Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добродетелността сред различните религии.

Featured Replies

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Така е. Отделно че религиозния празник „Неделя сиропустна“ е измислен от човеци, но не е посочен като празник в Библията.

Почти всички празници са измислени от човеци,те не са посочени в Библията!

• Отговори 422
  • Прегледи 30,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В Библията е написано "едната ръка да не знае, какво прави  другата. Подпомагането е дело лично и за него не се гърми по форуми. Да осведомиш технически форум, че миеш чинии и мивка на стари хора

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

За мен добродетелите са над религиите. Религиите могат да поставят акцент върху някои конкретни добродетели, и го правят, но това не означава, че последователите им трябва да развиват само тях. В

• valkiria1
    valkiria1

Значението на думата тържище е : Място, определено за търгуване; базар. Никой храм в този смисъл  не е тържище,но в много от тях се извършва търговия. Продажба на свещи,икони,църковни календ

преди 11 минути, valkiria1 написа:

Това ,в допълнение,че за да се получи прошката тя е свързана с условие към този който я получава.

Което съвсем я отдалечава от значението ,което автора иска да вмени.

Получава се нещо като слепец ,който иска да води .

Така е. Отделно че религиозния празник „Неделя сиропустна“ е измислен от човеци, но не е посочен като празник в Библията.

Когато Dioib разбере какво е БОГ, тогава вероятно ще разбере и това, което му пиша.

преди 1 час, dioib написа:

Няма как да знаеш какво Бог на мен ми е заповядал директно нали?! - Това е хипотеза!!! 

В миналото мнозина са имали видения. Т

Спокойно, никой не те държи отговорен затова какво ти е говорил  Бог. Затова си има даже виц.

Има и по тежки случаи от твоя. Например Павел. След един припадък от слънчев удар в пустинята на Дамаск създава цяла религия.

Като се отрежат  върха на клончетата  на едно дърво , започват да растат израстъци...с християнството е така...древното  ГМО овощарство на Павел.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това няма нищо общо с прошката. Ама нищо общо. 

Точно за прошката се отнасят двата цитата и при един по-обстоен анализ може да се види, че в тях се казва много повече, отколкото се вижда на пръв поглед. 

"Отче, прости им, защото не знаят какво правят." ясно посочва необходимостта от разграничаване между умишленото зло, още повече ако извършителят е наясно с цялата тежест на последиците и нещастието причинено от невежество и слабост. Човек разбира се не може да определи кога грехът е непростим, т.е. кога прошката става безсмислена и в човека вече няма останал потенциал за промяна към добро. Като хора би следвало да прощаваме винаги, а непростимите случаи да оставим друг да определи. 

"Тогава Петър се приближи и Му рече: Господи, до колко пъти, като ми съгреши брат ми, да му прощавам? до седем пъти ли? Исус му рече: Не ти казвам: До седем пъти - до седемдесет пъти по седем."

/Матей 18/

в другия тейкст пък ("и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници") ясно се посочва, че молейки за прошка, ние самите следва да можем да прощаваме." Длъжници" в случая трябва да се вземе в по-широк смисъл от материалните (в частност парични) задължения. И двата цитата показват, че в крайна сметка истинският съдник и прощаващ е Бог. Нашата прошка е важна преди всичко за нас самите. Тя няма са спаси другия, ако той сам не се разкае и поправи. Но тя ще покаже нашата любов и добронамереност. 

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Точно за прошката се отнасят двата цитата и при един по-обстоен анализ може да се види, че в тях се казва много повече, отколкото се вижда на пръв поглед. 

"Отче, прости им, защото не знаят какво правят." ясно посочва необходимостта от разграничаване между умишленото зло, още повече ако извършителят е наясно с цялата тежест на последиците и нещастието причинено от невежество и слабост. Човек разбира се не може да определи кога грехът е непростим, т.е. кога прошката става безсмислена и в човека вече няма останал потенциал за промяна към добро. Като хора би следвало да прощаваме винаги, а непростимите случаи да оставим друг да определи. 

"Тогава Петър се приближи и Му рече: Господи, до колко пъти, като ми съгреши брат ми, да му прощавам? до седем пъти ли? Исус му рече: Не ти казвам: До седем пъти - до седемдесет пъти по седем."

