Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ясно, Празнославе  :getout:

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 11 часа, miro20 написа:

За радост то си седи кой какво е писал и пише, така че за всеки страничен човек са видими тези неща.

Виждам че бягаш от конкретика на цитираните факти. НЕщо за анти-генетиката на Лисенко ли имаш да кажеш ? Не виждам.

Нещо за копираните/откраднати/ технологии и научни и в битовата електроника които цитирам по назад, също няма какво да кажеш... нито за това как целия преход със съпътстващите кражби , мутри и беззаконие  бе контролиран от "другарите ви" , не от мен и "такива като мен" както наричаш.... и т.н. и за десетктие други неща по назад в темата.

Абсолютно нищо не можеш да кажеш.

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

А да кажеш нещо за привлечените(откраднатите) учени и специалисти от България (и от много други страни), за образованието и израстването на които сме плащали с нашите данъци и сега те допринасят за напредъка на САЩ и други държави?

преди 2 часа, dedidi написа:

А да кажеш нещо за привлечените(откраднатите) учени и специалисти от България (и от много други страни), за образованието и израстването на които сме плащали с нашите данъци и сега те допринасят за напредъка на САЩ и други държави?

Какво очакваш да получат тези учени и специалисти във фалиралата няколко пъти от социалисти и тъпи управници-комунисти, държава ?

Дори на такива като теб  не може да ти се извърти езика да не признаеш нещо толкова явно /заради което и вицове имаше/ - че тези учени , специалисти , знаещи и можещи хора НЕ БЯХА в управлението на цоциалистическата ни "процъфтяваща" държава, а решения и ръководители бяха малоумни партийци издигнали се на съвсем друг принцип, а не заради знание и можене :hush:

От друга страна... къде изпращат сега видните партийци, и най вече червени такива, децата си ?

флагмана ви - Корнела - в "злата хАмерика" . Що така ? Сега синчето по твоята логика какъв трябва да бъде ? Верен до гроб на капиталистическата западна система ли ?

Щото е учел и възпитан там ? ?

"Матушката" която ви е страж  опора на червените малоумници , почти нямат заможен и/или управник и член на госдумата/парламента/пртавителство , който да не си е изпратил наследниците в "злия Запад". :)

И не само това, ами и парите и имотите им са там.

Що така бре умник ?

преди 9 часа, miro20 написа:

фалиралата няколко пъти от социалисти и тъпи управници-комунисти, държава ?

:getout:

преди 12 часа, miro20 написа:

Ясно, Празнославе 

То лесно можело да те апострофирам с твои реплики ... :)

Даже не си заслужава да издирвам колко пъти си го повторил.

Мире, на това аз му викам: "Изпадаш отново в цикличност) = характерно поведение на жена когато не е разположена ... :)

То Рамус има друго циклично по отношение на това ... :)

Предлагам ти да направиш направо "блог" ли му се вика и там да синтезираш разкъсаните си мисли под формата на статия.

Ех Мире ... кой бяга с празнословие, а?! Но = пак ще отречеш и  упрекнеш другия в такова. :)

Хайде да ти "подам" нещо, че да не "разсъхнеш", а да се овлажниш и по-лесно изходиш това твое неразположение:

https://life.dir.bg/zvezdi/sled-shturma-v-kapitoliya-saprugata-na-tom-hanks-sravni-amerika-sas-sotsialisticheska-balgariya

Виж на кой приличаш, а после бил българин ... :) = Какво излиза, че и САЩ вече са "болни" ... :) Май вместо ние да ги настигнем, те нас ще настигнат ... :)

преди 4 часа, dioib написа:

То лесно можело да те апострофирам с твои реплики ... :)

Даже не си заслужава да издирвам колко пъти си го повторил.

Мире, на това аз му викам: "Изпадаш отново в цикличност) = характерно поведение на жена когато не е разположена ...

Не бе, единственото което повтарям е опит да измъкна нещо с което да ме обориш или да дискутираме по темата.

