Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 часа, Flashback написа:

Румен Радев: Нашите самозвани евроатлантици с охота биха пратили всички българи на фронта в Украйна

Явно манипулацията и изопачаването на истината се превръща в трайна черта на българската политика, коментира Радев. Виждаме как се преиначават и моите думи, виждаме и цялата ситуация от развитието на войната в Украйна. Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е публична тайна, която все повече става явна, коментира той.

"Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, защото много добре знаят, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото, така както си го получиха при опита да отменят 3-ти март като национален празник. Ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта", продължи президентът.

"Надявам се българските политици да разберат, че до момента имаше две червени линии, които сдържаха безконтролната ескалация на конфликта. Първата беше ограничаването на географския обхват на войната само на украинска земя. И втората - недопускането на директен сблъсък на НАТО с Русия. С решението да се разреши да се ползват западни оръжия върху руската територия и изпращането на военни инстурктори и съветници на фронтовата линия в Украйна, тези червени линии вече са погазени и за съжаление нашите политици стават част от едни такива неадекватни решения с всички произтичащи последствия", допълни държавният глава.

Моите уважения към Румен Радев, защото е един от малкото в европата, които казват нещо смислено, но червените линии отдавна са преминати, просто сега ги узаконяват. Отдавна обстрелват руска територия, отдавна има много жертви сред цивилното население и отдавна има "военни инструктори" от натото и другото сволочь, така че нищо ново. Лошото е, че спекулират с търпението на Путин и изобщо на руснаците като цяло, защото те никога не са воювали, унищожавайки мирното население както го правят укри, ислямисти, кхмериканци, англета, франсета и другото сволочь. Но всяко нещо си има начало и край, така ще бъде и тук, началото го видяхме, краят няма, защото ... ясно защо.

преди 2 часа, Proshark написа:

Аз ..така..само ..минавайки...Абе ,пич..ти изобщо наред ли си!?...Я всички,които са ...орбитални на НАТО и си мислят,че ТРЕТА може да е спечелена..(изключвам първите 30 минути)..

на какви хапчета сте!?С какво са ви промили мозъците!?Да бяхте пили белината на Тръмп ...100% щяхте да разсъждавате по адекватно....

И между другото-чакам всички-абсолютно всички,които смятат,че тази война не е провокирана от САЩ  -да се запишат за участие на страната на НАТО и САЩ...Иначе ..."пичове"...сте нищо повече от кудкудякащи мисирки...чакащи благословия преди деня на благодарността....

А ако някой реши да праща български войски срещу Русия,да му е ясно,че майките и бащите на тези ,ще намерят този който ги праща...и тогава...жална му майка......

Прекалено много внимание му обръщат на компексаря и той направо се почувства като нещо.  Имаше дори цяла страница, където цитират само него, не разбирам. Нима мислят, че може да се вкара нещо в това нищо ... няма начин, разлика в еволюционното развитие. Както и да е, ако имам време, чета как им набиват канчетата на кухите, но ако е 100 % цитиране на същите, карай, карай, карай нататък.

преди 1 час, Flashback написа:

Зверо, вие все тръгвате превъзбудено с някакви уж перемоги със западните оръжия и мине не мине седмица или две млъквате като пукали, а от перемогата не е останала и следа. 

Вече жал ми става за вас как всеки път се надявате този път да е различно, но уви - всичко приключва като поредната зрада! :) 

Този тип има толкова акаунти, че напълно доказва тезата за психическите отклонения на групата укроли и въпреки че се опитва да бъде нормален в някои теми, в други доказва точно обратното, така че изводът е един, този тип е шестак.

Първото се отнасяше пряко за войната или реакцията в различни страни, респективно България, после обърнах внимание на нищата, въпреки че се бях зарекъл да не го правя, но когато обсебват цялото пространство  с нищото си, реших да се включа кратко, а че ги цитират, ни ги виждам, ни ги чувам, е, помирисвам ги, но това са реалиите във форумите, трябва да свикваш с лошите миризми. А за войната какво? Руснаците ги долбят ту тук, ту там и укрите, накълвани с дрога и психопропаганда се меткат ту тук, ту там и изчезват пак на същото място, скоро съвсем ще излипсват и тогава ... е, тогава е ред на местните долбоеди да ги сменят, но не би, от стола е едно, а там - это другое.

Изводът е един: Или народите на насрания (някои му казват златния) милиард ще свалят управляващите ги психари, или изчезваме заедно. Конец фильма. Някой беше казал, че  Часовника на Страшния съд е на 90 секунди ... не мисля, само на една е.

Топчетата били с едно повече, а танка е просто пълнеж:

Но най-важното е че нищо не става от дрончетата:

преди 41 минути, Митко Вълчев написа:

Нищо де, за кой път го твърдиш? В смисъл, че Русия до месец ще е победител? 

