Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 8 часа, badr написа:

Бог няма способност да бъде прост, няма способност да бъде глупав, няма способност да бъде смъртен...няма способност на никаква слабост, няма никакъв недостатък.Затова е Бог.Нему тези неща са неприсъщи по природа.

Да си глупав е относително понятие. Имаме качеството "разумност" с неговите градации и "познание" - съответно с неговите.

Въпроса със свъртността и безсмъртието е "решен" с триединството. Християнството, разбира се не дава пълно обяснение, каквото не може да даде никоя религия. До по-цялостно разбирате се достига в определен момент, следвайки религията. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 12 минути, Solly написа:

..

Затова въпросът остава - От кого Исус изкупува греховете след като самият той е бог?!

Ти искаш да намериш логически парадокс, Но в приказките под шипковия храст има пластична и флуидна приказна „логика“😁 Исус е бог-син или син на Бога и е превъплащение божие, изкупува греховете от Баща си - друга божия „личност“ те са Дух , Баща и Син. Сина копува от Бащата и сделката се гледа под окото на Духа- той е нотариусът. При евреите е така - алъш-вериш да има !😁

преди 6 минути, laplandetza написа:

Ти искаш да намериш логически парадокс,

Да, точно това се получава. Уж той бил самият Бог, въплътил се в човешко тяло, бил 100% Бог докато е в това тяло, но като такъв от кого изкупува греховете ... освен пак от самия себе си!

Значи, моли се на себе си да го отмине тази участ, и пролива кръвта пак на себе си, изкупува греха пак от себе си,  сам себе си праща на кръста ... изобщо пълна шизофрения!
И когато някой разсъждаваш човек вижда тези абсурди, и задава въпроси - защо се бил заяждал!

преди 3 минути, Solly написа:

Да, точно това се получава. Уж той бил самият Бог, въплътил се в човешко тяло, бил 100% Бог докато е в това тяло, но като такъв от кого изкупува греховете ... освен пак от самия себе си!

Значи, моли се на себе си да го отмине тази участ, и пролива кръвта пак на себе си, изкупува греха пак от себе си,  сам себе си праща на кръста ... изобщо пълна шизофрения!
И когато някой разсъждаваш човек вижда тези абсурди, и задава въпроси - защо си се заяждал! 

не мислиш като интелигентен човек? Бог Дух е създал Система и интегрирал част от Себе си в Бог баща, а бог Баща е „осеменил“ Дева Мария и с методите на генно инжинерство е създал Бог Син -Исус, вкарал му е „генетично съзнание“ .  и от тука се завърта „въртележката“  на еврейската икономофинансова схема.......😁

току-що, laplandetza написа:

не мислиш като интелигентен човек? Бог Дух е създал Система и интегрирал част от Себе си в Бог баща, а бог Баща е „осеменил“ Дева Мария и с методите на генно инжинерство е създал Бог Син -Исус, вкарал му е „генетично съзнание“ .  и от тука се завърта „въртележката“  на еврейската икономофинансова схема.......😁

Да, но дори и да е еврейски продукт, самите евреи днес не признават нито божествеността на Исус, нито някаква Троица.

А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец [Магей 24:36]

Защо ли Исус казва "Синът", сякаш става въпрос за някой друг? За себе си конкретно ли говори или говори принципно. Той е едно с Отеца и би следвало да знае. Но пък хората, които също са синове божии, както сам Исус казва, са далеч от това знание. Те могат да станат едно с Отеца чрез Христос (и тук не става въпрос за човека Исус), но не са го реализирали. Не и в смисъл на осъзнато единство.

преди 3 минути, Solly написа:

Да, но дори и да е еврейски продукт, самите евреи днес не признават нито божествеността на Исус, нито някаква Троица.

Как да признаят „тая сделка“ , не са взели комисионна .😁

преди 41 минути, Solly написа:

На мен пък не ми е ясно, защо когато някой разсъждава и търси отговори, които не можете да дадете, го приемате като заяждане?!

