Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 24 минути, dioib написа:

Като стане '89 ще си говорим ... :) До тогава мога смело да твърдя: Преди 1989 в България се живееш по-добре от сега!!!

Говори само за себе си . Не за България. Та вие  комунистите, дори не е правилно да се наричате  българи де.... 

Как беше идеологията ви ... "интернационалисти" :giggle1:

преди 2 минути, lsmurf написа:

Бях един от глупаците, които мислеха, че ще дойде някаква истинска демокрация, а то всичко е било планирано.

От цитата на цитата ти , само да уточним че планирано бе дооглозгването  от фалита на системата.  Няма как нашите комунисти да планират фалита на целия СИВ :)

Планираха уреждането и узаконяване на краденето . Те си приготвиха и законите и приватизацията, и банките, и трибуквените групировки. Подготвиха и политическите проекти  под техен контрол . Както бе СДС, Костов и др.

А народа облъчиха с простотиите как "злата демокрация"  ни е отнела щастливия хубав безгрижен соц .

То някои още си вЕрват де на това. :) 

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

преди 8 минути, miro20 написа:

Как беше идеологията ви ... "интернационалисти" :giggle1:

Мире ... тя си стана "китайска" ... :) Видя се империализмът до къде я докара ... :) 

Това не го схващаш ... правилните хора да владеят парите = капитала ... определено комунистите повече можем да знаем на кой да ги даваме ... :) 

Аз какво да направя, че си на някаква си хранилка ... ми .... домашен любимец си за някой човек ... = не си свободен ... :) 

преди 3 минути, dioib написа:

Мире ... тя си стана "китайска" ... :) Видя се империализмът до къде я докара ... :) 

Това не го схващаш ... правилните хора да владеят парите = капитала ... определено комунистите повече можем да знаем на кой да ги даваме ... :) 

Аз какво да направя, че си на някаква си хранилка ... ми .... домашен любимец си за някой човек ... = не си свободен ... :) 

Ако ти беше свободен, нямаше да се дразниш от мнението на хора които те затапват когато и където си искат :)

А комунист нищо не дава.. .комуниста винаги взема, и иска някой /и държавата/ да му дават :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Няма как нашите комунисти да планират фалита на целия СИВ

Те фалита не са си планирали естествено а само го предизвикаха с неадекватно поведение. Но това което не може да им се отрече планираха как да спасят самите себе си пък даже и да са на печалба от разпадането на системата. И това не е български план а на КГБ който беше направен за целия лагер и успешно се изпълнява и до ден днешен. Доволен съм поне че в този план явно отсъстваше масово насилие и кръвопролития. А то че извлякохме тежестите на "прехода" е ясно но да се надяваме че "прехода" приключи просто защото не остана повече какво да се краде пък и вече хората с парите са те а парите обичат тишината.

преди 31 минути, lsmurf написа:

Много поучителен материал. И за времената на бай Тодор и за "новото" време.

Това всъщност е най големия проблем иначе не мисля че трябва непрекъснато да гледаме миналото но същите тези хора дето тогава вършиха безобразия сега са "честни бизнесмени " пък на всичкото отгоре се опитват да ни внушават че онова време си било нормално дори и хубаво ако щеш.

Да, обраха и приватизираха, но пък ви дадоха свобода на развитие.

Тези, които съумяха да се възползват от тази свобода, съчетана с личните им качества, умения, амбиции и работохолизъм, успяха да си построят свои собствени предприятия и хотели!

преди 7 минути, miro20 написа:

Ако ти беше свободен, нямаше да се дразниш от мнението на хора които те затапват когато и където си искат :)

А комунист нищо не дава.. .комуниста винаги взема, и иска някой /и държавата/ да му дават :)

Комунизмът винаги е бил харесван от крадливите, мързеливите и тези които не искат да носят лична отговорност, но пък желаят да се възползват, ако може без труд и пари - от всеобщите блага!

преди 12 минути, miro20 написа:

Мире ... човек съм и определено реагирам на дразнители и?! 

Може би ти не си човек ... ОК ... това обаче не те прави над човещината по-висш ... в случая ти си агресора ... а аз реагирам и какво да не реагирам ли?! :) 

Кой си ти да ми нарежда как да реагирам?! 