Защо до месец?  Западът още колко години ежегодно може да предоставя на хохлите по 100 милиарда?  Войниците на бандеровците кога ще привършат?  Или ще се сбъдне халюцинацията им всички украински казаци задължително да станат бандеровци!?  При толкова много луди в НАТО - на РФ няма да са им нужни хиперзвукови ракети.    Все ще се справят без да бързат и без тях.     Казаци няма да изплащат дългове на хохли и ще изчакат режима в Киев сам да фалира.   Иначе може да се върне Тръмп  и да реформира и бастардиса алианса НАТО. Защото от  ЕС  няма да преведат на САЩ  400 милиарда  USD.

преди 3 часа, bigiadri написа:

Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ казана тук в темата. Човек ,който си няма понятие от история ,а чете само какво му казва БКП и КПСС. Капсулован руски/саветски трол.

Извинявай, ти не беше ли онзи, който твърдеше, че в битки през ВСВ са участвали 1 милион самолети?

:wub:

И ти ни говориш за история!

:giggle1:

преди 56 минути, В. Велев написа:

На вас майтап ви се струва. ама като дойде войната тук и ще се изпокриете. Плъхове.

Всъщност няма да можете да се изпокриете. Ама ще е късно вече.

а Шветчето в САЩ:)

преди 38 минути, В. Велев написа:

На вас майтап ви се струва. ама като дойде войната тук и ще се изпокриете. Плъхове.

Всъщност няма да можете да се изпокриете. Ама ще е късно вече.

А тези които не са плъхове, какви са тогава? Горили като Цезар?
Акордеона на другаря Янко в тебе ли е?
И като тръгнеш да ги посрещаш с акордеона или питата с сол ще мога ли да пращам снимки от остров "Punta de Choros"? Островът е земя за морски орли, тихоокеански чайки, албатроси, корморани и малки пингвини. Понякога кръжат делфини.

Злобата инженере е съставка на негативната енергия. Тя първо поразява тебе, защото трептиш на тази честота. Доказано е, че с възрастта негативните, токсичните хора по-често биват поразявани от Алцхаймер и в повечето случай изживяват последните си дни изоставени от близки и познати.
Пази се!

преди 2 минути, Profruit написа:

И като тръгнеш да ги посрещаш с акордеона или питата с сол ще мога ли да пращам снимки от остров "Punta de Choros"?

Голям българин, но само на думи и това във форум. Може да се наложи посрещане и с акордеон, а може и с оръжие. А ти за успокоение колко ти пука за това ще бъдеш на другия край на синьото кълбо. Жив, но спокоен. Разбира се жив според това до колко успеят нещата на ескалират. 

преди 6 минути, BANKATA написа:

Върви ли настъплението?

https://t.me/operativnoZSU/147566?single

Питай надолу какво става. А видеото е чутовно. Каква е субстанцията караща един човек да го виждаш като шестдесет?

преди 14 минути, maxthon написа:

Голям българин, но само на думи и това във форум. Може да се наложи посрещане и с акордеон, а може и с оръжие. А ти за успокоение колко ти пука за това ще бъдеш на другия край на синьото кълбо. Жив, но спокоен. Разбира се жив според това до колко успеят нещата на ескалират. 

Питай надолу какво става. А видеото е чутовно. Каква е субстанцията караща един човек да го виждаш като шестдесет?

Ти какво виждаш няма как да знам че да го и коментирам.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти какво виждаш няма как да знам че да го и коментирам.

Най-прясно имаш поздрави от Карловка. Тези дни може би ще имаш поздрави и малко по-югозападно от Запорожие. Общо взето поздрави да чакаш. Ще има доста докато някой чака да се случи перемога на север.

преди 5 минути, maxthon написа:

Най-прясно имаш поздрави от Карловка. Тези дни може би ще имаш поздрави и малко по-югозападно от Запорожие. Общо взето поздрави да чакаш. Ще има доста докато някой чака да се случи перемога на север.

Ще го запомня !

Може ли да ви помоля да слагате видеа с новинарски емисии за войната от руска страна, понеже тези с въздушните кадри са ми мъгляви и не ги разбирам, свят ми се вие от тях, дават кадри или от много далеч, или от твърде близо и нищо не разбирам, а и ми става лошо от твърде близки и размазани кадри ( не са ми добре очите, даже с очилата пак ми става лошо от такива близки и размазани кадри).

Преди имаше репортажи на някой си Сладков, бяха много интересни и лесни за гледане.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Може ли да ви помоля да слагате видеа с новинарски емисии за войната от руска страна, понеже тези с въздушните кадри са ми мъгляви и не ги разбирам, свят ми се вие от тях, дават кадри или от много далеч, или от твърде близо и нищо не разбирам, а и ми става лошо от твърде близки и размазани кадри ( не са ми добре очите, даже с очилата пак ми става лошо от такива близки и размазани кадри).

