Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

на 11.01.2021 г. в 6:27, dioib написа:

Мире, миличък ... ти трябва да си направиш "ре сет" ... :) 

Отдавна не живея в соца, но твоя начин на мислене е още в миналия век. ;) 

Аз спокойно си харча пенсията и чакам 2023 ... о какво ще е, а?! :) 

Само да ти напомня: Вирусите са известни от край време, но реално умират тези индивиди които не са нужни за бъдещето. ;) 

Жив и здрав бъди и продължавай да се пазиш. Мен не ме брой ... аз съм временно на този свят. :) НО, ти не си вечен!!! :) 

Ех, Мире ... приличаш ми на един герой от "Степния вълк" ... който се е заврял в една квартира и "скучае" ... :) 

п.п. Почети малко Херман Хесе ... интересни книги е създал и определено обяснява много неща от съвремието ни ... :) 

миличък... темата не е за мен.

Когато профани и плямпалници обръщат всичко на лична основа като теб, когато бягат от конкретика колкото и да се опитвам да ги приземя с ФАКТИ и с ИСТОРИЯ, това ми показва и доказва за пореден път че съм абсолютно прав :)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 5 часа, miro20 написа:

ФАКТИ и с ИСТОРИЯ

Факт е = живял съм добре в социализма. Факт е = живея добре и сега. 

Не е факт, че Социализма е фалирал. Социализма си "отиде". Вече сме го забравили, но помним какво е било. 

Твоето не е история, а идеологически поглед за минало време. Налагаш твоето тълкуване = Грешно е, защото даваш едностранни факти. = Това си е чиста пропаганда!!! 

Мире, темата е кой как си спомня за социализмът в България. Моите спомени са хубави. Твоите лоши. Това са фактите!!! 

Реално имаме дума срещу дума. Ти настояваш да спорим за миналото, не аз. = Ти го разглеждаш лично, а не аз. На теб ти трябва психологическа помощ, а не на мен. Отръскай се от миналото и заживей сега. Не си в състояние да махнеш хубавите спомени които са в мен от социализма. 

Да, идеологически не сме на общо мнение и по отношение на миналото, сегашното и в бъдеще. Ти нещо си изстрадал в миналото и това твоето е елементарно = упрекваш партия, членове на същата и т.н. които са съсипали държавата, а това е лъжа. Съсипаха я, едни "некомунисти".  

НО, ти не та не ... комунистите я съсипаха ... банално е това ... (за пореден път ти го повтаря...) = Истинските комунисти са избити и реално първоначално е имало РП (Работническа партия) ... после ползват комунизма за идеология, но провеждат социална политика. Да, тя не е позволявала личната инициатива, но да ти припомня ли указ 56, а?! И не забравяй ... независимо, че сме били в СИВ е имало и стоки от другата страна на "стената". Загледай се в архивните ни филми и виж какви автомобили е имало. О, не всеки е могъл, хм ... е, да, но е могло ... 

И не забравяй ... освен пазара в СИВ сме имали и пазар в "трети страни". ;) Да, и там сме били конкурентно способни. И определено сме произвеждали с доволно качество изделията. И сега работя с една 'дрелка" "по-голяма" от мен дори. Да, от време на време сменям лагерите и четките, но издържа на какви ли не неблагоприятни условия. Да не говорим за АК и нашите нововъведения в това нещо. А ... хм ... забрави ... сферата с персоналните компютри = Правец не отстъпваше по никакъв начин на Ябълка или АйБиЕм ... :) ... леле как щяхме да сме конкурентноспособни на тоя пазара .... :) 

И да твърдиш, че социализма е фалирал ... е ... няма как да не се смея ... :) 

Кой го приема лично, аз или ти, а?! 

Вечна му памет на Тодор Живков! Амин

п.п. Темата нито е за мен, нито е за теб. Темата е за бъдещето. И нека се чуе и различно мнение от твоето!!!

преди 2 часа, dioib написа:

Не е факт, че Социализма е фалирал. Социализма си "отиде". Вече сме го забравили, но помним какво е било. 

Фалира. Повлече крак СССР, не само в НРБ. Именно поради вътрешни икономически проблеми които останаха нерешени.

Не познаваш историята нито на собствената компартия , нито на чуждите такива.

Мире, темата е кой как си спомня за социализмът в България. Моите спомени са хубави. Твоите лоши. Това са фактите!!! 

