Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Всъщност Нео аз ти говоря истината. И съм ти казал достатъчно.

"Прочети го и се надявам да го разбереш правилно.На Дънов вече никой не може да му помогне,но теб и останалите заблудени от лъскавите лъжливи думички все още можем".

Да си мислиш, че можеш да ми помогнеш, от една страна ми показва, че си доброжелателен. Това е нещо като доброто "Божественото" у всеки човек. От друга страна ми показваш, че искаш да ми бъдеш учител, имаш нужда да ме спасяваш и поучаваш. Истината е, че аз нямам нужда от помощта ти. Аз съм сигурен във себе си и твоето мнение е без значение за мен.

Вярвам ти, че не ми вярваш. Истината е.

:lol6::P:) Ех,Митя...октомвриец млад....Както кажеш...Смятай че съм ти повярвал.Много лесно мога да ти докажа че лъжеш....С твоите собствени думи ,брато....Може и да не ти се вярва,може и да не знаеш....понякога Нео помни като слон....Но ще се отклоним много от темата.Не че не правиш всичко възможно това да е така.Защото нямаш смислени доводи и хукваш към лични обяснения,които ти казах че слабо ме интересуват/Да не кажа никак/

Та по темата:

В началото изобщо не се замислях особено какво точно е учението на така наречения "учител".Но упорството на определени хора да ми го навират в лицето като всемирна панацея ме накара вникна в същността на пръв поглед сладките приказки.Доста гнусен бълвоч ми предлага за духовна храна другаря Дънов.Благодаря покорно,ама смятам да пропусна.... Публикувано изображение

Осия 4:6

"Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада."

Стария завет. Звучи заплашително. Подчиняващо. Претенциозно. Богоборецът в отговор е склонен да размаха предизвикателно юмрук към небето. Но като го направи се оказва, че заедно с мръсната вода е изхърлил и бебето. Но и това е път. И се изминава.

В някои случаи, които лесно се виждат тук, във форума, особено в тази тема, освен богоборец може да се говори и за учителоборец. Самостоятелен, независим, всичко знаещ типаж. Нататък е същото. Мръсната вода, бебето... Осъзнаване, в перспектива.

Да и приказките на Киплинг ,за лека нощ! Публикувано изображение Много ви дразнят такива типажи нали?Защото мислят самостоятелно,не се поддават ха манипулация и винаги могат да те изненадат с някоя истина която е трудно да замажеш убедително?С библейски притчи трудно ще се измъкнеш,не отговаряйки на неудобните въпроси.Мога да ги задявам доста дълго време. Публикувано изображение
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Осия 4:6

"Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада."

Стария завет. Звучи заплашително. Подчиняващо. Претенциозно. Богоборецът в отговор е склонен да размаха предизвикателно юмрук към небето. Но като го направи се оказва, че заедно с мръсната вода е изхърлил и бебето. Но и това е път. И се изминава.

В някои случаи, които лесно се виждат тук, във форума, особено в тази тема, освен богоборец може да се говори и за учителоборец. Самостоятелен, независим, всичко знаещ типаж. Нататък е същото. Мръсната вода, бебето... Осъзнаване, в перспектива.

А ти какво против такъв типаж имаш? Предпочиташ несамостоятелните и зависимите ли?..

Не е трудно да се досетим защо...

И ви предупреждавам да пазите това, което градя, да го не съборите, защото е свято; и ако се опитате да светотатствате, три злини ще ви допусна: глад, мор и разорение; и няма да ви пощадя, но ще се съдя с вас и ще помните винаги, че Бог е говорил. Пазете думите Ми.

...

Тая непреодолима Любов на Този, който ви люби и се грижи за вас, ме извика отгоре да дойда да ви помогна в тия усилни времена, които настават за последен път в тоя свят.

Мерси й казвам на такава "любов", която заплашва, че ако не я послуша някой, злини го чакат. Задръжте си я!

Редактирано от Maat (преглед на промените)

В началото изобщо не се замислях особено какво точно е учението на така наречения "учител".Но упорството на определени хора да ми го навират в лицето като всемирна панацея ме накара вникна в същността на пръв поглед сладките приказки.Доста гнусен бълвоч ми предлага за духовна храна другаря Дънов.Благодаря покорно,ама смятам да пропусна.... Публикувано изображение

Всичко това е хубаво, но моля, не дей да пропускаш т.2.12 , моля.

Всичко това е хубаво, но моля, не дей да пропускаш т.2.12 , моля.

Извинявам се ако имам нарушение...

Редактирано от Нео (преглед на промените)

: Много ви дразнят такива типажи нали?Защото мислят самостоятелно,не се поддават ха манипулация и винаги могат да те изненадат с някоя истина която е трудно да замажеш убедително?С библейски притчи трудно ще се измъкнеш,не отговаряйки на неудобните въпроси.Мога да ги задявам доста дълго време. Публикувано изображение

Говорех си преди с Багира, че всеки човек е манипулатор.

Ако резултатът от постъпките е раздразнение, каква е целта? Раздразнение ли е тя и защо?

Кому е нужно нечие раздразнение?

"Моя Мир ви давам." Христос

За мен желанието е някой да ме види раздразнен. Това е скритият копнеж на нечие сърчице.

