Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

преди 22 часа, Solly написа:

Представата е едно, истината е съвсем друго!

Цитат

1. Филос. Познание, което се основава на вярното отражение на обективната действителност в съзнанието на човека, която съществува независимо от него.

И кое обосновава, че твоята представа за света и произхода му е истина?! :) =>  При положение, че никой не знае природата на Бог!? :) 

Сама разбираш, че не сме в раздела философия! :) 

Истините при различните религии са различни, следователно Божията същност също е различна! :) 

Останалото са твои напъни да наложиш вярванията на Ошо. Нищо друго! :) =Бог не е природата, а човек е подобие на Бог в природата! => Т.е. Ошо не признава, че човек съществува, а това е лъжа, защото човек въздейства върху природата и то съзнателно и прочие, което е различно от тварите! :) Тварите нямат съзнание и поради това Господар им се явява Човек! :) 

Отделно, че сме в тема свързана с християнството и исляма. :) 

преди 19 часа, Theros написа:

Разбира се, че е общ.

Отново поехте във философски безсмислици! :) В религиозния раздел сме! :) 

При исляма имаме различна Божия същност, т.е. той е съвършен и велик, но къде?! При положение, че в обективната действителност няма съвършенство!

И затова е темата, т.е. да се разбере дали в християнството е истината или в исляма. 

Е, моите схващания по православното християнство, а вашите по кои?!

Бог не е общ за нас! При християнството има Господ, който олицетворява Бог в този свят! 

Живеем в този свят! Или, какво, и ти като @Anzhel Dimitrov по-предпочиташ да си на "оня свят" ли? :) ОК, имаш свободна воля, но какво избираш: действителността или представата си за оня свят?! :) Тази действителност ба кого е подвластна?  Бог-Отец Бог-Син или Светия Дух?! :) 

Именно чрез Светия Дух в нас разбираме Божията същност и/или Божията промисъл и волево въздействаме върху действителността, за да стане по-добра! По-добра от вчера или по-общо изказано преди Христос, където се е считало, че душата отива в подземното царство и има задгробен живот. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 7 часа, badr написа:

Ваша воля.Имам, нямам.... А казват от имане глава не боли.Тъй че нека си имам.

Да, да, разбира се. А после следва потвърждението от рамус, сякаш за да каже: "Майната ви сган жалка. Тук мога да си правя каквото си поискам, нищожества долни". Бъди горд с възвишеното си модераторствуване. Пионката рамус пише това, което така или иначе ти е в главата - добре дошъл е. Как да не покажеш благосклонност към него. А той човекът просто изучава скритата ни страна, експериментира с нас. Та той е учен. Всичко е позволено в името на науката. Бог ще възнагради и теб, защото си стълб на праведността, а рамус е нейният меч.

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Най жалки са тия плиткоумници, дето са подочували за психология от популярни битовизми и клюкарници... И именно те са най-напористи за "диагнози". 

Понеже са плиткоумници и невежи...

преди 10 часа, The Lone Star написа:

Ще те оставя на рамус да те насоли за това.

Защо ме оставяш на него? Ти толкова ли си безсилен да ме насолиш?!

И защо трябва да бъда насолена? Може би искаш да ме пратиш на кладата!

Това което казах, е мотото на основните религии, но Бадр го разбра, няма как неверник и безверник, като Рамус да го разбере!

Валкирия също би го разбрала. Но ти също няма как да го разбереш, след като не разбираш нито писанията, нито Бог!

преди 9 часа, Belefor написа:

Мале, не ми казвай , че подражаваш на тоя психично разстроен човек!

Толкова злоба е насъбрало това жалко същество в себе си, че търси къде да я излее и идва  да се изходи посред нощ в 2-3 часа във форума.

А от целия форум, от всички пишещи, само ние му обръщаме внимание. Колкото повече внимание му се обръща, толкова по зле става. 

