Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е непростимо спрямо Бог?

Featured Replies

преди 2 часа, dioib написа:

И какво е значението на собственото

Няма такова, освен интелектуалните, морални и волеви качества и възможности. Написах "съществуващото". В случая всички земни притежания имат смисъл доколкото поддържат живота на човека на земята. А последният е важен доколкото служи за натрупване на духовен опит. Друго значение на собствеността няма. Това ни принадлежи, което можем да използваме винаги и навсякъде. Парите или частната собственост няма да са ти от полза в някаква бедствено ситуация, останал сам, примерно. Но има качества, които винаги са полезни.

На мен не ми е потребно някой да ми повярва ... :) 

Нито на някой му е нужно ти да му повярваш. Но прави впечатление как се опитваш всичко да завъртиш около себе си.

• Отговори 734
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

А стига с тоя твой БОГ, че прекаляваш вече! Сам виждаш войни и мизерия има в този свят или реалм. Къде го твоят БОГ дето ми говори за любов и обич. 

• Има разлика между това да си религиозен и това да си вярващ. Аз не съм религиозен, не познавам църковните празници, светиите и ритуалите, но съм вярващ. Лично съм изпитвал многократно действието на за

• Всяка една религия сама по себе си е секта, самото християнство е разделено на сума различни секти : Католици, православни, протстанти, лутеранци, баптисти... Колко от вас знаят че това което имаме

Публикувани изображения

преди 4 часа, dioib написа:

Да го вадиш от контекста -

Ти вадиш от контекста, за да си натъкмиш нещата така както да ти уйдисват на теб!

Така че не се прави на християнин, защото Христос казва кой може да го последва, т.е. да бъде истински християнин.

• Автор
преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Ти вадиш от контекста, за да си натъкмиш нещата така както да ти уйдисват на теб!

Така че не се прави на християнин, защото Христос казва кой може да го последва, т.е. да бъде истински християнин.

:) Ти осъзнаваш ли лукавото в това слово?! :) 

Теб не те интересува моето мнение, а ти да се покажеш, че си повече от мен. :) 

И в какво повече си ти?! -> Кратко, не знаеш какво аз съм постигнал с моята вяра в този свят, но казваш, че ти си успяла. Па, сподели, ама страх ... :) 

Не знаеш на колко хора материално и/или морално съм помогнал, но отчиташ факта, че от мен нещо материално не си видяла. Па, признай си, че си бедна, а не говори от името на богата, било то материално или духовно. 

Съзирам духовна бедност в теб, а иначе ... не ме интересува, защото е видно, че си демагог!!! 

Все пак да те "открехна": Да се заблуждава човек не е непростимо спрямо Бог!!! :) 

току-що, dioib написа:

:) Ти осъзнаваш ли лукавото в това слово?! :) 

Теб не те интересува моето мнение, а ти да се покажеш, че си повече от мен. :) 

И в какво повече си ти?! -> Кратко, не знаеш какво аз съм постигнал с моята вяра в този свят, но казваш, че ти си успяла. Па, сподели, ама страх ... :) 

Не знаеш на колко хора материално и/или морално съм помогнал, но отчиташ факта, че от мен нещо материално не си видяла. Па, признай си, че си бедна, а не говори от името на богата, било то материално или духовно. 

Съзирам духовна бедност в теб, а иначе ... не ме интересува, защото е видно, че си демагог!!! 

Все пак да те "открехна": Да се заблуждава човек не е непростимо спрямо Бог!!! :) 

Ти осъзнаваш ли лукавото в това слово?! - Ти Лукавият направо. 

преди 3 минути, dioib написа:

Ти осъзнаваш ли лукавото в това слово?! :) 

Крадецът вика дръжте крадеца!

Или - за лукавият, всичко е лукаво!

току-що, _Aumi_ написа:

Той дори не осъзнава, че е Крадец! 

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Защото и вашият Исус ви казва, че няма да влезете в Царството Божие, ако имате притежания и богатства.

Разбира се, че няма. Притежанията ни ще останат на земята.

Казва ви, че само бедните ще имат това право..

Доста лошо заключение. Помисли и прочети малко повече.

А също така, съветва всички които искат да го следват, т.е. да станат истински християни, да продадат всичко що имат и да раздадат парите на бедните:

Не, изобщо не съветва това. Имота си следва да дари онзи човек, който е обсебен (прекалено загрижен) от него. Това би било най-добър изход и облекчение за неговата душа. Човек може да бъде материално осигурен и в същото време добър и праведен християнин, но ще му е по-трудно - повечето имане предразполага към повече и по-сериозен грях. Бих казал, че в това отношение има нещо много подобно на математическа пропорционалност.

преди 1 час, perin2 написа:

Не, изобщо не съветва това. Имота си следва да дари онзи човек, който е обсебен (прекалено загрижен) от него.