Защо според вас Дънов не е формулирал сам всичко това което е казал и не е издал сам книги,имал е възможност и подкрепа имал е и последователи? Защо е оставил делото си по този начин да се рее из въздуха на времето!? Това не е случайно. И преди да се осъжда един човек ,който никой от нас не познава ,и преди да се вадят нищо не значещи биографии е хубаво да се погледнат нещата и от друг ъгъл. Ако всеки един човек напише биографията си ,сам за себе си и я даде на друг човек да я прочете,въпреки че е вложил част от себе си в написването,другия човек няма дори идея да има за това какво е ставало в главата на пишещия докато е писал собствения си живот.Защото това практически е невъзможно. Интересно как се коментира и се вярва на някакви данни и събития написани от някого(често недоброжелателни)за някого ,след като и идея си нямаме за този човек. Дънов е оставил много хубави неща,на някого не му харесват ,ок ,не е ли по хубаво да се видят хубавите неща и да не се трупа негатив на тези които не ни харесват ,защото нехаресването в голям процент от случаите да не кажа 100% е неразбиране и неприемане. В случая с Дънов никой не може да каже че не е верно нещо което е казал Дънов ,защото никой не го е чул,може да каже ,че не е разбрал записващия или не е съгласен с него.Но какво е казал Дънов и защо, е един съвсем различен въпрос. За да може да се видят идеите на написаното от последователите му е хубаво да се познава и приема тази материя,критиката и осъждането е най-малкото не нужна. И това всъщност важи за целия ни живот и взаимоотношенията ни с хората ,колкото повече осъждаш един човек ,толкова повече се отдалечаваш от него и не виждаш красивото което е вложиш Бог в него. Никак не е сложно ,но явно е безкрайно трудно за приложение. П.П. не нападам никого лично написаното е с най-добри чувства към всички.

В началото изобщо не се замислях особено какво точно е учението на така наречения "учител".

Проста работа. Не влизаш в тема, която не стимулира размислите ти.

Да и приказките на Киплинг ,за лека нощ! Публикувано изображение

Всеки се учи от каквото може! Надявам се да нямам основание да считам, че не си от обучаемите...

Много ви дразнят такива типажи нали?Защото мислят самостоятелно,не се поддават ха манипулация и винаги могат да те изненадат с някоя истина която е трудно да замажеш убедително?С библейски притчи трудно ще се измъкнеш,не отговаряйки на неудобните въпроси.Мога да ги задявам доста дълго време. Публикувано изображение

Задавай въпроси! Много е хубаво и написани да ги виждаш! Знаеш достатъчно, за да си наясно, че добрият отговор идва след добър въпрос! Най -често човек си преформулира въпросите след време и започва да получава по- точни отговори! Ако наистина се грижиш за своето развитие а не за превъзпитанието на съфорумците и за дреги разни подобни неща, ще го забележиш! Според мен най- важни са не отговорите, които Х, или У ти дават, а които се появяват в самия теб! Така че рекламации към отговорите не насочвай извън себе си!

Някои "истини" са съвсем изненадващи, вярно. Ако ме раздразнят, ще се разтревожа сериозно за себе си.

Самостоятелното и независимо мислене е нещо много ценно. Стига да е мислене и независимо. Мога само да се радвам, когато срещна проявите му!

Но трябва да се внимава независимостта от какво точно е.

Ще ми се да ти кажа, че от позицията, от гледната точка, в която си в момента, няма начин да ти хареса нещо от беседите на Петър Дънов. Интересното е, че по някакъв начин те вълнуват, защото много настояваш да покажеш отвращението си към темата. Не можеш да си представиш колко добре разбирам такава позиция.

Но най- хубавото е, че тя не е вечна.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

...Самостоятелното и независимо мислене е нещо много ценно.

Стига да е мислене и независимо.

Мога само да се радвам, когато срещна проявите му!

Но трябва да се внимава независимостта от какво точно е.

Самостоятелното и независимо мислене,цитирайки Учителя , е много ценно нещо!

Именно много внимавам тази независимост,от какво точно идва,и когато разбера Влияние ,а не независимост всъщност зависимост,почвам да не се радвам на проявите Му,няма значение кой Учител-Дънов,Кришна , или някой друг!

И за това се изказвам неподготвен,всъщност питайки един ,който знае и от Висотата на знанието Му той ми казва:

"ти кой си ,бе тъпан Джоунс

я отивай да четеш ,аз знайш ли къде съм учила и кво съм завършилат.н. "

да ама аз не питам кво е завършила а какво е превела разбираш ли ?

или

"като не ти харесва темата ,пътя,

ние тука Го харесваме и си говорим само хубавите неща ,сладникавите!

И не отговаряме на тъпи и провокативни въпроси"

Мда

позната история,навремето имаше дисциплина "Научен комунизъм"

Трябва пак да я върнат ,не мислиш ли ?

Мда

позната история,навремето имаше дисциплина "Научен комунизъм"

Трябва пак да я върнат ,не мислиш ли ?

Абсолютно! Далеч по- добре е само да я учим, за да не ни се налага да я живеем!

Трагедията е, че все още не ни е позната тази история ... Още има да се учим от нея.

Учителя Дънов е изрекъл, че трябва да постъпваме един към друг като към нещо свещено. "Не знаете ли , че сте храм Божий и дух Божий живее във вас?" Той е един прекрасен манипулатор, защото всеки човек има нужда да бъде почитан, уважаван и обичан. Не всеки, може би, но на мен ми харесва, "разбираш ли". "Аз се боря против това което мразя и се превръщам в същото", е нещо проверено, с доказана неефективност на "борбата". Принципът на огледалата, видно е , работи. Ако имаме действие водещо до определен резултат, и ако липсва резултатът, остава само желанието за него. Това е железна логика.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Учителя Дънов е изрекъл, че трябва да постъпваме един към друг като към нещо свещено.

"Не знаете ли , че сте храм Божий и дух Божий живее във вас?"

Той е един прекрасен манипулатор, защото всеки човек има нужда да бъде почитан, уважаван и обичан. Не всеки, може би, но на мен ми харесва, "разбираш ли".

"Аз се боря против това което мразя и се превръщам в същото", е нещо проверено, с доказана неефективност на "борбата".

Принципът на огледалата, видно е , работи.

Ако имаме действие водещо до определен резултат, и ако липсва резултатът, остава само желанието за него. Това е железна логика.

Да,това с огледалата си прав,но както Маат спомена има едни криви такива,и те изкривяват даже и ти не можеш да се познаеш!