/Матей 18/

в другия тейкст пък ("и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници") ясно се посочва, че молейки за прошка, ние самите следва да можем да прощаваме." Длъжници" в случая трябва да се вземе в по-широк смисъл от материалните (в частност парични) задължения. И двата цитата показват, че в крайна сметка истинският съдник и прощаващ е Бог. Нашата прошка е важна преди всичко за нас самите. Тя няма са спаси другия, ако той сам не се разкае и поправи. Но тя ще покаже нашата любов и добронамереност. 

Същият Исус, който нареди да се убият хора, защото не вярват в него. Същата религия, която е омърсена с кръв, зверства и гаври. Просто замълчи. Нищо лично. И ОТЧЕ НАШ - ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ! Примери мисля, че няма смисъл да ти давам.

преди 50 минути, valkiria1 написа:

Има и по тежки случаи от твоя. Например Павел. След един припадък от слънчев удар в пустинята на Дамаск създава цяла религия.

И къде по - точно е описано това в Библията,че  апостол Павел е припаднал от слънчев удар в пустинята на Дамск?!

преди 49 минути, X-TEAM написа:

И къде по - точно е описано това в Библията,че  апостол Павел е припаднал от слънчев удар в пустинята на Дамск?!

Припадъка е описан в Деяния на апостолите. Самият Павел твърди че това е било видение. Подобни алабализми са били популярен стилов похват на хора,които искали да се легитимират като пророци или апостоли. Павел и Мухаммад/ основателят на Исляма/ не правят изключение. Строгите пости, телесните самонаказания или користни подбуди са имали за следствия "видения", "явления" и "откровения",които са си чиста доза физически обусловени състояния на бълнуване, които оставят "спомени" за  образи и преживявания.

При Павел определено е било припадък следствие на изтощителния многодневен преход през пустинята, а при нашия автор на темата следствие на препиване  в жегата. Разбира се Диоида не владее популярния стилов похват по онова време и не е толкова добре запознат с иудаизма както самоопределилия се за апостол Павел. При двамата  виденията им са следствие на жегата или алкохолен делириум  и намеците за специални разговори с бога цели да увеличи тяхната надеждност в очите на читателите.

В Галатяни Павел продължава да лъже , а Диоида е  безобиден фантазьор  и след като му мине махмурлука  прави по някоя тема от време на време да ни припомни нещо,което не ни интересува и няма значение за нито една от известните религии.

Така или иначе виденията, припадъците и разговорите с бог, никога не са били годен исторически аргумент.  Те са просто един трик с който се влияе на суеверието на хората.

Павел е лъжец  и оратор от класа и създава най-силното лоби в новата религия, която отхвърля на заден план истинското учение на Исус, обикновения равин от Галилея.

Малко  повече съм обяснила тук :

https://religionandtravel.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html

Дойдохме си на думата. Еврейката не се стъроя и пак започна да оплюва християнството Нищо ново. Голямата познавачка на религиите отново показа, че въпреки знанията си нищи не струва. 

преди 29 минути, valkiria1 написа:

В Галатяни Павел продължава да лъже ...

Тогава това означава,че всичко написано в Божието Слово е лъжа,според теб?

Деяния 9 глава :

1 А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника.
2 и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим.
3 И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето.
4 И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш?
5 А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш.
6 Но стани, влез в града, и ще ти кажа какво трябва да правиш.
7 А мъжете, които го придружаваха, стояха като вцепенени, понеже чуха гласа, а не видяха никого.
8 И Савел стана от земята, и когато отвори очите си, не виждаше нищо; и водеха го за ръка та го въведоха в Дамаск.
9 И прекара три дни без да види и, не яде, нито пи.

--------------------------------------------------------------------------------------
Напротив Апостол Павел е защитавал и е проповядвал Исусовото учение!
--------------------------------------------------------------------------------------

Галатяни 1 :

1 Павел, апостол, не от човеци, нито чрез човек, но чрез Исуса Христа и Бога Отца, Който Го е възкресил от мъртвите,
2 и всичките братя, които са с мене, към галатийските църкви:
3 Благодат и мир да бъде на вас от Бога Отца и от нашия Господ Исус Христос,
4 Който даде себе си за нашите грехове, за да ни избави от настоящия нечист свят според волята на нашия Бог и Отец.
5 Комуто да бъде славата до вечни векове. Амин.
6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
10 Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.
11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко;
12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.
13 Защото сте чули за някогашната моя обхода в юдейската религия, как чрезмерно гонех Божията църква и я разорявах.
току-що, X-TEAM написа:

Деяния 9 глава :

1 А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника.
2 и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим.
3 И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето.
4 И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш?
5 А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш.
6 Но стани, влез в града, и ще ти кажа какво трябва да правиш.
7 А мъжете, които го придружаваха, стояха като вцепенени, понеже чуха гласа, а не видяха никого.
8 И Савел стана от земята, и когато отвори очите си, не виждаше нищо; и водеха го за ръка та го въведоха в Дамаск.
9 И прекара три дни без да види и, не яде, нито пи.

