Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 4 часа, Belefor написа:

Тези епитети точно ти НЯМА как да ги слагаш

просто е - обяснявам като за първолаци.

1. Всички се идентифицирате със своята виртуална сянка сред форума. Това е специфична заблуда, която идва естествено. Има психологична обосновка, основана на инстинктивизми. Няма как да разберете това а и нямате нито багаж, нито компетенция. Толкова и дотук, защото за повече вие не  можете и нямате багаж.

2. Всички комплексарчета се идентифицират с миналото и личностния си образ, който аспект наречен "кой искам да съм" се предпочита сред виртуала като "лице" по много причини, повечето от които също са инстинктивизми.

3. Всеки един от мрънкачите към рамус има личен проблем, заради който му реагира съвсем инертно. Рамус използва това, като проверява на кой тип точно тригър реагира определен автор на ник. Дори и да смени ника, всички особености на автора му си остават. Реактивността - също. Неизбежно е да пренесат проекциите си и сред форума, през участието си, думите и особеностите на речта, което ги прави лесно разграничими за хора които разбират от тия неща.

4. Рамус не се интересува от социалната динамика, нито мнението, оценките, кой какво виждал или гледал, какво му се струвало, какво "всички виждали", кое на кого му било важно. Това е част от парадното лице на даден автор на ник, а то винаги има ролята на завеса, която да скрива именно това, което му е интересно на рамус. Скритите ви лица са основния ми интерес, и това че на някого нещо си му харесвало или не, за същия рамус това е без всякакво значение. Нито съм ви задължен, нито животът ми е даден за да доставям на дигиталните сенки, комфорт за личните комплексарски и фрустрирани игри

Огледалните ви заучени номера са израз единствено на безсилие за друго. :) И не ви минават като номер. Свикнали сте да ги ползвате, но само за пред други и нямате въобще шанс да ме провокирате с каквото и да е, още повече да ми разказвате личните си удобни легенди, нито пък ме и интересуват оценките и отношенията ви.

Безсилието и нищетата няма как да ги скрие никой, с папагалщини или огледални заучени реторики. Всъщност повтарянето им е лакмус и потвърждава тия нищета и безсилие. Показвате ми ги с всеки ваш коментар и така можете и да си карате докато ви има. 

Не ме интересувате с нищо, защото нямате с какво. Дори скритото ви лице е скрито най-вече от вас самия, въпреки че е банално и съвсем матрично. Отгоре на всичко се напъвате за да ме ползвате за дамския си рицарски театър, което го прави само и единствено смешно с парадността и натруфеността. Опитите да се помпите с думичките, които не разбирате въобще идват с уменията да ползвате думите ми огледално. Още няколко комплексарчета го правят, съвсем заради същото, и по същия начин.

РАзни опити да се пъчите с рицарски защитни номера са гола вода, дамските никове просто го ползват за да галят егото си - всъщност въобще не им е нужна защита, но вие се напрягате, и то съвсем първосигнално и балъшки. Не знам в какви театри сте ги играли, но това че ги ползвате показва нивото на социалното ви обкръжение, където сте ги усвоили. 

Дали ви познавам или не - няма никакво значение, вие сам не се познавате, сам се списвате и се разкривате. Ама на вас не ви изглеждало така - това си е ваш проблем и не ме занимава с нищо. Чаткайте си клавишите огледално за упражнение - това е без значение за рамус и с него за вас няма да се промени нищо, нито ще поумнеете или развивате повече.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 3 минути, _ramus_ написа:

просто е - обяснявам като за първолаци.

1. Всички се идентифицирате със своята виртуална сянка сред форума. Това е специфична заблуда, която идва естествено. Има психологична обосновка, основана на инстинктивизми. Няма как да разберете това а и нямате нито багаж, нито компетенция. Толкова и дотук.

2. Всички комплексарчета се идентифицират с миналото и личностния си образ, който аспект наречен "кой искам да съм" се предпочита сред виртуала като "лице" по много причини, повечето от които също са инстинктивизми.