Откъде реши че моите са лоши ??? Естествено като дете съм си живял съвсем нормално както всички други.

Само че никой тогава не питаше как живеят "западните деца" . Ах да.. пропагандата казваше че живеят на улциата гладни и боси ...  И работят ангария на злия чичко капиталист с висок цилиндър....  :)

Но защо така и не можеш да разбереш примера с родителите на кредит и подсигуреното добре дете, което никога не е знаело за тези кредити и недобро управление на домашния бюджет  ??? Наистина ли не го разбираш или искаш още пояснения ??

Реално имаме дума срещу дума.

Имаме твои празни приказки срещу история , документи и факти .

Ти нещо си изстрадал в миналото и това твоето е елементарно = упрекваш партия, членове на същата и т.н. които са съсипали държавата, а това е лъжа

:) пак те питам ОТКЪДЕ РЕШИ че не съм живял добре, че съм страдал, бла бла бла ???? :)

Аз не обвинявам, а чета документи и не си затварям очите ! Защо ти си завираш главата в пясъка като поговорката за щрауса, аз идея си нямам !

И не забравяй ... освен пазара в СИВ сме имали и пазар в "трети страни". ;) Да, и там сме били конкурентно способни. И определено сме произвеждали с доволно качество изделията.

Пак лъжа.

Не забравям, а ти цитирах документи как "липсва интерес в чужбина" . Освен огромния процент дефектни неща , включително провала и в така прехвалените електрокари !

А ... хм ... забрави ... сферата с персоналните компютри = Правец не отстъпваше по никакъв начин на Ябълка или АйБиЕм ... :) .

Цитирах ти за дефектните процесори, които дори съветите не ги искали .

ит.н.

И да твърдиш, че социализма е фалирал ... е ... няма как да не се смея ... :) 

Наивността ти няма нищо общо с истината за този режим.

Избрал си да си завираш главата в пясъка и да си пееш наивната соц пропаганда, опровергана ДОРИ от документите на собствената компартия и служби.

Ама ти си знаеш.

:getout:

п.п. Темата нито е за мен, нито е за теб. Темата е за бъдещето. И нека се чуе и различно мнение от твоето!!!

Темата не е за мен, затова всеки път ти се чудя защо се обръщаш към мен с лъжите си  и обидите .

И не е за бъдещето, а да си дадем ясна сметка какво е било .

Ти не искаш да си дадеш такава сметка, затова живей в лъжа и утопия.

Да, топличко е, сгрява ти нараненото его от провален живот и провалени мечти ... но това няма нищо общо с фактите, обективността и т.н.

:) 

преди 53 минути, miro20 написа:

Фалира.

Мире ... не фалира, а другото просто не ще чета ... :) 

България бе ограбена!!! ;) По-точно разграбена!!! Това доведе демокрацията и сега е ред да стане легално правото на собственост върху бивши държавни собствености. :) О, да ... има още какво да се присвоява ... :) Но, вече ще е по общинско, а не по-държавно му, там по отношение да държавната частна собствено е апетитното за някои ... ;) в общините всичко се разпределели ... и чакат инвеститори ... ;) 

Мире, в навечерието България да е в ЕС, ти си седнал да ми говори за съсипаната България ... и то било от комунистите ... ми, не е така бе Мире ... :) сега има социалисти ... но са модерни социалисти и се крият под полата на "девойка" на Костов или Орешарски ... :) 

п.п. Много ми са интересни тези от '69 ... :) недоносени ... :) и знаещи само поза 69 ... :)  = Те не са виновни, но са жалки ... жал ме хваща, но това е .... такъв е живота ... трябва да се продължи, а материала е некачествен вече ... ;) трябва да го изнесем към Китай и да го преработят и върнат "ваксиниран" ... :)  

преди 10 часа, dioib написа:

Мире ... не фалира, а другото просто не ще чета ... :) 

Естествено че фалира. Акцентирам отново с по глобален поглед , а не само за НРБ - СИСТЕМАТА се оказа неефективна, нерентабилна тромава, и т.н .Освен и корумпирана.

Най е лесно да се каже - той злия Запад е виновен. Да, те гледаха на тези процеси с насмешка отстрани и потриваха доволно ръце. Но проблемите си бяха вътрешни. Никой хамериканец не е отишъл в местния колхоз да пропагандира безхаберие и кражби . Или да ходи по заводите да прави дефектна продукция и да саботира :) 

Бяха проблем като СИСТЕМА, а не проблем на само една държава ! Затова и процесите засегнаха всички от СИВ.