Написах "заяждане с хлистшявството". Не го приемам лично. И да, точно заяждане е. Разгледах въпроса от няколко гледни точки, вкл. цитирах и Ошо. Ти си тази, която с въпросите си защитава своите убеждения, а аз нито мога, нито искам да ги променя. Или не разбираш, че за да приемеш отговорите, трябва да се откажеш от част от убежденията си.

току-що, Theros написа:

Написах "заяждане с хлистшявството". Не го приемам лично. И да, точно заяждане е. Разгледах въпроса от няколко гледни точки, вкл. цитирах и Ошо. Ти си тази, която с въпросите си защитава своите убеждения, а аз нито мога, нито искам да ги променя. Или не разбираш, че за да приемеш отговорите, трябва да се откажеш от част от убежденията си.

Това което цитира от Ошо нямаше връзка с въпроса, защото там той говори алегорично. Аз ти цитирах много по ясно негово изказване по въпроса за Троицата.

Все още не разбирам защо приемаш задаването на въпроси, като заяждане!

преди 1 минута, Theros написа:

християнски Въпрос. - Колко дявола могат да се съберат на върха на една кърфица?😁 , легитимността на въпроса е същата както за -Какво е Светата Троица?

преди 14 минути, Solly написа:

Това което цитира от Ошо нямаше връзка с въпроса, защото там той говори алегорично. Аз ти цитирах много по ясно негово изказване по въпроса за Троицата.

Все още не разбирам защо приемаш задаването на въпроси, като заяждане!

Защоно настоянелно задаваш въпрос след въпрос в посока, която или трябва да докаже безусловно за теб троицата (което няма как да се случи) или поддържащите християнството ясно да ти кажат: "не, няма троица". А че няма троица е твое убеждение. Не знам какво изобщо очакваш, че можеш да постигнеш така.

току-що, Theros написа:

Защоно настоянелно задаваш въпрос след въпрос в посока, която или трябва да докаже безусловно за теб троицата (което няма как да се случи) или поддържащите християнството ясно да ти кажат: "не, няма троица". А че няма троица е твое убеждение. Не знам какво изобщо очакваш, че можеш да постигнеш така.

Всеки е свободен да вярва или не вярва в дадени постановки. Не те задължавам да вярваш в това което вярвам аз, както и ти не можеш да ме задължиш да вярвам в това което вярваш ти. 
Но когато нямаш адекватен отговор на даден въпрос, не трябва да се сърдиш като малко дете.

преди 33 минути, Solly написа:

Всеки е свободен да вярва или не вярва в дадени постановки. Не те задължавам да вярваш в това което вярвам аз, както и ти не можеш да ме задължиш да вярвам в това което вярваш ти. 
Но когато нямаш адекватен отговор на даден въпрос, не трябва да се сърдиш като малко дете.

Как реши, че се сърдя? Пищеш, че нямам адекватен отговор. Но ти искаш да е адекватен спопед твоите разбирания. Адекватен за теб означава такъв, какъвто да приемеш. Ако пък не ти се отговори, използваш това като аргумент, че отсреща не знаят отговора и задаваш същия въпрос отново и отново. Това не е търсене на знания, а търсене на доказателства и съответно на спор. Точно защото никой не може да задължи другия да повярва в неговото, а ти настоятелно задаваш заядливи въпроси, чийто отговор е ясно, че няма да приемеш.

• Автор
преди 9 часа, badr написа:

И ако ти твърдиш, че той знае, то означава, че той е излъгал като е казал "Не зная".

Лъжец и манипулатор е дявола и покрай него и тези, които му служат. Исус е Истината т.е. не просто говори истината е самата Истина. Сам можеш да намериш цитата след като си се самоопределил за "познавач" на Библията. 

1. Лъжеш. Няма как да твърдя, е Исус знае нещо, като самия Той твърди обратното, особено когато става въпрос за свършека на света : „А за онзи ден и час никой не знае, нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец.“ (Матей 24:36). 