3. Всеки един от мрънкачите към рамус има личен проблем, заради който му реагира съвсем инертно. Рамус използва това, като проверява на кой тип точно тригър реагира определен автор на ник. Дори и да смени ника, всички особености на автора му си остават. Реактивността - също. Неизбежно е да пренесат проекциите си и сред форума, през участието си, думите и особеностите на речта, което ги прави лесно разграничими за хора които разбират от тия неща.

4. Рамус не се интересува от социалната динамика, нито мнението, оценките, кой какво виждал или гледал, какво му се струвало, какво "всички виждали", кое на кого му било важно. Това е част от парадното лице на даден автор на ник, а то винаги има ролята на завеса, която да скрива именно това, което му е интересно на рамус. Скритите ви лица са основния ми интерес, и това че на някого нещо си му харесвало или не, за същия рамус това е без всякакво значение. Нито съм ви задължен, нито животът ми е даден за да доставям на дигиталните сенки, комфорт за личните комплексарски и фрустрирани игри

Огледалните ви заучени номера са израз единствено на безсилие за друго. :) И не ви минават като номер. Свикнали сте да ги ползвате, но само за пред други и нямате въобще шанс да ме провокирате с каквото и да е, още повече да ми разказвате личните си удобни легенди, нито пък ме и интересуват оценките и отношенията ви.

Безсилието и нищетата няма как да ги скрие никой, с папагалщини или огледални заучени реторики. Всъщност повтарянето им е лакмус и потвърждава тия нищета и безсилие. Показвате ми ги с всеки ваш коментар и така можете и да си карате докато ви има. 

Не ме интересувате с нищо, защото нямате с какво. Дори скритото ви лице е скрито най-вече от вас самия, въпреки че е банално и съвсем матрично. РАзни опити да се пъчите с рицарски защитни номера са гола вода. Не знам в какви театри сте ги играли, но това че ги ползвате показва нивото на социалното ви обкръжение, където сте ги усвоили.

E, така така. То беше ясно, че нито на един въпрос няма да отговориш и позорно ще го отбиеш със заучени реторики.

В момента , в който видяхме , че говориш за себе си в среден род единствено число , на всички ни стана ясно , че имаш дълбоко психично разтройство и не си струва никаква комуникация за в бъдеще. 

"""Формите в трето лице, единствено число, могат да имат безлично значение"""

В този форум едва ли има човек , който може с твойте постове да обогати или подобри неговото състояние по каквато и да е тематика. 

Става ясно също така , че основната ти причина да си тук в този форум е да дразниш и да предизвикваш негативни реакции в хората!

Дори самия ти не знаеш защо си тук и защо отговаряш на всеки пост, дори и когато както казваш не ти пука за никого и не те интересува никого!

Препоръчвам ти с добро , да отидеш на психолог (не психиятър защото ти определено не си луд) за да може той да се опита по - професионално да ти помогне за излизането от тази черна, негативна и асоциална дупка в която се намираш. Дано успее да ти помогне.

И за последно сбогом - ние поне имаме някакво социално обкръжение , добро или лошо няма никакво значение за теб. А ти нямаш никакво такова, което е много жалко!

преди 18 минути, _ramus_ написа:

Скритите ви лица са основния ми интерес

.

преди 18 минути, _ramus_ написа:

Не ме интересувате с нищо, защото нямате с какво.

А, сега де! Кое от двете е вярно? 😀

преди 1 минута, Belefor написа:

Препоръчвам ти с добро

пийте си хапчетата навреме и оставете емоционалните си фантазии да си починат малко, че ги задъхвате. Чудесно е - особено за сбогом. Използвах ви чудесно заради типичното комплексарско поведение и си написах каквото бях решил.

Изтрещелите да влизат в ролята и играта на съветници, лечители и диагностици... е просто папагалски инфантилен номер, който и децата играят. Това ви позиционира чудесно сред профила.

преди 1 минута, Solly написа:

.

А, сега де! Кое от двете е вярно? 😀

Човека е с дълбоко разстроена психика и на много моменти противоречи сам със себе си!