Интересувал се какво се крие зад нашите маски? Мен пък изобщо не ме интересува нито маската му, нито вонящата му вътрешност. Толкова е жалък и безличен, но с толкова огромно его и мания за величие, че търси някой да го забележи. Раздава диагнози на всички, но сам на себе си диагноза не може да постави! Диспансерите са пълни с такива като него, а той се подвизава необезпокояван във форума.

..................

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Истините при различните религии са различни,

Не може да има различни истини, защото всичко различно от истината е лъжа!

Божията същност също е различна

Не може да има различни Божии същности! Може да има само различни представи, различни мнения, различни проекции за Божията същност!

Ошо не признава, че човек съществува, а това е лъжа, защото човек въздейства върху природата и то съзнателно и прочие, което е различно от тварите

Нищо не знаеш какво казва Ошо за човека, но пък си измисляш какво Ошо бил казал за човека!

Човек може да въздейства върху природата, но не може да накара едно цвете да цъфти, нито слънцето да изгрее, нито птицата да пее. Това което поражда техните действия е Бог! Затова Ошо казва, че Бог и природата са Едно!

преди 12 минути, Solly написа:

...

Диспансерната доктор Радева има цветущо развит Синдром на Изключителност. Излиза извън релси когато околните започват да го презимяват в реалността , където в него няма нищо уникално и забележимо , типично при него като реакция на един болен човек.

Е, моите схващания по православното християнство, а вашите по кои?!

Бог не е общ за нас!

А Бог за православни и католици, общ ли е?

Защо винаги изтъкваш, че си православен?! Това за някаква привилегия ли го считаш? Или че като православен,  си по-висш от останалите?

преди 2 минути, laplandetza написа:

Синдром на Изключителност.

Благодаря, че му постави точната диагноза! 

преди 16 минути, Solly написа:

Защо ме оставяш на него? Ти толкова ли си безсилен да ме насолиш?!

И защо трябва да бъда насолена? Може би искаш да ме пратиш на кладата!

Това което казах, е мотото на основните религии, но Бадр го разбра, няма как неверник и безверник, като Рамус да го разбере!

Валкирия също би го разбрала. Но ти също няма как да го разбереш, след като не разбираш нито писанията, нито Бог!

Толкова злоба е насъбрало това жалко същество в себе си, че търси къде да я излее и идва  да се изходи посред нощ в 2-3 часа във форума.

А от целия форум, от всички пишещи, само ние му обръщаме внимание. Колкото повече внимание му се обръща, толкова по зле става. 

Интересувал се какво се крие зад нашите маски? Мен пък изобщо не ме интересува нито маската му, нито вонящата му вътрешност. Толкова е жалък и безличен, но с толкова огромно его и мания за величие, че търси някой да го забележи. Раздава диагнози на всички, но сам на себе си диагноза не може да постави! Диспансерите са пълни с такива като него, а той се подвизава необезпокояван във форума.

..................

Не може да има различни истини, защото всичко различно от истината е лъжа!

Не може да има различни Божии същности! Може да има само различни представи, различни мнения, различни проекции за Божията същност!

Нищо не знаеш какво казва Ошо за човека, но пък си измисляш какво Ошо бил казал за човека!

Човек може да въздейства върху природата, но не може да накара едно цвете да цъфти, нито слънцето да изгрее, нито птицата да пее. Това което поражда техните действия е Бог! Затова Ошо казва, че Бог и природата са Едно!

Може! :) 

Факт: Всичко в Космоса и/или Вселената е уникално, т.е. за теб е една Божията същност, а за мен друга! => Как става това, след като съществуваме и двамата? :)

И моето е истина и твоето! Кое е лъжа от двете?! При положение, че аз възприемам твоята истина, но не я споделям и/или изповядвам! :)  

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Как става това, след като съществуваме и двамата? :)

Всичко от което сме заобиколени е Бог!

Той е като Океан, и ние се намираме в Него. Всички сме части от този и този Божествен Океан.

