Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Прегледай си живота и ще разбереш САМ, кой така го решава. Ама хубаво си го прегледай. Виж какво ти е струвало да направиш това или онова и каква цена си платил. Дано прогледнеш! 

Извинявай, но не говориш адекватно. Как ще успея да разбера по този начин кой го решава?

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

току-що, perin2 написа:

Извинявай, но не говориш адекватно. Как ще успея да разбера по този начин кой го решава?

Много адекватно говоря и те карам да се замислиш, колкото и да не ти харесва.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Религията сама нищо не може да прави - Хайде де! Ами то и оръжието нищо не може да прави но като го хванат хората става страшно! 

Точно така. А някои хора с оръжие спасяват животи - например хирурзите със скалпела.

току-що, perin2 написа:

Точно така. А някои хора с оръжие спасяват животи - например хирурзите със скалпела.

Скалпелът не е оръжие. Хайде недей да говориш такива неща.

Много адекватно говоря и те карам да се замислиш, колкото и да не ти харесва.

Да, караш ме да се замисля върху смисъла на думите ти, но в случая не мога да открия такъв.

• Автор

Ти си страхливец и за теб е без значение всичко в този живот. Сега разбирам защо исляма ви е преследвал и е искал да ви заличи като религия. И с право! 

:offtopic_s:И от какво ме е страх??? Че явно не го знам??? :) -> Защо изобщо мислиш, че се страхувам??? За сметка на това в теб има страх. Явно заради въпросната жестока цена която не може да платиш ... :) 

току-що, perin2 написа:

Да, караш ме да се замисля върху смисъла на думите ти, но в случая не мога да открия такъв.

Като се замислиш и поогледаш нещата ще откриеш и ще се учудиш какво си открил. Колкото до Християнството и до Христос се е доказало, че е прогнило, изпълнено с убийства и смърт, че дори и в момента цъкрвата е в разкол. Няма нужда нищо да се коментира повече.

току-що, dioib написа:

:offtopic_s:И от какво ме е страх??? Че явно не го знам??? :) -> Защо изобщо мислиш, че се страхувам??? За сметка на това в теб има страх. Явно заради въпросната жестока цена която не може да платиш ... :) 

Много се страхуваш даже, колкото и да се правиш на шматка и на ударен във форума. Ще ти го напиша пак. БОЙ СЕ ТИ ЛУКАВИИ. Не си познаваш бога и религията.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Много се страхуваш даже, колкото и да се правиш на шматка и на ударен във форума. Ще ти го напиша пак. БОЙ СЕ ТИ ЛУКАВИИ. Не си познаваш бога и религията.

:offtopic_s:И от какво бе човек се страхувам??? :) 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Като се замислиш и поогледаш нещата ще откриеш и ще се учудиш какво си открил. Колкото до Християнството и до Христос се е доказало, че е прогнило, изпълнено с убийства и смърт, че дори и в момента цъкрвата е в разкол. Няма нужда нищо да се коментира повече.

Виж сега и помисли много добре върху това.

Науката е изпълнена с убийства и смърт - помисли само за атомната бомба и д-р Менгеле. Технологиите са изпълнени с убийства и смърт - колко души са убити от автомобили? За науката и технологиите същия стандарт ли прилагаш като за християнството? Да забраним ли науката и автомобилите, защото са прогнили?

току-що, dioib написа:

И от какво бе човек се страхувам??? :) 

Знаеш много добре от какво се страхуваш, но няма смисъл. Вие с Перин ме вземате за ташак. След време ще се сетите, че имаше един идиот дето ви коментираше темата за религията. Няма смисъл. Вие и двамата сте фанатици. Но ще платите цената и ще я разберете, обаче ще е твърде късно. Спирам повече да пиша в тема религия. За мен тя е ясна какво представлява! 

току-що, perin2 написа:

Науката е изпълнена с убийства и смърт - помисли само за атомната бомба и д-р Менгеле. Технологиите са изпълнени с убийства и смърт - колко души са убити от автомобили? За науката и технологиите същият стандарт ли прилагаш като за християнството? Да забраним ли науката и автомобилите, защото са прогнили?

Науката не е изпълнена с убийства и смърт. Човечеството е изпълнено с убийства и смърт и използва религията, за да се оправдае затова. Примери мисля, че няма смисъл да ти давам. 

А това, че човек не струва и се развива балгодарение на смъртта, с това приключва всичко за Бог, мир, любов, състрадание и каквото още се сетиш там.

• Автор

Знаеш много добре от какво се страхуваш, но няма смисъл.

:) Да, няма смисъл да ме убеждаваш, че се страхувам. :) Изпадна в неловка ситуация ... :) ОК, не намираш смисъл в какво? 

Както казах, не те смятах за страхливец, но явно не може да надживееш свои травми от миналото. 

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Науката не е изпълнена с убийства и смърт. Човечеството е изпълнено с убийства и смърт и използва религията, за да се оправдае затова.

Цитат

Християнството .. е .. изпълнено с убийства и смърт ...

Ок, значи просто прилагаш едни стандарти за което не одобряваш (християнството) и други стандарти за което одобряваш (науката и технологиите). Иначе казано, не си справедлив и по неведома причина имаш доста закоравели тенденциозно антихристиянски предразсъдъци - направо фанатични. Не мога да те взема на сериозно.

преди 6 минути, perin2 написа:

Науката е изпълнена с убийства и смърт - помисли само за атомната бомба и д-р Менгеле. Технологиите са изпълнени с убийства и смърт - колко души са убити от автомобили? За науката и технологиите същия стандарт ли прилагаш като за християнството? Да забраним ли науката и автомобилите, защото са прогнили?

