език ставаше задължително чак в седми клас, като в големите градове ти се предоставяше избор - английски, немски или френски.

В селата и малките градове обаче нямаше такъв избор и най-често имаше учител само по френски.

Японски никой не е учил в училище.

А ти и българският не знаеш добре.

Те и на видеото децата носят дънки, джинси, но в живота, кой носеше джинси по време на социализма? Ко ми сравняваш филмите, пропагандата с истинския живот.

Актьори с обикновенни люде. Много си се филмирал. И това е в София, сигурно.

преди 53 минути, NewRedDragon написа:

Това е ясно! Лош генетичен материал

Kаква изненада. Андьо бил от мургавите братя. 😆

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.