Не чух нито мнението ти за социалистическите малоумни еории за отричане на генетиката, нито за копираните/откраднати технологии , включително и най популярните битови уреди като почнем от дори играчки - вълка дето събира яйца, през ютиите, телевизорите , и стигнем до автомобилите и промишлените технологии.

Нали знаеш че първите мастодонти на тежката металургия и др подобни заводи са били.... германски ...

У нас също е имало подобни процеси, но в по малкимащаби.

"Зацикляне" обаче има само при теб който с нищонезначещи обидни квалификации към мен изливаш тъгата и носталгията от проваления соц , обединявайки тези процеси със собствения живот.

Затова и ви се чудя на върлите идеалисти-комунисти. - Добре, нямам нищо против идеологията, но защо си затваряте очите за това което бе истинска история, която именно цитирам, а  вЕрвате на томовете партийни трудове и наивна пропаганда  ?

Хайде да ти "подам" нещо, че да не "разсъхнеш", а да се овлажниш и по-лесно изходиш това твое неразположение:

Ако може да е по темата ?:hush:

Предлагам ти да направиш направо "блог" ли му се вика и там да синтезираш разкъсаните си мисли под формата на статия.

Въобще не са разкъсани, а спрямо темите . Докато ти плямпаш едни и същи клишета като това по горе, можеш да си ги пльоскаш във всяка една тема, и навсякъде ще изглеждат по един и същ начин.

Още нещо за соца .

Слагай очилата и чети :

Няма налично описание на снимката.

- изнесените за СССР процесори дефектни .... комбината за роботи няма никакъв износ поради липса на чуждестранен интерес...... електронно изчислителната техника изостава с две до три поколения......  53% от работещите в страната са с основно или ПО НИСКО образование....  и това 1985 г !!

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 часа, miro20 написа:

Не бе, единственото което повтарям е опит да измъкна нещо с което да ме обориш или да дискутираме по темата.

Не чух нито мнението ти за социалистическите малоумни еории за отричане на генетиката, нито за копираните/откраднати технологии , включително и най популярните битови уреди като почнем от дори играчки - вълка дето събира яйца, през ютиите, телевизорите , и стигнем до автомобилите и промишлените технологии.

Нали знаеш че първите мастодонти на тежката металургия и др подобни заводи са били.... германски ...

У нас също е имало подобни процеси, но в по малкимащаби.

"Зацикляне" обаче има само при теб който с нищонезначещи обидни квалификации към мен изливаш тъгата и носталгията от проваления соц , обединявайки тези процеси със собствения живот.

Затова и ви се чудя на върлите идеалисти-комунисти. - Добре, нямам нищо против идеологията, но защо си затваряте очите за това което бе истинска история, която именно цитирам, а  вЕрвате на томовете партийни трудове и наивна пропаганда  ?

Ако може да е по темата ?:hush:

Въобще не са разкъсани, а спрямо темите . Докато ти плямпаш едни и същи клишета като това по горе, можеш да си ги пльоскаш във всяка една тема, и навсякъде ще изглеждат по един и същ начин.

Още нещо за соца .

Слагай очилата и чети :

Няма налично описание на снимката.

- изнесените за СССР процесори дефектни .... комбината за роботи няма никакъв износ поради липса на чуждестранен интерес...... електронно изчислителната техника изостава с две до три поколения......  53% от работещите в страната са с основно или ПО НИСКО образование....  и това 1985 г !!

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

И по тази причина сега се хвалим със заводи за кабелни форми за автомобили, автомобилни тапицерии и други шивашки изделия, носим дрехи втора употреба и ядем плодове и зеленчуци , произведени от съседите!

И т.н.

преди 2 часа, dedidi написа:

И по тази причина сега се хвалим със....

Чети какво ме цитираш де . Преди си се хвалел със ....

" - изнесените за СССР процесори дефектни .... комбината за роботи няма никакъв износ поради липса на чуждестранен интерес...... електронно изчислителната техника изостава с две до три поколения......  53% от работещите в страната са с основно или ПО НИСКО образование....  и това 1985 г !! "

Относно днес, ами виж данните за товарооборота и най вече за износа , особенно с ЕС. https://www.nsi.bg/bg/content/7510/по-основни-търговски-партньори

преди 18 часа, miro20 написа:

малоумни еории

Ето ... за теб е имало малоумие, а за мен не ... тук няма какво да доказвам, както и ти на мен. 