това е по-ранното:

"Този, който не яде от моето тяло и не пие от моята кръв, и поради тази причина не е едно с мен и аз не съм едно с него, няма да бъде спасен."[/i]

това е следствие(едно от многото):

И ви предупреждавам да пазите това, което градя, да го не съборите, защото е свято; и ако се опитате да светотатствате, три злини ще ви допусна: глад, мор и разорение; и няма да ви пощадя, но ще се съдя с вас и ще помните винаги, че Бог е говорил. Пазете думите Ми.

Трябва да ходя на Аязмото,няма как!!! Публикувано изображение

Трябва да ходя на Аязмото,няма как!!! Публикувано изображение

Можеш да ходиш, където поискаш, никой не те задържа тук.

"При прилагането на психологическите закони има много методи, но ние имаме често пъти отрицателната страна на субекта, на когото искаме да помогнем. Например искате да нахраните един човек, дадете ми храна, а той я повърне; искате да помогнете на човек материално, а той е чрезвичайно (премного) честолюбив. Тоя последния, трябва да счита, че тия мисли са от Бога, а не от хората. Защото ако мисли, че са от хората, то в неговия случай, като честолюбив, неутрализира мислите на своите приятели, а така не могат да се уреждат работите му.

Искам от всички вас, които сте в мъчнотия, да имате самообладание и да не се страхувате. Страхът и съмнението искам да изчезнат от тези, на които аз имам намерение и желание да им помогна. Това е Волята Божия. Страх може да има човек само когато греши, а от друго нищо да не се плаши. Исус Христос много ясно е казал :"Всичко каквото попроси който вярва, ще му бъде", разбира се ако не се усъмни. Ние трябва да си представяме Бога като едно Същество, което ни слуша. Бог не търпи абсолютно никакво съмнение.

В. Узунов: Когато искам от Бога нещо и дохождат мисли, които ми внушават, че няма да ме послушат, то този глас пречи ли ми?

Този глас трябва да го победим.

Имайте предвид кривите ни отношения спрямо Духовния свят. Трябва да въдворим съзнанието, че имаме връзка с Бога, че Той е Бог верен и неизменяем и че нищо не може да Му въздейства. Първото ни нещо е да поправим отношенията си спрямо Бога- че Той е наш Баща, наш Господар, който ни е изпратил на работа, и като имаме предвид, че е най-добрият господар и непременно ще ни даде това, което искаме. Та трябва да възстановим в своята душа едно от тези две положения: или че Господ ти е благ Баща, или пък, че ти е Господар, и то най-добрия Господар."

Учителя Петър Дънов "Веригата на Божествената любов. 174, 175 стр.

Има разлика между "пусна" и "допусна". Ако в съзнанието ти Бог е наказващ, имаш отрицателна нагласа спрямо него, сам допускаш, "изманипулирваш се". Реакцията на Маат е показателна, че има голям страх за препитанието си. Осъжда "наказващия Бог" , защото не влага мисъл и размишление.

"Не се грижете за утрешния ден, какво ще ядете и какво ще облечете, защото ще има какво". Христос

"Права съдба съдете".

Ако не допуснеш тази нагласа, видно е "съдиш" се с Бога, опитваш се да го "обориш" и загубваш Истината му. Това е светостта на делото на Дънов, да покаже Божествената Истина.

"Разсъждение ще ви пази"

Един добър психиатър, наблюдава на кои думи реагират "пациентите му". И си прави изводи за тях.

Маат не се бунтува против Бога, а против грешната представа, която си е създала в главата за него. Проектира я върху Учителя Дънов и дава воля на негативизма, черногледството, неприемането си и липсата на размисъл, която е у нея. Също за мен демонстрира непознаване на голяма част от думите на Учителя, видно е и "доказващо", че чете това послание за първи път.

А Нео затова не разбра думите "материално богат".

Думите в кавичките не ми се занимава да им търся от къде са "наизустени", защото отивам на работа.

"Разсъждение ще ви пази".

"Благославяй ,душе мое ,Господа и не забравяй всичките Му благодеяния"

Бих добавила- и където и да е другаде. Това е то, свободата на избора. Но няма свобода от последствията на този избор.

"Не се грижете за утрешния ден, какво ще ядете и какво ще облечете, защото ще има какво". Христос

"Права съдба съдете".

Ако не допуснеш тази нагласа, видно е "съдиш" се с Бога, опитваш се да го "обориш" и загубваш Истината му.

Благодаря ти за хубавата формулировка! Това се опитвах и аз да кажа: Човешкото същество, загубило връзката с Бога, си създава представа за него, според своите си възможности и разбирания. Естествено, тя си е негова и няма нищо общо с бога. В този смисъл е съвсем справедливо желанието за "богоборство". И ако не е с илюзията , която сами сме си създали, а пробваме да се борим с идеята, основата, първопричината, загубваме Истината му. Имаме пълното основание да се борим с нещо, но не се борим с каквото трябва!

Но наистина,последователния борец би трябвало да открие срещу какво всъщност трябва да се бори! И дали той ...

Маат не се бунтува против Бога, а против грешната представа, която си е създала в главата за него. Проектира я върху Учителя Дънов и дава воля на негативизма, черногледството, неприемането си и липсата на размисъл, която е у нея. Също за мен демонстрира непознаване на голяма част от думите на Учителя, видно е и "доказващо", че чете това послание за първи път.

Да. И не само тя. Това е напълно естествена част от човешкото търсене и развитие.

Ето ги част от бедите на изграждащият бог и учител, по свой образ и подобие, които, съвсем основателно може и трябва да бъдат изоставени и захвърлени:

1. Такъв човек си представя, че някой идва да го учи на нещо. По логиката на шопа (която е напълно основателна )- реакцията е "Он че ми кае, дека е по- прост и от мене!". Тогава и възниква недоумението- "добре, де, тия, учителите, не станаха ли твърде много? Кого да слушам по- напред? На всичкото отгоре, това, на което целокупно учат, е твърде противоречиво- един казва едно, друг- точно обратното! Айде, всички са от един дол дренки! " Но е възможно и друго тълкуване на ситуацията: всички те идват, за да събудят Знанието, което си е във всеки! И тогава е ясно защо начините за пробуждане за различните хора и времена са различни!

