Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

През 2012г. излезе за първи път в "Бъзикилийкс"

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 21 минути, Aumi написа:

Дори и да е от българин, по-важно е какво е казано и дали отговоря на действителността, а не кой точно го е казал или преразказал.

За коя действителност?! :) За към 2012, 2020 или за времето преди 1980?! :) 

п.п. Аз боравя с компютри от 1982, а ти?! :) Не ти се е налагало да свързваш Правец '82 към телефон и да може да комуникира с друг нали?! :) 

Тогава не се налагаше да ползваме мрежата, за да се информираме ... мда ... много прости сме били ... :) 

преди 33 минути, dioib написа:

п.п. Аз боравя с компютри от 1982, а ти?! :) Не ти се е налагало да свързваш Правец '82 към телефон и да може да комуникира с друг нали?! :) 

Ползвал съм касетофон за да си записваме игричките и др неща :)

преди 1 минута, miro20 написа:

Ползвал съм касетофон за да си записваме игричките и др неща :)

Така е Мире .... знаеш само полу проводниците и магнитъ, а не целия проводник и т.н. :) 

п.п. В Сливен по татово време в завод "Светлина" се произвеждаха "светлинни влакна" за пренос на информация ... мда ... :) Ти още си на "магнетизиран" ... :)  

преди 2 часа, dioib написа:

Твоето Мире е следното: Евтин на житото и скъп за триците. = рекламираш си триците. :) Няма лошо! :) 

А ти познаваш само "триците" и ги представяш колко са хубави, колко хубаво си живял с тях, и как искаш да си върнещ триците... :giggle1::getout:

преди 2 часа, dioib написа:

Мире, не ставаш за "водач" на хора! :) Нито за контрол над други. :) Да не говорим за програмист. :) 

За водач и контрол на хора никога не съм имал таквиа амбиции. Пак ти казвам - не мери хората поред своя изкривен аршин и "мерки" .

А за програмист са ме оценили други хора , много по знаещи, от университета, през почти започната  аспирантура , та до сегашни дни :hush:

Разбира се, поради изкривения си мироглед си правиш изводи от това че не ти изнася гледната ми точка и широк кръгозор, който не можеш да осмислиш.

Апропо, аз да съм се интересувал и квалифицирал ти какъв програмист си ? Не, защото не ме и интересува, а оценявам хората САМО от това което са казали и изказали като мнение черно на бяло.

:hush:

преди 3 часа, Aumi написа:

П.П. Това е само мнението на един англичанин. Пребройте до десет преди да го наплюете и оборвате. Звучи неприятно, но пък трябва да признаем, че много верни неща е казал. По-важно е да помислим как да се променим и да покажем добрите черти от националния характер. Такива има със сигурност.

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/eduard-starns-niama-prost-narod-balgarskiia.html

Това е стар фейк от бъзиклийкс

https://neverojatno.wordpress.com/2012/04/21/prost/comment-page-5/

Прекопиран от всякакви фейкомети, включително и то фрогнюз.

Не че нещо, но не бива да се взема насериозно, или поне винаги да се уточнява откъде е и какво е

преди 2 минути, dioib написа:

Така е Мире .... знаеш само полу проводниците и магнитъ, а не целия проводник и т.н. :) 

п.п. В Сливен по татово време в завод "Светлина" се произвеждаха "светлинни влакна" за пренос на информация ... мда ... :) Ти още си на "магнетизиран" ... :)  

Оппааа... тук май те хванах .

Не знаеше ли че от Правец-а можеш да си записваш на касетофона програмки и игрички ????

Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали,
измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. 

Ами може да ми е кеф че някакъв надут пуяк от мъгливите английски острови си е намерил майстора.
Той докато си е бил там у мъглата си е поръчвал чистачка българка да му чисти на черно, без да е декларирано. Тя горката се е правила на супер любезна, защото са ѝ трябвали пари да си храни децата.
А той простият тъпанар английски е повярвал, че и в България всички щели да му правят евала на него.
Еми не е познал, обрали са го, ял е бой и т.н.

