Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Учителят Петър Дънов

Featured Replies

Той отрича всичко, което го няма в Библията... Излишно е да се опитвате да установите някаква точка на разбирателство...

Явно...
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 273,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Г-н ПАРА, преди всичко от тези неонови цветове, с които изпъстряш постовете си ме заболяват очите, затова бъди така добър да ги използваш по-малко, ако искаш да чета какво си написал. А ти си написал

• Въпросът е дали това, което се е именувало Бяло е наистина бяло, щото се сещам и за едно друго бяло братство от арийци. Точно. Всъщност аз не виждам какви чак толкова удивителни премъдрости се

• "Символ е кръстът. ... вие всички сте кръстове... вие сте живите кръстове... Човек е кръст. Вие сега туряте кръста вън от себе си. Вие сте, които клеймите кръста, вие сте, които го чистите. Живееш доб

Публикувани изображения

Това, че е бил някакъв, означава ли, че е останал такъв? Най-малкото, защото в това, което учи последователите си, няма нищо християнско. Досега не съм намерил някъде в Библията Исус да е учил апостолите да се покланят на слънцето.

Принципно от евангелистите методистите са най-податливи да си правят подсекти и сектички :ph34r:

Адвентистите и Мормоните са с твърде къс повод и строга йерахрия, която не им дава да мърдат много-много настрани :rolleyes:

Това, че е бил някакъв, означава ли, че е останал такъв? Най-малкото, защото в това, което учи последователите си, няма нищо християнско. Досега не съм намерил някъде в Библията Исус да е учил апостолите да се покланят на слънцето.

Някъде да съм писал, че Петър Дънов е останал през целия си живот християнин? Чети внимателно мненията ми и ги осмисляй.

Ти проявяваш още от началото непознаване на Божественото Учение на Всемирното Бяло Братство. Затова, обещавам да ти дам 10 000 (десет хиляди) лева, ако ми посочиш място от Словото на Учителя, в което Той да казва: "Кланяйте се на Слънцето", както и да обяснява как да се извършват тези поклони. :rolleyes::ph34r:;)

Трихо и аз искам шапка невидимка, че като се застрелят двама сектанти става напечено..

Някъде да съм писал, че Петър Дънов е останал през целия си живот християнин? Чети внимателно мненията ми и ги осмисляй.

Ти проявяваш още от началото непознаване на Божественото Учение на Всемирното Бяло Братство. Затова, обещавам да ти дам 10 000 (десет хиляди) лева, ако ми посочиш място от Словото на Учителя, в което Той да казва: "Кланяйте се на Слънцето", както и да обяснява как да се извършват тези поклони. :rolleyes::ph34r:;)

Достатъчно е да се погледнат тези, които отиват да посрещат слънцето.

Колкото до самия "учител" , като християнин той би трябвало да знае , че:

Матей 23:8. Но вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител, а вие всички сте братя.

Трихо и аз искам шапка невидимка, че като се застрелят двама сектанти става напечено..

Не ти се разрешава ;)

Тука, тука ще си седиш и ще се пържиш в собствен сос http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Ми не ги е учил понеже сам е бил слънцето ;)

Ти отричаш ли езотеричното християнство?

Бил ли е Христос езотерик?

Достатъчно е да се погледнат тези, които отиват да посрещат слънцето.

Колкото до самия "учител" , като християнин той би трябвало да знае , че:

Матей 23:8. Но вие недейте се нарича учители, защото Един е вашият Учител, а вие всички сте братя.

Посрещането на изгрева на Слънцето със здравословна цел е едно, а съвсем друго е "кланянето на Слънцето". Или по твоята логика всички, които ходят на плаж се кланят на Слънцето? Не чувстваш ли, че разсъждаваш смехотворно?

Разбира се, че има един Учител и Той е Господ Иисус Христос, а всички останали са братя:

Ето Аз ви говоря чрез устата на вашия брат и ако вярвате, ще опитате Истината на Моите думи, защото истинността на Моите думи се опитва в Живота. Останете с миром.

