Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство или ислям? Къде е истината? (без цензура).

Featured Replies

Истината е в глупостта на хората,които се разделят и карат ,заради една художествена измислица като Иисус и неговите еквиваленти.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 74,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Като се има предвид, че това е религията, която одобрява платената любов и толерира мъж да изневери на жена си, то навън ходят много неосъзнати анжелисти. Само дето не са си поставили определението. 🤭

• .................
    .................

А ти не осъзнаваш, че си най-големият папагал тук.😂 Нито имаш собствена мисъл, нито собствени идеи, идеологии и вярвания. Единственото ти удоволствие в живота и във форума е да търсиш за кого да се хв

• Доколкото знам, християнството и исляма имат общ корен - преданието за Авраам, който пръв приема вярата в един Бог.  В християнството Авраам олицетворява вярата и покорността пред Бога, а в ислям

Публикувани изображения

преди 20 минути, _ramus_ написа:

ето това е типичния комплексар... :) Може би във ЮАРска версия. Всичко му е ясно... дори и без гънки в надраменната кухина. Но той даже бил с удоволствие и веселие. 

И... между другото - версията с етикетите... Можете ли да преброите колко етикета вие сам изписахте? Ако... можете да броите де, ако не можете помолете някой литературно и граматически компетентен да ви помогне Иначе - на надписване сте як виртуален герой, дето всичко ме е ясно - От,ДО... :lol6:

Просто - типична комплексарщина, която не може да се овладее да не се надува и фука, нищо че няма с какво, но сред фантазиите си комплексарчетата са яки, силни, умни и добри... Добре че са лошите рамусовци...

Вече на вие (Вие) ли си говорим? Няма нищо де и така ще те приемем Ние! :rolleyes:

Покажи едно мое (Ние) мнение където съм те нарекал без причина обидно или съм ти сложил етикет какъвто ти винаги слагаш , когато НЯМА какво да кажеш. Силни сме и умни и добри - или просто нормални . Не като теб!

И да - аз съм написал от къде съм . Ти си скрил всичката информация за себе си Г-н задклавиатурен боецо! Или така наречения анонимник , тъй като освен глупости да ръсиш друго не можеш.

Никога не съм казал , че си лош ,само че се заяждаш без причина и се опитваш всячески да се покажеш като нещо повече от всички в този форум. Така освен негативен (дисреспект) респект  няма какво друго да постигнеш!

И това дано го разбереш със или без гънки ....за каквито и където и да е гънки става дума в смешните ти постове! :) 

преди 42 минути, Belefor написа:

Силни сме и умни и добри - или просто нормални

да, точно така. Или просто комплексари, в стаден вариант НИЕ. Добре че на виртуал те са каквито си поискат - даже "силни, умни и добри" дори и да са просто обикновени келеши. Но пък лошите се заяждали с тях и само глупости пишели. :) 

Пет пари не давам за отношението на някого към рамус - дали с респект или без. Ама съвсем никакви "пет пари" - нито като постигане, нито като интерес. Обаче... малчуганите не могат да живеят без да си развяват отношенията - племенната им инстинкти така повеляват. Това неизживяно детство... и то за цял живот :) 

преди 42 минути, Belefor написа:

Вече на вие (Вие) ли си говорим

говорим? След като вие претендирате за 'мнение', сега и всичката тая сволоч била "разговор". :) Вие нямате какво да разговаряте с мен, нито сте в състояние нещо да ми предложите с неграмотията и невежеството си. Така, че... помпозните надувки са просто обикновен спукан балон - сив и скучен, дори и в ЮАР.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

да, точно така. Или просто комплексари, в стаден вариант НИЕ. Добре че на виртуал те са каквито си поискат - даже "силни, умни и добри" дори и да са просто обикновени келеши. Но пък лошите се заяждали с тях и само глупости пишели. :) 

Пет пари не давам за отношението на някого към рамус - дали с респект или без. Ама съвсем никакви "пет пари" - нито като постигане, нито като интерес. Обаче... така са комплексарчетата.

говорим? След като вие претендирате за 'мнение', сега и всичката тая сволоч била "разговор". :) Вие нямате какво да разговаряте с мен, нито сте в състояние нещо да ми предложите с неграмотията и невежеството си. Така, че... помпозните надувки са просто обикновен спукан балон - сив и скучен, дори и в ЮАР.

