Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 33 минути, Емил Костов написа:

ПРОГНИЛИЯТ ХРИСТОС

Би ли ни показал най-прогнилите му думи и дела, за които успяваш да се сетиш?

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

току-що, perin2 написа:

Би ли ни показал най-прогнилите му думи и дела, за които успяваш да се сетиш?

Най-малкото че е заповядал да се избият 3000 души дето са решили да вярват на идоли, а не на него. Вече в името на тоя Христос колко кръв се е проляла няма да коментирам. И ми е много странно как все още ме питате кое му е лошото. Всичко! Абсолютно всичко! 

преди 23 минути, Емил Костов написа:

Не ползвам подкрепата МУ! ТОЙ ти е дал всичко, за да можеш да си го направиш сам. А тези, дето му се оповават и вярват в него, чакат нещо да се случи от нищото и после му се сърдят, че това не се случва. 

Виж сега, аз и божеството сме в паралелни вселени. Той е в идеалната вселена. Сътворяването на нещата не е негова работа, тя е материалния свят. Неговото ми е чуждо и моето за него. Нямаме допирна точка. Това, че вашите вселени се пресичат си е твое предимство, надявам се. Може би е щастие да умреш просветлен.

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Виж сега, аз и божеството сме в паралелни вселени. Той е в идеалната вселена. Сътворяването на нещата не е негова работа, тя е материалния свят. Неговото ми е чуждо и моето за него. Нямаме допирна точка. Това, че вашите вселени се пресичат си е твое предимство, надявам се. Може би е щастие да умреш просветлен.

Неговото ми е чуждо и моето за него. Нямаме допирна точка - Напортив! Имате допирна точка и неговото ИМЕ е ТВОЕТО име. Но толкоз вярвате в БОГ-а! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Най-малкото че е заповядал да се избият 3000 души дето са решили да вярват на идоли, а не на него.

Източник?

Вече в името на тоя Христос колко кръв се е проляла няма да коментирам.

Неговото име грешниците наистина го използват за ужасни неща, но това са проблеми на грешниците и глупаците.

И ми е много странно как все още ме питате кое му е лошото. Всичко! Абсолютно всичко! 

Цитат

Матей 5:44  ...обичайте враговете си, благославяйте онези, които ви проклинат, правете добро на онези, които ви мразят, и се молете за онези, които ви обиждат и гонят.

Това включено ли е в "абсолютно всичкото"?

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Имате допирна точка и неговото ИМЕ е ТВОЕТО име. Но толкоз вярвате в БОГ-а! 

Не възразявам. Неговото име е моето име. Добре. Толкоз вярвам в бога. Така е.

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Не възразявам. Неговото име е моето име. Добре. Толкоз вярвам в бога. Така е.

Понеже търсиш истини. Продължи да търсиш, не се уповавай само на Християнството! 

току-що, Емил Костов написа:

Понеже търсиш истини. Продължи да търсиш, не се уповавай само на Християнството! 

истината е че още с раждането. ни се издава смъртна присъда...къде по-рано, къде по късно, ама никой не се е отървал

преди 2 минути, дръндю написа:

истината е че още с раждането. ни се издава смъртна присъда...къде по-рано, къде по късно, ама никой не се е отървал

Истината е, че все още не знаем нищо за себе си. А това,че сме смъртни е все още временно явление! 

току-що, Емил Костов написа:

А това,че сме смъртни е все още временно явление! 

вярващ, божи човек си?
не, не се подигравам защото и аз съм суеверен 
открай време са ни промивали мозъците да вярваме на лъжи, та и аз така...шубето е голям страх
църквата измислила дявола, за да плаши миряните, за да ги накара да търсят опора в нея
те така се добива власт, чрез страх

преди 6 минути, дръндю написа:

вярващ, божи човек си?
не, не се подигравам защото и аз съм суеверен 
открай време са ни промивали мозъците да вярваме на лъжи, та и аз така...шубето е голям страх
църквата измислила дявола, за да плаши миряните, за да ги накара да търсят опора в нея
те така се добива власт, чрез страх

Вярващ човек съм, но не в прогнилата църква и тъпото християнско учение.  И тази вяра си е поплътена с доказателства, не с някакви умрели книги.

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Да. На Възкресение мнозина си споделят, че са свидетели как човешкият син възкръснал.

И как по-точно са свидетели на това нещо?! 

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Вярващ човек съм, но не в прогнилата църква и тъпото християнско учение.  И тази вяра си е поплътена с доказателства, не с някакви умрели книги.

И тази вяра ли ти казва, че имаш право да обиждаш вярата на други хора?!

преди 41 минути, Емил Костов написа:

И тази вяра си е поплътена с доказателства, не с някакви умрели книги.

Кое е най-доброто доказателство?

преди 12 часа, Търсещ истини написа:

Имаш предвид, че негрите в Африка са маймуни?! Хм.

Включил съм и афроамериканските маймуни, за тях що не пита?

преди 9 часа, belefor написа:

Що са изрази?!?!?Ти си бил голям расист. Никога не ходи в някоя африканска държава и да разправяш , че били маймуни....Не мога да опиша какво ще ти се случи!

Според някой учени , който са си играли да смятат - Земята може да изхрани до 13.4 милиарда хора.

Затичал съм се аз да ви ходя при маймуните...

Кой е този "някой учени"?! Научете си първо езика, да говорите вместо да плямпате, та след това може да говорите за расизма, па и да учите другите...