Къде казва това Исус?

преди 19 минути, _Aumi_ написа:

Къде казва това Исус?

Не го е казал в прав текст никъде - това е логично заключение. За някои неща можем и трябва да се досетим сами.

• Автор
на 8.11.2022 г. в 18:24, _Aumi_ написа:

В действителност лукавството е от простимите грехове. Всеки може да се поддаде на изкушение от лукавия. Друг е въпроса кое те изкушава или не. 

Нормално е след като ти си лукава, то да те изкушавам. :) 

на 8.11.2022 г. в 18:25, Емил Костов написа:

Той дори не осъзнава, че е Крадец! 

Много ми е интересно какво съм откраднал, което даже не съм го осъзнал?! :) Може би крада от времето на другия ли??? :)

преди 24 минути, dioib написа:

В действителност лукавството е от простимите грехове. Всеки може да се поддаде на изкушение от лукавия. Друг е въпроса кое те изкушава или не. 

Нормално е след като ти си лукава, то да те изкушавам. :) 

Много ми е интересно какво съм откраднал, което даже не съм го осъзнал?! :) Може би крада от времето на другия ли??? :)

Лукавството било простимо. Вземи си библията и я скъсай. То и убийството е простимо! Нали така! 

преди 1 час, dioib написа:

Всеки може да се поддаде на изкушение от лукавия.

тук дявола ли се визира или някой, който се правел на лукав

преди 35 минути, ncl написа:

Убийството също е простимо - да.

Викаш това е простимо:

преди 1 минута, ncl написа:

Да.

Щом е така спираме да говорим за БОГ и религия. И който говори, че това е нормално подлежи на разстрел, защото и тук е намесен бога! 

• Автор
преди 9 часа, some_spirit написа:

тук дявола ли се визира или някой, който се правел на лукав

Понякога си лукав без да се правиш на такъв. Що се касае до дявола, то да, бил съм съблазняван и от него. Изначало и дявола е бил добър, но се е възгордял. Неговото падение обаче е в компетенцията на Бог. Същият след като не може вече да те изкушава и въвежда в лукавството ползва по-близки човеци покрай теб. Смело мога да кажа, че познавам Дявола и неговите методи да те изкуши и привлече в лоното на лукавите. Да, свободен избор има и там, т.е. ти да не считаш и почиташ Бог, а на него, но повечето невежи неволно съблазняват и са лукави, защото неволно са се доверили на Дявола. 

преди 10 часа, Емил Костов написа:

Лукавството било простимо. Вземи си библията и я скъсай. То и убийството е простимо! Нали така! 

Да, простимо е, защото е неволно деяние. Да, може да стане и волево, но е свързано с възгордяването ти, и в тоя случай спасението ти и/или прошка ще бъде измолена от Христос на онзи свят, ако прецени, че въпреки възгордяването си постъпвал Богоугодно.

Що се касае за убийството, то при положение, че другия ще те те убие и в последния момент преди да издъхнеш напипваш камък или друго нещо и неволно го убиеш, за да запазиш своя живот, то, да, съгрешаваш, но също може да се прости. В предсмъртна агония човек не си знае силата. Точно пък тогава да се контролира и да го удари без да го убие ли?! О, учете будизъм и ще се научите как да направите така, че другия да страда, а вие ще се спасите от страданието ли??? :)   И, защо да правите така, че другия да страда?! :) 

Дори сред светския живот има хипотезата: Убийство при самоотбрана. 

Не мисля, че съм чак толкова близък на вас и Вас НоСър, че да представлявам лукавия в момента. По скоро съм обикновен съблазнител и определено не ви и Ви въвеждам в изкушение, а спокойно споделям опита си със срещата с лукави хора и дори Дявола и/или дяволи ... Но, няма как да знаете благодарение на Светия дух в мен как съм съхранил вярата си в Бог и справедливостта която ще получа от Христос. 

Да, тя, справедливостта спрямо моите деяния било то волни или не волни не е по компетенцията на вас и Вас специално НоСър. А, що се касае да ме претрепете и разбера какво е страдание, то ... :) Не ви и Ви съветвам НоСър, защото е опасно за вашето здраве ... :) Може пък да  видите, че не ще страдам и ба ... може пък да повярвате в Бог и Христос ... е, преди това обаче трябва да се напием, или какво от вратата за краката ли?! Че в тоя случай ще е агресия бе НоСър ... :)  -? За тоя случай има светска силова власт, а може пък да имам и персонална ... примерно жена ми да е амазонка ... :) -> Не отговарям за деянията на жена ми!!! Имайте го предвид НоСър, тя не е толкова хрисима ... :) По-вероятно именно тя да ви научи какво е страдание и прочие ... хм ... 

