Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моите рисунки. Само собствени творби!

Featured Replies

То се вижда ,че е надено, затова попитах...Както и да е. Успех и вдъхновение  да я завършиш ти желая. 

Ако използваш различни графити , ще имаш повече дълбочина. ( :

• Отговори 1k
  • Прегледи 166,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубава ти е момата! Гат' порасне огин ке биде. Ма фани да нарисуваш и един калпазанин. С каскет, със 7/8 панталони, с презрамка (само една), с голямо копче, с прашка и мърляво по лицето!

П.П. Няма зайци - няма капани. Тува йе :)

Даркулинеййй!!Излазя от дупката ей.... :jumping11:

Чакай,че  се замотах  тука с глупости..

Само диване като тебе може да ми запали фитилите така, баш като нямам картон. Добре ,че не мога да ти се сърдя до края на света и обратно. Идеята е страхотна, ще видим ще я бъде ли.

Иначе ми се иска  да обещая, но се хващам че си гриза ноктите.

пп успя да ми прищипеш опашката на вратата де :clown:

Ми,  зима иде. :D

Ще се спами с чиста съвест, докато ми пристигне картона.

А ръкавиците мога да ги заема на някой желаещ да порисува. ( ;

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
на 19.08.2013 г. в 20:59, darkterminal написа:

П.П. Няма зайци - няма капани. Тува йе :)

Тува йе, ама много сте трудни за рисуване мъжете . Още от малки. Що не си избрах пекинеза аз?! Две очи , две шепи косми и айде. :helpwanted4:

Две очи , две шепи косми и айде. :help wanted4:

Ша ти намеря някой едноок, плешив пинчер, та да не са харчиш за боя....

Ето подобрена снимка на Монализа  

( :

Ша ти намеря някой едноок, плешив пинчер, та да не са харчиш за боя...

Толкоз то от вас.  Да ви уйдисвам на акълите и аз шматката. :D

олее, как ще те застрелам между очите тебе.

• 2 седмици по-късно...

Комбоец!

Великолепен е, Нини!

Влюбих се от пръв поглед в дяволски усмихнатите очета, в трапчинките и... в грайферчетата на обувчиците му... ако ми видиш усмивката в момента...

... сладък, пък сладък... комбоец :)

Благодаря , Нелчик, предизвикателство си беше..

да не говорим,че цял гардероб дрехи за пръв път рисувам

Е, успяла си!

Не са само дрехите.

Жив е! Като че ли ей сега ще прихне, трапчинките ще подскочат, ще заложи камъчето(което някак уж небрежно държи) в прашката, ще затвори оче и ще се прицели... в уличната лампа! :)

Лампата друг път.. :D Ох, ама щуротии се сещам,

Бай 'Танас е само мас" - отмъщение има тука, отмъщение... :ph34r::D

сладурчик, ще го споделя с приятелите си

може ли

Може разбира се, вече направи едно кръгче из нета.. ( ;

Може разбира се, вече направи едно кръгче из нета.. ( ;

хихи ще изпочупи мониторите Димчо

:P

за хлапето на Чаплин се сетих веднага ама онова не беше ич слънчевко като твоето

;)

• 2 седмици по-късно...

Ей хора, събудихте ми старата тръпка! От 8-ми клас не бях драскал, и гледайки вашите творения реших да се пробвам след толкова голяма пауза (близо 15 години). Ще кача някои мои драсканици, и ще се зарадвам на всякакъв коментар, било то положителен или отрицателен.

post-330724-0-03363100-1379435828_thumb.

post-330724-0-53493200-1379435829_thumb.

post-330724-0-07042500-1379435831_thumb.

post-330724-0-72687700-1379435832_thumb.

post-330724-0-06816700-1379435834_thumb.

Редактирано от naskonux (преглед на промените)

Привет, привет!

Ако знаеш колко е приятно това: "Събудихте ми стара тръпка"...

От мен не очаквай критика. Защото нямам дарбата да рисувам, но имам друга дарба - да се радвам на тези, които го правят.

... и имам навика да кръщавам рисунките :)

Мислителят

Строгият

Очи чёрные

Младост

Слънчево зайче

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ей хора, събудихте ми старата тръпка! От 8-ми клас не бях драскал, и гледайки вашите творения реших да се пробвам след толкова голяма пауза (близо 15 години). Ще кача някои мои драсканици, и ще се зарадвам на всякакъв коментар, било то положителен или отрицателен.

Тука някъде назад из страниците пусках един път една книга, в която пише как се рисува.

Можеш да си намериш и други книги да си ги свалиш от интернет ( даже за без пари ).

На това което показваш този път, му липсва обем. Виждат се очертания, които не отговарят на деиствителността  ( сравнявайки снимката например), дори и даже без да виждам модела, ми е ясно че е разкривено. Започни от научаването да визираш и да пренасяш точните пропорции върху листа. Знаеш ли как си личи като сложиш рисунката до модела, ако е разкривено. Една гипсова отливка на глава някаква, ще ти свърши добра работа да се тренираш.  Или някоя статуя в някой парк, пак става ама ще има любопитни, нищо де те ще те хвалят че си голям майстор.

