Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вегетарианец или не?

Вегетарианец ли сте? 335 гласували потребители

1. 1. Вегетарианец ли сте?

• Да
      14%
      48
    • Не
      85%
      274

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 8 часа, Aumi написа:

555f7cef-94f5-426d-b529-25d9387dfeef.png

защото болести не съществуват

а съществуват бактерии и вируси

и когато минат през термична обработка загиват

и месото е безвредно

а в случая са убиват безцелно и се заравят или нз даже какво ги правят все едно птици от турция не прелитат и не може да пренасят "болести "

би трябвало и веганите да  подкрепите протеста

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чума

• Отговори 3,3k
  • Прегледи 279,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ужасно обичам плодове и зеленчуци, но няма как да стана вегетарианец по неволя. Ако някога изчезне или забранят месото, почвам да се изхранвам с вегетарианци

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Признаха вегетарианците за психично болни novini.bg Мнозинството вегетарианци в целия свят са в шок от новината, че експерти от Световната здравна организация ги смятат за психически болни,

• Един виц по темата: Веганите не ядат животни! Те ги подяждат.

Публикувани изображения

на 25.07.2018 г. в 23:53, badsector написа:

Джокович си смени отново треньорския щаб, започна да яде риба и спечели титла от големия шлем. Докато беше веган, едва креташе по терена.

Това не съм го чувал, но е интересно. Сигурно проблемът е в него, не във диетата :)

преди 5 часа, Aumi написа:

Защото застраховането е отговорност на собственика...

То и застраховка "Гражданска отговорност" е отговорност на собственика.

преди 4 часа, Lumberman написа:

Това не съм го чувал, но е интересно. Сигурно проблемът е в него, не във диетата :)

Четох мнение на някакъв много известен диетолог, че проблемът е бил точно в диетата. Наистина допреди два месеца Джокович едва се влачеше по терена.

преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

и когато минат през термична обработка загиват

Четох, че не всички. Не е като да кипнеш вода и хоп - дезинфекцирана е.

преди 10 минути, badsector написа:

Четох мнение на някакъв много известен диетолог, че проблемът е бил точно в диетата. Наистина допреди два месеца Джокович едва се влачеше по терена.

Много бегло го следя тениса, но той беше в челото на ранглистата преди години, а сега никакъв го няма? Успехите си като веган ли ги е постигнал? Не че това ще убеди някого... защото обикновено въпросните хора, които имат нужда от убеждаване, са с промит ум.

Ауми, ти пак се активизира. Смете ли под килима изложените от мен аргументи, игнорира ли ги, или просто забрави?

преди 1 час, Lumberman написа:

Много бегло го следя тениса, но той беше в челото на ранглистата преди години, а сега никакъв го няма? Успехите си като веган ли ги е постигнал?...

През 2016-та започна да работи с някаква откачалка, spiritual guru, заради който стана веган (успехите му са отпреди това, когато си е ял месо). Малко по-късно се раздели с Бекер, след 6(!) титли от големи шлемове за три години. Няколко месеца по-късно се раздели и с останалата част от екипа си. След това си контузи лакътя и въобще не игра половин година. В началото на тази се оперира и се върна на корта и няколко месеца едва лазеше по време на мачовете и падаше наред. Преди около три месеца се събра със стария си щаб, като едно от условията беше да разкара въпросното "гуру" и да почне да яде месо. В началото на този месец спечели поредната си титла от големия шлем. Според треньорите му основната причина за успехите на Джокович е подсилването на мускулите му с животински протеини, защото "без тях не може". Сега дали яде само риба или и друго месо, не мога да кажа със сигурност. Чета на разни места как треньорите му казват, че яде само риба, а на други места как пише в книгата си че яде "steak, chicken, or salmon", но с органичен произход. Важното е, че той е типичен пример как без месо не става.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 8 часа, Lumberman написа:

Ауми, ти пак се активизира. Смете ли под килима изложените от мен аргументи, игнорира ли ги, или просто забрави?