2. Тук не става въпрос, че някой Му  е ограничил "знанието" , а за самоограничаване на знанието, заради важната мисия, която имаше. Освен това желае християните да бъдат бдителни през целия си живот и това е една от причините, които го подтикват за да предпочита да не знае, докато е въплътен. Нарича се самоограничение. 

Исус се самоограничи не само в знание, но и в сила. Цитирах ти стих. Пак ще ти го припомня:

преди 16 часа, realno написа:

Матей 26:53 "Или мислиш, че не мога да се примоля на Отца Си, и Той би Ми изпратил още сега повече от дванадесет легиона ангели?54 Но как биха се сбъднали писанията, че това трябва така да бъде?"

Исус може да се спаси от страданията, но САМ предпочете да бъде слаб, отново заради мисията си - спасението на човечеството от греховете и помирението им с Бог.

Тъй и тъй сме заговорили за самоограничения, нека да ти покажа и други, който не са нормални за Бога, но не знам защо ги пропускаш, а се хващаш само за едно (за знанието):

Ограничена слава:

- Исус се отказа от славата Си като Божий Син и прие смиреното положение на човек, роден в бедност (Лука 2:7).

- По време на земното Му служение Неговата божествена слава беше покрита, освен в моменти като Преображението (Матей 17:1–2).

Физически ограничения:

- Като човек, Исус изпитваше глад (Матей 4:2), жажда (Йоан 19:28), умора (Йоан 4:6) и болка (Йоан 19:1–3). Може ли истински Бог да изпитва нещо подобно? 

- Той преживя смъртта като всеки човек (Лука 23:46), въпреки че като Бог е източникът на живота.

Покорство на човешки закони и авторитети:

- Исус живееше в подчинение на родителите Си (Лука 2:51). 

- Уважаваше гражданските закони, плащайки данък (Матей 17:24–27).

- Позволи да бъде съден и осъден от римската и юдейската власт, въпреки че беше безгрешен (Йоан 19:10–11).

Ограничение в използването на божествените прерогативи:

- Той извършваше чудеса не за собствена изгода, а за да разкрие Божията воля и да послужи на хората (Йоан 6:38).

- Чудесата Му бяха винаги съобразени с волята на Отец.

Ограничено самозащита(въпреки, че вече писах за това):

- Въпреки че имаше силата да защити Себе Си, Исус избра да страда и да бъде разпънат, защото това беше част от спасителния Му план (Матей 26:39).

Осъзнаваш ли в колко много сфери Исус се е самоограничил за да бъде 100 % заради мисията си? 

Когато говориш са "ограниченията" на Исус като "познавач" на Библията пропускаш един много важен детайл, че след като Исус умря като човек със своите ограничения, на третия ден възкръсна, а по - късно се възнесе на Небето при Отца. С възкресението всичко самоограничения отпаднаха. 

Ето цитати:  „Даде Ми се всяка власт на небето и на земята.“ (Матей 28:18).

- Можеше да се появява и изчезва внезапно (Лука 24:31).

- Проникваше през затворени врати (Йоан 20:19).

- Въпреки това беше осезаем и можеше да яде (Лука 24:42–43).

- Исус се явяваше на учениците Си на различни места и по различно време (Матей 28:9, Йоан 21:1).

- При възнесението Си Исус се завърна в небесната слава, която имаше преди въплъщението (Деяния 1:9, Йоан 17:5).

- В Откровение 1:12–18, апостол Йоан Го вижда в Неговата божествена слава – сияещ, славен и величествен.

- Той обеща на учениците Си: „Аз съм с вас през всички дни до свършека на века.“ (Матей 28:20).

Така, че Бадр, вместо да се хващаш за думички извадени от контекст, чети пасажите в тения пълен контекст. Колко пъти съм ти казвал, че това е правилния начин да се разбере истинското значение на един текст. Това се преподава в училище, когато се учи четене с разбиране.  