2. Има очакване, че това, на което един учител учи, трябва да изглежда по някакъв си начин. Това отново предпоставя как трябва да изглежда уж новото, дето да го учим. Но ако то е принципно Ново, няма как дори да го разпознаем, камо ли да имаме очаквания! Това се отнася до "очите", с които разпознаваме всички останали неща! С други "очи"- може! Но първо трябва да се сетим, че имаме и други ...

Теб също ,Мечи!Ти без това си ходиш като цветарка от форум на форум,да си предлагаш учителските услуги,които никой не приема на сериозно понеже и от километър си личи каква каша е на хард диска ти.Кофти операционна система ползваш,а от това няма спасение на тоя етап.Опитите да тълкуваш кой какво разбрал ,ме разсмиват за добро утро.Ето нещо което явно не искаш упорито да разбереш,макар че отдавна са ти го казали:

Публикувай си ги тия глупости в раздел общи приказки.

Срамота е, че си учил в техническо заведение и можеш да твърдиш че лазера функционирал въз основа на теория на Айнщайн. Язък за учението ти и като пишеш така излагаш и себе си и онова, дето си го учил.

И всички тия глупости за Муххамад и Петър Дънов е жалко че тия двамата не могат да те чуят кви си ги "забъркал" пак.

Изтрий си линковете от подписа - вече за незнам кой път те предупреждавам.

Писна ми да се занимаваме с теб ****в. Просто ни писна. За пореден път каза, че си тръгваш с разни драматични изявления и послания и за пореден път си отново пак тук - пак с едни и същи неща, едно и също. Едни и същи думи, едно и също отношение... Всичко едно и също...

До втръсване...

На нито един от съвсем ясните и правилно поставени въпроси не съм получил и един искрен отговор.

Ще опитам пак....и ще карам по един ,че може да не ги видите случайно следващите?!

1. С какво се издържал Дънов по време на "учителстването" му в България?Кой му е плащал за да проповядва "учението" и с каква цел?/това е един въпрос с два варианта,надявам се да го схванете поне в единия/ Публикувано изображение

Бих добавила- и където и да е другаде. Това е то, свободата на избора. Но няма свобода от последствията на този избор.

Благодаря ти за хубавата формулировка! Това се опитвах и аз да кажа: Човешкото същество, загубило връзката с Бога, си създава представа за него, според своите си възможности и разбирания. Естествено, тя си е негова и няма нищо общо с бога. В този смисъл е съвсем справедливо желанието за "богоборство". И ако не е с илюзията , която сами сме си създали, а пробваме да се борим с идеята, основата, първопричината, загубваме Истината му. Имаме пълното основание да се борим с нещо, но не се борим с каквото трябва!

Но наистина,последователния борец би трябвало да открие срещу какво всъщност трябва да се бори! И дали той ...

Да. И не само тя. Това е напълно естествена част от човешкото търсене и развитие.

Ето ги част от бедите на изграждащият бог и учител, по свой образ и подобие, които, съвсем основателно може и трябва да бъдат изоставени и захвърлени:

1. Такъв човек си представя, че някой идва да го учи на нещо. По логиката на шопа (която е напълно основателна )- реакцията е "Он че ми кае, дека е по- прост и от мене!". Тогава и възниква недоумението- "добре, де, тия, учителите, не станаха ли твърде много? Кого да слушам по- напред? На всичкото отгоре, това, на което целокупно учат, е твърде противоречиво- един казва едно, друг- точно обратното! Айде, всички са от един дол дренки! " Но е възможно и друго тълкуване на ситуацията: всички те идват, за да събудят Знанието, което си е във всеки! И тогава е ясно защо начините за пробуждане за различните хора и времена са различни!

2. Има очакване, че това, на което един учител учи, трябва да изглежда по някакъв си начин. Това отново предпоставя как трябва да изглежда уж новото, дето да го учим. Но ако то е принципно Ново, няма как дори да го разпознаем, камо ли да имаме очаквания! Това се отнася до "очите", с които разпознаваме всички останали неща! С други "очи"- може! Но първо трябва да се сетим, че имаме и други ...

Багира,тук не обсъждаме любими потребители!Темата е за "Всемирния учител",придържай се към нея....Отговори ми просто и убедително на горния въпрос.... Публикувано изображение

Незадаваш един въпрос, а два. Които нямат нищо общо един с друг. Но ми се струва, че каквото и да ти отговоря, няма да има значение, защото не е това, което ти държиш да чуеш. Доказателство? Ами ето: ако двата въпроса, които аз виждам, са един и същ, считай, че съм отговорила вече. Тъй като на втория въпрос има ясен отговор в предишния ми постинг, който, разбира се, ти е убягнал от вниманието. Не съм кладенец на мъдростта, и не ми се ще да се самоцитирам, но поне не пренебрегвай това, което съм написала, не е задължително да го приемаш: "всички те идват, за да събудят Знанието, което си е във всеки! И тогава е ясно защо начините за пробуждане за различните хора и времена са различни!

Ясно е, че няма как да се плаща за такова нещо. Не че не може да се яхне от нечистоплътни намерения, и не че не се е случвало, но не става дума за такова събитие в случая.

Нима човек прави само неща, за които някой му плаща някой?

Подобно предположение не говори нищо за никого, освен за автора му.

Ще проуча конкретно въпроса, досега той не ме е вълнувал, но щом той е единствения ти препъни камък по пътя на разбирането за какво става дума, когато изследваме явлението Петър Дънов, ще положа усилия да ти помогна да го отстраниш!

Ще ми се да добавя още, че задаването на такива въпроси е като хитър ход в играта на дама: накъдето и да мръднеш, все дама затваряш. Ако не ти отговорят- "Ето, страх ги е! Ясна е работата"- печелиш. Ако ти отговорят, че няма злоупотреби и нечестиво финансиране- "Да, бе да! Не ги знаем тия! Я го докажи! " (а и кошаревски свидетели- с лопата да ги ринеш, даже и безкористно го правят...) - понеже няма как да се докаже (впрочем, и обратното няма как да се докаже, но пък понеже е по- гадничко а и по- често срещанко- по- привлекателно е)- пак печелиш. То ... Една печалба ... но така, един определен гъдел печели.