Господ Исус Христос говори чрез устата на раба си Петър Дънов

22 август 1904 г., Варна

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

Принципно от евангелистите методистите са най-податливи да си правят подсекти и сектички :)

Адвентистите и Мормоните са с твърде къс повод и строга йерахрия, която не им дава да мърдат много-много настрани ;)

Важното е дали вярващият е поставил за пътеводител Библията, защото членството в една църква понякога не дава сигурност. Само Божието слово е гаранция, че нещо е вярно или не е.

Каква полза например, че православните се наричат християни, когато на практика не спазват половината Библия и нарушават Божията воля?

Посрещането на изгрева на Слънцето със здравословна цел е едно, а съвсем друго е "кланянето на Слънцето". Или по твоята логика всички, които ходят на плаж се кланят на Слънцето? Не чувстваш ли, че разсъждаваш смехотворно?

Разбира се, че има един Учител и Той е Господ Иисус Христос.

Доста интересно е да сравниш посрещането на слънцето на Дънов, с посрещането на слънцето от Исус и учениците...каквото трудно ще намериш. Откъде го е научил Дънов?

Пък и всичко останало, което е проповядвал. включително, че енергията на слънцето е тази, която ни лекува, а не Бог.

Важното е дали вярващият е поставил за пътеводител Библията, защото членството в една църква понякога не дава сигурност. Само Божието слово е гаранция, че нещо е вярно или не е.

Каква полза например, че православните се наричат християни, когато на практика не спазват половината Библия и нарушават Божията воля?

А каква полза, че Адвентистите четат и знаят наизуст цялата Библия, а вярват в неща от сорта, че папата бил самият Антихрист, Католическата църква -"вавилонската блудница", че трябвало да се почива само в събота, че Света Богородица била девица, че Иисус Христос бил "божествен", а не единосъщен и прочеее заблуди ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Пък и всичко останало, което е проповядвал. включително, че енергията на слънцето е тази, която ни лекува, а не Бог.

Ще четеш литература по физиотерапия и ще разбереш. Всички нормални хора са чували за благотворното влияние на ултравиолетовите лъчи на Слънцето сутрин. Трябва ли да ти обяснявам сега и защо хората спортуват сутрин? Бог лекува, но чрез природата. А "физиотерапия" означава "природолечение". Имаш личен лекар - иди при него за да ти обясни тези елементарни неща от общата медицинска култура. Ти явно не знаеш, че Петър Дънов е следвал две години медицина в Бостънския университет, САЩ.

Ще четеш литература по физиотерапия и ще разбереш. Всички нормални хора са чували за благотворното влияние на ултравиолетовите лъчи на Слънцето сутрин. Трябва ли да ти обяснявам сега и защо хората спортуват сутрин?

Да бе ;)

И бате ти Пешо едно време е приказвал на беседите си УВЛ ? хаххаха :) не се опитвай да обясняваш паневритмията с физиотерапията, моля, че съвсем ще стане каша.

Да бе :lol6:

И бате ти Пешо едно време е приказвал на беседите си УВЛ ? хаххаха :nono: не се опитвай да обясняваш паневритмията с физиотерапията, моля, че съвсем ще стане каша.

Паневритмията ще я обясня с психотерапията, музикотерапията, денстерапията... :D

Ето и едно изследване за лечебните възможности на Паневритмията:

http://www.panevritmia.info/researches/

А каква полза, че Адвентистите четат и знаят наизуст цялата Библия, а вярват в неща от сорта, че папата бил самият Антихрист, Католическата църква -"вавилонската блудница", че трябвало да се почива само в събота, че Света Богородица била девица, че Иисус Христос бил "божествен", а не единосъщен и прочеее заблуди ?

Има ли някой права да променя Божиите заповеди? Ако не, значи този човек се поставя на мястото на Бога. Вече посочих какво става тези дни под натиска на католическата църква, която иска в Европа да бъде наложен задължителен неделен почивен ден. А това е предхождащо задължителното неделно законодателство. Ето линкът:

Моят сайт

Колкото за това дали Исус е божествен, не е съвсем точно. Той е Самият Създател на небето, земята и всичко, което е в тях:

Йоан 1: 3. Всичко това стана чрез Него; и без Него не е станало нищо от това, което е станало.