• Автор
преди 8 часа, Емил Костов написа:

Естествено, че е долна и мръсна ерес. Колкото до Християнството то се е доказало че боклук.

Спрямо коя религия??? 

И ти ли изпадна в транс?! :) 

Това, че не знаеш естеството на православното християнство и считаш цялото християнство за боклук не означава, че това е истина или пък е аргумент който доказва твърдението ти. 

Пак да ти припомня, че християните в миналото са били подложени на гонения и изтребление, но въпреки това вярата се е утвърдила, защото е показала, че всеки има свободна воля и може да се противопостави на деспотизма не с война, а с неподчинение и саможертва дори. 

Та, да, разбирам, защо е мръсна ерес за теб, но НоСърче, ако ти си подчинен на нещо, то аз не съм и съм свободен, а дали християнството изобщо е боклук, то помисли кой го е произвел и в последствие се отрекъл и изхвърлил, за да се спаси?! 

п.п. Ти не знаеш какво е вяра, не знаеш какво е надежда, не знаеш какво е Любов, но това не означава, че това в което вярваш ти е горно, чисто и прочие ... -> Ми опиши го това твое, а не клейми чуждото!!! :)   

преди 11 часа, dioib написа:

Спрямо коя религия??? 

И ти ли изпадна в транс?! :) 

Това, че не знаеш естеството на православното християнство и считаш цялото християнство за боклук не означава, че това е истина или пък е аргумент който доказва твърдението ти. 

Пак да ти припомня, че християните в миналото са били подложени на гонения и изтребление, но въпреки това вярата се е утвърдила, защото е показала, че всеки има свободна воля и може да се противопостави на деспотизма не с война, а с неподчинение и саможертва дори. 

Та, да, разбирам, защо е мръсна ерес за теб, но НоСърче, ако ти си подчинен на нещо, то аз не съм и съм свободен, а дали християнството изобщо е боклук, то помисли кой го е произвел и в последствие се отрекъл и изхвърлил, за да се спаси?! 

п.п. Ти не знаеш какво е вяра, не знаеш какво е надежда, не знаеш какво е Любов, но това не означава, че това в което вярваш ти е горно, чисто и прочие ... -> Ми опиши го това твое, а не клейми чуждото!!! :)   

Спрямо коя религия?! - я се стегни и помисли малко?! 

на 19.10.2022 г. в 20:17, dioib написа:

Нека видим спрямо религиозните ни виждания кое е непростимо в тоя свят.

Който прави нещо непростимо, все едно го прави на себе си.
После търпи последствията, даже и да не разбира какво и защо се случва.

Даже чисто материално погледнато, за да живее, човек консумира нещо 
и за всичко, което е потребявал през живота си, плаща в пълен размер, 
защото не се получава нещо за нищо.

Животът е голяма ценност, но хората пропиляват своите сили и накрая се погубват.
Това може да бъде избегнато, ако човек трансформира себе си в състояние,
което е наричано безгрешно или пред-рожденно (сян тян, 先天).
Такава е целта на практиките за освобождение или спасение, които имат етапи,
обратни на светския живот, който върви от раждане през младост към старост и немощ.
За съжаление, болшинството хора не желаят и не могат да постигнат това и животът си върви и отива.

преди 26 минути, NVJ написа:

Животът е голяма ценност, но хората пропиляват своите сили и накрая се погубват.
Това може да бъде избегнато, ако човек трансформира себе си в състояние,
което е наричано безгрешно или пред-рожденно (сян тян, 先天).
Такава е целта на практиките за освобождение или спасение, които имат етапи,
обратни на светския живот, който върви от раждане през младост към старост и немощ.
За съжаление, болшинството хора не желаят и не могат да постигнат това и животът си върви и отива.

И, каква е целта?

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Спрямо коя религия?! - я се стегни и помисли малко?! 

За да не я казваш, значи не я изповядваш. ;) Досещам се на кой си подчинен. :) 

преди 3 минути, dioib написа:

За да не я казваш, значи не я изповядваш. ;) Досещам се на кой си подчинен. :) 

Аз не съм подчинен. Ти си подчинен на християнството и то се вижда.

• Автор
преди 1 час, NVJ написа:

Все пак ще, ще ползвам клише: "По-добре късно отколкото никога." 

Вместо да съжаляваш, то има начин да заживееш било то праведно и/или в хармония със това което ти е останало. Махнеш ли очакването се получават нови хоризонти в които може да осмислиш оставащия си живот. 

Да, мнозинството не могат да преглътнат физиологическата си немощ получена от неправедния живот който са водели и именно когато осъзнаят, че няма кой да им помогне започват да съжаляват, но има и друго решение = Да започнат да забелязват "красотите" из този свят. = Да я съзират и в мъглата, макар за мнозина тя да не е "красива" и/или приятна.   

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Аз не съм подчинен. Ти си подчинен на християнството и то се вижда.

Подчинен си на зависимостите си. :) Отричаш, но е факт!!! :) 

И я кажи аз как завися от християнството??? :) Ще ми е забавно да видя твоята гледна точка. :) 

преди 51 минути, Captain Teemo on duty написа:

И, каква е целта?

За всеки е различна. По-общо: Да осмислиш живота си и да придобие по-голяма стойност от материалното. Тук не "говоря" само за твоя живот, а за смисъла на живота въобще. 

Да направиш живот е нещо изключително хубаво, а да възкресиш е още по-хубаво!!!

Аз казах!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.