Напротив Апостол Павел е защитавал и е проповядвал Исусовото учение!

Галатяни 1 :

1 Павел, апостол, не от човеци, нито чрез човек, но чрез Исуса Христа и Бога Отца, Който Го е възкресил от мъртвите,
2 и всичките братя, които са с мене, към галатийските църкви:
3 Благодат и мир да бъде на вас от Бога Отца и от нашия Господ Исус Христос,
4 Който даде себе си за нашите грехове, за да ни избави от настоящия нечист свят според волята на нашия Бог и Отец.
5 Комуто да бъде славата до вечни векове. Амин.
6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
10 Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.
11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко;
12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.
13 Защото сте чули за някогашната моя обхода в юдейската религия, как чрезмерно гонех Божията църква и я разорявах.

Всичко е лъжа и измама с цел да се контролират масите и да се сее невежество, страх и да има подчинение.

8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. -  Ето ти доказателството. Поради каква причина другото да е проклетия?! Махни го това християнство. Няма по-прогнила религия от него. То си и личи.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Всичко е лъжа и измама с цел да се контролират масите и да се сее невежество, страх и да има подчинение.

8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. -  Ето ти доказателството. Поради каква причина другото да е проклетия?! Махни го това християнство. Няма по-прогнила религия от него. То си и личи.

Добре де, разбеахме. Повтори го няколко пъти. Ти явно познаваш много религии и не играеш в няколко теми напоследък само на контра. То любов нямаше, сега християнството е прогнило, но освен да си се позовал на един филм, друго не си направил. 

току-що, Just a Stranger написа:

Добре де, разбеахме. Повтори го няколко пъти. Ти явно познаваш много религии и не играеш в няколко теми напоследък само на контра. То любов нямаше, сега християнството е прогнило, но освен да си се позовал на един филм, друго не си направил. 

Не играя контра. Просто е така. Това, че някой хора не го приемат си е техен проблем. Колкото до християнството има предостатъчно доказателства, че е прогнило дори и сега. За любовта е същото. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не играя контра. Просто е така. Това, че някой хора не го приемат си е техен проблем. Колкото до християнството има предостатъчно доказателства, че е прогнило дори и сега. За любовта е същото. 

А разликата между църква и по-точно висш клир и християнство, не е ли огромна? Християнство означава спазването на заветите в Библията. И всеки отговаря за това как самият той го прави. Това дали някой друг, пък бил той и папата, спазва този завет е без значение. Добри примери за добродетелни християни има предостатъчно. Да се приписва на религията (идеологията) нещо, което е следствие от погрешното му, често злонанерено прилагане е некоректно. Навсякъде има примери за злоупотреби, но защо трябва да се водим по тях? 

преди 1 час, X-TEAM написа:

Новия Завет не е Божие слово. Мисля,че е очевидно. Историята,археологията,науката отдавна са доказали  древните фалшификаторски работилници  посветени на обработката,преработката и неточните преводи  на НЗ.

Павел е изпъден от Йерушалаим и заклеймен като опорочител на вярата на евреите. Той ненавижда Петър,създателя на църквата на Исус. Сладникавата картинка на голямото разбирателство между тях е изрисувана от Църквата.  Това което той създава е микс от древногръцка философия, египетска теология, еврейски закони и идеи от индийските религии. Няма нищо оригинално в неговото отроче,нищо сензационно и нищо,което да отговаря на проповядваното от галилейския равин. Павел е рафиниран лъжец и сам се уличава в лъжа " Ако истината Господня става по-великолепна от лъжата ми в Негова възхвала, защо да ме съдят като измамник "Той няма нито един свидетел на всичко,което твърди че му се е случвало. Единствено  удобното е неговото "Бог знае,че не лъжа" Единствения човек,който твърди ,че може да предаде истината за Исус е измамник,лъжец, човекомразец,разколник  и фанатик. И върхът вна всичко това е,че този човек никога не се е срещал лично с Исус.Имал откровение. Имал видение. Христос му се явил. И това е всичко с което изчерпва доказателствата за съществуването на Машиях,за когото и без това има оскъдни данни . Легендата винаги може да се захрани,но истината...днес водят поклониците в една пещера във Бейтлехем /Витлеем/,която е изкуствено прокопана, оформена  и създадена векове след предполагаемото раждане на еврейския проповедник,за което твърдят че се е случило там.