Помедитирай над това.

България бе ограбена!!! ;) По-точно разграбена!!! Това доведе демокрацията и сега е ред да стане легално правото на собственост върху бивши държавни собствености.

довела демокрацията друг път.

Нали това повтарям че всички процеси бяха под контрола на ВАШИТЕ си другари . Те коваха първите закони, те коваха правила, те контролираха и СДС и др проекти .

Колко пъти да ти повтарям Костов колко ченгета е назначил до 2000 г ?? А за колко още не знаем ?

Банки, кредитни милионери, ВСИЧКО бе контролирано от другарите. Включително и създаването на трибуквените групировки  !

Аз не се срамувам че съм вярвал на СДС , че то е било проядено от червена мимикрия,  и спокойно се изправям пред тези факти . Просто защото това е поредно доказателство КОЙ ограби това което можеше да се доограбва и краде .

Това бяха ВАШИТЕ хора и идеолози . - тези от БКП и бившите служби с безмерните им пипала .

Мире, в навечерието България да е в ЕС, ти си седнал да ми говори за съсипаната България ... и то било от комунистите ... ми, не е така бе Мире

Ами темата е такава. Ако бе за футбол, да коментирам футбол.. ама не е :) 

Това че не ти изнася е друга тема... :)  реви си там...  преосмисляй си животеца и прецаканите комунистически мечти :)

преди 10 часа, miro20 написа:

eстествено че фалира.

Мире, Не е естествено. :) Естеството, за да се ограби България е определено географско-икономически, а не вътрешно. По тези земи определено няма да се позволи да съществува силна държава. Никой не говори за изселването на българско говорещите от териториите на днешна Турция и Гърция, а така, също за наречията на запад от сегашната ни граница. Защо?! НО, забрави ... в 21-ви век сме. Забрави българските малцинства (ако са останали някъде извън пределите на сегашна България), защото по-важно е наличие на българско самосъзнание извън сегашните ни територии. Забрави и за помощ от същите, защото за да избягат или са били изгонени навремето, то същите са го направили, за да запазят семействата си = рода си и повечето не са били богати.  Забрави и някои да ни позволи да произвеждаме тук нещо, пък и за какво ни е = да "тровим" природата си ли?!  ...

Живи, здрави да сме. Ще сме в ЕС. Трябва да забравим и пазара в Русия. Като население ние сме по-малко от някое село в Китай или град в Русия.

Осъзнаваш ли глупостта си?! Фалирали сме ... :) ... все едно да кажеш, че Сливен е фалирал ... или примерно Нова махала ... :) и това е защото на въпросните места е имало управление от БСП ... пардон БКП ... :)

Не ми е чудно, защо твоя начин на мислене е плитък и наблягаш на омразата си към БКП и дадената изобщо идеология за управление на местното население.

На всеки обикновен българин му е известен факта, че всичко си зависи от "великите сили", а не от тях. ;) Те, не ще позволят по тези земи да има самостоятелност!!! ;)

НО, забравих ... ти не си българин, а си мигрирал по неволя тук. (Ако изобщо си по тези териториите ни и/или не си в "командировка" ...) Ти самия нямаш българско самочувствие и си седнал да обясняваш на българин, че за нищо не става, ако е комунист ... и че комунистите са виновни, за това му положение ... :) 

Мире ... плитък си ми ... и определено поведението ти е като на човек от трети пол ... :) ... 

Жив и здрав бъди и си гледай щастието ... Ние истинските българи си знаем какво да правим. ;) Системата "наш човек" работи (по партенка се информираме, а не през мрежата ... ;) ), но в същата не членуват "девойки"  или същества от трети пол ... :) Те са само и единствено наемни лица. :)

п.п. Седни, напиши книга. Издай я. Мога да споделя едни книги тук. Бог да го прости автора. Задълбочени дебати имахме за "виновността" на комунистите (НО не бе по твоя посредствен начин на спор...) . Все пак успя да издаде набор от книги. При интерес ще споделя името му, а за книгите му ... потърси ги в реала, а не в мрежата = Не е известен .... ;)) Мисля, че има и още написани неща, но не знам дали сина му ще има желание да бъдат издадени.