Обслужвай си там който и било ... :) Определено не стига, че си невежа, ами и си неадекватен ... :) Камо ли актуален ... :) или комуникативно пригоден ... :) 

преди 12 минути, Aumi написа:

Комунизмът винаги е бил харесван от крадливите, мързеливите и тези които не искат да носят лична отговорност, но пък желаят да се възползват, ако може без труд и пари - от всеобщите блага!

Я сподели, ти колко време си живяла по времето на социализма(защото до комунизъм никой не доживя), за да даваш такива оценки?

преди 5 минути, M.Николов написа:

Я сподели, ти колко време си живяла по времето на социализма(защото до комунизъм никой не доживя), за да даваш такива оценки?

Достатъчно, за да си спомням някои неща.

А по спора дали е било социализъм или комунизъм - тогава имаше само една партия - БКП, която еднолично ръководеше държавата. Нямаше социалисти, а комунисти. Баща ми беше член на БКП.

преди 22 минути, Aumi написа:

По комунизма всички работеха и краденето съпоставено със сегашните грабежи, по размер може да влезе в допустимата, статистическа грешка. Вярно е точно обратното- комунизма го ненавиждаха мързеливите, крадливите, клюкарките, спекулантите, дребни тарикатчета, чейнчаджийчета...

преди 21 минути, Aumi написа:

Да, обраха и приватизираха, но пък ви дадоха свобода на развитие.

Тези, които съумяха да се възползват от тази свобода, съчетана с личните им качества, умения, амбиции и работохолизъм, успяха да си построят свои собствени предприятия и хотели!

Ами така е налагаше им се все пак трябваше да има и хора постигнали нещо с личните си качества. Конкуренцията беше супер неравна на да имаше и такива хора които го направиха въпреки всички трудности. Затова и в крайна сметка не рева срещу "демокрацията" в която в момента живеем защото все пак дава някакви шансове човек да успее с труда си. Затова и не харесвам времето за което дискутираме защото имаше твърди ограничения и не предлагаше достатъчно свобода .

преди 8 минути, Aumi написа:

Баща ми беше член на БКП.

Да разбираме, че баща ти е бил:

преди 29 минути, Aumi написа:

от крадливите, мързеливите и тези които не искат да носят лична отговорност, но пък желаят да се възползват, ако може без труд и пари - от всеобщите блага!

преди 13 минути, M.Николов написа:

Защо е необходимо човек да е живял по онова време за да може да направи адекватна оценка . Информация предостатъчно. Стига човек да е достатъчно критичен и аналитичен да може да отсее зърното от плявата няма проблеми да си изгради виждане за онези времена.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Защо е необходимо човек да е живял по онова време за да може да направи адекватна оценка . Информация предостатъчно.

Ти ще вземеш да направиш адекватна оценка и на живота в Римската Империя.:D

преди 2 минути, M.Николов написа:

Сто пъти съм ти говорил че в БКП имаше и наистина свестни хора но не успяваха да прогресират защото посредствеността и интригите винаги надделяваха . Защо считаш че членството в БКП е позорящ факт. Укорително е че в днешно време някои хора още защитават тази партия и производните и въпреки цялата информация която можеда се намери навсякъде.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ти ще вземеш да направиш адекватна оценка и на живота в Римската Империя.:D

Ако имам достатъчно информация защо не. Аз го писах и поста който цитираш но кой да чете  "Чукча писател - чукча не читател"  :D

преди 1 минута, M.Николов написа:

И за миг не съм се съмнявал в теб.:biggrin:

Благодаря за доверието !

Ще си го разпечатам и ще си го закача на сената за да се фукам пред гостите :lol6:

преди 27 минути, M.Николов написа:

Не, той беше от работливите, които някои комунистически величия използваха.

Имаше и такива глупаци, които ставаха членове на партията, само за да се множат редиците ѝ, но реално нямаха облаги по същият начин както сега обикновените хора които симпатизират на дадена политическа групировка, нямат никакви облаги от това, че са симпатизанти.

преди 35 минути, M.Николов написа:

Какво си спомняш?Как мама те е кърмила?

... спомням си, че баща ми носеше снимката на един мустакат чичко в портмонето си и се чудех откъде тази любов и преклонение към този човек!

след време разбрах, че този чичко се е казвал Сталин.:lol6:

но така и не разбрах откъде тази любов към този човек.:whist:

Баща ми сега не е жив, за да го питам.