Мире, да се спори за минало време и да се тръскаме и обвиняваме някои = безсмислено е, но ти = да спорим ... :) 

Лесно мога да снимам мои неща от соца, но ефекта ще е, че съм бил от "червената буржоазия", а то не е истина. 

Истината за социализма е само една: Да, имало е "червена буржоазия", но обикновените, малките хора, извън София, живееха в порядъчни условия и въобще не са били лишавани от неща първа необходимост, като храна и покрив над главата си. 

Всеки си имаше спестявания, а не кредити, и можеше да имаш неща от "запада", стига да не се фукаш. ;) 

Да, Мире = имаше едно нещо което мотивираше хората: "Трудът краси човека". ;) 

Тогава Мире нямаш проблем с малцинствата, а само с определени мързеливи индивиди от тях, но за тях имаше трудови лагери. 

Та, така Мире .... "Червената" буржоазия бе по милостива, отколкото сегашната "Синя" .... ;), защото комунистите имаха позиция във властта и не позволяваха на богаташите своеволия, които сегашните си позволяват. И да Мире, независимо, че не съм бил във върхушката съм ходил на екскурзии в така наречения "запад". ;) 

Основното Мире, че тогава наистина имаше "средна класа", която е гръбнака на едно общество и прави икономиката на Държавата. Да казваш, че социализмът е фалирал ... е лъжа, но ... хм ... Мире ... в 21-ве сме все пак ... :) 

Определено аз не страдам за миналото, защото и сега съм добре именно заради положения труд, а не лоялността към някоя партия. ;) 

Хайде погледни тук .... колко от тукашните потребители работят и правят блага?!

Замисли си ти какво благо правиш тук!? = Само и единствено да омаловажаваш българското минало. = Това правиш, а не да показваш обективна истина. 

Мире: Не личните вещи които имаш те правят богат!!! Как ги ползваш те правят по-богат. ;) За какво ми е персонален компютър, при положение, че имаше "Изчислителни центрове" = по сегашно му сгради със сървъри вътре... . Не се налагаше да се купува ОС и разни приложения и т.н. 

Ще кажеш, че е нямало разнообразие ... О ... отново ще излъжеш ... :) Защото който желаеше, с вложен труд извън работата си = можеше в свободното си време да направи нещата си по начин на който на него му харесва, а не да са от дадена марка ... :) 

Жив и здрав бъди! Соцът на мен лично не ми липсва ... НО, да го маскариш ... е твърде демоде бе Мире ... :) 

п.п. Мда ... започваш да не си вече "сложен трол", а "платен трол "... :) 

Хайде ... извади уния документи и кажи най-накрая какво е отмъкнал СССР от нас ... :) До архивите на бившия СССР ... нямаш достъп ... що така бе Мире ... :)   

преди 18 часа, miro20 написа:

истинска история

Мире, ... истинска през твоя "крив" мироглед ... и да наблегна = Нищо лично, а само към образа ти тук отправям критики!!!

Не е проблем за мен самия, че съм комунист-идеалист-християнин ... но да заклеймяваш идеалът ми и т.н. и поставяш твоя посредствен идеализъм (който въобще не се вижда, а само вид злоба към миналото ....) е малко неприемливо за мен. 

Мире, истината може да е обективна, а не само твоята която си счел, че е меродавна. ;) 

Какво ... идеологията на социализмът ли не си разбрал?! Или идеалът на един комунист?! И смяташ, че това е порок?! 

Мире ... според мен това което ти правиш в момента е малоумие ... но хоп .... за това било виновно малоумието на ... комунистите ... :) и на социализмът ... 

