Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Какво е ВКС ?

Въздушно- космически сили

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Защо ме причисляваш към "ние"?

Защото ми слагаш думи в устата и после опровергаваш това, което твърдиш, че съм казал.

От какъв зор го правиш ?

И не съм забелязал да нападаш Филипов.

Ако не си трол, а си наистина толкова тъп, че да не разбираш какво съм казал, цитирай, а не интерпретирай.

преди 8 минути, Лудар написа:

Въздушно- космически сили

Тупьiе бля

преди 54 минути, miro20 написа:

А сериозно казано .. на това се вика масов геноцид срещу украинския  народ.

В Мариупол е най- голямата касапница - за сега. Избиват хора, поголовно. Вече е точно геноцид, пощада няма.

преди 1 минута, insec написа:

Избиват хора, поголовно.

Освен, че е геноцид, изпратиха на сигурна смърт собствените си хора и техника в града, за да се опитат на всяка цена да го превземат. Изгубиха сума ти и техника и много елитни части. Заради Мариупол, Русия стана мръсна дума, и понеже все още не са го превзели продължават да изпращат тъпо и упорито войници и техника на разтерзание, за да могат евентуално да превземат поне един украински град, и те не знаят защо. Преди туй го изравниха със земята, за да нямат никаква полза от него, ако все пак, след големи загуби на жива сила и техника успеят да го превземат.

Тупьiе бля

току-що, Реджеп Иведик написа:

Защото ми слагаш думи в устата и после опровергаваш това, което твърдиш, че съм казал.

От какъв зор го правиш ?

И не съм забелязал да нападаш Филипов.

Ако не си трол, а си наистина толкова тъп, че да не разбираш какво съм казал, цитирай, а не интерпретирай.

На Филипов не съм изгледал нито едно клипче. На такива медии, независимо дали са "про" или "анти" аз не вярвам защото има твърде много лъжи и от двете страни. От твоите гледах само едно и то защото бях чул, че Полша ще дава самолетите на САЩ, а ти твърдеше че отивали при Зеленски. Е, оказа се че се самоопровергаваш, защото дори и в твоят клип се казваше че честта да дразнят допълнително руската мечка, Полша благородно е отстъпила на хАмериканците. Чест, от която те се отказаха разбира се. На краварите не им мина номера поляците да отнесат негативите и накрая подвиха опашки.

Аз се доверявам на официални медии, които поне малко би трябвало да са обективни и давам линкове само от такива. Ти обаче не щеш да повярваш на украинското министерство, на Ройтерс, на Нова ТВ, Дарик радио и тн. само защото не ти отърва какво пише там. Предпочиташ да си балалайкаш пропагандните канали и се чувстваш Щастлив.

Само че "щастлив" не означава непременно "умен".  

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ти обаче не щеш да повярваш на украинското министерство, на Ройтерс

Ако си на една ръка разстояние, досега да съм ти забърсал един.

Бе цитирай, като не ти стига акъла !!!

Нито съм казал, че оня ден руснаците не са били близо до Киев, нито съм казал, че не владеят брега на Азовско море, без Мариупол, засега.

Тези видеа, които цитирам са точно УВС и известни западни руски и украински медии.

Кога съм казал, че не вярвам на УВС и Ройтерс ? Нали сводките на УВС цитирам на всеки 6 часа.

Казал съм още от началото, като почнах да пиша в темата, че УВС ще спечелят войната и съм се обосновал с аргументи, като човек, който разбира от военно дело.

Ако УВС загуби войната, тогава се подигравай.

Казал съм, че Путлер извърши грешка, като анексира Крим, като подклаждаше и поддържаше братоубийствените конфликти в Донецк и Луганск и като нахлу миналия месец в Украйна.

Казал съм, че Украйна вследствие на победата в тази война, ще си върне Крим и Донбас.

Когато видиш противоречие между фактите и това, което съм казал, тогава намеквай, че има противоречие между фактите и това, което съм казал.

Ако имаш военно образование може и да беседваме по темата, иначе изчакай да видиш с очите си какво ще стане, и ако не съм познал, имаш право да се присмиваш.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

На Филипов не съм изгледал нито едно клипче. На такива медии, независимо дали са "про" или "анти" аз не вярвам защото има твърде много лъжи и от двете страни. От твоите гледах само едно и то защото бях чул, че Полша ще дава самолетите на САЩ, а ти твърдеше че отивали при Зеленски. Е, оказа се че се самоопровергаваш, защото дори и в твоят клип се казваше че честта да дразнят допълнително руската мечка, Полша благородно е отстъпила на хАмериканците. Чест, от която те се отказаха разбира се. На краварите не им мина номера поляците да отнесат негативите и накрая подвиха опашки.

