Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 51 минути, Радул написа:

С Навални нещата приключиха доста безславно, да не кажа унизително...

Те нещата тепърва започват. Очаквам дуджето да завърши  от народната любоффф като Кадафи минимум

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 58 минути, Радул написа:

С Навални нещата приключиха доста безславно, да не кажа унизително...

Ти какво очакваше ? Путин да си посипе главата с пепел може би. Естествено че не му пука. Ако не беше така не би си позволявал такива изцепки. Но в крайна сметка Путин не е виновен. Кучето скача според тоягата , така че както често казвам всеки народ си заслужава управниците които има.

преди 8 минути, miro20 написа:

Те нещата тепърва започват. Очаквам дуджето да завърши  от народната любоффф като Кадафи минимум

Кадафи беше ликвидиран чрез спецоперации на френската и американска армии, каква народна любов те гони. По негово време либийците имаха стандарт, който ние дори не сме виждали по филмите.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Ти какво очакваше ? Путин да си посипе главата с пепел може би. Естествено че не му пука. Ако не беше така не би си позволявал такива изцепки. Но в крайна сметка Путин не е виновен. Кучето скача според тоягата , така че както често казвам всеки народ си заслужава управниците които има.

Прав си за кучето и тоягата, и съм сигурен, че и Путин си е взел бележка, и вече няма да позволява на разни наркомани да си лаят необезпокоявано, като Навални.

преди 39 минути, lsmurf написа:

Кучето скача според тоягата , така че както често казвам всеки народ си заслужава управниците които има.

А Боко по-добър ли е от Путкин ?
Я кажи ти който си изцяло прохамерикански настроен, дали ще им е по-добре на руснаците да дойдат хамериканските гейове соросоиди да им пият кръвта ?
Мечтата на хамериканците е Руската империя да се разпадне и те да я подчинят както са подчинили Германия и Япония след 1945г.

преди 59 минути, Белгиеца написа:

А Боко по-добър ли е от Путкин ?
Я кажи ти който си изцяло прохамерикански настроен, дали ще им е по-добре на руснаците да дойдат хамериканските гейове соросоиди да им пият кръвта ?
Мечтата на хамериканците е Руската империя да се разпадне и те да я подчинят както са подчинили Германия и Япония след 1945г.

Тези нИща откъде пък ти хрумнаха.

Това за кучето и тоягата важи с пълна сила и за българите. Руснаците си търпят Путин ние си търпим Бойко. Всъщност не само него . Проблемът не е персонален а системен. Бойко е това което се вижда на повърхността .  Но това че ни внушават че като го махнем и ще си решим проблемите е залъгалка за наивници. Той всъщност скоро най вероятно ще си тръгне и ще се увериш че за жалост съм прав. Това че съм антируски настроен не означава че съм проамерикански. Не ми харесва въобще САЩ и не бих живял там . Друг е въпроса че спрямо Русия са си направо цвете.

Каква е мечтата на американците няма как да знам защото не съм такъв , но предполагам че не биха се отказали от ресурсите които Русия притежава стига да можеха да ги прелапат. Не вярвам че и доста други държави не мечтаят за тях. Ти самият би ли се отказал ако можеш да прелапаш парите на някой милиардер ? Руснаците сигурно също мечтаят да притежават и богатсвата на САЩ нищо че си имат предостатъчно - от повече глава не боли.

Откъде ти хрумна и че Германия  и Япония са в подчинено положение спрямо САЩ ? Било е след 1945 но вече твърдо не е така. Страни които имат силни икономики не могат да бъдат подчинени толкова лесно.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

дали ще им е по-добре на руснаците да дойдат хамериканските гейове соросоиди да им пият кръвта ?

Че те в РФ си имат предостатъчно  . :)  Отдавна се знае че около 10% в света  са такива. Независимо в коя държава, с леки вариации на този процент , най вероятно са и в РФ

преди 1 час, lsmurf написа:

Каква е мечтата на американците няма как да знам защото не съм такъв , но предполагам че не биха се отказали от ресурсите които Русия притежава стига да можеха да ги прелапат. Не вярвам че и доста други държави не мечтаят за тях. Ти самият би ли се отказал ако можеш да прелапаш парите на някой милиардер ? Руснаците сигурно също мечтаят да притежават и богатсвата на САЩ нищо че си имат предостатъчно - от повече глава не боли.

Относно кой колко и как иска да лапа мисля имаме прекрасен пример с Аляска.

Там на всеки жител се изплаща ежегодно по 1000$ или нещо подобно.

На калпак.

Докато рашистктие милиардери лапат и крадат както никой по света на краде толкова природни ресурси , откраднатото го изнасят в "злия капиталистически свят" , а обикновенния руснак живее със стандарт като нашия че и по зле. Отделно че 40% ли беше казано , парите им стигат само за храна и елементарни разходи.