преди 3 минути, Solly написа:

Там има различна деноминация по отношение на главата на Църквите. 

Между впрочем честит нов Папа на католиците! 

преди 2 минути, Solly написа:

Защо винаги изтъкваш, че си православен?! Това за някаква привилегия ли го считаш? Или че като православен,  си по-висш от останалите?

;;;

Зависи от общите Ценности, за какво сте се „договорили“ . Ако имате сделка да запазите Българското Наледство, Традиция и българския цивилизационен код , ще трябва да се брани Православиети и яе трябва Ислям да бъде приобщен към Пазителите на Българското , българските мюсюлмани да са такива под мъдрите „думи“ на Българския Аллах , а не на  нчкакъв камилар от пустинята.

преди 3 минути, Solly написа:

Всичко от което сме заобиколени е Бог!

Той е като Океан, и ние се намираме в Него. Всички см части от този и този Божествен Океан.

Е създадено от Бог! :) Бог не е само това което ни заобикаля, т.е. При мен природата е различна от твоята. :) 

Именно затова при християните има Христос, който е връзката между Бог и човек! 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Там има различна деноминация по отношение на главата на Църквите. 

Не питам за църквите, а питам, след като Бог е един, защо имате над 300 хиляди деноминации?

Какво делите с тях? 

току-що, (:IdioibI:) написа:

Е създадено от Бог! :) Бог не само това което ни заобикаля, т.е. При мен природата е различна от твоята. :) 

Знаех, че няма да разбереш това което казвам.

Тогава нека те питам по друг начин - къде живее Бог? Има ли място във вселената, където Бог да не съществува?

току-що, Solly написа:

Не питам за църквите, а питам, след като Бог е един, защо имате над 300 хиляди деноминации?

Какво делите с тях? 

Каквото си се дели от иляди години -Власт, Влияние, Значимост, Злато............Даровете от „небето“

преди 12 минути, Solly написа:

Какво делите с тях? 

Знаех, че няма да разбереш това което казвам.

Тогава нека те питам по друг начин - къде живее Бог? Има ли място във вселената, където Бог да не съществува?

Нищо не делим! Просто начините на проповедите и прочие е различно. (Самите богослужения, ритуали и начините на изповядане на вярата в Бог е различна).  Имаме общ спасител = Христос (Господ)! Той е нашия съдник, но след като умрем. 

п.п. Реално християните разбират истината след като умрат, но повярвайки в истините изречени от Христос, то умеем да живеем праведно на този Свят. :) 

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Имаме общ спасител = Христос (Господ)!

Реално не можа да отговори на въпроса ми, може би ти ще отговориш.

От какво ви е спасил Христос, и от кого е изкупил греховете ви?

току-що, Solly написа:

Реално не можа да отговори на въпроса ми, може би ти ще отговориш.

От какво ви е спасил Христос, и от кого е изкупил греховете ви?

Хиляда пъти ли да ти повторя: Аз съм обикновен християнин, т.е. за повече трябва да приемеш християнството и да се обърнеш към Отец в Църквата ни. :) 

Ти не желаеш да си християнка! Е, за какво да ти го разясня след като си невежа?! :) 

преди 24 минути, Solly написа:

Той преди дни превъзнасяше вярванията на траките. Така че православието му е като моето. 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Хиляда пъти ли да ти повторя: Аз съм обикновен християнин, т.е. за повече трябва да приемеш християнството и да се обърнеш към Отец в Църквата ни. :) 

Значи и ти нямаш отговор и ме препращаш да питам свещник. 

Вярвате, без да знаете в какво точно вярвате!

преди 4 минути, Theros написа:

Той преди дни превъзнасяше вярванията на траките. Така че православието му е като моето. 

Той преди това е бил невярващ комунист!

преди 16 минути, Theros написа:

Не е точно като твоето! Т.е. аз съм покръстен в Православната Църква, но не съм набожен! 