Иначе, нямам нищо против Русия или руският народ, без да симпатизирам на определени партии или идеологии!

преди 7 минути, Aumi написа:

Не, то беше от работливите, които някои комунистически величия използваха.

Виж сега. И преди е имало тоталитарно мислящи и сега. Сега обаче са в повече!!!

Заклейми се комунизма като грешна идеология. Това обаче не пречи на империалистите (бивши наследници на империи) да забаламосват, че са добрите капиталисти. От друга стана пък се роди новата империя наречена САЩ. Уж нова, но ползва методи на римската. Анахронизъм е това. Затова и е необходимо съкращение в щата. Да, но някои "стари" (уж нови) "отгледаха  инфанти. И ко правим?! Мъ?!  

преди 43 минути, Радул написа:

комунизма го ненавиждаха мързеливите, крадливите, клюкарките, спекулантите, дребни тарикатчета, чейнчаджийчета...

:lol6:

Е това вече си е виц ! :) :) :)

преди 59 минути, dioib написа:

Кой си ти да ми нарежда как да реагирам?! 

Просто ти показах защо не си "свободен".    Е да, и това не ти хареса като мнение... :getout:

преди 1 минута, miro20 написа:

:lol6:

Е това вече си е виц ! :) :) :)

Ти например Мирчо, някога работил ли си нещо? Нещо различно от клюкар, дребен тарикат и спекулант бил ли си? Ако да, може ли доказателства?

преди 7 минути, dioib написа:

Виж сега. И преди е имало тоталитарно мислящи и сега. Сега обаче са в повече!!!

Заклейми се комунизма като грешна идеология. Това обаче не пречи на империалистите (бивши наследници на империи) да забаламосват, че са добрите капиталисти. От друга стана пък се роди новата империя наречена САЩ. Уж нова, но ползва методи на римската. Анахронизъм е това. Затова и е необходимо съкращение в щата. Да, но някои "стари" (уж нови) "отгледаха  инфанти. И ко правим?! Мъ?!  

Светът се върти и развива. И разбира се, не винаги както ни се иска, нито както е най справедливо .

Въпроса е доста по прагматичен извън общите ти философии... - при кой строй човек може да се развива. С какъв стандарт, с какви свободи, с какви социални и др вид справедливости.

За твое огромно съжаление, именно "злия капитализъм" , въпреки всичките си кусури, постигна много повече за обикновенния човек , отколкото комунизма. :hush: Затова и сега хората се стремят към "злия Запад" да работят, да учат,  да се развиват, да печелят и харчат. Освен социалната помощ и придобивки.

То точно това ви е огромната болка...  :) 

преди 2 минути, miro20 написа:

Въпроса е доста по прагматичен извън общите ти философии... - при кой строй човек може да се развива.

Ето че вече започваш да си признаваш- Ти обвиняваш комунизма за умствената си изостаналост.

преди 1 час, miro20 написа:

Не можах да се въздържа....

Извинявай "другарю" (кавичките са за мен,да не се объркаш),ти как точно стана инж. ,и къде че нещо ми се губи..!?

И още нещо-тук от доста време никой не се дразни на простотиите ти-надсмиват ти се....а ти си мислиш,че впечятляваш някого.....

преди 3 часа, Proshark написа:

Не можах да се въздържа....

Извинявай "другарю" (кавичките са за мен,да не се объркаш),ти как точно стана инж. ,и къде че нещо ми се губи..!?

И още нещо-тук от доста време никой не се дразни на простотиите ти-надсмиват ти се....а ти си мислиш,че впечятляваш някого.....

Не за пръв път умници като теб ми намекват че съм учил и получил образование през социализма .

Нак оето винаги отговарям - тогава какви трябва да са политически ориентирани възпитаниците на Кембридж  примерно ???

Или на всеки един западен университет ?? Че то на Запад не би трябвало да има нито едно ляво течение бре  :) 

Толкова ви е квадратна главата с глупостите за "вечна признателност към комунизма, цоциализма и СССР" че не се усещате колко е тъпо това мислене и манталитет

:hush:

преди 3 часа, Радул написа:

Ето че вече започваш да си признаваш- Ти обвиняваш комунизма за умствената си изостаналост.

Прекрасно се вижда кои са умствено изостанали с квадратни глави и промит мозък :hush:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.