преди 16 часа, miro20 написа:

Естествено че фалира. Акцентирам отново с по глобален поглед , а не само за НРБ - СИСТЕМАТА се оказа неефективна, нерентабилна тромава, и т.н .Освен и корумпирана.

Най е лесно да се каже - той злия Запад е виновен. Да, те гледаха на тези процеси с насмешка отстрани и потриваха доволно ръце. Но проблемите си бяха вътрешни. Никой хамериканец не е отишъл в местния колхоз да пропагандира безхаберие и кражби . Или да ходи по заводите да прави дефектна продукция и да саботира :) 

Бяха проблем като СИСТЕМА, а не проблем на само една държава ! Затова и процесите засегнаха всички от СИВ.

Помедитирай над това.

довела демокрацията друг път.

Нали това повтарям че всички процеси бяха под контрола на ВАШИТЕ си другари . Те коваха първите закони, те коваха правила, те контролираха и СДС и др проекти .

Колко пъти да ти повтарям Костов колко ченгета е назначил до 2000 г ?? А за колко още не знаем ?

Банки, кредитни милионери, ВСИЧКО бе контролирано от другарите. Включително и създаването на трибуквените групировки  !

Аз не се срамувам че съм вярвал на СДС , че то е било проядено от червена мимикрия,  и спокойно се изправям пред тези факти . Просто защото това е поредно доказателство КОЙ ограби това което можеше да се доограбва и краде .

Това бяха ВАШИТЕ хора и идеолози . - тези от БКП и бившите служби с безмерните им пипала .

Ами темата е такава. Ако бе за футбол, да коментирам футбол.. ама не е :) 

Това че не ти изнася е друга тема... :)  реви си там...  преосмисляй си животеца и прецаканите комунистически мечти :)

Интересен "диалог" се получава. Ти му говориш че системата като цяло е неработеща - изцяло доказано от историята той ти говори за географски фактор без да помисили дали всички страни които бяха засегнати са с географско разположение като нашето. Ти му казваш че именно техните хора обраха държавата той ти приказва колко много е българин и колко е умен. Смях на поразия.

Аз отдавна съм го разбрал. Човека си излива мислите и обидата от проваления режим в който е вярвал толкова силно .

Затова и омесва съвсем други теми, обобщава, и се оправдава  със съвсем други неща.

Това че "не съм бил българин" , "соца ме бил наказал нещо", "не съм живял добре при соца"  и подобни пълни глупости са защитна реакция, опит настъпаната змия да захапе в някаква посока... Уви, хапе себе си .

на 14.01.2021 г. в 5:39, dioib написа:

Ти самия нямаш българско самочувствие и си седнал да обясняваш на българин, че за нищо не става, ако е комунист ... и че комунистите са виновни, за това му положение ... :) 

Я изгледай този филм, и пак заповядай да видим дали ще имаш очи да кажеш кой е българин кой не :hush:

Освен това е изцяло по темата  :

Въпреки че нямам големи надежди да се осъзнаеш... все пак комунистите сте едни от най безочливите ,безбожни и безсъвестни същества на Земята.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 21 часа, lsmurf написа:

Ти му говориш че системата като цяло е неработеща - изцяло доказано от историята той

Казваш не работила .... хм .... а Китайската народна република  е огромно изключение ... мда .... :) 

Както и да е .... 

По-голямата част на производствените ни мощности бяха умишлено съсипани, за да не произвеждаме, а да внасяме. По-големия пазар свързан с Русия умишлено бе саботиран. Пазара ни в "трети" страни умишлено бе прекратен. Всякакви добри отношения с Япония умишлено бяха прекратени. 

И твърдите, че това са го направили комунистите?! Определено е голям смях, тъ праз.... :) 

Оставате си само с едно: Гледайте ко са правили комунистите 46-тъ година ... :) Алооооуууу .... 56-тъ, после ... и прочие ... дайте да дробим 38-мъ .... или 33-тъ .... :) 

Да не говорим как ей такива като Вас, какво направиха 2001 .... година ... :) 

преди 1 час, dioib написа:

Казваш не работила .... хм .... а Китайската народна република  е огромно изключение ... мда .... :) 

https://clubz.bg/88526-komunisticheski_kitaj_e_naj_dobroto_dokazatelstvo za_prevyzhodstvoto_na_kapitalizma

Ако прочетеш това може и да ти се изясни защо е изключение.

преди 48 минути, lsmurf написа:

Ако прочетеш това може и да ти се изясни защо е изключение.