Ай ся помисли колко народ дедо ти поп е турил на клада щото не са му ходили по свирката.
Помисли си по турско време колко народ е изтрепан щото не искал да приеме правилната вяра.
Помисли и за кръстоносните походи, за групировки които блещят щуротии за джихад и трепят невинни хора щото видиш ли на небето ги чакали 77 девици.

Като цяло хората се чудим за какво да се трепеме един друг, дали ще е религия, наука или за едно прасе, все е тая, важното е кютек да има.

Но факта е, че по-голяма глупост от религията на тоя свят няма.

току-що, perin2 написа:

Ок, значи просто прилагаш едни стандарти за което не одобряваш (християнството) и други стандарти за което одобряваш (науката и технологиите). Иначе казано, не си справедлив и по неведома причина имаш доста закоравели тенденциозно антихристиянски предразсъдъци - направо фанатични. Не мога да те взема на сериозно.

Естествено, че не одобрявам християнството след като заради него са умрели милиони хора. Що се правите на ударени всички в тази тема! 

• Автор
преди 1 минута, perin2 написа:

Не мога да те взема на сериозно.

Не би и следвало да го вземаш на сериозно. -> Считай го като детска закачане ... 

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ай ся помисли колко народ дедо ти поп е турил на клада щото не са му ходили по свирката.
Помисли си по турско време колко народ е изтрепан щото не искал да приеме правилната вяра.
Помисли и за кръстоносните походи, за групировки които блещят щуротии за джихад и трепят невинни хора щото видиш ли на небето ги чакали 77 девици.

Като цяло хората се чудим за какво да се трепеме един друг, дали ще е религия, наука или за едно прасе, все е тая, важното е кютек да има.

МНОГО народ дето ти ПОП е турил на клада. Даже и някой от родата ти също, но на теб какво ти дреме. Нали ще се покаеш пред БОГ-а

току-що, dioib написа:

Не би и следвало да го вземаш на сериозно. -> Считай го като детска закачане ... 

Убийствата в името на религията са детска закачка. Майко мила, какви хора пишат във форума! 

МНОГО народ дето ти ПОП е турил на клада. Даже и някой от родата ти също, но на теб какво ти дреме. Нали ще се покаеш пред БОГ-а

Ма искам и девици, тюх ша ги дадът на Св. Св. Дедиди и Перин.

Естествено, че не одобрявам християнството след като заради него са умрели милиони хора. Що се правите на ударени всички в тази тема! 

Ти се правиш на ударен. Първо, никак не са милиони, не преувеличавай. Милиони са умряли заради науката и технологиите - само атомната бомба за 5 минути е убила стотици пъти повече хора от Инквизицията за 5 века.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

:offtopic_s:Влезна в цикъл ... :) и определено заприлича на Миро20 ... :)  

току-що, perin2 написа:

Ти се правиш на ударен. Първо, никак не са милиони, не преувеличавай. Милиони са умряли заради науката и технологиите - само атомната бомба за 5 минути е убила стотици пъти повече хора от Инквизицията за 5 века.

george_facepalm_seinfeld.gif.acd468482aa6e2e23d827219aa3b6c76.gif

• Автор
преди 7 минути, Bubbles написа:

Има ... има ... :) 

преди 1 минута, perin2 написа:

АЙДЕ ДЕ! Атомната бомба е убила 200 000 души и да кажем още 400 000 има дефектни. В името на религията като се почне от Чингиз хан, Александър Македонски, Рим, Тъмните векове са заличени цивилизации, че дори това се прави и в момента на верска основа. 

За светата инквизиция дори нямаш право да се обаждаш. Там не е било убийство, а е било забавление да се гаврят с живи хора. Засрами се! Просто се засрами! 

преди 3 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Влезна в цикъл ... :) и определено заприлича на Миро20 ... :)  

За втори път збъркваш Миро20, който въобще няма нищо общо нито с религията, нито с това че си фанатик. А аз не съм влязъл в цикъл. Не ти харесват доказателствата, че християнството е прогнило! 

преди 6 минути, Bubbles написа:

Аз отдавна съм помислил за това и мога да съм напълно уверен, че е било грешно точно защото противоречи на християнския морал. Ти как го определяш като обективно грешно?

преди 6 минути, Bubbles написа:

Ако количеството за теб е важно е добре да знаеш това. Въпросно трепане е било много по-масово и кърваво преди 4в сл.Хр. и след 18в сл. Хр., когато културното влияние на християнството не е било доминиращо. През периодите на християнска културна доминация, войните са били по-малко и са се водили с по-малки армии. Жертвите на Инквизицията и другите религиозни преследвания за цяло хилядолетие са няколко процента от жертвите само на Първата световна война.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Ма искам и девици, тюх ша ги дадът на Св. Св. Дедиди и Перин.

И двамата са изперкали тотално! Добре, че не са били на служба по времето на тъмните векове. Щяха да бъдат най-добите инквизитори и нямаше да им дреме за нищо.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Убийствата в името на религията са детска закачка. Майко мила, какви хора пишат във форума! 

Защо постоянно си в негативна конотация??? :) 

ОК, разбирам твоя страх, но той за мен е детски. Всеки ден в следствие не на Бог, а на технологиите има много повече убити и да се страхуваме ли??? 

Единствено смислено което съзрях из твоите мнения е, че спрямо атеистът непростим грях бил страхът, ОК.... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.