преди 1 минута, _ramus_ написа:

пийте си хапчетата навреме и оставете емоционалните си фантазии да си починат малко, че ги задъхвате. Чудесно е - особено за сбогом. Използвах ви чудесно заради типичното комплексарско поведение и си написах каквото бях решил.

Изтрещелите да влизат в ролята и играта на съветници, лечители и диагностици... е просто папагалски инфантилен номер, който и децата играят. Това ви позиционира чудесно сред профила.

Много се радвам , че почти си избягнал в този пост използването на епитети. Може и да има надежда за загубените като теб души...:D

преди 1 минута, Solly написа:

А, сега де! Кое от двете е вярно?

да поясня ли като за малоумни... :) щото хем е написано, хем търсиш пояснение. И оня ЮАРски рицар, горкия....

току-що, _ramus_ написа:

да поясня ли като за малоумни... :) щото хем е написано, хем търсиш пояснение. И оня ЮАРски рицар, горкия....

Между другото - аз наистина съм рицар....или поне бях до скоро! :)

преди 7 минути, Belefor написа:

че почти си избягнал в този пост използването на епитети

Всъщност дори цитираните от вас мои изречения са изпълнени с "етикети". Обаче чувствителността на комплексаря е именно към 'епитетите с негативна за него конотация". Ето така се и списват, при това матрично-повторяемо.

преди 4 минути, Belefor написа:

Между другото - аз наистина съм рицар....или поне бях до скоро!

ако е както е останалото - гола вода и с тази ви роля. :) 

А какво стана с някакво си "сбогом" - примерно? Или това е само по сценария на детската пиеска? Смешната й част е особено онази как се напъвате да давате описания и примери за "психичните проблеми на рамус". Това е типичен защитен маниер и сам влизате в матричната схема, заедно с останалите ви 'колеги", които вече от години правят съвсем същото.

преди 1 минута, realno написа:

Дай цитатите за насилие от Корана, за които непрекъснато повтаряш! Не ме препращай да го чета целия, чела съм го преди години.

• Автор
преди 26 минути, Solly написа:

Дай цитатите за насилие от Корана, за които непрекъснато повтаряш! Не ме препращай да го чета целия, чела съм го преди години.

Много съм те разглезил. Има ги цитирани назад и в един от вчерашните клипове. 

Ако ти е трудно, потърси в нета. Когато е наготово не го оценяваш. 

току-що, realno написа:

Много съм те разглезил. Има ги цитирани назад и в един от вчерашните клипове. 

Ако ти е трудно, потърси в нета. Когато е наготово не го оценяваш. 

След като твърдиш нещо, следва да даваш цитати. В противен случай излиза, че лъжеш. 

• Автор
преди 6 минути, Solly написа:

След като твърдиш нещо, следва да даваш цитати. В противен случай излиза, че лъжеш. 

Като лъжа, обори ме с цитати, че да стане явно! 

преди 1 минута, realno написа:

Като лъжа, обори ме с цитати, че да стане явно! 

Значи, в цялата тема твърдиш, че в Корана имало призиви за насилие, но ти е трудно да цитираш какво точно пишело!

Ами нека разгледаме тази статия писана, не от мюсюлманин, а предполагам от българин християнин.

Нека види какви са точно тези призиви, за които толкова пишеш, но не можа да цитираш източника.

...

След всеки атентат следват искрени или театрални жестове на съпричастност “Jesuis...” и банални обяснения за причините на ужасяващия терор. Налепваме “фанатиците” с най-омразните епитети и започваме да ровим в религията им, за да посочим изначалните, духовни и асоциални мотиви за тяхната чудовищност.

Любим прицел за “дълбокомислено” обяснение на тероризма е Коранът. И както често се случва в обществената психология, най-наясно с мотивиращата роля на Корана са тези, които не са го чели.

Вярно, в Корана има разтърсващи описания на Ада, където невярващите в Аллах пият вряла вода, разкъсваща червата им и горят в неистов огън. Вярно, Аллах наказва жестоко с вечни мъки тези, които не му служат. Дотук е вярно, нататък – не е.