И двамата образи сте в миналия век. Социализъм и Капитализъм бе преди.

В основата е работната ръка и взаимоотношенията ѝ с управляващата я ръка. 

Вашите представи определено е, че умеете да управлявате, което определено не умеете да докажете, но какво ми пука, нали шефа ми плаща. 

ОсновнияТ Ви психологически проблем е, че смятате комунистите за виновни. = Изнасяте проблематиката извън Вас, защото така Ви изнася. 

Заклеймили сте комунистите като единствените опасни субекти, които не трябва да управляват. Реално не знаете какво е комунист, но твърдо вярвате, че е омразна гад. 

Приличате на "Дон ки Ход", но сте елементарни "Сан чо паричко" ... :) Вашата "Дол си нея" или не си до нея ... е признах на слабохарактерност. :) 

Определено ми е жал, за Вас, но не Вие може да ми помогнете да осъзная действителността, нито пък аз на Вас да Ви помогна. 

Остава Ви само едно: Да се правите на Марк Порций Катон Стари, но изглеждате като Марк Антоний ... :), а реално сте самозабравили се от къде сте произлезли и кой Ви е правил. :) Но ... иначе .... всичко можете ... и Вашата дума е истинската, а не словото на някой ... :) 

п.п. Достатъчно Ви отделих от времето си ....  Бъдете живи и здрави!!!! 

преди 41 минути, dioib написа:

И двамата образи сте в миналия век. Социализъм и Капитализъм бе преди.

Вашите представи определено е, че умеете да управлявате, което определено не умеете да докажете, но какво ми пука, нали шефа ми плаща. 

ОсновнияТ Ви психологически проблем е, че смятате комунистите за виновни. = Изнасяте проблематиката извън Вас, защото така Ви изнася. 

Заклеймили сте комунистите като единствените опасни субекти, които не трябва да управляват. Реално не знаете какво е комунист, но твърдо вярвате, че е омразна гад. 

Приличате на "Дон ки Ход", но сте елементарни "Сан чо паричко" ... :) Вашата "Дол си нея" или не си до нея ... е признах на слабохарактерност. :) 

Определено ми е жал, за Вас, но не Вие може да ми помогнете да осъзная действителността, нито пък аз на Вас да Ви помогна. 

Остава Ви само едно: Да се правите на Марк Порций Катон Стари, но изглеждате като Марк Антоний ... :), а реално сте самозабравили се от къде сте произлезли и кой Ви е правил. :) Но ... иначе .... всичко можете ... и Вашата дума е истинската, а не словото на някой ... :) 

п.п. Достатъчно Ви отделих от времето си ....  Бъдете живи и здрави!!!! 

Изнасянето на проблема извън себе си е характерно за хора "мислещи" като теб. Застинал си не в предишния а в по предишния век защото "социализма" който правехме в България повече приличаше на феодализъм само го кръщаваха социализъм. Сега пък същите хора кръщаващи себе си социалисти са най алчните капиталисти които е възможно да срещнеш Мразя лъжата и преструвките затова не обичам такива хора. Съжалявай себе си защото си достоен за съжаление на мен не ми бери кахъра аз не очаквам подаяния и си решавам проблемите сам . Ако от време на време ви навирам в носовете това че хора като вас с вашия начин на мислене са главната причина за положението на България е защото виждам че искате да струпате собствената си вина или на лошия капитализъм или на лошата демокрация или на лошия Бойко Борисов изобщо всеки друг е виновен само вие сте чисти като сълза. Относно "комунист = омразна гад" което заявяваш не е така  . Колкото и малко да са има хора които наистина по идеологически причини харесват комунизма и тях няма как да ги сравнявам с такива като теб които го харесват по причина лична изгода. Така че бъди и ти жив и здрав и малко по скромно го раздавай -ще ти бъде от полза според мен.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Застинал си не в предишния а в по предишния век защото "социализма" който правехме в България повече приличаше на феодализъм само го кръщаваха социализъм.

Не си бил покрай мен и определено не знаеш какво аз съм правил, но определено не си от "моето тесто", т.е. грешно е да казваш правехме в България ... 

преди 23 минути, dioib написа:

Не си бил покрай мен и определено не знаеш какво аз съм правил, но определено не си от "моето тесто", т.е. грешно е да казваш правехме в България ... 