В наше време също продължават опитите за легитимиране на лъжите. На някой му се явява Фатима,на друг Девата, на трети Йоан Кръстител, на други Св. Екатерина . Църковните отци редовно имат такива видения-такъв прастар номер измислен между другото не от християните. Египтяни,елини.....Павел е поредният улучил духа на времето и работещ под благословията и закрилата на Сенека и Нерон.

Но точно във Ватикана се вижда ясно : кифа е Петър, а не Павел!!

преди 1 час, Емил Костов написа:

Досега в тази тема да си срещнал човек,който да живее  и да се държи според това което е проповядвал Исус ?

Някъде да си прочел този Исус да е разделил християните на католици,православни, адвентисти, йеховисти,евангелисти и още куп християнски деноминации ?!

• Автор
преди 10 часа, X-TEAM написа:

Ти се самоопределяш като православен християнин,но не принадлежиш към православните християни! 

Имаш самочувствие,но е без покритие и както каза valkiria1,липсват ти знания! А,без знания няма как да отговориш на елементарни въпроси,които ти те питат!
Вместо това отклоняваш питащия с въпроси от рода : "Длъжен ли съм да ти отговарям?" и "Аз не съм тук,за да комуникирам..." ,това означава само,че си един ограничен и слабоумен човек,който се опитва да се издигне в очите на слепите,по някакъв тъп начин,който на практика е напълно невъзможен! ;)

Абсолютно точно! :yanim:

Благодаря за етикетите. 

Незнанието на какво се базира моето самочувствие е ярък пример на ваша слабост по отношение на начина ви на мислене. 

В действителност критерия каква ви е културата е отношението ви към инвалидите. 

Според вашите критерии слабоумен не може да има мнение, НО една от добродетелите е да помогнеш на такива хора, а не да ги унижиш. 

И всичко това е, защото тук съм споделил, че принадлежа към българската православна църква. От горе на това съм се нарекъл комунист. 

Друга информация за мен нямате!!! :) 

Едно е факт. Моя начин на мислене драстично се отличава от вашия. Той е непонятен за вас, но по-лесно го третирате пречупен през вашата култура. 

С какво точно Ви и ви пречи моето слабоумие?! = Може и да не ми отговаряш. -> Или да считам, че за теб и/или вас е добродетел да подлагаш някой на критика?! ... 

преди 10 часа, Емил Костов написа:

Признайте си, че православието няма нищо общо с прошката и да се свършва.

И защо да ти го давам това признание?!

Хванал си се за "прошката" и те .... -> Явно не са ти давали такова нещо ... :) -> Отдавна съм ти я дал и те смятам за добър човек ... ;) 

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Когато Dioib разбере какво е БОГ, тогава вероятно ще разбере и това, което му пиша.

Може и да съм разбрал, че аз съм Бог?! :) или някой от боговете ... :) или от екипа на Бог ... :) 

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Не само това, но и това е казал:

Лука 19:27
А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене.

• Автор
преди 17 минути, _Aumi_ написа:

Luke 19:26 - Bible Gateway

Да вадиш нещо от там и да си го тълкуваш по твое усмотрение е неправилно. 

Та за какво става въпрос из цялото 19?! 

И все пак не забравяй, че това е превод. Дай оригиналното!? 

п.п. Дай да видим и в другите евангелия какво е писано по въпроса на това 19!? 

Цитат

26. Защото, казвам ви, всекиму, който има, ще се даде, а от оногова, който няма, ще се отнеме и това, що има;

27. а ония мои врагове, които не искаха да царувам над тях, доведете тук и посечете пред мен.

Това е цялото изречение ... та тълкуването трябва да е към цялото, а не да вадиш половината ... 

преди 1 минута, dioib написа:

Luke 19:26 - Bible Gateway

Да вадиш нещо от там и да си го тълкуваш по твое усмотрение е неправилно. 

Та за какво става въпрос из цялото 19?! 

И все пак не забравяй, че това е превод. Дай оригиналното!? 

Е, след като в няколко превода пише едно и също, следва, че това е смисъла.