Отговорих ти, но ти май изобщо не четеш моите отговори.

преди 11 часа, badsector написа:

В началото на този месец спечели поредната си титла от големия шлем. Според треньорите му основната причина за успехите на Джокович е подсилването на мускулите му с животински протеини, защото "без тях не може".

Аз преди години бях удивен как младежи от колежански баскетболен отбор ядат по 25 варени яйца преди мач! Но очевидно усилието си иска храната, а в колежанския баскетбол темпото е убийствено. Особено пък и ако ти е къса резервната скаймейка - виждал съм женски отбор със седем момичета (само с две резерви) и някои да играят по 40 мин. без смяна -ами едва ли са карали на тофу, соево мляко и овесени ядки. Убийствено натоварване, и това не е само в спорта, а въобще където се върши сериозна физическа работа. Но примерът с Джокович за пореден път показва неадекватността на тая веганска идеология. В началото, поне според Библията, Бог наистина е направил човека да бъде тревопасен/вегетарианец. Но в последствие се променят нещата от времето на Ной. Очевидно зеленчукът не е бил достатъчен. Което не е трудно да се види и в днешно време, но когато някой си втълпи подобна мисъл, а и прикачи и морални подбуди, тогава може да оправдае всеки лош плод от въпросната диета и идеология. Като унищожаването на милиарди домашни животни, които стават безполезни и неконтролируеми без колене, а в дивата среда трудно биха оцелели. Освен може би най-едрите животни.

преди 11 часа, badsector написа:

Важното е, че той е типичен пример как без месо не става.

Става. Ставаш 'loser". И може да приемеш оправданията и ценностите на губещия. Отрязваш си бая възможности по тоя начин. И имай предвид, че аз с години не съм ял месо или почти не съм (изключае примерно риба, един-два пъти в годината), поради липса на качествено такова, не поради убеденост, че е зла практика. Знам, че е възможно човек да се дисциплинира и месото не му липсва. Но не бих осъдил никой, който ползва животински продукти. Такова въздържание е неестествено, а в някои случаи и самоубийствено.

P.S. Както и не бих съдил и хора, които НЕ ядат месо и месни продукти, ако и те не съдят мене. Могат да го правят, свободни хора са. Не одобрявам практиката им, но няма да им налагам друго.

преди 3 часа, Lumberman написа:

...Но примерът с Джокович за пореден път показва неадекватността на тая веганска идеология...

Точно така, това е наистина най-показателният пример от спорта, за който съм чувал. Другите спортисти "вегани" бичат яко химически извлечен протеин и стероиди и не им личи толкова неправилния начин на хранене. Но при Джокович тези неща ги няма, той се стреми към възможно най-органична диета, затова когато премахна месото от нея, веднага му пролича. Ако се тъпчеш с химия може да замаскираш вредите от липсата на месо, но в този случай недостигът на макроелементи си проличава на секундата. Както веднага си пролича и повторното въвеждане на месо в диетата му, което и треньорите му изтъкват. Буквално за месец и малко успя да се вдигне от нулата и да спечели голям шлем. "Gebhard (Gristch, fitness trainer) got him back in the physical shape quickly, Novak‘s muscle fibres are ideal for tennis. But his muscles needed strengthening. His diet is dominantly vegetarian, but he needed some animal proteins as well. It‘s not possible without those." Та така, за пълноценна диета трябва да ядем други животни.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 26 минути, badsector написа:

Та така, за пълноценна диета трябва да ядем други животни.

Мда, охлюви, жаби, змии и гущери, и други хора. Шегувам се. Не всички животни стават, а и хората не са животни (това към Ауми).

Никога не е късно!

След като миналата година, световният шампион на Формула 1 Луис Хамилтън обяви, че става веган, сега в онлайн обръщение в Инстаграм той призовава всичките си 7 милиона последователи да го последват изтъквайки факта, че в цялата човешка история във войни са убити общо 619 милиона души, а днес на всеки 5 дни хората убиват толкова животни.
"Вече една година съм на растителна диета. Моля ви, да се обърнете към сърцата си и да не подкрепяте това ужасяващо насилие. Бъдете веган.”