Както КазаХ и преди - комплексарчетата са със скритата информация за тях а не другите. Защо и кога си помисли , че някой дава дори и една пара за твоето мнение или за каквото и да е свързано с комплексаря рамус!?

Аз тук виждам в тази тема само теб с помпозните си изказвания. Не виждам ти с ОГРОМНАТА си грамотност и многознание да добринасяш за нещо по добро в тази тема! Така , че жалко за теб и за сивотата и скучния ти живот!

Има един клип в тубата , където мъж предлага на жена си портокали а тя не ги харесва. В един момент той изкарва от нейната чанта вече избран портокал и тя пак го хвърля, че не бил хубав.Това ми напомня на теб самия. Ти отхвърляш всичко и всички и в един момент ако се видиш в огледалото и то може да те репликира по същия начин като теб , ще кажеш 'Кой е тоя комплексиран , неграмотен и невеж Ганьо дето ми казва какво да правя или да не правя'

преди 2 часа, realno написа:

Слагам го не защото не е насилие, а защото няма нищо общо с безпринципното насилие в корана проповядвано от Мохамед.

Както казах, за съжаление не съм запозната с корана и не знам описаното в него насилие принципно ли е или е безпринципно, но допускам, че както библията, така и корана не трябва да се възприемат буквално и единствено буквалното им възприемане създават такива ужасяващи недоразумения като Ислямска държава или този примерно: https://www.dnevnik.bg/sviat/2011/07/23/1128112_masoviiat_ubiec_ot_norvegiia_e_hristiianski/

Ето тук може да прочетеш малко повече за християнския фундаментализъм: https://www.dw.com/bg/що-е-то-християнски-фундаментализъм/a-15302726

мога да ви предложа Спекулативни „кандидатбогове“ -Зарових се в бездната на килограми дигитална хартия, забоя ме главата от километри абсолютни глупости и дезинформации. Разбира се фиксирах десетки интересни „обекта“ и пр. Обаче става нужно да изуча така да се каже днес актуалните хипотези за заравдане на съвременния човек , какви първоначални близки видове са взели участие, подвидовете, изолирани групи, техните срещи хибридизации, смесване, какви времеви периоди, територии, миграции и пр. тва е ново двайсе!, идвами в повече. Открих нови кандидат праотци и те са „хибриди“ драконов човек, нчкакъв друг хибрид отново в Китай, сетне нчкакви примитиви пак в китай, в ювна индия, в инокитай, малайзия, индонезия. австралия и островите , пак в африка.......... казвам зи това , защото Глобалното Разследване започва да самозаражда една спекулация за древни хибриди зародили се преди повече от 150 хил. години- били с нетрадиционно тогава и сега телословение, високи над 2 метра с необичайни черепи и лицеви кости, но не като доста по-късните находки приписвани на наследствени заболявания и ген. мутации, но може би да има и връзка. Тая група хибриди имала Проблем -не се размножавала достатъчно успешно и имала голям проблем със последващи смесвания с другите видове и одвидове за нови хибридизации. В групата се създало разслоение, нчкои индивиди се размножавали доста по-добре, но губели значително своето характерно лицевочелюстно и черепно статукво - приближавали се до преките масови предци на днешния човек. Стигнало се е и до конфликти и верочтно древни войни , разделение, като онези с рептилоподобната структора са били малцинство и се наложило да бягат за да не бъдат вероятно изядени. И двете групи значително изпреварили развитието на останалите в близко и по-далечно обкръвение човекоподобни. Рептилните се местили и предполагам обладавали културно и цивилизационно-религиозно така да се каже примитивите около тях правили племенни групи и древни многобройни общества.Проблема с размножаването оставал, а при деца от смесване те нарочно подбирали такива, които запазвали характерните им черти- различни черепи, лицеви кости, и висок ръст, останалите вероятно ритуално убивали. Техни рептилоподобни наследници се запазили дълго време и винаги като Древен Елит, като Живите Богове, но в крайна сметка били избити след вътрешни и външни конфликти и древни войни. Другите се намножили, но постепенно губили повече от белезите, но все пак останал по-високия ръст, аномалии в крайници-но не винаги, някакви аномалии в лицевочел. и череп . нчкои са практикували изкуствени деформации, такива са практикували и техни наследници от голчм ред - т.е. в много по-късно време. В крайна сметка и тези „гиганти“ били в голяма степен затрити- повечето убити след вътрешни конфликти и войни по между си, другите претопени. Това накратко спекулирам . Изглежда доста вероятно , със сигурност има предполагаеми повече от нчколко древни презокеански миграции в период от 70 хил години до към 14-9 хил. години на хора с Необичайно телосложение от Елитите , а в много случаи голяма част от „мореплавателите“ са били потомци на древните хибриди. п.п онези които губели рептилоподобността си -условно са гиганти, за днеяните стандарти не са впечатляващи от 180 цм до малко над 2 м., в редки случаи се споменава от 2,20 до над 2,35. , за рептилните ръста е по-висок, винаги над 1,95- 2 м.

