Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 50 минути, dioib написа:

Аз казах!!!

Поредните- едно и също !

преди 51 минути, dioib написа:

Да направиш живот е нещо изключително хубаво, а да възкресиш е още по-хубаво!!!

А това- не искам и да знам,какво си имал в предвид.

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

• Автор
преди 33 минути, Captain Teemo on duty написа:

А това- не искам и да знам,какво си имал в предвид.

Дори да искаш не бих споделил!  = Не те интересува, а този който разбира ще разбере. 

Аз казах!!!

п.п. Гледай си живота и бъди щастлив. Ако чакаш цел в него, то знай: Никой не ти я дава, а сам я избираш!!! 

преди 19 минути, dioib написа:

Дори да искаш не бих споделил!  = Не те интересува, а този който разбира ще разбере. 

Аз казах!!!

п.п. Гледай си живота и бъди щастлив. Ако чакаш цел в него, то знай: Никой не ти я дава, а сам я избираш!!! 

Е,тогава защо дрънкаш? Да си в "джаза"?

пп Живота ми  и този на семейството ми-го гледам перфектно. Престани да даваш,непоискани съвети.

ппп "Дядо поп- Ще ме слушате,какво говоря.Не да гледате,какво върша !"

• Автор
току-що, Captain Teemo on duty написа:

Не дрънкам, а споделям. :) Но ти не се интересуваш какво споделям, а каква е целта. Тя не е твоя и следователно не би следвало да проявяваш интеререс при положение, че го нямаш, иначе явно чакаш команда от кой?! :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Не дрънкам, а споделям. :) Но ти не се интересуваш какво споделям, а каква е целта. Тя не е твоя и следователно не би следвало да проявяваш интеререс при положение, че го нямаш, иначе явно чакаш команда от кой?! :) 

Е,като не е моя-защо трябва,някой да ми я натрапва? И да ми говори,как да живея...

Команди не съм чакал,не чакам и сигурен съм-няма да чакам.

Даже напротив- изобщо не изпълнявам.

пп Дотук,във всичките ти теми- се проваляш,като психолог, оратор и мислител.

• Автор
току-що, Captain Teemo on duty написа:

Е,като не е моя-защо трябва,някой да ми я натрапва?

Не ти натрапвам, а си в тема и раздел и прочие което е за общо ползване. 

След като имаш конкретен въпрос към някой, то има ЛС. Иначе има и други които могат свободно да отговорят на въпроса ти. 

И как по-точно ще докажеш, че ти натрапвам нещо и то в публичното пространство??? 

преди 1 час, dioib написа:

Все пак ще, ще ползвам клише: "По-добре късно отколкото никога." 

Вместо да съжаляваш, то има начин да заживееш било то праведно и/или в хармония със това което ти е останало. Махнеш ли очакването се получават нови хоризонти в които може да осмислиш оставащия си живот. 

Да, мнозинството не могат да преглътнат физиологическата си немощ получена от неправедния живот който са водели и именно когато осъзнаят, че няма кой да им помогне започват да съжаляват, но има и друго решение = Да започнат да забелязват "красотите" из този свят. = Да я съзират и в мъглата, макар за мнозина тя да не е "красива" и/или приятна.   

Подчинен си на зависимостите си. :) Отричаш, но е факт!!! :) 

И я кажи аз как завися от християнството??? :) Ще ми е забавно да видя твоята гледна точка. :) 

За всеки е различна. По-общо: Да осмислиш живота си и да придобие по-голяма стойност от материалното. Тук не "говоря" само за твоя живот, а за смисъла на живота въобще. 

Да направиш живот е нещо изключително хубаво, а да възкресиш е още по-хубаво!!!

Аз казах!!!

Въобще не отричам, че си християнски фанатик и убиец! 

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Въобще не отричам, че си християнски фанатик и убиец! 

Може пък да съм Ангел!!!>??? :) 

п.п. Не си запознат какво е сътворявал Бог в този свят нали??? :) 

преди 11 минути, dioib написа:

Може пък да съм Ангел!!!>??? :) 

п.п. Не си запознат какво е сътворявал Бог в този свят нали??? :) 

Ти АНГЕЛ?! :lol6::ohmy::lol6::ohmy::lol6::ohmy::lol6::ohmy:. Казах ти, че сериозно се шегуваш с Бога си, а той не прощава подобни неща! 