Има софтуери които от снимка ти изкарват рисунка, можеш да си служиш и с тях с учебна цел. 

Добрата новина е, че така като те гледам как рисуваш, явно без да те е учил някой сериозно как се прави тая работа, ако се научиш от книги или от даскал или приятел който вече се е учил да рисува правилно, после ще станеш добър майстор. Да бе, само за няколко месеца може да почнеш да ги рисуваш да изглеждат баш като снимки и най-важното да си приличат с моделите.

На по късен етап, след като си почнал да успяваш да ги догодиш да си приличат рисунките с моделите, тогава вече можеш да наблегнеш на предаването на харектера на рисуваното лице, като си позволяваш някои отклонения от строгия рисунък, ама вече с артистична цел, за постигане на внушения някакви.

Все пак мисля че ти ще се кефиш доста на прецизното им изрисуване, да изглеждат като живи. А това горе долу със сигурност ще ти се отдава и ще ги шашкаш хората около теб с постиженията ти.

Трябва ти само добър метод на учене, щото останалото си го имаш вродено в теб.

Някъде из фотографските теми им обяснявах вече, че могат да се научат да рисуват, ако искат и ако не са с две леви ръце. Еми ти със сигурност не си с две леви ръце, така че от теб си зависи, ако ти се занимава ще постигнеш добри резултати.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Тука някъде назад из страниците пусках един път една книга, в която пише как се рисува.

Можеш да си намериш и други книги да си ги свалиш от интернет ( даже за без пари ).

На това което показваш този път, му липсва обем. Виждат се очертания, които не отговарят на деиствителността  ( сравнявайки снимката например), дори и даже без да виждам модела, ми е ясно че е разкривено. Започни от научаването да визираш и да пренасяш точните пропорции върху листа. Знаеш ли как си личи като сложиш рисунката до модела, ако е разкривено. Една гипсова отливка на глава някаква, ще ти свърши добра работа да се тренираш.  Или някоя статуя в някой парк, пак става ама ще има любопитни, нищо де те ще те хвалят че си голям майстор.

Има софтуери които от снимка ти изкарват рисунка, можеш да си служиш и с тях с учебна цел. 

Добрата новина е, че така като те гледам как рисуваш, явно без да те е учил някой сериозно как се прави тая работа, ако се научиш от книги или от даскал или приятел който вече се е учил да рисува правилно, после ще станеш добър майстор. Да бе, само за няколко месеца може да почнеш да ги рисуваш да изглеждат баш като снимки и най-важното да си приличат с моделите.

На по късен етап, след като си почнал да успяваш да ги догодиш да си приличат рисунките с моделите, тогава вече можеш да наблегнеш на предаването на харектера на рисуваното лице, като си позволяваш някои отклонения от строгия рисунък, ама вече с артистична цел, за постигане на внушения някакви.

Все пак мисля че ти ще се кефиш доста на прецизното им изрисуване, да изглеждат като живи. А това горе долу със сигурност ще ти се отдава и ще ги шашкаш хората около теб с постиженията ти.

Трябва ти само добър метод на учене, щото останалото си го имаш вродено в теб.

Някъде из фотографските теми им обяснявах вече, че могат да се научат да рисуват, ако искат и ако не са с две леви ръце. Еми ти със сигурност не си с две леви ръце, така че от теб си зависи, ако ти се занимава ще постигнеш добри резултати.

Много вярно! Никой нищо не ми е показвал. Просто това което правя е да гледам и да драскам. Беше си едно детско хоби, и така си остана. От 7~8 клас не бях драскал нищо, а от тогава до сега минаха около 15 години. Случайно попаднах тук, и след като поразгледах постнатите рисунки, реших да се пробвам отново. Установих, че дори и най-елементарните познания оказват значително влияние на крайния резултат.  Тогава ако е имало някой да ми подскаже някои работи, да ми удари едно рамо, предполагам сега щях да съм в много по-напреднал стадий. Аз нямам за цел да се харесам на някой си, но както каза това да изглеждат "живи" много би ме изкефило. За жалост обаче за да стане това, ще трябва да се упражнявам доста. Ще потърся въпросната книга, и като я комбинирам със свободно време (особено сега през зимата) може и да ги докарам :) Забелязах обаче, че веднага след като съм ги нарисувал не виждам много кусури. Но като ги погледна след месец-два да речем, виждам доста такива. Интересно... Благодаря ти за коментара! Ще взема под внимание препоръките ти! ;)

Редактирано от naskonux (преглед на промените)

Здравей, стана ми приятно да прочета това.  ( :

Хубави портрети, поздрави за което. Сега ти трябва само да трупаш опит, а ако не ти стига времето, има начин и от него да се краде. ( ;

Виждам,че си получил компетентен съвет...  така ,че ти си .

пп за ползването на огледало и друг път съм споменавала. добър помощник е .чифт безпристрастни очи.... докато ти си вътре в рисунката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.