• Автор
преди 1 час, Мери) написа:

Както казах, за съжаление не съм запозната с корана и не знам описаното в него насилие принципно ли е или е безпринципно, но допускам, че както библията, така и корана не трябва да се възприемат буквално и единствено буквалното им възприемане създават такива ужасяващи недоразумения като Ислямска държава или този примерно: https://www.dnevnik.bg/sviat/2011/07/23/1128112_masoviiat_ubiec_ot_norvegiia_e_hristiianski/

Ето тук може да прочетеш малко повече за християнския фундаментализъм: https://www.dw.com/bg/що-е-то-християнски-фундаментализъм/a-15302726

Кръстоносните походи не са по - малко зло. Но тук не разглеждаме болните фантазиите на един или друг, а разглеждаме християнството и исляма въз основа на написаното в Библията и корана. Ако Исус проповядва любов и милост , а ти убиваш в Неговото име,  проблема не е в Исус, а във фанатика, който си мисли, че върши нещо за Бог, макар, че невежите и незапознатите хора веднага ще си помислят, че това е учение на Исус, а на практика не е. 

Ето заради такива хора ап. Павел е написал:

Римляни 2:24  "..., защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.

Така, че като се говори за "християнски фундаментализъм"е редно да се посочат пасажи от Библията, които поучават нещо подобно.

преди 49 минути, realno написа:

Но тук не разглеждаме болните фантазиите на един или друг, а разглеждаме християнството и исляма въз основа на написаното в Библията и корана.

Цитирай да видим какво пише в Корана.

преди 4 часа, Belefor написа:

Аз тук виждам в тази тема само теб

Както КазаХ и преди

Не виждам ти

Да, продължават примерите за комплексарщина. Чудесно опримеряване - като по учебник. :) Продължавайте смело, справяте се успешно с разкриването. 

Това ми напомня на теб

И? на кого му пука на вас какво и кое ви напомня - при това щото имало някакъв клип и там... нещо си с някакви портокали. :) Колкото повече се разкривате толкова повече се компрометирате. 

Липсата на компетенция по отношение на научното познание и психологичните дисциплини са най-малкото във вашите дефицити. Някакъв колективизъм, някакви огледала породени от клипчета с портокали от тубите... и нещо си на някого му напомняло - това са обикновени и голи битовизми, които ви позиционират когнитивно и емоционално някъде в тийн възрастите. 

Въпросът за невежеството е надувката, която се фантазира че знае, а не фактическата липса на информация. Последната може да се намери и възприеме, осмисли и комбинира, но комплексаря е подгонен от заблудните си филми колко ги разбира всякаквите работи. 

Не ме интересува никакъв колективизъм и нечии смахнати защитни сработвания на комплексарски себичници. Като сте невеж, това си е. Поне го приемете достойно и спокойно, защото рамус не ви е причината за дефицита и да си го изкарвате на него, това не му пречи с нищичко. А вие по-умен няма да станете. Както и не сте станали досега.

Огледалните инфантилни номерца с повторение и обръщане на мои думички - дори в това сте неграмотен и невеж. То се прави с познания, за да има ефект. И в това също е налице наука, но не е за невежи аборигени, при все че се били сънували че са умни, добри и много яки... 