:emoji_orte-80:Знаеш ли , че с начина си на изваждане на цитати и думички изваждани от истинския им контекст ми напомняш за дявола, който дойде при Исус в пустинята за да изкушава и подлъже Исус. 

Знам, че си "познавач"на Библията, дявола също беше "познавач", но използваше знанието си за да я манипулира и лъже хората. Той беше толкова нагъл и самонадеян, че се опита да подлъже дори Исус, който е Словото на Бог. Ще ти припомня, как той цитираше библейски стихове по манипулативен начин:

Пасажа за Исусовите  изкушение в пустинята се намират в Матей 4:1–11 и Лука 4:1–13.  Там ясно се вижда как дявола използваше Божието слово избирателно и извън контекста. Това водеше до изопачаване на значението и истината на Писанието.

Изопачаване на контекста -  Дяволът цитираше Писанията пропускайки пасажа "да те пазят във всичките ти пътища" (Псалм 91:11–12), и ги представяше по начин, който изопачаваше тяхното истинско значение. Например, той използваше стиха, за да накара Исус да се хвърли от храма, което би било акт на самонадеяност, а не на доверие в Бога. 

Използване на Словото за манипулация - Дяволът използваше Божието слово като инструмент за съблазняване и манипулация, а не за назидание или истина. Той искаше Исус да използва силата си егоистично и да изпробва Божията защита по неуместен начин.

Пренебрегване на цялостната истина - Дяволът изваждаше стиховете от контекста им и пренебрегваше по-широкото послание на Писанието, което учи на доверие, покорство и смирение пред Бога.

Сам си направи изводите на кого подражаваш. :(

преди 14 минути, Theros написа:

Как реши, че се сърдя? Пищеш, че нямам адекватен отговор. Но ти искаш да е адекватен спопед твоите разбирания. Адекватен за теб означава такъв, какъвто да приемеш. Ако пък не ти се отговори, използваш това като аргумент, че отсреща не знаят отговора и задаваш същия въпрос отново и отново. Това не е търсене на знания, а търсене на доказателства и съответно на спор. Точно защото никой не може да задължи другия да повярва в неговото, а ти настоятелно задаваш заядливи въпроси, чийто отговор е ясно, че няма да приемеш.

Ами няма никакво заяждане. 

Вие твърдите, че Исус бидейки човек е бил и 100% бог и че той е едно с Бог и не е различен от Бог. От което следва, че той сам от себе си изкупува греховете на хората . Ето, аз нищо не си измислям, а повтарям това което твърдите вие.

• Автор

„...Много е лесно да си атеист, когато си успешен, но е много трудно да останеш атеист, когато лежиш на смъртно легло...“ - д-р Доналд Уитакър.

Според него, всички атеисти са себе центрирани и егоисти. Звучи познато. ;)

на 11.05.2025 г. в 10:44, Anzhel Dimitrov написа:

Значи ти е слаба вярата и не проумяваш ,, какво е Вечността ? " .Но нормално щом си в среда на атеисти и вярвате че всичко свършва в гроба .

Не е вярно . Бил съм в Отвъдното и знам ,че земният живот не предлага и малка частица от удоволствията , които човек може да изпита през Вечността ако е заслужил. 

Angele, на оня свят на човек нищо от този не му е нужно. :) 

И, колкото и да си вярваш, че си бил в отвъдното, то това е само психологически ефект в съзнанието ти. :) И аз съм бил в кома, но това не е отвъдното! Реално прозренията ми за този и оня свят са след обмисляне на истините, а те не са такива каквито изтъкваш тук. 

И, пак да те попитам, на какво съм бил свидетел?! Дори не знаеш много неща свързани с мен. 

Много смъртници са се изповядвали пред мен малко преди да се възнесат. Да, много са, но те са безлични тук, т.е. много от нещата които съм споделил тук не са мои. 

И, да сред тях има и атеисти, и е нормално да считаш, че съм атеист, но тук съм само образ и нищо друго, т.е. останалото е илюзия в твоето съзнание. 