VegNewsLewisHamilton3.png?sha=c33b7cf89e

https://vegnews.com/2018/7/world-race-car-champ-urges-7-million-fans-to-go-vegan

преди 3 часа, Aumi написа:

Никога не е късно!...

Да станеш за резил. В момента е комерсиално да кажеш, че ставаш веган. Това е метод залязващи спортисти да върнат интереса към себе си.

преди 2 минути, Aumi написа:

Очевидно нямаш идея колко животински видове вече не съществуват в дивата природа, а само в зоопаркове, а други се борят за запазване на вида отново в зоопаркове.

преди 5 минути, Aumi написа:

И на мен ми е жал за тях. Добре, че ги извадиха от цирковете. Може и да е имало добре гледани, но като цяло парите не стигат за добър живот.

ПП: Все още не съм вегетарианец.

Според клипа от популисткия канал:
1922 - родена
1972 - става вегетарианка
Равносметка: 50 години здраве благодарение на месото. Ако месото беше нездравословно, как след 50 години пържоли се живее още 46?

Друг източник посочва, че тя е вегетарианец от 1992:
1922 - родена
1992 - става вегетарианец
Равносметка: 70 години пържоли.

Еми те всички "вегани" стават такива след активния си живот. Защото е модерно и е начин да привлекат внимание към себе си. Впрочем всички вегани целят да привлекат внимание към себе си, т.е. те са психично-болни от комплекс за малоценност. Това са хора, които не могат да предложат на света абсолютно нищо и намират задоволяването на тази своя нужда във веганството. Така успяват да се чувстват специални.

преди 6 минути, badsector написа:

Еми те всички "вегани" стават такива след активния си живот. Защото е модерно и е начин да привлекат внимание към себе си. Впрочем всички вегани целят да привлекат внимание към себе си, т.е. те са психично-болни от комплекс за малоценност. Това са хора, които не могат да предложат на света абсолютно нищо и намират задоволяването на тази своя нужда във веганството. Така успяват да се чувстват специални.

Много погрешно интерпретиране на веганството!
Веган или вегетарианец, се става по етични причини!
Ако някой е станал веган по посочените от теб причини, той не е истински веган.
Защото веганството е защита от ненасилие, веганството е против насилието и убиването на невинни същества, а не модерна прищявка, както го интерпретираш ти.

преди 9 минути, Aumi написа:

...Веган или вегетарианец, се става по етични причини!...

Значи все пак потвърждаваш, че веганството е нездравословно.

Веган или вегетарианец, се става по етични причини!

За пръв път го заявяваш в прав текст. Досега се опитваше да убедиш, че има и здравословни.

Ако някой е станал веган по посочените от теб причини, той не е истински веган.

Стана като религията. Неистински веган, истински веган. А аз си мислех, че е просто дали яде месо.

веганството е против насилието и убиването на невинни същества

Т.е. за геноцид на всички хищници, което пък ще довлече масови чуми по всички тревоопасни, което ще остави на земята само повечето растения, но почти без цветя и без разчитащите на опрашване от животни видове. И без хора, защото те бозаят.

преди 3 часа, badsector написа:

За мен е показателно, че след толкова неуморно ровене, толкова фондации и фанатици на тема трева, не се пръкна и един атлет, който да не консумира активно месо. Само маратонци с фигурата на Тутанкамон след мумифициране и културисти, които може да наречем и химици, и освен, че имат практиката да умират от инфаркт още като наближат 20-годишна възраст са еталон за отровени органи.

преди 7 часа, badsector написа:

Неведнъж съм изтъквала главните и основни причини поради които хората стават вегани.

Също така, че човек може да е веган и да се храни нездравословно, както и че човек може да яде месо, и също да се храни нездравословно.

Това че някой е станал веган, не означава, че непременно се храни здравословно, ако яде нездравословни храни, приготвени по нездравословен начин.