Колкото до анонимността - всички, които са участвали през годините на калдата в този подфорум и само три раздела, много добре са наясно кой съм, откъде съм, как ми е името и други подробности. Знаят ги, защото самият аз съм ги списвал, дори имам и снимки. :) 

преди 1 час, laplandetza написа:

защото Глобалното Разследване започва да самозаражда една спекулация за древни хибриди зародили се преди повече от 150 хил. години- били с нетрадиционно тогава и сега телословение, високи над 2 метра с необичайни черепи и лицеви кости, но не като доста по-късните находки приписвани на наследствени заболявания и ген. мутации, но може би да има и връзка. Тая група хибриди имала Проблем

и ти си от тях - имаш проблем, и то "хибриден"... невронно-хибриден и се изразява в някои дефицити в невромедиаторите. Генетично ти е и е още от млади години. Това трябваше да търсиш с ИИ, ама те дърпат изтрещелите филми... :) Кофти дърпалка - няма откъсване.

Много яки изследователи са се навъдили по виртуалните клюкарници - то е станала модерна думичка и надувките гледат да са "по модата"... Оставен без граници и медикаменти, просто нямаш спирка и напорът на кризите става все по-силен...

преди 1 час, laplandetza написа:

мога да ви предложа Спекулативни „кандидатбогове“

в тая тема ли :)

Умиргаш си да си Предложиш делюзиите и изтрещелите си филми. Така е със всеки изтрещял с тази диагноза, а в манийните фази става особено остро. Единствено в кратките прояснения се сети че "ти си основния си страх". И да се съдереш от филмирания, това е положението и с тия изтрещели напирания само се залъгваш че те облекчава с нещо. Друг път е спасението но ти кураж няма как да имаш вече.

преди 1 час, realno написа:

Кръстоносните походи не са по - малко зло. Но тук не разглеждаме болните фантазиите на един или друг, а разглеждаме християнството и исляма въз основа на написаното в Библията и корана. Ако Исус проповядва любов и милост , а ти убиваш в Неговото име,  проблема не е в Исус, а във фанатика, който си мисли, че върши нещо за Бог, макар, че невежите и незапознатите хора веднага ще си помислят, че това е учение на Исус, а на практика не е. 

Ето заради такива хора ап. Павел е написал:

Римляни 2:24  "..., защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците.

Така, че като се говори за "християнски фундаментализъм"е редно да се посочат пасажи от Библията, които поучават нещо подобно.

Ако трябва да бъдем  максимално конкретни и правдиви формации като  Ислямска държава са  политически творения, които се крият зад религиозна маска, на практика в дъното на цялата тая история стои не религиозен, а чисто материален интерес, в който не е изключено  да има замесени по някакъв начин  и хора и групи с християнско вероизповедание. Така че в днешно време много неща се използват за парлама - зад религиозни мотиви, антифашизъм и други подобни са скрити много чисто егоистични интереси на алчни хора и групировки, защото да не забравяме, че живеем в един двуличен свят, в който привидностите много често се вземат от преобладаващата част от хората за чиста монета и от всичко това страдат бедните мюсюлмани, християни, хиндуисти, будисти и т.н, които нямат средства да избягат от родните си места и са принудени да стоят и да търпят издевателства. 🙁

преди 19 часа, Theros написа:

Бог не е нещо откъснато от света.

Изучаваш какво е създал Бог и начините по който да постъпваш подобно на него! 

За това и ти трябва основа. = Това са ипостасите в религиите, но се почва с битието и прочие, а самата същност я разбираш към ту момента, когато си усвоил заветите в религията, и си придобил духовна своя същност. Тя или е подобна на Бог (на Божествената същност) или осъзнаваш, че си грешник. 

Но => Трябва да имаш един Бог (Господар или Господ), т.е. тръгнеш ли да спазваш боговете (господарите) из другите религии, то вече се води изневяра спрямо Бог в религията която си избрал за себе си. Тази воля трябва да е свободна, т.е. ти сам да дадеш обет, че други богове не ще приемеш освен проповядваната в религиозната си ориентация. Всички останали помисли са еретични, т.е. те са плод на луковия и винаги идват от другия. 