Преди имаше репортажи на някой си Сладков, бяха много интересни и лесни за гледане.

Не е от видеата. И аз като ги гледам руснаците и на мен свят ми се вие.

преди 5 часа, Митко Вълчев написа:

Сложно ще ти е, дори невъзможно да го схванеш. Но ще пробвам като за най семпъл ум. САЩ са най големия дарител в историята. Любимата ви Русия е спасявана от тях и от глад(многократно )и от бой. Въпреки това е най богатата и определено по умна от нея. Тоест тарикатите(вземащите), са реално мизерниците , които заради вродена глупост са в положение на просещи, въпреки че са най богатите.

Изпий си хапчетата и се опитай да осмислиш това, което ти казвам, САЩ не са най-богата държава на глава от населението! Най-богата е Люксембург. 

Ако са богати САЩ не са богати затова, че даряват, а са богати въпреки даренията, които плащат данъкоплатците.

Аз не правя дарения, освен по традиция около Коледа, но въпреки това всяка изминала година ставам все по-богат?  Как ще го обясниш това? Ти като искаш дарявай, но от джоба си. Не бива заради прищевките на едни да страда държавният бюджет. 

Русия не ми е любима, нито коя да е друга държава освен България защото в нея живея. 

преди 3 часа, andiay написа:

Джоузеф Хелър е отговорил чудесно и нищо друго нимое се добави....

Отнася се както и за украинците, тъй и за руснаците....

Както и още едно негово....

П.С. Не претендирам за точен цитат, карам по памет....

Не е нужно да четеш Хелър, за да научиш изброеното. То туй и аз мога да ти го кажа, пък и ти, ако си достатъчно разумен можеш да се сетиш, че е така. Цитатите ми звучат като, през зимата е студено, а през лятото топло...Ами добре, но нищо ново...

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не е нужно да четеш Хелър, за да научиш изброеното. То туй и аз мога да ти го кажа, пък и ти, ако си достатъчно разумен можеш да се сетиш, че е така. Цитатите ми звучат като, през зимата е студено, а през лятото топло...Ами добре, но нищо ново...

Това е факт....

Пита за отговор и аз ти посочих кой го е дал много преди да се родим....

Не че не съм стигнал до същите изводи (по смисъл) още преди да съм чел Параграфа, най-великата книга показваща безсмислието на войната, никога не е късно да я прочетеш....

Просто човека е изключително талантлив писател и не бих могъл да го синтезирам словесно по-добре...

На английски звучи още по-добре....

Ако се не лъжа, точните думи беха нещо от сорта....

Цитат

It doesn't make a damned bit of difference who wins the war to someone who's dead.

И...

Цитат

The enemy is anybody who's going to get you killed, no matter which side he's on.

Но провери дали цитатите са точни, както споменах пиша по памет, но пък по Хелър съм държал изпит, та се доверявам на паметта си....

А както и сам виждаш, то за болшинството в тая тема, тези твърдения не са като твърденията за зимата и лятото....

Иначе не би ти се налагало да задаваш подобни въпроси...

преди 6 минути, andiay написа:

Това е факт....

Пита за отговор и аз ти посочих кой го е дал много преди да се родим....

Не че не съм стигнал до същите изводи (по смисъл) още преди да съм чел Параграфа, най-великата книга показваща безсмислието на войната, никога не е късно да я прочетеш....

Просто човека е изключително талантлив писател и не бих могъл да го синтезирам словесно по-добре...

На английски звучи още по-добре....

Ако се не лъжа, точните думи беха нещо от сорта....

И...

Но провери дали цитатите са точни, както споменах пиша по памет, но пък по Хелър съм държал изпит, та се доверявам на паметта си....

А както и сам виждаш, то за болшинството в тая тема, тези твърдения не са като твърденията за зимата и лятото....

Иначе не би ти се налагало да задаваш подобни въпроси...

Тъй, тъй, имал е възможност да се роди преди нас и  ни е изпреварил... Ама не е бил такъв хубавец какъвто съм аз. :) 

То да беше само във форума? В цялата държава бъка от хората, които си мислят, че през зимата е топло, а през лятото е студено....Затова реших директно да попитам, белким някой ми отговори нещо от рода на, че от родината по-важно няма, какво тук значи някаква си личност...Какво като се гътне, светът няма да свърши....Ама и това не отговарят, траят си...

Ти как си? Задаваш логични въпроси и демонстрираш знания. Струва ми се, че си доста добре. Дано да е така. 

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй, тъй, имал е възможност да се роди преди нас и  ни е изпреварил... Ама не е бил такъв хубавец какъвто съм аз

Дали е бил хубавец - не знам, не съм в състояние да преценявам мъжката хубост, а и не ми е нужно....

