Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

Цитат

Кое с каква тежест е, спрямо Бог се разбира (или изпитва) след време. Това може да е в този живот, след смъртта или в друг живот. Не че е непростимо, но просто всичко се плаща по един или друг начин.

Това, което пишеш е разбираемо. Вярваш в неведома сила.

Само за "плащането" бих обяснил, че ако заменим бог с "Природните и обществени закони", ще е същото. Както вече не търсим бог на небето и имаме обяснение за светкавиците, като изучим социалните закони, няма да търсим и там бог. 

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 2 часа, dioib написа:

Сега разбирам защо ти си маниак .. :) Виждаш във всички фанатик, ако си позволи свобода в словото ... :) Приел си християнството като нарицателно и гнило. :)  

То, пък, ти, пък, каква Любов и Мир проповядваш ... мани, мани ... Щял с трепане да "раздава" Любов и въдворява Мир ... :) Да не говорим, че щял да ми отнема ракията де я нямам ... :) 

Както и да е ... отново ме разсмя ... :) Благодаря!!! :)  

Хайде намери някъде коментар дето съм казал, че ще трепя и убивам някой, или къде съм казал, че съм праведен?!

преди 9 часа, dioib написа:

Смело мога да кажа, че познавам Дявола и неговите методи да те изкуши и привлече в лоното на лукавите.

21 век сме вече а някои още вярват, че имало Дявол

• Автор
преди 13 часа, Емил Костов написа:

Хайде намери някъде коментар дето съм казал, че ще трепя и убивам някой, или къде съм казал, че съм праведен?!

:offtopic_s:

Що трябва да го издирвам аз?! То си стои някъде и който желае може да го види ... :) Кога за последно си удрял друг човек с лопата?! :) Особено, за да му отнемеш ракията?! :) И мислиш, че след като го набиеш, а не напиеш, ще му направиш добро ли (интересна Любов правиш ...)???!!! :) Та, сети се, че може само от един твой удар да умре завалията и ко ... ще стана пророк ли??? :) Ай не ща да ставам Христос ... :) Поне няма да ме мъчиш ... :) То където е лопатата, то там е и меча ... па може и да ме обезглавиш ,,, знам ли ... щото нали съм Сър на лов ... :) 

Това, че не си праведен е ясно, но не означава, че не постъпваш по някакви правила, те обаче по никакъв начин не нарушават мои.

Не спираш да ме разсмиваш ... :) .... Благодаря ти!!! :)  

преди 14 часа, Търсещ истини написа:

Ей,вие хора ли сте или богове, за да се съобразявате кое е непростимо към бога?

Някои не са хора, а обикновени човеци. Принципно не може да изискваш от човек да се съобразява спрямо жена си, шефа си и т.н. и да постъпва каквото е непростимо спрямо тях, защото пред Бог всички сме равни. 

Знаейки какво е непростимо за Бог и имайки предвид, че всеки човек е подобие на Бог, то ще постъпваме праведно и не ще извършваме непростими неща спрямо друг човек независимо дали е жена, шеф или прочие ... 

Иначе всеки спрямо друг може да сгреши и да поиска прошка, т.е. въпроса е да не извършим непростими неща към друг спрямо Бог, защото по този начин ще го отдалечим от Любовта на Бог, т.е. другият ще започне да изпитва омраза към нас, а това ще му навреди. 

Няма как да схванеш непростимите неща спрямо Бог, защото не вярваш в него. Тук не говорим да се съобразяваме с Бог, а да живеем по подобие на Бог. = Да творим и всичко което прави да е с Любов!  Елементарно е ... Това е угодното на Бог за този свят. Ако не го правим, то трябва да знаем какво е непростимо спрямо Бог, за да може на онзи свят застанем до него във вечния живот. Иначе ще има забвение и прочие ... 

Всеки би следвало да осъзнае какво прави в тоя свят: твори или разрушава; прави го с Любов или под натиск и по-важното е дали по своя воля или не. 

• Автор
преди 13 часа, some_spirit написа:

Дяволи има. :) "Сиромах човек = жив дявол"!!!