В Корана няма нито един призив да бъдат избивани мирни хора, които не са посегнали на религията му, на живота или на дома на последователите му. Нито един! Затова пък има доста текстове, които посочват кога насилието е оправдано.

60:8 Аллах не ви забранява да се отнасяте с добро и да постъпвате справедливо към онези, които не воюват с вас в религията и ви прогонват от домовете ви. А когато се сближават с тях – те са угнетителите.”

60:9 Аллах ви забранява само да се сближавате с онези, които воюват с вас в религията и ви прогонват от домовете ви, помагат на прогонването ви. И които се сближават с тях – те са угнетителите.”

И разбира се, евроатлантическата кортикална амнезия не знае нищо за воюване с исляма, за хвърлени бомби, за унищожени домове, за избити хора в собствените им страни.

Да, има призиви за рязане на глави!

8:12 Твоят господ разкри на ангелите: “Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на онези, които отричат. Сечете ги над вратовете, сечете им всеки крайник!”

Ще оставим на страна, че това е призив към ангелите, а не към хората. Същественото е, че призивите за насилие важат за условия на война. И ако врагът иска мир, ти също трябва да поискаш.

8:61 И ако склонят на мир, склони и ти, и се уповавай на Аллах!”

Ако някой мисли, че в средновековен текст няма да дрънкат оръжия, просто мисли странно и извънисторически. И в Корана има. Духът обаче е ясен – има ли протегната ръка, тя се приема.

17:33 И не убивайте човек. Аллах е възбранил това освен по право!”

Това право не е разяснено. От контекстите обаче то става ясно. Убиваш, когато си във война, когато разрушават дома ти, когато посягат на религията ти. Тогава?

25:63 Рабите на Всемилостивия са онези, които ходят по земята с кротост и ако невежите им отправят думи, казват: “Мир!” (и отминават).”

Какво е отношението в Корана към друговерците? Ясно, тях ги чака пъкълът. Наказанието обаче идва от Господ, не от човек. Няма призиви за насилствено обръщане в “правата” вяра.

2:256 Няма принуда в религията.”

18:29 Който желае да вярва, а който желае, да остане неверник!”

6:108 И не хулете онези, които зоват други освен Аллах, за да не похулят и те Аллах враждебно.”

Има специални текстове, които се отнасят до християните.

29:46 И спорете с хората на писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.”

Нещо повече, да се отвръща на злото със зло е грях.

42:40 Възмездието за злина е злина като нея. А който извинява и се помирява, неговата отплата е при Аллах. Не обича той угнетителите.”

Обяснението на тероризма с Корана е димна завеса, която скрива факта, волно или неволно, че насилието ражда насилие. Това не означава, че Коранът е манифест за мир и толерантност. Такова нещо от него не може да се очаква. Има призиви за насилие, които откъснати от контекста и после подсилени от стотици интерпретации и с хиляди страници други ислямски текстове, са били войнстващо знаме в ръцете на религиозни и политически водачи. Същото се отнася обаче и за Библията.

Скоро четох някъде, че “Терористът се убива с оръжие, а тероризмът – с образование”. Бях втрещен. Какво искат да ми кажат? Че ако избият родителите, децата и братята ми, ако изнасилят жена ми и сестрите ми, ако унищожат дома ми, ако съсипят живота ми, ако превърнат моята земя в моя Ад, лекарството за мен е образованието? Красивите книги са моето психиатрично хапче? Докторат ли ще ми предложат да разработвам? Лекции на пацифисти ли ще ме накарат да слушам?

Знам, че съм подбрал страшно неподходящ момент за горните думи. Момент, в който отново десетки, много десетки семейства, са потопени в кръв и мъка. Напълно невинни и напълно безпомощни пред един чудовищен фанатизъм.

Буца обаче застава в гърлото ми, когато слушам приспивните приказки за тези негодници и натрапници – мигрантите. Когато ми обясняват терора с фанатизма на една религия и малоумието на нейните войни.