преди 10 минути, dioib написа:

Не ти натрапвам, а си в тема и раздел и прочие което е за общо ползване. 

След като имаш конкретен въпрос към някой, то има ЛС. Иначе има и други които могат свободно да отговорят на въпроса ти. 

И как по-точно ще докажеш, че ти натрапвам нещо и то в публичното пространство??? 

Имах въпрос в тема,за общо ползване. Сега ме пращаш,на лични????

Попитах- отговори ми се, точно кото в църква(повтарям,за неразбралите) Дядо поп- Няма да ме гледате какво правя,ще ме слушате,какво ви говоря.

преди 29 минути, Captain Teemo on duty написа:

пп Живота ми  и този на семейството ми-го гледам перфектно. Престани да даваш,непоискани съвети.

ппп "Дядо поп- Ще ме слушате,какво говоря.Не да гледате,какво върша !"

Не се мъчи! Няма да те разбере. Фанатиците не разбират! Нали знаеш поговорката - Едно си баба знае, едно си бае. 

току-що, ncl написа:

Кой е убил?!

Самата му проповед е убийство. А за вас вече знаем, че убийството на 100 милиона човека е нещо нормално! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, Captain Teemo on duty написа:

Попитах- отговори ми се, точно кото в църква(повтарям,за неразбралите) Дядо поп- Няма да ме гледате какво правя,ще ме слушате,какво ви говоря.

При положение, че не посещаваш храм, няма как да знаеш как "дядо ти поп" говори. В храмовете не се говори, а отслужват тайнства (ритуали) и дават на миряните възможност да се помолят в присъствието на Църквата (институцията),  

Да, отговорих ти, но не разбираш отговора, а след като друго не те интересува, то не ще споделя подробности. 

преди 6 часа, ncl написа:

Хубаво е когато човек не разбира нещо, да не го коментира...

Тук е нормално. Форума е свободен. В действителност няма как да знаем какъв е неговия интерес, за да предизвика спор. Може целта му е -> да се отсее истината или наклони темата в друга насока. 

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Ти АНГЕЛ?! :lol6::ohmy::lol6::ohmy::lol6::ohmy::lol6::ohmy:. Казах ти, че сериозно се шегуваш с Бога си, а той не прощава подобни неща! 

Знам само, че не съм Христос. :) Считам се за обикновен мирянин, но знай ли човек, може да се заблуждава. :) А, хм ... определено не съм светец ... :) => Питай там твоят "шеф" к'во съм и сподели ... ще се радвам да разбера какво съм, но определено не съм фанатик. :) = Единствената ми мания е да се шегувам. :) ОК, разбрах, че според теб Бог не прощава да се шегуват с него. Като отида на оня свят ще видя. Благодаря ти!!! Вашата загриженост бе важна за Нас. :) 

преди 12 часа, dioib написа:

При положение, че не посещаваш храм, няма как да знаеш как "дядо ти поп" говори. В храмовете не се говори, а отслужват тайнства (ритуали) и дават на миряните възможност да се помолят в присъствието на Църквата (институцията),  

Да, отговорих ти, но не разбираш отговора, а след като друго не те интересува, то не ще споделя подробности. 

Тук е нормално. Форума е свободен. В действителност няма как да знаем какъв е неговия интерес, за да предизвика спор. Може целта му е -> да се отсее истината или наклони темата в друга насока. 

Знам само, че не съм Христос. :) Считам се за обикновен мирянин, но знай ли човек, може да се заблуждава. :) А, хм ... определено не съм светец ... :) => Питай там твоят "шеф" к'во съм и сподели ... ще се радвам да разбера какво съм, но определено не съм фанатик. :) = Единствената ми мания е да се шегувам. :) ОК, разбрах, че според теб Бог не прощава да се шегуват с него. Като отида на оня свят ще видя. Благодаря ти!!! Вашата загриженост бе важна за Нас. :) 

Аз нямам шеф, ти имаш! :)

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Аз нямам шеф, ти имаш! :)

Нали разправяше, че вярваш в Бог - той какъв е по-точно, не е ли нещо като шеф? Не си ли длъжен да се подчиняваш например на гравитацията му, на биологичните му разпоредби и т.н.?

