Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Не, не е.

А какво е?

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 10 минути, laplandetza написа:

опитвам се да Интегрирам Българския Код в Ислям и да го доразвия в Българкото Православие.

Ето ги примерчетата в допълнение към нарцистичното разстройство... Ама какво друго да искам - те сами се списват, сами си разписват делюзиите... :)  А после - рамус е злия, "сякаш да казва "майната ви, сган, нищожества..."

Колега - понеже вие няма как да имате въобще граница - всичко, което пишете е напълно изтрещяло. Напълно и окончателно! И по-изтрещели работи са писани сред форума, но вашето е чудесно описание на симптоматиката, с чудесните си бомбастични изхвърляния. Колко трябва да е малък и нищожен някой, за да стигне до тия компенсаторни фантазии...

преди 4 минути, The Lone Star написа:

На предишната страница е написано какво е.

Според речника който цитирах, означава да си вярващ и отдаден на Бог. А ти твърдиш обратното.

Синоними на думата набожен

(прил.) благочестив, благоверен, религиозен, богобоязлив, предаден богу, верен богу, богомолец, мистик
(прил.) суеверен, верующ, вярващ
(прил.) отдаден на бога
(прил.) благоговеен
(прил.) мирен, хрисим, кротичък

преди 31 минути, laplandetza написа:

опитвам се да Интегрирам Българския Код в Ислям и да го доразвия в Българкото Православие..

С доста сложна мисия си се нагърбил.

преди 4 минути, Solly написа:

С доста сложна мисия си се нагърбил.

Не съм сам......... има много български и сбългарски корен интелигентни мюсюлмани , които са се заели с тая задача. Има много повече български православни родолюбци , които се опитват да предложат Спасителен План.

преди 14 минути, laplandetza написа:

Не съм сам......... има много български и сбългарски корен интелигентни мюсюлмани , които са се заели с тая задача. Има много повече български православни родолюбци , които се опитват да предложат Спасителен План.

о, даааа...:lol6: Много сте - вселенски революционери и спасители. Даже с "планове" и велики мисии Даже сте още от преди хилядолетия, докато превърнете всички хора в богове. Големо спасяване е тва... Най-после всички ще се спасим - като имаме и честта сред форума да има един от тия велики вселенски герои, отдадени на тази добра и геройска кауза.

Едни се спасявали с исус, други са направо в колективна скрита мисия за вселенско спасение...

преди 14 часа, (:IdioibI:) написа:

! Или, какво, и ти като @Anzhel Dimitrov по-предпочиташ да си на "оня свят" ли? :) ОК, имаш свободна воля, но какво избираш: действителността или представата си за оня свят?! :) 

Явно не си виждал Отвъдното .

преди 11 часа, Solly написа:

?😮

Синоними на думата набожен

(прил.) благочестив, благоверен, религиозен, богобоязлив, предаден богу, верен богу, богомолец, мистик
(прил.) суеверен, верующ, вярващ
(прил.) отдаден на бога
(прил.) благоговеен
(прил.) мирен, хрисим, кротичък

https://www.onlinerechnik.com/duma/набожен

@(:IdioibI:) беше набожен , но е забравил за свидетелството си , даже вероятно вече са го убедили че е халюцинирал.

Виж , за мен мога да кажа ,че съм набожен и живея като такъв .

преди 11 часа, Theros написа:

А какво е да си набожен? Не е ли да вярваш в Бог?

Не само , но трябва да вярваш в Божията Промисъл и да живееш в нея .

преди 10 часа, laplandetza написа:

. Има много повече български православни родолюбци , които се опитват да предложат Спасителен План.

Какво означава спасителен план ? и В какво се изразява ? 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Явно не си виждал Отвъдното .

Явно и ти не си го виждал - иначе нямаше да напираш толкова години с делюзиите си сред калдата.

преди 20 часа, Theros написа:

модераторствуване

Цитат

Модератор (от латински: modratio/moderare → управлявам, ръководя, насочвам, регулирам) e човек, който ръководи разговор или друга комуникация и ги направлява.

:offtopic_s:Никъде не е споменато, че има власт! ;) => От там е и илюзията в теб, че трябва да е отговорен за взаимоотношенията между потребителите, т.е. да е съдник във форума. 

преди 19 часа, Solly написа:

Значи, не си вярващ, въпреки че си покръстен?

Грешно заключение! Да, покръстен съм, но имам свободна воля различна от религията. Това го има само в православието, т.е. никой не ме принуждава да спазвам строгите канони. И, да, имам вяра, но тя е извън съществуващите догми сред религиите. нито е атеистична. Основното е: Имам вяра на способностите си и сам избирам на кого да се подчиня или не. По-важното е: Никой да не ме притиска и не ме тика да лъжи-свидетелствам било то пред Бог или светската власт. И, да знам, че съм грешник, но не искам прошка, въпреки, че прощавам на другите, но не забравям! 

Спокойно може да се счита, че изричаш клевета към мен, след като ме считаш, че съм неверник (гяур). 