Най- противното е,че личността на Петър Дънов наистина не е интересна за делото му. За такова дело имат значение безличностните измерения. Тук въпросът е дали ги има, или ги няма. За това може да има дискусия.

А иначе ... като отпадне въпросът със самоубийството, после - с финансирането, остава още някоя и друга точка от списъка със стандартно очерняща процедура... Това е една твърде плоска плоскост. Нео, наистина ли ти се стои в нея?

Незадаваш един въпрос, а два. Които нямат нищо общо един с друг. Но ми се струва, че каквото и да ти отговоря, няма да има значение, защото не е това, което ти държиш да чуеш. Доказателство? Ами ето: ако двата въпроса, които аз виждам, са един и същ, считай, че съм отговорила вече. Тъй като на втория въпрос има ясен отговор в предишния ми постинг, който, разбира се, ти е убягнал от вниманието. Не съм кладенец на мъдростта, и не ми се ще да се самоцитирам, но поне не пренебрегвай това, което съм написала, не е задължително да го приемаш: "всички те идват, за да събудят Знанието, което си е във всеки! И тогава е ясно защо начините за пробуждане за различните хора и времена са различни!

Ясно е, че няма как да се плаща за такова нещо. Не че не може да се яхне от нечистоплътни намерения, и не че не се е случвало, но не става дума за такова събитие в случая.

Ще проуча конкретно въпроса, досега той не ме е вълнувал, но щом той е единствения ти препъни камък по пътя на разбирането за какво става дума, когато изследваме явлението Петър Дънов, ще положа усилия да ти помогна да го отстраниш!

Ще ми се да добавя още, че задаването на такива въпроси е като хитър ход в играта на дама: накъдето и да мръднеш, все дама затваряш. Ако не ти отговорят- "Ето, страх ги е! Ясна е работата"- печелиш. Ако ти отговорят, че няма злоупотреби и нечестиво финансиране- "Да, бе да! Не ги знаем тия! Я го докажи! " (а и кошаревски свидетели- с лопата да ги ринеш, даже и безкористно го правят...) - понеже няма как да се докаже (впрочем, и обратното няма как да се докаже, но пък понеже е по- гадничко а и по- често срещанко- по- привлекателно е)- пак печелиш. То ... Една печалба ... но така, един определен гъдел печели.

Най- противното е,че личността на Петър Дънов наистина не е интересна за делото му. За такова дело имат значение безличностните измерения. Тук въпросът е дали ги има, или ги няма. За това може да има дискусия.

А иначе ... като отпадне въпросът със самоубийството, после - с финансирането, остава още някоя и друга точка от списъка със стандартно очерняща процедура... Това е една твърде плоска плоскост. Нео, наистина ли ти се стои в нея?

Не знам за теб,Багира,но аз не очаквам от една плоскост да има други качества,освен това да е плоска и достатъчно широка за опора.Въпроса за самоубийството не е отпаднал,просто се съгласих че не е от особено значение.

Ако си спомняш в началото си мислех,че той наистина е дал нещо добро и полезно,а после учениците му са объркали нещата ....

Обаче се сетих че имаше същия подобен случай с вождовете и учителите на комунизма,като почнем с Ленин и свършим бай Тошо.

И ми се струва че са ползвани едни и същи проверени методи за улавянето на съзнанието и зомбирането на хората.

Красотата и магията на цветовете и природата си ги е имало винаги.Ако наистина сте били нечувствителни за тях преди някакъв измислен "учител" да ви ги е посочил,много съжалявам эа вас. Публикувано изображение

Напротив, има как да се плаща - този начин на живот е известен с терминът комуна, от там и обществения строй с такъв господстващ начин на живот - комунизъм.

Човек прави много неща, и с меркантилни и с не такива цели, но ги прави, ако е жив. А за да е жив, се предполага, че се и храни. Как си е изкарвал хляба Учителя Дънов? Това питаме с Нео.

Аз, лично, по това съдя за човека - по начинът, по който си изкарва хляба - не упражняваната професия - това е без значение, а начинът, по който тя се упражнява - с честен труд или не, защото какъвто хляб ядеш, в това се превръщаш и в преносен смисъл и съвсем буквално...

Разбира се, че един човек, който си изкарва честно хляба, ще даде доверието си на подобен нему и това не е препъни камък, а камък за основата в градежа на доверие.

Не знам за теб,Багира,но аз не очаквам от една плоскост да има други качества,освен това да е плоска и достатъчно широка за опора.Въпроса за самоубийството не е отпаднал,просто се съгласих че не е от особено значение.

Ако си спомняш в началото си мислех,че той наистина е дал нещо добро и полезно,а после учениците му са объркали нещата ....

Обаче се сетих че имаше същия подобен случай с вождовете и учителите на комунизма,като почнем с Ленин и свършим бай Тошо.

И ми се струва че са ползвани едни и същи проверени методи за улавянето на съзнанието и зомбирането на хората.

Красотата и магията на цветовете и природата си ги е имало винаги.Ако наистина сте били нечувствителни за тях преди някакъв измислен "учител" да ви ги е посочил,много съжалявам эа вас. Публикувано изображение

Нео, ти бил ли си на сбирка на розенкройцери? Духовна сбирка... Публикувано изображение Аз, щото, отидох веднъж от любопитство Публикувано изображение Докато слушах, слушах, гледах, гледах... все имах чувството, че някой ще каже накрая "Рапорт даден! Рапорт приет!", за да се разотиде всеки в своя малък свят.

Бях се отказала да пиша в темата. Явно няма смисъл, братче...

Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Теб също ,Мечи!Ти без това си ходиш като цветарка от форум на форум,да си предлагаш учителските услуги,които никой не приема на сериозно понеже и от километър си личи каква каша е на хард диска ти.Кофти операционна система ползваш,а от това няма спасение на тоя етап.Опитите да тълкуваш кой какво разбрал ,ме разсмиват за добро утро.Ето нещо което явно не искаш упорито да разбереш,макар че отдавна са ти го казали:

Всъщност, преди два дена ти демонстративно си тъгна от темата, а сега пак си тук.Както и Маат. Тези думи подлежат на някакво твое разбиране, затова силно са те впечатлили. Аз съм ги подминал, защото не се отнасят до мен.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80

Устройство [редактиране]

Лазерът е изграден от следните три основни компонента: активна среда, външен източник на енергия или още наречен източник на напомпване (може да е светлина от газоразрядна лампа, електрически ток, дори топлина), и резонатор (в най-простия си вид той се състои от две огледала, едното от които има коефициент на отражение близък до 100% (наречено глухо), а другото - по-малък от 100% (наречено полупропускливо). Така просто описаните три компонента могат да бъдат както миниатюрно устройство с размер под 1 mm, така и доста сложна и обемиста система. Лазерните системи в микроелектрониката например могат да заемат цели стаи.

Схема на лазер

Компоненти:

1 - активна среда

2 - източник на напомпване

3 - 100% огледало

4 - полупропускливо огледало

5 - лазерен лъч

Действие [редактиране]

В основата на действието на лазерите лежи принципът на стимулираното излъчване. Той е обяснен феноменологично от Айнщайн, който извежда своите вероятностни коефициенти (коефициенти на Айнщайн) от чисто термодинамични съображения. Те се отнасят за частица с две възможни енергийни състояния - Е1 и Е2, като енергията на частицата в Е2 е по-голяма от тази в Е1. Тоест при нормални обстоятелства частицата ще заема по-изгодното за нея енергийно състояние (това с по-малка енергия, а именно Е1. Ако фотон с енергия точно равна на разликата между двете състояния (Еф = Е2 - Е1) попадне върху частицата, то има вероятност тя да погълне фотона и да премине в по-високо енергийното състояние, а именно Е2. Тази вероятност се нарича вероятност за принудено поглъщане или коефициент на Айнщайн за принудено поглъщане и се бележи с А12. В Е2 частицата ще остане само известно време, понеже то е енергийно по-неизгодно от Е1, след което ще релаксира отново в Е1. Поради валидността на закона за запазване на енергията разликата Е2-Е1 трябва да се отнесе от второ тяло. В някои случаи това е фотон. Вероятността енергията да се отнесе от фотон се нарича вероятност за спонтанно излъчване или коефициент на Айнщаин за спонтанното излъчване. Той се бележи с В21. Ако при попадането на фотон върху частицата тя вече се намира в състояние Е2, тогава има вероятност фотонът да принуди частицата да се върне в Е1, при което да излъчи фотон, неразличим от този, предизвикал излъчването. Тази вероятност се нарича вероятност за принудено излъчване или коефициент на Аийщаин за принудено излъчване и се бележи с А21. Той е равен на А12. Тоест вероятностите за принудено излъчване и принудено поглъщане са равни.

Ако приемем, че в системата има повече от една частица и по някакъв начин сме успели да накараме повечето частици да се качат в Е2, тогава казваме, че сме постигнали инверсна населеност в системата (в Е2 има повече частици, от колкото в Е1). Инверсната населеност е изключително важна за работата на лазера. Без наличие на такава той изобщо няма да работи. Постигането ѝ в някои случаи изобщо не е тривиална задача и създава сериозни проблеми.

Ако вече имаме инверсна населеност в системата и пуснем един фотон с енергия Еф = Е2 - Е1, тогава той ще принуди една частица да излъчи принудено, при което фотоните ще станат два, те ще принудят още две частици да излъчат, при което фотоните ще станат четири и така нататак, докато не се изчерпят частиците в Е2. Този процес на лавинно умножаване на фотоните е процесът на усилване. Ако средата е достатъчно дълга, усилването ще е достатъчно голямо и ще превиши различните загуби в средата (поглъщане, разсейване и други). Това е условието за получаване на лазерна генерация.

В някои случаи (когато средата е с малко усилване) се оказва, че тя трябва да е некомфортно дълга, за да се получи генерация. Поради тази причина се осигурява обратна връзка (резонатор). Резонаторът е и третата основна част на лазерния генератор. Той осигурява многократно преминаване на лъча през активната среда и съответно многократно усилване (тоест да използваме среда 3 m и само едно преминаване през нея е същото, като използваме среда 30 cm, през която лъчът преминава 10 пъти, отразен многократно от огледалата на резонатора (усилването е едно и също)).

Благодарение на многократното преминаване през активната среда вътре в резонатора лазерното лъчение се формира във вид на лазерен сноп с форма, определена от свойствата на резонатора (вид на огледалата, разстояние между тях, наличие на диафрагма и т. н.) При определени условия в резонатора се формира Гаусов сноп с модова структура, отбелязвана с ТЕМmn. Снопът с най-малка разходимост е така нареченият нулев Гаусов сноп ТЕМоо.

Като активна среда като първоначално е използван натурален рубинов кристал, а впоследствие - изкуствено синтезиран корунд, който представлява алуминиев оксид Al2O3 - безцветен кристал, но при наличието на малки количества примеси на тривалентен хром Cr3+ кристалът се оцветява в рубинено червено. Именно този хром е в основата на действието на лазера. С помощта на мощна импулсна газоразрядна ксенонова лампа кристалът се осветява, като в резултат електроните от валентната зона преминават на по-високи енергийни състояния като се задържат там 10-8 s и се връщат на енергийно по-изгодно състояние, в резултат на което се отделя фотон.

...............................

Лазерът не функционира благодарение на теория на Айнщайн, а на физични, природни процеси, изучени и обяснени от хора, които го могат. Те имат интелекта, въображението, необходимите знания, да прозрат тайните на енергията ,Бог.