Да разбира се вие винаги сте "специални хора" замесени от "специално тесто" . Разбира се че нямате нищо общо с "глупавия народ" ! Казах правехме защото с действие или бездействие всички в крайна сметка сме участвали в това "правене"  и всички си носим последствията . Някои обраха само ползите други негативите обаче какво да се прави .

преди 10 минути, lsmurf написа:

вие

Колко пъти да кажа, че нито съм Ние, нито Вие, нито съм от червената буржоазия, нито от синята такава или от жълтите аристократи. 

Аз съм обикновен комунист, което явно не знаете какво е. 

И слагате всички комунисти под общ знаменател ... е голяма грешка правите ... но сте тръгнали да ме убеждавате, че със собствения си труд не съм постигнал нищо в живота ... е грешите ... НО .... комунистите са виновни и са гадни същества ... 

Доре ... ОК, но аз съм комунист и не съм гаден, не съм и долно същество, О, да опасен съм, но за паразити като Вас ... 

Анализирай това!!!

преди 21 минути, dioib написа:

Колко пъти да кажа, че нито съм Ние, нито Вие, нито съм от червената буржоазия, нито от синята такава или от жълтите аристократи. 

И слагате всички комунисти под общ знаменател ... е голяма грешка правите ... но сте тръгнали да ме убеждавате, че със собствения си труд не съм постигнал нищо в живота ... е грешите ... НО .... комунистите са виновни и са гадни същества ... 

Доре ... ОК, но аз съм комунист и не съм гаден, не съм и долно същество, О, да опасен съм, но за паразити като Вас ... 

Анализирай това!!!

Не четеш внимателно . Вече обясних че не слагам всички комунисти под общ знаменател. И да твоята личност спада към "комунистите" които не харесвам. Но не съм тръгнал да те наричам "паразит" и да сипя най елементарни заплахи. Ти как би оценил човек който го прави . Аз го оценявам като насилник и от уважение към нормалните комунисти не бих го нарекъл комунист. 

И следващият път може да цитираш само една буква от поста ми че тук си "цитирал" цели три :)

И тъй като темата не е за теб а за бай Тошо мисля да прекратя този спор.

преди 16 часа, lsmurf написа:

Не четеш внимателно .

Твоите неща изобщо не ги чета. Нещо не си ме разбрал. = Не им обръщам внимание. = Не са ми интересни. ;)

Кратко: Твоето мнение не ме интересува. Обръщам някакво внимание до толкова, до колкото си образ с ИИ. = Видях как си програмиран. Останалото са подробности.

Бъди щастлив и нека Бог ти прости волните и неволни грехове. Амин

преди 16 часа, lsmurf написа:

Някои обраха само ползите други негативите обаче какво да се прави .

Такъв е живота. Да, хората са в неравностойно положение и именно от тях зависи дали ще са в бъдещите успели или не, да се домогнат държавата да ги издържа.

преди 18 часа, dioib написа:

п.п. Ако разбираш от метафори, то лявата и дясната ръка трябва да мият "лицето" на България, а не да му удрят шамари .... ;) 

Вие сте от образите които внасяте раздор между ръцете, за да Ви е добре на егоистичната "долната" глава или отвор ...

п.п. Ползвайте крайниците си по предназначение. не умеете да ползвате органа си между ушите = Вие имате проблем, а не аз!!!

преди 20 часа, dioib написа:

Ти сам се самооценяваш, на принципа както едно време са се самооценявали тричленките разстрелващи и депортиращи хора без съд и присъда.

И наричаш точно като тях , другите - "паразити" . Дори без да ги познаваш. Не ги четеш , не те интересуват, но ти си "добър комунист" , те са "паразити" .

Не се ли усещаш какво всъщност прозира зад фасадата ти ??

Като се замисля, наистина не знам какво е обикновен комунист. Нашите родители смятам че са такива. Но те никого не са наричали "паразит".

"истинските комунисти" към които ти се причисляваш бяха уреждачите, с партийни връзки, нагаждачите, и т.н. Които именно бяха най доволни от системата която сами си създадоха.

Точно това порочно мислене и принцип "нашите се уреждат, всички други са паразити" демонстрирате и сега.

НО .... комунистите са виновни и са гадни същества ... 

преди 23 часа, dioib написа:

Реално не знаете какво е комунист, но твърдо вярвате, че е омразна гад

Всъщност, много ми е интересно ... кой и кога тук те е наричал "долно гадно същество и омразна гад " ???