Странно е нали, че в 21-ви век има сиромаси, но е факт!!! :) 

преди 14 часа, Търсещ истини написа:

Само за "плащането" бих обяснил, че ако заменим бог с "Природните и обществени закони", ще е същото. Както вече не търсим бог на небето и имаме обяснение за светкавиците, като изучим социалните закони, няма да търсим и там бог. 

Тук не говорим да се издирва Бог, а що се касае за социалните закони, то те отдавна съществуват и се знае, че не са справедливи. 

В този аспект ти си "проводник" (проповедник едва ли не...) на несправедливостта.  Затова и на обикновеният човек му остави вярата, че има справедливост на онзи свят. Що посягаш към съкровеното на простия човек??? = Твоето е демагогия и няма нищо общо с вярата, а по конституция (социален закон в България) всеки има право на свое вероизповедание. 

Кой си ти, че да казваш какви да са социалните закони?! Изучавай ги, но не изисквай от другите да не търсят справедливост или спасение от някой в отвъдното.  

п.п. :) Смешно е да изискваш от човек да замени вярата в Бог във вяра в социални закони. :) Или пък ... о ... природата и обществените закони трябва да заменят вярата, щото това било справедливо. Към какво подчинение тласкаш човек??? Към подчинение на друг или други. Та това си е робство бе драги ... :) 

преди 16 минути, dioib написа:

Странно е нали, че в 21-ви век има сиромаси, но е факт!!! :)

Нищо странно.

Двукраките се размножаваме бетер зайци (особено сега афроафриканските маймуни). А жизненото пространство, включая и храна, на Земята е ограничено.

И сюрмасите/гладуващите ще се умножават тож, съответно.

• Автор
преди 3 минути, Аралампи написа:

Нищо странно.

Двукраките се размножаваме бетер зайци. А жизненото простронство, включая и храна, на Зимята е ограничино.

И сюрмасите ще се умножават тож, съответно.

И кога ще станем 25 милиарда по тази логика??? :) Някои се размножават да, но други пък не желаят да се размножават, то за кои двукраки говориш??? :) 

п.п. Видно е, че на фона на размножение на въпросните двукраки, то българите намаляваме, та за кои двукраки говориш пак да попитам??? :) 

преди 7 часа, dioib написа:

Що трябва да го издирвам аз?! То си стои някъде и който желае може да го види ... :) Кога за последно си удрял друг човек с лопата?! :) Особено, за да му отнемеш ракията?! :) И мислиш, че след като го набиеш, а не напиеш, ще му направиш добро ли (интересна Любов правиш ...)???!!! :) Та, сети се, че може само от един твой удар да умре завалията и ко ... ще стана пророк ли??? :) Ай не ща да ставам Христос ... :) Поне няма да ме мъчиш ... :) То където е лопатата, то там е и меча ... па може и да ме обезглавиш ,,, знам ли ... щото нали съм Сър на лов ... :) 

Това, че не си праведен е ясно, но не означава, че не постъпваш по някакви правила, те обаче по никакъв начин не нарушават мои.

Не спираш да ме разсмиваш ... :) .... Благодаря ти!!! :)  

Някои не са хора, а обикновени човеци. Принципно не може да изискваш от човек да се съобразява спрямо жена си, шефа си и т.н. и да постъпва каквото е непростимо спрямо тях, защото пред Бог всички сме равни. 

Знаейки какво е непростимо за Бог и имайки предвид, че всеки човек е подобие на Бог, то ще постъпваме праведно и не ще извършваме непростими неща спрямо друг човек независимо дали е жена, шеф или прочие ... 

Иначе всеки спрямо друг може да сгреши и да поиска прошка, т.е. въпроса е да не извършим непростими неща към друг спрямо Бог, защото по този начин ще го отдалечим от Любовта на Бог, т.е. другият ще започне да изпитва омраза към нас, а това ще му навреди. 

Няма как да схванеш непростимите неща спрямо Бог, защото не вярваш в него. Тук не говорим да се съобразяваме с Бог, а да живеем по подобие на Бог. = Да творим и всичко което прави да е с Любов!  Елементарно е ... Това е угодното на Бог за този свят. Ако не го правим, то трябва да знаем какво е непростимо спрямо Бог, за да може на онзи свят застанем до него във вечния живот. Иначе ще има забвение и прочие ... 