Ще четеш литература по физиотерапия и ще разбереш. Всички нормални хора са чували за благотворното влияние на ултравиолетовите лъчи на Слънцето сутрин. Трябва ли да ти обяснявам сега и защо хората спортуват сутрин? Бог лекува, но чрез природата. А "физиотерапия" означава "природолечение". Имаш личен лекар - иди при него за да ти обясни тези елементарни неща от общата медицинска култура. Ти явно не знаеш, че Петър Дънов е следвал две години медицина в Бостънския университет, САЩ.

Интересно е обаче, защо това става точно на определена дата и при това слънцето бива поздравявано. Най-малко човек трябва да има мозък в главата си, за да разбере, че една звезда не може да отговори на поздрава му, нали?

Второзаконие 4:19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.

Интересно е обаче, защо това става точно на определена дата и при това слънцето бива поздравявано. Най-малко човек трябва да има мозък в главата си, за да разбере, че една звезда не може да отговори на поздрава му, нали?

Второзаконие 4:19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.

Ти не познаваш учението на Всемирното Бяло Братство и пишеш неверни неща. Никой не посреща изгрева на определена дата, както и никой не поздравява Слънцето. Информацията, която имаш е почерпана от невежи журналистически писаници. Изгревът може да се посреща през цялата година, а с братския поздрав с вдигната дясна ръка с дланта напред се поздравяват Висшите Разумни Същества на Слънцето, което е седалище на Всемирното Бяло Братство за нашата планетарна система. Вие, Адвентистите от Седмия ден нали признавате, че има живот и на други планети?

Ти не познаваш учението на Всемирното Бяло Братство и пишеш неверни неща. Никой не посреща изгрева на определена дата, както и никой не поздравява Слънцето. Информацията, която имаш е почерпана от невежи журналистически писаници. Изгревът може да се посреща през цялата година, а с братския поздрав с вдигната дясна ръка с дланта напред се поздравяват Висшите Разумни Същества на Слънцето, което е седалище на Всемирното Бяло Братство за нашата планетарна система. Вие, Адвентистите от Седмия ден нали признавате, че има живот и на други планети?

Безкрайно ще съм ти благодарен да ми посочиш такива "Висши Разумни Същества на Слънцето", като ползваш Библията. Защото аз лично не съм срещал нищо подобно в нея, но може и да съм пропуснал. Ако все пак Христос не е казал нищо по този въпрос, откъде "християнинът" Дънов е разбрал за тях?

Книгите (Библията) представляват еврейски религиозни историческо-литературни паметници. Те нямат научна стойност по астрономия, астрофизика, астробиология... Така че, въпросът ти е безсмислен. Учението на Всемирното Бяло Братство е духовна наука, а не религия и не робува на религиозни догмати, базирани на култови текстове - Библията, Курана, Бхагаватгита и др.

Неотдавна във Фейсбук попаднах на следния съвет на П.Дънов: "Когато някой ти разправя нещо за себе си, това трябва да потъне в дълбочината на твоя живот, все едно, че не го знаеш. Погрешката на хората никога не бива да изнасяш пред когото и да било. Силна е отровата на обидата. Силна и страшна е отровата на клюката и интригата. Молете се да не изпадате в изкушение да нанасяте обиди и да не допускате отровата у вас, ако някой ви обиди. Самообладанието служи за ограда срещу лошите влияния на обидните думи. Не трябва да сте лесно докачливи. Не обръщайте внимание кой какво казал. Ако давате внимание на думите на хората, вие лесно ще остареете. Ще мине някой покрай вас и ще ви каже, че сте прост, глупав човек. Друг ще каже нещо друго лошо по ваш адрес. Не се тревожете, вашият мир струва много повече от това, което е казал някой. Това, което той е казал е за негова сметка. Пазете своя мир и избягвайте общества и хора, които оказват лошо влияние върху вас." Дали този цитат е автентичен не зная, но съвета ми допада.