Със сигурност обаче е бил по-умен и от двама ни и затова ще го споменават и доста време след като нас няма да ни има, не че на някой от нас или него ще му пука....

Не е само до момента на раждането....

преди 11 минути, Мечо Хубавеца написа:

То да беше само във форума? В цялата държава бъка от хората, които си мислят, че през зимата е топло, а през лятото е студено....

Тцъ, проблемът е, че масово се опростява всичко до - лятото е топло, а зимата е студено....

Или снегът винаги е бял, а небето е синьо....

преди 18 минути, Мечо Хубавеца написа:

Затова реших директно да попитам, белким някой ми отговори нещо от рода на, че от родината по-важно няма, какво тук значи някаква си личност...Какво като се гътне, светът няма да свърши....Ама и това не отговарят, траят си...

Такъв отговор има некъв смисъл, когато е подкрепен с лични действия, а не коментиращ чужди такива....

Но.... тук в тази тема е даван толкова често, че  вече се изтърка....

Естествено, касаещ чуждите злощастни съдби - едните са смели герои, другите заслужават съдбата си, общото е, че на тях вече от нищо не им пука...

А кой е герой и кой не, зависи от феновете....

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти как си? Задаваш логични въпроси и демонстрираш знания. Струва ми се, че си доста добре. Дано да е така.

Благодаря за интереса....

Добре, "Сон шонжмон"....

А и въпросите ми, и отговорите ми винаги са били, са и ще бъдат логични....

Въпрос на натрупани знания от отсрещната страна, за да открие този факт...

Но... "знанието носи печал", а болшинството предпочита да живее щастливо в своето неведение....

Затова и понякога елементарни неща му се струват като демонстрация на знания....

Цитат

А как се предполага, че трябва да отстъпи Европа? Как ще има сигурност, че след Украйна не следва Молдова или Финландия? Европа вече отстъпи няколко пъти - за Грузия, за Крим, за ДНР и ЛНР. Нищо добро не произлезе от това.

Във Финландия няма етнически тормоз над руснаци и рускоговорящо население. Там има светска власт, и, въпреки че са монархия, там не управлява власт, подобно на тази на Видкунг Квислинг. След ВСВ има мирен договор между Русия и Финландия. Явно Финландия смята да го наруши.................Иначе не разбирам за какво квичат.

Русия се намеси в Украйна заради нацистката власт там и терора над рускоезичното православно население. И не, никой няма право да иска тези хора да напуснат родните си места.

Където има нацизъм, Русия ще се намесва там.

Няма да съм във възторг, ако в гранични райони на съседите ни тормозят българската общност. Жалко, че нямаме армия, иначе щяхме да поставим на място фанатиците в измислената Македония.

Никой няма право да гони на етническо основание хора от родните им места. Примерите с турците у нас не са релевантни. Може да не ги харесваме, но не ги тормозим и не им забраняваме религията. Даже щедри се оказахме, имат си новинарска емисия по БНТ на турски език.

Ето ви един объркан от своите родители, баби и дядовци хора..............Надявам се властите да се сезират за този агресивен и пълен с омраза човек, собственик на въздушна пушка.................Съжалявам го - иска да си загуби живота в безсмислена омраза към Русия и руснаците. Руснаците ще го елиминират, преди да е убил някого. Лорд Сняг  му е ника, човек, живееш в илюзии и лъжи.

Цитат

Уверявам те ако ми дадат бойна пушка ще трепя наред руснаци - непрестанно тренирам по стрелбища. ИМам и въздушна пушка и що патрони съм изгърмял..

От такива агресори и фанатици ме е страх. НАТО и ЕС точно такива търсят. Точно такива разпалзват войните и проблемите. Не върви напред човекът, а иска да отмъщава за своите баби и дядовци. Душевноболен!

И едно мнение, с което съм съгласна:

Цитат

Ето това до голяма степен е същината на проблемът. Когато всички руски политици от Горбачов през Елцин до Путин твърдят, че Русия се чувства заплашена от приближаването на НАТО, особено в зоната на бившите съветски републики, явно никой не им вярва. После се оказва, че те наистина се чувствали заплашени. Изненада.

На САЩ дали ще им хареса да има руски войски в Мексико? Или с голямо закъснение са решили да си го върнат заради кубинската ракетна криза? Тъпня!

Интересно как не са реагирали като попарени за телеграмата на Цимерман. Интересно защо не скачат на британците, като се разбра сега как британците са се докопали до нея - САЩ са били подслушвани от англичаните.:giggle1::lol6::yanim::popcorn2:Щя да падна от леглото след разкритието. Браво на англичаните!:giggle1::lol6::yanim::popcorn2:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.