Как един западен лидер не призова силно, ясно и непоколебимо да бъдат оставени народите сами да решават съдбите си! Да не се раздава “правосъдие” на чужда земя! Да бъде озаптена лакомията за нефт и газ! Светът да спре да пълни гушите на военнопромишлените комплекси! Няма такова нещо. Има угрижени физиономии, черни лентички, “Jesuis...”, мерки за сигурност, подли обяснения с образованието и културата, хартиени и смешни призиви да изтръгнем злото!

автор Юрий Борисов

https://pogled.info/imagebank/cache/yurii_borisov-320x181.png

Юрий Борисов е роден на 12 август 1956 г. Доктор по философия. Първи зам.-главен редактор на в. "Дума", главен редактор на сп. "Ново време" и на българското издание на в. "Монд дипломатик". Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос на возкресе", на редица статии в периодичния печат.

Също, това твърдение е много вярно!

Само религиозно неграмотните стават атентатори-джихадисти

https://www.actualno.com/asia/samo-religiozno-negramotnite-stavat-atentatori-djihadisti-news_543505.html

• Автор
преди 48 минути, Solly написа:

Също, това твърдение е много вярно!

Само религиозно неграмотните стават атентатори-джихадисти

https://www.actualno.com/asia/samo-religiozno-negramotnite-stavat-atentatori-djihadisti-news_543505.html

Не ми давай да чета свободни политкоректни съчинения. 

Ако търсиш истината, търсиш я в писанията на съответната религия, а не по вестниците.

Ето заповядай. Можеш да четеш на воля: 

https://bg.wikiislam.net/wiki/Насилствено_налагане_на_исляма_или_няма_принуда_в_религията_(2:256)%3F

преди 20 минути, realno написа:

Не ми давай да чета свободни политкоректни съчинения. 

Ако търсиш истината, търсиш я в писанията на съответната религия, а не по вестниците.

Ето заповядай. Можеш да четеш на воля: 

https://bg.wikiislam.net/wiki/Насилствено_налагане_на_исляма_или_няма_принуда_в_религията_(2:256)%3F

Ами ок, нека тогава сравним двете писания както ти искаш

Коран 9:5

А изтекат ли месеците на забрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

...

Библия

4 Царе 10:25
И като свърши принасянето на всеизгарянето, Ииуй рече на телохранителите и на полководците: Влезте, избийте ги; никой да не избяга. И телохранителите и полководците ги избиха с острото на ножа и ги изхвърлиха вън. После, като отидоха в града на Вааловото капище,

Езекиил 9:6
старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.

...

Значи, и в двете писания става въпрос да се избият невярващите и идолопоклонниците.

И както бях писала по горе, тези думи са били отправени към други хора, от други времена, намиращи се в друга ситуация.

Но както пише в по горната статия, само религиозно неграмотни стават днес терористи и се позовават на тези текстове. Същото е било и по време на Инквизицията и Кръстоносните походи. Никой от тях не е признавал призивите за мир на Христос. Напротив, те също са се позовавали на подходящи текстове от библията, за да оправдаят деянията си.

• Автор
преди 23 минути, Solly написа:

Ами ок, нека тогава сравним двете писания както ти искаш

Ок, нека погледнем. Но добре си отвори очите, за да видиш разликата:

Библия

4 Царе 10:25
И като свърши принасянето на всеизгарянето, Ииуй рече на телохранителите и на полководците: Влезте, избийте ги; никой да не избяга. И телохранителите и полководците ги избиха с острото на ножа и ги изхвърлиха вън. После, като отидоха в града на Вааловото капище,

Стихът Езекиил 9:6 от Стария Завет е част от видение, което пророк Езекиил получава от Бога за предстоящия съд над Йерусалим. В този пасаж Бог нарежда на шестима ангели (наречени „мъже“) да извършат наказание над града. Един от тях, облечен в ленени дрехи и с мастилница, трябва първо да отбележи по челата на онези, които скърбят за греховете и неправдите в града. Всички останали трябва да бъдат унищожени.

Езекиил 9:6
старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.

Стихът 4 Царе 10:25 описва част от действията на цар Ииуй, който извършва масово унищожение на поклонниците на Ваал (езическо божество), като част от своите усилия да изкорени идолопоклонството в Израил.