Аз се доверявам на официални медии, които поне малко би трябвало да са обективни и давам линкове само от такива. Ти обаче не щеш да повярваш на украинското министерство, на Ройтерс, на Нова ТВ, Дарик радио и тн. само защото не ти отърва какво пише там. Предпочиташ да си балалайкаш пропагандните канали и се чувстваш Щастлив.

Само че "щастлив" не означава непременно "умен".  

Тошев, по "логиката" на Реджепа, щом не мразиш някой, значи задължително го обичаш.

Затова и често къса дипломите на учители по логика.

Затова и смята, че щом не си с "нас", значи си с "тях".

Но ако забелязваш, то това си е практика на всички, които не могат да си представят човек да мисли самостоятелно.

Подобни индивиди имат нужда да бъдат част от някакво "стадо"  и който не е от "стадото", задължително е враг на "стадото".

Левски срещу ЦСКА.

Черно срещу бяло.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ако си на една ръка разстояние, досега да съм ти забърсал един.

Аслане, че аз ти предложих сам да дойда на една ръка разтояние.

Ама нещо мълчиш по въпроса.

Хайде, преди време Рамус ти предложи ти да ходиш при него, пък извинение ти бяха барикади, домашен арест и фазите на луната.

Сега извинението ти какво е?

Кога си учил във военно училище или и това е само във фантазиите ти?

преди 24 минути, ivottoshev написа:

От твоите гледах само едно и то защото бях чул, че Полша ще дава самолетите на САЩ, а ти твърдеше че отивали при Зеленски.

Кое не е вярно ?

Поляците първо щяха да дават самолетите, а после се отметнаха. После щяха да правят врътка през немска база, после американците се отказаха да дадат добро.

И още се обсъждат тези самолети, значи не се знае. Ако съм се излъгал за нещо за момента, после съм го научил.

И без самолетите УВС ще спечелят войната.

Деца, там се води война в която умират истински хора. Живи хора като вас. Руснаци и руснаци. Щото украинците са си руснаци отвсякъде. И причина за войната е едно дребно, безформено човече, натъпкано с ботокс и комплекси, което не може да сдържа нервите си. Един нещастник, на който трябва да му се спястят мъките. И колкото да не харесваме краварите, трябва да признаем, че са по- умни от нас и поне са се погрижили за себе си. И са направили така, че да няма вариант да се сдобият  диктатор. Да, избраният получава всичката власт, но само за 5 години. Ако е готин, ще получи още 5. После чао. Независимо дали е спасител, господ или светец. Идва следващия. Смелостта има смисъл, само ако е съчетана с мозък.

преди 4 минути, andiay написа:

Аслане, че аз ти предложих сам да дойда на една ръка разтояние.

Живея в Провадия. Ще ти платя хотел и закуска, обяд, вечеря, за да можеш да си починеш.

Дистанцията и терена, крос или стадион, ти ги избираш. Моето условие е повече от 5 километра, щото на къси разстояния не съм добър, а ти може и да си спортист, не те познавам.

преди 3 минути, Лудар написа:

И причина за войната е едно дребно, безформено човече

Ти преди не беше ли на страната на Синдбад ?

Ма сега си прав, одобрявам.

Рашистите Крим ще върнат и ...

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Освен, че е геноцид, изпратиха на сигурна смърт собствените си хора ....

Съжалявам, но за собствените им хора към момента нямам никакъв ищах да съчувствам. Да ги мислят майките и бащите им, дето ходят на концерти на путя. Днес на концерт на путин, утре на погребение на децата им. Идиоти. Вместо да излезят милиони хора да протестират и да го саботират тоя кретен, те си пращат децата да умират. Арнолд Шварценегер им го каза "тази война не е на руския народ, това е войната на Путин". Един спортист им го каза бе човек, не интелектуалец и не някой, който има сметка да им говори така. Само след два- три месеца макс ще видят концерти, ала през крив макарон. Е под клипа по- горе мярнах коментар "западни дрешки, западни обукви, модерни телефони, бабичката с цайски "pepe jeans", съвсем скоро ще им стане баят тегаво". Били ги заплашили, че ще останат без работа, оле мале. Та и да не фалира фирмата, в която работят, нали заплатата ще им стига, колко да си засеят картофи и да се напият със самогон, щото и водката ще им идва скъпа. Може ли целия цивилизован свят да се подпише, че това, което прави твоето правителство е престъпление срещу човечеството, децата ти да умират в това престъпление, а ти да си се загрижил, че щели да те изгонят от работа, ако не пригласяш на пропагандата на това правителство.