Бог да ти прости за волните и неволни грехове. Амин

на 12.05.2025 г. в 9:23, realno написа:

2. Тук не става въпрос, че някой Му  е ограничил "знанието" , а за самоограничаване на знанието, заради важната мисия, която имаше. Освен това желае християните да бъдат бдителни през целия си живот и това е една от причините, които го подтикват за да предпочита да не знае, докато е въплътен. Нарича се самоограничение. 

Исус се самоограничи не само в знание, но и в сила. Цитирах ти стих. Пак ще ти го припомня:

Исус може да се спаси от страданията, но САМ предпочете да бъде слаб, отново заради мисията си - спасението на човечеството от греховете и помирението им с Бог.

Тъй и тъй сме заговорили за самоограничения, нека да ти покажа и други, който не са нормални за Бога, но не знам защо ги пропускаш, а се хващаш само за едно (за знанието):

Ограничена слава:

- Исус се отказа от славата Си като Божий Син и прие смиреното положение на човек, роден в бедност (Лука 2:7).

- По време на земното Му служение Неговата божествена слава беше покрита, освен в моменти като Преображението (Матей 17:1–2).

Физически ограничения:

- Като човек, Исус изпитваше глад (Матей 4:2), жажда (Йоан 19:28), умора (Йоан 4:6) и болка (Йоан 19:1–3). Може ли истински Бог да изпитва нещо подобно? 

- Той преживя смъртта като всеки човек (Лука 23:46), въпреки че като Бог е източникът на живота.

Покорство на човешки закони и авторитети:

- Исус живееше в подчинение на родителите Си (Лука 2:51). 

- Уважаваше гражданските закони, плащайки данък (Матей 17:24–27).

- Позволи да бъде съден и осъден от римската и юдейската власт, въпреки че беше безгрешен (Йоан 19:10–11).

Всички тези твои щуротии вече омръзват.Нелепости и  признак на елементарна липса на обща култура .

Но да кажем това си твои проблеми, обаче ти имаш претенции към поставянето на контекст.

Посочих ти 3 пъти текст, който е изричен и безпределно ясен и не оставя място за други интерпретации.

В този случай ти беше задължен да покажеш, друг контекст, който да следва от текста, а ти посочваш текст от друго произведение.

Това  е нечистоплътност. липса на етичност.

Библията е изключително ясна.Нейната формула е 

Цитат

Ш'ма Исраел, Адонай Елоейну, Адонай Ехад

Адонай Ехад означава един Бог.С това се слага край на всички други щротии.В Курана е написано: Аллаху Ахад.

И така имаме един Бог, но на някакви да ги наречем "юнаци", които са си баш ахмаци, им хрумва, че Бог може да бъде ограничен.

Бог самоограничил своето знание.Това е тъпота, пред която всички тъпотии на света бледнеят.

Страдащ Бог - дивотия, ама откровенна дивотия. 

И за капак на всички тези глупости - " Бог се е самоограничил", че звучи повече от налудност е ясно.

Но ако има един Бог и той се самоограничил, то тогава за времето, когато се е самоограничил е нямало Бог.Че то вие тогава сте по зле от атеистите. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор
на 13.05.2025 г. в 8:30, badr написа:

Всички тези твои щуротии вече омръзват.

----

Адонай Ехад означава един Бог.С това се слага край на всички други щротии.

Харесва или не това е посланието на Библията. И аз не разбирам или не мога да си обясня логично някои неща, но ги приемам с вяра. Бог не може да бъде обяснен напълно. Но едно е ясно, Стария и Новия завет са категорични, че Бог е Един, но в три лица. Това е послание на Тората и пророците. Триединството не прави да има ТРИ БОГА, защото Те са в уникално ЕДИНСТВО ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ, КОЕТО ТРУДНО МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ И ОБЯСНИМ.

...признак на елементарна липса на обща култура .

В Курана е написано: Аллаху Ахад.