на 15.01.2021 г. в 9:06, dioib написа:

По-голямата част на производствените ни мощности бяха умишлено съсипани, за да не произвеждаме, а да внасяме. По-големия пазар свързан с Русия умишлено бе саботиран. Пазара ни в "трети" страни умишлено бе прекратен. Всякакви добри отношения с Япония умишлено бяха прекратени. 

хаха... сега мина на опорка " кой ми ака в гащите" :) :)

От кого бе ??? От кого  съсипани ???  И преди те питах - злия хАмериканец ли дойде у завода ви да прави некачествен брак ???  Злия канадец, англичанин, германец ли дойде да чупи тракторите, да лъже в отчетите на петилетките ???

Не другарю, както ти казах и показах , съсипията си беше изцяло отвътре. Некадърно управление, некадърни партийни некомпетентни решения, силово "ОТГОРЕ"  а не пазарно или оптимално логично налагане , и т.н. и т.н.

И това съсипа не само НРБ, а целия СИВ , начело със СССР.

Вместо видеото за двете рърчички гледам дума не обели за видеото за  терора над бесарабските българи, смачкани от глад, преселения и терор от  окупаторите, наричани по погрешка "освободители".

:hush:

преди 1 час, miro20 написа:

И наричаш точно като тях , другите - "паразити"

Как знаех на какво ще се закачиш ... :)

Мире .... предвидим си ... :) В момента обаче ме вълнуват други неща и определено не ме интересува какво още избълва твоя мозък.

Да, ти си ми от любимите ИИ-чета, но изчерпа своята интелигентност. Толкова ти е интелекта. Нищо ново по-темата, а само и единствено твоя някаква пропаганда. :)

Бъди жив и здрав! Теб все пак не съм те сложил в отвъдното. ;) Но, в момента съм зает. При първа възможност ще се свържа с теб. :) В коя тема ... е ... ще видим .... :) Ако, чак пък толкова е важно, ще ползвам ЛС .... :)

преди 8 часа, dioib написа:

да се домогнат държавата да ги издържа.

Това казва всичко за цялата ти "философия" за живота.

преди 8 часа, dioib написа:

Твоите неща изобщо не ги чета. Нещо не си ме разбрал. = Не им обръщам внимание. = Не са ми интересни.

Няма лошо . Защо обаче коментираш нещо което не си прочел и ми слагаш в устата думи които не съм казал. Спомних си един виц от времето на бай Тошо. Попитали Чукча "Ти изобщо можеш ли да четеш" , а той с гордост отговорил "Чукча не читател чукча- писател". Та и при теб е същото не си читател а само писател. :D

преди 13 часа, lsmurf написа:

Това казва всичко за цялата ти "философия" за живота.

:offtopic_s:

Това показва Вашата, а не моята "философия", но по-лесно я съзирате в другия. :) = Елементарен психологически трик използвах и = се хващате. :)

Защо се опитвате да ми смените спомените от социализма?!

Това е баналното, не мнение срещу мнение, а спомен срещу нещо което вие сте прочели ... И за какво да коментирам нещо което Вие сте прочели?!

Леееей ... отваряте  ми очите ... :) Тълкувате ми спомените .... :) Погледнете поне малко каква е темата .... а Вие ... сега .... виж сега .... и т.н. .... прочети сега ... Смешно е ... :) = Това Вашето е типично поведение на мародер = "На мъртвец (в случая БКП) да вадите нож...." Но разбрах, че от метафори не разбирате ... мда ... Вземете Вие да прочетете нещо първо ....  :)

преди 5 часа, dioib написа:

Човек никой не се опитва да ти смени спомените . Просто ти имаш едни спомени аз съвсем други. Това е всичко . Всичко е въпрос на гледна точка. Само дето хора като теб не понасят различните гледни точки . Сега пък се опитваш да изкараш че видиш ли ти си ги преживял пък аз съм чел. Е за жалост не е така. Щях да се радвам да не ги бях преживял но ми се наложи. Не вадя никакъв нож . Просто не мисля че е добре да се забравят неща като фашизъм , комунизъм, расизъм , колониализъм ,сталинизъм и други донесли страшно много беди на човечеството. Още повече да си едва ли не идеализират само защото на такива като теб е харесвало да живеят по този начин. Във всеки един етап е имало хора които са го харесвали . Винаги обаче трябва да има и гледната точка на тези които не са го одобрявали. Това е според мен.