Твоето е вид религиозна агресия към вярващ, който не го разбираш. Това е нормално, а какво съм декларирал тук, то едва ли ще разбереш дали е истина или не, защото си невежа! :) 

преди 35 минути, (:IdioibI:) написа:

Никъде не е споменато, че има власт!

я понеже си христянин

кажи защо попчетата  мълчат и си затварят очите  пред  мафията в българия

политици  наркотици  

преди 20 часа, Solly написа:

Той преди това е бил невярващ комунист!

Комунизмът е идеология! Той няма религиозни характеристики. Там има принципи, а не канони! НО, като невежа, то нормално е да го считаш, че е религия. :)  

преди 38 минути, Banesc написа:

я понеже си христянин

кажи защо попчетата  мълчат и си затварят очите  пред  мафията в българия

политици  наркотици  

Значи, попчетата не са Отци! ;) Това е навлязло в българския език, защото червената буржоазия счита, че православните християни желаят по подобие на католическия Папа да властват над миряните. От там е това -> попе! 

Та, функцията на Отецът в православната Църква е да внася покой в духовния живот на човек, т.е. той не е Омбудсман като при исляма или Пастир како при католиците, а служител на Църквата, който посредници между човек и Бог, за да успокои духа на грешника или да се радва с него при добро. Друга функция няма! 

И, поне не съм сред клира, то функцията на Отците вулгарно е насочена към молитвите към Бог, а не деяния против някой.

Нормално е да не ги уважаваш, но не изисквай и те да те уважават!

Аз казах! 

преди 8 часа, Anzhel Dimitrov написа:

@(:IdioibI:) беше набожен , но е забравил за свидетелството си , даже вероятно вече са го убедили че е халюцинирал.

Въвлякъл си се в заблуждение! Никога не съм бил набожен! И, нормално е това, т.е. невеж си духовно. Самата ти вяра е обърка и е против православието. 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

п.п. И, тук не съм в качеството на свидетел, а в качеството на човек, който споделя опит по отношение на дадена тема и прочие, нито пък съм проповедник или основоположник на някаква Църква. :) 

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Твоето е вид религиозна агресия към вярващ,

Къде виждаш агресия?! Само констатирам според твоите твърдения. Ако не си набожен - следва, че не си вярващ!

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Никога не съм бил набожен!

преди 35 минути, Solly написа:

Къде виждаш агресия?! Само констатирам според твоите твърдения. Ако не си набожен - следва, че не си вярващ!

Не виждам, а считам, че поведението ти е психологическа агресия. :) 

Цитат

Агресията е деструктивна форма на поведение, която се проявява по различни начини, под формата на обида, присмех, ирония и действия, насочени към унижаване на личното достойнство и чест.

И, тук не твърдя, а споделям свое различно мнение от твоето по отношение на Бог, Божията промисъл и същност! 

Ти си тази, която считаш, че Божията същност е една и съща за всеки, а тя за всеки е различна. Бог не е Природата, а Човек е Господар в този свят, а другото е представа за оня свят, където считам, че всеки след смъртта си ще разбере точната същност на Бог. :)  

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Ти си тази, която считаш, че Божията същност е една и съща за всеки,

Напротив, твърдя, че тя е една и съща въпреки , че е различна за всеки.

Различна е, защото всеки има различна представа, но Бог е извън представите на хората!

Което означава, че само представите са различни! /пак ли не разбра?/Не че Бог е различен!

преди 3 минути, Solly написа:

Напротив, твърдя, че тя е една и съща въпреки , че е различна за всеки.

Различна е, защото всеки има различна представа, но Бог е извън представите на хората!

Което означава, че само представите са различни! /пак ли не разбра?/Не че Бог е различен!

Твърди си, но не е истина! :) 

п.п. По своята същност Бог е в съзнанието на човек, а то е различно за всеки! ;) 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Твърди си, но не е истина! :) 

Кое не е истина? Че различните хора имат различни представи ЗА Бог ли?

преди 2 минути, Solly написа:

Кое не е истина? Че различните хора имат различни представи ЗА Бог ли?

Това, че съм арогантен, не означава, че съм неверник, но поради невежеството ти не можеш да го разбереш. 

п.п. Аз ти казвам истината, а ти може да я приеме или не!

току-що, (:IdioibI:) написа:

Това, че съм арогантен, не означава, че съм неверник, но поради невежеството ти не можеш да го разбереш. 

Ти сам твърдиш, че не си набожен! Според теб, какво означава да не си набожен, след като речника пояснява точно какво значи?

преди 5 минути, Solly написа:

Ти сам твърдиш, че не си набожен! Според теб, какво означава да не си набожен, след като речника пояснява точно какво значи?

Нищо не твърдя! :) Споделям истината! :) 

п.п. На теб не ти изнася, ОК, това си е твой проблем, а не мой! :) Аз проблем с Бог нямам, нито с Природата и/или животните! :) 

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Solly, да кажеш на някой вярващ, че е набожен, значи да го обидиш.

Едва ли ще те разбере, т.е. тя дори не знае какво е да си религиозен и прочие. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.