Да си копна и статийката:

Надявам се, че ще ме извините ако публикувам една лично за мен интересна информация.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80

Ако прочетете страницата отваряща се от този линк ще се запознаете теоретично с лазера. Интересното е, че в основата му стои рубин (камъка на живота). Неговия цвят е от червен (според Дънов духът на Любовта и едното "до") до розов (духът на живота и другото "до"). Облъчен със светлина рубинът отдава своята светлина и облъчвайки атомите на газа създава едно особено състояние на атомите, при което когато ги "докосне" фотон, приетият в атома фотон "ражда" два. Така във възбудителя на устройството се получава лавинообразен процес и практически се "ражда" светлина. Всичко това е осъществено благодарение на теория на Айнщайн. Затова е хубаво да се замислите какво той иска да каже с думите:"Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред учителя Петър Дънов от България".

Друго интресно съвпадение е, че най-известния рубин на света се нарича "Полярната звезда". В Исра (нощното пътуване на пророка Моххамад) Иисус е описан с червеникъв цвят на кожата, седящ върху трон от рубини. Около него има ангели със жълти тюрбани , които излъчват светлина , "която подкрепя светлината на слънцето". Тук имайте предвид, че фотоните се "раждат" в процеса на функционирането на лазера. Освен това лазерите с най-високо к.п.д. в момента използват елемента Хелий.

За функционирането на лазерите съм учил по Технологии в електротехниката и електрониката в Ту-София.

А ето и описанието на втория рай от Моххамад:

Вторият рай: Домът на постоянството

Тогава Джибрил наредил на бурака да закара Мухаммад (с.а.с.) до втория рай,

чието име е Дар ал Карар (Домът на постоянството). Тогава той почукал на една

от вратите от втория рай. Тя била направена от небесен елемент, който няма

име на нашия език. Ангелът Джарджаил дошъл с хиляда процесии ангели, които

правели дори по-добра и по-щастлива музика от ангелите от първия рай. Глас

попитал: „Кой е?”

„Джибраил.”

„Кой те придружава?”

„Мухаммад, Пророкът на Милостта.”

Тогава вратата се отворила. Мухаммад (с.а.с.) видял ангели, чиито лица били

като слънчевия диск, яздещи коне, препасали духовни мечове и пики.

Мухаммад (с.а.с.) попитал: „Джибрил, кои са тези?” Джибрил отговорил: „Това

са ангели, които Аллах създал да подкрепят хората срещу дяволите. Тяхната

възхвала е Субхана зил ’Иззати уал Джабарут (Хвала на Господа на Силата и

Мощта) и те носят жълти тюрбани на главите си. Когато те възхваляват Аллах,

техните тюрбани се движат и излъчват жълта светлина, която подкрепя

светлината на слънцето. Те излъчват и друга светлина, която кара дяволите да

бягат и пропъжда клюките от сърцата на вярващите.” Тогава Мухаммад (с.а.с.)

видял двама много красиви мъже, седящи на трон, направен от рубини. Той

попитал: „Кои са тези?” Джибрил казал: „Те са твои роднини: Яхя (Йоан) и Иса

(Исус).” Иса (Исус) имал червеникав тен, като че е излязъл от банята. Тогава

ангели отишли при Мухаммад (с.а.с.) на групи, като го поздравявали един по

един. Аллах ускорил времето така, че една секунда била достатъчна, за да го

поздравят всички ангели и да се молят с него, защото било дошло времето за

молитва. Иса (Исус) и Яхя (Йоан) изпратили Мухаммад (с.а.с.) и Джибрил

наредил на бурака да отиде в третия рай.

Благослов и Мир за Мухаммад, Семейството му и Сподвижниците му

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BD

....................

"Който не е грешил нека хвърли първия камък" Христос

Ако "драконът на самоуважението" минава през това да бъда безгрешен, не ме търси там Нео. Аз съм грешник, който си прощава за грешките. И видно е това ме прославя.

...Това се опитвах и аз да кажа: Човешкото същество, загубило връзката с Бога, си създава представа за него, според своите си възможности и разбирания. Много точно,всеки трябва да си получи представата за Него според своите разбирания и възможности!Налагането или груповото приобщаване към определен Бог е преодолимо желание ! Естествено, тя си е негова и няма нищо общо с бога.Напротив,не е естествено да няма общо с Бога нали му е връзката с Него В този смисъл е съвсем справедливо желанието за "богоборство". Да така е "богоборството "с мнимите и фалшиви богове-хора живи и не толкова,не може всеки под път и над път да се обявава за Бог и да го следваме слепешката И ако не е с илюзията , която сами сме си създали, а пробваме да се борим с идеята, основата, първопричината, загубваме Истината му. Божествените идеи не се формулират на крак и в някоя студена квартира Имаме пълното основание да се борим с нещо, но не се борим с каквото трябва! Да,пак си права борбата е важна(класова,расова,религиозна,междуполова и т.н. )това ни поддържа в кондиция,особенно когато е посочен врагът!

Да това си е личен избор!

Извинявам се ,че писах във Вашия текст ,но така се ориентирам по добре в дълбината на изказа Ви!

Нямам ,нищо против личния избор на който и да е човечец,но съм проитив рекламата на добрия Бог или правилнияТ четец на Божието слово!

Затова има въпроси ,на които няма да се отговори,защото "божествения" произход на някой се оказва най обикновен човешки такъв(със всички недостатъци)!

mecholari каза:

Да ,приятелю/ко,ходя където искам!

И понеже се интересувам от история ми е интересно все пак !

Пък тва за Аязмото беше ,за кривите огледала!

Маат, ти обясни за кривите огледала,беше просто даже и аз разбрах!

Разбираш ли, camarero, изгонен си от Рая на дъновистите. Публикувано изображение Ами сега, как ще живееш сега...