По-тъпа и назадничава нация от англичаните не познавам. Посетих за 10 дена Лондон през 1992г и повече нямам никакво желание да имам никакво вземане даване с подобен прост и тъп и нагъл народ.

в момента комунизма може да е много успешен

с това  саниране

и видеонаблюдение 

и ядранета енергетика е  обявена за е ЕКО чиста

единствено спорта изкуството и 80 % от здравеопазването трябва  да е на капиталистически принцип

преди 3 часа, Белгиеца написа:

По-тъпа и назадничава нация от англичаните не познавам. Посетих за 10 дена Лондон през 1992г и повече нямам никакво желание да имам никакво вземане даване с подобен прост и тъп и нагъл народ.

За 10 дни реши въпроса прецени цялата нация :) Откъде разбра че са тъп народ може би по това че имат най добрите университети в Европа и от цял свят отват да учат там. В какво всъщност Белгия в която си отишъл да живееш превъзхожда Великобритания. Наука , култура , музика , спорт, образование , нещо друго? А наглост аз поне не съм срещал във Великобритания , може би защото получавам отношение в съответствие с моето към тях. Всички са коректни услужливи и внимателни в далеч по голяма степен отколкото средния българин. Самият факт че ти е "кеф" че някой е станал жертва на грабеж или насилие не те ли притеснява поне малко.

Май по времето на соца ни насадиха в главите глупостите че сме "върхът на сладоледа" и не дължим уважение на другите хора и досега това внушение продължава да се насажда в някои младежи от родителите им . Ами няма как да ни уважават останалите народи когато ни е такова мисленето!

преди 6 часа, lsmurf написа:

В какво всъщност Белгия в която си отишъл да живееш превъзхожда Великобритания.

Това дето си го сложил за аватар е белгийско. 

Ловя безплатно дестки английски телевизии от сателита на 28Е.
Гледам ги за да не им забравя отвратителния език, понеже е полезен.
Е няма друг такъв смотан народ, на нова година другите европейци пуснали разлекателни новогодишни програми, а ония си играят на търсене на буквички, ха ха ха ...
Студенокръвните назадничави англичани са толкова различни от нас българите, че си е живо наказание да ги понася човек всеки ден.
По едно време в предаването The Voice UK кандидатите имах 50% шанс да са принудени да отидат при негър или негърка, щото имаше 2-ма бели мъже ( единият стареца Том , а другият с пискливото женско гласче Оли ) и останалото чернилки. Това ли е тяхната нация, 50 % чернилки ли са ?
Езикът им е като кучешки лай, джаф джаф джаф ... ама с кратки издажфкания от малко звуци, като китайците.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Това дето си го сложил за аватар е белгийско. 

Ловя безплатно дестки английски телевизии от сателита на 28Е.
Гледам ги за да не им забравя отвратителния език, понеже е полезен.
Е няма друг такъв смотан народ, на нова година другите европейци пуснали разлекателни новогодишни програми, а ония си играят на търсене на буквички, ха ха ха ...
Студенокръвните назадничави англичани са толкова различни от нас българите, че си е живо наказание да ги понася човек всеки ден.
По едно време в предаването The Voice UK кандидатите имах 50% шанс да са принудени да отидат при негър или негърка, щото имаше 2-ма бели мъже ( единият стареца Том , а другият с пискливото женско гласче Оли ) и останалото чернилки. Това ли е тяхната нация, 50 % чернилки ли са ?
Езикът им е като кучешки лай, джаф джаф джаф ... ама с кратки издажфкания от малко звуци, като китайците.

Колко англичани търсят и "ловят" водещи български телевизии?  :) 

Сещам се за една поговорка за жабата и коня...

преди 10 часа, lsmurf написа:

За 10 дни реши въпроса прецени цялата нация :) Откъде разбра че са тъп народ може би по това че имат най добрите университети в Европа и от цял свят отват да учат там. В какво всъщност Белгия в която си отишъл да живееш превъзхожда Великобритания. Наука , култура , музика , спорт, образование , нещо друго? А наглост аз поне не съм срещал във Великобритания , може би защото получавам отношение в съответствие с моето към тях. Всички са коректни услужливи и внимателни в далеч по голяма степен отколкото средния българин. Самият факт че ти е "кеф" че някой е станал жертва на грабеж или насилие не те ли притеснява поне малко.