Кратко: Нито моя досегашен живот знаете, а по-малко пък нейния ... тук постоянно я питат дали е украинка ... :), а тя македонка ... :) Доволно мъка е видяла ... :) и е готова на всичко за любимия ѝ. :)   

• Автор
преди 10 часа, some_spirit написа:

правел на лукав

Принципно тези които се правят на дяволи са доста смешни. :) По своята същност знаеш ли какво е Дявол??? :) 

Да, простимо е, защото е неволно деяние. Да, може да стане и волево, но е свързано с възгордяването ти, и в тоя случай спасението ти и/или прошка ще бъде измолена от Христос на онзи свят, ако прецени, че въпреки възгордяването си постъпвал Богоугодно.

Ти откъде си толкова сигурен кое е богоугодно и кое не? Това Бог ли ти го прошепна, или някой селски свещеник на няколко дамаджани вино?

преди 3 часа, dioib написа:

О, учете будизъм и ще се научите как да направите така, че другия да страда, а вие ще се спасите от страданието ли??? :)   И, защо да правите така, че другия да страда?! :) 

В стремежа си да си докажеш как християнството превъзхожда будизма, започваш да пишеш неверни неща за будизма. Даже точно обратни на истината. Будизмът има за цел прекратяване на страданията най-вече при другите. Поставянето на себе си пред тях се счита за неправилно. А ти виж какво си написал. И любовта също не е приоритет само на християнството. Да, в будизма няма Бог и оттам любов и отдаденост на Бог, но затова си има причини. В други религии в района преди това ритуалността е доведено до крайност, създадени са хиляди богове, стигало се е до жертвоприношения, и е имало нужда от по-практично отношение към духовния живот и развитие. Бог е имало и преди християнството, и всяка религия е създадена с определена цел и си има своя смисъл. Човек не може да създаде религия със световно влияние траеща хилядолетия. А за изненада и на индуисти, и на будисти, и на християни с второто пришествие, идването на Калки аватар или Майтрея ще се роди нова такава, която много последователи на старите религии няма да искат да приемат. 

• Автор
преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Ти откъде си толкова сигурен кое е богоугодно и кое не? Това Бог ли ти го прошепна, или някой селски свещеник на няколко дамаджани вино?

Набъркваш свещеник, дамаджана. (Това си е оксиморон ... но няма от къде да знаеш ...) ОК, това го считам за несериозно и не очаквай в тоя случай сериозност от мен. :) 

Навремето, докато си пиех питието с Дявола, въпросният ме осведоми какво му е угодно на въпроснияТ и като го обърнах в позитив, то разбрах какво е угодно на Бог. 

:) 

преди 41 минути, Just a Stranger написа:

В стремежа си да си докажеш как християнството превъзхожда будизма, започваш да пишеш неверни неща за будизма.

Къде виждаш стремеж да си докажа или да докажа на вас невежите нещо??? :) Тук споделям своя гледна точка, която отявлено вие отричате и наблягате на вашата. Няка как след като вие наблягате на вашето, то да има друга реакция и аз да наблягам на моето. :) 

Та, ако ти си тук, за да доказваш нещо на себе си, то аз не съм тук да доказвам, а да споделям свободно. В тоя смисъл напълно разбираемо е да имам коренно различно мнение от твоето и да споря с теб. Друг е въпроса, че си съблазнен от въпросния спор, за да се доказваш пред някой или някои в този форум. :) 

В действителност си гледам само и единствено декларирания ми интерес в този форум и друго не ме интересувам, т.е. получавам си необходимата информация, а способа си е мой личен, който няма как да го знаеш и да не ти е известна с каква цел ще я ползвам информацията получена от теб по дадена тема или спор. :) 

преди 5 часа, dioib написа:

Понякога си лукав без да се правиш на такъв. Що се касае до дявола, то да, бил съм съблазняван и от него. Изначало и дявола е бил добър, но се е възгордял. Неговото падение обаче е в компетенцията на Бог. Същият след като не може вече да те изкушава и въвежда в лукавството ползва по-близки човеци покрай теб. Смело мога да кажа, че познавам Дявола и неговите методи да те изкуши и привлече в лоното на лукавите. Да, свободен избор има и там, т.е. ти да не считаш и почиташ Бог, а на него, но повечето невежи неволно съблазняват и са лукави, защото неволно са се доверили на Дявола. 

Що се касае за убийството, то при положение, че другия ще те те убие и в последния момент преди да издъхнеш напипваш камък или друго нещо и неволно го убиеш, за да запазиш своя живот, то, да, съгрешаваш, но също може да се прости. В предсмъртна агония човек не си знае силата. Точно пък тогава да се контролира и да го удари без да го убие ли?! О, учете будизъм и ще се научите как да направите така, че другия да страда, а вие ще се спасите от страданието ли??? :)   И, защо да правите така, че другия да страда?! :) 

Дори сред светския живот има хипотезата: Убийство при самоотбрана. 