И никой нищо не им плаща никакъв дивидент за това че техните олигарси крадат от най богатата държава на планетата по природни ресурси.

преди 1 час, miro20 написа:

Докато рашистктие милиардери лапат и крадат както никой по света на краде толкова природни ресурси , откраднатото го изнасят в "злия капиталистически свят...

Да оправдаваш едните с лозунга тези са по-зли...е малко тъпо....Капиталистическия свят или т.н. запад..е станал такъв,защото всичко си е доставял с войни...в повечето случаи...На всички е ясно,че от доста време се води и икономическа....от по-силните разбира се...а целта е ясна-икономически джуджета,като нас и всички като нас,да ...ще го кажа по грубия начин- робуват на по-големите....Китайския пазар вече не е евтин....Русия е със много сериозни ресурси-всякакви....и е трън в задника на чичо ти Сам...И между другото-вместо да лаеш и се пениш по руските милиардери,вземи се замисли за нашите....

преди 4 часа, lsmurf написа:

Откъде ти хрумна и че Германия  и Япония са в подчинено положение спрямо САЩ ? Било е след 1945 но вече твърдо не е така. Страни които имат силни икономики не могат да бъдат подчинени толкова лесно.

Ами те са и двете васали на САЩ.
Гарантирам ти го с 100% сигурност.
Можеш да намериш безплатно и на български език материали доказващи го.
А ако си етнически българин и ти е лесно четенето на руски, можеш да намериш многооооо интересни неща първо при тях и после като знаеш какво да търсиш, то изникне и на английски от американски или други западни автори.

Та да, Путкин е диктатор и народът му е беден , ама ако се разпадне империята им, ще го закъсат още повече. Дали ще е Путкин или някой следващ диктатор, няма голямо значение, важното е да ги управлява човек, който да не е предател като Горби и да не позволява на янките да ги колонизират. А тоя Навальные е хамериканска подлога отвсякъде.

преди 1 час, Proshark написа:

.Русия е със много сериозни ресурси-всякакви....и е трън в задника на чичо ти Сам...

С какво ?

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Знаеш ли Белджъм, една мисъл от много време не ми дава мира. Русия беше завладяна от САЩ. Имаха президент- марионетка и дори подготвен следващ президент- марионетка. Изведнъж президент става Путин и Русия се измъква от американската хватка. Ей тва някой ако може да ми обясни, как става. Как така тези, дето сринаха СССР отвътре, се оставиха Русия да им се изплъзне?

А ако си етнически българин и ти е лесно четенето на руски, можеш да намериш многооооо интересни неща първо при тях и после като знаеш какво да търсиш, то изникне и на английски от американски или други западни автори.

Да именно защото съм българин изобщо не ми е лесно да чета на руски - противопоказно и отвращаващо ми е . Толкова години ни промиваха мозъците с този руски та не желая изобщо да си спомням че съществува такъв език. Покрай тъпата им пропаганда спрях да чета и класиците им. Като ти е многооооо интересно чети си го . Аз дори и тук когато се споделят клипове на руски или други не желая да ги гледам защото освен пропаганда друго нищо не виждам в тях дори когато се насиля да ги гледам. С триста зора изгледах материала на Навални за двореца на Путин въпреки че знам че е противник на путинизма. Но някои "русофили" въпреки че не го бяха направили или пък изобщо не могат да си го преведат страстно го коментираха и осъждаха. Както и да е приятно ти путинеене :)

Та да, Путкин е диктатор и народът му е беден , ама ако се разпадне империята им, ще го закъсат още повече. Дали ще е Путкин или някой следващ диктатор, няма голямо значение, важното е да ги управлява човек, който да не е предател като Горби и да не позволява на янките да ги колонизират.

Това ако смениш Путин с Борисов и янките  с руснаците същата песен се пее и у нас.Дали е случайно - според мен съвсем не.

преди 1 час, lsmurf написа:

Толкова години ни промиваха мозъците с този руски та не желая изобщо да си спомням че съществува такъв език.

Eми лишаваш се от кеф.
Аз си изгледах Голос по www.1tv.ru до края на декемрви, а утре вечер ще си гледам Голос краини по www.1plus1.ua
Значи гледкам си хубави рускини и украинки и не ми пука кой каква пропаганда си прави за вътрешна употреба.
Руснаците са безценни когато те критикуват западняците, тогава като проверяваш техните тези и откриваш , че между чистата им пропаганда има и верни неща, които са табу тука на Запад.
Естествено нямам никакво намерение да посещавам нито Русия нито Украйна, но за развлекателни програми на близки славянски езици ми върши работа. 