Ваал (на еврейски: בַּעַל, Ba'al) е древно ханаанско и финикийско божество. Днес се отъждествява с Аллах. Принасяни са били животни, зърно и други дарове в негова чест. В някои случаи е имало и човешки жертвоприношения, особено на деца. В някои храмове на Ваал се е практикувала ритуална проституция като символ на плодородието.

- Пророк Илия: Той предизвиква 450-те пророци на Ваал на планината Кармил (3 Царе 18) и доказва, че само Йехова е истински Бог.

- Ииуй: След като става цар на Израил, Ииуй избива поклонниците на Ваал и разрушава Вааловото капище (4 Царе 10).

- Пророк Еремия и Езекиил: Осъждат Израил и Юда за тяхното идолопоклонство и обръщане към Ваал.

Извода: наказанията на Бог са насочени навътре, към неговия избран народ когато се отклоняват от истината и се обръщат към идолите. Тези наказания никога не са били насочени към езичните от другите народи, за разлика от исляма. 

Значи, и в двете писания става въпрос да се избият невярващите и идолопоклонниците.

Значи, че трябва четене с разбиране. Става въпрос за "невярващите и идолопоклонниците" от евреите. .

Дано виждаш разликата между "насилието" в Библията и насилието в корана и хадисите. 

преди 7 минути, realno написа:

Извода: наказанията на Бог са насочени навътре, към неговия избран народ когато се отклоняват от истината и се обръщат към идолите. Тези наказания никога не са били насочени към езичните от другите народи, за разлика от исляма. 

И според писаното в Корана, има призиви да се избиват невярващите или прекланящи се на идоли. Какво значение има от кой народ или племе са?

преди 7 минути, realno написа:

Значи, че трябва четене с разбиране. Става въпрос за "невярващите и идолопоклонниците" от евреите. .

Дано виждаш разликата между "насилието" в Библията и насилието в корана и хадисите. 

И според Корана, ако хората идолопоклонници, са от същото племе, ги чака същото. Така че не виждам разлика между едното насилие и другото, или между избиването на едните или другите.

• Автор
преди 5 минути, Solly написа:

И според писаното в Корана, има призиви да се избиват невярващите или прекланящи се на идоли. Какво значение има от кой народ или племе са?

1. Проблема е че в юдаизма тези призиви вече не се изпълняват на практика, за разлика от исляма. За християнството тези призиви не важат.

2. Другия проблем е че призивите на Аллах в корана нямат значението на Божия воля, защото археологията казва, че Аллах не е Бог, а предислямски идол на Луната отъждествяван с идола Ваал, за който видя мнението на Истинския Бог. Ваал е бил кръвожаден бог. Аллах е същия. 

преди 24 минути, realno написа:

1. Проблема е че в юдаизма тези призиви вече не се изпълняват на практика, за разлика от исляма. За християнството тези призиви не важат.

Юдаизмът е много по стара религия. В Исляма след години също може да настъпи промяна, по-точно в начина на живот и в разбиранията на хората.

преди 25 минути, realno написа:

2. Другия проблем е че призивите на Аллах в корана нямат значението на Божия воля, защото археологията казва, че Аллах не е Бог, а предислямски идол на Луната отъждествяван с идола Ваал, за който видя мнението на Истинския Бог. Ваал е бил кръвожаден бог. Аллах е същия. 

Това е проблем само в твоята глава и на такива като теб. За милиони вярващи, Аллах е единственият Бог!

преди 50 минути, Solly написа:

За милиони вярващи, Аллах е единственият Бог!

А за теб? Или ще кажеш, че милиони мюсюлмани са заблудени?!

преди 1 час, The Lone Star написа:

А за теб? Или ще кажеш, че милиони мюсюлмани са заблудени?!

Няма друг Бог освен Бог!

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Ще те оставя на рамус да те насоли за това.

Който познава добре писанията, ще разбере какво казвам!

Но ти не ги познаваш и затова няма как да разбереш!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.