Всеки би следвало да осъзнае какво прави в тоя свят: твори или разрушава; прави го с Любов или под натиск и по-важното е дали по своя воля или не. 

Това, че съм казал, че ще дойда да ти взема ракията е просто шега и ти много добре го знаеш. Хайде обаче да кажа в името на Христос убивайте всички неверници и да го пропагандирам да видим дали е шега?! Току виж да и цъфнали и едни униформени момчета да ме питат дали се шегувам. Недай си боже пък да намеря и сподвижници.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 часа, Аралампи написа:

Двукраките се размножаваме бетер зайци (особено сега афроафриканските маймуни).

Имаш предвид, че негрите в Африка са маймуни?! Хм.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Това, че съм казал, че ще дойда да ти взема ракията е просто шега

Това, че в Библията не се споменава ракия и особено наркотици е доказателство, че това не е една вечна книга, а текст, писан от едни човеци за други преди доста време. 

Също е доказателство, че човек прави доста непростими неща, игнорирайки мнението на Несъществуващия. Какво, че там пише против хомосексуализма и татуировките? След като обществото ги приема...

преди 12 часа, Аралампи написа:

Нищо странно.

Двукраките се размножаваме бетер зайци (особено сега афроафриканските маймуни). А жизненото пространство, включая и храна, на Земята е ограничено.

И сюрмасите/гладуващите ще се умножават тож, съответно.

Що са изрази?!?!?Ти си бил голям расист. Никога не ходи в някоя африканска държава и да разправяш , че били маймуни....Не мога да опиша какво ще ти се случи!

Според някой учени , който са си играли да смятат - Земята може да изхрани до 13.4 милиарда хора.

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Имаш предвид, че негрите в Африка са маймуни?! Хм.

Това, че в Библията не се споменава ракия и особено наркотици е доказателство, че това не е една вечна книга, а текст, писан от едни човеци за други преди доста време. 

Също е доказателство, че човек прави доста непростими неща, игнорирайки мнението на Несъществуващия. Какво, че там пише против хомосексуализма и татуировките? След като обществото ги приема...

След като е текст и някой си е правил свободни съчинения да се каже, че е текст, а не да се навира на всички. И повярвай ми, че обществото НЕ приема хомосексуализма. Не случайно има цензура навсякъде посайтове и социални мрежи. Кажи нещо лошо за меките китки и си готов. 

преди 41 минути, belefor написа:

Земята може да изхрани до 13.4 милиарда хора.

друг път
за да има нещо такова, всички милионери и милиардери трябва да се избият...трябва да се изкорени алчността

• Автор
преди 6 часа, Емил Костов написа:

Това, че съм казал, че ще дойда да ти взема ракията е просто шега и ти много добре го знаеш.

Знам бе човек .... :) Се ... това, че ти не разбираш моята шега е друг въпрос ... :) 

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Току виж да и цъфнали и едни униформени момчета да ме питат дали се шегувам. Недай си боже пък да намеря и сподвижници.

:)  Къде задълба в абсурди ... :) Има си правило във форума:

Цитат

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Докладваш и ... прочие ... :) Друг е въпроса, че в такива случаи администрацията трябва да докладва към съответните "униформени" момчета ... :) 

Мислиш ли, че след проучване кой точно съм не ще изпаднат в смях?!  :) Може да съм подставено лице ... :) 

Запомни, че ти започна с абсурдите ... :) Да не говорим, че всеки православен християнин едва ли ще се подведе на тази лукавост. :) Та, що пък, нека да видим кои ще са сподвижниците. :)  

преди 3 минути, дръндю написа:

друг път
за да има нещо такова, всички милионери и милиардери трябва да се избият...трябва да се изкорени алчността

Че за какво да се бият. Пари и така имат, че печелят от глад и смърт повече. 