И до момента има религии които вярват в много богове. НО, все пак темата е за християнството и исляма и по-точно основния акцент на @realno е споровете между тези две монотеистични религии. Едната от тях е гъвкава, т.е. тя се е развила във времето, а другата е консервативна. Едната от тях има деноминации, а другата има абсолют, който обаче по никакъв начин не е свързан с действителността.  Едната знае, че човек не е съвършен, а другата почита съвършенството. В какво?! 

преди 20 часа, Solly написа:

Същността на Бог не може да е различна. Само представите за Него за различни. 
Всяка една религия го е представила според виждането на времето и според личните проекции на пишещите.

Цитат

Представата е вторичен образ и има твърде неясна структура. 

=> От където излиза, че имаме неясна структура! ОК, но това е атеистично схващане, защото са всеки религиозен, то структурата на Бог е заложена в основите на съответното вероизповедание. 

Заради това и религиите боравят с божества. И, в този смисъл Бог има различна същност. 

В християнството е заложено, че човек е подобие на Бог, т.е. затова има и Господ, където е изяснена Божията същност. Тя е различна спрямо заложеното от исляма. Там, не е ясно какво е Аллах, т.е. това човек ли е или какво божество е? 

Попитах @badr, ако Бог няма човешка природа, то каква природа има? => И това е в следствие на откровено мое невежество.

Попитах те и теб @Solly, твоя Творец какъв е? => Пак и отново в следствие на откровеното ми невежество. 

Отговори нямам! 

Приел съм истините спрямо християнските вярвания, а там същността на Бог е свързана с човек. И, в самите завети е споменато, че човек е подобие на Бог.

Цитат

26. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над ...

Та, кой е Нашия образ?! Общ? => При положение, че аз съм възприел Христос като мой Господар, който олицетворява Божията същност в този свят

Няма как да има един общ образ на Бог! Има различни проповеди във вярванията към Бог. Едните са истина, а другите са лукавост! 

И, питам, като обикновен невежа: С какво ще ме съблазните, за да повярвам във вашата вяра?! :) 

Няма как, следователно моята представа за същността на Бог е различна, т.е. моята е строго определена: Бог-Отец, Бог-Син, Светия Дух. Това за мен е Божията същност, но при вас е различна, т.е. доказах ти, че същността на Бог е различна при мен и при вас. :) 

По-общо: Съществувам ли аз?! Да! Съществува ли моята представа за различие на Божията същност?! Да! => Следователно съществува и различна Божия същност! :)  

След като има различни схващания (представи) за същността на Бог, то явно има различна Божия същност! :)  

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

След като има различни схващания (представи) за същността на Бог, то явно има различна Божия същност! :)  

Представата е едно, истината е съвсем друго!

Представите могат да бъдат повече отколкото са хората по земята. Което може да няма нищо общо с Божият същност.

Ти си приел представата за Бог от библията, или по точно от Новия завет. Други са приели представата от Бхагават Гита и Упанишадите.

Представите са умствени проекции и са толкова различни колкото са различни хората. 

Днес можеш да приемеш едни представи за истина. Утре, можеш да се откажеш от тях, и да приемеш други като по-истински от предишните.

Това не прави различна самата Божия същност!

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Попитах те и теб @Solly, твоя Творец какъв е? =

Човек е свободен или да приеме чужди представи за Бог - например тези от някоя религия, или да си създаде собствени представи.

Философите имат различни представи за Бог. Деистите го определят като Творец, който е създал всичко, но който не се намесва в живота на творенията. Някои източни учения приемат, че Бог е създал всичко, но е създал Закона или принципа на Карма и чрез този принцип се развива всичко във вселената. Според Ошо, Бог е самата природа. Според него, всичко което съществува във вселената, е част от Бог.

За формирането на моята представа търся логика в тях и приемам части от всички тези представи, като отхвърлям други. Защото Истината е съвкупност и събрани парченца от всички истини. Бог е създал и създава всичко чрез логика, затова трябва да търсим логичното и да отхвърляме нелогичното.

преди 19 часа, Мери) написа:

Християните не отхвърлят СЗ, също както самият Исус не го отхвърля:

Матей 5:17-18: „Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците? Не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото истина ви казвам: Докато премине небето и земята, нито една йота, нито една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.“

Ако само евреите бяха по СЗ, то ние християните щяхме да четем само НЗ, а не СЗ и НЗ в комплект. 😉 

И според теб "Не съм дошъл да разруша, а да изпълня." означава да се изпълнява(спазва) закона(заповедите написани там)?!