Да не говорим за Откровение, където Исус идва и поразява с двуострия си меч, който излиза от устата му, всички непослушни.

Та, не виждам прошка и в него, а уж преди това казва да се прощава седемдесет пъти по седем.

• Автор
преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Е, след като в няколко превода пише едно и също, следва, че това е смисъла.

Да не говорим за Откровение, където Исус идва и поразява с двуострия си меч, който излиза от устата му, всички непослушни.

Та, не виждам прошка и в него, а уж преди това казва да се прощава седемдесет пъти по седем.

Контекста какъв е?! 

п.п. Вижда се какъв смисъл влагаш ти, а не контекста на случката ... :) 

преди 11 минути, dioib написа:

Това е цялото изречение ... та тълкуването трябва да е към цялото, а не да вадиш половината ... 

Не виждам да се променя смисълът на казаното. А то е, че заповядва всеки който не вярва в него или не желае той да царува над него, да бъде посечен.

преди 2 минути, dioib написа:

Контекста какъв е?! 

Контекстът се върти около въпроса за прошката, който е зададен в темата.

Та, Исус прощава ли, или не прощава?

преди 17 минути, dioib написа:

ами, аз го разбирам така
богатият, ще става по-богат, бедния ще става по-беден, а който иска свобода ще умре

Цитат

26. Защото, казвам ви, всекиму, който има, ще се даде, а от оногова, който няма, ще се отнеме и това, що има;

27. а ония мои врагове, които не искаха да царувам над тях, доведете тук и посечете пред мен.

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Новия Завет не е Божие слово. Мисля,че е очевидно. Историята,археологията,науката отдавна са доказали  древните фалшификаторски работилници  посветени на обработката,преработката и неточните преводи  на НЗ.

Павел е изпъден от Йерушалаим и заклеймен като опорочител на вярата на евреите. Той ненавижда Петър,създателя на църквата на Исус. Сладникавата картинка на голямото разбирателство между тях е изрисувана от Църквата.  Това което той създава е микс от древногръцка философия, египетска теология, еврейски закони и идеи от индийските религии. Няма нищо оригинално в неговото отроче,нищо сензационно и нищо,което да отговаря на проповядваното от галилейския равин. Павел е рафиниран лъжец и сам се уличава в лъжа " Ако истината Господня става по-великолепна от лъжата ми в Негова възхвала, защо да ме съдят като измамник "Той няма нито един свидетел на всичко,което твърди че му се е случвало. Единствено  удобното е неговото "Бог знае,че не лъжа" Единствения човек,който твърди ,че може да предаде истината за Исус е измамник,лъжец, човекомразец,разколник  и фанатик. И върхът вна всичко това е,че този човек никога не се е срещал лично с Исус.Имал откровение. Имал видение. Христос му се явил. И това е всичко с което изчерпва доказателствата за съществуването на Машиях,за когото и без това има оскъдни данни . Легендата винаги може да се захрани,но истината...днес водят поклониците в една пещера във Бейтлехем /Витлеем/,която е изкуствено прокопана, оформена  и създадена векове след предполагаемото раждане на еврейския проповедник,за което твърдят че се е случило там.

В наше време също продължават опитите за легитимиране на лъжите. На някой му се явява Фатима,на друг Девата, на трети Йоан Кръстител, на други Св. Екатерина . Църковните отци редовно имат такива видения-такъв прастар номер измислен между другото не от християните. Египтяни,елини.....Павел е поредният улучил духа на времето и работещ под благословията и закрилата на Сенека и Нерон.

Но точно във Ватикана се вижда ясно : кифа е Петър, а не Павел!!

В главата има цяла бъркотия от смесени истории! За вярващия човек Библията не би трябвало да се приравнява като някаква "приказка " ,или "легенда" ,или да се чете и възприема избирателно,щом и до ден днешен се запазила и съхранила,а платената псевдонаука - история ,археология и т.н. може да си доказва каквото поиска,щом им се плаща!
Не забравяй,че точно в НЗ е описан животът на Исус,а Апостол Павел достатъчно ясно разкрива посланията на Христос - той не е против Христос,както ти го представяш! Този цитат,който си цитирала от май не е от Библията,или бъркам?!
Да,със сигурност лъжите във времето което живеем време са доста, и те пак са платени за да може някой да прокара своите различни "виждания",лъжи колкото искаш!
За Павел,обаче не съм съгласен в Библията достатъчно ясно се разкрива какво е правил, а това какво ти мислиш за него си е твоя работа!
За Ватикана и папите нямам думи,това е най - измамната институция,всичко което са направили е показателно през годините!