Май по времето на соца ни насадиха в главите глупостите че сме "върхът на сладоледа" и не дължим уважение на другите хора и досега това внушение продължава да се насажда в някои младежи от родителите им . Ами няма как да ни уважават останалите народи когато ни е такова мисленето!

Малко статистика :

Бюджета на   Харвардския унбиверситет  е 41 млрд $. , а целия бюджет на свръхдържавата РФ за наука и образование , наследник на СССР - е 6.6 млрд. $

След тази кратка статия да поставиш подобен въпрос, най- малкото поставя под съмнение, дали си прочела статията.

преди 10 часа, Aumi написа:
А да сте чули някой тогава да е мрънкал?!
Демокрацията създаде народ от мрънкачи!

Мрънкащите се сформираха по-късно. Първо бяха "ламтящите" = с малко труд = много блага. Всеки който се трудеше се смяташе за нисш и глупав. 

Според мнозина от тук, които критикуват комунизма, усмивките на снимките са лъжовни и въпросните хора са се самозаблуждавали. 

Демокрацията (уж по-удачната) доведе до появата на лицемерно хилене, присмиване над бедните утрудени хора и увяхване на усмивките. Не можело трудещ се човек да се усмихва. Трябвало да е сериозен. Само и единствено на определени места за забавления можело да се смееш. 

Тотално се бърка вече смях с усмивка. Няма вече сърдечни усмивки, а само надменно поругаване на комунистите, защото са долни същества и не трябва да изпитват радостни чувства. 

За определени индивиди тук миналото било лъжовно. Само и единствено този който има пари можело да си позволи да се смее, защото е последен. :) 

п.п. Не им стига, че са победили, но трябва да очернят миналото. Това определено са по-нисши същества от трол, защото се гаврят с целия български народ. Те нямат свян и милост дори 30 години след въпросния строй. 

Кой лъже, а?! 

преди 3 часа, dioib написа:

Мрънкащите се сформираха по-късно. Първо бяха "ламтящите" = с малко труд = много блага. Всеки който се трудеше се смяташе за нисш и глупав. 

Според мнозина от тук, които критикуват комунизма, усмивките на снимките са лъжовни и въпросните хора са се самозаблуждавали. 

Демокрацията (уж по-удачната) доведе до появата на лицемерно хилене, присмиване над бедните утрудени хора и увяхване на усмивките. Не можело трудещ се човек да се усмихва. Трябвало да е сериозен. Само и единствено на определени места за забавления можело да се смееш. 

Тотално се бърка вече смях с усмивка. Няма вече сърдечни усмивки, а само надменно поругаване на комунистите, защото са долни същества и не трябва да изпитват радостни чувства. 

За определени индивиди тук миналото било лъжовно. Само и единствено този който има пари можело да си позволи да се смее, защото е последен. :) 

п.п. Не им стига, че са победили, но трябва да очернят миналото. Това определено са по-нисши същества от трол, защото се гаврят с целия български народ. Те нямат свян и милост дори 30 години след въпросния строй. 

Кой лъже, а?! 

Нищо не си разбрал от цитираната статия

Цитат

Но пък имаше селски дворове за чудо и приказ с лехи, подредени като войнишки редици, в които се беше изсипал рогът на изобилието.

Овце, кози, крави, биволи, прасета, кокошки, гъски, патици – всичко това не беше в резултат на цъфтящия социализъм, а на жилавата устойчивост и трудолюбие на българина.

Цитат

Хората на село са се трудили за по 5,50-6 лв. за трудоден, а след паричната реформа от 1962 г. цената на дневния нелек селскосотопански труд е 55-60 стотинки.

Това ако не е смятане на трудещите се хора за "нисши и глупави" не знам какво друго е!  Виновна е демокрацията предполагам.

преди 23 минути, lsmurf написа:

Нищо не си разбрал от цитираната статия

Това ако не е смятане на трудещите се хора за "нисши и глупави" не знам какво друго е!  Виновна е демокрацията предполагам.