преди 2 минути, dioib написа:

Знам бе човек .... :) Се ... това, че ти не разбираш моята шега е друг въпрос ... :) 

:)  Къде задълба в абсурди ... :) Има си правило във форума:

Докладваш и ... прочие ... :) Друг е въпроса, че в такива случаи администрацията трябва да докладва към съответните "униформени" момчета ... :) 

Мислиш ли, че след проучване кой точно съм не ще изпаднат в смях?!  :) Може да съм подставено лице ... :) 

Запомни, че ти започна с абсурдите ... :) Да не говорим, че всеки православен християнин едва ли ще се подведе на тази лукавост. :) Та, що пък, нека да видим кои ще са сподвижниците. :)  

Много добре ти разбирам от шегата. Не се шегувай за Християнството 

И не ми цитирай правилата, защото според тях Християнството трябва да се забрани. 

• Автор
преди 47 минути, belefor написа:

Според някой учени , който са си играли да смятат - Земята може да изхрани до 13.4 милиарда хора.

Още толкова, т.е. за 25 хиляди милиона има доволно обработваема земя, но не изключвай месоядните, т.е. да, за 13,4 милиарда вегани има ... :) Останалите ще се на животинска диета, а животните са повече от човеците в момента ... :) 

:D

За това не са необходими никакви доказателства. Всеки знае и никой не отрича, че Библията е точно книга, написана от едни хора за други хора. Работата е там, че записките са Боговдъхновени, с вечна и абсолютна тежест.

Кои са тези непростими неща?

Хомосексуализмът не е непростим грях, а татуировките дори не са грях. На израилтяните им е било забранено само за конкретен вид татуиране - ако не се лъжа беше свързаното с починали роднини.

на 13.11.2022 г. в 14:15, some_spirit написа:

Има, даже не е един.

;)

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

И не ми цитирай правилата, защото според тях Християнството трябва да се забрани. 

Кои тях??? Не съзирам сред правилата нещо такова ...  

Що се касае за шегуването ми с Християнството, то с кое по-точно християнство се шегувам, с православното или със коя ерес в която не е прието да се шегуваш??? 

преди 16 минути, dioib написа:

Кои тях??? Не съзирам сред правилата нещо такова ...  

Що се касае за шегуването ми с Християнството, то с кое по-точно християнство се шегувам, с православното или със коя ерес в която не е прието да се шегуваш??? 

Цялата ти религия е Ерес. Ето пак почваш. Християнството било религия, а другото било Ерес. 

• Автор
преди 13 минути, Емил Костов написа:

Цялата ти религия е Ерес. Ето пак почваш. Християнството било религия, а другото било Ерес. 

Т.е. за теб православието е ерес ли??? Християнството е религия базирана на Христос. Във въпросната има и ереси. 

Уточни спрямо коя религия е ерес православното християнство???  

преди 2 минути, dioib написа:

Т.е. за теб православието е ерес ли??? Християнството е религия базирана на Христос. Във въпросната има и ереси. 

Уточни спрямо коя религия е ерес православното християнство???  

Естествено, че е долна и мръсна ерес. Колкото до Християнството то се е доказало че боклук.

преди 1 час, ncl написа:

Кой е този?

По- скоро "Какво?". Вярващите го наричат с различни собствени имена, то изпълнява функциите на божество. Няма обективни данни за съществуването му.

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

По- скоро "Какво?". Вярващите го наричат с различни собствени имена, то изпълнява функциите на божество. Няма обективни данни за съществуването му.

БОГ е истината, светлината, пътят, Вселената, правилното решение! Но ТОВА НЕ Е ПРОГНИЛИЯТ ХРИСТОС с лайнатата си религия, заради която са умрели милиони хора. Никога няма да спра да го повтарям! 

преди 4 часа, perin2 написа:

За това не са необходими никакви доказателства.

Зная, зная.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

БОГ е истината, светлината, пътят, Вселената, правилното решение!

Добре, добре. 

Просто в моята идея за света отсъства. Не ме смущава, че нуждаещите се  ползват подкрепата му.

преди 9 минути, Търсещ истини написа:

Зная, зная.

Добре, добре. 

Просто в моята идея за света отсъства. Не ме смущава, че нуждаещите се  ползват подкрепата му.

Не ползвам подкрепата МУ! ТОЙ ти е дал всичко, за да можеш да си го направиш сам. А тези, дето му се оповават и вярват в него, чакат нещо да се случи от нищото и после му се сърдят, че това не се случва. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.