Абе я си признай че някоя голяма красавица рускиня не е искала да ти пусне на морето, пък ти си се влюбил от пръв поглед в нея и сега се опитваш тука да ни будалкаш за путинизъм и дрън дрън та пляс.

преди 6 часа, miro20 написа:

С какво ?

Цитат

1. Русия
Обща стойност на ресурсите: 75.7 трлн. долара
Петрол: 60 млрд. барела (7.08 трлн. долара)
Природен газ: 1 680 трлн. куб. ф. (19 трлн. долара)
Дървесина: 1.75 млрд. акра (28.4 трлн. долара)

Русия е най-богата страна в света, когато става дума за природни ресурси. Тя води всички нации по залежи на природен газ, както и дървесина. Страната има и вторите по големина наличности на въглища и третите на злато. Същото така се нарежда на второ място по залежи на редки земни минерали, въпреки че не развива добива им към момента.

2. САЩ
Обща стойност на ресурсите: 45 трлн. долара
Петрол: извън челото
Природен газ: 272.5 трлн. куб. ф. (3.1 трлн. долара)
Дървесина: 750 млн. акра (10.9 трлн. долара)

САЩ държи 31.2% от резервите на въглища в света, на стойност около 30 трлн. долара. Наличието на 750 млн. акра гори добавя още 11 трлн. долара към природните й богатства. САЩ също се нарежда в челната петица и по залежи на мед, злато и природен газ.

Ще ти дам още едно мнение....понеже много често използваш думата "фашизъм"..да видим дали можеш да си извадиш главата от пясъка...

Цитат

"Това не е война за трона или олтара. Това е война за зърно, желязо, руда, въглища и полезни изкопаеми. Това е война за пълната маса за немския работник", заявява Гьобелс през 1941 г.

А ето две изказвания на Мадлин Олбрайт (държавен секретар на САЩ в периода 1997-2001):

- Русия има прекалено много природни богатства. Това е несправедливо, - гласи първото.

- В Русия има прекалено много богатства за една отделна страна, - е второто ѝ изказване.

"Съпоставете изказванията на Гьобелс и Олбрайт и ще разберете истинската причина за ненавистта на Запада към Русия.

Ето ви я! При райха беше същото, както е и днес"...

https://geopolitica.eu

преди 22 минути, Aumi написа:

:offtopic_s:Доводи от медии не са спомени на мнозинство, а на частни случаи. Не би следвало от частен случай да се правят изводи въобще за минала система на управление. Особено от хора които нямат ден изживян през въпросния социализъм. 

Социалния живот едно време е бил едно. Сега определено няма социален живот, а надмощие на едни над други. 

Много хора в момента се маскират под формата на демократи, но са си чисти тоталитаристи. ;) 

Никой не оспорва, че е имало тоталитаризъм, но да се свързва с Тодор Живков и комунистите си е популизъм от всякъде. Приемат се наготово американска пропаганда към гражданите на САЩ от далечни времена в миналия век. Това си е грешно от всякъде и показва до колко дадена медия е подвластна на анахронизъм. 

В 21-ви век не става с пропаганда. ;) Тотално се подменят представите на младите. Хубавото е, че някои млади не боравят само с данни от медиите. ;) 

Към момента от тукашната статистика излиза, че 33+17= 50 Имат хубави спомени. 8+17=25 имат лош спомен, а останалите са: Не са ориентирани или не им пука. 

Така, че 1/4 се опитва да заграбят гласовете на приблизително още 1/8, но да са живи и здрави ония останалите които разсъждават трезво и казват: "Каквото било-било! Да вървим напред! Знаем къде зимуват раците!" ;) 

:)   

преди 9 часа, M.Николов написа:

Мирча, колко пъти да ти повтаряме, че постовете на Алена Попова във фейса не са никакъв фактор за достоверна информация!:giggle1:

Провери де :) 

Ето ти за начало от първите цифри и твъдения :

https://tass.ru/ekonomika/7458697

Добыча нефти в России в 2019 году выросла до 560,2 млн тонн

https://www.znak.com/2020-12-12/vciom_28_rossiyan_ne_mogut_pozvolit_sebe_kupit_odezhdu_6_dazhe_edu

38% россиян отметили, что денег им хватает только на продукты и одежду

За изплащането на дивиденти в Аляска

https://zen.yandex.ru/media/crisis/neftianoi-fond-aliaski-skolko-deneg-poluchaiut-jiteli-shtata-prosto-tak-5ce0b054fd607d00b3a2cae3

и т.н. и т.н. Давай сам нататък  :)  

Просто ти дадох синтезирано кратичко и ясно от туит /не е фейсбук/  , вместо всичко това.