Piтенкрипт ... ти нищо не си разбрал от времето по социализмът в България ... :) 

Останалото е твое некачествено "празноумуване", че казваш истината, която другите не разбирали ... :) 

Гледай си "плоските" разсъждения и определено не си разбрал ти, какво е предимството на комунизмът пред капитализма. 

Останалото е пропаганда!!! 

Бог да ти прости волните и неволни грехове! Амин

преди 54 минути, dioib написа:

определено не си разбрал ти, какво е предимството на комунизмът пред капитализма. 

Ами хайде обясни ми ги . Изброй ги , дай аргументи . Може пък и да се съглася с теб ако дадеш добри доводи.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Ами хайде обясни ми ги . Изброй ги , дай аргументи . Може пък и да се съглася с теб ако дадеш добри доводи.

Предимството на комузма е , че всички са едакво унизени и мачкани от диктатурата и по този начин тъпият изглежда по-малко тъп от умния и предприемчив човек. Освен това границите бяха затворени и стреляха на месо ако някой тръгне да бяга при лошите капиталисти. За негово добро го убиваха като куче, за да не вземе да забогатее на запад, което си е падение на душата според комунистическата догма.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

При социализма ценност бе труда, а сега да не работиш. Колкото по-голяма безработица имало, толкова по развита била държавата. :) 

Нещата били сложни .... много са станали хората на този свят и трябва да се съкратят ... мда ... щото средствата за производство не били красиви ... :) 

Затова и афинитет било да се обръща внимание на забавленията, а работата била за глупавите ... :) 

Учи мама, за да не работиш и аз това правя в момента .... седя си в кръчмата и поръчвам на версия докато не се е почнало ... е какво, пък .... пак ще ме пребие бармана или пък барманката .... та затова и одя вече в барове къде жена е зад бара, а не на бара ... по не боли като ме бие ... :) 

Па пием за нежните жени! :beer: Ех ... в каква утопия живея ... и ме е страх от силните жени ... :) 

преди 9 часа, dioib :cat написа:

При социализма ценност бе труда, а сега да не работиш.

на 25.04.2021 г. в 12:13, dioib :cat написа:

При социализма ценност бе труда, а сега да не работиш. Колкото по-голяма безработица имало, толкова по развита била държавата. :) 

Нещата били сложни .... много са станали хората на този свят и трябва да се съкратят ... мда ... щото средствата за производство не били красиви ... :) 

Затова и афинитет било да се обръща внимание на забавленията, а работата била за глупавите ... :) 

Учи мама, за да не работиш и аз това правя в момента .... седя си в кръчмата и поръчвам на версия докато не се е почнало ... е какво, пък .... пак ще ме пребие бармана или пък барманката .... та затова и одя вече в барове къде жена е зад бара, а не на бара ... по не боли като ме бие ... :) 

Па пием за нежните жени! :beer: Ех ... в каква утопия живея ... и ме е страх от силните жени ... :)

Аз съм отписал светския живот, няма оправия.
Строевете се менят, но човешката природа - не.
Не се правете на изненадани, че ту една идея била добра, ту противоположната,
но все я били опорочили (хората).

Даже на компютрите съм забелязал, че "има човек - има проблем":
като инсталирам един Linux сървър и около него не се мяркат хора - работи и няма никакви проблеми,
нищо го не спира, даже атаки отвън.

Един компютър обаче, на който всеки ден седи човек не прокопсва,
все се появяват изневиделица проблеми, докато накрая загине.

преди 18 минути, NVJ написа:

Аз съм отписал светския живот,

Какво ... всички ли станахме "модерни" монаси?! :)

п.п. Доказа, че няма такъв народ. Това ли бе целта ти?! :)

При соца ценност било труда, пък същевременно учи, за да не работиш. 😉

При соца имаше само една единствена ценност - да си верен на партията.

преди 22 минути, NVJ написа:

Не се правете

Аз не се правя на нещо!!! Аз съм българин!!! Това, че някои се правят на българи, а не са = Не им прави чест!!!

Аз казах

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.