А като се замисля и колко такива тъпани в България - виждат с очите си, че Путин избива хора, оно се уплашил колко щяла да стане нафтата, олюту пет лефа, ужастъ. И тия същите ти развиват философии за свободата, щял да живее у кенефа, ма щял да бъде свободен .... че то и магарето на санчо, не е толкоз просто.

преди 6 минути, insec написа:

Съжалявам, но за собствените им хора към момента нямам никакъв ищах да съчувствам. Да ги мислят майките и бащите им, дето ходят на концерти на путя. Днес на концерт на путин, утре на погребение на децата им. Идиоти. Вместо да излезят милиони хора да протестират и да го саботират тоя кретен, те си пращат децата да умират. Арнолд Шварценегер им го каза "тази война не е на руския народ, това е войната на Путин". Един спортист им го каза бе човек, не интелектуалец и не някой, който има сметка да им говори така. Само след два- три месеца макс ще видят концерти, ала през крив макарон. Е под клипа по- горе мярнах коментар "западни дрешки, западни обукви, модерни телефони, бабичката с цайски "pepe jeans", съвсем скоро ще им стане баят тегаво". Били ги заплашили, че ще останат без работа, оле мале. Та и да не фалира фирмата, в която работят, нали заплатата ще им стига, колко да си засеят картофи и да се напият със самогон, щото и водката ще им идва скъпа. Може ли целия цивилизован свят да се подпише, че това, което прави твоето правителство е престъпление срещу човечеството, децата ти да умират в това престъпление, а ти да си се загрижил, че щели да те изгонят от работа, ако не пригласяш на пропагандата на това правителство.

А като се замисля и колко такива тъпани в България - виждат с очите си, че Путин избива хора, оно се уплашил колко щяла да стане нафтата, олюту пет лефа, ужастъ. И тия същите ти развиват философии за свободата, щял да живее у кенефа, ма щял да бъде свободен .... че то и магарето на санчо, не е толкоз просто.

Свободата и салама.

Тука идеята е, че Путлер е бандит, насилник, убиец. На такъв човек ако му отстъпиш, ще си мисли, че си слаб.

Те хората защо правят евалла на Зеленски. Щото някой политик трябваше да го спре този садист.

Може ли целия цивилизован свят да се подпише, че това, което прави твоето правителство е престъпление срещу човечеството, децата ти да умират в това престъпление, а ти да си се загрижил, че щели да те изгонят от работа, ако не пригласяш на пропагандата на това правителство.

Черно- бяло виждане имаш, а дори далтонистите виждат поне сивото. И не, целият цивилизован свят не реагира еднакво. Да, осъждат се действията на Путин, но престъпление срещу човечеството е чисто политическо определение, инициирано точно от тези, които прокараха и утвърдиха прецедентите. Те показаха как силната държава си прокарва интересите. Докато същата тази държава и подекващия ЕС не спрат да въоръжават Украйна, жертвите ще растат. Руснаците, колкото и да е чудно за някои, вярват че няма накъде да отстъпват. Роднините им са в Украйна, та са наясно как са живели през всичките тези години. Най- лесно и най- неефективно е да ги обвиниш, че били пращали децата си на смърт. Знаят го. но, знаят защо го правят. Нещо,което "цивилизованата част от света" не иска да разбере, защото не й изнася. 

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Живея в Провадия. Ще ти платя хотел и закуска, обяд, вечеря, за да можеш да си починеш.

Дистанцията и терена, крос или стадион, ти ги избираш. Моето условие е повече от 5 километра, щото на къси разстояния не съм добър, а ти може и да си спортист, не те познавам.

Ти преди не беше ли на страната на Синдбад ?

Ма сега си прав, одобрявам.

Рашистите Крим ще върнат и ...

Хората се променят. Свта се променя. И това е доказателство, че са живи...

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Провадия съм я планувал за тази година, така или иначе.

Само да ми кажат, че при Чудните скали има вода, че предният път беше грозна гледка.

Пък и жената иска да види "Овеч", а и ми е почти на път към северното черноморие, което никога не пропускам.

