Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

мечтайте си за такава Медицина

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

мечтайте си за такава Медицина

Изгледах първото клипче на този юнак. Не мисля да си губя повече време с глупотевините му. Само ще дам пример за нивото на медицината тогава. Дядо ми бог да го прости имаше проблем с дебелото черво. Закараха го в болница -професори ,изследвания , операция и обявиха че е безнадежден с рак с купища разсейки и едва ли ще преживее и седмица. Изписаха го от болницата за да не им влошава показателите като умре там. Само че той им тегли една българска и без да взима никакви лекарства живя още 17 години. Та такава беше страхотната компетентност на тогавашните медици.

наистина бяхме богати

преди 3 минути, haidukpikaso написа:

наистина бяхме богати

Госпожо разправяй ги тези на младите дето не са живели по това време.  През социализма колкото и да работиш по богат няма да станеш и всички го знаеха и това донякъде беше добре защото я нямаше днешната ненаситност за забогатяване но от друга страна насърчаваше мързела и непредприемчивостта. Иначе човек може да е наистина богат и без да трупа материални ценности така че това че на битово ниво я карахме криво ляво за мен не е било проблем . Проблемът беше липсата на свобода. Знам че за някои хора свободата не е ценност и не им е липсвала но това е друг въпрос.

вижте какво е построено

преди 1 час, lsmurf написа:

Изгледах първото клипче на този юнак. Не мисля да си губя повече време с глупотевините му. Само ще дам пример за нивото на медицината тогава. Дядо ми бог да го прости имаше проблем с дебелото черво. Закараха го в болница -професори ,изследвания , операция и обявиха че е безнадежден с рак с купища разсейки и едва ли ще преживее и седмица. Изписаха го от болницата за да не им влошава показателите като умре там. Само че той им тегли една българска и без да взима никакви лекарства живя още 17 години. Та такава беше страхотната компетентност на тогавашните медици.

Значи операцията е била толкова успешна, че самите лекари не са допускали колко добре са се справили! А ти вместо да им благодариш ги псуваш.

преди 23 минути, Belhor написа:

Значи операцията е била толкова успешна, че самите лекари не са допускали колко добре са се справили! А ти вместо да им благодариш ги псуваш.

Ами да .Знаеш ли какво е да ти кажат че близък човек ще умре всеки момент. Не го пожелавам на никого и най добре е човек да не попада на лекари които не подозират колко добре са се справили. Извинявай обаче ще го кажа.Изключително тъпо оправдание!!!

преди 26 минути, lsmurf написа:

Ами да .Знаеш ли какво е да ти кажат че близък човек ще умре всеки момент. Не го пожелавам на никого и най добре е човек да не попада на лекари които не подозират колко добре са се справили. Извинявай обаче ще го кажа.Изключително тъпо оправдание!!!

Измайтапили са се а ти си се вързал. Като те гледам, никак не съм изненадан.

Е, гадните комунистически доктори, казали че ще умре пък той живял още 17 години. А сегашните обещават чудеса от съвременната медицина (ако имаш парички), ама се гъташ на 17 тия ден. Не знам аз... не мога да реша някакси кога е било по- лошо здравеопазването. :wub:

преди 13 часа, Belhor написа:

Измайтапили са се а ти си се вързал. Като те гледам, никак не съм изненадан.

Е, гадните комунистически доктори, казали че ще умре пък той живял още 17 години. А сегашните обещават чудеса от съвременната медицина (ако имаш парички), ама се гъташ на 17 тия ден. Не знам аз... не мога да реша някакси кога е било по- лошо здравеопазването. :wub:

Това може да се приеме за "майтап" само от хора с изключително ниски морални качества. Не мисля че лекарите тогава са били такива . Просто  липса на професионализъм е била причината и възможно и липса на подходящи инструменти и условия за нормална диагностика. Тоест пак идваме до калпава здравна система.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Това може да се приеме за "майтап" само от хора с изключително ниски морални качества. Не мисля че лекарите тогава са били такива . Просто  липса на професионализъм е била причината и възможно и липса на подходящи инструменти и условия за нормална диагностика. Тоест пак идваме до калпава здравна система.

Пребоядисан комунист ми говори за морал. Найс...

преди 2 часа, Belhor написа:

Пребоядисан комунист ми говори за морал.

Извинявай че ти говоря за непознати за теб понятия. Прочети си ги в някой тълковен речник.

преди 1 час, M.Николов написа:

Преди пишеше, че били подценени сега, че били некадърни, иди го разбери какво иска.

Пич четеш ме както дяволът евангелието.

Това че има и непрофесионалисти е недостатък на системата не на самите лекари. Няма как да обобщим само защото сме попаднали на некадърен лекар че всички са били такива. Проблемът е защо системата е позволявала не достатъчно компетентни хора да стигат до ниво професор. Освен това съм предположил че и да са били супер кадърни няма как с голи ръце да правят диагностика. Така че виновна във всеки случай е супер калпавата здравна система.

преди 13 минути, lsmurf написа:

Извинявай че ти говоря за непознати за теб понятия. Прочети си ги в някой тълковен речник.

Това че има и непрофесионалисти е недостатък на системата не на самите лекари. Няма как да обобщим само защото сме попаднали на некадърен лекар че всички са били такива. Проблемът е защо системата е позволявала не достатъчно компетентни хора да стигат до ниво професор. Освен това съм предположил че и да са били супер кадърни няма как с голи ръце да правят диагностика. Така че виновна във всеки случай е супер калпавата здравна система.