Ааа добре беше да уточним, че няма общо между здравословното хранене и веганството. Тогава темата отива в раздел езотерика/религия, където нямам интерес.

преди 3 часа, аm-аm написа:

За пръв път го заявяваш в прав текст. Досега се опитваше да убедиш, че има и здравословни.

Стана като религията. Неистински веган, истински веган. А аз си мислех, че е просто дали яде месо.

Отговорът ми е същият, който дадох и на badsector:

Цитат

Неведнъж съм изтъквала главните и основни причини поради които хората стават вегани.

Също така, че човек може да е веган и да се храни нездравословно, както и човек може да яде месо, и също да се храни нездравословно.

Това че някой е станал веган, не означава, че непременно се храни здравословно, ако яде нездравословни храни, приготвени по нездравословен начин.

Цитат

Т.е. за геноцид на всички хищници, което пък ще довлече масови чуми по всички тревоопасни, което ще остави на земята само повечето растения, но почти без цветя и без разчитащите на опрашване от животни видове. И без хора, защото те бозаят.

Вече знаем, че човекът е най-големият вредител.
Нека оставим хищниците и да се съсредоточим върху това което правим ние, а не да се оправдаваме с тях.
Нито един хищник в природата не строи заводи за отглеждане и масово избиване на животни. Нито един хищник не строи заводи за кожи за облекло, които се одират от живи животни. Нито един хищник не замърсява природата, моретата и океаните.

Така че, е нелепо и несериозно да се оправдаваме с хищниците

преди 18 минути, badsector написа:

Ааа добре беше да уточним, че няма общо между здравословното хранене и веганството. Тогава темата отива в раздел езотерика/религия, където нямам интерес.

Като се има предвид, че веганите са една малка част от цялото, и като се има предвид, че болниците са препълнени с хора консумиращи месо, можем да направим заключение, че месоядството наистина е нездравословно.

преди 2 часа, Aumi написа:

Вече знаем, че човекът е най-големият вредител.

Производството на месо не е най-големия замърсител. Ти сега го натъпка с клин, да излезе, че си за по-чист свят. Против транспорта ли си, да те питам, защото не може избирателно да посочваш кое да продължи да замърсява и кое не. Лицемерно е да одобряваш едно и също нещо, срещу което уж се бориш. Така че против строителството на жилища ли си? Против транспорта ли си? Против употребата на електричество, черна и бяла техника ли си? Да си изясним.

Нито един хищник не строи заводи за кожи за облекло

И нито един друг хищник не рисува картини. Изясни си тезата.

Така че, е нелепо и несериозно да се оправдаваме с хищниците

Аз изобщо не се оправдавам. Аз ти посочвам, че ти си за избирателен геноцид и аз те питам защо така? Уж си срещу насилието, а нямаш проблем с това:

Polear+bear+eating+seal_550x364.jpg

Да не би току що да написа, че си затваряш очите и като ти посоча нехуманния начин, по който милиарди хищници убиват невинните си жертви, това е "оправдание"?

Като се има предвид, че веганите са една малка част от цялото, и като се има предвид, че болниците са препълнени с хора консумиращи месо, можем да направим заключение, че месоядството наистина е нездравословно.

Не можем. Това е манипулация и ти сама си го написала защо:

Също така, че човек може да е веган и да се храни нездравословно, както и човек може да яде месо, и също да се храни нездравословно. 

преди 10 минути, аm-аm написа:

Polear+bear+eating+seal_550x364.jpg

Да не би току що да написа, че си затваряш очите и като ти посоча нехуманния начин, по който милиарди хищници убиват невинните си жертви, това е "оправдание"?

И какво общо има това с теб, с хората, които са един възвишен вид?!
Защо се сравняваш и оправдаваш с хищниците, които нямат нито твоето съзнание, нито твоят избор?

Цитат

И нито един друг хищник не рисува картини.

Цитат

Производството на месо не е най-големия замърсител

Не ставаше въпрос за замърсяването, но...

http://mladi.zazemiata.org/za-hranata-horata-i-prirodata/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.