:)

Мире, бил си не добре в миналото, заради това, че не си могъл да се вредиш във властта, сега си добре, но завиждаш, че бивши от върхушката са по-добре от теб ... :) 

Що гледаш в "чуждо канче" бе .. :) Прави си благата и ги остави тия безумни гадни комунисти ... нали са малоумни ... ще се провалят.... :) 

преди 19 часа, miro20 написа:

Докато ти плямпаш едни и същи клишета

Мире, твоите също са изтъркани клишета. 

Обективно: Правиш посредствена журналистика и също ползваш клишета. 

За да си разследваш журналист Мире, то трябва да контактуваш с истински хора, а не с документи качени в мрежата. Определени документи не ще се качат. Знаеш ли защо?! = Някои документи имат давност!!! ;) 

Кой има полза обществото да е в "разклатено" положение?! Ти това правиШ: "Клатиш" обществото. ;) Няма лошо, но поне малко си осъвремени начина на тъковане ... :) Не само поза 'монахиня" ... :) 

... Де да беше монахиня ... мъ си ... :) 

п.п. Пак да се повторя, за да не стават недоразумения: Нищо лично, но спрямо образа ти тук .... много против съм, независимо, че си ми от любимците ... :) 

Ето ... за теб е имало малоумие, а за мен не ... тук няма какво да доказвам, както и ти на мен. 

Мире, да се спори за минало време и да се тръскаме и обвиняваме някои = безсмислено е, но ти = да спорим ... :) 

Лесно мога да снимам мои неща от соца, но ефекта ще е, че съм бил от "червената буржоазия", а то не е истина. 

Истината за социализма е само една: Да, имало е "червена буржоазия", но обикновените, малките хора, извън София, живееха в порядъчни условия и въобще не са били лишавани от неща първа необходимост, като храна и покрив над главата си. 

Всеки си имаше спестявания, а не кредити, и можеше да имаш неща от "запада", стига да не се фукаш. ;) 

Да, Мире = имаше едно нещо което мотивираше хората: "Трудът краси човека". ;) 

Тогава Мире нямаш проблем с малцинствата, а само с определени мързеливи индивиди от тях, но за тях имаше трудови лагери. 

Та, така Мире .... "Червената" буржоазия бе по милостива, отколкото сегашната "Синя" .... ;), защото комунистите имаха позиция във властта и не позволяваха на богаташите своеволия, които сегашните си позволяват. И да Мире, независимо, че не съм бил във върхушката съм ходил на екскурзии в така наречения "запад". ;) 

Основното Мире, че тогава наистина имаше "средна класа", която е гръбнака на едно общество и прави икономиката на Държавата. Да казваш, че социализмът е фалирал ... е лъжа, но ... хм ... Мире ... в 21-ве сме все пак ... :) 

Определено аз не страдам за миналото, защото и сега съм добре именно заради положения труд, а не лоялността към някоя партия. ;) 

Хайде погледни тук .... колко от тукашните потребители работят и правят блага?!

Замисли си ти какво благо правиш тук!? = Само и единствено да омаловажаваш българското минало. = Това правиш, а не да показваш обективна истина. 

Мире: Не личните вещи които имаш те правят богат!!! Как ги ползваш те правят по-богат. ;) За какво ми е персонален компютър, при положение, че имаше "Изчислителни центрове" = по сегашно му сгради със сървъри вътре... . Не се налагаше да се купува ОС и разни приложения и т.н. 

Ще кажеш, че е нямало разнообразие ... О ... отново ще излъжеш ... :) Защото който желаеше, с вложен труд извън работата си = можеше в свободното си време да направи нещата си по начин на който на него му харесва, а не да са от дадена марка ... :) 

Жив и здрав бъди! Соцът на мен лично не ми липсва ... НО, да го маскариш ... е твърде демоде бе Мире ... :) 

п.п. Мда ... започваш да не си вече "сложен трол", а "платен трол "... :) 

Хайде ... извади уния документи и кажи най-накрая какво е отмъкнал СССР от нас ... :) До архивите на бившия СССР ... нямаш достъп ... що така бе Мире ... :)   

Мире, ... истинска през твоя "крив" мироглед ... и да наблегна = Нищо лично, а само към образа ти тук отправям критики!!!