преди 21 минути, perin2 написа:

Нали разправяше, че вярваш в Бог - той какъв е по-точно, не е ли нещо като шеф? Не си ли длъжен да се подчиняваш например на гравитацията му, на биологичните му разпоредби и т.н.?

Това, в което вярвам няма нищо общо с Християнския БОГ и с църквата. Не ми пречи всеки да вярва в каквото си поиска, но не и да го натрапва. Затова постоянно захапвам Dioib, защото той твърди, че няма нищо друго освен Християнството и то православното.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Това, в което вярвам няма нищо общо с Християнския БОГ и с църквата. Не ми пречи всеки да вярва в каквото си поиска, но не и да го натрапва. Затова постоянно захапвам Dioib, защото той твърди, че няма нищо друго освен Християнството и то православното.

Да, аз това го разбрах много добре. Въпросите ми обаче са малко по-други - изискват по-други отговори. ;)

преди 37 минути, perin2 написа:

Да, аз това го разбрах много добре. Въпросите ми обаче са малко по-други - изискват по-други отговори. ;)

Не искам да казвам какво и що, защото по принцип не стоя и в тема религия. Поведох както се казва "джихад" срещу dioib. :)

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Поведох както се казва "джихад" срещу dioib. :)

Най-добрият джихад би бил да изправиш собствените си вярвания в противовес. Аз досега видях предимно обиди.

• Автор
преди 6 часа, Емил Костов написа:

Затова постоянно захапвам Dioib, защото той твърди, че няма нищо друго освен Християнството и то православното.

:offtopic_s:

Що лъжеш??? :) 

Това, че изповядвам православното християнство не означава, че твърдя по-горното, 

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Не искам да казвам какво и що, защото по принцип не стоя и в тема религия. Поведох както се казва "джихад" срещу dioib. :)

По скоро междузвезден такъв. :) И забележи ти го водиш, а не аз. :) Само където с някакво повтаряне на едно и също не ще победиш. :) 

Какво, и на теб като на Миро20 ли трябва да се обясня в любов, за да има мир и Любов???!!! :)

Усещал в какъв абсурд си попаднал, и че не аз твърдя нещо, а ти повтаряш (твърдиш) едно и също, но където се вика "лоша реклама" няма. :)

Все пак би следвало да разбереш, че някои са сериозни, и май ти бягаш по "тъч линията" (измъкваш се), а и не се аргументираш добре. :)   

преди 3 минути, dioib написа:

:offtopic_s:

Що лъжеш??? :) 

Това, че изповядвам православното християнство не означава, че твърдя по-горното, 

По скоро междузвезден такъв. :) И забележи ти го водиш, а не аз. :) Само където с някакво повтаряне на едно и също не ще победиш. :) 

Какво, и на теб като на Миро20 ли трябва да се обясня в любов, за да има мир и Любов???!!! :)

Усещал в какъв абсурд си попаднал, и че не аз твърдя нещо, а ти повтаряш (твърдиш) едно и също, но където се вика "лоша реклама" няма. :)

Все пак би следвало да разбереш, че някои са сериозни, и май ти бягаш по "тъч линията" (измъкваш се), а и не се аргументираш добре. :)   

Я си прегледай темите и коментарите да не ти вадя логовете! И не намесвай Миро20 в религията ако обичаш! 

• Автор
преди 1 минута, perin2 написа:

Най-добрият джихад би бил да изправиш собствените си вярвания в противовес. Аз досега видях предимно обиди.

Това е несериозно поведение. Той обижда вярването, а не мен, но това си е детско закачане. По този начин се весели момчето ... 

Да, те младите са така, т.е. към всеки по-възрастен се отнасят като "клубна напаст" в случая напаст във форума. За тях би следвало да си гледам пенсията и да не съм сред форума, защото не струвам и съм "мириша ма пръст", т.е. "отврът" ... 

Явно този жаргон не ти е известен ...  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.