Не мисля, че съм чак толкова близък на вас и Вас НоСър, че да представлявам лукавия в момента. По скоро съм обикновен съблазнител и определено не ви и Ви въвеждам в изкушение, а спокойно споделям опита си със срещата с лукави хора и дори Дявола и/или дяволи ... Но, няма как да знаете благодарение на Светия дух в мен как съм съхранил вярата си в Бог и справедливостта която ще получа от Христос. 

Да, тя, справедливостта спрямо моите деяния било то волни или не волни не е по компетенцията на вас и Вас специално НоСър. А, що се касае да ме претрепете и разбера какво е страдание, то ... :) Не ви и Ви съветвам НоСър, защото е опасно за вашето здраве ... :) Може пък да  видите, че не ще страдам и ба ... може пък да повярвате в Бог и Христос ... е, преди това обаче трябва да се напием, или какво от вратата за краката ли?! Че в тоя случай ще е агресия бе НоСър ... :)  -? За тоя случай има светска силова власт, а може пък да имам и персонална ... примерно жена ми да е амазонка ... :) -> Не отговарям за деянията на жена ми!!! Имайте го предвид НоСър, тя не е толкова хрисима ... :) По-вероятно именно тя да ви научи какво е страдание и прочие ... хм ... 

Кратко: Нито моя досегашен живот знаете, а по-малко пък нейния ... тук постоянно я питат дали е украинка ... :), а тя македонка ... :) Доволно мъка е видяла ... :) и е готова на всичко за любимия ѝ. :)   

Да, простимо е, защото е неволно деяние. Да, може да стане и волево, но е свързано с възгордяването ти, и в тоя случай спасението ти и/или прошка ще бъде измолена от Христос на онзи свят, ако прецени, че въпреки възгордяването си постъпвал Богоугодно - Сега разбираш ли защо си фанатик и защо Християнството е прогнила религия. Спомни си филма Небесно Царство и репликата - Да убиеш неверник не е грях, а е път към Рая. Религията ви е прогнила и подстрекава към убийство, смърт изтезания и се е доказала като такава през вековете. Махай се с твоя Христос и не го хвали че е единствен, правилен и проповядвал Любов и Мир.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Сега разбираш ли защо си фанатик и защо Християнството е прогнила религия.

Сега разбирам защо ти си маниак .. :) Виждаш във всички фанатик, ако си позволи свобода в словото ... :) Приел си християнството като нарицателно и гнило. :)  

преди 1 час, Емил Костов написа:

Махай се с твоя Христос и не го хвали че е единствен, правилен и проповядвал Любов и Мир.

То, пък, ти, пък, каква Любов и Мир проповядваш ... мани, мани ... Щял с трепане да "раздава" Любов и въдворява Мир ... :) Да не говорим, че щял да ми отнема ракията де я нямам ... :) 

Както и да е ... отново ме разсмя ... :) Благодаря!!! :)  

Ей,вие хора ли сте или богове, за да се съобразявате кое е непростимо към бога?

Я заменете Бог с Важния и тогава ще ви стане ясно.

В отношенията със собствената жена, непростимо е това, което ние със собствената жена сме определили като непростимо.

В отношенията с шефа, непростимо е това, което от взаимодействието с шефа сме определили като непростимо.

Това са взаимоотношения. Нещо като планетата Земя и спътникът Луна. Има моменти,когато вие поставяте "червени линии", друг път шефа или жената. Някой път ги минава някой и другият може да вземе мерки, пък може да постави други линии, защото отстъпва. В моменти на мир се въртят около някаква точка, зависеща от важността на двамата. 

Бог изобщо не тежи, защото неговите представители са важните. Ако дядо поп каже, че еди какво си, то той поставя червените линии. Не бог. Но, като всяко взаимоотношение, и енориашът поставя своите червени линии, т.е. дядо поп не може да му се бърка кога да си пие ракията и дали да си копае лозето или да ходи на всяка литургия.

преди 12 минути, Търсещ истини написа:

Бог изобщо не тежи, защото неговите представители са важните. Ако дядо поп каже, че еди какво си, то той поставя червените линии. Не бог. Но, като всяко взаимоотношение, и енориашът поставя своите червени линии, т.е. дядо поп не може да му се бърка кога да си пие ракията и дали да си копае лозето или да ходи на всяка литургия.

С останалото съм съгласен, но не и с това. То би било вярно, ако Бог няма или пък ако църквата го представяше едно към едно. Кое с каква тежест е, спрямо Бог се разбира (или изпитва) след време. Това може да е в този живот, след смъртта или в друг живот. Не че е непростимо, но просто всичко се плаща по един или друг начин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.