Не е проблем за мен самия, че съм комунист-идеалист-християнин ... но да заклеймяваш идеалът ми и т.н. и поставяш твоя посредствен идеализъм (който въобще не се вижда, а само вид злоба към миналото ....) е малко неприемливо за мен. 

Мире, истината може да е обективна, а не само твоята която си счел, че е меродавна. ;) 

Какво ... идеологията на социализмът ли не си разбрал?! Или идеалът на един комунист?! И смяташ, че това е порок?! 

Мире ... според мен това което ти правиш в момента е малоумие ... но хоп .... за това било виновно малоумието на ... комунистите ... :) и на социализмът ... 

Мире, бил си не добре в миналото, заради това, че не си могъл да се вредиш във властта, сега си добре, но завиждаш, че бивши от върхушката са по-добре от теб ... :) 

Що гледаш в "чуждо канче" бе .. :) Прави си благата и ги остави тия безумни гадни комунисти ... нали са малоумни ... ще се провалят.... :) 

С две думи "пълни тъпотии" . Интересно ми е само едно вярваш ли си на нещата които приказваш или мислиш останалите за пълни кретени които ще повярват на глупостите ти ?

преди 5 минути, lsmurf написа:

С две думи "пълни тъпотии" . Интересно ми е само едно вярваш ли си на нещата които приказваш или мислиш останалите за пълни кретени които ще повярват на глупостите ти ?

По усукан въпрос не бях срещнал ... Първо се научи да питаш! 

В какво вярвам = само аз знам и след като за теб е тъпо = значи не би следвало да ти е интересно какво бих ти споделил. = За теб е без значение моето мнение. игнорирай го!!! Или мен, т.е. профила ми!!!

Да, смятам твоя образ тук за образ на кретен! 

Не, не очаквам да повярваш в моето изказване. = За теб е тъпо!!! 

Анализирай това!!!

преди 3 минути, dioib написа:

По усукан въпрос не бях срещнал ... Първо се научи да питаш! 

В какво вярвам = само аз знам и след като за теб е тъпо = значи не би следвало да ти е интересно какво бих ти споделил. = За теб е без значение моето мнение. игнорирай го!!! Или мен, т.е. профила ми!!!

Да, смятам твоя образ тук за образ на кретен! 

Не, не очаквам да повярваш в моето изказване. = За теб е тъпо!!! 

Анализирай това!!!

За мен е без всякакво значение твоето мнение за моята личност. Не ме вълнува преценката на хора които не могат да направят и една адекватна оценка на минало което историята захвърли на бунището си. Проблемът е че правиш другите читатели на по големи кретени от самия теб а това определено не ми харесва.

преди 1 час, lsmurf написа:

Да, вЕрва си . И да, смята останалите за кретени. :) 

преди 7 часа, dioib написа:
на 9.01.2021 г. в 10:20, miro20 написа:

малоумни еории

Значи... не признаваш съвременната генетика и одобряваш старите соц простотии на Лисенко ? Да, няма какво да доказвам, ти обаче трябва да се консултираш с медицинско лице. Не за диагноза, а да питаш за генетиката. :giggle1:

Освен това противоречиш на соц режима и компартията, които се отказват от малоумщините на Лисенко и др , и се връщат към световната наука .

Цитирам:https://bg.wikipedia.org/wiki/Биологическа_конференция_на_БАН_(1949)

Цитат

В България през януари 1965 г., по инициатива на Комунистическата партия, редакцията на в. Земеделско знаме организира среща на агробиолози с проф. Генчо Генчев, на която се обсъжда пагубният ефект от прилагането на лисенковските инициативи в нашето селско стопанство. [12] А през април 1965 г. Академията на селскостопанските науки (бившият Агрономически факултет на Софийския университет) организира серия от лекции на тема „По някои философски въпроси на учението за материалната основа на наследствеността“. Поддръжниците на Лисенко (акад. Райна Георгиева) и неговите противници (проф. Генчо Генчев) открито излагат своите възгледи. Акад. Христо Даскалов изоставя мичуринско-лисенковската биология и се обръща към съвременната генетика. [11] [12]

Пак се изложи :)

и можеше да имаш неща от "запада", стига да не се фукаш. ;) 

Сам не осъзнаваш колко е тъжно това изречение.