А на какво е признак когато е доказано, от историята и археологията, че ислямския бог Аллах е предислямски идол на Луната, който имал се три дъщери Ал-Лат , Ал-Узза, Манат, НО днес ти, който претендираш с голяма обща култура отричаш фактите? Значи да приемеш истината не  е въпрос на обща култура,  а не нещо друго.  :(

Да кажем, че Бога на Библията е труден за разбиране особено за такива като теб, които са заслепени от апокрифните и гностични твърдения на корана, но трудно ли е да се разбере, че Аллах НЕ Е ЕДИН БОГ, а реформиран пред ислямски бог на Луната?  За това даже не е нужна обща култура, а просто да приемеш факта, че корана и Мохамед лъжат. Въпроса ми е: ако си толкова толкова умен както твърдиш, защо отхвърляш един потвърден исторически или археологически факт? :question:

но на някакви да ги наречем "юнаци", които са си баш ахмаци, им хрумва, че Бог може да бъде ограничен.

Като имаме предвид факта, че  Аллах е доказан като пред ислямски бог на Луната с три дъщери, а не ЕДИН БОГ, кое е по - голям проблем ЗА ТЕБ "самоограничението" на Исус като Бог с цел спасението на човечеството или видоизменението и трансформацията, която Мохамед извърши за да заблуди хората, че Аллах е Бога на Библията? Обикновено лъжата иска да прилича на Истината, а не обратно. 

Разбирам болката ви - ако Бога на Библията е ЕДИН (по модела на корана), лесно ще заблуждавате хората, че Аллах и Йахве са един и същ Бог и корана е истина, но ако Библията твърди ( а тя твърди), че Бог е в три Лица (Отец, Син и Святи Дух), то Аллах и корана са хитро измислена лъжа на Мохамед. Така, че искате или не вие сте принудени да браните като очите си заблудата, че Библията не говори за Триединство.

НО ПРОПУСКАТЕ ФАКТА, Е ИСУС ВЪЗКРЪСНА И ВЕЧЕ НЯМА САМООГРАНИЧЕНИЯ, ЗАЩОТО ИЗПЪЛНИ МИСИЯТА СИ И ЧЕ СТОИ ОТДЯСНО НА СВОЯ ОТЕЦ. ТОВА Е КОНТЕКСТА, КОЙТО ОТГОВАРЯ НА ЦИТАТИ ТИ:

Рим. 1:18-20 Гневът Божий се открива от небето върху всяко нечестие и неправда на човеците, които държат истината в неправда;
19. тъй като онова, що може да се знае за Бога, тям е явно, понеже Бог им го откри.
20. Защото онова, що е невидимо у Него, сиреч, вечната Му сила и Божеството, се вижда още от създание мира чрез разглеждане творенията; тъй че те са неизвиняеми.

:emoji_orte-80:Ще го напиша така, че дори и ти да го разбереш. 

Това са думи на твоя любимец ап. Павел. Той беше гонител на църквата като теб. Не вярваше в Исус. Дори убиваше християните с камъни. Той вярваше като теб, че Бог е Един и няма Син. Но се случи така, че докато преследваше християните, Някой му се яви.  Познай Кой? ИСУС. Същия когото отричаше и чиито последователи убиваше. Нещо повече. Павел е бил запознат със Стария завет. Бил е един от най - образованието сред поколението си и имал голямо бъдеще като "познавач" на Тората и пророците ( да ти напомня за някого)? ;)

Но когато Исус му се явява, този кръвожаден и фанатичен юдеин става последовател на Исус и променя виждането си за Бог и мястото на Исус в Божеството.  "Промяна" означава коригира. Той не променя виждането, че Бог е ЕДИН (това може да се прочете в посланията му), но осъзнава, че Божеството има Три лица, а Исус е второто Лице. 

Любимеца, чиито цитат ( по горе) непрекъснато цитираш с цел да "докажеш" , че Бог няма три лица (макар, че контекста на цитата е  друг) в следващата глава нарича Исус Бог. 

Рим. 9:5 "чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин."