Няма нужда да ми плащаш хотела, свикнал съм сам да си плащам всичко, а и едва ли ще спя в Провадия, честно казано никога не ме е впечатлявал като град.

И нещо "обърка рейса", Рамус искаше да се надбягвате, не аз.

Не обичах да бягам като млад, макар че ми се отдаваше, сега още повече не обичам.

Други бяха моите условия, аз ти доказвам, какъв съм бил по времето на соца, а ти ми доказваш ти какъв си бил тогава.

Ще можеш ли да докажеш нещо?

И пак не отговори - кога и къде си завършил военно училище?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Свободата и салама.

Тука идеята е, че Путлер е бандит, насилник, убиец. На такъв човек ако му отстъпиш, ще си мисли, че си слаб.

Те хората защо правят евалла на Зеленски. Щото някой политик трябваше да го спре този садист.

Ще му отстъпят. Проверяват колко е кръвожаден само. Доказа се, значи ще му отстъпят. И после цялата руска армия, ще трябва да пази ботокса. Безплатно.

преди 4 минути, absurt написа:

...

Да си питат роднините що не искат да се предадат. Останалите сме длъжни да се застъпим за жертвата, а не за агресора. Когато има умишлено убийство, разни неутралности не съществуват.

преди 1 минута, andiay написа:

И пак не отговори - кога и къде си завършил военно училище?

Що пак, къде си ме питал ?

Като дойдеш, ако имаш кураж, ще ти кажа. Да не спамим темата.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Тука идеята е, че Путлер е бандит, насилник, убиец.

ФАКТА, не идеята - това е факт. И да - на такива, колкото повече им отстъпваш, толкова по- зле за теб: за това има съдебна власт, която прибира убийците в едни "специализирани заведения" със решетки.

преди 10 минути, Лудар написа:

Ще му отстъпят.

Може и да искат, ама как ще стане. Вариант не виждам. Освен Украйна да не е в НАТО и да кажат, че бандеривците няма повече да го забраняват руския.

Крим и Донбас не виждам вариант да ги отстъпят. Ако виждаш кажи да видим.

Колкото повече продължава войната, толкова по ясно ще става, че Украйна ще победи Русия. Как ще му отстъпят Крим и Донбас ?

току-що, Реджеп Иведик написа:

Що пак, къде си ме питал ?

Като дойдеш, ако имаш кураж, ще ти кажа. Да не спамим темата.

Ами в поста, който преди малко цитира бре, Асланчо.

преди 41 минути, andiay написа:

Кога си учил във военно училище или и това е само във фантазиите ти?

И що да не е по темата, хвалиш се че си завършил военно у-ще, поне кажи кое е то и кога.

Че какъв кураж ми е нужен, за да те срещна?

Но нали схвана, че не става въпрос за надбягване?

Ще можеш ли да докажеш това, което мога да докажа аз?

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

След войната за това летище ще се пишат романи.

Параграф 22 ряпа да яде.

Рашистите нареждат един ред въртолети, един ред камиони.

Украинците ги отнасят с артилерийски огън.

Рашистите почистват отломките и пак нареждат един ред въртолети и един ред камиони.

Украинците пак ги отнасят с артилерийски огън

...

Тупьiе бля

Сетих се за това:

Цитат

"Никогда ничего не замышляйте против России, потому что на каждую вашу хитрость она ответит своей непредсказуемой глупостью."
Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen

Да си питат роднините що не искат да се предадат. Останалите сме длъжни да се застъпим за жертвата, а не за агресора. Когато има умишлено убийство, разни неутралности не съществуват.

Съгласна, само че този конфликт има начало, което не е днес. Има история в годините назад. Има подстрекатели, изсипали чували с пари, за да си прокарат интересите. Има и подготвителна война- 2014г. после 8 години, в които всяка от страните си плетеше кошницата, а частта от населението- неукраинското, беше положено също на геноцид. Да спреш водата на цял град, какво е в днешно време? Та, тези 8 години неутралности, доведоха днешната голяма война. И колкото по- малко неутралности днес, толкова повече приближаваме баш голямата война, след която ще се бият с тояги......първобитните изродени от радиацията.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Освен Украйна да не е в НАТО ...

това съм сигурен, че няма как да стане. Дори и да се случи т.е. с оръжие и насилие да принудиш една държава, да подпише някакъв документ, че никога няма да влезе в НАТО, то горко ти - направо брой, че си подписал смъртната си присъда, както твоята, така и на държава ти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.