Можеше просто да благодариш. :)  Аме не.. хейтъра си е хейтър....

преди 1 час, dioib написа:

Социалния живот едно време е бил едно. Сега определено няма социален живот, а надмощие на едни над други. 

Сега човек има много по широк кръгозор. И начини за комуникация, и за лични контакти . 

Проблема е друг - преди търсехме информация и нямаше, а сега сме залети от море информация, но е преакено объркваща и се иска много повече усилия да стигне до зрънцето ценна информация.

преди 1 час, dioib написа:

В 21-ви век не става с пропаганда. ;) Тотално се подменят представите на младите.

Заринати сме с пропаганда и фейкнюз.

И да, подменят се представите на младите, но от такива пропагандатори соцфейкомети като теб .:)

Които спорят и с история, и с документи , и с факти от собствения си любим режим, и се уповават на носталгията си и провалените мечти.

Няма как да стане.

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 25 минути, miro20 написа:

но от такива пропагандатори соцфейкомети като теб .:)

Мире ... де да бе истина това, но не е ... :) 

Ох ... бе Мире ... :) ... Аз съм комунист, а не социалист ... :) 

И друго ... не пропагандирам, а контрирам ... :) 

Благодаря, че ме развесели ... :) 

п.п. За пореден път показа свое невежество ... :) 

преди 4 минути, dioib написа:

Ох ... бе Мире ... :) ... Аз съм комунист, а не социалист ... :) 

Тогава защо не приемаш и спориш с документите на твоята си , комунистическа БКП ??

:)

преди 4 минути, dioib написа:

п.п. За пореден път показа свое невежество ... :) 

За пореден път показа едно голямо нищо :) 

Аз може да съм невежа, защото имам едно просто правило и израз който не е мой - " колкото повече знам, толкова разбирам колко малко знам" .

Но пък ти си като синоптична прогноза... факти няма, но винаги има графа "усеща се като ... "

Те така.. усещал как е "социализма" , защото е бил привелигирован, но фактите за съсипията , фалита, безхаберието и тоталния провал на системата /не само в НРБ/ отказва да приеме :) :)

Щото е комунист ! :hit:

преди 3 минути, miro20 написа:

Тогава защо не приемаш и спориш с документите на твоята си , комунистическа БКП ??

:) БКП не моя бе Мире ... :) Нито БСП ... :) 

Все някакви документи са ти в главата ... аз просто съм номер. :) Това съм спрямо обществото. Нищо повече!

То, за разлика от теб не е придадено към политическа формация. Аз съм гражданин на България! Това е по-важно за мен! За мен по-важно е българите утре да живеят по-добре от вчера. Аз не съм подвластен на режим!!! Никога не съм бил. Живея тъй както мога и от време на време дори стихове пиша ... :) 

п.п. Ти си ми от любимите "литературни" герои ... :) Жив и здрав бъди! Останалото ще се разбере в бъдеще дали "Кон боб яде" ... :) 

току-що, dioib написа:

Останалото ще се разбере в бъдеще дали "Кон боб яде" ...

Ами вече го ядем. Откакто официално обявихте фалит '89 г

/а реално някъде след '82 /

преди 4 минути, miro20 написа:

Ами вече го ядем. Откакто официално обявихте фалит '89 г

/а реално някъде след '82 /

Това за тоя век ли говорим?! :) 

Като стане '89 ще си говорим ... :) До тогава мога смело да твърдя: Преди 1989 в България се живееш по-добре от сега!!!

преди 2 часа, Aumi написа:

Много поучителен материал. И за времената на бай Тодор и за "новото" време.

Цитат

Как продължи животът ви след 10.11.1989 г.?
Бях един от глупаците, които мислеха, че ще дойде някаква истинска демокрация, а то всичко е било планирано.
За мое учудване после видях, че тези от отделите, които ни избиваха и които не ни пускаха за чужбина, откриха туристически агенции или станаха хотелиери.
ДС е голяма сила включително и в момента
Обраха банките и всичко е тяхно - фирми, хотели... 
Въпреки всичко се радвам, че положението е такова, защото в противен случай веднага щяха да ни изпратят по лагерите.
Ходих да си видя досието - всичко е унищожено. После направихме и един филм "Присъдата" с режисьор Ана Петкова от БНТ.
При едно отиване за интервю при Тодор Живков във връзка с лагерите охраната му я арестува и прибраха всички ленти и касети. Получи шок и я вкараха в лудница.

Това всъщност е най големия проблем иначе не мисля че трябва непрекъснато да гледаме миналото но същите тези хора дето тогава вършиха безобразия сега са "честни бизнесмени " пък на всичкото отгоре се опитват да ни внушават че онова време си било нормално дори и хубаво ако щеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.