Нещо ти умреха моралните доводи...

От цялата работа разбрах само, че дядо ти бил много серт и понеже никак не харесвал системата и медицината в България по онова време се заинатил и живял напук на тях още 17 години.:D

И разбира се, за това лекарите нямали никакви заслуги, просто така си решил човека и го направил.:wub:

Я да видим дали е така?

Тук пишеш:

Няма как да обобщим само защото сме попаднали на некадърен лекар че всички са били такива.

А преди пишеш:

преди 20 часа, lsmurf написа:

Дядо ми бог да го прости имаше проблем с дебелото черво. Закараха го в болница -професори ,изследвания , операция и обявиха че е безнадежден с рак с купища разсейки и едва ли ще преживее и седмица.

Последно един лекар ли е бил некадърен или всички лекари и професори, дето са го преглеждали и оперирали са били некадърни?

Уточнявай ги тези неща, за да не се налага да ти тълкуваме думите и да ни обвиняваш после, че не сме те разбрали!

Освен това съм предположил че и да са били супер кадърни няма как с голи ръце да правят диагностика. Така че виновна във всеки случай е супер калпавата здравна система.

Защо не се поинтересуваш примерно по това време на какво ниво и с какво оборудване са били турските болници и дали там дядо ти въобще би се доредил за преглед при професор и операция по онова време?

преди 21 часа, lsmurf написа:

Типичния фен на социализма . Мисля че е достатъчно красноречиво нивото му и начинът му на мислене. :)

Остави ги .. да се информираш за соца от клипове на киро брейка е връх на.... даже не знам как е правилната обидна дума...

:) 

Виждам и някои смесват нещата които никой не е знаел за реалното състояние на системата, освен отговорни дргари със "строгосекретните" доклади , смесват със наивните си детски спомени.

И преди съм давал подобни примери - все едно някое дете в момента , което е осигурено, нахранено, задоволено с играчки, с учебници, с добри родители, да го питаш добре ли живее.

Ама разбира се.

Защото то не мисли все още че родителите за да му осигурят това безгрижно детство, са със дългове, бързи или други кредити, и т.н.  и то което е по важно - с изключително лоша некадърна политика по управление на тези заеми и кредити, за които все са молили  всеизвестните "товаришчи" .  Защото само по себе си да си със заеми не е лошо, а най лошо е некадърността .

Пренесете примера върху "развитата соц държава" и ще ви станат ясни нещата.  :) 

Резултатите и плодовете на този  фалирал "развит цоциализъм"  и разликата в стандарта на хората, разликата в индустрията и нерационално изградена икономика, с нормалния свят, берем и до ден днешен.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 10 минути, miro20 написа:

Пренесете примера върху "развитата соц държава" и ще ви станат ясни нещата.  :) 

Пренасяме примера върху една развита капиталистическа Гърция и какво виждаме хората си живеят и с дълговете.Не са тръгнали да си чупят държавата.

преди 6 минути, M.Николов написа:

Пренасяме примера върху една развита капиталистическа Гърция и какво виждаме хората си живеят и с дълговете.Не са тръгнали да си чупят държавата.

Да, но при някакво разумно управление на кредитите.

И никой не е тръгнал да "си чупи държавата" у нас.

Тя вече си бе счупена и съсипана. Просто цирея се спука и излезе наяве.

Чак се чудя как има такива  като теб дето след още 60 години ще си пеят лъжите че "дошла злата демокрация" и съсипала хубавия соц....  :getout:

преди 8 минути, miro20 написа:

И никой не е тръгнал да "си чупи държавата" у нас.

Не бе, не!

То не се наряза и предаде за скрап всичко що можеше да се продаде.

То не се разпродаде всичко за жълти стотинки на "определени" хора.

То не се разруши тотално селското стопанство и цялата инфраструктура.

преди 21 часа, haidukpikaso написа:

наистина бяхме богати

Верно имаше работа за всички , но чак богати да сте били .... Какво му е богатато режим на тока и водата .

пуснете си Ничия земя по Нова тв

преди 6 часа, M.Николов написа:

Не бе, не!

То не се наряза и предаде за скрап всичко що можеше да се продаде.

То не се разпродаде всичко за жълти стотинки на "определени" хора.

То не се разруши тотално селското стопанство и цялата инфраструктура.

И кои бяха ТЕ бе ?  Същите плъхове, които видяха фалита на соца  / което обикновенния българин нямаше как да види/  които подготвиха  и законовата си база, и политическия облик на прехода.

- Това бяха единствено и само цоциалистическите лидери, явни и неявни фигури от ДС  .

Сам каза " определени хора" . КОИ са тези определени хора  ???

Не виждаш ли какъв ви в проблема на всичките  излъгани цоциалисти - че много добре си знаете под сурдинка каква е истината, но не смеете да си го признаете пред себе си и пред съвестта си .

И че най разумния ход е да зачеркнете и да изрежете този тумор от себе си и от съвестта си , и да гледате напред :hush:

преди 10 часа, miro20 написа:

И кои бяха ТЕ бе ?

Наследниците на второразредните партийци, които се оказаха много, ама много по-некадърни от тези, които управляваха преди тях.

Много пъти сме го казвали, просто се правиш,че не си го чул.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.