Но ти не се тревожи - розенкройцерката ти дава право на избор: "Бих добавила - и където и да е другаде. Публикувано изображение

Е, ама ти не виждаш ли - това е едно "свято отношение на любов един към друг", както ги учи любимият им Учител. :wors: Как да не послушаш зова й! Как не виждаш светлината й?! :clap:

Ми тя - тази любов към хората с голямо Л..., видно е, ги прославя! Те вървят по святите стъпки на Учителя... :clap:

И още нещо е видно - голямо е Л-то... Публикувано изображение

mecholari, ама ти си имал претенциите да знаеш какво се случва в главата ми... Евала! :clap:

..............

От друга страна, днес ние се хокаме хамалски и казваме: „Махни се оттук!” Няма какво да се махаме. Аз често казвам, че съм готов да отстъпя, ако съм причина за вашите страдания. Но да ви дам тялото си – това няма да направя. То не е нито мое, нито ваше – него ще предам на Господаря му. Моят ум, моето сърце ще предам Нему, вие господари на тях не можете да бъдете. Това трябва да знае всеки ученик на окултизма, на теософията, на спиритизма, на мистицизма, на християнството, защото тези наименования изразяват една цел и представляват онзи Божествен живот, който се проявява. Състоянието на духа е едно, а състоянието на душата – друго. Това са пет състояния, които се различават помежду си. Воля, сърце, ум, душа, дух са неща нам познати. Това, което знаем, е че страдаме. Усещаме само известни промени: понякога мислите ни са ясни, а някога – тъмни; понякога умът ни е ясен, а някога – тъмен; понякога чувствата ни са ясни, а някога – тъмни; понякога имаме сила, а някога – нямаме. Казват: „Имаме душа”, но какво нещо е душата? Това, което сега чувстваме, е само проявление на душата.

Първото нещо, което искам, е да накарам това бурно море у вас да утихне – тихи и спокойни да бъдете. При сегашното общество и строй ние имаме нужда от такива работници, които да спасяват затиснатите. Защото много здания ще се съборят и много души, затрупани под развалините на съборената материя, трябва да се изровят. Моето желание е да ви изтегля изпод вашите съборени къщи. Под всяко ваше психическо неразположение аз разбирам, че някоя ваша греда е изгнила и се е съборила. Завистта, омразата и всички подобни отрицателни качества, това са съборени греди вътре във вашето здание – вашето тяло.

Като ви гледам сега, знаете ли на какво ми напомняте? На деца, които са огладнели и им мирише на ядене, но понеже учителят им продължава да разправя урока, те си казват: „Дано спре вече, та да идем да се нахраним!” Или пък казват: „Не ни говори, учителю, а сложи да ядем!” Право е вашето схващане – трябва да ядете. Но ако ме слушате, трапеза ще имате, ще ви дам да ядете; не ме ли слушате, няма трапеза. Когато ви дойде гост, нали му давате само сладко и вода, след което – хайде със здраве; трапезата слагате и гощавате само онзи, който е работил на нивата ви. Когато ви дойде на гости някой възлюблен или заслужил приятел, вие го нагостявате добре, а това какво показва? Че той е работил дълго време на нивата ви. Сега ще видя кому от вас да сложа трапеза. Който не е работил за мен, ще му дам само сладко и вода, а който е работил, ще му сложа царска трапеза и сам ще му прислужвам.

........................

http://beinsadouno.com/lectures.php?id=234

Като ви гледам сега, знаете ли на какво ми напомняте? На деца, които са огладнели и им мирише на ядене, но понеже учителят им продължава да разправя урока, те си казват: „Дано спре вече, та да идем да се нахраним!” Или пък казват: „Не ни говори, учителю, а сложи да ядем!” Право е вашето схващане – трябва да ядете. Но ако ме слушате, трапеза ще имате, ще ви дам да ядете; не ме ли слушате, няма трапеза. Когато ви дойде гост, нали му давате само сладко и вода, след което – хайде със здраве; трапезата слагате и гощавате само онзи, който е работил на нивата ви. Когато ви дойде на гости някой възлюблен или заслужил приятел, вие го нагостявате добре, а това какво показва? Че той е работил дълго време на нивата ви. Сега ще видя кому от вас да сложа трапеза. Който не е работил за мен, ще му дам само сладко и вода, а който е работил, ще му сложа царска трапеза и сам ще му прислужвам.

http://beinsadouno.com/lectures.php?id=234

Хах,много интересно ми стана!!!

Та значи mecholari,

на такива "тратамиенти" ли Ви подлагат бенисата дуно!

Не знам от кой етнос си ,но в българска къща домакина,изважда най хубавите си гозби за гостите и изобщо не пита дали си работил на нивата Му,даже и в преносния смисъл!

и Учителя нали е казал ,че сме "славяни" българите,

а пък знаем за "славянското" гостоприемство,тъй ,че си мисля ,че си се объркал относно гостоприемството!

Може би трябва да се позаинтересувам ,кои посрещат със сладко и вода!хех

Заинтрегува ме!!!

Ако ,съм работил за тебе,със сигурност си ми платил(няма друга опция)и изобщо не чакам да ми правиш трапези (даже и царски)

Това със глада е едно от средствата на различни комуни ,да пречупят духЪт и характера на човека!

Маат каза:

Разбираш ли, camarero, изгонен си от Рая на дъновистите. Ами сега, как ще живееш сега...

Маат, :P

що ме разсмиваш,ами мого трудно ще го живея тоз живот!!!

Ще трябва да бачкам на някоя нива!

П.П. Работих с един испанец и той ми каза ,че баща му е работил само за един обяд,и от него е носил в къщи за да се хранят и останалите.

Как мислиш става ли за последовател на Дънов? Публикувано изображение

Маат каза:

Маат, :P

що ме разсмиваш,ами мого трудно ще го живея тоз живот!!!

Ще трябва да бачкам на някоя нива!

П.П. Работих с един испанец и той ми каза ,че баща му е работил само за един обяд,и от него е носил в къщи за да се хранят и останалите.

Как мислиш става ли за последовател на Дънов? Публикувано изображение

Що не пробваш да се храниш с прана от Словото на Учителя... :)

Ами... сигурно ще може, ако пообработи и нивата на Учителя. Те, хиспанците, падат ли си по хучители? Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.