преди 2 часа, dioib написа:

Благодаря за етикетите. 

Незнанието на какво се базира моето самочувствие е ярък пример на ваша слабост по отношение на начина ви на мислене. 

В действителност критерия каква ви е културата е отношението ви към инвалидите. 

Според вашите критерии слабоумен не може да има мнение, НО една от добродетелите е да помогнеш на такива хора, а не да ги унижиш. 

И всичко това е, защото тук съм споделил, че принадлежа към българската православна църква. От горе на това съм се нарекъл комунист. 

Друга информация за мен нямате!!! :) 

Едно е факт. Моя начин на мислене драстично се отличава от вашия. Той е непонятен за вас, но по-лесно го третирате пречупен през вашата култура. 

С какво точно Ви и ви пречи моето слабоумие?! = Може и да не ми отговаряш. -> Или да считам, че за теб и/или вас е добродетел да подлагаш някой на критика?! ...

Показателно e,не ти го казах само аз и Aumi ти го каза и Мери Денилова  и valkiri1!!
Първо не отговаряш на зададените въпроси!
Второ питаш питащия с друг въпрос,който няма нищо общо по темата (придаваш си важност)!
Трето липсват ти знания,ако ти имаше добродетел в теб нямаше да има такава комуникация и нямаше да се стигне до тук да ти обясняваме елементарни неща!
Хубав ден!

преди 19 минути, X-TEAM написа:

а платената псевдонаука - история

Цитат

"Който контролира настоящето, контролира миналото, а този, който контролира миналото, контролира бъдещето".

преди 52 минути, _Aumi_ написа:

Не само това, но и това е казал:

А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене.

Не е точно така. Това е притча, която Исус разказва и като всяка притча носи символично послание. Даващият пари на слугите си е Бог (Господ, или любимия на някои Адонай). Парата, които дава на всеки слуга е божественото в човека, което той сам трябва да развие, умножи и използяа разумно. Посипането на неприелите властта на Бог показяа, че отричащите Бог и божествения дар, които са получили, са обречени. Животът е дар от Бог и те сами са тези, които го пропиляват. Аналогия може да се направи и със семе, което ако бъде посадено и човек се грижи за него ще даде добри плодове. Но ако не се грижи, без подходящи условия, то ще умре така или иначе. 

11 И като слушаха това, Той прибави и каза една притча, защото беше близо до Ерусалим, и те си мислеха, че Божието царство щеше веднага да се яви.
12 Затова каза: Някой си благородник отиде в далечна страна да получи за себе си царска власт, и да се върне.
13 И повика десетима от слугите си и даде им десет мнаси; и рече им: Търгувайте с това докле дойда.
14 Но неговите граждани го мразеха, и изпратиха след него посланици да кажат: Не щем този да царува над нас.
15 А като получи царската власт и се върна, заповяда да му повикат ония слуги, на които бе дал парите за да знае какво са припечелили чрез търгуване.
16 Дойде, прочее, първият и рече: Господарю, твоята мнаса спечели десет мнаси.
17 И рече му: Хубаво, добри слуго! понеже на твърде малкото се показа верен, имай власт над десет града.
18 Дойде и вторият и рече: Господарю, твоята мнаса принесе пет мнаси.
19 А рече и на него: Бъди и ти над пет града.
20 Дойде и друг и рече: Господарю, ето твоята мнаса, която пазех скътана в кърпа;
21 Защото се боях от тебе, понеже си строг човек; задигаш това, което не си положил, и жънеш, което не си посял.
22 Господарят му казва: От устата ти ще те съдя, зли слуго. Знаел си, че съм строг човек, който задигам това, което не съм положил, и жъна което не съм сял;
23 тогава защо не вложи парите ми в банката, и аз като си дойдех, щях да ги прибера с лихвата?
24 И рече на предстоящите: Вземете от него мнасата, и дайте я на този, който има десетте мнаси.
25 (Рекоха му: Господарю, той има вече десет мнаси!)
26 Казвам ви, че на всеки, който има, ще се даде; а от този, който, няма, от него ще се отнеме и това, което има.
27 А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене
... 

мдаа
"за да имаш, ограбвай"
чудя се, това ли е връзката между кръстоносните походи и прошката - обезценяване на събитията произтекли от това

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.