Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

на 13.12.2020 г. в 5:39, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ти самия си във въпросната статистика, т.е. си проводник на негативното и помагаш на "тръгналите надолу".

Промяната трябва да започне в теб, не очаквай другите да се променят, за да се промениш и ти. 

През изминалите близо 30 години независимо от негативизма, то винаги съм обръщал внимание, че има и позитивизъм. 

Нарастването на броя хора които не гласуват довежда вид партии до озлобление, че в Парламента няма да могат да налагат вид партийни интереси.

ГЕРБ не само добре разбира това, но и го усеща вече. БСП въобще не прави социална политика, а се бори за власт. ДПС изобщо не е масово да има права и свободи, а само на техни членове да имат въпросните права и свободии.

Примерно: В наше село кмета е от ДПС. Неговото дете ( приблизително 13 г.) свободно си кара автомобила на баща си. Това правилно ли е?! Да, защитава вид права, но позволявайки вид свобода на детето си, то на какво го възпитава?! 

Кратко: Лицемерието в политиците ни е съществения проблем на нашето съвременно общество. Може да не е най-доброто решение ГЕРБ, но поне не са лицемерни. Да, тук ще скочат много и ще кажат, че именно ГЕРБ са лицемери, но дали е така?! Нима не провеждат политика за развитие на българите да са граждани на Европа?!  

Бъркаш причина и следствие. Пример - негласуването. И откога казването на истината се води за лошо?! Твоето е като потъването на Титаник. Корабът е потъвал, но оркестъра е свирил да успокоява пътниците. И да - ГЕРБ са лицемери и то най-големите. А ГЕРБ са провеждали такава политика, каквато и другите. И ако има нещо позитивно то е въпреки управляващите, а не заради тях.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 18 часа, miro20 написа:

Евала !

Наш'те пък вземаха по 120-150 лв.

Имаше я. Ама проведоха в една или друга степен .. .как беше оная думиччка.. онази толкова омразна думичка... дето тук е табу .... която не се произнася както името на Волдемор...

ах даааа.. ЛУСТРАЦИЯ .

Пряка зависимост. Нали си знаете домашното което винаги повтарям - които проведоха овреме лустрация, сега са в пъти по добре от тези които закъсняха или никога не са я провеждали .

Ха-ха-ха!

И после? Бил съм се повтарял с "Краставичката на Мирча Кришан"!

Имахте всичката власт след 1990 г. Защо не я проведохте бе? Защото всичките СДС-та щяхте да лъснете, кой какъв е.

Но си изпълнихте задачките: да унищожите селското стопанство, да сринете индустрията, да унищожите научно-развойната дейност на десетки институти, и т.н.(мога да пиша много)!

И всеки път падахте от власт, но мераците ви не спират!

"Кой не скача е червен"!

Но, виновни сме ние, че ви допуснахме!

преди 1 час, dedidi написа:

Ха-ха-ха!

И после? Бил съм се повтарял с "Краставичката на Мирча Кришан"!

Имахте всичката власт след 1990 г. Защо не я проведохте бе? Защото всичките СДС-та щяхте да лъснете, кой какъв е.

Но си изпълнихте задачките: да унищожите селското стопанство, да сринете индустрията, да унищожите научно-развойната дейност на десетки институти, и т.н.(мога да пиша много)!

И всеки път падахте от власт, но мераците ви не спират!

"Кой не скача е червен"!

Но, виновни сме ние, че ви допуснахме!

Ами то лъсна бре. СДС бе изцяло под контрол на бившите и тогава настоящи червени служби и партийци.

Неудобна истина, но си бе факт. И не само '90-та. и след 10 години 2000г  Костов продължава с назначаване на хиляди ченгета във власттовите лостове и постове

https://www.tvevropa.com/2018/02/v-perioda-1997-2001-g-pravitelstvoto-na-kostov-e-naznachilo-chengeta-vav-vlastta/

Е как да стане лустрация ???Каква "всичка власт сме имали след 90-та" ???? Виждаш ли и ти колко си бос в това отношение.

Гледай си краставиците и не се обаждай неподготвен. Зад всичко стояхте вие, че и още стоите. :hush:

Вие  си подготвихте чергата как да крадете, вие, червените организирахте и преход и закони и вратички в тези закони.

Най вече да сте безнаказани.

Виновни сте , да. Но именно защото НЕ допуснахте други до "баницата" на краденето ви и съсипията.

Нали знаете какво е казал Талев... " И да знаеш Милке... последния комунист...... "

Колко е бил прав.

Какъв народ сме....

Какво пишете тук?   Дори в Русия вече белогвардейците са патриоти.

преди 2 часа, miro20 написа:

Нали знаете какво е казал Талев... " И да знаеш Милке... последния комунист...... "

Колко е бил прав. Какъв народ сме....

Едно време казваха - „Истинските комунисти останаха в Балкана.“ не в ... Балкан-турист!

преди 2 часа, attj написа:

Какво пишете тук?   Дори в Русия вече белогвардейците са патриоти.

Правиш ли разлика, между белогвардейци и другите „анти-болшевики“?