Вместо да се "фукаш" със социалистически достижения и стоки , хората се "фукат" със западни.Освен че и ТАЙНО .

Много философско изречение направи, наистина... тъжно, грозно, и реалистично до колко се е "ценял" соца. т.е. пак се опроверга сам :)

Всеки може да направи хиляди лични снимки от детството си . Защо казвам от детството ли ? Защото при теб логиката е точно такава.

Нали съм ти казвал много пъти този пример - Едно дете и сега може да си живее безгрижно и щастливо. Защото никойне му е казал че например родителите му управляват безхаберно домашния бюджет, осигуряват му облекло , храна , подаръци и безгрижие на цената на затъващи кредити.

Детето не знае това, , както и ти не си знаел реалното положение на икономиката и държавата.

Е, сега вече я знаем, а ти като онова дете ревеш че не е вярно... животът му бил прекрасен , хубав и цветущ....

Схвана ли примера ?

Да казваш, че социализмът е фалирал ... е лъжа

Не е лъжа, а ФАКТ.

Фалира повсеместно и не само в България че да виним само нашите съсипници. А се разпадна в целия СИВ и то най вече по ИКОНОМИЧЕСКИ причини.

Първите признаци почнаха от СССР разбира се. Перестройката започна не по идеологически а по икономически причини !

Давал съм примери от тези първи години, когато компартията говореше за промени и т.н. без въобще да помисля да сдава властта или да променя системата.

Как само  "ще си кажат кривиците" ще се поправи икономиката и ще продължат напред към СОЦИАЛИСТИЧЕСКО и КОМУНИСТИЧЕСКО бъдеще ! Много добре си спомням тези тези, предполагам и ти се сещаш .

Уви, не се получи, и  логично се срина всичко . Но да ти потретя за теб специално - проблемите и фалита бе първо ИКОНОМИЧЕСКИ .

Това разбира се е пак твоя лъжа и простотия. Да знаеш историята си не е омаловажване.

Да робуваш на лъжи като теб е именно предателство към държавата, защото как беше израза.... който народ не знае историята си, е обречен на гибел.

Кога въобще съм казвал или намеквал нещо за "разнообразие" ???

Толкова ти е плитко мисленето че не разбираш че това са повърхностните неща ,а аз говоря за фундаменталните , за тези поради които ти наивно признаваш че "се фукаме със западни неща"  без да осмисляш фундамента на проблема !

Така че... остани си с повърхностното си плитко мислене, ще се радвам ако почнеш малко да задълбаваш за причините, а не следствията само .

Пак нищо не си разбрал...  повърхностен комунист си .... :getout:

преди 2 часа, lsmurf написа:

Проблемът е че правиш другите читатели на по големи кретени от самия теб а това определено не ми харесва.

Това си е твой проблем, а не на читателите. 

Всеки читател умее да чете. Давам друга гледна точка, която явно на теб не ти харесва = Това пък мен лично не ме касае. 

Дали някой ще се припознае като кретен, то аз не мога да знам. Това, че ТИ смяташ, че ги правя на кретени = В голяма грешка си. 

Жив и здрав бъди и си гледай работата. Труди се, а не спори!!! 

преди 1 час, dioib написа:

Това си е твой проблем, а не на читателите. 

Всеки читател умее да чете. Давам друга гледна точка, която явно на теб не ти харесва = Това пък мен лично не ме касае. 

Дали някой ще се припознае като кретен, то аз не мога да знам. Това, че ТИ смяташ, че ги правя на кретени = В голяма грешка си. 

Жив и здрав бъди и си гледай работата. Труди се, а не спори!!! 