Отделно това, то съзнателния ми живот е бил сред атеисти, т.е. няма как те да не са ми повлияли върху вярванията и това свързано с траките, то, към момента го изследвам, т.е. из региона повечето са богомили или евангелисти + мистични тракийски схващания без писмени доказателства, а само с остатъци на артефакти.  Примерно: Има храм по подобие на Стоунхендж в околността, което изобщо не е проучено и прочие. Реално това не е било селище, а определен храмов комплекс, т.е. там не е имало живеещи, а само жрици и е място за поклонение и извършване на тайни ритуали.   

преди 15 минути, Solly написа:

Значи и ти нямаш отговор и ме препращаш да питам свещник. 

Вярвате, без да знаете в какво точно вярвате!

Той преди това е бил невярващ комунист!

Нищо не значи! :) И, тук не съм да давам отговори, а да споделям опита си! :) 

Ти или възприемаш или не! 

п.п. Твой е избора дали ще го възприемеш като истина или не! :) 

преди 18 минути, (:IdioibI:) написа:

Т.е. аз съм покръстен в Православната Църква, но не съм набожен! 

Значи, не си вярващ, въпреки че си покръстен?😮

Синоними на думата набожен

(прил.) благочестив, благоверен, религиозен, богобоязлив, предаден богу, верен богу, богомолец, мистик
(прил.) суеверен, верующ, вярващ
(прил.) отдаден на бога
(прил.) благоговеен
(прил.) мирен, хрисим, кротичък

https://www.onlinerechnik.com/duma/набожен

преди 35 минути, (:IdioibI:) написа:

Не е точно като твоето! Т.е. аз съм покръстен в Православната Църква, но не съм набожен! 

И аз съм покръстен. При това на възраст в която осъзнавах какво се случва, а не като бебе.

А какво е да си набожен? Не е ли да вярваш в Бог?

преди 7 минути, Theros написа:

...

А какво е да си набожен? Не е ли да вярваш в Бог?

Не е задълвително, важно е да си „ритален“ в религиозната традиция-примерно ходиш от време-на време-по празници в църква, палиш свещички, целуваш икони, кръстиш, палиш кандило и пр. и си Суеверен , там зад Ъгъла в тъмнината има нещо което ще те поеме в сетния час!

преди 4 минути, laplandetza написа:

Не е задълвително, важно е да си „ритален“ в религиозната традиция-примерно ходиш от време-на време-по празници в църква, палиш свещички, целуваш икони, кръстиш, палиш кандило и пр. и си Суеверен , там зад Ъгъла в тъмнината има нещо което ще те поеме в сетния час!

Той не бил набожен, но пък се бие в гърдите че бил православен! Което сигурно за него е по-важно от вярата.

Все едно да изтъкваш, че си фен на някой спортен отбор - левскар или цесекар.

преди 2 минути, Solly написа:

Той не бил набожен, но пък се бие в гърдите че бил православен! Което сигурно за него е по-важно от вярата.

Все едно да изтъкваш, че си фен на някой спортен отбор - левскар или цесекар.

По-важно е от вярата ако „Договорът“ е включил Опазване на Българското Наследство. пример -аз съм радикален Безбожник , роден съм мюсюлманин после поради ред причини съм бил християнин......... опитвам се да Интегрирам Българския Код в Ислям и да го доразвия в Българкото Православие............ изключително важно, ако се наложи, дано не се стига до там, дори в рамките на една бъдеьа Турция , ние да успеем да съхраним Спомена за Българското Наследство като Световен Принос.

преди 2 часа, Theros написа:

сякаш за да каже: "Майната ви сган жалка. Тук мога да си правя каквото си поискам, нищожества долни".

Чудесен пример, благодаря! :) Винаги си чудесен в точните примери за ранена малка душичка, защото много подробно и точно показваш как и какво ПРОЧИТАШ.

А между другото - подборът на епитети целящи и емоционален драматизъм също е чудесен. :) Толкова са ви скучни номерцата... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.