преди 22 минути, The Lone Star написа:

И според теб "Не съм дошъл да разруша, а да изпълня." означава да се изпълнява(спазва) закона(заповедите написани там)?!

А според теб, какво означава?

Според мен означава да изпълни това, което в закона и пророците е предречено за него. Написано е изпълня, което предполага еднократен акт, а не изпълнявам, което предполага многократност на действието. Не се отнася до правилата дадени в закона. Иначе закона е даден на евреите, а след това се възприема и от християните като общовалидни, морални правила.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Според мен означава да изпълни това, което в закона и пророците е предречено за него. Написано е изпълня, което предполага еднократен акт, а не изпълнявам, което предполага многократност на действието. Не се отнася до правилата дадени в закона. Иначе закона е даден на евреите, а след това се възприема и от християните като общовалидни, морални правила.

Да, но става въпрос конкретно за закона!

„Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците? 

• Автор
преди 12 часа, Мери) написа:

Ако трябва да бъдем  максимално конкретни и правдиви формации като  Ислямска държава са  политически творения, които се крият зад религиозна маска, на практика в дъното на цялата тая история стои не религиозен, а чисто материален интерес, в който не е изключено  да има замесени по някакъв начин  и хора и групи с християнско вероизповедание. 

Доближаваш се истината за исляма. Исляма никога не е била само чиста религия както християнството е. Там освен вяра в бог имат стремежа и за политическо управление. 

- Право и законодателство (Шериат) - Комплекс от правни норми, които уреждат не само личния и морален живот на вярващите, но и обществени, търговски, брачни и наказателни въпроси.

- Политически принципи - Исторически ислямът има своя политическа система, като например халифата, който е форма на управление, основана на ислямските принципи.

В исляма политиката и религията са двете страни на една и съща монета. Те са неразделни като крайната цел е цялата земя да бъде подчинена на  Шериата. 

Така, че ислямска държава изпълняват буквално идеологията на исляма. Това е истинското лице на исляма. 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:
Цитат

26. След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над ...

Та, кой е Нашия образ?! Общ?

Разбира се, че е общ. Някакъв друг образ извън себе си очакваш да сътвори Бог? И къде е това "извън", след кото Бог е всичко? Множественото число  вероятно поражда въпроси. Но ако се допусне, че ние хората на Земата не сме първите и единствени сътворени, а Бог сътворява непрекъснато през вечността, то може да отговорим частично. И действително виждаме милиарди звезди и звездни системи.  Фиксирали сме се върху нашата планета, но съвсем нормално е на други, породените много по-рано същества, да са достигнали до много по-цялостна и осъзната връзка с Бог и така това "ние" добива логичност. В Библията, тази представа е символизирана със стълбата на Яков:

"10 Яков, прочее, излезе от Вирсавее и отиде към Харан.

11 И, като стигна на едно място, пренощува там, защото слънцето беше залязло; и взе от мястото един камък та го тури за възглавница, и легна да спи на това място.

12 И сънува, и ето стълба изправена на земята, чийто връх стигаше до небето; и Божиите ангели се качваха и слизаха по нея.

...

16 А като се събуди Яков от съня си, рече: Наистина Господ е на това място, а аз не съм знаел.

17 И убоя се, и рече: Колко е страшно това място! Това не е друго освен Божий дом, това е врата небесна." Битие 28 гл.

Тук са представени всички тези безброй сътворени от Бог същества, намиращи  се на различно стъпало на развитие.

• Автор

Интересен разказа на ислямски учител, участник в ислямската революция в Иран, но се отрича от исляма и приема Исус за свой Бог. Казва, че в исляма лъжата и насилието са практика. 

преди 38 минути, Solly написа:

Тълкуваш текста прекалено буквално. Христос дава нов закон (т.е. ново учение) на хората и думите му просто показват, че то не е в несъответствие на старото, а го допълва.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Да, продължават примерите за комплексарщина. Чудесно опримеряване - като по учебник. :) Продължавайте смело, справяте се успешно с разкриването. 

И? на кого му пука на вас какво и кое ви напомня - при това щото имало някакъв клип и там... нещо си с някакви портокали. :) Колкото повече се разкривате толкова повече се компрометирате. 