Проблемът ти е не че даваш друга гледна точка винаги е добре да има различни гледни точки , проблемът ти е че не даваш своята гледна точка което всъщност те попитах по горе а ти чрез увъртанията си на практика ми отговори че това не е нещо в което вярваш а нещо което искаш да пробуташ на "балъците" за чиста монета защото се имаш за нещо повече и смяташ като такъв че можеш да си говориш небивалици защото си ги измислил ти "най гениалния манипулатор". Бих могъл да ти ги оспоря изречение по изречение както прави миро но не мисля че си заслужава. Ти и без това прекрасно знаеш че си измисляш пък и не вярвам че има някой който би се вързал на приказките ти. Така че бъди и ти жив и здрав и си гледай своята работа.

преди 16 минути, lsmurf написа:

проблемът ти е че не даваш своята гледна точка

Твоя проблем е, че не я виждаш. ;) 

Дори да си сложиш очила на мозъка, то едва ли ще я видиш. 

Моята гледна точка, ако не си я разбрал е следната: Гледам си пенсията!!! 

Работи! Не спори с мен, че имам проблем!!! Ти имаш проблем, но си заврял някъде на неподходящо място мозъка си! 

п.п. Да не би да ми обещаваш по-голяма пенсия, а?! :) = Не върви ... да знаеш ... имам си и свинско и вино и ракия и прочие ... :) 

преди 2 часа, miro20 написа:

Пак нищо не си разбрал...  повърхностен комунист си .... :getout:

По коя повърхност бе Мире ... 

Успя да ме разсмееш ... и как само захапа кукичката с "Кореком" ... :) 

Мире, вещите са за ползване, а не да се фукаш с тях. ;) 

Що се касае за повърхността, то определено не знаеш какво съм имал, какво имам и какво ще имам, но то не е наследено от "червената буржоазия", а е постигнато с труд. ;) 

п.п. Да, роб съм на една марка само, но тя е източна = SONY. ;) 

От известно време първи приятели са ми Китайците, а там какви са?! :) Или това имаш в предвид, че съм повърхностен комунист ... :) 

Мире ... не знаеш в какво ни бива българите ли?! :) 

Определено личи, че не си българин ... :) или по-точно че си повърхностен българин ... :) 

Благодаря ти, че ме разсмя ... :) 

преди 2 часа, dioib написа:

Определено личи, че не си българин ...

Да ти повторя ли кой народ е обречен на гибел ? Този който не си познава историята.

Така че този с лъжите, който иска да си живее в илюзиите и утопиите и не е никакъв българин, си ти

Всъщност, никога и не сте били... да не забравяме как искахте да ни правите 16-та република.... :getout:

преди 2 часа, lsmurf написа:

Бих могъл да ти ги оспоря изречение по изречение както прави миро но не мисля че си заслужава.

Прав си, не си заслужава, но и аз понякога се увличам :)  Тоя просто е зациклил в клишеризма  на соц утопитие си и не иска да излезе от тази дупка.

Затова никога не говори конкретика, както аз се опитвам да го приземя. Само въздухарски клишета, защото знае колко наивно-глупава бе съветско-социалситическата пропаганда.

Това за отричането на генетиката е малък щрих... копирането на западни стоки също не коментира. Нито един факт от най дребните не коментира.  Защото ще му се съборят кулите от пясък.

При него е като македонците - и те не искат да изкъпят историята си от коминтерновските лъжи, защото ще остане чиста българска история.

Не искат да захвърлят антибългаризма и насадената омраза, защото ако не я поддържат тази омраза, ще трябва да признаят че са българи.

Така и другаря по горе. Ако загърби клишетата, ще умре цялата утопия и вяра в комунизма която го е крепила цял смислен живот. :) 

преди 2 минути, miro20 написа:

Този който не си познава историята.