Според мене този цитат е в стил Беинса Дуно - т.е. това са извадки от Словото на Учителя - Петър Дънов, подредени тематично от някой Ученик. Например: "Силна е отровата на обидата. Страшна е отровата и на клюката, на интригата." - е извадка от: "Вътрешният закон", Утринно Слово от Учителя, държано на 17 ноември 1935 г., 5 ч. сутрин, София, Изгрев. Но в случая е важно съдържанието на мислите, а не техническото съставителство на цитата.

Книгите (Библията) представляват еврейски религиозни историческо-литературни паметници. Те нямат научна стойност по астрономия, астрофизика, астробиология... Така че, въпросът ти е безсмислен. Учението на Всемирното Бяло Братство е духовна наука, а не религия и не робува на религиозни догмати, базирани на култови текстове - Библията, Курана, Бхагаватгита и др.

С други думи, това е Вавилон. А Божието слово ясно казва какво ще се случи в края:

Откровение 17:1. И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

2. с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

3. И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4. Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

5. И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Разбира се, тук в центъра е Католическата църква, но към нея с бързи стъпки се приближават всички фалшиви учения. Така че точно това, което казваш, се включва в това объркване, което описваш. В него влизат и всякакви окултни учения, като това на Дънов.

Както писах по-горе - книгите (Библията) представляват еврейски религиозни историческо-литературни паметници. Те нямат научна стойност. Господ Учителя - Петър Дънов е тълкувал Библията от позициите на Либералното богословие символично, алегорично, метафорично. Така че твоето буквално тълкуване на Библията не ни засяга и впечатлява.

Както писах по-горе - книгите (Библията) представляват еврейски религиозни историческо-литературни паметници. Те нямат научна стойност. Господ Учителя - Петър Дънов е тълкувал Библията от позициите на Либералното богословие символично, алегорично, метафорично. Така че твоето буквално тълкуване на Библията не ни засяга и впечатлява.

Библията представлява биографията на Исус, която е написана преди той да Се въплъти на земята. А Новият завет е изпълнението на тази биография. Интересното е, че всички думи на Господ се изпълняват така, както той казва. А думите на "Господ Учителя Петър Дънов" нямат абсолютно никаква стойност, понеже са думи на човек. Той е просто едно творение, което си е позволило да се представя за нещо повече от това, което е. Вместо да смири себе си и да служи на Бога за спасение на човечеството, е поискал сам да се представя за нещо повече от творение. Дали те впечатлява това, което аз казвам, не е важно. По-важното е да се опиташ да чуеш Божия глас, вместо този на един окултист.

Безкрайно ще съм ти благодарен да ми посочиш такива "Висши Разумни Същества на Слънцето", като ползваш Библията. Защото аз лично не съм срещал нищо подобно в нея, но може и да съм пропуснал. Ако все пак Христос не е казал нищо по този въпрос, откъде "християнинът" Дънов е разбрал за тях?

Чаки, той може да е казал, ама да не са го разбрали и записали. :)

Чаки, той може да е казал, ама да не са го разбрали и записали. :)

Да, Господ може да е казал нещо подобно. Но е казал и нещо друго, което е записано: "Пазете се да не ви заблуди някой". Ако искаш, вярвай си и в зелени човечета. Никой не може да накара другия да прогледне, ако той е затворил очите си плътно и не иска да ги отвори.

Библията представлява биографията на Исус, която е написана преди той да Се въплъти на земята. А Новият завет е изпълнението на тази биография. Интересното е, че всички думи на Господ се изпълняват така, както той казва. А думите на "Господ Учителя Петър Дънов" нямат абсолютно никаква стойност, понеже са думи на човек. Той е просто едно творение, което си е позволило да се представя за нещо повече от това, което е. Вместо да смири себе си и да служи на Бога за спасение на човечеството, е поискал сам да се представя за нещо повече от творение. Дали те впечатлява това, което аз казвам, не е важно. По-важното е да се опиташ да чуеш Божия глас, вместо този на един окултист.

Чудно ми е нещо. Може ли да те запитам..?

Христос би ли нарекъл този човек така: Господ Учителя Петрър Дънов?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.