Липсата на компетенция по отношение на научното познание и психологичните дисциплини са най-малкото във вашите дефицити. Някакъв колективизъм, някакви огледала породени от клипчета с портокали от тубите... и нещо си на някого му напомняло - това са обикновени и голи битовизми, които ви позиционират когнитивно и емоционално някъде в тийн възрастите. 

Въпросът за невежеството е надувката, която се фантазира че знае, а не фактическата липса на информация. Последната може да се намери и възприеме, осмисли и комбинира, но комплексаря е подгонен от заблудните си филми колко ги разбира всякаквите работи. 

Не ме интересува никакъв колективизъм и нечии смахнати защитни сработвания на комплексарски себичници. Като сте невеж, това си е. Поне го приемете достойно и спокойно, защото рамус не ви е причината за дефицита и да си го изкарвате на него, това не му пречи с нищичко. А вие по-умен няма да станете. Както и не сте станали досега.

Огледалните инфантилни номерца с повторение и обръщане на мои думички - дори в това сте неграмотен и невеж. То се прави с познания, за да има ефект. И в това също е налице наука, но не е за невежи аборигени, при все че се били сънували че са умни, добри и много яки... 

Колкото до анонимността - всички, които са участвали през годините на калдата в този подфорум и само три раздела, много добре са наясно кой съм, откъде съм, как ми е името и други подробности. Знаят ги, защото самият аз съм ги списвал, дори имам и снимки. :) 

и ти си от тях - имаш проблем, и то "хибриден"... невронно-хибриден и се изразява в някои дефицити в невромедиаторите. Генетично ти е и е още от млади години. Това трябваше да търсиш с ИИ, ама те дърпат изтрещелите филми... :) Кофти дърпалка - няма откъсване.

Твойте примери за комплексарщина нямат равни на никого в този форум. Но няма проблем - продължавай смело да показваш и разкриваш колко си зле . Не ни пречиш.

На теб ти пука и то се вижда. Само чакаш който и да е да напише нещо и ти веднага да отговориш подобаващо комплексарски и емоционално. Личи си , че не си някъде в тийн възраста на години, но на акъл си преди тийн годините!

Въпросът за невежеството не е надувка и няма нищо общо с фактическата информация или с липсата на такава. Просто всеки човек си има собствена преценка за живота и за всичко останало около него. 

Интересно ми е как цитираш само извадки на думи извън целия контекст на моите отговори и си конструктираш някакви невероятни не-умозаключения , че ме познаваш и даже даваш както винаги епитети - неграмотен , невеж, абориген, не-умен и т.н. Тези епитети точно ти НЯМА как да ги слагаш , защото не познаваш лично нито мен нито лично който и да е друг от този форум! 

Гледам , гледам и нищо съществено не виждам в думичките , който пишеш за да покажеш колко знаеш. Реално само се периш и е много трудно да се определи за теб кое повече надделява - комплексарщината (АЗ СЪМ ДЪ БЕСТ) или чисто и просто заяждане с всички за всичко навсякъде , защото живота ти е сив , скучен и без никакво бъдеще!

Явно генетично още преди да се родиш ти е предопределено да си негативен и заядлив. Всички навсякъде го виждат. Нито има нужда от търсене по стари форуми през годините , нито от ИИ.

И пак ли ще си ги мерим , кой от колко години е тук и кой кого знае! (Ти наиш ли аз кого познаам!) Нямаш оправия човек - типичен асоциален индивид!

преди 13 часа, _ramus_ написа:

• Автор

Уникално свидетелство на бивш мюсюлманин. Исус възстановява поразиите, които се правят в името на Аллах и Мохамед! 

преди 3 часа, Solly написа:

Това е твоето разбиране. Кой може да каже кое е правилното?

преди 1 час, The Lone Star написа:

Това е твоето разбиране. Кой може да каже кое е правилното?

Не, така пише!

преди 4 часа, realno написа:

Така, че ислямска държава изпълняват буквално идеологията на исляма. Това е истинското лице на исляма. 

Още чакам за цитати

преди 17 часа, Solly написа:

Цитирай да видим какво пише в Корана.

Както и да ми отговориш на другия въпрос: От кого Исус изкупува греховете на хората?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.