Независимо, че 500 години не сме имали от къде да четем история, то народа ни е оцелял. ;) 

Мире ... :) Казах ти, че освен история има и по друг начин даден народ да оцелее, но ти ... по-сербез ... :) 

Все ми е тая какво си чел ти, аз знам какво е било и съм го предал в бъдеще без да го пиша ... хм ... особено по форумите ... :) 

п.п. Слабо Мире ... слабо знаеш историята на България и на българите ... за теб ще си останем славяни ... :) Да ъм не до там е така ... ;) 

Независимо, че 500 години не сме имали от къде да четем история, то народа ни е оцелял. ;) 

Мире ... :) Казах ти, че освен история има и по друг начин даден народ да оцелее, но ти ... по-сербез ... :) 

Все ми е тая какво си чел ти, аз знам какво е било и съм го предал в бъдеще без да го пиша ... хм ... особено по форумите ... :) 

п.п. Слабо Мире ... слабо знаеш историята на България и на българите ... за теб ще си останем славяни ... :) Да ъм не до там е така ... ;) 

Да, знам че ти е "Все тая" за Историята. Ти си четеш лъжите и пропагандата.

Освен че дори не знаеш че не си "славянин" . Такова понятие в историята няма. Има в теоретиците на панславизма, създаден след18-ти век след  Екатерина Велика.

Нали вече ти казах че си като македонците....  Само потвърждаваш тези изводи .

Леле с колко фейк пропаганда си напомпан, не е истина... :) :) :)  Мислиш си че си "славянин комунист" .... тотална промивка.

Отрезвяването наистина е болезнено за теб.  Освен да ти съчувствам  , друго не мога...

Разбира се. Никой от този народ тогава ,преди 5 века,  не си е мислил дори че ще има идиоти в 21 век които ще ги  наричат "славяни" .

преди 1 минута, miro20 написа:

Ти си четеш лъжите и пропагандата.

Мире ... :) Какви лъжи, каква пропаганда ... :) 

Чеша си словото Мире, а ти си слаб в него ... и = директно виждаш това което искаш, а не реалното ... 

Ой милия ... повредил съм те ... :) 

п.п. Мире ... трябва да си признаеш едно = Не може да виждаш в бъдещето, а очите ти са все към миналото, следователно знаеш какво сочи към бъдещето = Д-то ти на картинка ... :) 

преди 22 минути, dioib написа:

Мире ... :) Какви лъжи, каква пропаганда ... :) 

Чеша си словото Мире, а ти си слаб в него ... и = директно виждаш това което искаш, а не реалното ... 

Ой милия ... повредил съм те ... :) 

п.п. Мире ... трябва да си признаеш едно = Не може да виждаш в бъдещето, а очите ти са все към миналото, следователно знаеш какво сочи към бъдещето = Д-то ти на картинка ... :) 

Няма как повреден човек да ми дава акъл :) Пожелавам ти да се ремонтираш малко.

Това е свързано с малко повече усилия, които няма как да дойдат от услужливата ти утопична соц пропаганда.

Виж, първоначално и  за мен беше трудно да осъзная мащабите на тази лъжа.  После лека полека човек почва да мисли ..... Ти изтърваш този етап. Ти си живееш в миналото и отказваш дори документи на собствената компартия да четеш .

А те са вече достъпни някои . Върви , подай заявление, и ще имаш достъп

Чети това което не ти е било досъпно преди 30 г. и   реви.

Иначе знам.. само си чешеш "словото" :) 

преди 9 часа, miro20 написа:

Пожелавам ти да се ремонтираш малко.

Мире, миличък ... ти трябва да си направиш "ре сет" ... :) 

Отдавна не живея в соца, но твоя начин на мислене е още в миналия век. ;) 

Аз спокойно си харча пенсията и чакам 2023 ... о какво ще е, а?! :) 

Само да ти напомня: Вирусите са известни от край време, но реално умират тези индивиди които не са нужни за бъдещето. ;) 

Жив и здрав бъди и продължавай да се пазиш. Мен не ме брой ... аз съм временно на този свят. :) НО, ти не си вечен!!! :) 

Ех, Мире ... приличаш ми на един герой от "Степния вълк" ... който се е заврял в една квартира и "скучае" ... :) 

п.п. Почети малко Херман Хесе ... интересни книги е създал и определено обяснява много неща от съвремието ни ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.