Да, сега всичко е многообразно.  След няколко поколения с утопичния комунизъм на Маркс, Енгелс и Ленин.  

преди 1 минута, attj написа:

След няколко поколения с утопичния комунизъм на Маркс, Енгелс и Ленин.  

общото между Маркс, Енгелс и Ленин е само думата "комунизъм"
дори милионери искат да е комунизъм, ама няма
човекът още не е дорасъл за такова общество
предполагам че след много години, хората ще осъзнаят, че  диктатурата няма много общо с комунизма

И какъв келепир имат милионерите от комунизма,  че да го искат.  Няма как успял и можеш човек да иска да дели постиженията си с некадърните.  

В комунизъм индивида няма стимул да се развива и да постига повече,  защото ще го дели с по неспособните от него. Така цялата система би затънала.  За това комунизма е бил, е, и ще си остане утопия, използвана от тарикатите,  които с помощта на неразбиращите и наивните целят да заграбят властта, а с това и активите на успелите, създавайки по този начин див капитализъм. 

не само ти разсъждаваш така....тъй де, не си единствения
както казах, човечеството не е дорасло, а може и никога да не стане
те за това казват че е утопия
ама като се замисля, тя и демокрацията е била утопия  през вековете

пп
интересно ми е, как ли са разсъждавали робовладелците  за идеята...свободни хора и равни права на жените с мъжете

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

Еми предполагам на робовладелците не им е харесвала идеята,  както не се е харесвала на католическите епископи  идеята да спрат да горят хора на кладата.  Само че не виждам какво общо имат робовладелците в случая.  Чувството за справедливост е вродено за човека и трудно ще намериш хора, които са склонни да работят,  а благата да консумират други.  И ако аз не съм дорасъл,  ти дорасъл ли си? Вътрешно в себе си не си, убеден съм.  

преди 52 минути, дpъндю написа:

ама като се замисля, тя и демокрацията е била утопия  през вековете

Тя и сега е утопия. Точно същата утопия като комунизма.

преди 10 минути, Belhor написа:

Тя и сега е утопия. Точно същата утопия като комунизма.

знам ве, ама нали трябваше да му дам някакъв пример за да ме разбере за какво става въпрос

преди 32 минути, Michigan111 написа:

които са склонни да работят,  а благата да консумират други.

ами тъй де
сичкото сигън ут нашту маалъ съ на помошти, а некои хора работят и плащат данъци за да ги издържат
нашту сигън ней  хора

:lol6:
отдавна съм изградил комунизма аз

пп
баси, а едно време  работеха най-тежката работа

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 8 минути, Myanmar написа:

дpъндю, вярно ли е, че по време на бай Тошо инвалидите са си живеели живота арно.

По бай Тошово време, инвалидите работеха. Доколкото е възможно разбира се.

преди 1 минута, Belhor написа:

Работеха разбира се щото с 30 лева инвалидна пенсия накъде. Но в интерес на истината имаше доста кооперации които им даваха възможност да работят и да се прехранват.

преди 8 минути, lsmurf написа:

Работеха разбира се щото с 30 лева инвалидна пенсия накъде. Но в интерес на истината имаше доста кооперации които им даваха възможност да работят и да се прехранват.

Работеха защото им се даваше възможност. Сега инвалид почне ли работа, му спират ОГРОМНАТА пенсия.

преди 15 минути, Belhor написа:

Anne я тресеше носталгия по това време.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Е ти пък да не мислиш че са се утрепвали от работа...

преди 3 минути, Belhor написа:

Е ти пък да не мислиш че са се утрепвали от работа...

Освен, че техните си купили апартамент, което тя смята, че никой не е правил от 32 години, какви придобивки е имала? Орева орталъка, че не ѝ дали да носи знамето в даскало, какво точно ѝ липсва, което още повече да няма сега?

преди 3 минути, Belhor написа:

Работеха защото им се даваше възможност. Сега инвалид почне ли работа, му спират ОГРОМНАТА пенсия.

Така е както казах имаше кооперации имаше къде да работят пък и хората се чувстваха по пълноценни и полезни като работят. Сега има някаква мода масово да се изкарват инвалиди и не искат да работят което не смятам че е по добре. Радвал съм се на хората които въпреки че са слепи примерно се научаваха да правят нещо и така се чувстваха по пълноценни. Отвращават ме хора които парадират с недъга си и мислят че цялата земя трябва да се върти около тях.

преди 2 минути, lsmurf написа:

Така е както казах имаше кооперации имаше къде да работят пък и хората се чувстваха по пълноценни и полезни като работят. Сега има някаква мода масово да се изкарват инвалиди и не искат да работят което не смятам че е по добре. Радвал съм се на хората които въпреки че са слепи примерно се научаваха да правят нещо и така се чувстваха по пълноценни. Отвращават ме хора които парадират с недъга си и мислят че цялата земя трябва да се върти около тях.

Да. Така тези хора се чувстваха полезни и част от обществото. И имаха самочувствието че си изкарват парите, а не някой да им подхвърля милостиня.

преди 1 час, Myanmar написа:

И какво помни анка от онова време, че да я тресе носталгията 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.