преди 1 час, lsmurf написа:

Само дето хора като теб не понасят различните гледни точки .

Това се отнася и за теб. Нормални са такива неща, защото имаме различен поглед какво е комунизъм. Твоето е "остаряла гледна точка" = клише без изобщо да знаете каква е идеологията. В момента би следвало да заклеймим и идеологията демократизъм. О, да, за вас единствената правилна идеология е капитализмът, но в кой век живеете Вие сега?! Повредите от въпросната идеология са показни и да ти припомням ли как е съсипана Земята и се е превърнала на бунище от въпросния?! Именно капитализмът води до корупция. И всичко това е заради новите богаташи или инфантилните аристократи.

На мен лично не ми пречи да живеем в анархия. Там, поне е изчистен проблема кой ще е и кой не, в бъдещето. Защо да се съсипва нещо готово?!

Не е редно да слагате тъждества между идеологии по Ваш критерий! Към тогавашния момент са били актуални. Към сегашният, не. Да отъждествявате един сегашен комунист с вече покойни е глупост. Това, че Вие не може да градите Вашата идеологическа платформа не означава, че друга не може.

Глупост е да казвате, че комунистическата идеологическа платформа е фалирала. Да, тя бе премахната. Осъзнайте го Вие, а не аз. Грам нова идеология не виждам във Вашите постове или коментари и дори реплики.

Както и да е .... от време на време чрез "политически покойници" си правя упражнения. :)

Бъди жив и здрав!

преди 1 час, lsmurf написа:

Просто не мисля че е добре да се забравят неща като фашизъм , комунизъм, расизъм , колониализъм ,сталинизъм и други донесли страшно много беди на човечеството.

Само се загледай в микро статистиката в тази тема. 33.33 = 1/3 смятат, че "по-скоро" хубав ... и си седнал да убеждаваш, че не е така ... :)

Или какво .... и тук са манипулирани данните ли?! :)

Съвет: Направи си достатъчно брой профили и .... обърни въпросната статистика .... :) Голям смях ще падне .... :)

преди 13 часа, dioib написа:

Така и не разбираш фундаменталната ти грешка. Никой не иска да ти сменя "спомените" .

Отново ще ти дам / за 1001 път/ примера с детето и родителите на кредити за които то не знае.

То си живее щастливо и безгрижно и в един момент вижда как родителското тяло фалира. И си вика като теб - ко стана, що така ? аз си живеех толкова добре ?

:hush:

преди 6 часа, dioib написа:

Само се загледай в микро статистиката в тази тема. 33.33 = 1/3 смятат, че "по-скоро" хубав ... и си седнал да убеждаваш, че не е така ... :)

Или какво .... и тук са манипулирани данните ли?! :)

Съвет: Направи си достатъчно брой профили и .... обърни въпросната статистика .... :) Голям смях ще падне ....

Какво общо има мнението на хора които "смятат" нещо си , с фактите и документите от историята ? Които повечето не са ги и виждали, нито са се интересувеали  като теб ??

преди 6 часа, dioib написа:

Глупост е да казвате, че комунистическата идеологическа платформа е фалирала. Да, тя бе премахната. Осъзнайте го Вие, а не аз.

Идеология няма как да фалира , това което фалира бе  т.нар. "развит социализъм" . срина се тотално и безвъзвратно, и никой не го е "премахвал" , а той сам си фалира.

Благодарение на вашите "практики" които изброих по назад - уреждачество, връзки, скатаване,  някой друг да работи, брак и безхаберие в заводите и на полето, и т.н. и т.н.

преди 21 минути, miro20 написа:

Т................................................................................................

Какво общо има мнението на хора които "смятат" нещо си , с фактите и документите от историята ? Които повечето не са ги и виждали, нито са се интересувеали  като теб ??

Идеология няма как да фалира , това което фалира бе  т.нар. "развит социализъм" . срина се тотално и безвъзвратно, и никой не го е "премахвал" , а той сам си фалира.

Благодарение на вашите "практики" които изброих по назад - уреждачество, връзки, скатаване,  някой друг да работи, брак и безхаберие в заводите и на полето, и т.н. и т.н.

Нещо си объркал епохите.

Това с кредитите не беше тогава, а е сега!

Колкото до фактите и документите, ние "старите кокали" знаем и помним много повече от любимия ти тъпанар Антончо, дето се прави на историк.

Ха-ха-ха!

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.