Ето отново:

Тит 2:13  "ожидайки блажената надежда, славното явление на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос,"

ТУК ДА ВИЖДАШ ОГРАНИЧЕНИЯ НА ИСУС? :magnifier:

Извода е:

Пропускаш контекста на възкресението и възнесението. От тогава Исус се е явил не само на Павел, но и на хиляди и милиони хора през вковете. Днес продължава да го прави, дори и на мюсюлмани, които изоставят исляма и стават последователи на Исус.  Факт, който не можеш да отречеш. Ако Исус не е Бог, защо се явява? Ако Аллах е Бог защо го няма? 

преди 19 часа, realno написа:

Пропускаш контекста на възкресението и възнесението

Да, и на мен ми е интересно да разбера какво мисли Бадр по въпроса за възкресението и възнесението на Исус, след като не го признава за бог, Божи син, или част от Божествена Троица. След като Исус е обикновен човек според него, той вярва ли в неговото възкресение и възнесение?

преди 1 минута, Solly написа:

Да, и на мен ми е интересно да разбера какво мисли Бадр по въпроса за възкресението и възнесението на Исус, след като не го признава за бог или част от Божествената Троица. Всъщност след като Исус е обикновен човек според него, той вярва ли в неговото възкресение и възнесение?

не е нувжно Исус да е бог, за да го възкрфеси Неговия Баща-Отец, който е формата на Светия Дух за пред хората.

преди 16 минути, laplandetza написа:

не е нувжно Исус да е бог, за да го възкрфеси Неговия Баща-Отец, който е формата на Светия Дух за пред хората.

Да, но в случая ако не се приема, че Исус е Божи син ... защо ще трябва Бог да го възкресява?

Също, не ми стана ясно какво мисли Бадр за изкупуване на греховете на човечеството с пролятата кръв на Христос. 

преди 40 минути, Solly написа:

Да, но в случая ако не се приема, че Исус е Божи син ... защо ще трябва Бог да го възкресява?

Също, не ми стана ясно какво мисли Бадр за изкупуване на греховете на човечеството с пролятата кръв на Христос. 

Как защо!? , да покаже на простите хора  Божията Сила и „живата“ Надежда за Спасение.

Не го знам какво мисли, но при евреите е така, ако нямаш злато, копуваш с кръв........

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

Според любимеца на Бадр ап. Павел заявява, че чрез възкресението на Исус, Отец Го обявява ( пред хората) за Божий Син т.е. Бог. :wors:

"Който беше обявен за Божий Син със сила според духа на светостта чрез възкресението от мъртвите – Исус Христос, нашия Господ."
Римляни 1:4 (Синодален превод).

Да припомня, че за ап. Павел няма трима Богове (както твърди Мохамед в корана), а само Един:

"Понеже Бог е един, Който ще оправдае обрязаните чрез вяра и необрязаните чрез вяра." Рим. 3:30

Бадр, не обича този контекст и се прави, че го няма в Библията. Той обича да вади стихове и думички извън всякакъв контекст и да "доказва", че грешим. По същия начин мюсюлманите цитират стихове, които се отнасят за Святия Дух и да "доказват", че в Новия завет се говори за Мохамед. Пълна лудост. По горе доказах, че това е тактика на дявола. 

преди 1 час, Solly написа:

По тоя въпрос нищо не мисли. Има забрана от Мохамед. Всеки мюсюлманин, който си помисли нещо подобни се счита за съмняващ се в думите на "прекрасния" ислямски пророк Мохамед. 

Сура 4:157 (превод)
"И заради думите им: „Ние убихме Месията Иса, сина на Мариам, пратеника на Аллах“, – а те нито го убиха, нито го разпънаха, но на тях им бе представена [такава] прилика. И тези, които спорят за това, са в съмнение за него. Нямат знание за него, а само следват догадки. Те със сигурност не го убиха."

преди 2 минути, realno написа:

По тоя въпрос нищо не мисли.

За да не гадаем, ще чакаме самият той да отговори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.